mojpes.net

o psih => FCI 2 => Sporočilo, začeto od: Najda , ponedeljek, 10.06.2002 : 19:28:28



Naslov: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Najda , ponedeljek, 10.06.2002 : 19:28:28
Teme o teh psih še ni pa jo bom začela kar jaz.
Danes sem na Animal planetu gledala oddajo o pasmah, kjer je bil predstevljen šnavcer. Pokazali so pritlikavega šnavcerja, ki ga je skrbnik izučil tako da v človeku zavoha raka (bolezen). To se mi je zdelo zelo zanimivo je mogoče še kdo gledu to oddajo, ali pa ve še kaj več o teh psih.
A je res to da jim dlaka ne odpada in da jo moraš samo strižt?
Aha pa še nekaj, na koncu oddaje so pokazali, kako psu postavijo ušesa pokonci, a to naredijo če jim ušesa slabo kupirajo, al jim normalna ušesa (ki so men stokrat lepša) postavijo gor?


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: marela , sreda, 12.06.2002 : 07:39:15
Pritlikavi šnavcerji so totalne face  ;D ;D. Blazno hitro se učijo, rahlo trmasti, radovedni, razcartani, prijazni - takšni so (bili) naši šnavcerji. Mama ima 4-letnega pritlikavega črno-srebrnega šnavcerja, pred tem smo imeli poper-sol šnavcerja. Vsi z nekupiranimi ušesi.
Dlaka jim res ne izpada. Šnavcerje za razstave, tako kot terierje, trimajo. Dlaka je potem prave kvalitete. Drugače pa šnaverje kar postrižejo.  ::)Škoda, s trimanjem se namreč odstrani odmrla dlaka.
Te oddaje na žalost nisem gledala. Kdaj je ponovitev?  

 


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: nadja , ponedeljek, 26.08.2002 : 18:52:24
Ker sta brat in oči alergična na pasjo dlako zdaj iščem pasme psov ki ne puščajo dlake. Starši se nad tem ne navdušujejo kaj dosti ampak bom še naprej poskušala.
Od šnavcerjev mii je najbolj všeč srednji oz. standard šnavcer. Ali ga kdo na forumu ima? Kako naj dopovem mami da jim res dlaka ne izpada ???


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: kaja , ponedeljek, 26.08.2002 : 19:31:37
Poznam kar nekaj šnavcerjev in naj te opozorim, da če niso redno trimani in negovani jim dlaka odpada. Pa še to. Sama imam alergijo na določene pse, verjetno nisem alergična na dlako, temveč na prah in umazanijo na dlaki, vendar sem alergična tudi na Ajka, pritlikavega šnavcerja, ki živi v stanovanju in je negovan. Sicer je star komaj 4 mesece in še ni bil pri frizerju, zato čakam, kako bom reagirala nanj ko bo ostrižen. 100% pa nisem alergična na kodre, ne na čiste ne na umazane, zato bi mogoče lahko razmislili tudi o tej pasmi. lp


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: nadja , ponedeljek, 26.08.2002 : 19:53:24
Onadva sta alergična na vso dlako in perje. Čeprav brat ne vem, če je še ker ima punca dva aljaška malamuta in je reku da nič ne kiha. Morm ju pregovorit da gresta na testiranje.
Pudli mi pa po videzu niso tako zelo všeč pa brez zamer :-*


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: nadja , petek, 30.08.2002 : 17:08:28
a mogoče kdo ki je že dalj časa naročen na revijo Moj Pes ve, če je bila že predstavljena pasma srednji šnavce.
V knjigarni sem tudi naročila knjigo o šnavcerjih, samo jo dobijo šele čez en mesec.
Ma kdo tud na tem forumu šnavcerja?


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , nedelja, 25.01.2004 : 22:20:31
Da malo pobrišemo prah s teme Šnavcerji ;)

Naša družina se zanima nakup srednjega šnavcerja poper-sol.
Zato me zanima , če kdo ve ali bo v bližnji prihodnosti kakšno leglo teh psičkov?

Hvala za odgovor in lep pozdrav


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Maša , nedelja, 25.01.2004 : 22:27:21
Burgy!
Trenutno vem samo za leglo pritlikavih šnavcerjev.
*****


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , ponedeljek, 26.01.2004 : 19:37:06
Žal so malo premajhni ;)
hvala vseeno


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Sally , sreda, 28.01.2004 : 13:32:26
burgy,
***** ima luskano psicko "Sonjo" (Ave Concorde Privilege), srednjo snavcerko poper-sol, ki prihaja iz ruske psarne. Morda bi jo bilo dobro vprasati, ce nacrtuje v kraktem Sonjin narascaj... ;) Nekaj dobrih vzrediteljev te pasme je se v Italiji in na Ceskem. Bom poskusila izbrskati kaj vec podatkov... V kolikor bi te eventuelno zanimali tudi crni srednji snavcerji pa sporoci, saj sem letos spoznala uspesnega vzreditelja le-teh v Spaniji.


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Urko , nedelja, 15.02.2004 : 20:03:22
Najda: Šnavcerje moraš redno trimati, da jim odstraniš t.i."puh" izpod dlak. Drugače pa se šnavcerje mora tudi ostrižiti. Imam velikega šnavcerja in ga ponavdi strižem 3-4 na leto na manj kot 1 cm( vzame mi sigurno 5ur dela ); seveda samo poleti od junija pa do konec septembra( sedaj nič več, ker mi je mašinca crknila :'().

Ali kdo ve, kje bi lahko dobil mašinco za striženje, ki se dobi posebej za šnavcerje oz. za pse z ostro dlako.

LP



Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Noli , ponedeljek, 22.03.2004 : 12:05:52
Za morebitne interesente leglo pritlikavih šnavcerjev na Hrvaškem  ;).  Nekaj psičkov je še na voljo  8). Slikice pa so na voljo na spodnjem naslovu.

*****

LP Noli


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: čara , petek, 02.04.2004 : 20:32:10
Živjo!

Mene pa zanima za kake vrste šolanja so standard oz. srednji šnavcarji primerni?Recimo za lavinarja?Kaj pa agility?Se da kje dobit kaka dobra knjiga o šnavcarju?

papa


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Urko , sobota, 03.04.2004 : 07:26:09
Težko je reči kakšno šolanje. Najboljše je da se pozanimaš pri kakšnem veterinarju oz. učitelju psov.
Naš Šnavcer sicer ni šolan, ampak smo ga dobro naučili, pomembno je tudi za kaj imaš psa. Šnavcerji so bili prvotno trenirani za varovanje imajo odličen čut kdaj je treba posredovati in kako. Meni osebno je bilo bolj pomembno da je pes socializiran, da lahko pridejo tudi kateri k nam na obisk.
Seveda pa ti lahko iz izkušenj povem, da ko je potrebno se postavi tudi pred poznano osebo in je ne izpusti iz hiše če mili da je kaj vzela!
Primer:
Smo imeli prijatelje na obisku in ko so se vstali je eden od njih pozabili telefon na mizi. Ko je vzel telefon z mize je pes, ki je pred tem mirno ležal in se ni zmenil za nikogar vstal in se postavil pred njega ter ga ni izpustil dokler nism jaz vzel telefon. Tako da je bil kolega zelo presenečen in malo prestrašen. Seveda sem mu potem jaz telefon nesel ven iz hiše.

Jih imam pa še dosti primerov ki so zelo zanimivi seveda pa nobeden ni bil kako bi temu rekli "tragičen mogoče" ko bi moj pes komu kaj storil.


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: čara , sobota, 03.04.2004 : 10:11:01
Živjo! :)

Hvala odgovor.No za kaj jaz mislim imeti psa?Jah poleg družinskega in prijatelja tudi z njim kaj početi.Recimo sledarstvo,reševanje izpod ruševin...Za kar je pač pes najbolj primeren in kar mu najbolj ustreza.V glavnem kar njaveč 'potegnit' iz njega.

papa


Naslov: Leglo črnih šnavcerjev s Hrvaške
Poslano od: Pikolina , ponedeljek, 28.06.2004 : 10:34:20
Pozdravljeni,

mogoče je bila ta tema že kje objavljena, ampak (iskreno povedano) nimam časa brskati po starih temah...  :-\
Odločili smo se za nakup črne srednje šnavcerke, kontaktirali smo nekaj vzrediteljev s Češke in enega z Reke, *****. Stvari se odvijajo zelo hitro - prvi mejl sem gospodu poslala v soboto, že čez kako uro pa smo dobili odgovor, da imajo še eno psičko in da jo lahko pridemo iskat že v nedeljo. Zvečer naj bi ga samo poklicali, da bi se dogovorili glede veterinarja. Starši so ga poklicali in se dogovorili, da pridemo v sredo tja in psičko pogledamo in odpeljemo (če nam bo všeč). Po prvotnem navdušenju pa nas je zaskrbelo, če poteka vse kot bi moralo. Prejšnjo psičko smo namreč kupili pred 12imi leti in smo v bistvu spet začetniki, kar se nakupa tiče. Glede na to, kaj vse se dogaja z mladički, me zanima, če to psarno poznate oz. veste kaj o njihovih kužkih.

Že vnaprej hvala za pomoč!


Naslov: Re:Leglo črnih šnavcerjev s Hrvaške
Poslano od: Pikolina , ponedeljek, 28.06.2004 : 11:01:29
Hvala!

Sicer pa mi je mami ravno sporočila, da je govorila z veterinarjem, ki ji je odsvetoval nakup psa na Hrvaškem in jih hkrati pojasnil proceduro... (karantena, ogled inšpektorja z naše vet. uprave itd.)
Tako, da mi je zmeri manj jasno, kako si ta vzreditelj predstavlja vse skupi?!


Naslov: Re:Leglo črnih šnavcerjev s Hrvaške
Poslano od: ninci , ponedeljek, 28.06.2004 : 11:24:07
Hvala!

Sicer pa mi je mami ravno sporočila, da je govorila z veterinarjem, ki ji je odsvetoval nakup psa na Hrvaškem in jih hkrati pojasnil proceduro... (karantena, ogled inšpektorja z naše vet. uprave itd.)
Tako, da mi je zmeri manj jasno, kako si ta vzreditelj predstavlja vse skupi?!

Več si lahko prebereš na http://www.gov.si/vurs/

LP nina


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Chris , ponedeljek, 28.06.2004 : 15:36:07
Prosim administratorje teh strani, da obvestijo, kadar kakšno stran premaknejo v drugo temo. Večkrat sem že opazil, da je bila kakšna stvar brez opozorila zakaj in kako premaknjena (ali celo določeni komentarji izbrisani!!), sam pa sem potem kar nekaj časa 'taval', da sem jo našel. Tako kot to. Hvala.

Sicer pa mi je mami ravno sporočila, da je govorila z veterinarjem, ki ji je odsvetoval nakup psa na Hrvaškem in jih hkrati pojasnil proceduro... (karantena, ogled inšpektorja z naše vet. uprave itd.)
Tako, da mi je zmeri manj jasno, kako si ta vzreditelj predstavlja vse skupi?!


Kakšno karanteno? Jaz ti svetujem, da ga ne uvažaš. Ker v tem primeru boš imela eno VELIKO goro problemov, kot je npr. ravno ta karantena in še več stroškov. Samo, kot svojo lastnino ga čez mejo pelješ, kje pa piše, da bi morali na carini videti, da ga uvažaš ;) Tukaj se moraš pač znajti.

Citat
Starši so ga poklicali in se dogovorili, da pridemo v sredo tja in psičko pogledamo in odpeljemo (če nam bo všeč).

Mladički so vsi zelo prikupni in dvomim, da vam ne bi bila všeč. Zato bodite previdni in se ne 'zaženite' prehitro. Obisk vzreditelja vam pa tudi jaz zelo zelo močno priporočam. In ne v sredo ampak tako da ne bo pričakoval. Že kar danes ali pa jutri! Tako boš že kar veliko izvedela o vzreditelju (prijaznost/neprijaznost) in ali je vse tako kot je treba pri mladičkih. Tako ne bo imel časa za morebitno 'šminko'. Preglej mladičke, biti morajo čisti in urejeni, s postriženimi krempeljčki, čistimi ušesi in nenapetimi trebušči, brez glist. Morajo biti živahni in zdravega videza. Povprašaj vzreditelja o vgrizu mladička, morda je ta nepopoln ali nepraviln. Zahtevaj na vpogled rodovnik mame in očeta, vzrejna dovoljenja in potrdila o morebitnih zdravstenih pregledih. Naj ti vzreditelj pokaže mamo mladičkov, da jo spoznaš, če je možnost naj ti pokaže tudi očeta. Bodi pozorna v kakšnem okolju živijo njegovi psi ali je skrben in ima zanje dobro urejeno.

Verjamem, da gre za dobrega vzreditelja, vendar se za vsak primer pozanimaj še na kakšnem hrvaškem forumu npr. http://***
Veliko sreče!


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Pikolina , torek, 29.06.2004 : 16:32:22
Danes sem klicala na VURS in so mi povedali, da karantena ni vec potrebna. Ampak zdravnisko spricevalo po evropskih standardih in mikrocip, kar moramo urediti s hrvaskim veterinarjem, kuzka pa potem "carinis" na obrezju.
Mene sicer zmeri bolj skrbi, kaj je s to kuziko, da se je hocejo "znebiti" tako na hitro - mogoce ker je stara (ze) 10 tednov?    ???
Zato me pa tako zelo zanima, ce kdo pozna to psarno. Ze dva dni poskusam priklicati *****, ampak se ne oglasi, na mejl pa na klubu ocitno tudi ne odgovarjajo....


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: eka , sreda, 30.06.2004 : 14:45:45
Pikolina!
Sem velika ljubiteljica srednjih šnavcerjev,saj sem jih imela in vzrejala tudi sama.Še danes nisem prebolela svojega Korija,zato verjetno še do danes nisem našla šnavcerja,kot ga hočem imeti.Glede uvoza psa ni nobenih problemov,tista psička za oddajo ni prestara,jaz osebno raje kupim psa,ki je že malo starejši,takrat se bolje vidi kakšen je(zobovje,dlaka,postava,karakter...)Pred kratkim so imeli leglo v Naklem,lahko se pozanimam o mladičih,mama je lepa žal pa ne vem kje so parili.
LP Neva


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Pikolina , sreda, 30.06.2004 : 22:02:39
ja, snavcerji so face  ;) sem starse vmes skusala prepricat, da bi se odlocili za mehkodlakega psenicnega terierja... pa jih ni tolk ocaral kot mene  ;)
Poznamo to leglo iz Nakla - kontaktirali smo jih pred dobrim mesecem, ampak so bili vsi stirje psicki ze oddani  :-\


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Chris , ponedeljek, 05.07.2004 : 19:22:24
Pikolina, kaj je s psičko? Ste bili na ogledu ali ne? Če želiš se lahko jaz pozanimam pri hrvaških kolegih, če kaj vedo o tej psarni Jasta. Psičke se želijo na hitro znebiti? Hmm mislim, da to ni problem, saj je stara le 10 tednov in primerna za oddajo. Lp


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Pikolina , ponedeljek, 05.07.2004 : 22:04:28
Rhapsody je ze doma! Pri nas  :D
No, doma smo se zlo na hitro odlocili, da gremo to psicko pogledat in ce bo vse OK, jo vzamemo. Najprej je vse skupi zgledalo mal cudno, okolica hise pa to... pa se dejstvo, da ma ta druzina 12(!!!) odraslih snavcerjev nas je mal begalo. Ampak smo zlo hitro spremenili mnenje - vzreditelja sta res uredu, vidi se, da imata toliko psov iz ljubezni do njih ne pa zaradi zasluzka ali cesa podobnega. Vsak vecer nas tudi pokliceta, v kratkem gremo k njim na trimanje in piknik... skratka, dobro se je izslo.
Psicka je pa seveda najvecji cukrcek - ful zivahna, radovedna tko da nam ni dolgcas. Danes sva sli za vsak slucaj se k nasi veterinarki pa je rekla, da je lep zdrav kuzek. Samo bolhe ji nagajajo  ;)


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Chris , torek, 06.07.2004 : 07:19:06
No lepo, me veseli, da se je fino izšlo. :D Nekateri imajo tudi po 20 psov doma. Nič takšnega, če je za pse dobro poskrbljeno. To so psarne, kjer jih vzrejajo, kamor spada tudi tvoj vzreditelj. Veliko sreče in veselja z Rahapsody! Lp


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , sreda, 18.08.2004 : 23:56:22
No Pikolina in kako kaj vaša Rhapsody, zdaj ko je že malo zrastla?


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Pikolina , četrtek, 19.08.2004 : 09:40:56
Hej,
naša Rhapsy pridno raste, še bolj pa postaja nagajiva in živahna - včasih še preveč ;) Ampak jo krotimo (al pa ona nas....), hodiva tudi na pasje igralne urice, čist je navdušena nad agilityem, septembra jo pa čaka mala šola. V kratkem gremo tudi k njeni prejšnji družini na obisk - na trimanje. U glavnem, vsi smo čist navdušeni in mam občutek, da bo to ena zelo razvajena kužika =)
Morm poiskat kako fotografijo manjšega formata - da vidite to malo črno zver ;)

Lp, A.


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , petek, 20.08.2004 : 16:53:03
Ja saj za ***** sem že večkrat slišal, sem tudi videl njihov home page in vedel, da bodo imeli mladiče. Stvar je v tem, da so ostalim članom družine bolj všeč poper sol šnavcerji. Pa tudi glede na to, da smo imeli konec julija in začetek avgusta vsi planirane počitnice, bi to z majhnim psičkom prišlo malo navzkriž. Ta psiček, ki naj bi še ostal v Jasti pa je sedaj star že kar malo čez 4 mesece, tako kot vaša Rhapsody, če se ne motim. Pa ne vem kako se to obnese, če pripelješ domov psička starega 4+ mesece?
Ti si verjetno videla tega psička? A je z njim mogoče kaj narobe, da ga niso mogli oddati ali je bil to preprosto ni bilo dovol interesentov?


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: mary , četrtek, 26.08.2004 : 21:39:44
Pikolina: mogoče hodita vidve s tvojo lepotičko na igralne urice v Lesce? ::)


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Pikolina , petek, 27.08.2004 : 10:26:40
mary, jap, ampak jest bi jo raje hudicek imenovala  ;)



Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: krnekaj , torek, 31.08.2004 : 06:50:01
Zanimam se za pritlikavega šnavcerja, konkretno za barvo črno-srebrna.
Pa me zanima, če mogoče kdo ve za kako leglo v Sloveniji, na Hrvaškem, ...
Bi pa vzel samičko.
Naj povem, da enega psa doma že imamo, tj. velika šnavcerka (črne barve) stara 6 let in pol, ki je zelo mirna in prijazna, tako da mislim, da z novoprišlekom ne bi smelo biti težav ali pač.
Ima kdo izkušnje z takim parom (veliki + mali šnavcer) ?

Za vse mogoče info vnaprej hvala.

Matjaž


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: _tess_ , četrtek, 04.11.2004 : 12:44:41
svojega malega snavcerja nerona sem dobila za 12 rojstni dan in zdaj je star ze 3 leta in je strasno zivahen! ;)
pa zlat do konca!!
baje da so snavcerji zivahni do svojega 10 leta,potem se pa malo bolj umirijo...je to res?
neronček je crne barve,belozob ;) ,dolgobrad,ima dolg rep in nekupirana usesa,kupljen v bosni.oce je srb,mama hrvatica.zdaj ima slovensko drzavljanstvo.hodmo tut na srecanje snavcerjev in pincev slovenije.
kar me pa na njem moti je to, da ne prenese drugih psov in to zelo ni fajn,ker ga zelim voditi na razstave,pa to ni izvedljivo,zaradi njegove "sovraznosti"... :-\skoda...vsi pravijo,da ima neizmerno lepo postavo za razstavo.kaj naj naredimo?? ???


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , torek, 30.11.2004 : 17:16:26
Mene pa zanima kakšne krtače in glavnike kaj uporabljate lastnki šnavcerjev? Prosil bi še če mi lahko poveste za koga,ki se ukvarja s timanjem.

Lp, burgy


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , sobota, 04.12.2004 : 15:08:35
A ni nobenga lastnika šnavcerja več na forumu ???


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , nedelja, 12.12.2004 : 21:21:30
A bi kdo vedel kakšna je kaj primerna teža za dva meseca starega samčka srednjega šnavcerja?

Lp, burgy


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: Sally , nedelja, 12.12.2004 : 22:54:59
Mene pa zanima kakšne krtače in glavnike kaj uporabljate lastnki šnavcerjev? Prosil bi še če mi lahko poveste za koga,ki se ukvarja s timanjem.

Lp, burgy

Ok, nisem lastnica snavcerjev, ampak ker so obcasno pri nas tudi kaksni snavcerji ti lahko odgovorim...

Obicajno se uporablja za snavcerje "slicker" krtaca, za brado pa kovinski glavnik. S trimanjem snavcerjev se ukvarja ***** Mogoce se spomnem se koga, pa ga naknadno napisem... ;)


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , ponedeljek, 13.12.2004 : 17:36:14
A slicker je tista krtača s tankimi žičnatimi nitkami? Nekatere pa imajo na koncu tudi bunkice, če se ne motim?
Ja če se spomniš koga, ki se ukvarja s trimanjem na notranjskem koncu ali okolici ljubljane pa prosim napiši. Drugače pa bom povprašal na klubu šnavcerjev in pinčev.


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 13.12.2004 : 21:29:27
burgy: Slicker brush je krtaca s kovinskimi zobci, ki so na koncu rahlo zakrivljeni vendar nimajo bunkic. Zgleda pa nekako takole :

http://www.llamathings.com/Carolyn%20%20Myers/pictures/Larger%20JPGS/grooming/large%20slicker%20brush.jpg

******

Iz kje pa si ???

Lp


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , torek, 14.12.2004 : 10:36:01
Sem iz Cerknice, tako da mi štajerski konec ne odgovarja najbolj.

Sem žegledal po netu te krtače pa sploh nisem opazil, da imajo zavite zobce, zato sem malo pomešal, ker ene krtače imajo paravne kovinske zobce :-[ sem pa sedaj našel sliko, kjer se nazornovidi kako so zobci zakrivljeni:http: //www.petcarecentral.com/vismedshedsl.html#
 (http:////www.petcarecentral.com/vismedshedsl.html#)  :)
Moram pa reči da imamo kar srečo, ker se Lar (tako je namreč ime naši dvomesečni zverinici), nič ne boji glavnika in kratače. Res pa da smo ga do sedaj le s tisto gumasto krtačo, ki je bolj za masažo. No lahko je tudi igračka ;)


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , torek, 14.12.2004 : 10:39:14
Sem pozabil prej vprašat v čem je smisel zakrivljenih zobcev ???
A se tako bolje razčeše kakšne vozliče v dlaki?


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: pia_in_co. , sobota, 18.12.2004 : 12:36:41
burgy: V bistvu se lahko za snavcerje uporablja tudi Pin brush, vendar je manj primerna in psa skrtaci le po vrhu. Slicker brush pa pride skoraj do koze in izcese vecji del dlake.
Glede glavnikov pa je najbolje uporabljati glavnik, ki ima na eni strani goste zobce na drugi strani pa redke. Zgleda pa takole:
http://www.seasonsindia.com/lifestyle/images/comb.jpg

Lp,Pia


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: burgy , sobota, 18.12.2004 : 20:18:18
Smo že kupili eno Slicker krtačo ;)
Se kar fajn češe in res dobro spuca dlako! pa tega setudi ne boji ::)
Ja glavnik smo imeli že prej, bo pa res dobro kupiti še enega bolj gostega.
Hvala za vse informacije.


Naslov: Re:Šnavcerji
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 19.12.2004 : 20:38:05
burgy, ni zakaj. Ce te se kaj zanima kar prasaj ;)


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: burgy , petek, 01.04.2005 : 19:38:14
Včeraj mi je bil posredovan naslednji mail:
_________________
Zivjo!

Prijateljica bi rada oddala kuziko Pritlikavi dvobarvni anavcer. Mladicka z rodovnikom, odlicnih starsev, ne bo mogla prodati ker "glavico postrani nosi". Ce te zanima mi odpisi (*****). Isce pa seveda skrbne lastnike.
 
LP, Kristina
______________________________________

Če mogoče koga zanima...naj kontaktira zgornji naslov.
Je pa verjetno s tem dvobarvni mišljeno, da je črno-srebren.

Lp, burgy


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: nadja , nedelja, 03.04.2005 : 19:40:39
Včeraj mi je bil posredovan naslednji mail:
_________________
Zivjo!

Prijateljica bi rada oddala kuziko Pritlikavi dvobarvni anavcer. Mladicka z rodovnikom, odlicnih starsev, ne bo mogla prodati ker "glavico postrani nosi". Ce te zanima mi odpisi (*****). Isce pa seveda skrbne lastnike.
 
LP, Kristina
______________________________________

Če mogoče koga zanima...naj kontaktira zgornji naslov.
Je pa verjetno s tem dvobarvni mišljeno, da je črno-srebren.

Lp, burgy

Na mojpes.com sem prebrala, da so tole psičko že oddali :)


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: burgy , ponedeljek, 04.04.2005 : 12:11:27
Lepo, da je tako hitro našla nove lastnike :)


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: burgy , ponedeljek, 20.06.2005 : 22:25:59
A je bil mogoče kakšen lastnik šnavcerja, ki je tudi na forumu na razstavi ki je bila konec maja na Hrušici? (saj vem, da je malo pozno za tole vprašanje pa vseeno, da se malo obudi tole temo ;) )
Mi smo bili z enim (in edinim) srednjim poper - sol juniorčkom.


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: krnekaj , petek, 01.07.2005 : 06:42:18
Šnavcerje trimajo (in to zelo dobro) tudi pri *****, kjer se pa moraš naročit, saj je ponavadi zasedena za vsaj mesec naprej.
Jaz sem iz Šk. Loke in svojo šnavcerko vozim tja že 7 let.

*****


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: Ivana , nedelja, 21.08.2005 : 21:56:08
Za vse ljubiteljev šnavcerjev lahko napišem veselo novico: KLŠPS prireja 3. srečanje ljubiteljev  šnavcerjev in pinčev "Pokaži kaj znaš". Več o tem pa si lahko preberete na:
*****

Pa upam, da se vidimo v čim večjem številu.


Lep pozdrav, Ivana


Naslov: Veliki ŠNAVCER!
Poslano od: JanGaj , četrtek, 08.09.2005 : 06:25:06
Pozdravljeni!

Ne vem, če je to tema za debato ali formu vendar prosim vse, ki se spoznajo na to vrsto psa (veliki šnavcer), da mi pomagate najti mladička! Moji otroci ga že z nestrpnostjo pričakujejo, ker sem jim ga obljubil.

Za sodelovanje se vam resnično zahvaljujem.

S spoštovanjem,
Ervin


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: Zoia , četrtek, 08.09.2005 : 15:01:52
Iz katere psarne je prihajal Tex- snavcer gospoda Kugonica?


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: JanGaj , petek, 09.09.2005 : 07:07:53
Res bi prosil vse, ki veste kaj o velikem šnavcerju oziroma o vzrediteljih.

Lepo prosim za pomoč!



Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: Agnes Cecilija , torek, 27.09.2005 : 08:58:31
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če kdo ve, kje bi lahko dobila črno pritlikavo šnavcerko. Ima kdo kakršnekoli informacije o leglih, rejcih, ipd.? Psička bi lahko bila tudi starejša, ni nujno, da je mladiček. Najlepša hvala vsem, ki se boste odzvali.


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: Ivana , četrtek, 29.09.2005 : 08:40:21
Pritlikavega črnega šnavcerja boste v Sloveniji težko dobili (vsaj z rodovnikom). Največ je črno-srebrnih in pa poper-sol barve. Probajte v sosednji Hrvaški, Italiji, Avstriji.



Lep pozdrav, Ivana


Naslov: Re: MLADIČI SREDNJI ŠNAVCER
Poslano od: Ivana , ponedeljek, 17.10.2005 : 10:05:46
A domače leglo pomeni mladičke brez rodovnika???


Lep pozdrav, Ivana


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: burgy , sobota, 26.11.2005 : 23:45:16
No lepo, da bo po dolgem času tudi leglo srednjih šnavcerjev poper sol tudi pri nas.
Mi smo dolgo časa iskali, potem pa smo se odločili za češko psarno ***** in pred malo manj kot enim letom tud pripeljali domov našega Larčka ;) Zdaj pa bo kmalu star že leto in dva meseca. Joj kako hitro teče čas, še zdaj se spomnim kakšna majhna kepica je bil, ko sem ga prvič videl :D
Se pa strinjam, da je bolje če bodoči lastnik sam izbere mladička, seveda ob temeljitem svetovanju vzreditelja. Mi te možnosti nismo imeli, vendar smo z njim vseeno zelo zadovoljni.


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: PRIMROSE , ponedeljek, 12.12.2005 : 11:37:11
Burgy pozdrav.
Očitno smo ob istem času iskali srednjega šnavcerja poper-sol. Mi smo se odločili za psičko - prav tako smo jo šli iskat na Češko. Ker želimo imeti vsaj en leglo mladih pokor me veseli, da je v Sloveniji še kakšen srednji poper-sol fant, ki so mu všeč živahne navihane šnavcerke.
Zlati so, res!


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: PRIMROSE , torek, 20.12.2005 : 11:34:39
Ne, ne Primrose zato, ker je psička Daisy in se mi zdi, da paše zraven  :).
Lep del svoje mladosti pa je res preživela na Primorskem, pri Noni.
Stalno prebivališče pa ima(mo) na trenutnih minus deset, na Koroškem.


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: kazak , četrtek, 16.02.2006 : 01:41:17
(http://www.geocities.com/housekazakgiants/Sunflower15februar2006._10mesecistara5.jpg)

Tata Express Man Rezlark - Oskar i njegova kcerka House Kazak Sunflower !!!

(http://www.geocities.com/housekazakgiants/Sunflower15februar2006._10mesecistara6.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji
Poslano od: kazak , petek, 05.05.2006 : 10:58:39
Izmene standarda - prethodni standard objavljen 06.04.2000. , najnoviji 21.02.2006.

21.02.2006. su donete male izmene u standardu pojedinih varijeteta snaucera i pinceva - kod Patuljastih snaucera je u standardu povecana tezina tj. i psi od 8 kg su u ''punom'' standardu , rep je naravno i dalje NATURAL, znaci samo prirodan.
Kod velikih snaucera takodje je izmena kod tezine , sad je 35 do 47 kg, a do sad 35 to 45 kg., rep  i dalje NATURAL...
I kod Nemackih pinceva u izmenama je takodje tezina sad je 14 do 20 kg., rep  i dalje NATURAL...


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: dogica3112 , četrtek, 09.11.2006 : 20:31:59
oj . koliko je priblizno cena velikega snavcerja?


Naslov: Beli šnavcer?
Poslano od: missyka , četrtek, 11.01.2007 : 16:04:53
Mene zanima, če sta sol-poper in črni šnavcer edini barvi?
Prijatelji imajo psičko bele barve, baje čistokrvno šnavcerko, vendar je še mlada. Videla pa sem belega odraslega šnavcerja, ki je po obliki izrezan šnavcer, le da je bele barve.
Je bela barva dovoljena?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 17.01.2007 : 15:09:35
beatrice, objava psarne je izbrisana, saj je za tako objavo potreben paket maksi. Vec o paketih je na http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=3.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Neyka , sobota, 10.02.2007 : 22:54:39
missyka bela barva je dovoljena pri pritlikavih šnavcerjih, prav tako črno srebrna (psi take barve kot so na kazak-inih slikah). Pri srednjem in velikem šnavceju pa sta priznani samo črna in poper sol barva.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana* , petek, 07.12.2007 : 23:29:47
Hej!

Sem nova na forumu  :P   da se oglasim še tukaj pri moji najljubši pasmi psov, čeprav sem sama lastnica višavca  ;)   torej, izredno priljubljeni so mi srednji šnavcerji ^^  tudi veliki. Predvsem njihov karakter, nekaj malega pa k popolnosti pripomore tudi izgled   8)

lp, Jana


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: dogica3112 , sobota, 15.12.2007 : 18:58:27
a mi lahko povestekje najiščem velike šnavcerje?  v sloveniji ni legla...


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Rozalka , ponedeljek, 17.12.2007 : 07:47:09
Žal tudi sama ostajam brez odgovorov, ki jih poskušam pridobiti na vprašanja, ki ji h zastavljam preko interneta, društev... Tako zelo zapleteno je..... Potrebujem in želim  informacijo kdo so vzreditelji SREDNJEGA ŠNAVCERJA s katerimi bi se povezala. Želim/želimo si čimprej mladička SREDNJEGA ŠNAVCERJA, po možnosti z rodovnikom. To je to. Bilo bi naj preprosto... In vendarle ni tako...
Morebiti bo po tej poti kaj več sreče.
Lep pozdrav.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana , ponedeljek, 17.12.2007 : 08:22:08
Zal na mojpes.netu trenutno ni nobenega od vzrediteljev snavcerjev, zato predlagam, da se obe obrneta na Kinolosko zvezo Slovenije, kjer vama bodo dali podatke tako o vzrediteljih kot o predvidenih leglih.

Sicer pa na mojpes.netu v nobenem primeru ni mogoce dobiti nikakrsnih podatkov o morebitnih nerodovniskih leglih.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Rozalka , sreda, 19.12.2007 : 10:27:53
Pozdravljeni,
kinološka zveza je res pravi naslov. Lahko jim izrečem vso pohvalo. Toliko pripravljenosti in možnosti so nakazali kje in od koga pridobiti vse nadaljnje informacije.
Vendar predlagam, da se nanje obrnete šele, ko boste dokončno oblikovali svojo odločitev.
Skratka psičke (mladičke) srednjega šnavčerja je mogoče najti v leglih izven Slovenije. Preverjeno.
Lep pozdrav.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: MajcY , četrtek, 27.12.2007 : 19:24:51
Pa se se tuki javim da ne bom sam pri dobermanih ;)

Jst mam doma 11 let staro pritlikavo šnavcarko barve poper sol.

Iz lastnih izkušenj pa lahko povem to, da je zelo inteligentna, iznajdljiva, učljiva..skratka v 11 letih nism našla slabe lastnosti pri njej, le to, da razen domačih ne smiri nobenega niti ne dovoli da bi se kdo kaj preec utikal v njo, kaj sele bozal jo vzel v narocje in tko naprej. Tudi zdravstvenih tezav ni bilo skorajda nic..pri 9 mesecih smo ji morali odstraniti maternico zaradi infekcije to je bilo pa tud vse v njenem dosedanjem zivljenju. Dlak ne pusca ne ce je trimana ne ce je strizena. Praviloma se jih trima, jaz jo strizem, saj so razstave in nadaljna vzreja po operaciji odpadli. Je zelo zelo nezahtevna tako da ni nobenih problemov.

Pa se nekaj slik..takih in drugacnih :)

(http://www4.slikomat.com/07/1227/rtv-b.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/2125177.htm)
(http://www4.slikomat.com/07/1227/89i-85bc4e.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/2125163.htm)
(http://www4.slikomat.com/07/1227/j2-6374ee.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/2125166.htm)
(http://www4.slikomat.com/07/1227/gmi-Podoba.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/2125170.htm)
(http://www4.slikomat.com/07/1227/2lv-P33000.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/2125196.htm)
(http://www4.slikomat.com/07/1227/sn8-P40900.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/2125207.htm)
(http://www4.slikomat.com/07/1227/fwf-Slika0.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/2125212.htm)

 tko dost ;)

ce koga se kej zanima..pa kr na dan z vprasanji ;)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: dogica3112 , sobota, 29.12.2007 : 23:04:10
kolk pa se giblje približno cena pritlikavih, srednjih in  velikih šnavcerjev?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: MajcY , sobota, 29.12.2007 : 23:23:13
nimam pojma o cenah, mi smo naso malo dobili 11 let nazaj za takratnih 500DEM :) pa z rodovnikom :) Koliko so pa danes, pa zal, ne vem


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: MajcY , četrtek, 10.01.2008 : 17:29:45
Jana..brala sm od tvojega hamčija in se ustavila pri psarni ***** :)
Od moje Šeje prednica je Lira Oglarska, se pravi sta najina snavcercka bila v sorodu ;)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , ponedeljek, 03.03.2008 : 19:43:04
Pišem prvič v tem forumu, ker  imam bolj malo časa. Z veseljem sem prebirala "šnavcerski čvek". Pri nas imamo šnavcerje že od nekdaj. Ta hip sta pri hiši devetletni Vento (mali poper solček) in štiriletnik Tobi (srednji črni šnavc), sicer že šampion v lepoti v Slo. , ki trenutno dokončuje  mednarodni šampionat. Pri nas šnavcerje preprosto obožujemo. So malo posebni, predvsem mi je všeč, ker so samo naši -  do drugih so zgolj strpni. Zgodbic je veliko, slikic tudi, zato posredujem kar link na fotoalbum: http://luca1955.moj-album.com/album/5293836/

Pred časom je bilo kar nekaj vprašanj o leglih, zato morda le še informacija: kakovostna legla šnavcerjev (trenutna in pričakovana) se redno objavljajo na spletnih straneh Kluba ljubiteljev šnavcerjev in pinčev Slovenije:
******

Lep pozdrav, :)
Luca


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana* , ponedeljek, 03.03.2008 : 22:37:13
aaaaa  :o  kako je lep ta Tobi  :D

a trenirate tud kej z njimi?


oh o leglih še ne bom sanjala tako hitro, ampak.. enkrat pa zagotovo  ::)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , torek, 04.03.2008 : 22:38:59
Ja, smo hodili skoraj tri leta v šolo, vendar je treba delat vsak dan z njim, da se preveč ne "izgubi".  Čeprav je tečaje dobro opravil, moramo biti kar vztrajni, ker je precej dominanten in poln hormonov, tako, da se mu trga ob dekletih in meša ob fantih. Predvsem pa veliko dirja , ker ima ogromno energije. Je veliko bolj samosvoj od malih šnavckov, zato pa na smrt predan in izreden čuvaj. Do tujih ljudi je strpen, jih pa ravno ne obožuje. Mislim pa, da še niti pomislil ni, da bi lahko tudi ugriznil. Naj le ostane tako.

LP


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana* , sreda, 05.03.2008 : 14:47:35
Super  :)

ja, po karakterju so pa podobni tudi terrierjem (tako da čisto brez izkušenj z dominantnostjo ne bom, ko si ga bom omislila)  :)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: harti , ponedeljek, 31.03.2008 : 16:08:40
 :), zdravo Lučka in vsi ostali (z Lučko in njenim lepim Tobijem se namreč poznamo).
In kdo smo mi?

Ponosni in srečni lastniki 1 velikega šnavcerja z imenom Heart Boy Radinie. Naš Harti je v začetku marca postal očka 5 čudovitim maleckom.
Ravno v soboto smo bili pri mami samici na obisku in malecki so, kljub rani starosti - 27 dni, ta pravi.
Ne moreš verjeti, ne vem točno, ali je to dedno, ali je to stvar, ker se veliko ukvarjajo z mladiči, v glavnem "znajo" že kontaktirati s človekom.

Na naših spletnih straneh imamo video posnetke o tem.

lp  :)
 


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , sreda, 24.09.2008 : 15:59:40
(http://luca1955.moj-album.com/slike/5293809/1OxcvP2AKzHqrgVG.v.jpg)

Z mojima prijateljčkoma se čudimo, ker  naša pasma prav nikogar ne zanima (ali redko koga). Krivica!  ;D Smo fenomenalni, zvesti, nepodkupljivi in, kadar je treba, preklemano ostri. Sme brezčasni, torej se za modne muhe ne zmenimo in kot taki vedno atraktivni. Izzivamo vas, da pokažete, da niste ignorantski do nas. Verjemite, da se "imam šnavcerja" sliši čisto drugače kot "imam psa".

Pozdrav vsem, ki imate radi to pasmo,
Tobi (doslej  100% slovenski prvak v lepoti in 75% mednarodni prvak v lepoti), Vento (najlepši v družini) in Lučka


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: majas , sreda, 24.09.2008 : 16:33:24
oooooo! šnavcerska tema je oživela - tudi pri nas imamo "eno" šnavcerko. malo lepotičko, ki ji je ime Vanna Way De Illyria.

ko je bila še čisto "frišna" je izgledala takole:

(http://www.moj-album.com/slike/11643810/uLdAZ5krE04d1PXo.v.jpg)

lp, maja



Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , sreda, 24.09.2008 : 19:27:38
 :) Kako je luštna! In koliko je sedaj stara? Imaš še kakšne slikice? Napiši, prosim, kakšne so tvoje izkušnje z njo. Deklice so po moje veliko bolj vodljive in prilagodljive. Jaz sem imela do pred treh let poleg mojčkov na prejšnji sliki še punčko Neso, tudi šnavcerko in bila je enkratna. Bila je zelo podredljiva a vdana do konca. In še slikice:

moja Nesika
(http://luca1955.moj-album.com/slike/5293809/lU793umya4LxJ4nr.t.jpg)

pa moj Vento
(http://luca1955.moj-album.com/slike/5293809/qQclVV2Vz4ByZljQ.t.jpg)

in moj Tobi
(http://luca1955.moj-album.com/slike/5293809/VXc1ygzoQ3hiVAjK.t.jpg)

...in še ena iz časa, ko je bila Nesi že stara, Vento v najboljših letih in Tobi mladič
(http://luca1955.moj-album.com/slike/5293809/KjqE7XBey6vdDNos.t.jpg)

lp


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: majas , nedelja, 28.09.2008 : 11:56:10
Naša Vanna, vzdevek Banzai, je pravi mali šnavcer v vseh pomenih besede... nabrita ko hudič, nikoli ji ne zmanjka energije... res krasen pasji otrok! Vodljiva je pa ravno toliko, kot se za šnavcerja spodobi :D... ve kaj je zaželjeno obnašanje, kaj ni - in poskuša ubrati neko srednjo pot! V bistvu je last mojem mame, ampak veliko časa preživi pri meni in mojih dveh (z)mešancih! Ker je stara šele dobrih 6 mesecev še ni vodja našega tropa, je pa na dobri poti :P... (govorim o pasjem delu tropa!)

pa še par slikic:

(http://www.moj-album.com/slike/11643810/WRJxmFVFt1ysOqHV.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/11643810/ub5ajLls_TR6rCFe.v.jpg)

in cel trop ;)

(http://www.moj-album.com/slike/11643810/qJ36Vkzq6clfmWAq.v.jpg)

ne znam s slik pogruntati kako veliki so tvoji? (s, m ali L)

lp, maja :)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , torek, 30.09.2008 : 17:56:39
 :D Ja, ta hip je pri hiši Vento, ki je mali poper sol, in srednji črni Tobi. Se mi pa zdi super tista slikica, ko Vanna spančka, zato objavljam skoraj identično našega Ventija (http://luca1955.moj-album.com/slike/5293809/MDCeeAMQLW9x5Uva.v.jpg)

Nesika, ki je žal ni več, je bila tudi pritlikava, vendar je ostala v srcu kot največja. Ker sem zadnjič slabo prenesla silike in zato nisi mogla videti, za kaj gre, to sedaj popravljam (http://luca1955.moj-album.com/slike/5293809/KjqE7XBey6vdDNos.v.jpg)

Tvoji psi so super, mala pa je sploh čisto prava. Bosta šli kaj na razstave?

lpL


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: majas , torek, 30.09.2008 : 18:34:51
kako so luštni - Ventova spalna poza je pa čist taprava! :D
na razstave Vanna ne bo hodila - smo malo premišljevali, ker je res otrok odličnih staršev, pa povrh vsega še čisto mičkena... pa smo se vseeno odličili za sterilizacijo in za to da ne bomo razstavljali. bo zgolj uživaški pes ;)
pred Vanno smo imeli tudi šnavcerko Lu (ravno tako mini) - bila je čudovita; neustrašna mala generalica, ki jo grozno pogrešamo...

lp maja :)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , sreda, 01.10.2008 : 21:36:39
 :) Ja, čisto razumem. Mi gremo na razstave le s Tobijem, čeprav moram iskreno povedat, da mi to jemlje kar precej živcev a prinese tudi veliko veselja (kadar je uspešen). Tobi je, iskreno povedano, precej težek pes, ker je izjemno dominanten in je zato obvladovanje na razstavah, kjer je veliko psov, kar precej naporno in živčno.

Kar se tiče pa naših malčkov, ju nismo razstavljali in mi nikoli ni bilo žal. Nesika je bila nekoliko prevelika pa tudi sicer ni bila ravno lepotica, bila pa je fenomenalna kužika in nezamenljiva družba. Vento pa je sploh mali srček. Njega smo kastrirali še kot "malčka" in je zato celo življenje ostal otroček, vedno pripravljen za akcijo in kak nov štos. Z drugimi psi sploh ni tečen, do ljudi je obziren in sprva malce zadržan. Je tudi precej nabrit in se rad malce klati, tako, da ga je treba imet kar na očeh.

Glede na skoraj dvajset let druženja s šnavciji ugotavljam, da je med pasmami znotraj šnavcerjev veliko razlik in da so mali takorekoč zakon, čeprav bi zelo težko rekla, katerega od svojih imam ali sem imela najbolj rada. Kljub temu pa je najbolj moja ostala moja Nesika, podobno, kot zate verjetno tvoja Lu.

LP Lučka


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Pmaxi , sreda, 01.10.2008 : 21:42:09
na razstave Vanna ne bo hodila - smo malo premišljevali, ker je res otrok odličnih staršev, pa povrh vsega še čisto mičkena... pa smo se vseeno odličili za sterilizacijo in za to da ne bomo razstavljali. bo zgolj uživaški pes ;)

Kako škoda :( že tako ali tako je legel s črnimi šnavcerji pri nas zelo zelo malo


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: beatrice , četrtek, 20.11.2008 : 17:30:39
Bok šnauceraši ...

Nas možete upoznati na anšoj web stranici *****


 :D :D :D :D


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Rs-gent , torek, 13.01.2009 : 21:29:49
Pozdrav še pd enega ponosnega lastnika velikega črnega šnavcerja.

Sem prgbral tole temo o vš pa je več ali manj govora samo o razstavah, pa me zanima če se kdo od vas ukvarja tudi s športno kinologijo?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: ponca , torek, 13.01.2009 : 21:40:10
majas Vanna je pa ful lušna. Sama imam doma malo belo šnavcarko, prej pa  smo imeli srednjo šnavcarko :).

Pozdravček od navdušene šnavcarke


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: majas , torek, 13.01.2009 : 22:30:58
Hvala za kompliment, ponca - tamala je že precej zrasla od zadnjega javljanja. Spomladi začne s treningi agilityja - je zadovoljen mali šnavcer, ki rad divja naokrog po svetu in je suhe ribice. Pa bratcema nagaja non-stop.

pa še nekaj novejšega:
(http://www.moj-album.com/slike/11643810/xi5FCIxgE744Ln95.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/11643810/9AegZWAqcXfj6HSY.v.jpg)



Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Klavdija , sobota, 31.01.2009 : 10:08:04
Pozdravljeni!

A mi lahko prosim kdo pove, koliko bi naj tehtal in koliko bi naj bil velik samec/veliki šnavcer pri 2 mesecih starosti?
Hvala.
Kakšna slikica bi tudi prišla prav......


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Rs-gent , sobota, 31.01.2009 : 18:15:40
Hmmmm... če se ne motim je imela naša mrcina pri devetih tednih starosti cca. 40 cm plečne višine,
tehtal pa je okoli 10 kg

(http://www.vezenjegs.si/gent/Gent01.jpg)

(http://www.vezenjegs.si/gent/Gent02.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Klavdija , sobota, 31.01.2009 : 18:45:59
Rs-gent..pozdravljen.

Hm...toliko že? Upam, da se res ne motiš... :-[

Namreč..koliko je pa potem star veliki šnavcer, če ima 4 kg???

(slikica še pride)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Kalsang , sobota, 31.01.2009 : 18:48:09
Pri dveh mesecih starosti shih tzu tehta tri kile. Štiri kile za velikega šnavcerja je zelo malo.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Klavdija , sobota, 31.01.2009 : 18:53:38
Kalsang..tudi meni se tako zdi...... :(


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Kalsang , sobota, 31.01.2009 : 18:59:40
A imaš kakšnega reveža najdenčka?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Rs-gent , sobota, 31.01.2009 : 20:47:13
Ko smo se pri nas odločili za šnavcerja, smo ga prvič šli pogledat k vzreditelju pri starosti treh tednov in takrat je bil naš Gent (tako na oko) pol manjši kot pri 8 tednih.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Klavdija , nedelja, 01.02.2009 : 07:57:36
Ni najden. ...je bolj "predan"... ::) :-\

No; včeraj smo ga stehtali in ima 5 kg. Naj pa bi bil star 10 tednov. :-X
Meni nič jasno. Se mi zdi, da je nekdo nekoga "nategnil"...ali mali ni šnavcer, ali pa je star 1 mesec, ali pa je podhranjen - kot se predvideva......ne vem........
Jutri greva k veterinarju še po njegovo mnenje.
A obstaja v MBju kak "šnavcer strokovnjak"? ???


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Klavdija , nedelja, 01.02.2009 : 08:03:00
To je to:
(http://img.photobucket.com/albums/v442/ClaudiaSLO/Janus/ALIM3005.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana , nedelja, 01.02.2009 : 08:37:41
Hm, brez zamere, ali res govorimo o snavcerju?
Kako pa lahko pride do natega, ce je nakup premisljen in kupljen rodovniski snavcer od preverjenega in postimanega vzreditelja?
Se pac v papirje pogleda, kdaj je rojen, ce ze prodajalcu ne verjamemo.
Ce ni papirjev, potem pac ni snavcer in ce papirji so, pa se ne skladajo z "ostalim", tudi najbrz ni snavcer.

Malemu zelim sreco v zivljenju. Tudi z lastniki, ki ocitno ne vedo, za kaj so dali denar.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Klavdija , nedelja, 01.02.2009 : 08:49:41

Citat
Hm, brez zamere, ali res govorimo o snavcerju?
Saj, ker se sama sprašujem..zato sem vprašala tukaj...


Jana...nimam kaj za dodat k tvojemu sporočilu. Se strinjam.
Bom poročala kako se bodo zadeve odvile.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Rs-gent , nedelja, 01.02.2009 : 12:10:29
Evo na spodnji sliki sta dva grafa (zgornji je za pse, spodnji je za psice), ki prikazuje maso v odvisnosti od starosti

(http://www.vezenjegs.si/gent/Gewicht.jpg)




Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: sabrina , nedelja, 01.02.2009 : 12:19:09
Lahko da se motim ampak jaz imam najdencka Arcija ki je zdaj nekje 90 % snaucerja, 10 pa je pobral nekaj od terijerja. Ma ko da gledam njega ko je bil majhen.  Moram rec da je zlo zanimiva kombinacija, vecina me sprasuje kje sem ga kupila. Ne znam pa slike pripet tko da...


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Rs-gent , nedelja, 01.02.2009 : 12:24:48
Drugače pa v okolici Maribora obstaja vzreditelj velikih šnavcerjev tako, da ti lahko na ZS sporočim njegov naslov in telefonsko.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana , nedelja, 01.02.2009 : 12:32:19
Mogoce bi res bilo dobro, da Klavdija pokaze temu vzreditelju psa, da vsaj oceni starost, saj je od tega odvisna tudi ustrezna oskrba. Enomesecnega mladica je nekoliko drugace za rihtat, kot dvomesecnega.
Seveda, ce bo hotel komentirati "sranje" nekoga drugega. Vprasati ni greh.
Sicer bo pa kaj znal povedati tudi veterinar.

Upam, da je s psom sicer vse v redu, ceprav morda ni tisto, kar so kupili.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: žana , nedelja, 01.02.2009 : 18:39:49
Jaz poznam vzrediteljico ta malih, belih šnaucerjev - ima mladiče in bi ti lahko povedala glede teže. Javi.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Klavdija , ponedeljek, 02.02.2009 : 18:06:09
Drugače pa v okolici Maribora obstaja vzreditelj velikih šnavcerjev tako, da ti lahko na ZS sporočim njegov naslov in telefonsko.

Prosim. Hvala.


Danes smo bili pri vetu. Janus je bil pregledan...
Žal je podhranjen in zaostaja v telesnem razvoju. ( 3 do 5 kg) Kot sem predvidevala....
Glede na to..kakšen ima apetit, bomo hitro ujeli vrstnike.  :)

(http://img.photobucket.com/albums/v442/ClaudiaSLO/Janus/ALIM3015.jpg)


lp


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: sabrina , ponedeljek, 02.02.2009 : 18:20:31
Pa skergat tistega  ki vam je "predal" takega podhranjenega revcka. Se bojim da dela tud z ostalimi tako. Janusu pa veliko poljubckov in hitro napredovanje.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: ponca , torek, 03.02.2009 : 13:41:30
Žana ali bi mi lahko napisala ima pa kako telefonsko od vzreditelja - imam doma malo belo šnavcarko pa bi radi kupili še eno in bi se rada pozanimala o vseh vzrediteljih ki so.
Vzreditelji pri katerih smo kupili našo pa ne bodo imeli legla še nekaj časa - da ne bo kdo mislil da vzreditelj od naše razvajenke ni vredu :)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana , torek, 03.02.2009 : 13:43:36
ponca, zal podatkov tukaj javno ne bo, do zasebnih sporocil pa nimas dostopa.
Verjetno imajo podatke tudi na KZS.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: ponca , torek, 03.02.2009 : 15:56:20
Hvala :)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Rs-gent , sreda, 11.02.2009 : 21:46:17
Mogoče bo koga zanimalo: pri 14 mesecih imajo šnavcerji v povprečju 69 cm plečne višine in tehtajo med 37 in 40 kg (seveda pa so možna malce večja odstopanja)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , ponedeljek, 23.02.2009 : 06:29:48
Evo kako moji patuljasti snauceri spavaju, i to se zove pseci zivot :

http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/rodbinaDSC00002.jpg
ovo je nas trosed a vi sedite na pod :-)

http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/spavanjeDSC00383.jpg
kako se mi volimo

http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/spavanjeDSC00378.jpg
mnogo sam umoran

http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/spavanjeDSC00387.jpg
jastuk sluzi za glavu pa makar bio i vislji od mene

http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/spavanjeDSC09916.jpg
dok se spava treba i cuvati bar malo kucu


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: labradorka , petek, 27.02.2009 : 19:44:20
Kok so luštni šnawciji, jaz imam doma 12 letno pritlikavo črno damo  ::), ki pa je bolj gavnar in pri svojih letih še zelo živahna. Zdaj je prava lepotička (sem jo ravno sfrizirala )  ;D Upam, da bo še dolgo z nami. Moj naslednji kuža bo ponovno šnavcer (srednja črna zverinica ). Imajo karatkter, da se zaljubiš vanj. ;D Trenutno nisem zasledila nobenega legla srednjega črnega šn. Upam, da se bo kakšno kmalu pojavilo ::)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: žana , sobota, 28.02.2009 : 18:09:15
Evo male lepotičke.


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: majas , sobota, 28.02.2009 : 18:24:17
(http://www.moj-album.com/slike/11643810/NelMi0tK7ws0SEyJ.v.jpg)

Pa še naša pritlikavka Vanna Way de Ilyria :P (mini baraba)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: žana , sobota, 28.02.2009 : 18:30:35
Oh, te dve bi pa skup pasale, sam se bojim, da bi bilo prej potrebno hišo kasko zavarovat  ;)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: majas , sobota, 28.02.2009 : 18:33:08
Bi bil kar žur, ja - pri nas so trije v stanovanju in imamo non-stop pasje boje! ::) :P
Vse frči po luftu, psi pa uživajo sto na uro. :)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Zoia , sobota, 28.02.2009 : 20:28:44
Ojoj, tile mali beli mi pa vedno pozenejo kri po telesu. žana, super slikca!


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: labradorka , nedelja, 01.03.2009 : 19:09:43
Ta bel je res cuuukr mali luštn :D O me je kr strah k je moja že tok stara :-[


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Zoia , nedelja, 01.03.2009 : 19:40:59
No, tud tamala Vanna (a je to ona v reklami za en prašek, ko pogumno laja?) ji je takoj za petami, le da pri meni osebno vodijo tamali beli in tavelki črni ;) .
V moji mladosti je babi imela za soseda enga mini črnega šnavcerja, ki je bil strah in trepet vasi. Mene je dvakrat ugriznil, prvič sicer čisto po moji krivdi, ker sem mu iz gobca kost vlekla, drugič sem ga pa le pobožala. Babi pa je večkrat na svojem vrtu, med okopavanjem gredic, našla kako žemljo al pa kar celo štruco kruha, ki si jo je gospod "sposodil" iz pekarne :). Žal je bila njegova zgodba podobna mnogim drugim - je šel, pa ga ni blo nazaj..

Je kak problem z belimi šnavcerji poleti? Jih lahko opeče?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: žana , ponedeljek, 02.03.2009 : 13:43:52
Če pretiravš na soncu zna biti problem neglede na pasmo, ampak, kolikor sem bila informirana imajo beli šnavcerji sivo kožo oz. ne roza - albino, in zato niso kaj posebej občutljivi. Hmm, upam, da sem bila razumljiva.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , četrtek, 26.03.2009 : 09:38:27
Jedna mala novost kod nas u kuci :-) , zove se :

Little Boy Vis a Vis ''Sato''
(http://www.housekazak.com/SATOSDC10127.jpg)
(http://www.housekazak.com/Sato2503SDC10119.jpg)


(http://www.housekazak.com/repetitionslifeofcrime.jpg)
tata - REPITITION'S LIFE OF CRIME

(http://www.housekazak.com/AylaVIsAVis.jpg)
mama- AYALA VIS A VIS


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 26.03.2009 : 21:55:29
Oooooo, mali neustrašni bajsi!
Kako se je kaj privadil na kamerade?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: burgy , nedelja, 29.03.2009 : 00:02:19
In Klavdija, kako sedaj vaš Janus?
Ste ga spitali in si je opomogel glede kilogramov? Zdaj je verjetno že kar zrastel?
Kako pa to, da ima kupiran repek?
Pa če ni skrivnost kje pa ste dobili tega podhranjenega revčka?

Lp, burgy


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: mojalori , nedelja, 29.03.2009 : 13:43:28
Najprej vas lepo pozdravljam saj sem nova na forumu.Z možem imava prtljikovo šnavcerko črno-srebrno LORI.Šele pred kratkim sva zvedela katere pasme je saj je najdenka,stara je 3 leta,k hiši je prišla ko je imela približno 3 do 4 mesece.Na forumu sem zasledila da je za to pasmo bolje da se jih TRIMA ne stiže pa ne vem kaj to pomeni.Samo jo sicer strižem.Bila bi vesela če bi mi kdo svetoval kakšnega pasjega frizerja v ljubljani.Razmišljam celo da bi šla z njo na agility pa se bojim da je že prestara za to,kaj pa vi mislite,pa na koga naj se obrnem.

HVALA vam za odgovore ;D  :)
DITA


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , nedelja, 29.03.2009 : 20:32:35
Pozdravljeni Dita in Lori

Trimanje je postopek redčenja oziroma odstranjevanja stare in odmrle dlake s posebnim nožkom trimerjem. Za kužka je trimanje seveda neboleče. Vendar, če niste izkušeni, predlagam, da to delo prepustite profesionalcu. Iz lastne izkušnje (šnavcerje imamo pri nas že skoraj 20 let) lahko zagotovim, da so za dobro urejanje psa, posebej pa za trimanje, nujno znanje, potrpežlivost in dobri nožki. Doma imam malega šnavcerja, ki ga trimam le občasno, sicer pa mu krajšam dlako s škarjami, samo glavico, ušesa in predel pod repkom strižem s strojčkom. Vento (tako mu je ime) ima temu primerno tudi slabo (presvileno) dlako. Imam pa tudi srednjega šnavcerja, ki ga redno (na šest tednov) trimamo pri frizerju. Res je, da gre za razstavnega psa, vendar bi se pri njem tudi brez tega dejstva odločila za profesionalnega frizerja, saj mu glede na nemiren značaj ne bi bila kos. Stalna strokovna skrb za dlako (ob genski zasnovi) se kaže v izredni kvalitetni dlaki pa tudi sam videz psa je, kot mora biti. Ni namreč hujšega, kot zafuran šnavcer.

V vsej "zgodovini" smo imeli več frizerjev, že kar nekaj let pa vztrajamo pri Mojci v Tukano centru (BTC, Ljubljana - pasjki salon San Bernard). Ne glede na to, koga boste izbrali in mu zaupali svojo Lori, je pomembno, da veste, kaj hočete in to tudi jasno poveste. Nekateri frizerji ne marajo, da jim "solite pamet", vendar takšnih jaz ne maram. Vsak ve, kaj hoče za svoje malo bitje in to seveda tudi plačamo, zato je zelo pomembno, da vam frizer sicer svetuje, vi pa imate končno besedo.

LP
Lučka



Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: mojalori , ponedeljek, 30.03.2009 : 21:27:03
Hvala lepa za odgovor Lučka.Res sem opazila, da tudi moja Lori nima tako lepe dlake od striženja.BTC mi je blizu, tako da jo bom res peljala k Mojci,prav komaj čakam da jo vidim kakšna bo ;D

LP
DITA


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , torek, 31.03.2009 : 17:30:48
Me veseli, če sem res lahko pomagala. Oglasite se kaj, ko boste sfrizirani, da poveste, kako je bilo oziroma, kakšen je rezultat.
lpLučka


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , sobota, 04.04.2009 : 10:56:27
Oooooo, mali neustrašni bajsi!
Kako se je kaj privadil na kamerade?

Super ! Decko je neustrasiv :-) Nema sanse neko da ga ne voli , sve osvaja odmah i ljude i pse .


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 07.05.2009 : 11:35:39
Specialka snavcerjev in pincev, Kragujevac (Srbija), 18.10.2009
vec na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,29756.0.html.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , sreda, 24.06.2009 : 15:29:09
Čeprav so forumi, tudi tale, v zadnjem času precej "v mirujočem stanju",  z  velikim veseljem sporočam, da je naš srednji črni šnavcer  končno dočakal pošto iz bruseljske centrale FCI in sedaj tudi uradno postal mednarodni šampijon v lepoti. Mislim, da je ta hip edini svoje pasme v Sloveniji s tem naslovom pa tudi sicer jih skorajda ni - kot bi bili v izumiranju. Škoda.

Lp Lučka in lepotec Tobi


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , nedelja, 26.07.2009 : 23:54:15
House Kazak Iskra ( Vital Vis A Vis x House Kazak Sunflower )
Tri sedmice stara,danas smo je prvi put izneli van kuce da vidi nebo pa smo je i slikali malo.
Inace je stene jedince i svi je obozavaju.

http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/Suki/zevkaSuki020.jpg
http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/Suki/sfingaSuki043.jpg
http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/Suki/padobranacSuki021.jpg
http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/Suki/glavaSuki013.jpg
http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/Suki/StrasanLavSuki038.jpg
http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/Suki/4cureSuki044.jpg


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: luca , sreda, 29.07.2009 : 17:49:50
Resnično je lepa malčica, predvsem pa so me očarale njene prave šnavcerske okice. Upam, da bo dobila dober domek.



Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Zoia , nedelja, 09.08.2009 : 09:41:08
Kali  :)

(http://media6.dropshots.com/photos/179229/20040425/180615.jpg)

(http://media7.dropshots.com/photos/179229/20040425/181231.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: uLa* , petek, 14.08.2009 : 16:15:20
Kako je luškana!  :-* :-*

Tudi v mojem domu se bo nekega dne znašel kak pritlikavi šnavcer (po možnosti črn ali pa bel)  ::)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: mopsika , nedelja, 06.09.2009 : 07:04:52
Cukrček tale Kali!


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , četrtek, 17.09.2009 : 01:33:35
Evo kako pokusavamo da se slikamo kao ozbiljno. Na slikama jedince Suki i ja . Ko je koga ovde uslikao to se ne zna :-)

(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/1DSC01529.jpg)
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/1DSC01530.jpg)
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/1DSC01532.jpg)
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/1DSC01531.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: uLa* , četrtek, 17.09.2009 : 07:12:30
oo kak cuker!  :-* :-*


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: mopsika , sreda, 23.09.2009 : 15:44:32
cukr!


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Pmaxi , sreda, 23.09.2009 : 17:14:15
kako sta fletna  ;)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , četrtek, 24.09.2009 : 22:24:37
 :)
Marta i Petra i nasi patuljaneri :
(http://www.housekazak.com/decaDSC01719.jpg)
(http://www.housekazak.com/decaDSC01720.jpg)
Mislim da ove dve fotke govore sve :-) Devojke bi ih rado vec sad izgnjavile samo da mogu do njih da dodju :-)
A nasi dragi cetvoronozni clanovi porodice ponasaju se kao da smo oduvek imali bebe u kuci i pravi su telohranitelji malim devojkama. Imacemo problema kad se nasi klinci budu igrali sa drugom decom, vec sad svi psi imaju jak zastitnicki odnos prema deci a narocito nasa Jeca koja je izgleda trebala stvarno da bude veliki snaucer jer boljeg cuvara nemamo :-)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kocka , petek, 25.09.2009 : 06:58:02
 :o :o :o :-* :-* :-* :-*
Ker pa naj post ne bi bil brez besedila, pa lahko napišem samo še uaaaaau, kako noro ;D


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: LooNee , petek, 25.09.2009 : 08:25:23
Kako nore slikice! 
;D :D ;D :D ;D :D ;D :D

Krasni so prav si  ;)



Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: ka ty a , petek, 25.09.2009 : 14:07:21
Iiiiiiiiii slikci za v okvir! :-* :-* :-* :-* :-*


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Pmaxi , ponedeljek, 28.09.2009 : 19:30:41
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, mega fotki


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , sobota, 03.10.2009 : 03:31:16
HVala ! :-) Devojke su primile vakcinu pa sad nisu raspolozene za slikanje ali bice jos slike.
Evo jos par slika - na dve  Oskar cuva malene dok im ja spremam mleko, on jednostavno zna , bez ikakvog objasnjenja, da im ne treba prilaziti preblizu ... a kako je Oskar moj ''prilepak'', ''privezak'' i ''prikolica'' onda je uvek u mojoj blizini i blizini beba . On nas ne ostavlja i spava ako su bebe na krevetu ili na kraju kreveta ili ispod kreveta.  Na drugoj slici su devojke u gostima kod Markovih roditelja.  Markova majka je polomila obe noge pre 7 dana pa sam slikala kako baba cuva unuke sa ugipsanim nogama a na slici je i Nini koja je izvadila svoje igracke jer su bebe dosle pa valjda da se igraju malo :-)

(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/bebeDSC01637.jpg)
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/bebeDSC01639.jpg)
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/bebeDSC01727.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Kalsang , sobota, 03.10.2009 : 08:34:29
Sladki su, vaši šnaveri!

Jadna mama, nadam se, da joj uskoro skine gips.


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Zoia , četrtek, 15.10.2009 : 12:36:16
Šišmiš se dela pridnega  :P
(http://media7.dropshots.com/photos/179229/20040705/214105.jpg)

Pa luškanga  :D
(http://media7.dropshots.com/photos/179229/20040705/220240.jpg)

(http://media7.dropshots.com/photos/179229/20040712/181225.jpg)

(http://media8.dropshots.com/photos/179229/20040712/181301.jpg)

(http://media8.dropshots.com/photos/179229/20040712/181340.jpg)

(http://media7.dropshots.com/photos/179229/20040712/183127.jpg)

(http://media8.dropshots.com/photos/179229/20040712/183125.jpg)

(http://media8.dropshots.com/photos/179229/20040712/181619.jpg)

(http://media6.dropshots.com/photos/179229/20040712/181407.jpg)

Najdu je močerada
(http://media6.dropshots.com/photos/179229/20040712/183732.jpg)

Srečanje je potekalo po protokolu  :)
(http://media6.dropshots.com/photos/179229/20040712/183807.jpg)

In odpujsali smo domov  :D
(http://media8.dropshots.com/photos/179229/20040712/184445.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: moonbeam , četrtek, 15.10.2009 : 12:42:45
Fajni ste  :D
A ta črn je pa rus?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Zoia , četrtek, 15.10.2009 : 12:46:58
Buda je Rus z vlko  :-* Slike v sosednji temi  ;)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , petek, 16.10.2009 : 08:44:46
Little Boy Vis a Vis ''SATO''- Puppy World Winner 2009:
(http://www.housekazak.com/SatoWWDSC08927.jpg)
(http://www.housekazak.com/SatoWWDSC08930.jpg)
(http://www.housekazak.com/SatoWWDSC08953.jpg)
(http://www.housekazak.com/SatoWWimg_5358.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kaja , petek, 16.10.2009 : 08:52:03
kazak, vase snavcerje obcudujem ze zelo dolgo (prej sem jih spremljala na balkankinology forumu) in so mi res vsec. Prijateljica ima zdaj ze drugega pritlikavega snavcerja. Ko ji je prvi (crne barve) umrl, sva najprej hoteli kontaktirati vas, potem pa sva nasli leglo v Sloveniji. Zdaj ima crno srebrnega in je res srcek. :)
Pa cestitke Satu za puppy WW. O0


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Pmaxi , sobota, 17.10.2009 : 11:58:55
jeeeeeeeeeeee, malo moj Sato je zmaguuuuuuuuuuuuu!
Kako pa sta se odrezala Oskar in Toto?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: uLa* , nedelja, 18.10.2009 : 15:04:29
Čestitke Kazaaak  :-*


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , petek, 23.10.2009 : 08:53:50
Hvala !!! Sato vam salje poljubce .
Toto i Oskar su ovog puta ostali kuci da cuvaju mene i bebe , a Marko i Sato su i jedan i drugi imali debi na prvoj velikoj izlozbi :-)
evo jedne za mene prelepe slike
(http://www.housekazak.com/ZippoundLaredo1.jpg)
kao dve lutkice - Laredo & House Kazak Zippo


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Pmaxi , petek, 23.10.2009 : 10:44:47
iiiiiiiiiiiii, super fotka


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: medy , ponedeljek, 16.11.2009 : 15:56:56
pozdravljeni :)

naj se vam še midva z mojim frajerejem predstaviva :)

sem 4 leta star pritlikavi šnavcer, sem največja carta na svetu, ki non stop počenjam neke neumnosti :) ;)
ime mi je pa Ari :)

nekaj slikic: http://www.mojalbum.com/medy/moji-psi

Lp, medy


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , ponedeljek, 07.12.2009 : 11:28:21
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/stamislitezaovajspavanjacDSC02336.jpg)
ovo je pravi spavanjac - Petra, Jeca i Toti


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: IMPERIAL FLN , četrtek, 10.12.2009 : 22:31:03
Moja Julija in Getz

http://www.mojalbum.com/data/images/6/6269916/17371605/17504400.jpg

http://www.mojalbum.com/data/images/6/6269916/17371605/17504399.jpg


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: bregi01 , torek, 23.03.2010 : 01:31:14
Lep pozdrav,

Na foromu sem bolj nov, drugače pa imam izkušnje s psmi. Zdaj pa iščem kje bi se dalo kupit dobro leglo srednjega šnavcerja lahko grem tudi v tujino.

Hvala za odgovor


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Zoia , petek, 26.03.2010 : 12:07:42
Na tem forumu ni vzrediteljev, tako da se obrni na KZS. Imajo pa šnavcerji v Sloveniji svoj pasemski klub, tega ti bo pa pomagal najt stric google ;)

(http://media7.dropshots.com/photos/179229/20041209/b_232657.jpg)

(http://media6.dropshots.com/photos/179229/20041209/b_234309.jpg)

 :D

(http://media8.dropshots.com/photos/179229/20041220/b_220931.jpg)




Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , sreda, 09.06.2010 : 23:41:20
(http://www.housekazak.com/Sato23.052020DSC_02121.jpg)

(http://www.housekazak.com/Sato23.052020DSC_02141.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Pmaxi , petek, 11.06.2010 : 13:55:46
cute :D


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , nedelja, 13.06.2010 : 22:42:09
Sato je to :-) , mali blesavi snaucer :-)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , petek, 27.08.2010 : 21:53:24
Slika je fenomenalna !!!

(http://www.housekazak.com/zutideckoDSC_011100.jpg)



Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Luna95 , sobota, 28.08.2010 : 15:08:20
Ja, res je fenomenalna slika :)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: medy , ponedeljek, 08.11.2010 : 21:58:54
bregi01 - vzreditelji srednjih šnavcerjev barve poper-sol so eni tudi iz samoborja, njihovi pso so porali tudi kar nekaj nagrad...

lp


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , nedelja, 05.06.2011 : 21:01:12
(http://www.housekazak.com/picts/Szilvasvarad4DSC_0565.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , sreda, 09.11.2011 : 22:37:08
(http://www.housekazak.com/img/DorindiciDSC_0995.JPG)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , četrtek, 29.12.2011 : 00:38:14
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/1DSC_0716.jpg)
  :)
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/1DSC_0720.jpg)
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/1DSC_0712.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Luna95 , četrtek, 29.12.2011 : 13:19:33
Prelepe šnavcerje imate :-*


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Zoia , četrtek, 29.12.2011 : 13:58:24
Pa punčke tudi  :-*


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , nedelja, 08.01.2012 : 20:47:02
Hvala ! Uzivamo i sa jednima i sa drugima .


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , nedelja, 08.01.2012 : 20:47:24
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/DSC_0821.jpg)
(http://i269.photobucket.com/albums/jj55/housekazak/DSC_0820.jpg)
Prvi sneg u Ćupriji , deca se vesele a ja i psi prelazimo u ''hibernaciju'' .


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: LacenS , četrtek, 15.03.2012 : 23:34:33
Pozdravljeni!
Sem v fazi nakupa psa(po juniju) in po dolgem premisleku, branju člankov...se mi zdi, da bi bila pasma Srednji šnavcer primerna zame(oziroma jaz primerna lastnica :))...
kontaktirala sem tudi predsednico kluba ljubiteljev šnavcerjev in pinčev, ki mi je svetovala določene psarne v tujini, zdaj pa se je celo izkazalo da bo v Aprilu po dolgem času tudi leglo v Sloveniji. Veliko bolj bi mi ustrezal nakup od slovenskega vzreditelja, vendar me zanima kakšna so tveganja(če so), kupit psa pri nekomu, ki bo prvič imel leglo(ne vem ali nameravajo potem nadaljevati z vzrejo ali je to načeloma edino leglo)...
psičke in vzreditelja še nisem osebno spoznala, zato še tudi nisem spraševala stvari, ki se običajno vprašajo-zdravje, karakter...te stvari pridejo na vrsto ko bodo psički že rojeni(ker iščem psičko in obstaja možnost, da se rodijo sami samčki)...samec je iz hrvaške psarne, kje bi naj imeli v redu pse, vem pa da nimajo pregledanih kolkov(kar ne pomeni da so sicer bolani ali kaj podobnega)...se mi pa vzreditelj sicer zdi v redu...
ali bi bilo bolje vzeti psa v tujini od nekoga, ki vzreja že 15 let ali več; pri eni od nagledanih psarn nameravajo celo ponovit lansko kombinacijo s katero so lastniki zadovoljni...minus je ta da je na madžarskem, kjer ne znajo jezikov...
to je kar se izbire vzreditelja tiče...
me pa še zanima zdaj, ko je bil dokumentarec pedigree dogs exposed ter tudi crufts in se veliko govori o tem kako so ene pasme prav uničili, da so popolnoma nefunkcionalne, da psi množično zbolevajo-tudi zaradi parjenja v sorodstvu...se to dogaja tudi pri šnavcerjih(ker nikjer niso bili omenjeni)?
sicer bi to naj bila zdrava pasma?(eden izmed razlogov zakaj sem se odločila zanjo) ali moram biti pozorna na katere bolezni oz. jih lahko pričakujem?
Hvala za odgovore!...
Pa lahko bi se kaj več pisalo o srednjih šnavcerjih :)...
lp


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: uLa* , nedelja, 18.03.2012 : 07:39:39
Sicer nimam načeloma nobene veze s šnavcerji, ampak se pa precej dobro spoznam na kinologijo.

Jaz mislim, da sploh ni panike, če bo to za vzrediteljico prvo leglo. Enkrat je treba začet ane? :) Če bi potemtakem vsi gledali na to koliko leglo določenih vzrediteljev je to, ''nove generacije vzrediteljev'' sploh ne bi imele možnosti mladičke kam prodat. Poleg tega pa marsikateri vzreditelj začetnik veliko bolje poskrbi za mladičke in celotno leglo, kot pa en, ki ima že x-letno tradicijo. Kakrkoli že, pa vseeno razumem tvojo skrb. Namreč, NA ŽALOST imamo v Sloveniji tudi izjeme med vzreditelji, ki sploh ne vedo kaj počnejo in koga med seboj parijo, samo da imajo mladičke in te mastno prodajajo. Jaz mislim da bi bilo najboljše, da bodočo vzrediteljico tudi kontaktiraš, jo mogoče spoznaš v živo, da vidiš na čem si. Skozi pogovor mislim da lahko kar hitro ugotoviš kakšne ''vrste'' vzreditelj je. Mogoče za mnenje prosiš še koga drugega, predsednico kluba za šnavcerje na primer? Ampak glede na to, da bo po tolikih letih ponovno eno leglo v tej pasmi, mislim da si ta vzrediteljica niti upala ne bi kakšne nepravilnosti, saj ni to neka množična pasma, kjer sploh ne slediš več kdo se s kom pari in kdo bo imel kdaj leglo. :)
Sama sem bila letos na Cruftsu in ja res je, zelo veliko so promovirali, da bi vzreditelji čimbolj zdravo parili, ter pazili, da bi pasmo dobili nazaj, kot je bila. Ker pa, kot sem že prej povedala, nisem specialist za šnavcerje, ti tega na žalost ne morem odgovorit, upam pa da se bo kmalu oglasil kak iz ''šnavcarskih vod''. :)

Lp, Ula


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: LacenS , nedelja, 18.03.2012 : 13:47:13
super hvala za odgovor! :)...
nekje sem prebrala(angleška stran), da je najbolje da vzameš mladička iz kombinacije(staršev), ki je že bila ponovljena, da imaš možnost tudi spoznat kakšnega psa iz prejšnjega lega...sem pa ob tem isto pomislila, da nekdo pa tudi mora vzet mladička tudi če je za psičko in vzreditelja prvo leglo...ampak raje vprašam...
vzreditelja še zagotovo nameravam osebno spoznat in če mi ne bo všeč pač psa ne bom vzela, sem pa po telefonu imela dober občutek...pa glede na to kako redka so legla, tudi upam, da se ne dogajajo stvari kot pri kakšni bolj popularni pasmi(ko pač forsirajo vse skupaj)...
mi je pa na nek način zelo zanimivo zdaj ko sem malo brala kam so na žalost pripeljali določene pasme in ker mi je to vse novo imam veliko vprašanj :)...in me zato tudi zanima, če so tudi šnavcerje pripeljali do tega da se pogosto pojavljajo kakšne napake(v smislu, da je psu potem onemogočeno normalno življenje, kot recimo pri mopsih, ki komaj dihajo...)
bi pa res lahko bili lastniki šnavcerjev malo bolj aktivni na forumih...
še enkrat hvala za odgovor...
lp, špela


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Dada73 , sobota, 31.03.2012 : 12:09:55
Na bolhi oddajajo šnavcarja, komu kaj znanega?


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: urshika , sobota, 25.08.2012 : 06:13:22
Pozdravljeni,
Sem novopečena lastnica pritlikave šnavcerke Taje. Sicer smo imeli / imamo kužka doma že več kot dvajset let, vendar ne šnavcerja. Zanima me, če ste kakšni lastniki šnavcerjev (seveda pa tudi kšnih drugih pasem) iz Ljubljane oziroma okolice, lahko tudi Kranja. Sama sem iz okolice Ljubljane, imam avto, tako da mi prevoz ni problem. Želela bi vas spoznati, da se kužki malo podružijo, ter da malo poklepetamo. :))

LP
Urshika


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Anja-Karai , ponedeljek, 12.11.2012 : 20:53:53
Zdravo! Pri mojem fantu imajo 6 let starega pritlikavega šnavcerja bele barve. Moram reči, da je to idealen pes. Nobenih problemov s karakterjem, izredno zvest, crkljiv, navihan. Je pa res, da je sedaj, ko je odrasel, sam sebi dovolj. Niti mu ni pretirano do igre z drugimi psmi...malo povoha in to je to...(Ne vem ali je to karakter šnavcerjev ali je samo on takšen)...veliko raje se igra z nami. Ko se skupaj igramo pa je tak, kot nek navihan mladiček.  :P
Z njim smo tudi tekmovali agility na katerem je ful užival. Sedaj zaradi pomanjkanja časa ne hodimo več na agility, se pa še vedno doma učimo kakšnih trikcev. Je izredno pameten in hitro dojemljiv.

http://www.mojalbum.com/karai/manny/foto/20260806 (http://www.mojalbum.com/karai/manny/foto/20260806)
http://www.mojalbum.com/karai/manny/foto/20260801 (http://www.mojalbum.com/karai/manny/foto/20260801)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , sreda, 23.10.2013 : 00:21:53
(http://www.housekazak.com/img/BANDADSC_0172.jpg)

(http://www.housekazak.com/img/BANDADSC_0135.jpg)


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: Luna95 , sreda, 23.10.2013 : 21:35:26
Prelepi so :) :-*


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: bamfel , sreda, 23.10.2013 : 22:28:59
Druga slika je sploh lepa, za na koledar  :-* :-*


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: kazak , ponedeljek, 28.10.2013 : 02:55:30
Hvala  :-*


Naslov: Re: Šnavcerji - čvek
Poslano od: julijab , četrtek, 12.03.2015 : 09:37:25
Pozdravljeni sem nova na forumu.Doma imamo mešanko z šnavcerjem staro 14 let Boni.Včeraj pa smo rezervirali rodovniško psičko mladički bodo predvidoma v začetku aprila barve črno srebrni.Komaj čakamo da nam vzrediteljih javijo lepo novičko in da gremo gledati otročke.Upam da se tema malo ubodi. zdaj imamo dovol časa da se dobro pripravimo na novo članico družine,za Boni pa itak ni problema ona vsakega sprejme