mojpes.net

o psih => vzgoja => Sporočilo, začeto od: Cats , nedelja, 17.11.2013 : 21:29:45Naslov: Napadalen črn sharpei pod Urhom
Poslano od: Cats , nedelja, 17.11.2013 : 21:29:45
Tisti, ki se s psi sprehajate pod Urhom bodite pozorni na mlajšo žensko z (mlajšim?) črnim sharpeijem. Danes smo fasali napad. Prvo je lastnico tako potegnil, da je padla. Potem, ko se je pobrala, je zagledal nas na precejšnji razdalji, se ji iztrgal in začel teči čez polje. Imela sem sprehajalni palici, kričala in vpila, pa se sploh ni zmenil zame - preskočil je jarek z vodo, zapodil se v našega psa (ki ga sploh ni izzival, ampak je veselo vohljal pol koraka stran), vgriznil ga v križ, dvignil in začel stresati. Jaz sem ga žoknila s palico po buči - nisem ga poškodovala, ampak bilo je dovolj, da je našega spustil. Potem smo nekako uspeli (jaz) odvleči našega psa par metrov stran in (Č.) zagrabiti za fleksi, da bi napadalaca ustavil. Pa se je ovratnica snela in je spet bil prost. Ampak očitno sva oba bila dovolj grozeča, da se je potem premislil in namesto drugega napada skočil čez jarek nazaj k lastnici.

Torej, gre za mlajšo žensko, temni kratki valoviti lasje, pri desnem ušesu ima rdeč ali vijola pramen. Pes mi je izgledal mlad, lepo negovan, močan. Ima ga na tisti poceni rdeči pisani ovratnici, ki v Merkurju stane 2 eura in na nekem bednem fleksiju. Vse skupaj bolj primerno za minihundusa. Ženska ga očitno ne obvlada, pojma ni imela, kaj narediti. Zapaničarila je, bila je vljudna, opravičila se je - ampak kaj je to vredno, če se lahko še danes zgodila ista stvar. Pa za nami so prihajali ljudje z nemškim ovčarjem in yorkijem, sploh nočem misliti, kaj bi bilo, če bi se spravil na malega.

Če sem prav videla, ženski (z njo je bila še ena) imata enega starejšega mercedesa z nemško registracijo. Če vidite tak avto, oči na peclje  :(


Naslov: Re: Napadalen črn sharpei pod Urhom
Poslano od: Skuiki , nedelja, 17.11.2013 : 21:40:17
Pes je v redu?  :-\

Dajte dobro pogledat, ko je lani Aiko zagrabila sharpeika, je najprej zgledalo,
da jo je prijela samo za dlako, ampak spodaj so bile globoke luknje, ki
so se grdo vnele.

Predlagam tudi, da prijavite ugriz.


Naslov: Re: Napadalen črn sharpei pod Urhom
Poslano od: Cats , nedelja, 17.11.2013 : 21:59:40
Za enkrat ni videti, da bi ga poškodoval do krvi.

Sem že premlevala, če bi prijavila, ampak ona psa ni imela spuščenega. Bil je na povodcu, povodec pa v njeni roki - vsaj do trenutka, ko se je odločil, da gre malo po svoje.


Naslov: Re: Napadalen črn sharpei pod Urhom
Poslano od: vesoljka , nedelja, 17.11.2013 : 22:18:51
Ugriz je ugriz. Al kako?

V prihodnje se bo potrudila, da do tega ne bo prišlo..

Mene čudi, da se mu nič ne pozna, če ga je dvignil in stresal..


Naslov: Re: Napadalen črn sharpei pod Urhom
Poslano od: Cats , nedelja, 17.11.2013 : 22:46:26
Vse pregledano dvakrat milimeter po milimeter in rane ni videti. Ko je sharpei stresal z glavo so pa zadnje tace od našega bile dvignjene od tal, to sem čisto jasno videla. Zato sem se tudi odločila za udarec. Mislim, da ga je rešilo to, da ima res gosto dlako (koker španjel).

To je prvič, da sem doživela kaj takega, in se zagotovo nisem najbolje znašla. K sreči je lastnik izkušen in dovolj spreten in močan, da je drugega psa lahko obvladal. Pri mačjih bojih točno vem, kako posredovati, tole danes me je pa res pretreslo, ker nisem vedela, kaj je treba storiti in sem ravnala instiktivno, dejansko pa nisem vedela, ali sem naredila prav.Naslov: Re: Napadalen črn sharpei pod Urhom
Poslano od: čarka , nedelja, 17.11.2013 : 23:22:37
Pri očitnem poskusu napada/ali resne grožnje tujega psa na mojega, se poskušam najprej svareče postaviti med njiju in ga glasno spoditi. Praviloma že glas, če res misliš smrtno resno, pomaga, če pa ne, potem pa tudi brca v predrzneža, žalibog. Seveda, če ni pes tako gajsten, da bi se lotil tudi človeka.
Če si ga lopnila in je zaleglo, si očitno naredila prav  ;) Ampak poleg fizičnih posledic za psa, so verjetne tudi psihične. Zato bodite pozorni na obe stvari. 


Naslov: Re: Napadalen črn sharpei pod Urhom
Poslano od: vesoljka , ponedeljek, 18.11.2013 : 03:08:44
Idealno si se znašla. Pa še zadela si. Pri pretepu zna nastat itak tak kaos, da traja, preden ti uspe katerega od psov zagrabit. Da ne omenjam, da večina lastnikov zmrzne. In v takem primeru verjemi, da je težko ohranit trezno glavo.. tudi jaz, še vedno.. Dinamika se razlikuje, psi se razlikujejo (resnost agresije, velikost..).. potem premlevam, kaj bi bilo mogoče bolje.. Takrat mi je itak vseeno za drugega psa, pa je vseeno težko ohranit obe roki prosti samo zanj, čeprav bi ga najraje zadavila. Eh..