mojpes.net

o psih => Koža in dlaka => Sporočilo, začeto od: sten , nedelja, 10.11.2013 : 00:42:32



Naslov: Rabim pomoč
Poslano od: sten , nedelja, 10.11.2013 : 00:42:32
Imam družinskega člana Jona pasme SHIH TZU, starega 4 leta. Pred slabim letom mu je na prsnem košu začela odpadati dlaka, tako, da je sedaj spredaj skoraj čisto brez dlake in je imel veliko prhlaja in suho kožo. Peljal sem ga k dvema veterinarjema, vzeli so mu kri in jo poslali v Nemčijo na pregled. Predpisali so mu neke inekcije, katere niso nič pomagale.
Če ima kdo podobno izkušnjo, ali ve kako bi kužku pomagal, prosim, da mi to sporoči.
****

Že v naprej se Vam zahvaljujem


Naslov: Re: Rabim pomoč
Poslano od: čarka , nedelja, 10.11.2013 : 17:28:25
Peljal sem ga k dvema veterinarjema, vzeli so mu kri in jo poslali v Nemčijo na pregled. Predpisali so mu neke inekcije, katere niso nič pomagale.
Če ima kdo podobno izkušnjo, ali ve kako bi kužku pomagal, prosim, da mi to sporoči.
****

Seveda nas ima veliko pse z alergijami, za kar očitno tudi pri vašem gre, ampak s podatki, ki ste jih napisali bo kdorkoli težko pametoval. Nenazadnje vam je tudi veterinar, ki vam je predstavil rezultate izvidov iz Nemčije, sigurno nekaj povedal in svetoval, predno mu je dal kar ene injekcije ...

Ugotoviti je treba na kaj vse je pes alergičen in potem to, če se le da, čisto izključiti iz njegovega bivalnega okolja in prehrane. Zelo simpl  ;)?


Naslov: Re: Rabim pomoč
Poslano od: Lanabela , nedelja, 10.11.2013 : 17:52:46
Dvomim da je to alergija. Lahko gre za kakšen hormonski problem. bodite pozorni tudi na druge znake, lahko komaj opazne ali na pogled povsem nepovezane.