mojpes.net

o psih => vzgoja => Sporočilo, začeto od: ky_lee , torek, 18.03.2014 : 17:30:51



Naslov: Psička "leti" proti domu in noče na sprehod po ulici...
Poslano od: ky_lee , torek, 18.03.2014 : 17:30:51
Pozdrav vsem,

imam posvojeno mešanko mladičko iz zavetišča, ki bo 1. aprila dopolnila 4 mesece. Predvidoma bo majnše-srednje rasti, nekje 10-15kg. Imamo jo notri in nekako nam jo uspeva navajati na sobno čistočo. Sicer še kje pusti kakšno lužico, vendar ta problem počasi izginja.
Težava nastane, ko je treba na sprehod. Prvih nekaj dni ni bilo problema (sprehodi so zaenkrat še kratki in pogosti, da se navadi opravljati potrebo zunaj). Ko sva zunaj pred hišo na travi je v redu...opravi potrebo, povoha naokoli itd. Ko pa bi jo želela malce peljati po pločniku in morda na večjo travnato površino pa sploh noče. Poskušam jo motivirati s priboljški, igračko, božanjem vendar brez vidnih uspehov. Prav nekako vleče povodec in sili proti smeri doma. Dvakrat sem jo tudi peljala na večjo jaso. Hodila je kar nekaj časa po travi in gozdu, vendar se je na določeni točki ustavila in hotela nazaj proti avtu.

Kaj menite, se morda boji? In česa? Kako bi jo lahko navadila, da bi brez problema šla na sprehod?

Hvala za odgovore.


Naslov: Re: Psička "leti" proti domu in noče na sprehod po ulici...
Poslano od: SinM , torek, 18.03.2014 : 17:39:21
Pozabila si na podatek koliko časa je pri vas.
Bi pa na prvo žogo rekla, da je to normalno za nesamozavestno psičko, ki tudi tebi še ne zaupa popolnoma.
Tako, čist laično.  :)
Preveč vonjav in vsega novega na neznanem teritoriju. ;)
Počasi, pa bo. Predvsem jo ne sili. Vsak dan kakšna dva metra več, pa izdatno nagrajevat.


Naslov: Re: Psička "leti" proti domu in noče na sprehod po ulici...
Poslano od: kocka , torek, 18.03.2014 : 17:48:36
Mah, jaz sem to občasno rešila drugače. Popokala sem jo v naročje, jo nesla do konca ulice, jo dala na tla in potem sva šli naprej. Včasih tako, včasih pa tako, kot je napisala S in M. Pač odvisno od časa in volje, kaj naj rečem. Vsekakor pa potem nisem vztrajala pri dooolgih sprehodih, ampak krajših.


Naslov: Re: Psička "leti" proti domu in noče na sprehod po ulici...
Poslano od: IDA , sreda, 19.03.2014 : 10:53:51
Tako kot je napisala kocka, v naročje in naprej potem jo daš pa na tla. Če noče naprej in sili nazaj zopet v naročje nekaj metrov nato na tla in spet in spet. Veliko pohval, prijaznega prigovarjanja če priboljške in igrače ne "registrira" mogoče bi pomagalo, če jo pelješ pred hranjenjem, da je malo lačna. Včasih pomaga kakšen pasji prijatelj, ki gre zraven. Saj bo le vztrajna bodi je še mlada psička.


Naslov: Re: Psička "leti" proti domu in noče na sprehod po ulici...
Poslano od: Žužka , četrtek, 20.03.2014 : 09:48:58
Moj Bine na začetku ni hotel narediti niti metra, če si ga dal na tla in šel malo naprej, je tulil kot zverina. :-X
Pri meni so to v zelo kratkem času odpravili pasji prijatelji. Na začetku je še piskal, vendar jim je vedno sledil. In malo po malo, je začel hodit tudi sam, brez pritožb. :)
Zelo priporočam, če imaš seveda na voljo kakšnega zelo prijaznega, po možnosti igrivega ter po starosti in velikosti primernega pasjega prijatelja ali soseda. ;)


Naslov: Re: Psička "leti" proti domu in noče na sprehod po ulici...
Poslano od: ky_lee , četrtek, 20.03.2014 : 13:54:32
Hvala za vse nasvete :) Upam, da se bo navadila in normalno šla na sprehod. Vključila jo bom tudi v malo šolo, da se malce spozna z ostalimi psi. Mislim, da bi tudi to moralo pomagati pri problemu...