mojpes.net

o prireditvah => Pretekle prireditve => Sporočilo, začeto od: Jana , četrtek, 05.09.2013 : 06:27:14



Naslov: 1. dryland tekma vlečnih psov Maribor - Stražunski gozd, 29. 9. 2013
Poslano od: Jana , četrtek, 05.09.2013 : 06:27:14
1. dryland tekma vlečnih psov Maribor - Stražunski gozd, 29. 9. 2013

Vabljeni na 1. Dryland tekmo vlečnih psov Maribor - Stražunski gozd, ki bo potekala 29. septembra 2013.
Tekmovalni disciplini sta canicross (tek s psom) in bikejoring (kolesarjenje s psom). Proga je dolga 4,5 km.
Prijavite se lahko na naslovu: http://www.skvvp.si/prijavaapplication/ (http://www.skvvp.si/prijavaapplication/). Prijave so možne do 20. septembra.

Razpored dogodkov na dan tekme:
Vpis v informativni pisarni in veterinarski pregled: 7:00 - 9:00.
Prvi start: 10:00.
Kosilo: 13:00.
Objava rezultatov in podelitev priznanj: 14:30

Več informacij: http://www.skvvp.si/maribor-2013/ ali preko naslova: info@skvvp.si.

Se vidimo v Mariboru!

(http://www.mojpes.net/uploads/dryland013.jpg)


Naslov: Re: 1. dryland tekma vlečnih psov Maribor - Stražunski gozd, 29. 9. 2013
Poslano od: Alba , torek, 24.09.2013 : 07:28:01
Prijavljenih je 50 tekmovalcev iz 5 držav. Resnično močna konkurenca v vseh kategorijah. Tisti, ki želite v živo videti odlično tekmo, se vidimo!


Naslov: Re: 1. dryland tekma vlečnih psov Maribor - Stražunski gozd, 29. 9. 2013
Poslano od: pajo , petek, 27.09.2013 : 11:15:57
Na tekmo je prijavljenih 53 tekmovalcev  In sicer :
 Bikejoring moški: 12
 Bikejoring ženske: 9
 Canicross moški: 20
 Canicross ženske: 12


Naslov: Re: 1. dryland tekma vlečnih psov Maribor - Stražunski gozd, 29. 9. 2013
Poslano od: pajo , ponedeljek, 30.09.2013 : 08:18:07

Nedeljsko tekmo smo v seodelovanju s KD Maribor uspešno spravili "pod streho"

 Idejni vodja je bil David Javor, ki je tudi oblikoval traso za progo. S skupnimi močmi smo izvedli vse potrebno za pripravo tekme, še posebej pa smo bili veseli, da se je na naše vabilo odzvalo lepo število domačih in tujih tekmovalcev. Proga je bila hitra in tekoča, z dvema tehnično zahtevnejšima deloma. Zaradi dežja je bila na nekaterih delih nekoliko spolzka, vendar so se tekmovalci strinjali, da je bila ravno pravšnja.

 V bikejoringu moški so prva tri mesta dosegli Edvard Schumet, Patrik Zupanič in Thomas Hribernik (AUT). V mednarodno obarvani zasedbi so tekmovali tudi Aldo Guzzon (IT), Thomas Szendi (AUT), Bojan Bogovič, Thomas Minnich (AUT), Matjaž Ovsenek (najhitrejši v kategoriji polar), Claudio Bertolami (IT), Alessio Del Fabbro (IT), Claudio Driussi (IT), Franci Šnajdar in David Turšič.

Med ženskami so prva tri mesta v bikeoringu osvojile Nuša Schumet, Nika Staniša in Birgit Szendi (AUT). Tekmovale so tudi Teja Martinovič, Anja Kokalj, Sabine Wohlfart (IT,najhitrejša v kategoriji polar) in Nadine Dusanek (AUT).

 V canicrosu je bil najhitrejši Mihaly Szasz (HUN), sledila pa sta mu Damjan Žepič in Žan Žepič (najmlajši tekmovalec). Tekmovali so tudi Aleš Rink, David Javor, Patrik Zupanič, Miha Urbanija, Zdenko Klemenčič, Klemen Kopar, Mirko Perko (najhitrejši v kategoriji polar), Markus Gerstl (AUT), Ivan Orkšlar, Alessio del Fabro (IT), Claudio Bortolami (IT), Franci Habjan, Ervin Lemark, Thomas Hribernik (AUT) in Nejc Zorko.

 Med ženskami so prva tri mesta v canicrossu dosegle Nuša Schumet, Edina Koris (HUN) in Elizabeta Zupanič. Med canicrossistkami so bile tudi Tamara Strnad, Suzana Simenčič, Barbara Rink (najhitrejša v kategoriji polar), Teja Martinovič, Vesna Hrovat in Tina Grajzar.

 Organizatorji smo bili veseli prijetnega vzdušja in fer playa na progi. Pisana druščina ljudi različnih narodnosti in kužkov različnih pasem ter velikosti je preživela zelo prijeten dan na Štajerskem koncu in dogodek bomo prav gotovo ponovili tudi v naslednjem letu. Hvala vsem, ki ste bili z nami, na trasi pustili nekaj odtisov pasjih šap, gum ali odtis tekaških superg, pomagali pri pripravah in izvedbi tekme ali prišli samo navijati za tekmovalce!