mojpes.net

o psih => predpisi in dokumenti => Sporočilo, začeto od: isabella , sobota, 13.08.2016 : 07:05:05Naslov: uvoz psa iz ukrajine
Poslano od: isabella , sobota, 13.08.2016 : 07:05:05
A mi lahko kdo pomaga. Razmišljam o uvozu psa iz Ukrajine vendar nisem prepričana kakšne dokumente rabim, da ga pripeljem. Predvsem me zanima za titre....ali so za to državo potrebni ali niso? Kjerkoli sem iskala po internetu nisem našla o tej državi nobenih informacij. Tako, da če kdo ve kaj pa kako ...bom zelo vesela in hvaležna :)


Naslov: Re: uvoz psa iz ukrajine
Poslano od: Nanook , sobota, 13.08.2016 : 08:20:39
Najbolje bo, če pišeš na UVVHR in vprašaš. Sicer so pa informacije tudi tule - klik (http://www.uvhvvr.gov.si/si/delovna_podrocja/mednarodne_zadeve/uvoz/zive_zivali/psi_macke_in_beli_dihurji/#c19417).

Citat
Splošni pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za uvoz psov / mačk / belih dihurjev iz tretjih držav v Slovenijo so sledeči:

- živali morajo biti identificirane/označene v skladu z veljavno EU zakonodajo;
- živali mora klinično pregledati pooblaščeni veterinar v času 48 ur pred pošiljanjem;
- živali morajo izpolnjevati pogoje glede zdravstvenega stanja živali, ki so navedeni v veterinarskem spričevalu, kot ga določa Izvedbeni sklep Komisije št. 2013/519/EU, in sicer glede:

- veljavnosti cepljenja proti steklini;
- veljavnosti testa titracije protiteles proti steklini;
- v kolikor je namembna država članica EU država, ki je pridobila status države, proste zajedavca Echinococcus multilocularis (seznam), je skladno z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 1152/2011 potrebno izpolnjevati še dodatne zahteve, ki veljajo samo za pse.

- pošiljko živali mora spremljati veterinarsko spričevalo za uvoz psov, mačk in belih dihurjev, ki ga potrdi uradni veterinar v tretji državi izvoznici;
- vzorec veterinarskega spričevala za uvoz psov, mačk in belih dihurjev v Unijo (klik)

Pri prevozu živali z letalom iz tretjih držav je potrebno upoštevati t.i. IATA pravila za prevoz živih živali (Live Animals Regulations). Za podrobne informacije glede prevoza živali z letalom se posvetujte z izbrano letalsko družbo.


Naslov: Re: uvoz psa iz ukrajine
Poslano od: Nanook , sobota, 13.08.2016 : 08:22:56
Aaa, te kratice trapaste. VURS je bilo tako fajn napisat. :P Seveda mislim UVHVVR. Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varnost rastlin.