mojpes.net

o mačkah => zdravje mačk => Sporočilo, začeto od: darkot43 , četrtek, 01.11.2012 : 21:26:29



Naslov: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , četrtek, 01.11.2012 : 21:26:29
Bili smo dva dni od doma ..danes zvečer smo se vrnili in pred stanovanjskim blokom slišim jokanje mladih muc..
gred dol pred stanovanje in v temi pod drvesom najdem škatlo..na škatli dva mucija(jokata tak da je i meni šlo na jok) v škatli zaprt pa še en mucek ..poberem vse tri v roke in potem vidim da je še en ležal not(že mrtev),,ne vem kakšen človek lahk to naredi..
muciji podhlajeni in lačni..za zdaj smo jih vzeli domov v stanovanje in dali na toplo in z eno pumpico nahranili z mlekom..
kaj naj dam tako mladim mačkam za jest in kako..čaka nas dolga in svetla noč..
doma imamo 12 let mladega mačka in je zelo radoveden..sploh ne ve kaj se dogaja..upam da jim ne bo kaj naredo čez noč..
lp


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: luna7 , četrtek, 01.11.2012 : 21:54:36
Huh, tole je pa bolj zrelo za zavetišče oz. za nekoga, ki se spozna na take mladiče. Kje pa ste jih našli - v katerem kraju?


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: luna7 , četrtek, 01.11.2012 : 22:06:16
Nuno prebrati tole:
http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=190
in poklicati v zavetišče. Namreč, za tako mlade mucke, kot predvidevam, da so, čeprav ni podatka, je potrebno skrbeti na nekaj ur in jih tudi masirati po hranjenju in vse to...  :-\
Več pa o tem ne znam povedat.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Pepsi , četrtek, 01.11.2012 : 22:20:09
Jaz bi tudi poklicala v pristojno zavetišče. Če nič drugega, boste dobili vsaj čisto pravilne nasvete, kaj z mucki početi - samo hranjenje najbrž res ni dovolj. Jaz z mucki nimam nobenih izkušenj, razen kolikor sem se naučila na tem forumu, in si ne bi upala prevzeti odgovornosti zanje. :-\


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , četrtek, 01.11.2012 : 22:25:48
Hvala za odgovore,,boljše bilo kakšna njega kot pa jih pustit zunaj da umrejo, ker so res čisto mahjni in pa nebogljeni..lahk samo čakajo na našo pomoč..sem iz slovenj gradca


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Cats , četrtek, 01.11.2012 : 22:43:55
Navadno mleko večinoma naredi več škode, kot koristi. Če imaš na razpolago kozje, jim lahko daš, če so dovolj veliki - koliko so pa stari? Če že lahko jejo trdo hrano, jutri nabavi kitten briketke, treba jih je tudi razparazititi. Tako na pamet je težko svetovati. Naj jim bo toplo, lahko zraven položiš plastenko s toplo vodo, zavito v brisačo ali star pulover.

A mamice ni nikjer v bližini, ste pogledali?


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Cats , četrtek, 01.11.2012 : 22:46:32
Prehitro oddala: vsekakor čimprej preberi tole http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=190#3 in pokliči veterinarja, naj ti pomaga.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Aponi , četrtek, 01.11.2012 : 23:00:38
Za SG je prisotno zavetišče Zonzani - telefon: 03/749-06-00, 03/749-06-03, 041/725-123 (dežurni). Takoj jih pokliči. Druga opcija je tudi dežurni veterinar, kot ti je napisala Cats.

Če bodo mucki prenočili pri tebi, jim moraš zagotoviti vir toplote čez noč. Če nimaš kakšne grelne odeje ali termoforja, jim daj plastenko tople vode (ali še bolje več njih) ovito v brisačo. Boš moral ponoči vsaj enkrat vstati in zamenjati vodo, ker se bo shladila. Zaradi morebitnih bolezni ti priporočam, da jih ločiš od svojega mačka.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , četrtek, 01.11.2012 : 23:27:34
mucki bodo ziher prenočili pri nam..starost pa ne vem točno..gledajo že(okice so malo motne še)
zobe imajo že ful oštre..so mene in ženo ful pogrizli..bili pa so zelo lačni in premraženi..
če bo pa kje mamca?težko bo ker je že cel dan ni..bom jutri videl če bo prišla katera muca iskat mladiče..žal mi je da nisem mogel onega rešiti..


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , četrtek, 01.11.2012 : 23:56:53
Glede na okoliščine (škatla, en mrtev) skoraj gotovo ni mama mačka tista, ki bi jih prinesla, ampak jih je človek zavrgel.

Zagotovite da jim bo toplo. V odejico/brisačko zavijte plastenko s toplo vodo ali jim dajte pod del odeje termofor, če ga imate. Če so oči komaj dobro odprli, potem so stari okoli 10 dni, kar pomeni da še ne morejo jesti prave hrane. Imate kozje mleko? Skušajte priti jutri čimprej do kozjega mleka, ker kravje lahko povzroči hudo drisko. Še boljše bo če pridete do veterinarja in kupite mleko za mladiče v prahu.

Če potrebujete nadaljnje nasvete za pomoč pri oskrbi, se obrnite npr. na Mačjo hišo (ali katero izmed društev), kjer imajo veliko izkušenj s takšnimi malimi in vam bodo znali svetovati in pomagati.

Nujno jih je potrebno "polulati/pokakati", saj mali mucki ne izločajo sami, brez stimulacije. Imate vatirane blazinice? Z njimi nežno krožite po genitalnem predelu oz. anusu mucka, da prične izločati.

Predvsem pa pazite da jim bo ponoči dovolj toplo, da se ne podhladijo.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Aponi , petek, 02.11.2012 : 07:19:25
Kako ste? Kaj so rekli v zavetišču?

Glede na to, da so mucki še pri vas in če so ravnokar odprli oči, jih je potrebno hraniti na 2-3h, tudi ponoči. Po vsakem hranjenju pa masiranje trebuščka in z rahlo vlažno vatno blazinco stimuliranje odvajanja urina in blata. S sesnimi mladiči je ogromno dela in skrbi in če sta oba z ženo v službi, vam v dobro mladičev toplo priporočam, da mucke prepustite v oskrbo ljudem, ki imajo znanje, izkušnje in čas.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: bamfel , petek, 02.11.2012 : 08:15:16
Mi smo imeli samo enega dudlarja. Pa ne bi več. Cca dva meseca smo hranili na dve uri. K sreči sem bila na porodniški. Potem je težava kakanje. Tudi to nastane cela znanost. Dobiti moraš občutek koliko in kako mucke gnjaviti in masirati, da končno kaka. Poleg tega ne veste zakaj točno je poginil tisti v škatli. Lahko so polni parazitov. Ko si enkrat iz najhujšega se začne uničevanje doma. Trije zagotovo naredijo več škode....
Res pokličite zavetišče. Pa tudi enega ne bi obdržala. Saj res da so luštni. Naša je odraščala brez mačje družbe. Uporaba krempljev ji še sedaj ni jasna. Občasno te spraska, kot nora.
Saj so luštni, pa vendar. Naj zanje poskrbijo usposobljeni. Lahko pa posvojite kakšnega, ki je že iz najhujšega.
Srečno


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , petek, 02.11.2012 : 11:02:40
jas jih zagotovo ne bom obdržal,ker imam doma že 12 let staro muco..rad bi jim pa rešil življenje..muciji so bili celi dan zunaj brez hrane in mamce..nisem jih mogel enostavno ignorirati in tam pustit kot je to počel celi stanovanjski blok..pa celi dan so se jokali in nihče ni bil tak da bi poklical ali jih nesel k vetetrinarju ali zavetišče..dandanes ljudje nimajo niti malo sočutja za živali več


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Yo , petek, 02.11.2012 : 11:03:49
Tukaj imaš osnovne napotke:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4495.0.html


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: SunnyDay , petek, 02.11.2012 : 11:07:41
rad bi jim pa rešil življenje..muciji so bili celi dan zunaj brez hrane in mamce..nisem jih mogel enostavno ignorirati in tam pustit kot je to počel celi stanovanjski blok..
Definitivno ste ravnali tako, kot bi moral vsak mimoidoči. Zdaj pa "po protokolu" dalje ... ;)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , petek, 02.11.2012 : 14:46:58
to je najbolj žalostno da je vsak dan toliko mimoidočih (imamo namreč pred blokom še par mladih in starih muc) in vsi občudujejo in hodijo gledat muce.pri nam v bloku jih tudi par ljudi hrani ampak fčeri da so se celi dan jokale ,bile na mrazu brez hrane in zavetja(ena umrla) pa da nihče ni to slišal in poklical zavetišče ali veterinarja ali pa jih pobral pa sam peljal v zavetišče..to enostavno ne razumem,kako lahko slišiš in preslišiš jokanje muc ki prosijo samo za pomoč in pa kličejo mamco

uglavnem mleko v prahu za muce sem kupil zdaj pa jih peljem še k veterinarju da se znebimo bolh,če ne bodo bolhe pojedle naše mladiče

dal bi slike gor pa ne vem kak se to naredi


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: takoda , sobota, 03.11.2012 : 13:04:37
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,27947.0.html (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,27947.0.html)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , nedelja, 04.11.2012 : 12:26:21
zanima me še ,če kdo ima izkušnje kako naj navajm te mlade mucke na pesek lulat i kakat..
ko jih masiram s vlažno vato za istrebljanje se mi samo polulajo..danes sem prvič najdo v košarici en mali kakec..
ko jih dam v pesek ga začnejo takoj jest..


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: bamfel , nedelja, 04.11.2012 : 14:44:09
Ne vem koliko so stari vaši. V leglu mama mačka pospravlja za mladino, dokler pijejo pri njej. Mi smo našo dudlarko našli staro 14 dni. Po cca 2 tednih je že sama zlezla v mačji wc. Prej sem pa imela plenično podlogo tako, da je lahko tam kakala. Je pa res, da se tam ni igrala. To je bil njen wc.
V bistvu sem ji jaz priredila akvarij. Ker je bil prazen, sem lahko notri dala podlogo, odejice, igračke... V plastenko sem dala vodo, not pa še grelec za akvarij. Tako je imela dovolj toplo, če ni bila pri nas v rokah. Seveda smo počasi podaljševali "izhode", tako da po dveh tednih je notri samo še spala. Smo pa imeli en papirnat tulec, premera cca 12 cm. Ta tulec sem iz ene strani zavila v brisačo. To je postal njen brlog. Tako je hodila spat v tisto brisačo. Tam ji je bilo zelo všeč. Bilo je toplo in udobno.
Kdaj pa mislite poklicati zavetišče?


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , nedelja, 04.11.2012 : 16:23:43
Ne bomo klicali zavetišče.Bil sem na občini,ki bo krila vse stroške pri veterinarju.Bomo jih kr sami zdaj vzgojili.Nimam srca da jih zdaj dam stran.Najdli smo jim pa tudi že bodoče lastnike.

Glede navajanja na starnišče, mene moti samo to da ko jih dam not takoj začnejo jesti pesek. Pomagam jim pa tudi z mokro vato in jih masiram v predelo ritke..


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Aponi , nedelja, 04.11.2012 : 16:53:39
darkot43, zelo lepo, da ste mačke spravili na toplo, vendar mladički potrebujejo pravilno nego, zato sem vas že prej napotila na zavetišče. Dudarje gor spravljat ni tako preprosto kot izgleda. Sem prepričana, da jim hočete samo dobro, zato upam, da tudi moje sporočilo ne bo razumljeno kot kritika, ker to ni moj namen.

Komu boste mucke oddali in kdaj? Kdo bo nosil stroške sterilizacije in kastracije? Kdaj bo poseg opravljen? Prosim, poskrbite za to, da se ne bodo tudi od vaših dudarjev legla našla v kartonasti škatli. Se zna zgoditi, da se jih ne bo nihče usmilil.

Da mački od četrtka še niso kakali, ni ok. Kako pogosto jih hranite? Pojedo dovolj hrane? Koliko so težki? Jim masirate trebušček? Kako ste odstranili bolhe? Koliko so stari - ste poskrbeli za notranje zajedalce? Velika verjetnost, da jih imajo, glede na to, da so imeli tudi bolhe. Za tole nujno potrebujete veterinarja - pri razglistenju gre velikokrat kaj narobe in mucki lahko poginejo. Na splošno, so mucki živahni, mijavkajo, so tiho?

Pesek je za majhne mucke zelo škodljiv, če ga pojejo ali vdihnejo. Namesto peska jim dajte natrgane papirnate brisačke. Če mucki še niso dovolj stari, jim morate vi stimulirati odvajanje.

Ne vem, če ti lahko napopam link, če ne, bo izbrisan. Te pa opozarjam, da so navodila namenjena ljudem, ki sodelujejo z zavetiščem in se lahko v primeru vprašanj in težav obrnejo na oskrbnike zavetišča ali veterinarja s katerim zavetišče sodeluje. Na strani je link, kjer boš izvedel nekaj uporabnih stvari. http://zavetisce-ljubljana.si/sl-SI/1471/vsak-lahko-pomaga-skrbnistvo-in-rejnistvo


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , nedelja, 04.11.2012 : 18:01:19
Meni se zdi zelo lepo, da ste pripravljeni poskrbeti za mladičke, ki ste jih našli.
Ampak žal vzgojiti dudarja do mačka, primernega za oddajo v nov dom, ni mačji
kašelj. Če ne boste postopali pravilno, je zelo verjetno da vam bodo umrli. Prav
tako je smrtnost pri takšnih majhnih precej visoka tudi ob povsem pravilni oskrbi.

Koliko je veterinar ocenil, da so mladiči stari? S čim ste jim odstranili bolhe?

Prosim, ne čakajte, ampak se povežite z nekom, ki se na takšne mačje dojenčke
spozna in vam bo lahko svetoval.

Katero je pristojno zavetišče? Pri katerem veterinarju ste bili? Ste kontaktirali
katero izmed organizacij oz. društev? Na primer Mačjo hišo?

To da ne iztrebljajo, ni ok. Da mladiči iztrebljajo je potrebno doseči takoj po tem, ko
jih primerno segrejemo, šele nato jih pričnemo hraniti.

S katerega konca Slovenije ste, da bi vas napotili nekam, kjer bo nekdo mladiče pogledal
in vam natančno svetoval, kako, kolikokrat in s čim hraniti, kdaj in s čim razglistiti,
kolikokrat razglistiti, kdaj cepiti ...


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Jana , nedelja, 04.11.2012 : 18:16:38
darkot43 pravi, da je iz Slovenj Gradca. Koroško DZZŽ menda skrbi za lokalne mačke, torej tudi za dudarje (najbrž tole niso prvi, ki so se našli na njihovem območju) in morajo imeti nekaj izkušenj z njimi. So pri roki in zagotovo lahko pomagajo z znanjem in nasveti. Se pa vsekakor strinjam, da je treba biti v tesni navezi z občino in veterinarjem, mačke spraviti do oddaje, prej pa jih cepiti, označiti in sterilizirati/kastrirati, sicer niste naredili praktično ničesar. Nepoštimane mačke oddat je samo poglabljanje problema.

Najprej pa je treba dudarje do samostojnega življenja spravit. Upam na najboljše.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Aponi , nedelja, 04.11.2012 : 18:18:59
(imamo namreč pred blokom še par mladih in starih muc) in vsi občudujejo in hodijo gledat muce.pri nam v bloku jih tudi par ljudi hrani

Predvidevam, da to niso lastniške muce in da niso označene (zgornji del ušeska)?
darkot43, dajte, prosim, obvestit zavetišče, da se muce sterilizira/kastrira in vrne nazaj, da ne bo še več muck, ki bodo žalostno končale. S tem boste najbolj pomagali.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , nedelja, 04.11.2012 : 20:18:43
muce sem pelal k veterinarju..pravi da so stari več kot 3 tedne..bolh smo se znebili..pregledali so jih z neko lučko,če imajo kakšne bolezni..bil sem tudi na občini in bodo oni krili stroške pri veterinarju....imajo že zelo oštre zobeke..ko smo jih prvič pripeljali domov se je en oring pokakal..pa tudi brisače so bile umazane(usrane?)..brisače so danes tudi bile umazane..lulajo redno(po vsakem obroku jih pobožamo s mokro vatko in se takoj polulajo..včasih pa tudi na kavč,če nisem dojst hiter)..danes sem najdu tudi dva lepa kakeca v košarici..so zelo živahtni in igrivi..veliko se gibljejo in raziskujejo in pa mijavkajo..tudi tepejo se med seboj..
muce ne grejo naprej dokler ne bodo samostojne, cepljene,kastrirane,čipirane...

muce pred blokom pa res niso lastniške in pridejo jih polovit in pokastrirat ter vrnit nazaj..


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , nedelja, 04.11.2012 : 21:00:23
darko43, če so mladiči stari več kot tri tedne, se jih lahko prične počasi dohranjevati in jih navajati na WC. V WC natrgaj papirante brisačke, lahko pa daš notri tudi plenične podloge, ki so dobro vpojne, te lahko kupiš v drogerijah, lekarnah ali Sanolaborju.
Če boš uporabljal pesek, potem poskusi z lesenimi briketi namesto betonita, ki ga jedo.

Kupi konzerve za mladiče in brikete Royal Canine BabyCat, ki so zelo majhni in primerni za male muce. Lahko jim skuhaš piščanca in ga spasiraš.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Aponi , nedelja, 04.11.2012 : 21:27:03
Super novice, bravo, le tako naprej, darkot43! :D <:]

Kot je napisala Skuiki, wc naj bo zaenkrat napolnjen z natrganimi brisačami ali pa kar wc papirjem. Če mucki jedo pesek, zna biti tudi, da so še vedno lačni, zato priporočam konzervice ali vrečke za mladiče (ne briketov in ne kakšnih znamko kot so whiskas ipd.). Nekako od 4. tedna naprej se muckam mačje mleko ponuja po dudi (oz. kakor ste jih hranili do sedaj) pa tudi iz posodice, da se bodo počasi začeli navajati sami piti. Posodice naj bodo nizke, da se ne bi kakšen utopil, vi pa se pripravite, da bodo v prvih poizkusih tudi kaj polili.
Dogovorite se z občino, da vam plačajo tudi hrano oz. jo kupite pri veterinarju, ker bodo mucki iz dneva v dan pojedli več, konzervice za mladiče pa niso ravno poceni. So mucki pri veterinarju dobili tudi kaj za notranje parazite?
Srečno!


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , ponedeljek, 05.11.2012 : 13:19:25
bil sem danes na občini in so mi rekli ali prevzamem skrb za muce ali pa grejo v zavetišče, ki jih pa lahko po 30 dneh uspava,če ne bo novega lastnika.v zavetišču Zonzani pa baje mrgoli muc...po dolgem bla bla bla smo se končno zmenili da muce na dam nikamor..jas bom jim kupil hrano (sestra iz nemčije mi je poslala 50€ za zagon), stroške pri veterinarju (pregled,sterilizacija,kastracija....) pa krije občina..smo se zdaj že preveč navezali na njih..kakati so tudi začeli..edino imam probleme s dudom (ne morem oring luknjice naredit za sesanje mlekca)
pri veterinarju so mi sicer dali zraven pasto za notranje zajedalce,samo so rekli naj jim dam šelo čez 14 dni,ker to kar so dobili za bolhe je tud za notranje zajedalce..mimogrede bolh ni več..tako da zdaj spijejo celo noč(zvečer ob 22h pa zjutraj do 5h je mir)
bi dal slike muc gor,ampak ne morem še pogruntat kako naj to naredim

(http://shrani.si/t/2b/UB/44gXW2NN/dsc00886.jpg) (http://shrani.si/?2b/UB/44gXW2NN/dsc00886.jpg)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: luna7 , ponedeljek, 05.11.2012 : 13:21:49
 :D :D :D Super ste!  :-*


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: bamfel , ponedeljek, 05.11.2012 : 13:24:04
O, lepota. :-* :-* :-*
Srečno!


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 05.11.2012 : 13:43:19
darko, kakšno stekleničko za mleko pa imaš?


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 05.11.2012 : 13:46:55
Doniram stekleničko za mladiče in piksno mleka v prahu (kaj imate, Gimpet?), glede na to da vem kakšni so stroški z mačjo
"otročadjo". Če mi sporočiš svoj poštni naslov na tajatopolovec@gmail.com, grem danes popoldan kupit in ti pošljem
po pošti, tako da bo jutri pri tebi.



Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Aponi , ponedeljek, 05.11.2012 : 18:20:43
Darkot43, odlično vam gre, mucki so že pravi korenjaki in izgleda, da jim je res lepo pri vas. >3

Ne vem, kakšno dudo imate. Lahko probate in jo naluknjate s kakšno vročo iglo ali tanjšim žebljem, lahko pa pazljivo zarežete v obliki križa.

Skuiki :-*


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , ponedeljek, 05.11.2012 : 18:42:11
duda je neka -Nursing Kit- od firme Flamingo..
narisan pa je kuža gor..se mi zdi ja je čist prevelika za naše mališane in dokaj trda
to je vse kaj so imeli..
eno cuclo smo že uničili ker nismo znali luknje naredit(z vročo iglo ni šlo,ker je ful trda duda)..
če bi lahk kje dobil flaške prav za muce bi bilo fajn..tu pri nam jih ni
evo naše boge dude
(http://shrani.si/t/Z/V7/4QgxQgng/dsc00907.jpg) (http://shrani.si/?Z/V7/4QgxQgng/dsc00907.jpg)
(http://shrani.si/t/L/fM/1W31hDv8/dsc00908.jpg) (http://shrani.si/?L/fM/1W31hDv8/dsc00908.jpg)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 05.11.2012 : 18:47:14
Sej gre tudi s to, sem že poskusila. Odreži s tistimi finimi škarjicami za nohte recimo malo po malo, da dobiš ustrezno odprtino ;) Sej bo. Pa konzervice v obliki paštetk jim počasi ponujajte, naj v trgovini svetujejo, katere nimajo kose mesa v omaki ampak je v obliki fine paštetke. Potem pa od Royal Canin ta mini mini Babycat brikete.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 05.11.2012 : 19:09:46
darko, paket je že na pošti (mleko in pa konzerve ter Babycat za pokušino).
Nisem pa našla stekleničke, ki bi že imela luknjo. Zdaj mi je žal, da nisem
vzela tiste, ki so jo imeli, ker je imela manjši, mehek cucelj in je bila primerna
za male mace.

Če bom uspela, bova šli z Aiko še enkrat po tisto stekleničko.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , ponedeljek, 05.11.2012 : 20:12:06
Hvala,hvala,hvala Taja........
 (http://shrani.si/t/1I/3b/S78HsNG/dsc00872.jpg) (http://shrani.si/?1I/3b/S78HsNG/dsc00872.jpg)

(http://shrani.si/t/U/ZA/3FIxn1Fn/dsc00851.jpg) (http://shrani.si/?U/ZA/3FIxn1Fn/dsc00851.jpg)

(http://shrani.si/t/1A/Y8/38FuLVPH/dsc00896.jpg) (http://shrani.si/?1A/Y8/38FuLVPH/dsc00896.jpg)
upam da žen ne bo huda ,ker sem jo dal na forum :)
lp


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 05.11.2012 : 20:24:36
Jeee, uspelo mi je dobiti stekleničko  ,^
Je že na poti k vam.

Bosta jo morala pa sama preluknjati, ampak je
cucelj majhen in mehek, po moje ne bi smelo
biti problemov s tem.

Jaz sem zelo slaba pri ocenjevanju starosti mačje
mladeži, moje začasnike vedno narobe ocenim,
če jim že ne spremenim spola  ::)

A lahko kdo drug pove, na koliko bi ocenil
tele palčke? Meni se namreč ne zdijo stari
že čez tri tedne.

Srčkani so, zelo  :)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: uraa , ponedeljek, 05.11.2012 : 20:32:37
Sama sem tudi iz Slovenj Gradca in če ima kdo doma kaj odvečnega, da bi podaril darkotu in mucam jih lahko preda meni, grem v petek iz Ljubljane domov.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: bamfel , ponedeljek, 05.11.2012 : 20:33:24
Dajte jih na tehtnico. Naša je imela 25dag, ko smo jo našli. Tudi za občutek, če dovolj jedo je fino, če jih občasno stehtate. Mi pa vaši na sliki delujejo malo večji kot naša. Bila je stara dva tedna. Če sem jo dala na dlan, je bila ravno toliko velika.
 Cukrčki so. Tista na zadnji sliki je pa le anatomsko oblikovan jogi, ane >:D


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , ponedeljek, 05.11.2012 : 21:17:39
Pri veterinarju so rekli da so mladi cca.3 tedne..v soboto smo jih tehtali pri veterinarju in so imeli:črnobeli 1x27dag,1x25dag,ta svetla baba :) pa 27dag..danes smo jih vagali in se je vsak zredil za cca. 5dag
upam da ne bo grdo za videt, ampak prvi kakec ki smo ga poslikali..samo ta blond,svetla baba naj se še pokaka pa bo..nisem jo še videl..zaenkrat ji nč ne manjka in zelo pridno je in je živahna..masiramo ji trebušček vsak dan in se samo polula..saj bo..

(http://shrani.si/t/3P/31/2k70g8U2/dsc00909.jpg) (http://shrani.si/?3P/31/2k70g8U2/dsc00909.jpg)



Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: uraa , ponedeljek, 05.11.2012 : 21:18:25
Darkot43, en velik  <:] z moje strani.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Mačja , ponedeljek, 05.11.2012 : 21:58:01
Bravo Darko43  <:] <:] <:]
Mucki so videti zadovoljni  :-*  (pa žena tudi)  :D


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , ponedeljek, 05.11.2012 : 22:06:47
hvala za čestitke in spodbude..
mimogrede ime mi je Darko, ženi pa Andreja mlada pa sma 46 let..


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 05.11.2012 : 23:14:32
Zlata sta. :-* <:]


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Cats , ponedeljek, 05.11.2012 : 23:20:45
Zdaj pa še povej, kako je muckom ime :D


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , ponedeljek, 05.11.2012 : 23:31:28
ta samička krem barve naj bi bila Simba?
za ostale pa še ne vemo
kakšni predlogi??


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 05.11.2012 : 23:34:39
U, čakaj, da ti Cats sedaj poda svoj nabor  :D


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Cats , ponedeljek, 05.11.2012 : 23:52:16
Kaj sta črnobela fantka? No, če je gospodična Simba, lahko sta ona dva tudi na S, a ne, recimo Sunny in Star? ALi pa Silvester in Simon? ;)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: bamfel , ponedeljek, 05.11.2012 : 23:52:56
Prbrdomfel :-#
Mi navijamo za tako ime. A ni kul. :-* :-*
A so samičke, ali je tudi kak muškarac zraven?
(naši so: Bamfa, Jos in Firbec)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , torek, 06.11.2012 : 10:19:33
ta krem je samička
črnobela sta 1 samček 1 samička

eno vprašanje bi še imel..ker moje muce imajo rade pesek(ga jedo), sem jim dal zdaj not brisačke in wc papir..samo to je skoz mokro .
zasledil sem da mi je nekdo napisal naj dam not pelete?..kakšni so to in kje se da kupit


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: SunnyDay , torek, 06.11.2012 : 10:26:28
Če poguglaš lesni peleti za mačke, boš hitro našel. V Mr. Petu jih imajo, na primer.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: luna7 , torek, 06.11.2012 : 10:34:56
Lahko jih naročiš tudi preko Kosovirja po internetu. Imenujejo se Cats Oko best.
http://www.kosovir.com/
pa še leseni peleti za mačji posip:
http://www.kosovir.com/58-cat-s-best-oko-plus.html


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: metacehovin , torek, 06.11.2012 : 12:36:58
Za bolnišnico v Sežani je nekdo odvrgel malo črno mucko, ki jo je mam prinesla domov. Bila je najprej prehlajena a smo jo z veterinarjem rešili in ko se je lepo redila smo bili prepričani, da bo vse v redu. Nanjo smo se vsi zelo navezali. Ko smo prišli v kurilnico je za nami tekala kot psiček. Bila je z nami povsod, v kopalnici, v kuhinji, ki jo imamo spodaj pri kurilnici, z mano v sobi, ko starši niso gledali. Kljub skrbni negi, prebranih forumih in ostalih internetnih straneh, kljub posvetovanjem z veterinarjem je mala mucka podlegla. Vzroka še vedno ne vem, sumim pa, da je kriva prehrana. Tisti dan smo poizkusili z golažem, ki je bil očitno prezgodaj na meniju. Čeprav je veterinar, ko sem mu nekoč predstavila primer, rekel, da je verjetno krivo kaj drugega mislim, da smo krivi mi sami. Njegove besede so bile: Take male mucke so občutljive na vsako stvar in lahko je krivo karkoli. Golaž pa mislim, da ni škodoval, saj mačke pojedo še hujše stvari in preživijo. Verjetno je kriv odporni sistem, ki ji je zaradi pomanjkanja materinega mleka padel.Tega ne moreš nadomestiti z nobenimi dodatki.
Od tega je že par let in lahko rečem le, da je prasec tisti, ki odvrže žival na tak način. Taki ljudje niso vredni časa ne prijaznosti. Se opravičujem prascu za žalitev...
Po lastnih izkušnjah svetujem ljudem, ki niso strokovnjaki naj dajo muco v zavetišče ali pa se redno posvetujejo z veterinarji. 


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , torek, 06.11.2012 : 12:39:29
Jaz priporočam za takšne majhne lesene pelete, ki se uporabljajo tudi za kunce.
Ti peleti dobro vpijajo urin, se pa ne grudijo, tako da ni problem, če bi slučajno
mladiči kakšnega pogoltnili.

Se pravi Cats Oko Best Universal: http://www.kosovir.com/posipi-macke/59-cat-s-best-universal.html

Potem ko bodo malo večji pa tistega, ki ga je priporočala luna7.

Dobiti bi ga moral v večini trgovin z opremo za živali ali pri veterinarjih.




Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: zvezdnica , torek, 06.11.2012 : 12:58:06
hvala za čestitke in spodbude..
mimogrede ime mi je Darko, ženi pa Andreja mlada pa sma 46 let..

hehehe....najboljši letnik... :D :-*

super vama gre z malimi muckami.... :) ;)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , torek, 06.11.2012 : 13:03:36
Saj res gre zelo dobro mucam,čeprav tega nismo še kdaj počeli. Res pa da jim dajemo samo najboljšo hrano in njego (brez golaža ;))
Pridno jedo, kakajo, lulajo, so že tudi malo žleht, igrajo se, tepejo med seboj..očitno jim gre zelo dobro..samo da mamico pogrešajo :'(


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , torek, 06.11.2012 : 13:26:58
Ker bo to temo gotovo bral kasneje še kdo, ki bo našel zavržene male mucke, bi dodala nekaj informacij,
ki znajo priti prav v urgentnih primerih:

1. mucke se vedno najprej ogreje, potem pokaka/polula, šele nato se jih nahrani s primerno hrano (kozje mleko
ali mačja formula), za začetek je v redu brizga, je pa potrebno paziti, da mladičem z mlekom ne zalijemo pljuč,

2. zajedavce se odstranjuje zelo previdno, saj lahko antiparazitiki ali pa crkujoče gliste hitro povzročijo zastrupitev;
pri mladičih pod 8. tednom starosti se ne uporablja Strongholda, če je nujno zatirati zunanje zajedavce, je primeren
Frontline sprej (ne ampule!), za notranje zajedavce pa pasta za zajedavce

Darku in njegovi ženi pa vse čestitke, ker sta se tako sistematično in odgovorno lotila reševanja malih muckov, takoj ukrepala in hitro pridobila potrebne informacije. Posebno me veseli, da sta na občini dosegla dogovor, ki nudi muckom dobre pogoje do oddaje, ker bodo ostali pri njima, in vso potrebno vet. oskrbo.  <:]


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: SinM , torek, 06.11.2012 : 13:28:17
..samo da mamico pogrešajo :'(
So paj fejst nadomestno mamo dobili, pa še ata zraven...  ;) :-* :-*


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Yo , torek, 06.11.2012 : 14:02:27
Za bolnišnico v Sežani je nekdo odvrgel malo črno mucko, ki jo je mam prinesla domov. Bila je najprej prehlajena a smo jo z veterinarjem rešili in ko se je lepo redila smo bili prepričani, da bo vse v redu. Nanjo smo se vsi zelo navezali. Ko smo prišli v kurilnico je za nami tekala kot psiček. Bila je z nami povsod, v kopalnici, v kuhinji, ki jo imamo spodaj pri kurilnici, z mano v sobi, ko starši niso gledali. Kljub skrbni negi, prebranih forumih in ostalih internetnih straneh, kljub posvetovanjem z veterinarjem je mala mucka podlegla. Vzroka še vedno ne vem, sumim pa, da je kriva prehrana. Tisti dan smo poizkusili z golažem, ki je bil očitno prezgodaj na meniju. Čeprav je veterinar, ko sem mu nekoč predstavila primer, rekel, da je verjetno krivo kaj drugega mislim, da smo krivi mi sami. Njegove besede so bile: Take male mucke so občutljive na vsako stvar in lahko je krivo karkoli. Golaž pa mislim, da ni škodoval, saj mačke pojedo še hujše stvari in preživijo. Verjetno je kriv odporni sistem, ki ji je zaradi pomanjkanja materinega mleka padel.Tega ne moreš nadomestiti z nobenimi dodatki.
Od tega je že par let in lahko rečem le, da je prasec tisti, ki odvrže žival na tak način. Taki ljudje niso vredni časa ne prijaznosti. Se opravičujem prascu za žalitev...
Po lastnih izkušnjah svetujem ljudem, ki niso strokovnjaki naj dajo muco v zavetišče ali pa se redno posvetujejo z veterinarji. 

Lepo te prosim, daj se malo izobrazi na področju oskrbe živali, v kolikor misliš talat nasvete in delit svoje izkušnje.
Mački npr. golaža ne dajemo, pa ni važno, koliko je stara! Tudi v kurilnico jih ne zapiramo in to in podobno ni primeren prostor - prav tako, kot ni edino primerno psa dat ven na mraz, ker ima kožuh in pušča dlake, kot si pisala v sosednji temi.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: uraa , torek, 06.11.2012 : 17:51:25
darkot43, v edini trgovini za male živali, ki je v Slovenj Gradcu, tudi imajo te pelete :)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , torek, 06.11.2012 : 20:16:50
Ja, sem jih najdo v Sloven Gradcu pri Želvaku in jih že uporabljamo..So res super


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , četrtek, 08.11.2012 : 16:55:17
Se vam zahvaljujemo za potporo in spodbudo pri našem novem življenu..mijav

(http://shrani.si/t/1j/M6/47UaIJ98/dsc00933.jpg) (http://shrani.si/?1j/M6/47UaIJ98/dsc00933.jpg)

[img]http://shrani.si/t/1E/100/3LMCypNm/dsc00939.jpg[/ (http://shrani.si/?1E/100/3LMCypNm/dsc00939.jpg)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , četrtek, 08.11.2012 : 16:55:54
[img]http://shrani.si/t/1E/100/3LMCypNm/dsc00939.jpg[/
hvala (http://shrani.si/?1E/100/3LMCypNm/dsc00939.jpg)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: MaksiMaša , četrtek, 08.11.2012 : 17:11:07
Bravo za mucke in bravo za ata in mamo! >3 >3


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , četrtek, 08.11.2012 : 17:16:31
Se že po slikicah vidi, da so to vedno bolj zadovoljni in okrogli mačji dojenčki :)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , petek, 09.11.2012 : 16:17:17
Radi bi se zahvalili SKUIKI za vso potporo in za hrano ter flaško, ki je darovala in poslala našim malim muckam
Hvala


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , nedelja, 11.11.2012 : 17:32:41
Če kdo ima doma viška za podariti ili prodat kašno košaro ili posteljo, praskalnik bi ga bili veseli .Naši mališani rastejo kot gobe po dežju in je  ceker že premali..


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: border-collie , nedelja, 11.11.2012 : 18:20:24
Darko43 jaz imam mačji tunel (iz blaga, da se igrajo), če vam pride prav, mi sporoči naslov na zs.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: border-collie , nedelja, 11.11.2012 : 18:21:03
Aja, ga podarim, da ne bo pomote. ;)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: uraa , nedelja, 11.11.2012 : 21:41:25
Border - colli, lahko ga predaš tudi meni oz. v Gali, pa ga jaz dvignem in pripeljem do darkota. Da ne boš plačevala poštnine :)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: border-collie , ponedeljek, 12.11.2012 : 09:09:31
Ko pa nisem iz Ljubljane. :( Nič hudega, tistih par €bom že plačala. Samo javit se mi še mora, če ga zanima.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , ponedeljek, 12.11.2012 : 10:43:33
TKALEC DARKO
CELJSKA 34
2380
SLOVENJ GRADEC

Hvala


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: border-collie , ponedeljek, 12.11.2012 : 10:57:13
Ok. Pošljem. :)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , sreda, 14.11.2012 : 12:05:48
Dobil danes paket.
Hvala za presenečenje :D
Zdaj pa bo dirkanje po stanovanju
lp


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , sreda, 14.11.2012 : 15:29:09
Mi bi pa še slikic  >3


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: luna7 , sreda, 14.11.2012 : 15:34:34
Nujno!  :D :D :D


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: border-collie , sreda, 14.11.2012 : 20:06:49
Ni za kaj. :) Lepo, da vam je všeč. Obilo užitkov. ;)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , četrtek, 15.11.2012 : 15:24:18
Zdaj smo pa že lepo zrasli in se že znamo dobro tepsti med seboj. Sami kakamo in lulamo. Probali smo že tudi prve brikete in jih imamo zelo, zelo radi.
(http://shrani.si/t/I/XF/2nZ0o2jz/dsc00962.jpg) (http://shrani.si/?I/XF/2nZ0o2jz/dsc00962.jpg)
(http://shrani.si/t/3G/zX/30VU5kuL/dsc00970.jpg) (http://shrani.si/?3G/zX/30VU5kuL/dsc00970.jpg)
(http://shrani.si/t/v/ow/L0V4Eyp/dsc00976.jpg) (http://shrani.si/?v/ow/L0V4Eyp/dsc00976.jpg)
(http://shrani.si/t/n/vm/1XaFCgFR/dsc00972.jpg) (http://shrani.si/?n/vm/1XaFCgFR/dsc00972.jpg)
(http://shrani.si/t/k/jK/13OZ63nq/dsc00964.jpg) (http://shrani.si/?k/jK/13OZ63nq/dsc00964.jpg)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: riry , četrtek, 15.11.2012 : 15:26:56
 <:] <:] <:]


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Yo , četrtek, 15.11.2012 : 15:27:53
To je čist preveč cukra na kupu  :-*


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Iska , četrtek, 15.11.2012 : 15:31:39
Super ste! :D >3


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: mamaF , četrtek, 15.11.2012 : 16:35:01
Cel mačji vrtec :D :-*


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , četrtek, 15.11.2012 : 20:52:56
Hvala,
težko bo ko bodo šli v nove domove.
Počasi bo jim treba iskat nove lastnike.
Če bi nas kdo imel in lepo skrbel za nas bi z veseljem šli k vam.. Na žalost bomo šli vsak na svojo stran :'(


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: vesoljka , četrtek, 15.11.2012 : 21:00:47
Enega obdržite vi, dva pa v paketu, pa je  ;)   ::)  Upam, da se izide na najboljši možni način.

Če naletite na kakšno kartonasto škatlo, ali od čevljev ali karkoli, jim bo tudi v veselje. ali pa velika, okrog obrnjena, z eno ali dvema velikima luknjama in več manjših.. kartonaste škatle, bilo kakšne, so zakon!


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , četrtek, 15.11.2012 : 21:44:57
saj imamo namen obdržat ta blond samičko (sin jo hoče)..
tako da če bi kdo imel parček ta črno belih in bi jih vzel oba skupaj bi bilo super.povprašajte malo če se najde kakšen kandidat za posvojitev


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , četrtek, 15.11.2012 : 22:21:25
darkot43, nujno, nujno tamale oddajte s posvojitveno pogodbo. In pa ne pred 12. tednom, do takrat naj bo leglo skupaj, ker drugače boste imeli težave s socializacijo predvsem pri samički, ki bo ostala sama.

Za cepljenje, S/K ste dogovorjeni ali boste to delali v lastni režiji? Jaz bi mladiče tudi čipirala, preden gredo "v svet".

Pa tudi simbolična posvojnina je smiselna.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , četrtek, 15.11.2012 : 22:23:05
Tako s pogodbo kot kot s pomočjo pri oddaji bo najbolj lahko pomagalo katero izmed društev,
ki ima pripravljeno primerno pogodbo in kanale obveščanja in iskanja novih lastnikov.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: uraa , četrtek, 15.11.2012 : 22:41:00
Skuiki, sterilizacijo/kastracijo bo plačala občina, se je darkot43 z njimi dogovoril.
Glede na to, da našo društvo (DMPŽ Koroške) ne oddaja s pogodbo, bi bilo verjetno fajn, če bi mu katero drugo društvo lahko pomagalo - ali pa če se je Darko že s kom povezal.

Pa še enkrat kapo dol za ves trud!  <:]


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Jana , četrtek, 15.11.2012 : 23:07:20
Posvojitvene pogodbe najdete tukaj http://dzzz.si/sl/posvojitvene-pogodbe.html (http://dzzz.si/sl/posvojitvene-pogodbe.html) :)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Butterfly , četrtek, 15.11.2012 : 23:28:23
Tudi zgodnje S/K pri naših veterinarjih niso pogosta praksa, tako da se dobro prepričaj, h kateremu bodo šli mucki. Drugače pa se strinjam z uroo; kapo dol  :)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , petek, 16.11.2012 : 15:54:09
Ne bom jih ločil pred 12 tednom. Ne se bat ;).
Bom se še veterinarju šel pozanimat kaj še imam v dobrem.
Če pa kdo od vas ve za koga da bi jih posvojil me kontaktirajte
email: darko.tkalec@gmail.com ali 041 482 868

(http://shrani.si/t/3m/m0/1BXIF9ps/dsc00979.jpg) (http://shrani.si/?3m/m0/1BXIF9ps/dsc00979.jpg)

(http://shrani.si/t/H/j1/QgHaxkv/dsc00980.jpg) (http://shrani.si/?H/j1/QgHaxkv/dsc00980.jpg)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , nedelja, 18.11.2012 : 17:52:15
ata Majki (12 let mlad mačkon)
(http://shrani.si/t/2E/lo/1nFaIL8Q/dsc00985.jpg) (http://shrani.si/?2E/lo/1nFaIL8Q/dsc00985.jpg)

popoldansko lenarjenje ;)
(http://shrani.si/t/2F/7l/2bB2WLKq/dsc00989.jpg) (http://shrani.si/?2F/7l/2bB2WLKq/dsc00989.jpg)

(http://shrani.si/t/3F/K4/6b6t8oB/dsc00986.jpg) (http://shrani.si/?3F/K4/6b6t8oB/dsc00986.jpg)






Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: branka , četrtek, 22.11.2012 : 11:29:55
Kako ste vi super  hu:g <:] mačji šopek je pa aaaaaaaaa  :o sploh ta črno bela  -^ cmokce vsem  :-* :-* :-*


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , četrtek, 22.11.2012 : 11:32:21
Kako pa Majki prenaša vso to mačjo otročad, a ga kaj nadlegujejo? :)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , sobota, 24.11.2012 : 20:21:52
Naš Majki se počasi navaja na mladino.. Po mojem mu ni jasno kako zdaj kr naenkrat toliko mačjega prometa pred njegovim nosom.
Drugač pa muciji rastejo..Iščemo jim še vedno resne posvojitelje ..Bilo je že nekaj ponudb ampak vsi imajo hišo in bi nazadnje muciji končali zunaj..tega pa ne želimo -


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: uraa , sobota, 24.11.2012 : 21:27:58
darkot43, kateri dve muci se bosta oddajali? Možnost je, da se ju oglašuje na fb strani DPMŽ, ampak pod vašimi pogoji (obvezna S/K, izključno not. bivanje).


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , sobota, 24.11.2012 : 21:34:48
Zdravo uraa..Črno beli parček bi najraje skupaj dal če bi šlo..dej mi email pa te kontaktiram
lp


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: uraa , sobota, 24.11.2012 : 21:35:48
urska.pete@gmail.com
Jim bom napisala sporočilo, pa da se ju malo oglašuje po fbju.


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , sobota, 24.11.2012 : 21:55:50
Tale dva bi hotel da greta skupaj v posvojitev..
(http://shrani.si/t/2C/8E/byAsZY2/dsc01017.jpg) (http://shrani.si/?2C/8E/byAsZY2/dsc01017.jpg)


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: darkot43 , ponedeljek, 26.11.2012 : 15:41:33
Ker smo še vedno brez praskalnika, so se muce znajdle po svoje :)

(http://shrani.si/t/a/VB/2oBHX3g3/dsc01031.jpg) (http://shrani.si/?a/VB/2oBHX3g3/dsc01031.jpg)
živi praskalnik


Naslov: Re: Pomoč-mladi mucki
Poslano od: Skuiki , ponedeljek, 26.11.2012 : 21:52:21
Auuuu-a! Zgage male :)