mojpes.net

o psih => vzgoja => Sporočilo, začeto od: domipb , sreda, 21.08.2013 : 10:45:59Naslov: skakanje čez ograjo
Poslano od: domipb , sreda, 21.08.2013 : 10:45:59
Prosil bi za nasvete kako urepati pri moji težavi.
Zgodba: Imamo psičko staro leto in pol, večje rasti, je sterilizirana, sosedovi pa psa in sta enako stara. Skoraj istočasno smo ju nabavili. Že kot mladička sta se igrala, čez/pod/nad ograjo ki je med dvorišči. Mi smo našo vedno odpoklicali od ograje, sosedi pa so nekaj časa pustili naj se igrata saj sta še mladička. Do sedaj vse vredu in prav. V zanjih tednih pa je naša psička začela preskakovati ograjo z ulične strani (ob prvem preskoku smo jo tudi povišali), ampak samo ko gre sosed s psom na sprehod. Psa ima spuščenega in vedno priteče k naši ograji, psička pa čez ograjo. Pri drugih psih ali mimoidočih ne preskoči ograje. Sosed sploh ni prišel nazaj, da bi mi povedal da je psička pobegnila ampak je nadaljeval sprehod.

Ideje, kako odvaditi psičko da ne bo tekla k ograji in jo preskočila ko bo sosed šel na sprehod ??

LP


Naslov: Re: skakanje čez ograjo
Poslano od: SinM , sreda, 21.08.2013 : 11:07:58
Kakšne hude filozofije tukaj ni.
a) dvigniti ograjo toliko, da je ne bo mogla preskočit,
ali
b) psičko imeti pod nadzorom, kadar je zunaj.


Naslov: Re: skakanje čez ograjo
Poslano od: D.Roze , četrtek, 22.08.2013 : 22:31:08
Ko gre sosed mimo, jo naucit ignoritat..torej hitreje videt soseda kot psicka, jo zamotit in ko je sosed mimo jo pohvalit ce ga je "ignorirala" in kot je zgoraj opisano..


Naslov: Re: skakanje čez ograjo
Poslano od: domipb , sreda, 23.09.2015 : 20:33:28
Je že kar nekaj časa od zadnjega oglašanja, naj povem da psička več ne skače čez ograjo. Rešitev pa je bila izredno enostavna: VSAK dan obvezen dolgi sprehod, pa skoraj obvezno popoldne.  Kasneje sem ugotovil, da tisti dan ko ni šla na sprehod je vedno popoldne preskočila ograjo in sama šla en krog.  Sedaj pa obvezno vsako popoldne pride fehtat (s smrčkom se dotakne roke in glavo nasloni na nogo) za sprehod.  Ja, pa vreme sploh ni ovira še pod dežnikom gre.  8)

LP