mojpes.net

o prireditvah => svet razstav => Sporočilo, začeto od: Rosa , ponedeljek, 12.09.2005 : 10:02:13



Naslov: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Rosa , ponedeljek, 12.09.2005 : 10:02:13
Zivjo!

Nikoli se nisem imela kuzka na razstavi in tudi sama se osebno nisem videla nobene. Zdaj, ko pa imamo novo druzinsko clanico, pa smo se odlocili, da se preizkusimo v tej smeri (najprej v razredu mladicev).
Zanima me, kako naucis kuzka "stat". Malo sem ze poskusala ampak postane zelo nemirna in se kar vseda.
In se to mi povejte kako nastopite s svojim kuzkom na razstavi (koliko se hodi... - skratka kako poteka)?

Hvala za pomoc in lep pozdrav!


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: klovn , ponedeljek, 12.09.2005 : 10:16:00
Uf, odgovora na to vprašanje bi bil pa tudi jaz vesel. Pes pred vhodom v ring in po izhodu iz rinha stoji kot "namalan kip", v ringu pa kakor mu paše. Kak navet bi res prav prišel.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Kast , ponedeljek, 12.09.2005 : 10:17:40
Najbolje, da greš najprej na kako razstavo pogledat kako zgleda.

Da stoji pri miru, pa imej en kup priboljškov pripravljenih, ukaz stoj ali kaj podobnega in ko pri miru stoji jo pohvali in daj priboljšek. Če se pa hoče vsest ji daj takoj roko pod trebuh in rahlo privzdigni, da spet vstane, sledi pohvala in priboljšek.

Srečno in veliko uspeha na razstavah.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: popo , ponedeljek, 12.09.2005 : 14:00:55
Mene pa nekaj drugega zanima. Oktrobra je na ptuju klubsko tekmovanje retriverjev in je ena kategorija mladici tj. od 4 - 6 mescov. A v tej kategoriji mladic tudi morajo obvladati vse zgoraj navede stvari npr. drzo itd. ?

Lp, Marko


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Drejči , ponedeljek, 12.09.2005 : 20:56:42
popo,
ko so v ringu mladci te starosti je zelo veselo  ;D pocnejo vse mogoce vragolije in le redkokateremu se posreci, da stoji vsaj priblizno tako kot bi moral  :D, razstavljalci so pa vsi potni, ko poskusajo "zvalomalo" predstaviti sodniku v vsej njegovi lepoti  ::), ker je ravno pred njim ena izredno zanimiva travica, ki jo je nujno potrebno utrgati in dobro prezveciti.  ;D
Ne sekiraj se, sodniki zelo dobo vedo, da pes pri tej starosti ne bo stal v popolni razstavni pozi in naokoli ne bo  tekal v prekrasnem kasu.
Ce mislis psicka razstavljat, to stori. Vse skupaj vzemi za zabavo, hkrati pa bosta skupaj pridobivala razstavne izkusnje.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Ozzy , torek, 13.09.2005 : 09:36:50
Popolnoma se strinjam z Drejci, kljub temu, da je veliko odvisno od sodnika samega. Jaz sem pac rekla, da sva oba komaj zacetnika in je vecina to zelo lepo sprejela in nic komentirala, da se je kuza obracal in nikakor ni hotel biti na miru. Vem, pa da so tudi sodniki, ki pa jim to pomeni 3/4 vsega.
popo nic se ne boj in kar pogumno - izkusnje ti bodo veliko prinesle. Jaz se zdaj ne vem kako in kaj, ampak delam po obcutku - vazno, da se s kuzkom zacutita in iz lastnih izkusenj ti lahko povem, da je moj v ringu cisto drugacen kot zunaj. Ce hocem vaditi tek, mi doma vedno skace gor in poskakuje kot kozica, tampa za cudo tece super in brez problemov. Resnicno poskusaj in bos videl ali kuzeku sploh pasejo razstave ali ne in potem se bos lahko odlocil. Naj pa bo res sprosceno in naj bo to zanj igra po kateri bo dobil veliko pohval in posladkov...

Tudi sama nisem vedela kako se lotit ucenja stoj. Ker sem malo prebirala okoli, sem zasledila, da je to prva stvar ki jo moras naucit kuzka, zato sem zacela delati na tem se pred sedi in ostalimi ukazi. Zacela sem takoj, ko je kuza prisel v nas dom in se navadil na novo okolje in na nas. Postavila sem ga v stojec polozaj in ponavljala stoj - priden. Za vsak slucaj sem drzala roko pod trebusckom, da ce se je hotel vsesti, ga je moja roka zadrzala in v tem trenutku sem ponovila ne in potem stoj.... Pocasi sem poskusala roko umaknit in na zacetku je ritka silila takoj dol, cim roke ni bilo, tako da sem morala zelo hitro odreagirati. najprej je zdrzal par sekund, potem pa sem cas podaljsevala in predvsem ga zelo hvalila. Zdaj sem na stopnji, ko mora stat in mu premikam nogice, ki morajo ostat v novem polozaju. No, to se moram obdelat, ampak v dvoje gre lazje, tako da se en pomocnik ki je pripravljen pomagat prav pride.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Simon_in_Bay , torek, 13.09.2005 : 10:44:04
In ne pozabit, da se to psička uči le nekaj minut na dan, da ne bo zasovražil razstav. Normalno pa, da s časom podaljšuješ ;)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: LIZA , torek, 13.09.2005 : 19:45:58
popo, upam, da se kaj vidimo na specialki!
Jaz bom pripeljala mojo mrcino-Aarona in razstavljala verjetno še nekaj drugih :)

Se strinjam z Drejči in Ozzy. Se pa da tudi zelo mladega kužka odlično naučit stat. Aaronček je pri treh mesecih na svoji prvi razstavi že 'obvladal'. Veliko vaje, potrpežljivosti, igre in vreča priboljškov , pa je nekako kar šlo :)
Drugače pa res, dokler so kužki v razredu mladičkov in najmlajših se šele učijo in vsaj meni se zdi prav, da gre kuža, ki se bo tudi kasneje razstavljal vsaj enkrat, še bolje večkrat v mladičke ali najmlajše, da se navadi vsega 'pompa' na razstavah ter pravilnega obnašanja :)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Rosa , petek, 16.09.2005 : 12:35:52
No, ocitno nas bo kar veliko na Ptuju.  :)
Je pa lepo videt veliko prinasalckov na kupu.

Ce mi jo bo uspelo naucit stat bo super, ceprav kar dvomim, ker je tipicna "zenska", ko zagleda druge pse se ustavi, usede in se ne premakne vec; samo se gleda in caka kdaj bo kdo prisel do nje.

Se vidimo!

Pozdravcek!


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: popo , četrtek, 06.10.2005 : 16:41:33
Najlepsa hvala za odgovore. Se opravicujem, da sem tak dolgo rabil da odpisem...nevem kak, ampak kr naenkrat vec nisem nasel tega posta...nikakor! Danes pa, glej ga zlomka, tu je ;D Hvala za odgovore, bom tamalo najverjetneje pripeljal, ce mi bo jo uspelo vsaj malo obvladat, ker kak je pa to zivahno....uff!! NI MIRA :)
Ce me bo kdo vido naj me kr pocuka in predstavi, jaz vas bom bolj tezko spoznal, mene pa mislim, da nebo tako tezko, ker mislim, da bo moja edina cokoladna tam - vsaj upam, bo mogoce ze to prineslo dodatne tocke ;D

Lp, Marko


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: popo , četrtek, 06.10.2005 : 16:51:35
Ravnokar sem pogledal na stran retrieverjev in videl da sem rahlo zamudil prijavo :( Sicer pa tudi vprasanje ce bi sploh lahko nastopal ker mala se ni dopolnila 4 mesce!
Ampak kljub temu boma najverjetneje prisla pogledat, da vidima kako in kaj!
Vi pa, kot sem rekel, pucukajte! ;D

Lp, Marko


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: sanci_cat , sreda, 12.10.2005 : 14:37:31
Jaz sem Elmota podobno učila... Ampak navadila sem ga pa tako, da ko sem mu obrisala prve tace (bil na "sedi"), sem ga s priboljškom primamila, da se je vstal in šel mimo mene ter mi kazal rit, tedaj sem pa zadnjo taco prijela in rekla "stoj" ter mu jo obrisala...
Nekako se je z vsem skupaj navadil, da mu lahko tudi premikam tace in ga postavljam...

Ukazov za stoj imava za 3 primere... Če hočem, da se ustavi, ko gre proti meni, iztegnem roko in pokažem dlan ter rečem stoj.
Če želim, da se ustavi recimo na stopnicah v čudnih pozah, imam dlan obrnjeno navzdol in mu jo pokažem ko grem mimo njega, razstavni stoj pa je, da dlan držim kot da imam nekaj v njej, v vodoravnem položaju in jo malo "vlečem"stran od sebe potem pa ustavim...

Na začetku se je tudi on obračal na razstavah, ker ga nisem sama vodila in me je iskal, potem smo pa elegantno pogruntali, da ga obrnemo v mojo smer... in tako je bilo recimo 15 mladih psov obrnjenih v levo, moj pa edini v desno :)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Ory , četrtek, 24.11.2005 : 12:12:38
Mene pa zanima, kako ste tale ukaz stoj kombinirali z vsem ostalim, kar se pes na primer uči v šoli. Mi smo se namreč v mali šoli učili, da se v trenutku, ko se ustaviva usede na tla zraven mene. Vsakič ko stoji in me gleda v oči, se mora usesti. Skratka, dva meseca sva se učila popolnoma nekaj drugega, kar se zahteva na razstavah....... vse to kar smo se učili mi seveda zelo prav pride na vsakem sprehodu. Ampak kako za vraga naj psu sedaj dopovem, da je vse to kar dela pravilno, ampak ko sva na razstavi, naj pa vse skupaj pozabi in dela nekaj čisto drugega  ???.

lp


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: bina , četrtek, 24.11.2005 : 12:14:45
Jaz sploh nimam problemov. Ker nimam tako pametnega psa ;D ;D Ko sva v šoli, ima ukaz POLEG in ko se jaz ustavim, ona kar stoji ;D ;D (namesto, da bi se usedla). Na razstavi pa ji nikoli ne rečem POLEG. Ponavadi ji rečem zraven. In ko se jaz ustavim, ona čaka na moj naslednji ukaz. Bi pa take probleme verjetno imela z Berotom.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Drejči , četrtek, 24.11.2005 : 12:34:45
Ory,
nic lazjega. Zacnita se uciti nov ukaz. Tudi pri solanju je tako, da mora pes vcasih sesti, vcasih pa ulezati, ko se ustavimo, odvisno od tega kaj psu recemo (sedi ali prostor). Pa se v obeh primerih vaja zacne na enak nacin - s hojo na poleg.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Mano , četrtek, 24.08.2006 : 11:03:19
aja, kako pa je z psi obiskovalci?


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: LIZA , četrtek, 24.08.2006 : 19:17:19
Mano: na nekaterih razstavah jih tolerirajo in ker ne pregledujejo vstopnic, sploh ne opazijo, kdo je kuža obiskovalec in kateri kuža se razstavlja. Na nekaterih razstavah pa izrecno hočejo imet potrdilo prijave za vstop.
Na vseh razstavah mora imeti pa vsak kuža s seboj knjižico o cepljenju in mora biti cepljen proti steklini. Od prvega cepljenja ne sme preteči manj kot en mesec, od zadnjega pa ne več kot leto dni.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ppetra , petek, 01.09.2006 : 22:37:51
Rabim nasvet.
Kaj naj neredim, da bo psička mirno stala na razstavni mizi, ko jo sodnica/sodnik pregleduje? Psička se ful boji tistega, ki jo pregleduje, zraven pride še moja trema (živci) in je na mizi cela polomija. Doma trenirava "stoj", samo to ni isto, ko pride trenutek na mizi, je panika kot pri veterinarju (to se dogaja odkar je dobila čip). Imam občutek da z vajo doma ne bom veliko dosegla, ne vem pa kako naj to drugače popravim.

No do sedaj je bilo to tolerirani, ne vem pa, kaj bo zdaj v razredu mladih. So sodniki  še tolerantni do takega obnašanja, ali se v tem razredu že prčakje skoraj prfektno obnašanje kužka?


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: LIZA , ponedeljek, 11.09.2006 : 16:39:10
Ppetra: trenirat, trenirat, trenirat...
Doma naj jo pretipavajo najprej malo bolj znani ljudje in potem vedno manj znani. Na začetku naj bodo zelo nežni in obzirni, za začetek naj se psički le približajo. Potem naj jo nežno pobožajo. In potem to božanje nadgrajujeta tako, da jo vedno dlje božajo oziroma tipajo-najprej le po hrbtu, potem pa po celem telesu-tudi po glavi.
Če le imata možnost trenirajta tudi na tujem terenu.
Drugače pa so najboljši trening razstave same-na njih je pač edinstveno vzdušje, ki malo vpliva tudi na nas vodnike in tega v vsakdanjem življenju ne moremo 'simulirat' ;)
V razredu mladih se že gre bolj zares, saj se tudi nazivi že podeljujejo.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ziksi , petek, 20.10.2006 : 09:58:44
A ima kdo idejo kako naučiti potrebnega samca stati na razstavi?? :D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: popo , petek, 20.10.2006 : 10:42:11
Hehe. Sem pred casom na mojpes kopanju slisal eno teorijo... :)
Ja nic, treba ga bo olajsat napetosti in vzet stvari v svoje roke! ;D jasno? ;D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nemškadoga , sreda, 08.11.2006 : 12:14:06
Hehe. Sem pred casom na mojpes kopanju slisal eno teorijo... :)
Ja nic, treba ga bo olajsat napetosti in vzet stvari v svoje roke! ;D jasno? ;D

Jaz se tudi spomnim te teorije :) :) :)

Ziksi - a boste razstavljali ;)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Lilit , sreda, 08.11.2006 : 18:52:06
Se mi zdi, da imas s potrebnim samcem toliko lazje delo... nauci ga, da stoji na mestu  potem se bo pa itak sam postavil v pozorno pozo, ce bodo punce naokoli... vazno, da ne teka za njimi :D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 07.01.2008 : 18:28:45
čau
mene pa zanima ali imaš lahko v "ringu" igračo?
s tem si midve pomagava pri hoji (bella je stara komaj 1 leto). 


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: kikicaa , sreda, 16.01.2008 : 21:23:21
No da grem lepo po vrsti, najprej ppetra :
Poglej tudi jaz sem imela takšne težave. Prvič sem bila s svojo čivavo na razstavi pa sem se tudi bala da mi ne bo lepo stala in niti hodila ne..pa sem jo probala postaviti na stol. Ampak je nisem že takoj "šponala" za vrvico. Najprej naj samo stoji. Mogoče se boji tudi višine. Potem se ji naj neka oseba malo prbliža in jo začne božati in hvaliti..Nikoli jo ne smeš kregati na stolu, kateri je mišlen kot razstavna miza ;) Počasi ko se bo navadila biti na stolu pa ji začni dvigovati glavico v razstavno stojo ;)
Moja tamala psička je bila prvič na razstavi 12.1.2008-CACIB pa je bila že takoj v razredu mladih :-\ (Dobila je prav dobro, super ane za ta prvo razstavoo...meni je zelo všeč) Pa da ne boš mislila da so vsi popolni jaz sem tudi tako mislila, saj je res da sodnik ni več tako popustljiv ampak nekatere čivave so tako delale..joj..hehee ;D ;D
Tako da nič se bat..saj bo šlo ;)
nezzek:
Mislim da imas v ringu lahko igracko, če imaš lahko priboljške imaš lahko tudi igračko ;)

Tako..sedaj pa se malo off topica :-[ A grekdo na razstavo winter winner 2008? Jaz mogoče pridem :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ppetra , sreda, 16.01.2008 : 23:53:54
No, naj povem, da sva teževe ki sem jih zgoraj opisala odpravili z večkratnim obiskom razstav in vedno je bilo bolje. Se pa pri kužkih pozna tudi strah do veterinarja ki ga povežejo potem s tistim dogajanjem na razstavi.
Omenjala pa sem tudi, da me je strah koliko bo takšno obnašanje tolerirano v razredu mladih. Tudi jaz sem bila na tej razstavi, ki jo omenjaš (malo sem opazovala tudi čivavice - revčki mali) in sodnik ni toleriral ko psička (pri moji pasmi) ni hotela pokazat zobkov, tako da v razredu mladih se že pričakuje malo več, v veliki meri pa je odvisno tudi od sodnika.
In pregovor, vaja dela mojstra, zelo drži :)

Tako..sedaj pa se malo off topica :-[ A grekdo na razstavo winter winner 2008? Jaz mogoče pridem :-*

Pokukaj raje v primernejšo temo  (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,27.0.html);)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: kikicaa , četrtek, 17.01.2008 : 13:46:47
No me veseli da sta opravili težave. Se pa popolnoma strinjam s tabo glede veterinarja ;)
Ja v razredu mldaih je res odvisno os sodnika sicer pa seveda ocenjujejo malo bolj zahtevno zaradi naslovov prvakov :) ;)


lp :D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sobota, 26.01.2008 : 18:39:52
hvala za odgovor :)

ali pride kdo v portorož?? vem da je malo zgodaj a vseeno. če bom imela srečo se mi takrat nebo gonila :S


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Nessy , torek, 26.02.2008 : 07:53:40
Hej,

z Nesso sva bili na CAC Celje, prvič v razredu mladih....katastrofa. Doma dela 100 na uro, tam se mi je pa po tleh vlekla in se pred sodnikom hotla vrčt na hrbet in vse 4 od sebe :-\. Sicer ima krasno telesno oceno, gibanje pa neprimerno ::)...še dobro, da v četrtek začneva s šolo...

lp


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , torek, 26.02.2008 : 19:10:18
Nessy nič se ne sekiraj! Bello treniram stoje, hoje za razstavo že pol leta pa je na razstavi vedno grozna. v CACIB Tromostovje je samo zaradi slabe hoje dobila oceno pravdobro ::) (sicer je bila tudi shujšana ker se je pred razstavo gonila in ni hotela jesti pa še kar je pojedla je zbruhala :() zato se nisem niti malo sekirala :)

LP nezzek&Bella :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Nessy , sreda, 27.02.2008 : 08:14:19
Hej,nezzek,

to pa je vrag, a ne :D. Naša šema je drgač full učljiva, tam pa kot da jo nekaj obsede. Najprej rine v ring, ko pa je tam pa... :o :-\

Tvoja kužicia ima pa enako ime kot moja starejša bernka:) Kakšen pasme je tvoja?

pozdravček


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sreda, 27.02.2008 : 17:53:09
Moja Bella je angleška koker španjelka, črno-bela serka (imam jo na prikazani slikici,več pa si lahko prebereš pri angleških koker španjelih na forumu) :)

Drugače pa je tudi Bella zelo učljiva.

Dogodek z razstave CACIB Tromostovje:
Čakamo pred ringom, Bella sili noter. Preden gremo notri se na preprogo polula :o. Pol ko smo bili pa na vrsti mi je pa skoraj z vrvice ušla ker ni hotla notri-kriza!?! :-[
Nemorš pa čis nč nrdit takrat.

LP nezzek&Bella :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ppetra , četrtek, 28.02.2008 : 10:32:18
Kaj pa če bi poskusili tako, da ste na naslednji razstavi tam tako zgodaj da še ni nikogar v krogu in malo potrenirata, da ji ni potem ko je na vrsti preveč tuje v ringu. Psička bo lahko vse prevohala, se razgledala, malo potrenirala. Ko bo na vrsti jo bo manj strah stopiti v ring in se bo tako lepo pokazala. Pozorna bodi le da ne lula v ring, ker je to moteče za druge, pa pribolškov tudi ni fajn izgubljati po ringu ;) (ne med treningim ne takrat ko gre zares).
Jaz sem to kar dosti prakticirala in mislim, da je tudi to pomagalo. Moja se je bala pregleda na mizi in sem jo zato postavljala tudi na mizico (ko ni bilo še nikogar v ringu) in zraven še kakšnega prosila, če se je lahko dotakne oz jo malo poboža.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Nessy , ponedeljek, 03.03.2008 : 07:58:49
Na prvi razstavi sva tudi midve bili zgodaj in potrenirali. Takrat je bila še mladiček.  :D Na razstavi v Lj. se je že poznalo, da je utrujena od dolgega čakanja :P , zato sva v Celje prišli pol ure pred predvidenim klicem v ring, pa spet ni bilo dobro...zdaj bom mogoče ubrala taktiko, da prideva zgodaj, potem jo bom pa nekam odpeljala, da ne bo nervozna ??? ::)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Uma , ponedeljek, 03.03.2008 : 09:33:22
Ja, pri meni se najbolj obnese, da pridem zgodaj - sprobam v ringu, potem osnovno počešem. Potem pse pustim v boksih in kletkah in jih skoraj popolnoma ignoriram. Potem uredim tik preden gremo v ring in eno psico zadnjih 5 minut se malo sprehodim, ostale pa direktno iz mize v ring.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: evakoblar , ponedeljek, 03.03.2008 : 14:46:29
No, najprej pohvalim, da je moja Kiara (Kerry Blue terrier), že na najni prvi raztavi ( razred mladiči), stala SUPER!!! ;D ;D ;D ;D ;D

Zdej pa še kako se je Kiara naušila stat:
Vsak dan sm jo postavla v raztavno držo ??? (primrš jo/ga pod rep in postavš,pa pod vrat al pa, če maš navadno ovratnico, tm kjer ga bi drgač prpel na povodec (NUJNO nej pes čuti tvojo roko ;) )), največ 2min/dokler je stala dobr in je bla zbrana, pol sm jo pa ful pohvalila in dala nagrado. :D
Lp Eva ;)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 03.03.2008 : 20:41:38
ja tudi jaz sem jo učila že kr dolg časa (začela sem pri 4 mesc., ker prej nisem vedela ali bom hodila na razstavo). Pa je blo use kul in na sprehodi in doma (kjer kol sm pač vadla) sam na razstavi se je ona pač odločla da bo ona glih mal po svoje :D sej jim nemorš zamert.  ;) Vrtojba 2007 je bila še najbolj uspešna sam hodila je bl tko k je pred njo sestra skoz v naju skakala in se hotla igrt-Bella pa žurka :D
Ljubljanska pa je letos bla polom ker se je Bella gonila in je shujšala za 1kg pa še tiste zavesce na nogah ki jih je mela je pojedla :o mene je skor kap. 1 tedn pred razstavo >:(
Jao ::)..


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Nessy , torek, 04.03.2008 : 12:15:53
Sem se že odločila..tud jest bom prišla zgodaj in jo potem zaprla v boks. Najprej pa jo moram navadit bit v boksu...naša dama je navajena na postelji in da smo vsi okrog nje  :D ;D...no, sej ni glih tko. Sem pa po 3 razstavah dojela, da to res ni hec. Zdaj mi je popolnoma jasno, da zmagujejo le tisti, ki znajo kužka shendlat :)

lp


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sobota, 08.03.2008 : 16:21:40
Tudi jaz sem bila z drugo psičko (Murko) na razstavi v Lj. bolj med "tazgodnjimi" ;) pa se je kr obneslo. Z Bello si nisem niti živcev prala medtem ko sva z Murko kar lepo vadili 2 uri preden sva prišli v krog (ker je bla to njena 1 razstava Bellina pa 4). pa se je fuuul obneslo :Dškoda samo k ni v best in grup tko lepo stala pa tekla ;)

LP nezzek&Bella


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: kikicaa , petek, 14.03.2008 : 19:56:47
Bella! Tebe pa poznam...iz male šole...nezzek se me spomniš? S čivavo Kiki sem bila :) Bele-rjave barve...se spomniš?
Jah midve sva bile tudi na razstavi pa sploh ni bilo težav..je 3x lepše delala kot doma :D :D :D :D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , petek, 14.03.2008 : 21:06:50
aaaaaa ja spomnem! :D Hudoo ;D Saj sem te v soboto na CACIB Lj. vidla.

Sej doma pa itak vedno lepš delajo ::) to je tko če nič ne delaš zunaj :P-v drugih okoliščinah, pri motečih dejavnikih,...

LP nezzek&Bella :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: kikicaa , torek, 18.03.2008 : 19:36:24
A res si me vidla?
Počohaj malo lepotičko :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , torek, 18.03.2008 : 19:43:36
ok bom.
sem ti pa poslala ZS tako da poglej ;)

Da nebom smetila teme :)

Lp nezzek&Bella :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: kikicaa , sreda, 19.03.2008 : 18:35:10
ahha...ja moja tamla je pa kar lepo stala na razstavi glede na to da je bila prva razstava in tako sem kar zadovoljna...

nezza oprosti ampak nisem veliko na temu forumu in sploh ne vem kje so zs-ji :-[ :'(


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sreda, 19.03.2008 : 20:41:22
zs=zasebno sporočilo :)
odpreš jih lahko čisto na vrhu kjer ti piše:
kikicaa, imaš x sporočil, x je novih

To je napisano nad "pokaži nove odgovore na tvoja sporočila" v zelenem okvirčku na vrhu

Upam da boš najdla ;)

Lp nezzek&Bella :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Lea* , sreda, 19.03.2008 : 20:46:23
ppetra, gledala sem tvoje slike, te lahko vprašam kje si kupila to razstavno vrvico?
(off topic, se opravičujem)

Lp,lea


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Drejči , sreda, 19.03.2008 : 21:04:03
kikicaa nima zasebnih sporocil, ker ima brezplacen paket mini


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ppetra , sreda, 19.03.2008 : 23:06:15
ppetra, gledala sem tvoje slike, te lahko vprašam kje si kupila to razstavno vrvico?
(off topic, se opravičujem)

Lp,lea

(http://www.moj-album.com/slike/1704509/dcqJr1CTtG0ca6T5.jpg)

Kupila sem jo na eni od pasjih razstav (v Slo). Čeprav se mi zdi, da zadnje čase kar nimajo neke pestre ponudbe teh vrvic, sem si hotela kupit malo debelejšo pa je sploh nisem dobila. So imeli pa na CACIB Ljubljana, take ful fensi, lepe :) vrvice, samo tudi kar drage. Poglej po stojnicah na kakšni od prihodnjih razstav.
Je pa ta vrvica vsaj za moje pojme zelo fajn, da kužka ne drgne pod vratom in mu lepo pridvigne glavo. Morda jo lahko kupiš tudi kje preko interneta (morda kdo ve kje se jo da kupit).


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: Lea* , četrtek, 20.03.2008 : 07:18:26
hvala. zelo sem ti hvaležna


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: LIZA , četrtek, 20.03.2008 : 10:21:55
Jaz najraje kupujem vrvice (in večino ostale opreme za razstavljanje) v tujini na pasjih razstavah-imam vedno cel 'seznam' kaj moram prinest še ostalim :) V Avstriji, Nemčiji in na Slovaškem imajo običajno zelo veliko izbiro s tem, da so najbolj ugodne cene na Slovaškem.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: kikicaa , četrtek, 20.03.2008 : 20:19:18
Jah nimam zasebnih sporočil :(


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: LIZA , petek, 21.03.2008 : 12:07:07
Lahko ti pustim svojo telefonsko številko-jaz mislim, da lahko,ker ne gre za nobeno reklamo ;)
Če ne, bojo pa moderatorji zbrisali-se pa najdeva na kakšni razstavi v Sloveniji-greš morda v Celje?

Moja št.:051 213 155,Lana


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , petek, 21.03.2008 : 19:21:35
men je fuul žal ker tako smetim temo;
kikica če imaš e-mail mi ga pošlji pa se lahko preko maila dopisujeva. Moj mail je neza.jereb@telemach.net

Lp nezzek&Bella


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: spelamg , četrtek, 25.09.2008 : 19:07:06
živjo vsem!

Odlična tema je tole - "Kako psa naučiš stati na razstavi"... Ogromno informacij je že zbranih tukaj, a jaz še kar obupavam. Da, tudi pri nas se učimo stati za razstavo. Načrtujemo namreč obisk prve razstave psov v življenju kot tekmovalci - tako našem kot v življenju naše psičke Tajge (havanski bišon). Tajga je lepa za umret (mislim, itak, čigav pes pa ni), a najraje bi dodala, da je tudi neumna za umret... Pa to seveda ni res, neumni smo mi, ki jo očitno ne znamo naučiti razstavne stoje.

Imam namreč naslednji problem: havanski bišon je taka pasma, da je njena razstavna stoja v tem, da pes stoji tako, da sta sprednji nogi navpično pod ramenskim sklepom, zadnje noge so "naštimane" tako, da je peta pravokotna glede na tla in seveda sta obe nogi poravnani (z nobeno nogo ne sme stat malo naprej oz. malo nazaj, torej obe enako). Rep teh psov je že sam po sebi dvignjen in ukrivljen nad hrbet, a ga je vseeno treba (dovoljeno?) držati v tem položaju z roko. Tudi glavo je treba podpirat pod spodnjo čeljustjo (čisto ob grlu) in s tem rahlo dvigniti, tako da je pes videti, kot da se malo izteguje rahlo naprej in navzgor. Vse navedeno je le moj opis tega, kar sem videla pri drugih vodnikih za to pasmo in kot mi je pokazal vzreditelj.

Težavo imam pa pri glavi. Kot vem, je najpomembneje, da dobro natreniraš položaj glave in da pes glavo umiri. Ostalo itak sledi samo (več ali manj). No, Tajga se, ko jo skušam podpreti pod glavo, začne zvijati kot presta, glavo začne obračati nazaj proti zadnjemu delu ali pa jo sklanjati dol med prve noge. Takrat me začne kar obup obhajati. Kaj naj naredim? Če jo bi prijela trdo in na silo držala glavo v obvezni drži, bo zasovražila vse skupaj. Če jo spustim, bo glavo spustila do hrbtne ravnine in tako izgledala hudo poklapano, kar spet ni ničemur podobno. Drugih fint se sploh ne spomnim...

A je mogoče kdo kdaj imel podobne težave? Prosim za pomoč oz. nasvet.



Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , petek, 26.09.2008 : 15:35:40
Hehe ne sekiraj se, veliko psov je na začetku takih! ;)

Psa se poze ne da naučiti čez noč. Traja veliko časa. Pri nas je Bella znala šele po 2 mesecih, ampak šele zdaj lepo hodi, je ne motijo drugi psi..

Najbolje, da jo učiš z klikerjem in priboljški/igračo.
Npr: Jo povabiš k sebi in se malo poigraš nato pa jo postaviš v "pozo". In takoj nagradiš, ne čakaj predolgo, ker ji drugače ne bo zanimivo. Potem s časoma podaljšuješ.
Nevem pa kako jo ti postavljaš. Jaz Bello primem (nežno) za glavo in jo toliko dvignem, da se ji sprednji nogi poravnata. To naredim zelo hitro! Zadnje pa običajno sama postavi jaz pa samo popravim če ni vredu. Rep ji čisto malo dvignem in če imam srečo ga drži v liniji sama, drugače ga držim.
Ko pa ti začne opletat z glavo ji kar strogo reci NE! Ker se ti lahko na razstavi zgodi, da ti začne opletat.

Starejše pse je pa težje učit, seveda je pa odvisno, lahko da enim prej, drugim pa kasneje "zakapira".

Koliko je pa stara Tajga??

Lp


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: spelamg , petek, 26.09.2008 : 22:23:22
Hojla, nezzek! Hvala ti za odgovor!

Ja, saj, priboljški, kliker, ogromno pohvale... Vse to, pa nobenega kreganja... Ona pa še kar izvaja tisto svojo presto. No, ampak dogaja se tudi tole: kadar ima Tajga slab dan (beri: napad trme), je res obupna. Potem pa naslednje jutro, ko jo tako, mimogrede skušam postaviti v pozo, to naredi brez težav. In se mi zdi grozno fajn... in kar ponavljava vajo, potem pa spet pride tista presta. Jah, seansa ne sme biti predolga, ne? Kolikor razumem vse skupaj, je bistvo v tem, da znaš ujeti pravi trenutek za trening zoprnih oz. nenaravnih stvari.

Tajga je sedaj stara 14 mesecev, treniramo jo sicer že od kar je z nami, a smo bili zelo neredni, šele zanji mesec smo začeli z načrtno vadbo. A saj bo šlo. Tajga je dala skozi osnovni tečaj poslušnosti, hecno je pa zdaj to, da jo tisto, kar se je naučila v pasji šoli, moti pri učenju razstavnega obnašanja. Npr., če hodiva (ona na ukaz "poleg") in se jaz ustavim, se ona usede ob levi nogi in me gleda. Popolno, bi lahko rekli, samo kaj, ko je za razstavo treba takrat obstati na mestu kot vkopan... Uf, to bo še zanimivo.  :D

Pa še nekaj se mi zdi. Trening za razstavo ni toliko v tem, da se trenira psa, treba je strenirati tudi vodnika, ki bo tega psa razstavljal. Imam eno res krasno knjigo o tem (The Winning Edgge, George G. Alston), kjer je to zelo dobro razloženo (razen seveda podrobnosti tehnik učenja psa, ker je pač vse odvisno od posameznega psa). Ta knjiga me je tudi grozno potolažila, saj avtor nekje lepo pove, da je treba delati postopno. Pravi: "Pozabite na zmago in poraz prvih štiri do šest krat v ringu. Pojdite v ring, da bi se pes zabaval. Imejte žogico, kos jetrc, priboljške. V ringu crkljajte psa in se igrajte z njim." No, mi gremo torej na prvo razstavo... in se bomo pač igrali. Razstava bo v Vrtojbi, 8. in 9. novembra, mi pa doma še delamo preste. O joj, prejoj. Edino jetrca bom zamenjala za kaj drugega, Tajga takoj dobi drisko, če je surovo meso. Prava princeska, ni kaj.

Ampak smo na vezi. Če bo zagustilo, pridem spet kaj vprašat, sicer pa bom podrobno poročala o dogodku.

LP.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sobota, 27.09.2008 : 16:17:01
Hehe ne sekiraj se! Če bi videla mojo Bello na letošnji Ljubljanski razstavi bi se tako smejala. V soboto je še nekako šlo, nedelja je bila pa grozna. In potem se sploh nisem več ubadala z njo v ringu, ker sem videla, da me ne bo nič ubogala. Je pa res, da je imela "krizo" (beri se je gonila) takrat. Pa sem ji odpustila.
Pa kako bi ji zamerila ko je pa naslednji teden imeal rojstni dan!! :D

Je pa zdaj v Trbovlju tako lepo tekla kot še nikoli, kljub "krizi" (gonitvi). Sploh nisem opazila, da se goni. Je pa res, da ko enkrat osvoji postane pravi "show dog"! ;D 8)

Boš videla tudi tvoja bo osvojila. Me pa zanima če si razmišljala, da bi jo nekdo drug vozil v ring?? Ker eni psi se neznanim ljudem bolj pustijo in se ne upirajo tako, seveda ne vsi...


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: TalQec , sobota, 27.09.2008 : 18:56:48
nezzek zadnje dni, ko se nisva videli s Charli-jem pridno trenirava "pozo" . saj nekako gre samo.....


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sobota, 27.09.2008 : 19:20:47
TalQec super!
Ti ga kar maltretiraj! ;) ;D
Samo kaj..?? :-X ???


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: TalQec , sobota, 27.09.2008 : 19:26:38
no ja.. če bi več stal kot sedel bi bilo boljše :D !


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sobota, 27.09.2008 : 19:30:29
Hehe česa mi ne poveš! Moraš ga nekako naučit na besedo kas (ali pač nekaj v tem smislu) ker se ti bo na poleg vedno usedel. Če ga pa pri "kas" naučiš, da se ne bo usedel si pa zmagala! :D
No pa saj sta šele začetnika, do ljubljanske je pa še kar nekaj časa.. :P ::)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: AngSeter , sobota, 27.09.2008 : 19:36:11
Lahko naučiš na drugo besedo drugo dejanje, lahko rečeš stoj tik preden se ustaviš ali pač poveš besedo s katero označuješ razstavno stanje  ali pa narediš ta gib.

Noben pes se ne bo usedu, če se boš drugače postavila in ne boš rekla poleg prej.  ;)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sobota, 27.09.2008 : 19:41:10
Sem hotela dodat, da sigurno ni tako težaven kot moja Murka.. :P Ona je pa res antitalent za razstave, pa take rezultate dobiva.. :-\ :'(
Ok tukaj mi jo je uspelo pripravit, da je stala ampak ne sprašuj koliko časa je trajalo..(klikni na sliko za povečavo):(http://nezzek.moj-album.com/slike/11420269/9SbH6q98y0lkamR2.t.jpg) (http://nezzek.moj-album.com/slike/11420269/9SbH6q98y0lkamR2.v.jpg)
Hehe tukaj se pa lepo vidi da lahko med razstavljanjem Belle delam karkoli.. :D (klikni na sliko za povečavo): (http://nezzek.moj-album.com/slike/11420269/q_WWfMgZAniJ2r7v.t.jpg) (http://nezzek.moj-album.com/slike/11420269/q_WWfMgZAniJ2r7v.v.jpg)
Ja takole izgledajo razstave...
Komaj čakam Vrtojbo!! :D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: TalQec , nedelja, 05.10.2008 : 11:05:24
no učeraj sem ga spet malo "mučila". pa je kar nekako šlo.. samo se mu je pa poznalo da en teden nisva delala ;D !


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: TalQec , torek, 07.10.2008 : 18:02:40
danes sva z nezzek nekaj poskušali... jaz z njeno Bello, ona pa se je trudila dopovedat mojemu Charlie-ju, da mora, ko reče "poza" stat in ne sedet!! Bella pa je takoooo pridna.. kar sama stoji in hodi tudi takooooo zelooooo dobroooo!!!!


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , torek, 07.10.2008 : 18:13:26
danes sva z nezzek nekaj poskušali... jaz z njeno Bello, ona pa se je trudila dopovedat mojemu Charlie-ju, da mora, ko reče "poza" stat in ne sedet!! Bella pa je takoooo pridna.. kar sama stoji in hodi tudi takooooo zelooooo dobroooo!!!!
Hehe TalQec hvala za pohvale!! ;D
Saj bo Charlie tudi lepo stal in hodil, samo trening mu manjka.

Kot sem že napisala traja dolgo časa, da zna res dobro stat. Seveda je treba v tem času delat ker čene ne bo nič, razen tega, da bo čas šel v nič.. :)
Je pa dober trening za Bello in Charlia, da ga/jo hendla nekdo drug, zato, da se navadi na več ljudi. Se lahko pač zgodi, da te kdo prosi, da mu posodiš psa za JH pes se pa ne pusti hendlad.. :(


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: spelamg , torek, 07.10.2008 : 20:00:20
TalQuec, na katero razstavo pa gresta s Charlijem? Kolikor razumem urnike, je sedaj Vrtojba prva naslednja na vrsti. Našo Tajgo sem na to razstavo že prijavila. Se morda srečamo tam?

Zanima me tudi, koliko časa že učiš Charlija razstavne stoje in hoje (teka)? Moram reči, da tudi Tajga včasih še kar opleta po svoje. Je pa tole, kar si poskusila z nezzek dobra ideja - namreč da zamenjata pse. Dobro je psa pravočasno navaditi na vse mogoče okoliščine. Tudi jaz bom to poskusila, samo da najdem žrtev ... hehe... ;)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , torek, 07.10.2008 : 20:11:37
Ti bom jaz odgovorila! ;)
TalQec se pripravlja na Ljubljansko razstavo. In sicer (mi jo je uspelo prepričat! ;D) za JH. Tako, da rabi psa, ki bo dobro hodil in lepo stal. Bi lahko šla z Bello pa jo namerevam jaz imet. ;D
Pridem pa jaz v Vrtojbo v soboto,  razstavljat Bello in na JH. :D Sva že prijavljeni!! :D
Aja pa Charlija trenira(va) približno 2 tedna!! ;D

Ti bo TalQec povedala kako to poteka.. 8)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: spelamg , torek, 07.10.2008 : 20:24:06
Oh, nezzek, pa to je krasno! Torej se v Vrtojbi poiščemo, ne? Hej, do ljubljanske razstave je še daleč, ni vrag, da Charliju in TalQuec ne bo uspelo! Časa je dovolj, mislim, je pa treba redno delat... Mi včasih malo špricamo vse skupaj. Nismo ravno vzor... :-[ Pa saj se gremo na to prvo razstavo malo igrat, moram najprej ugotoviti, če smo sploh za rabo. Tajga je gotovo dobra tudi za razstave, zase me bolj skrbi... ;) No, tudi jaz se učim.

Pozdrav tebi in TalQuec in seveda ostalim na forumu!


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , torek, 07.10.2008 : 20:36:24
Hehe veš, da se bom potrudila pridet do vaju! :D
Bom sicer mela "učne ure JH-ja", ampak me vsaj ne skrbi kako bo z Bello. Bom poiskala ring v katalogu, pa ridem malo naokoli. ;)

Ja TalQec ima še kar nekaj dela pred sabo, časa pa je 100% dovolj. ;D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: TalQec , sreda, 08.10.2008 : 17:37:34
spelamg TalQec in ne TalQuec  :P . no pa saj je vseeno ;) . katere pasme je tvoja psička ??? ?
nezzek o času se pa tudi jaz strinjam  ;) . danes sva bila "poredna"-vaje zaradi agility-ja ni blio  :-[ .
lp


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sreda, 08.10.2008 : 17:44:04
No ja po agilitiju se mu pa res (bogemu revčku) nebi dalo.. Že tako te mora tam poslušat! ;D ;)
Saj je bolje da ga takrat ne matraš.. tako ali tako imaš še 5 ostalih dni v tednu.. ;D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: TalQec , sreda, 08.10.2008 : 17:45:27
ja to je res ;D ! samo jutri no ??? ..... se bom potrudila in našla čas za to!


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: spelamg , četrtek, 09.10.2008 : 09:12:25
Ojoj, TalQec, oprosti...  :-[ kako sem štorasta, še prepisati imena ne znam...  :-\ Bom zdaj bolj pazila.

Tajga je pasme havanski bišon. To je taka mala, dolgodlaka, (ponavadi) skuštrana stvarca, živahna, sladka... Slikce so objavljene na forumu "havanski bišon" tam nekje med pasmami (FCI 9), tukaj na moj.pes.netu.

Včeraj smo se vrgli na trening hoje oz. teka za razstavo... Mislim, pogreb.... čista štala. Enkrat se mi je že zdelo, da nekaj zna, a sem včeraj ugotovila, da ni vse skupaj nič... Imamo pa en problem, če jo treniram zunaj, se pojavi en zelo moteč faktor. Tajga, ki je dolgodlaka, zunaj "pobira" suho listje z dlako na zadnjih nogah, kar jo grozno moti in potem se kar naprej vrti na mestu, se otepa, spodvija rep... Kar naprej jo moram čistiti, da se vsaj malo zbere, a kmalu je treba vse znova. Zdaj bom morala poiskat kakšno asfaltirano parkirišče brez dreves in zato brez suhega listja, da bova lahko vadili tudi zunaj.

Upam, da do razstave v Vrtojbi še kaj skupaj spravimo.  :-\


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: TalQec , četrtek, 09.10.2008 : 18:31:36
spelamg saj je vredu  ;) !  midva pa oba vsake toliko nabereva kak list, ki se zaplete v dlako ali pa kar v moje vezalke. samo tako hudo kot je pa pri tebi.. nevem kaj bi jaz storila.  :-\
zunaj se je zmračilo zato sva s terningom končala. danes je bilo že veliko bolje-pri miru je stal celih 15 sekund  :D  :P ! lp  :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: spelamg , ponedeljek, 10.11.2008 : 14:14:42
No, zdaj pa vem, kako pomembno je učenje pred razstavo! Hej, naša Tajga, havanski bišon, ima svoje prve ocene in naslove z razstave v Vrtojbi (tekmovali smo samo v soboto, 8.11.2008): odlično 1, prvak razreda mladi, BOB!  8) V defileju prvakov sicer nismo bili kaj prida uspešni, zgleda, da sva bili obe že kar utrujeni, a kljub temu smo doma hudo veseli in ponosni!

Na srečo je Tajga stala, ko je bilo treba stati, krasno tekla, ko je bilo treba krasno teči, pridno pokazala zobe, ko je bilo treba pokazati zobe itd... Edino dlaka mi ni dala miru - en dan prej sem hotela kar odstopiti, ko sem ugotovila, da ima skoraj pol dlake manj... Ni dolgo, kar se je gonila in pri psicah je to velik problem, ker se pozna na kondiciji dlake. A vseeno je sodnik ocenil, da je "dobro odlakana". Hmmm... Kaj bi šele rekel, če bi Tajga imela vso dlako na sebi, ki jo premore...  ;)

Vsem, ki so sodelovali na razstavi, z ocenami ali brez, od srca čestitam, ker razstava je res velik dogodek in hudo izčrpava. Mi smo po razstavi doma šli kar spat...  :D Aj aj aj...


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , ponedeljek, 10.11.2008 : 15:27:48
Res lepo prebrat takele poste!! :-*
Mogoče si jo pa kdaj sposodim za JH glede na to, da se zdaj poznamo! ;D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: spelamg , torek, 11.11.2008 : 10:49:02
Mogoče si jo pa kdaj sposodim za JH glede na to, da se zdaj poznamo! ;D

Hej, nezzek, ni problema! Ti samo sporoči, kaj naj s Tajgo natreniram, da te bo ubogala. Ne vem, ali je res čisto vseeno, če pes obvlada figure za JH ali ne. Če si iz Lj, se res lahko kdaj srečamo na kakšnem sprehodu. Ni vrag, da ne bi pred CACIB Ljubljana vsaj enkrat uskladili terminov.

Hvala tudi tebi za čestitke! Smo na vezi.  ;)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , torek, 11.11.2008 : 14:04:10
Ja veš, da si jo z veseljem sposodim. Drugače pa ne rabi nič znat razen tega, da lepo teče in se postavlja tudi z drugim človekom. Ampak to se vse da natrenirat. ;)
Imam pa za Ljubljano rezervirane kužke in sicer en dan mojo Bello drugi dan pa (če bo vse po sreči) Bellinega polbratca Buxija!! :-* :D


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ika , petek, 16.01.2009 : 07:55:52
nezzek potem se boma pa kdaj zmenle,da boš še mojga malo sfurala. :)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , petek, 16.01.2009 : 14:56:28
ika koga imaš v mislih?? Mislim psa.. ;) ;)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: _Anais_ , petek, 16.01.2009 : 15:04:48
Nezzek zate imam obcutek, da bi lahko BP odprla Mlado Malo Šolo Razstavljanja. Te punce kar 'ponucajo' za vse. Super punca si, bom jutri kar malo špegala, katera bo v JH pripeljala črnobelega kokra (ali boš razstavljala katerega drugega psa?).


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , petek, 16.01.2009 : 15:22:13
Ah jutri me ne bo (šola pa to.. :P ).. boš tam v nedeljo??
Hvala!  :-*
Hehe malo šolo razstavljanja.. jaz samo rada pomagam. Sploh pa uživam v temu (razstavljanje,..)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: TalQec , petek, 16.01.2009 : 18:17:21
nzzek ti si naj. naj. "učiteljica" ;D ;D ... Čisto vse mi poveš, pomagaš. Res fuul ti hvala :-*


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , petek, 16.01.2009 : 19:30:58
Ni za kaj! :-*

Hej jutri bom tam od pol 11 do 12. Če boste na razstavi, jaz bom takrat, ker razstavljam Buxija, potem pa nazaj domov se piflat. Nič JH-ja zame.. vsaj ne jutri.
V nedeljo se pa kar preselim tja  8) 8)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ika , sobota, 17.01.2009 : 20:23:59
Nezzek za papillona se gre. No samo mislim, da bo prvič šel šele maja, ko bo specialka.


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , sobota, 17.01.2009 : 21:07:14
Ooo metuljček.. :-*
To so pa mali kužki..  :)

Maja bo specialka.. ?? Misliš 31.5.2009??


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ika , nedelja, 18.01.2009 : 14:37:09
ja to mislim.al sem se kej zmotila?


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: nezzek , nedelja, 18.01.2009 : 18:03:55
Uf takrat je tudi specialka za španjele (po zelooo dolgem času). Tam bom skoraj sigurno.. samo nevem kako bom s časom, ker se zna zgodit, da Bello peljem na specialko,... ;) ;)


Naslov: Re: Kako psa naucis stati na razstavi
Poslano od: ika , nedelja, 18.01.2009 : 20:32:48
ja sej specialko za španjele mislim.papillon je španjel. :) zato pa moramo tja sigurno.se bomo pa videli kaj.;)