mojpes.net

o psih => vzgoja => Sporočilo, začeto od: moly , ponedeljek, 16.01.2012 : 09:07:32



Naslov: čakanje doma
Poslano od: moly , ponedeljek, 16.01.2012 : 09:07:32
Imam 5 in pol let staro psičko. Prva stvar, ki sva se jo uspešno naučili je, da se počaka doma, ko sem dopoldan v službi. To nama 5 let in pol ni delalo nobenih problemov. Popoldan ni nikoli ostajala sama, tudi na dopustu ni nikoli počakala sama v apartmaju, ker je bilo po mojem mnenju preveč stresno (novo okolje...).
Kadar so bile izjemne razmere (močen veter, montaža kakše kuhinje v bloku...) sem jo peljala mami. Vendar ni nikoli bil potem kak problem.
Prejšni teden je bil močen veter in je šla k mami. Šla je še čez 2 dni, ker se mi je kar prilepila k nogi. Sem že razmišljala kaj bo pa danes, da je  taka panika (potres?  :P). V soboto dopoldan sem jo pustila samo. Je tako histerično lajala in mislim, da kaj nekaj česa... Včeraj je stala sama od 12 do 14 in ni bilo problema. Danes pa spet norišnica... Drugače ni nikoli silila zraven, ampak je šla v svojo posteljo in gledala kako se odpravljam. Danes pa živčno oblizovanje, letanje do vrat, lajanje ko sem zaprla vrata... :o :o :o   seveda je tokrat zmagala, vendar ne gre tako naprej.

Kaj narediti, da pridobim nazaj tistega pridnega kužka, ki lepo pridno in sproščeno počaka doma? Kje je bila storjena napaka? Vsako leto sva po 3 tedne na dopustu, kjer se ne loči od mene, pa potem nimam nobenih problemov... Sedaj me je že tako strah, ko odhajam od doma, da bo cirkus, da verjetno to tudi ona čuti...

Prosim za odgovore, saj me zadeva spravlja v obup.
lp   


Naslov: Re: čakanje doma
Poslano od: luna7 , ponedeljek, 16.01.2012 : 09:29:32
Predlagam zvočno kuliso - prižgan radio - in neopazno odidi od doma. Večkrat ponovi povratek čez kakšno uro, kadar ne greš v službo, da spet dobi informacijo, da se vrneš. Verjetno se ji je nekaj neprijetnega zgodilo (nekdo je vrtal luknje v zid ali kaj podobnega), kar se ji je vtisnilo v spomin, pa zdaj fura dalje ta film. Če se res drugače ne da, vem, da je pomagala tudi homeopatija.
To se je tudi nam dogajalo, ko nisem vedela vzroka-enostavno jo je pri 10 letih postalo strah se vozit na zadnjem sedežu v avtu. Pred tem nobenih težav. Trajalo je kar nekaj časa (no, zamenjali smo tudi avto med tem), da je bilo spet vse po starem.


Naslov: Re: čakanje doma
Poslano od: moly , ponedeljek, 16.01.2012 : 14:26:51
Hvala za hiter odgovor.
Ne morem razbrati ali gre za scrtlanost, ker ve, da se bo pri mami imela fajn ali za kako fobijo. Glede na to, da lahko odhode in prihode vadiva v soboto in nedeljo nimam pojma ali naj jo cel teden dajem v varstvo ali bo potem še trikrat slabše... Če bi se mi zdelo, da samo izsiljuje bi še šlo... sam se mi zdi cela histerična  :-\

Več kot 5 let mira, pol pa tole... Me je kar groza  :'(