mojpes.net

o psih => FCI 1 => Sporočilo, začeto od: tomy , nedelja, 29.12.2002 : 11:35:34



Naslov: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: tomy , nedelja, 29.12.2002 : 11:35:34
Vse na temo BRADATI ŠKOTSKI OVČAR!
Vzreditelji in lastniki, javite se!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 29.12.2002 : 20:00:06
Citat

Vse na temo BRADATI ŠKOTSKI OVČAR!
Vzreditelji in lastniki, javite se!

Zivjo! :)
Tako kot je ze Tara omenila, sem lastnica dveh simpaticnih birdik... Vec o njih in pasmi si lahko ogledate na spletni strani: www.starsatsea.net

Cisto na kratko...
Bradati skotski ovcar, ali beardie, kot se ga ljubkovalno tudi klice je srednje velik pes. Idealna visina za samice je med 51-53 cm, za samca pa 53-56. Po znacaju je to zivahen, dobrodusen, ljubezniv pes, ki potrebuje pozornost lastnika, saj zapostavljeni lahko postanejo depresivni. Bradati skotski ovcarji so pravi "klovni" saj se pogosto dogaja da svojega lastnika z norcijami nasmejijo do solz. Birdiji so izredni ljubitelji otrok, niso agresivni (tako do ljudi, kot psov - saj se v primeru, da so napadeni raje umaknejo) in niso cuvaji. V sali vedno pravim, da bi v primeru, da bi tat obiskal stanovanje, birdi veselo pomahali z repom v pozdrav "gostu" in mu pomagali znositi TV, glasbeni stolp... iz stanovanja. ;D Problem pri tej pasmi je lahko plasnost, zato POZOR kje kupujete mladica!

Zanimivost birdijev je predvsem dlaka - obstajajo v 4 barvah (crni, modri, rjavi, pesceni) v kombinaciji z znacilno belo obarvanostjo - ki v prvih 2-3 letih, ko menjujejo dlako velikokrat posvetli, potemni...

Naceloma lahko zivijo zunaj, se pa najprijetneje pocutijo v stanovanju v druzbi lastnika. So izredno "zdrava" pasma in obicajno docakajo visoko starost.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 29.12.2002 : 20:58:13
Citat
Zanima me  cena BŠO, ker se zanimam za nakup. Ali kdo ve za kakega vzreditelja(v SLO)?

     lp
Priporocam vam, da se obrnete na SKBOP (Slovenski klub za britanske ovcarske pasme), oziroma gospo *****, ki se v klubu ukvarja s svetovanjem o pasmah.

Cena povprecenga birdija se giblje od 750 EUR navzgor...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 30.12.2002 : 09:06:09
So izredno ucljivi... S svojo starejso psicko sem opravila tecaj iz poslusnosti "A" brez problemov, mlajso nameravam solati za agility, ce bo slo vse po nacrtih. Kljub temu, da je starejsa nekoliko trmasta, je ure na poligonu nestrpno pricakovala... Zdaj ji ze kar malo manjka, ko skoraj pol leta nisva nic delali :-/


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 30.12.2002 : 10:38:48
Prvi dve leti je s cesanjem res mal tezavno, ker menjujejo dlako in se zato ta rada vozla. Kasneje pa se da preziveti tudi z enkrat mesecnim temeljitim cesanjem. Pomembno je predvsem, da se ne cese na suho (ampak s posebnimi negovalnimi spray-ji, ali vsaj vodo), ker bi s tem poskodovali dlako.

Glede kopanja... Priporocajo cim manj kopanja, da dlaka ne bi bila prevec mehka, ampak jaz jih kopam po potrebi, saj zivijo v stanovanju in nic ni lepsega kot do, da uzivas s svojim (disecim) ljubljenckom. ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: tomy , ponedeljek, 30.12.2002 : 13:01:53
Sej vem, da že mal' težim, ampak nekaj me še zanima. Ali so birdiji podvrženi kakim boleznim :( in ali lahko živijo na prostem(z veliko stiki z ljudmi), ker mi starši ne pustijo imet psa v stanovanju (dlake...).

Lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: simi , ponedeljek, 30.12.2002 : 13:21:58

Citat

Hvala za odgovore!
ker pa mogoče nameravam naredit tudi kak izpit, me zanima, če so bradati škotski ovčarji učljivi?

Lp


Kaksne 4 leta nazaj sem imela v tecaju beardija. Bil je izredno vodljiv, zainteresiran za delo, zelo aktiven. Nismo imeli nobenih velikih tezav, delali smo na hrano in naredili "B" izpit.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 30.12.2002 : 17:25:33
Citat

Sej vem, da že mal' težim, ampak nekaj me še zanima. Ali so birdiji podvrženi kakim boleznim :( in ali lahko živijo na prostem(z veliko stiki z ljudmi), ker mi starši ne pustijo imet psa v stanovanju (dlake...).

Lp

Ni problem, ne tezis, ti samo vprasaj... ;) Odgovori na vprasanja, ki jih postavljas se skrivajo v mojem prvem pisanju. Pa se to, ce birdi zivi na prostem in ima moznost pohajanja, se velikokrat zgodi, da mu potepanje postane vsakdanja obveza, katere je tezko odvaditi... in katera je na zalost ze velikokrat pripeljala do smrti pod kolesi... :'(

Predhodno sem ze imela birdiko, ki v svojih 10 letih ni imela nikoli zdravstvenih problemov. V Skandinaviji, kjer je populacija birdijev obcutno visja, je pri pasmi priporocljivo slikanje kolkov (zaradi kolcne displazije) in slikanje oci. Pri nas (zal) se ni obvezno!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , sreda, 08.01.2003 : 16:50:41
Na strani, ki mi jo je dala Nati sem našla tudi tole: http://hem.passagen.se/klolsson/sheltie/kim13.htm

Mogoče odkrivam toplo vodo in to lastniki collijev že veste, če pa ne, pa naj vam bo ta stran v pomoč. lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: tomy , sreda, 08.01.2003 : 17:04:37
Kaja,
ne vem, kaj imajo shetlii opravit z birdiji? ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , sreda, 08.01.2003 : 19:11:59
Še enkrat preberi, opozorilo je za vse collie pasme, torej tudi za birdije. lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 03.03.2003 : 10:51:46
Sedaj bi pa prosila mal agilitase, da ogrejejo prstke in me mal poucijo o prisotnosti te pasme v njihovem sportu... ;) ;D

Mitja mi je povedal, da v agilityju uspesno tekmuje starejsi birdi s Hrvaske (Toto), me pa izredno zanima, ce se ta pasma pojavlja tudi sicer na bliznjih (SLO, HR, I, A) tekmah, ce morda vedo kako je kaj z ucljivostjo, kako se obnesejo... Za tujino namrec vem, da je pasma izredno popularna v tem sportu in obediencu. :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: dasa , torek, 04.03.2003 : 14:15:17
živjo!
sally trentno v sloveniji noben take pasme psa ne tekmuje.kar je škoda, ker znajo biti zelo dobri.sem jih pa vidla na madžarskem in na českem, kjer je ena psička zelo dobra.v itlijiji pa tudi mislem da ni.za avst. pa nisem prepričana.
menj se zdijo učljivi.

lp daša


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Mitja , torek, 04.03.2003 : 15:57:13
Hej Sally,
a potrebuješ spet malo spodbude, da bi se koncno lotila treninga. Birdiji so definitivno pasma, ki je precej primerna za agility. Na lestvici od 1-5 bi jim prisodil oceno najmanj 4. Je sicer zelo čudno, da jih na tekmovanjih ni več, a tisti ki so , so praviloma dobri. Morda je njihova nezastopanost povezana tudi s tem, da jih ni prav veliko in da so njihovi lastniki očitno malce leni (hahaha).


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Piper , ponedeljek, 03.11.2003 : 19:05:17
Oj vsem!   :)
Sama sem se pa pred kakšnim mesecem blazno zaljubila v to pasmo. Že dolgo časa sem si tako, potihem želela psa, potem pa kr BUM. Zdej imam doma vso literaturo iz knjižnice o psih in vsak dan, znova in znova prebiram opise birdijev in nasploh karkoli o psih.
Starša še nič ne vesta, ker se nisem hotela zaleteti.
Pa še en razlog je, mami je alergična na živalsko dlako.
Tudi glede tega sem se kr velik pozanimala, in čeprav mnenja strokovnjakov niso idealna, so zelo zelo spodbudna. Pes naj se ne bi zadrževal spalnice, pogosto sesanje, možnost jemanja antihistaminikov, bioenergija, neko cepljenje... Sicer nič ni zagotovljeno tip top idealno, ampak mislim da če združm ene tri, potem bi bilo čisto OK, ker alergija niti ni tako močna.
No, s Sally sem malo že tudi navezala stik in upam da me nima ''poln kufr'' :)
Vseeno pa me zanima, če je ta pes primeren za našo familijo.
Torej, v familiji smo trije.
Jaz, ki hodm v osnovno šolo in imam dobre ocene tako da se mi ni treba toliko veliko učiti, poleg šole pa imam še enkrat na tedn jazz balet in dvakrat karate. Aapak vse skupaj, če seštejem mi vzame kakšne dobre štiri ure na teden.
Oči je v upokoju. Sicer ni ravno velk ljuitelj dolgih sprehodov in dolgih tour in vsake toliko cajta sprejme še kakšno delo  - je namreč računalničar, ampak mislm da mu ne bi blo odveč kdaj pa kdaj vskočit.
Mami ma kar velik službe, ampak ni vezana nanjo. Večino časa dela namreč doma - oblikuje knjige, in le enkrat na mesc ma res gužvo pa še to le kakšn tedn. Mislm da bi ful uživala če bi midve kdaj šle s psom kam tako ven, seveda pa bi se enotednski izletov nekam, kjer bi tri ure hodile mal ustrašla.
Živimo v mestu v Lj, ampak bolj v okolici, v kosezah če kdo ve kje je to. Mogoče vam je znan koseški bajer in pot spomina in tovarištva, ki je samo kakšne 500 metrov stran.
Kae se tiče sprehodov je torej tako.
Mislim, da bi vsak dan uspeli peljati psa ven trikrat (zjutraj od kakšne šestih pa do sedmih, po šoli grem ponavadi s prijateljicami ven, ena med njimi tudi sprehodi psa, višavskega terierja. To včasih traja pol ure, večkrat pa tudi do tri ure. No potem pa še enrkat zvečer, takrat bi psa ven peljala starša, kar mene vrjetno niti pod razno ne bi pustila v temi ven, mogoče malo pozneje, k birdi pa jaz malo zdrasteva ;)
No, to je minimum. Vrjetno zlo pogosto lahko psa sprehodili tudi štirikrat ali pa večkrat, oz. kolikokrat je to potrebno.
Kar se tiče nege dlake, tudi ni problem. Sama obožujem pse in mislim da bi mu lahko posvetila zelo veliko pozornosti. Seveda pa ga ne bi po dve uri na dan česala vsak dan, ampak po potrebi.
Izkušnje s psi?
Kot družina smo imeli morskega prašička.
Oba starša pa sta imela v otroštvu psa, če to kaj pomaga. Mami je imela enega čuvaja, ki so ga oddal, ko je bi še mladiček h enim ki so imeli večje stanovanje, oči pa je imel dolgo časa volčjaka ampak so se zaradi fotrove službe morali preseliti v drugo državo, tako da so morali psa pustiti pri njihovem prijatelju, pri katerem se je pes zelo dobro počutil
Kaj še?
Joj, grozno zdaj sem se pa ful izpovedala...  :o
No, če se je komu ljubilo brati naj plis odgovori. Če ima naslov še kakšnga vzreditelja v Sloveniji, magar pa kje v tujini naj prosim pove, pa Sally daj se prosim kaj oglas.  ;D

No, pa še to: Jana me je opozorila na moj jezik. Vsem ki ste morali brati v taki obliki se opravičujem, Malo zato, ker mi tri črke že malo čudno delujejo, predvsem pa zato ker sem na takih forumih navajena spuščati črke zaradi hitrejšega pisanja.
Upam da ne zamerite preveč, v prihodnje se bom trudila da bo do takih napak prišlo čim manjkrat.
 :)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , četrtek, 06.11.2003 : 04:04:02
Piper,
oprosti, ker ti se nisem uspela odgovoriti (e-mail) in brez skrbi, "nimam te poln kufer". ;) O birdijih bi lahko govorila cele dneve in noci, ce bi se le nasel nekdo, ki bi me o tem zelel poslusati. ;D ;D ;D Se bom skusala v teh dneh malo bolj potruditi in ti odpisat. :)

Pogoji v katerih naj bi zivel tvoj bodoci kuza naceloma ustrezajo taki pasmi kot je birdi. Zmotila me je le mamina alergija na dlako in to, da o svojih "planih" se nisi informirala starsev. :-\ Velikokrat sem namrec ze prebirala zalostne zgodbice, ko so se mladicki, ki so bili prodani neki druzini kasneje zaradi alergije druzinskih clanov prodali naprej. Najverjetneje bi ti bilo zelo hudo, ce bi psicka po nekaj dneh ali tednih, ko se ze dodobra navezes nanj (in on nate) mogla dati stran. :-[ Priporocam ti, da se po pripravljenem "bojnem nacrtu" (literatura + nabrana vrsta informacij) usedete skupaj s starsi in pokomentirate, dobro obdelate... vse o morebitnem bodocem pasjem "druzinskem clanu". Morda ne bi skodilo, da bi organizirali predhodno tudi kak "obisk" nekoga, ki ze ima to pasmo in bi s tem videli, kako bi mama odreagirala na pasjo dlako...

Odlicna odskocna deska na netu za vse ljubitelje in "obozevalce" birdijev, ki bi zeleli izvedeti cimvec o pasmi in vsem kar spada zraven (tudi vzreditelji po svetu) je definitivno stran
Birdija iz USA po imenu Hobo - http://beardie.net/hobo/ :D
Najbolj posrecen na tej strani se mi zdi clanek, ki govori o razlogih, zakaj NE imeti birdija, katerega z veseljem posljem vsem, ki se zanimajo za te simpaticne kosmate klovne. ;D Le tako se lahko tisti, ki pasme se ne poznajo, si pa zelijo v bodoce stopiti v njen svet, nekako pripravijo na vse "slabosti" katere je moc pricakovati ob nakupu birdija in zivljenja z njim... ;)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Piper , četrtek, 06.11.2003 : 21:25:22
Hvala Sally za odgovor. :)
Ta vikend bosta starša izvedela, in upam da bosta dobro sprejela.
Kar se pa tiče tistega drugega...
To, da človek kupi psa, je z njim dva tedna, in potem ugotovi, da mu ne ustreza (v mojem primeru je to alergija), se mi zdi nekaj tako podlega... Za psa je po moje to grozno, še posebno če se je na novega lastnika privadil in potem BUM menjava doma. In tudi sama ne bi rada doživela tega, prav tako pa ne privoščim mami, da bi se tisti čas mučila s kašljanjem, kihanjem... Tako da ta možnost absolutno odpade.
Če bo šlo vse posreči, potem si bomo v miru vzeli čas, naredili teste, se s kom posvetovali, prili v stik s kakšnim psom....
No, če to ne bo OK, potem bom pač uresničitev te želje preložila na čez nekaj let, ko bom na svojem.

PiP~er


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Piper , torek, 25.11.2003 : 18:51:19
No evo, takole je...
S starši smo se res lepo pogovorili.
Od vsega skupaj sem se še najbolj bala dveh stvari: slabega odziva in pa slabega rezultata. Dobila sem kompromis. Nekako pretehtali smo vse možne načine zdravljenja alergije in resnično noben ni resnično učinkovit, povrh tega pa bi bilo tudi neprijetno za mami.
Zdej ne vem a koga to sicer zanima, a da ne boste rekli da sem kar poniknila.
Niti nisem razočarana. Prej vesela. V vseh pripravah na tisto vprašnje. ali lahko dobim psa? sem se veliko naučila ter izvedela.Čez kakšne 10 let ali več pa bodo za to vprašnje zoped odprta vrata. In glede na to kako hitro mi minevajo meseci, imam občutek da bo to 1,2,3 tukaj.
PiP~er
Sally, še enkrat hvala za pomoč. :)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , sreda, 31.12.2003 : 12:19:01
V Zagorju se je izgubil beardie, sivo bel dolgodlak pes, v uhlju ima tetovirno stevilko 134. Ce bi ga kdo nasel naj poklice na tel: 041 692 118



Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , petek, 23.01.2004 : 22:38:54
Me ze kar razganja, pa se opravicujem, ker vse skozi nadlegujem s slikcami tegale cukra... Sem se pac zaljubila :D v mojega "Soncija" ali "Sonica", kot ga bom najverjetneje klicala. Gentlman prihaja iz rodne Velike Britanije, natancneje iz Walesa. Po dolgem prigovarjanju in prepricevanju vzrediteljice, ki ga je zelela zadrzati mi je vendarle uspelo! :D Upam, da bo dober druzabnik mojima bradatima damicama...
...pa da se nam cimprej pridruzi tudi v zivo (ne sam na slikicah)! ;D

http://www.starsatsea.net/slike/sonic.jpg
A ni res cukercek? ;D


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: ewchy , sobota, 24.01.2004 : 10:14:19
Sally a zdaj bo pa se fantek prisel? ;D Ful fajn!! ;D :D
Res je pravi cuker in ze rojen pozer!
Kdaj pa pride?

P.S.: Pa ful dobro ime ma!!


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 24.01.2004 : 11:30:19
Jaaa... Fantek nam bo koncno delal druzbo! :D

Kdaj tocno pride se ne vem, morda izkoristim priloznost, da si grem ponovno ogledat Crufts marca in ga takrat pripeljem s seboj, lahko pa da bom sla kaj prej ponj, saj bo ze cez nekaj dni dopolnil 2 meseca in bo tako ze dovolj star za oddajo... ;)

Ime (uradno Supersonic) je pa tudi meni superca!!! ;D Upam le, da mu vzrediteljica ni dala takega imena zaradi spuscanja kaksnih visokofrekvencnih zvokov... :o :P ;D ;D ;D


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , sobota, 24.01.2004 : 12:45:19
Sally, kaksna lustna stvarca!  :-* Cim hitreje ponj, da ga bomo videli na kaksni razstavi. :D A bos zdaj najela hisno (pasjo) pomocnico? ;D ;D (kot ze nekateri pred menoj tudi sama pogresam smajlija hudicka :-*) lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sreda, 28.01.2004 : 13:57:40
Zjutraj sem dobila sveze slikice malega korenjaka Soncija... ;D
http://www.starsatsea.net/slike/sonic-2months-f.jpg http://www.starsatsea.net/slike/sonic-2months.jpg

Kajci,
nic ne bo s hisno pomocnico. Tega veselja s puppiji pa ji ze ne bom dala, haha... ;D (sem bi tudi jaz dala smajlija hudicka, hehehe ;)).

Sem pa s tem "fantickom" ugotovila, da mi je st. 28. kot vse kaze usojena. No upam, da v pozitivni smeri ;) (me prav zanima kaj se mi bo zgodilo danes :P ;D ;D ;D).


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , sreda, 28.01.2004 : 15:06:15
Sally,končno en fant med samimi babami ;)


Je pa res cukri;)Ti kar malo zavidam :D ;) ;)

lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 11.05.2004 : 23:31:17
Upam, da se najde tudi kaksen beardie ljubitelj, ki se nam bo pridruzil...
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=27;action=display;threadid=1620

...uhh, ko sem ze pri tej temi in gledam slikce "malega" divjaka Sonica, ki sem jih objavila pred nekaj meseci... ugotavljam, da bi bilo lepo, da bi objavila se kaksno novo slikico. :) "Mali", ki pravzaprav sploh ni vec mali, saj je ze skoraj na visini Sally, se lepo razvija in me vsak dan znova nasmehne ob svojih vragolijah. Danes je svoje ovcarske sposobnosti preizkusal na kozah in me nasmejal do solz ko se je ves napihnjen zaradi svojega uspelega podviga (koze v stali ;)) sopiril naokoli... ;D


Naslov: Bradati Škotski Ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 22.05.2004 : 13:46:10
Ker sem bila dobesedno zasuta z delom ali cim drugim se oglasam sele danes, da napisem novosti, ki jih do sedaj nisem uspela spraviti skupaj...

Sonic se nam je konec februarja res pridruzil in prinesel ogromno veselja in navdusenja, predvsem zato, ker ni bil tisti "navaden" mladicek, ki vcasih lula, vcasih kaka, vcasih sitnari, vcasih joka... ampak resnicno mladicek, ki si ga lahko vsak le zeli. Nikoli nadlezen, prijazen, ubogljiv, no... le kaksna luzica mu je obcasno delala tezave. ::) Ampak seveda mu je oprosceno... 8) Navdusil me je s svojim eksterierjem, predvsem pa s svojim karakterjem in samovsecnostjo ;), ki je se kako pomembna za razstave. ;D V Ljubljani se je ravno na svoj dopolnjen 4. mesec prvic udelezil razstave in v defileju mladickov dosegel lep uspeh, ko je bil izbran za najlepsega mladicka razstave izmed vseh pasem... Izmed vsega je zame najvecji uspeh in potrditev, da sem se prav odlocila (zanj) to, da ga je izredno pohvalila vecina vzrediteljev beardijev ter sodnikov, poznavalcev pasme. Upam le, da se bo se naprej tako skladno razvijal. ...in (kar je najpomembnejse) da bo se naprej ostal moj mali razvajencek. ;D 8) Odkar se nam je pridruzil sem namrec precej spremenila odnos do vprasanja "pes ali psica?", tako da bom mogla se sama dodati kako besedo na to temo v forumu... ;D ;D ;D

Konec marca se je pri nas koncno zacelo premikati tudi na podrocju skrbi za nataliteto.... ;D ...ko sem po dooooolgem cakanju na Sally-no gonitev bila presenecena s strani Nie, ki je s svojo gonitvijo malo pohitela. Tako smo jo v zacetku aprila peljali k izbrancu, ki je bil ravno tako kot ona pripeljan iz rodne Velike Britanije, potem pa cakali... Nia se je res pricela spreminjati. Seski so otekli, postala je bolj resna in ni ji bilo vec toliko do igre kot nekoc... postala bo namrec mamica in se temu skladno obnasa. :)

V sredo sem bila z Nio pri veterinarki, ki je z ultrazvokom potrdila, da je psicka breja in da je z mladicki vse OK. Moram reci, da je bil obcutek, ko vidis vse te majhne kepice in srcke ki utripajo, neverjeten... Resnicno enkratno dozivetje, sploh ko gre za tvoje prvo leglo, prve mladicke... Tako se sedaj pospeseno pripravljamo z nabavo vsega, kar bom potrebovala ob kotitvi, seveda pa bom porocala o novostih. ;)

In Sally? Hehe, Sally se je koncno spomnila, da bi morda (po enem letu) bil cas tudi zanjo da zacne kaj "migat" tako da bo najverjetneje v prihodnjem tednu parjena, saj je pri njenih 3 letih in nekaj uspesnih nastopih po razstavah resnicno ze cas... :P


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , sobota, 22.05.2004 : 17:42:20
Sally, čestitam za bodoči naraščaj  :-*! Upam, da bomo deležni kakšnih slikic malih beardie-jev, ko se bodo skotili. In komaj čakam Portorož, da vidim, koliko je Sonic je zrasel. Menda ogromno... ::) ::).

LP Jana


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: ewchy , nedelja, 23.05.2004 : 09:00:34
Oho sem imela prav da je Sonic pravi lepotec!! :D Pa se taaako fajno ime ima!!  ;) :D
Cestitam tudi za narascaj, komaj cakamo slikice mladickov in seveda imena!  :)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 01.06.2004 : 14:26:02
Z veseljem sporocam, da je vceraj, 31.05.2004 ponoci Nia, nekoliko pred rokom (kar je sicer normalno za beardije), povila 8 malih bradic :-* in sicer 3 fantke (1 crne in 2 modre barve) in 5 punck (2 crne, 2 modre in 1 pescene barve). Najlazja je bila modra psicka, ki je tehtala 270 g, najtezji pa crn samcek, kateremu smo izmerili dobrih 350 g. Mladicki in mamica se drzijo super! :)

Vec o kotitvi, ponosni mamici in mladickih pa malo kasneje, ko bo kaj vec casa... Tudi slike bodo (upam da) kmalu... ;)

Hvala vsem za lepe zelje poslane po smsjih... :D :-*


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: mya , torek, 01.06.2004 : 14:31:49
Sally, ČESTITAAAM!!! :-* :-* :-* :-* :-*

Tudi jaz želim vse dobro mamici in mladičkom :D :D!!!
Pa lepo jih pozdravi še v mojem imenu! ;) :-* Pa čimprej slikice, ne? ;) ;) ;D

Lp, Maja



Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Lilit , torek, 01.06.2004 : 14:33:37
Oooo Sally, si postala babica ;)

Cestitke, cestitke ;D ;D ;D :-*


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: mary , torek, 01.06.2004 : 14:33:57
Čestitke :-* :-* :-* :-*
Slikice pa čimprej pričakujemo ;D ;D


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: nadja , torek, 01.06.2004 : 14:46:00
Se pridružujem čestitkam  :-* in lepim željam za naprej  :D.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: LIZA , torek, 01.06.2004 : 14:52:06
Sally čestitke!!!Pravzaprav Niji čestitke 8) :-*Pa komaj čakamo slikice...


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , torek, 01.06.2004 : 19:25:18
UUUUUUU, cestitke mali Nii :-* :-* in babici Poloni! ;) Pa cimprej kaksne slike za nas radovedneze. lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Maša , torek, 01.06.2004 : 20:03:28
Čestitke Nii :-* :-* :-* in babici ;) .

v pričakovanju slikic, ::)
maša


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: nikar , sreda, 02.06.2004 : 08:11:48
Čestitke tudi z moje strani. Zdaj pa čimprej slike, da si jih ogledamo. :-*



Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , sreda, 02.06.2004 : 14:39:30
Sally,cestitke  :-* :-*  Tebi,Nii in teti Sally ter stricu Sonicu  ;D

Zdaj pa cakamo se na Sally-ne mladicke

lp,pia

P.S:Navijam za to,da pescena ostane doma  ;D ;) :D


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: erika , sreda, 02.06.2004 : 17:51:37

Čestitamo za naraščaj,
ste se kar krepko odrezali 8 malčkov suuupeeer ;D



Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 05.06.2004 : 00:16:06
Hvala, hvala vsem za cestitke! :D :-*

Mamica Nia in malcki se drzijo super! Male bradice pijejo mleko, spijo in obcasno malo pojamrajo (kot vsi mladicki pac). ;D Moram reci, da sem izredno zadovoljna, saj lepo napredujejo in pridobivajo na tezi. Nia je postala pravi odvisnik od kozjega mleka, saj na dan spije tudi po liter kozjega mleka... :o

No, pa malo vec o tem nasem "porodu"... Kot sem obljubila.
Vse se je zacelo v ponedeljek, 31.05. proti veceru. Nia je bila v sobi, kjer smo ji pripravili prostor za kotenje. Njeno obnasanje ni kaj prevec kazalo na to, da bo ta dan skotila, saj je normalno jedla. Lahko bi se zgodilo, da bi porod celo spregledali, saj smo imeli ravno obiske. :-\ Na sreco pa je Gregor odsel (zaradi povsem ostalih stvari) v sobo in preseneceno ugotovil, da je Nia predcasno pricela s kotenjem - prisel je nekaj minutk po tem, ko je Nia skotila prvega mladicka – crno psicko. Tudi sama sem se takrat prikljucila "porodni asistenci" ;D in pomagala pri vseh naslednjih mladickih (ciscenje vode iz gobcka, brisacka za osusenje kozuscka, masiranje, "priklapljanje" na seske,...). Nia je kotila brez zapletov in sicer na 20-30 minut. Po petem mladicku je naredila dobro uro dolg premor in nato dokaj hitro skotila se 3 mladicke.

Moram reci, da me je kar  lepo presenetila, saj si nisem mislila, da bo mladickov toliko, sploh ce pomislim, da mi je veterinarka na ultrazvoku napovedala najmanj 3... :P Vsekakor pa je najvecje presenecenje bila zadnja psicka, ki je bila pescene barve, saj si tako jaz, kot Niina vzrediteljica nisva mislile, da bi Nia lahko prenasala gen za rjavo/pesceno barvo. Genetika je ponovno pokazala, da se vcasih kar lepo poigra in preseneca... ;) Pa da ne pozabim, presenetila me ni le Nia, ampak tudi Gregor, ki je ob koncu veselega dogodka priskrbel penino, s katero sva nazdravila mojemu prvemu leglu bradic... ;) :D

Koncno tudi slikica z mladicki – kot obljubljeno. ;) Imela sem kar nekaj problemov pri slikanju s tem digitalcem, slike so bile pretemne ali presvetle (ce sem uporabljala flash) in pa motne ::), zato bom v naslednjih dneh poskusila narediti se kaksno fotko z drugim digitalcem. Tudi ta slikica je nekoliko temna, a se na njej vsaj vidi mamico z malimi "pujski"… ;D
http://www.starsatsea.net/pictures/niapuppies.jpg

Nekaj imen ze imamo, za ostala pa se se odlocamo… Bojo pa na crko "Z" ;)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: maja01 , sobota, 05.06.2004 : 09:41:00
cestitke se od mene sally. slikca je pa prav simpaticna. se imena... in slikce, slikce, slikce, ...
m.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 05.06.2004 : 21:41:16
Ekkola... Se ena slikica malckov brez mamice za pokusino. :)
http://www.starsatsea.net/pictures/malcki.jpg
...ko pride "pomoc" in bomo lahko naredili foto session, pa bom postregla s kaj vec slikicami in predstavitvijo vsake bradice posebej... ;)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sian , sobota, 05.06.2004 : 22:25:47
Čestitamo Nii za prelepe kepice!!In nonni seveda tudi!! ;) ;)


                           Lep pozdravček vse vam,Sian. :-*


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: beardika , nedelja, 06.06.2004 : 12:32:21
Heya!
No, jaz sem tudi zelo ponosna lastnica 15 mesecnega beardija, ki nam prinasa ogromno energije! :)
Priporocam ga vsem, ki imajo radi malce bolj hiperaktivne pse ( nas skoraj ne more biti pri miru...no ja...mislim, da gre vsak mesec na bolje-spi 5 minut dlje  ;D )
Mi osebno imamo veliko dela z njim ( ker smo tako tudi hoteli). Vsak dan sprehodi, vsak dan tekanje, nor je na frizbi in fuzbal, poskocen je kot zogica, vesel je vsakega cloveka ( tudi nas bi lopova prisrcno pozdravil in ga zalizal ;D)...
Edin problem je dlaka. Krtacimo ga v bistvu vsak dan, pa se zmeraj ne dohitevamo vseh vozlev, ki nastjajo. Stvar se bo baje poboljsala, ko bo zamenjal dlako? Upajmo no.
Z vzgojo ni velikih problemov ( imeli smo ze sicer potepanje - je sel sam malce na sprehod, nam so se pa srca ustavila ), ful je inteligenten, scrkljan ( kar smo vedeli ze preden smo ga dobili, da bo), zadnje case pa zelo uveljavlja svojo voljo :)
Ko je bil star tam okol 8 mesecev, je tudi "napadal" razlicno pohistvo, ko ni imel nase pozornosti. Grizel je naprimer steno :)
Ampak vsega tega se je odvadil.
Sama sem super vesela, da ga imamo, ker nam res prinasa pozitivno energijo. Izbirali smo med bobtailom( katerega bi se danes mela zraven) in breardijem... in zdaj sem ponosna lastnica Timija  ;D

Sally, cestitam za nove polulancke! Zdaj, ko ga imam, kar vidim, da so nova legla...prej sem ga pa eno leto iskala, pa nic nasla :)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 06.06.2004 : 13:25:30
Ojla beardika!
Dobrodosla na "nasem" forumu! ;) :D Morem reci, da sem imela sama malo vec srece z odrascajocimi bradicami, saj mi razen nekaj prezvecenih parov cevljev ( ::) :P), kaksnih malenkosti in zapiskov iz faxa :o ;D niso naredili vecje skode. Tudi drugace cez dan, ko so doma, vec ali manj le pocivajo, ko pa pridejo v naravo pricnejo z norenjem, igranjem, skakanjem... Glede dlake ti kar verjamem, da je sedaj bolj kriticno obdobje (nekje do 2 let bo tako), a se ga da precej omiliti z bolj pogostim kopanjem in uporabo balzama.

Zanimivo je brati tvoje pisanje. Ko sem se pred 15 leti tudi sama odlocala o pasmi so bili v ozjem krogu izbrancev tudi bobtaili (saj je bilo beardija tezko dobiti), na sreco pa sem na koncu le prisla do beardija, ki ga danes ne bi zamenjala za nic na svetu. Za beardije pravi vecina lastnikov, da so kot bonboni... Ko zacnes z enim se nikakor ne mores ustaviti (joooj, kako mi to zveni znano)... ;D;D;D ;)

Od kod pa prihaja tvoj beardie (Slovenija, Hrvaska,...)? Si ga ze ali ga morda bos kaj razstavljala?

mary,
imena so ze skoraj odlocena (malo se oklevamo pri neakaterih). 8) Sedaj le cakamo na vzrejno - tetovirnega referenta in ko bodo imena tudi "uradno" zapisana jih bom obelodanila... ;D

Glede malckov pa... Vceraj zvecer smo se spet tehtali in imamo ze od 400 do 480g. :D Na noskih in okoli ustnic se ze pojavljajo prve pikice pigmenta, mala "pescena" puncka (odlocila sem se, da jo bom glede na barvo peska klicala kaj Sandy ;D) pa ima ze povsem obarvan nosek. Cez nekaj dni bomo odprli ucke, tako da ze nestrpno cakamo kaksen bo nov pogled v svet... ;D

Hvala se enkrat vsem za cestitke... :-*


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: simi , nedelja, 06.06.2004 : 13:37:22
Sally Čestitke  ;D ;D ;D

Ja tale ultrazvok je pa kot kaže delan za samo 3 mladičke.
Mislim, da si že tretja, ki so ji rekla 3, prišlo jih je pa..... :D

Želim ti veliko veselja in vsaj malo spanja.

Lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , nedelja, 06.06.2004 : 13:59:31
Hojla, Sally, super crvicki, ni kaj!

Sporoci, kako si se odlocila za imena. Kako pa Nia prenasa materinska bremena? Pocohaj vse brade (hehe, pa sem te za nekaj casa) in oglasi se kaj s podrobnostmi, Neza


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: beardika , nedelja, 06.06.2004 : 15:27:22
Sally
:) Saj bi objavila kaksno fotko ( jiih imam na tisoce), sam tukaj moras dati naslov spletne strani? To pa ne znam.
No sej prevelike skode ni naredil...ko si omenila zapiske s faxa, se mi je zdelo lusno, da povem, da ko se jaz ucim razne zakone, clene in piflarijo, moj kuza na mizi zraven mene spi. Tako da je zdej en koticek na pisalni mizi njegov, kjer me poslusa kako se ucim, kar ga ocitno zelo uspava ;D
No, mi smo imeli lih drugacni "problem", iskali smo bobiko, pa ni bilo, pa smo se odlocili za beardija in SPLOH ne obzalujemo :)
Drugace je pa iz Slovenije
**
tu je spletna stran!
Timija se nisem razstavljala. Je prepozno? Tudi prejsnega psa ( sicer druge pasme) nismo nikoli vozili po raztavah, je bil bolj domaci razvajencek. Sicer pa ne vem kako bi se odrezal, zaradi te presnete dlake
Lp
Tjasa


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 06.06.2004 : 15:40:36
Sally,komaj cakam,da nam razkrijes imena in pa,da pridem pocohat vseh tvojih 11 bradic  ;) :-*

beardika:Za razstavljanje se ni prepozno ;) Aja pa kopaj ga redno (1x tedensko kaj takega),to ti bo pomagalo,da se bo dlaka manj vozlala ,kot je ze povedala Sally ;)

link pa je tale:
 **


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: beardika , ponedeljek, 07.06.2004 : 18:17:32
Pia, hvala! Saj ena gospa mi je dala tak domaci recept za tekocino, ki pomaga pri razcesevanju...
Glede razstav pa se nisem prepricana...zdaj zacneva z agilityjem, ne vem pa, kako bi mojemu hiperaktivcu ustrezalo razstavljanje :D
Nikoli nisem bila lih pristas tega...


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 07.06.2004 : 19:48:02
beardika:Predlagam ti,da obisces kaksno razstavo,malo poklepetas z lastniki birdijev in potem bos videla kako ti bo vsec ;) Pa le pripelji svojega s seboj,da bos videla tudi njegov odziv na razstavo ;)

lp,pia

p.s:Lahko prides v Portoroz,kjer bo razstava naslednji vikend ;)



Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: beardika , četrtek, 10.06.2004 : 17:25:36
Ja sej nameravam it na raztavo, da malo pofirbcam...samo kok so pa birdijem kej vsec? Men se zdi, da je moj prevec hiperaktiven da bi stal pri miru...
V Portoroz bi sicer sla, samo trenutno sem prevec zaposlena s studijem.
LP


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 10.06.2004 : 19:27:42
Za birdije tocnega stevila ne vem,saj se ga zve sele na razstavi.Bo pa mislim da,prijavljen Sonic od Sally ;)
Ja saj se pes navadi,meni se je za mojo Lino od zacetka to tudi zdelo nemogoce(je namrec en ogroooomen hiperaktivc  :P )ampak zdaj ze vse obvlada,saj ves kako pravijo vse se da ce se ce... ::) :P ;)

lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 13.06.2004 : 09:37:11
pia_in_co.,
mislim, da si narobe razumela (prebrala) beardiko. Sprasevala je namrec, kako so kaj beardijem vsec razstave - ne koliko jih bo (v Portorozu)... ;) ;D

Po mojih izkusnjah to ni toliko pomembno od pasme, kot od posameznega psa. Nekateri se rodijo "pozerji" - show dog-i, drugi nekoliko manj, tretji pa razstav nikakor ne marajo, ali pa dobijo kasneje odpor do njih zaradi kaksne neljube izkusnje... Moji "babi" sta nekje na sredini, ceprav je res, da se Sally veliko bolje pocuti in razstavlja, ce jo v ring pelje Gregor. Sonic se ima za precej pomembnega "tekmovalca" ;D in na razstavah (vsaj zaenkrat) nastopa zalo ponosno - tisti, ki so ga videli verjetno ze vedo o cem govorim... ;D Ima pac nek svoj stil, karizmo... ;)

Drugace pa morem sporociti, da v Portorozu nimam prijavljenih mojih bradic, ker delam. Morda mi bo druzbo delal le Sonic. Sem pa izredno vesela, ker prihaja na to razstavo Murphy - ponosni ocka Niinih mladickov. :-*

Morem povedati, da imamo koncno imena malih nagajivcev!!! :D Zal prej nisem mogla do PC-ja, da bi jih zapisala, ker sem imela probleme pri dostopanju na internet + probleme s PC-jem, ki mi obcasno na lepem kar "crkne"! >:( ...najhuje pa je, ko imam ze pol posta spisanega... :-[

Rada bi se zahvalila tistim, ki so mi pomagali pri glasovanju za ime (volitve so v tem obdobju moderne)... ;D Thanks!  :-*

Imena pa so...
Fantje:
Zero Zero Seven ("Bond") - crn z belino
ZZ Top ("Topi") - moder z belino
Zoom Zoom ("Zoom") - moder z belino

Puncke:
Zestful Victory ("Vicky") - crna z belino
Zig Zag ("Zaggy") - crna z belino
Zweet Blue Sky ("Sweetty") - modra z belino
Zephyr Breeze ("Fira") - modra z belino
Zibeline ("Sandy") - pescena z belino

Vceraj smo bili prvic na soncku z malcki in naredili "foto session"... Slikice prihajajo!!! 8)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 13.06.2004 : 09:53:52
...zaenkrat posiljam le 2 fotki...

http://www.starsatsea.net/pictures/nia_nature.jpg
Nia s svojimi navihancki v ozadju...

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_nature.jpg
Male brade (ceprav so zaenkrat bolj podobni morskim prasickom)... ;D;D;D

Upam, da uspem se danes pripravit ostale slikice in predstavim vsakega posebej. ;)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 13.06.2004 : 14:12:52
Super imena se bolj super pa so male bradice :-*  

Joj beardika,sem res narobe prebrala se oproscam :-[ no odgovorila ti je ze Sally ;)

Agnes,bina je ze cas da se jih odpravimo pogledat,kaj pravita  ??? ::) ;)

lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: mya , nedelja, 13.06.2004 : 15:08:30
Res so cukrčki male bradice :-* :-* ;D ;D

Imena so pa tudi res za pohvalit! Super so! :D ;)

LP, maja


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: maja01 , nedelja, 13.06.2004 : 15:52:42
Sally, ful so fletni. Imena pa tudi. Od imen mi zmagata agent Bond, se  bolj pa ZoomZoom  ;D
m.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , nedelja, 13.06.2004 : 16:21:22
Fuuul so lušne bradice.  :D A imaš že kaj rezerviranih mladičev?
Imena so pa tud ql. Najbolj sta mi všeč Zig Zag ("Zaggy") in Zoom Zoom (''Zoom'').  ;)

Lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , torek, 15.06.2004 : 10:52:02
Agnes,bina je ze cas da se jih odpravimo pogledat,kaj pravita  ??? ::) ;)

ITAK!


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , torek, 15.06.2004 : 13:57:36
Agnes,ok jaz sem za samo se najtezja stvar nam preostane-se zorganizirat  ;D ;D

lp,pia


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , torek, 15.06.2004 : 14:02:21
Agnes,ok jaz sem za samo se najtezja stvar nam preostane-se zorganizirat  ;D ;D

Predlagam enkrat po 30. juniju, ko bom vse oddala in nehala ucit.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , torek, 15.06.2004 : 14:04:29
Agnes,bina je ze cas da se jih odpravimo pogledat,kaj pravita  ??? ::) ;)
Vidve izberita datum, jaz sem takoj ZA :P ;)!

Imena so super (no, saj smo jih pomagali izbirati ;)). hehe

Čakamo slikice...

LP Jana


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , torek, 15.06.2004 : 18:07:32
Ok, Agnes tebe je doletela cast, da si zberes datum in da se domenis s Sally kdaj odrinemo gledati male bradice  ;) ;) :D

lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: LIZA , torek, 15.06.2004 : 18:26:52
Slišim, da se nekaj menite,da bi šli bradke pogledat? ::)Jaz bi tudi šla! :)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , torek, 15.06.2004 : 18:40:26
Slišim, da se nekaj menite,da bi šli bradke pogledat? ::)Jaz bi tudi šla! :)

Pa kaj mislis, da imam jaz avtobus  ;)  ;) No, saj ves, da ni problema.

Ok, Agnes tebe je doletela cast, da si zberes datum in da se domenis s Sally kdaj odrinemo gledati male bradice  ;) ;) :D

O hvala, hvala. Se bom potrudila, da bom svojo nalogo opravila kar se da zgledno.

Lp Neza


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: LIZA , torek, 15.06.2004 : 18:46:34
Hehehe ja Agnes,nevem kaj si zdaj kupila ::) ;D mogoče se pa tvoj avto lahko prelevi v avtobus ;D :P


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , torek, 15.06.2004 : 18:50:13
Hehehe ja Agnes,nevem kaj si zdaj kupila ::) ;D mogoče se pa tvoj avto lahko prelevi v avtobus ;D :P

Ja ja, valda, carobne besede, pa postane moja corsa karkoli.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , sreda, 16.06.2004 : 14:38:47
Agnes,saj ves tista reklama ko se avto spremeni v kabriolet,druzinskio avto,...(ko sta dva mala otroka ena naj bi bila carobna vila,nekaj takega ) ;D ;D


Sally,kako so male bradice in koliko so zdaj stare?

lp,pia


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , sreda, 16.06.2004 : 15:07:29
Agnes,saj ves tista reklama ko se avto spremeni v kabriolet,druzinskio avto,...(ko sta dva mala otroka ena naj bi bila carobna vila,nekaj takega ) ;D ;D

A to deluje tudi za osebe? Bi zeloooooooo prav prislo ;). Lp Neza


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 17.06.2004 : 13:11:13
Agnes,joj to pa ne vem  ;D ;D Upam....

lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , četrtek, 17.06.2004 : 15:51:40
pia_in_co.,
bradice so super, lepo rastejo in napredujejo. Pred 2 dnevi so odprli ucke :D, sedaj pa se ze odpravljajo na krajse "potepe" po sobi... Pa za seboj kako luzico ali mali kupcek pustijo... ::) Tako da sem zadnjih par dni kot "Fata" ;D;D;D ...z "mocio Vileda" v eni roki ter antibakterijskim sprejem in krpico v drugi. ;)

jessy,
nekaj bradic je ze rezerviranih. V nedeljo po razstavi si pride vzrediteljica iz Prage prva izbrat mladicka. Najbolj jo zaenkrat (po slikicah) mika Bond, bomo pa se videli kateri bo njena zadnja izbira, ko jih spozna se v zivo. :) Zaenkrat se se dogovarjam za 3 mladicke, ki bi sli v tujino, ampak se nic ni 100%, tako da bom sporocila, ko bo kaj odloceno. V Sloveniji bosta najbrz ostala Fira in Zoom - obiski so najavljeni naslednji teden, oziroma cez 2 tedna, tako da bom tudi o tem se sporocila. Ena izmed moje in Gregorjeve izbranke - Sweetty ali Vicky ostane doma, juppiii!!! :D:D:D ...no, ostane pri mami :-*, ampak to je se vedno doma, a ne? ;) Joooj, kako drzi to, kar pravijo lastniki beardijev... Ko zacnes z enim, drugim... postanejo kot bonboncki - nikakor se ne mores ustavit... 8)

Gregor se je ze opremil z "gradbenim" materialom v Bauhausu, da bo malckom pripravil, oz. preuredil ogrado, tako da bodo lahko uzivali v soncnih zarkih in divjali naokoli. Predlagala sem, da bi malckom namenili se kak bazencek, ampak ni imel posluha za to mojo idejo...  ::):P ;D;D;D

Agnes,
a bova to kaj racunale tem frajlam? Saj ves, turisticni ogled - tebi za prevoz, meni za ogled... ;);D Heeecam seee... Ste toplo vabljene, pa ne pozabite kake poslastice (kost, klobasa...) za "mamico"! ;)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , četrtek, 17.06.2004 : 16:33:10
Agnes,
a bova to kaj racunale tem frajlam? Saj ves, turisticni ogled - tebi za prevoz, meni za ogled... ;);D Heeecam seee... Ste toplo vabljene, pa ne pozabite kake poslastice (kost, klobasa...) za "mamico"! ;)

Nic hecat, jaz dobim kilometrino (cca 60 SIT na kilometer), ti pa voden poldnevni ogled malckov (50 EUR). Pa kar naj se privlecejo mastno slastne kosti za brade. Lp Neza


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 17.06.2004 : 20:26:04
Sally,super da ena psicka ostane doma,saj zdaj bodo ze 4-je,a ko bo imela Sally mladicke bo tudi en ostal doma ;D ???

Prinesem hrenovke za mamico obljubim(jih imam zaradi agilitya itak cel hladilnik ::) )

Agnes:Ce bos predraga bova z bino raje najeli taxi  ;D 8)

lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 05.07.2004 : 09:13:32
Evo, da se po dolgem casu spet oglasim... ;) Nekateri so me ze preganjali, kdaj bom objavila kaj novih slikic odrascajocih bradic, tako da sem se sedaj lotila in pripravila nekaj "materiala"... Ta vikend smo imeli pravi mali Bearded Collie piknik. Pridruzili so se nam prijatelji iz okolice Maribora, ki imajo mlado psicko Jenny, ter prijatelji (vzreditelji) iz Hrvaske, ki so s seboj pripeljali (zal) le enega od svojih brad - Eric-a (med drugim Sally-nega "fanta" ;D). Pridruzila se nam je tudi bodoca "Zaggy"-na lastnica s svojo druzino... :) Tako, da je bilo kar pestro. Po divjanju po travnikih s(m)o si privoscili malo pocitka in prigriznili... Nekaj utrinkov nasega druzenja sem strnila v slikicah, ki jih objavljam spodaj. Za vse slikice sem neskoncno hvalezna Tinetu, ki je z digitalcem skrbno spremljal dogajanje ta dan... ;)

http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/banda.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/sonic-eric-jenny.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/sonic-roga.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/sally-nosecka.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/sally.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/sonic-sally.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/nia.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/eric-jenny-sonic.jpg[/img] [url]http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/eric-nia.jpg

...pa se nekaj slikic trenutkov ujetih med druzenjem s puppiji... ;)
http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/puppy1.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/puppy2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/puppy3.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/puppy4.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/puppy5.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/puppy6.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/puppy7.jpg

Vceraj smo imeli po dolgem casu tudi "foto session", tako da posiljam se nekaj "pozerskih" slikic malih brad... ;) ;D Uradna predstavitev z imeni... 8)

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/bond2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/bond3.jpg
Stars At Sea Zero Zero Seven - "Bond"

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/topi2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/topi3.jpg
Stars At Sea ZZ Top - "Topi"

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/zoom2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/zoom3.jpg
Stars At Sea Zoom Zoom - "Zoom"

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/vicky2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/vicky3.jpg
Stars At Sea Zestful Victory - "Vicky"

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/zaggy2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/zaggy3.jpg
Stars At Sea Zig Zag - "Zaggy"

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/sweetty2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/sweetty3.jpg
Stars At Sea Zweet Blue Sky - "Sweetty"

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/fira2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/fira3.jpg
Stars At Sea Zephyr Breeze - "Fira"

http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/sandy2.jpg http://www.starsatsea.net/pictures/puppies_z/sandy3.jpg
Stars At Sea Zibeline - "Sandy"

P.S.
Kot vse kaze (ta teden bomo najverjetneje se uradno potrdili, z obiskom veterinarja) bomo tudi v drugo pestvali. ;) :D Na eni izmed slikic z Ericovo lastnico ugotavljava, kako se je pri Sally povecal trebuscek... ;D


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 05.07.2004 : 12:26:27
Sally, male bradice so super :D :D Zdaj imam se vecjo motivacijo, da jih pridem pogledat, po slikicah sodec so male bradice namrec pravi cukercki :-*

Moja favoritka ostaja Sandy ;D ;) Je ze oddana ???

lp,Pia


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , ponedeljek, 05.07.2004 : 15:18:15
Saally: Slike so super!  :D :D :D  :-* :-* :-*
in kako dobro pozirajo. Kot mali manekeni so že.  :D ;D ;D

Moji favoriti pa so:
*Bond  :-*
*Zaggy  :-*
*Vicky  :-*


lp pa poročej če je kdo še dobil dom  ;)
 


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , torek, 06.07.2004 : 11:38:49
Hja, Sally! Smo se prav fanj imeli. Pravi pasji reunion! Toliko mladičkov, pa vsi tako zdravi in močni!
Vsi pa že nestrpno čakamo novo leglo...


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , torek, 06.07.2004 : 13:23:24
K rubriki "šamponi" pod "nego" sem napisal svoje dosedanje mnenje in izkušnje o njihovi uporabi, imam pa še veliko, veliko vprašanj.

.. pa bi prosil, da pripišete kakšno svoje mnenje.

LP!


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 06.07.2004 : 23:36:29
Hojla Tine!!! Dobrodosel (oz. dobrodosla z Ursko) med nami! ;) :-* Pocasi se veca stevilo "tapravih" ljubiteljev bradic na forumu, hehe... :D SUPER!!!

O samponih in regeneratorjih (ti) bom kaj vec napisala v tisti temi...

To o nestrpnosti za nove puppije, pa se kar strinjam s teboj. Drazena me ze preganja na ultrazvok, da bi videli kako se je izkazal Eric, ko bo prvic postal "ocka" :) in koliko bradic je (vsaj priblizno) pricakovati... Upam, da ne bodo nasli spet "le" 3 ::), ki se bo na koncu izkazalo za krepko cez 3... :o ;D;D;D

Evo, objavljam se eno posreceno fotko "divjakov" z nasega druzenja... ;D (hvala Anja! :D)
http://www.starsatsea.net/pictures/mojpes/beardie-gang.jpg

pia_in_co.,
"tvoja" Sandy se ni oddana. ;) Vas pa ze cakamo za obisk. Ste toplo vabljene! :) ...aja, pa ne pozabit na hrenovke, da ne bo "mamica" razocarana... ;D;D;D

jessy,
o novih lastnikih sporocim, ko bo cas oddaje, tako da naj zaenkrat ostane skrivnost, kam odhajajo male brade... 8)

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , sreda, 07.07.2004 : 10:24:33
Sally, kuzki so cudoviti! :-* Moj favorit (po slikah) je Topi, ker ima ful beline spredaj.  :D


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , sreda, 07.07.2004 : 10:36:06
Zelo manekensko si jih postavla.  :D A so tako mirni, da so stali, al kaj?  :o :D :D


Lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sreda, 07.07.2004 : 23:46:21
kaja,
hvala za kompliment, smo kar malo vazni. ;D Sicer pa je tudi meni Topi najlepsi samcek (tudi v zivo) ze od malega... Imas "dobr uc"! ;)

jessy,
jaz sem samo slikala, za postavljanje so pa ja "pri hisi" profiji, ki to najbolje obvladajo... ;D;D;D Je pa res, da so nekateri malcki rojeni pozerji in se ze sedaj postavljajo in stojijo tako kot jih postavis.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , sobota, 10.07.2004 : 18:36:24
Bradati morski pes viden v slovenskem morju!

nekaj slikic, ki človeku dajo dvomiti o sovpadanju s standardom te pasme.  8)

[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 11.07.2004 : 14:15:46
Jenny Tiffany: Super slikice ;) Bom pozorna, ko grem na morje, ce opazim kaksnega Bradatega morskega psa ;D ;)

Sally: Verjetno pridemo pogledati brade in "zaloziti"mamico Nio s hrenovkami nekje Avgusta ;) Prej ni casa :'( Bomo pa zato videli se Sallyn narascaj :D

Drugace je pa moja favoritka Sandy, zato ker sem se, lepo prosim, konec koncu sama spomnila tega imena ;D :-* No sicer, sem mislila, da ji je tako ime ko mi je Sally rekla katere barve je ;D :-[ ::) ampak to niti ni pomembno ;D.

Veliko uzitka z vasimi bradami vam zelijo,
Pia, Lina & Kaj ;)  


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Beardie4ever , petek, 16.07.2004 : 12:32:43
Imam vprašanje:
Ali se beardiji radi kopajo (v morjuj, bazaenih...)?
 ??? ??? ???


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , petek, 16.07.2004 : 13:57:07
Hi! Torej tudi novinec v svetu Beardijev? Imaš mladička?

Naša Jenny se vodi ni ravno upirala. Enostavno smo jo prijeli pod trebuh in počasi odnesli v vodo (sama se verjetno ne bi spomnila  ;D). Je bila kot avtomobilček, ki ga z položiš na tla in zdrvi. Že v zraku je "plavala"! Potem pa hitro na kopno. Fanj je, če psa pritegneš s kakšno igračko. Vržeš v vodo, pa ne tja, kjer ne more več stati na nogah in gre po njo. Celo tako je bilo, da smo ji vrgli frizbi, pa ga je z šapo pohodila, nato pa porinila celo glavo pod vodo, da ga je vzela in odnesla ven.  ;D ;D In to slano vodo!
Sama nikoli ni šla do takšne globine, da bi morala plavati. Ni pa bilo problema dokler je imela še kam stopiti v vodi. Moram pa reči, da kljub temu, da je bilo prvič, je neizmerno uživala! Pa še mi smo se nasmejali.
Edina težava je, da imajo beardiji precej dlake, ki se premoči z vodo in postane zelo! težka. To psa vleče dol in sumim, da zato ni ravno sama silila k plavanju..  :-\
Sicer pa, saj so zgoraj slikice, ki so (upam) dovolj zgovorne.

LP!


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Beardie4ever , petek, 16.07.2004 : 15:25:57
Imam dva eno leto stara beardija.
http://www.geocities.com/blazklaric2/bir

Hvala za odgovor :)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , petek, 23.07.2004 : 14:35:05
Jenny Tiffany,
super slikice!!! ;D;D;D Ste pa imeli sreco, da ste na pocitnicah naleteli na tako prijaznega bradatega morskega psa... ;)


Dobrodosel Beardie4ever!

Glede vode in beardijev imam take izkusnje, da se zelo zelo radi namakajo, nekateri pa zelo uzivajo tudi zaplavati za svojim lastnikom. Ko smo se lani skoraj vsak dan kopali v Kolpi je Nia neprestano cofotala za menoj in nas skusala vse spraviti na en kup (ovcarska kri pac ;D). Bila pa je tudi precej pogumna, saj se je vcasih kar "metala" v vodo z manjsega pomolcka, da bi zaplavala do nas... :D

P.S.
Od kod pa so tvoji beardiji? Ali delas kaj z njimi (razstave, agility)? Hehe... Vidim, da je tudi tebe zajela "bolezen", ki je znacilna za vecino lastnikov beardijev ;) (eden ni dovolj)... ;D


Mi se pocasi pripravljamo na zalosten trenutek pasjega "materinstva"... Oddajo mladickov... :'( Prvi odhajajo ze naslednji teden. Mi je kar hudo, ceprav sem po drugi strani potolazena, saj bodo vsi imeli zelo skrbne lastnike (vsaj po obcutku sodec). :-*

Kot vse kaze bomo te dni spet neprespani... Sally se ze pripravlja na svoj "srecni dogodek", ceprav imam obcutek, da jih bo tokrat bolj malo. :) Ponosni ocka mladickov (na poti) se je ta vikend ze izkazal, ko je na CACIB-u v Oberwartu (Avstrija), pri rosnih 15 mesecih, dosegel BOB, BOG1 in BOD2 v kar precejsnji konkurenci!!! :D Porocam, ko bo kaj novega... ;)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , sobota, 24.07.2004 : 18:43:04
Sally!

Kaj pomenijo vsi ti nazivi kategorij iz razstav (CACIB, BOB, ..)? Kje si lahko preberemo več? In, ali za beardije obstaja kakšen vir na internetu, kjer lahko spremljamo njihove uspehe na razstavah, spoznamo najbolj znane vzreditelje ipd.?

LP!


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Beardie4ever , ponedeljek, 26.07.2004 : 22:18:10
Zdravo, Sally !

Beardija sem dobil pri ge.Korošec na Štajerskem iz lanskega prvega legla.  Originalno jima je ime Clarck Gable in Chopin, toda pri nas ju kličemo Jonas in Elvis. Imeni sva izbrala z bratom.  Od marca do junija sta z mamo obiskovala pasjo šolo, kjer smo bili po začetnih tržavah na koncu zelo ponosni nanju. Glede nadaljnih tečajev pa se še nismo odločil. Razstave nas ne veselijo preveč, še manj pa  Jonasa in Elvisa, ki  se ne marata česati, tako da tako kot večina lstnikov teh srčkov dobro poznamo težave z vozli, ki jih zdaj, ko smo na počitnicah, veselo razvozlavamo.
Lep pozdrav vsem !

beardi4ever


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 27.07.2004 : 08:53:42
Jenny Tiffany,
mislim, da bi moglo kaj vec o nazivih pisati nekje drugje na tem forumu, nisem pa prepricana... :-\ Sicer pa da na kratko napisem tiste pomembnejse:
BIS = Best in show - najlepsi pes razstave - izberejo ga izmed 10 najlepsih predstavnikov pasemskih skupin (BOG1)
BOD = Best of day - najlepsi pes razstavnega dne - v primeru, ko so razstave dva (ali vec?) dni imajo v nekaterih drzavah navado izbirati BOD, nato pa izmed obeh zmagovalcev BOD izberejo BIS (Italija npr. BOD nima, medtem ko v Avstriji ne izbirajo BIS ampak le BOD...)
BOG = Best of group - najlepsi predstavnik v svoji pasemski skupini, pasemskih skupin je 10, beardiji spadajo v 1. FCI skupino (pastirske in ovcarske pasme)
BOB = Best of breed - najlepsi predstavnik v svoji pasmi (na neki razstavi)
CACIB = kandidatura za mednarodnega prvaka v lepoti - dobita ga najlepsi pes in najlepsa psica, ki sta predhodno ze dosegla CAC, s 4 CACIB-i v najmanj 3 razlicnih drzavah, pri najmanj 3 razlicnih sodnikih doseze pes naziv mednarodnega prvaka v lepoti (INT Ch)
CAC = kandidatura za drzavnega prvaka v lepoti - v Sloveniji s 4 oz. delovne pasme z delovnim izpitom 3 CAC-i osvoji pes naziv slovenskega prvaka v lepoti (SLO Ch)
PRM = Prvak mladih - ta naziv dobita najlepsi pes in najlepsa psica iz razreda mladih, v Sloveniji s 3 PRM-ji pes osvoji naziv slovenskega mladinskega prvaka (SLO J Ch)
...upam, da nisem kaj pozabila... :-[

Samo na hitro se novicka, da smo od predvcerajsnjem "bogatejsi" za dva bradata clana - oba crna samcka. 8) Slikice prihajajo...


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , torek, 27.07.2004 : 09:13:07
ČEstitam, čestitam, čestitam!!  ;)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 02.08.2004 : 15:17:57
Zal vedno ne gre vse kot po maslu... :-[ Tako je bilo tudi tokrat pri nas. Po dobrih treh dneh mucenja okoli hranjenja (dohranjevanja) enega od Sally-nih malckov (ki se je skotil nekoliko manjsi), smo zal le nemo obstali, ko nas je za vedno zapustil. :'( Narava vcasih terja svoje davke, tokrat je to doletelo nas in zal se s tem moramo sprijazniti... :-\

Ostal je le en fantek (crn z belino), ki pa nadomesti zivahnost za 3, saj je pravi mali vrazicek, ki bi zelel biti priklopljen na seskih 24 ur na dan, v nasprotnem primeru pa kar glasno protestira... :) Trenutno sem v fazi iskanja primernega imena zanj... Zato vsi tisti, ki imate kaj (po moznosti norih ;D) idej z besedo na dan!!! :D Ime bo na crko "Y". Razmisljala sem, da bi mu ime dala po kaksni Madonnini pesmi, ki se zacne na "Y", glede na to, da je Sally-no rodovnisko ime "Express Yourself" (ravno tako Madonnina pesem) ::) ...samo ideja pac... :P Vsekakor pa obljubim, da bom v prihodnjih dneh prilepila kaksno fotko malega korenjaka!

Vceraj nas je zapustila in odsla v nov dom se ena izmed Niinih psick - "Sweetty". Moram reci, da me prav stiska pri srcu, ko jih vidim, kako odhajajo. :-\ Ob odhodu vsakega se tudi bridko zjokam... :-[ Ob misli na vse tiste lepe trenutke, od rojstva, ko sem jih se vse vlazne drgnila z brisacko, do takrat, ko so prvic odprli ocke, prvic shodili, prvic jedli Cokolino in se zamazali kot pujski, prvic... ter vsi tisti poljubcki, ki sem jih bila vsak dan delezna... Huh, pravi srcki! Nobenega dneva prezivetega med njimi ne bom nikoli pozabila. Res enkraten obcutek, enkratno dozivetje, ki ti za vedno ostane v srcu! :-*

Obljubila sem, da bom napisala kam so odsle male brade, zato drzim obljubo in sporocam...
"Bond" - odhaja konec avgusta v Prago na Cesko, k priznani vzrediteljici Beardijev, kjer bo (upajmo) uspesno nadaljeval razstavno kariero (in kariero plemenjaka ;D) svojega ocka "Murphy-ja"
"Vicky" - ostaja doma, no, odhaja na morje k mami (postala bo bradati morski pes ;D) in bo najverjetneje v Ljubljani pricela s svojo razstavno kariero...
"Zaggy" - je odsla k prisrcni druzini v Brezice
"Sweetty" - je vceraj odsla v Zagreb, k znani vzrediteljici Beardijev, ki se je odlocila, da bi imela razstavno psicko, ki bi bila primerna tudi za nadaljno vzrejo
"Fira" je postala "Brina" - je odsla k druzini v Gozd Martuljek, ki je ze predhodno imela Beardija
"Sandy", ce se ne motim jo bodo klicali kar (rodovnisko) "Zibelin"- je odsla k aktivni mladi druzinici ;) v blizini Ljubljane, ki jo bo imela za razstave in agility (Jippy, koncno bom lahko videla Beardija v agiju, hehe ;D)
"Topi" in "Zoom" se nista nasla primernih lastnikov, tako da zaenkrat ostajata doma. Z vsemi ostalimi novimi lastniki mojih brad pa sem vec kot zadovoljna... in predvem pomirjena, saj vem, da se bodo moji "otroci" imeli super. :)

Toliko zaenkrat o nasih bradah... :D


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , ponedeljek, 02.08.2004 : 15:39:29
O, skoda za malega mladicka. Drugace pa se spomnim le dveh Madonninih pesmi na Y, to je: You'll see in You must love me.  :)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , ponedeljek, 02.08.2004 : 17:56:59
Madonine pesmi na Y:

You'll See
You Must Love Me
Your Honesty
Your Little Body's Slowly Breaking Down


No, vsaj teh se jst spomnim.  ::)



LP



Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Tomster , sreda, 04.08.2004 : 17:30:34
Samo kot zanimivost... Forum je sicer "borderaski", ampak tema je pa o beardiejih... Pa par slikic si poglejte:
http://bordercollie.heatherweb.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=10;t=000387


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , petek, 06.08.2004 : 18:18:03
jessy:Lyrics pomeni besedilo torej so vse pesmi na koncu brez Lyrics,

Sally:Cestitke za narascaj :-*Jatz sem za You Must Love Me.

Lp,Pia



Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , petek, 06.08.2004 : 20:52:53
Meni je tudi najbolj všeč You must love me, pa tudi You'll see.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , sobota, 07.08.2004 : 12:58:02
Danes sem pa videla Superpuha (alias Sallyjinega Sonica). Zal so bili varnostni ukrepi prehudi, da bi sel z mano. Bili so pa tudi bradati otroci. Skorajda bi odnesla crkljivega Topija, pa tudi Zumko ni nic kaj pretirano zaostajal v cohljanju. Babnice so bile pa glavne sefice. Skratka super bradata banda. Kje ste bili pa ostali? Lp Neza


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , sobota, 07.08.2004 : 13:02:18
Sem sla cez vse albume in so pesmi na Y samo tele(jih je sicer ze napisala jessy):

You'll See
Your Little Body's Slowly Breaking Down
You Must Love Me
Your Honesty

Sally:Zdaj pa da zastavim svoje "legendarno"vprasanje :Bo mali ostal doma ???
 ;D

Lp,Pia

P.S.:Skoda da so "mojo" Sandy prekrstili v Zibelin :-\ :'(


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: maja01 , sobota, 07.08.2004 : 16:18:42
tudi jaz sem videla Sally-jine kosmatince, super so!  ;D
m.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 14.08.2004 : 20:58:34
Ekkola... Prve uradne fotke Sally-nega malcka... Prekrstili smo ga po Madonnini pesmi v You Must Love Me. Hvala za pomoc pri iskanju imena! :-*

http://www.starsatsea.net/slike/youmustloveme1.jpg   http://www.starsatsea.net/slike/youmustloveme2.jpg
Stars At Sea You Must Love Me

Se ena short news... :) Sweetty je postala Phoebe, prav tako kot je klicno ime njeni izredno uspesni babici (Niini mamici) Breaksea Imagine, ki je letos dosegla laskajoci naziv na tradicionalni, prestizni angleski razstavi - Crufts Winner 2004 :D

Agnes,
si me prijetno presenetila z obiskom in sploh ne dvomim, da te je bil Superpuhec in ostala bradata banda zelo vesela... :D Se priporocamo za ponovno cohljanje... ;)

Pia_in_co.,
odgovor na tvoje legendarno vprasanje... Malcek ne ostaja doma... ;)
Sandy pa je (p)ostala Zibelin, Zibi, Zibika,... :)

maja01,
dokler sem se zavedala katera Maja se mi je predstavila te ze ni bilo vec... :-[ Res skoda, da nisi prisla za par minutk do nas na kak cvek... :-\

Malcek se ze pripravljamo na ponedeljek, ko bo naso bradato bando prisla obiskat novinarka, ki jih bo poslikala in skupaj s clankom "ovekovecila" pasmo v eni izmed revij... :D Pocasi postajamo slavni... Po clanku v reviji Norveskega BC kluba capljamo korak za korakom tudi v slovenske revije... ;) 8)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: maja01 , sobota, 14.08.2004 : 23:14:49
sally, oprosti, ampak sva bila z Lukatom zelo leteca.
m.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , nedelja, 15.08.2004 : 10:31:07
Agnes,
si me prijetno presenetila z obiskom in sploh ne dvomim, da te je bil Superpuhec in ostala bradata banda zelo vesela... :D Se priporocamo za ponovno cohljanje... ;)

Hehehe, skoda, da je imel Superpuhec tako budno strazarko (si prevec resno vzela namig, da v Ljubljani povecaj varnostne ukrepe). Ce pa ne bi Topija imela skozi v narocju, bi ga pomojem spravila v torbico in bi se mi zacelo nazarensko muditi ;).

Cohanje pa seveda, kadarkoli. Ti pa malo namigni, kje bojo slikice bradate bande. Cohaj vse, Puhcu pa lupcka ;). Lp Neza


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 15.08.2004 : 18:39:05
Sally:Za katero revijo se boste slikali ??? 8)Morem kupit 8) 8)

Mali je super, upam da mi bo(koncno)uspelo priti na obisk ::) ::)

Lp,Pia


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Piper , sobota, 18.09.2004 : 12:55:38
Sally, moje sožalje za sonćka  :-[


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 20.09.2004 : 14:16:43
Cestitke za vse supermladicke, ki so nastopili na vcerajsni razstavi :-* Torej vse cestitke moji favoritki Zibki in Topiju :D :D

Lp,Pia


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 20.09.2004 : 14:59:57
Videla Topija in ga scohala, pa Zibeline. Sally, kako sta se odrezali s Sally? Sem vaju gledala in navijala, ampak potem je padla komanda domov  :D  :D , tako da se niti posteno posloviti nisem mogla. Skratka porocaj o rezultatih, za katere pa ne dvomim, da so dobri. Lp N.


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 21.09.2004 : 15:24:09
Po dolgem casu se s tezkim srcem zopet oglasam v tej temi... :-[ Tezkim... ker sem dolgo skusala spregledati to temo in vse kar bi imelo vezo z mojo priljubljeno pasmo. Prezrla sem veliko mailov socustvovanja prijateljev, vzrediteljev in lastnikov Beardijev z vseh koncev sveta, ker me je cisto vsaka beseda spravila v jok. Tako kot sedaj, ko to pisem... :'( A verjamem, da bo s tem, ko bom svojo zalost izlila tudi v ta forum, ki mi je najbolj pri srcu, bolje...

Vecina pesjanarjev ki me pozna ve, kaj sem prestajala ves ta cas, od noci pred trboveljsko razstavo, ko sem v prometni nesreci izgubila mojo veliko pasjo ljubezen... psa, ki mi je zaradi svoje neverjetne osebnosti in krasnega karakterja izredno prirasel k srcu in dusi. Psa, ki ga imas najverjetneje v zivljenju le enkrat priloznost spoznati, imeti... Mojega ljubega SONIC-a...

Z Altijem in Gregorjem smo ga pokopali tam, kjer je uzival in se vedno imel najlepse... Na hribcku, pod mogocnim drevesom, s pogledom na nas pasnik, z ovckami, kozami, kobilo, zrebickom... S Topijem ga vsakih nekaj dni obisceva, mu prizgeva svecko in mu zazeliva vse najlepse. Ob vecerih pa ga videvam na nebu, saj je najsvetlejsa zvezdica, ki mi vsakic znova pomezikne, da bi mi povedala, da misli name in da je se vedno ob meni...

Pocasi gre na bolje... Ostajajo lepi spomini na mojega malega Soncka, na dneve prezivete skupaj, na vsako uro, minuto, ki mi jo je poklonil... Veliko so mi v tezkih trenutkih pomagali prijatelji, ki so mi stali ob strani, ljudje iz krogov beardijev z vsega sveta, ki so mi posiljali e-maile socustvovanja, predvsem pa vzrediteljica, ki me je bodrila in vlivala poguma in volje...

Razstava v Mariboru je bila nova prelomnica zame in "moj" narascaj... saj so prvic nastopili tudi "otroci" moje vzreje na razstavi. Topi in Zibelin sta bila zelo perspektivna, sodnica nas je pohvalila z: "Congratulations, very very nice puppy!" Kasneje sva s Topijem v BIS mladickov prisla tudi v ozji izbor... Sally je dobila le Res. CAC (upraviceno, ker po mladickih se ni bila v kondiciji), sodnica pa mi je pojasnila, da ji je bila veliko bolj vsec Sally kot tista, ki ji je podelila CAC, vendar ji zaradi trenutne kondicije (dlaka, predebela, premehka v hrbtu) ne more dati na 1. mesto... Pa drugic bolje... :)

Je pa vso cast (lepih) beardijev na razstavi obranil Murphy (Multi Ch. Natterjack Jay Kay), ocka Topija, Zibike in ostalih Niinih mladickov, ki je na razstavi poleg BOB-ja odnesel se BOG1 in BOD3

Pred dobrim tednom je odsel Zoom, ki bo odslej zivel v Ljubljani. Danes odhaja tudi Sally-in mladicek - lastniki so ga krstili z imenom "Mask" - v Krko na Dolenjskem. Topi bo kot vse kaze najverjetneje jutri dobil nov dom. Tako mi je hudo, saj sem v njegovih ockah vedno videla Soncija in v teh nekaj dnevih ko sem ga imela neprestano ob sebi sva se precej zblizala... Pocasi se nase "otrosko" veselje koncuje... :-[ Sem pa vesela, da je cisto vsak od njih dobil prav posebne lastnike. Upam, da jim bo v zivljenju lepo z njimi in jim bo prav vsak od malih vrazickov dal toliko veselja, kot ga meni dajejo moje bradice... Tako veselje in ljubezen, ki jo je sposoben dati le beardie... :-*


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Rincy , torek, 21.09.2004 : 15:30:29
moje sozalje :-[ :'(

pozdrav Nina


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: mary , petek, 24.09.2004 : 15:01:12
Tudi mi izrekamo iskreno sožalje :-[ :-[
ko sem brala post so mi kar solze v oči stopile. :'( :'( :'( :'(


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: rina , petek, 24.09.2004 : 22:12:53
Moje sožalje :'( :'( :'( :'(


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , torek, 28.09.2004 : 19:16:34
Sally:Za katero revijo se boste slikali ??? 8)Morem kupit 8) 8)
MMS-Moj mali svet  ;)

Smo prebrali.... 8) in se nagledali slikic  :D :D

LP Jana


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 30.09.2004 : 13:41:47
bina: Ali ni MMS neka priloga ??? Ali se to revijo kupi posebaj ???

Lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , četrtek, 30.09.2004 : 13:50:44
Pia, MMS je samostojna revija. Jo lahko kupiš v trgovini  ;) Lahko ti pa članek skeniram in pošljem po mailu  ;)

Lp Jana


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 30.09.2004 : 14:11:02
bina:Jap, tole skeniranje je se boljsa ideja  :-* :-* :D

Lp,Pia


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , četrtek, 30.09.2004 : 14:20:26
Bincelj, ce bos ze ravno skenirala, se spomni se na nas zemljane :). Lepo zahvalim, Neza


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , četrtek, 30.09.2004 : 20:12:28
Bincelj, ce bos ze ravno skenirala, se spomni se na nas zemljane :). Lepo zahvalim, Neza

Pa še za nas prosim!  :D ;)


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , petek, 01.10.2004 : 15:06:15
Ok, sem prebrala ;) Hvala bina :-* :-*
Drugace pa je clanek super in upam, da bodo kaksne od slikic v reviji tudi na spletni strani ;)

Lp


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , petek, 01.10.2004 : 20:44:28
Jaz sem tudi dobila. Super je!


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Rincy , sobota, 02.10.2004 : 16:37:25
mene tudi zanima :-[ ??? lahko kdo da slike gor na moj pes??? ;D
hvala
Nina



Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , nedelja, 03.10.2004 : 12:48:34
Članek iz MMS:

http://img.photobucket.com/albums/v434/Jessy_Girl/Dogs_photos/bearded.jpg



Lp,jessy&pesjana

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re:bradati škotski ovčar
Poslano od: Rincy , nedelja, 03.10.2004 : 14:36:15
hvala ;D

pozdravček
Nina


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: beardi , petek, 08.04.2005 : 16:44:44
živjo,
mi lahko poveste kaj o bradatem škotskem ovčarju? maja ga bom dobila


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 11.04.2005 : 13:59:42
živjo,
mi lahko poveste kaj o bradatem škotskem ovčarju? maja ga bom dobila
Kaj pa te zanima? Drugace je bilo nekaj strani nazaj ze, kar nekaj napisno o Birdijih ;)

Lp

p.s.:Kje ga bos pa kupila?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 12.04.2005 : 12:25:31
beardi zivjo!

A si morda Veronika? :) V zacetku maja bom namrec Veroniki iz Belgije pripeljala "bradatega" samcka... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: lasis , torek, 12.04.2005 : 14:11:58
Ali ima kdo kakšne "izkušnje" s slovaškimi psarnami Balza in Charlie`s angels?
Zamina me predvsem, če sta zaupanja vredni...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 12.04.2005 : 15:19:01
lasis,
ce se ne motim je Balza ljubiteljska "psarna", lani ustanovljena, z eno psicko, ki ni ravno nekaj posebnega. Za Charlie's angles pa nisem se nikoli slisala. S Slovaskimi in Ceskimi beardiji je treba biti malce pazljiv, ker se velikokrat pojavlja plasnost. Tudi moja prva psicka Diana je bila iz Ceske - Prage, tako da vem, kaj pomeni imeti beardija z Vzhoda... :-\ Na Slovaskem in Ceskem imajo sicer tudi nekaj zanimivih psov, uvozenih iz tujine in tisti, ki so vzrejo zaceli bazirati na teh psih imajo ze nekoliko boljsi "vzrejno-razstavni material".

Morda bi mi vec pomagalo, ce bi mi napisala imena psov ali paritvenih kombinacij, od katerih te zanimajo mladicki.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: lasis , torek, 12.04.2005 : 15:36:09
Prva kombinacija je:      Scottsdale Love Affair in Natterjack´s Just Czeching.
Druga kombinacija pa:     Scottsdale Esquire in No-Nonsense´s Amy Black.




Tudi jaz sem imela psico iz Češke, ki pa je žal do mene prišla po nekih "čudnih" poteh preko ljudi, ki še danes nelegalno uvažajo pse (imen ne želim omenjati!), tako, da rodovnika nisem mogla nikoli dati vpisati v slovensko rodovno knjigo in zato psice nisem razstavljala. Žal nas je letos januarja zapustila po 14 čudovitih skupnih letih zapustila. Smo mislili, da bo šlo brez psa v hiši, pa ne gre. Pa saj vesta. Ko imaš enkrat izkušnje z bradači, je to edina izbira kar se pasem tiče!

 

                                                     


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 12.04.2005 : 17:36:41
Hojla lasis!

Sem ti pisala na privat.

Kdaj pa je bila rojena tale vasa psicka s Ceske? Morda pa sta bile z Diano celo iz istega legla (roj. 28.05.1991) in ja... Tudi jaz sem jo dobila po "cudnih poteh" preko preprodajalcev, ne slovenskih ampak hrvaskih... Zal... :-[


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: lasis , torek, 12.04.2005 : 18:31:48
Vsaj uradno nista bili iz istega legla (v mojem "rodovniku" piše 19.6.1991), ampak.....


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , torek, 12.04.2005 : 19:18:00
---

ODDAJA se Bearded Collie psicka... (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3099.0.html):

Zaradi bolezni v druzini se oddaja 10 mesecna psicka pasme Bearded Collie. Psicka je sterilizirana, cepljena, socializirana, navajena cistoce in zivljenja v domu.

(http://www.britanci.com/slike/brina.jpg)




Vsi zainteresirani, ki bi psicki lahko ponudili topel dom in prijetno zivljenje naj se mi javijo na tel.: 040 844004 (Polona) ali e-mail: beardies@starsatsea.net

---


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sreda, 13.04.2005 : 13:33:26
lasis,
kdo sta pa bila starsa tvoje bradice? Diana (rodovnisko Diana Cvirn) je prihajala iz kombinacije Cavalier Almej x Edesa Modra. Sem pa skoraj sigurna, da je tudi tvoja psicka imela v rodovniku katerega od teh: Visbjerg Monarch, Robita's Dazzing Star, Prunella's Blue Crowned Queen, ce prihaja tudi ona s Ceske, saj so se tisto obdobje na Ceskem vrtele vecinoma kombinacije, ki izvirajo iz teh psov...

jessy,
hvala ker si kopirala moj post v to temo, ampak ni bilo potrebno. Brina je ze skoraj oddana. Sem pa bila zelo presenecena, saj sem v 2 dneh dobila preko 20 ponudb zanjo... :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: jessy , sreda, 13.04.2005 : 20:52:18
No, super da se je(bo) za Brino našel nov dom. ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , ponedeljek, 18.04.2005 : 07:24:38
Sally! Me niti ne preseneča, da si dobila toliko ponudb. Beardiji so res odlični družinski prijatelji z neverjetnim značajem.
Sem pogledal slike iz Vrtojbe. Sally, si morda ti s tistim beardijem na stopnički? Kateri beardie je to?
Upam, da se kmalu kaj vidimo, pa lep pozdrav!  :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 18.04.2005 : 08:01:43
Hojla Jenny Tiffany!

Tebe pa ze dolgo ni bilo na spregled! :) Lepo da se spet javljas in res upam, da se kamlu kaj vidimo... Poleti bomo organizirali spet kaksno srecanje beardijev pri nas (s kaksnim pecenim prasickom ali "home made" jagenjckom ali kozlickom :D), pa bosta pravocasno obvescena in upam, da bosta tudi tokrat prisla! ;)

Ooo, sem si lihkar ogledala fotke z Vrtojbe in nasla "to", ne ravno najbolj posreceno fotko. :P Ja tisto sva jaz in Topi (Stars at Sea ZZ Top) v Junior Best in Showu! Verjetno sploh ne rabim pisati obcutkov ob tej zmagi, ker je bilo res fantasticno, nepopisljivo... Ko je na 2. mesto bil izbran avstralski ovcar sem nekako zgubila upanje v karkoli (2 ovcarja na stopnickah?), potem pa proglasitev 1. mesta... in SOK... Waaw!

Na razstavi je bila tudi Vicky, ki je ravno tako kot Topi dobila Prvaka Mladih...

Res smo vec kot ponosni na nas podmladek... ;) 8)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , ponedeljek, 18.04.2005 : 08:13:03
No,.. sem si kar mislil po tihem..  ;) Čestitke, čestitke, in še 100x čestitke!!  :D :D :D
Mi z Jenny uživamo iz dneva v dan in skušamo vsaj 2x tedensko obiskovati agility. Imamo dva prava zagnanca v Mariboru in sem prav hvaležen, da si vzameta toliko časa za nas začetnike. Mogoče bomo poleti že na kakšni tekmi.  :) Vse je pa seveda odvosno od naše gospodične, Jenny.

Hja, hvala za namig! Seveda se bomo zelo rade volje odzvali povabilu. Še to! Upam, da bo naslednje leglo bogato in bodo malčki našli tako super lastnike, kot so jih našli tisti iz prejšnjih dveh legel.

LP!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , ponedeljek, 18.04.2005 : 08:21:45
Sally, cestitke! Naslednjic pa imej se Zibko s seboj, da jo vidim. Sem imela posebej zanjo digitalca pripravljenega. Lep dan!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: beardi , ponedeljek, 18.04.2005 : 12:42:00
če kdo ve kaj o bradatih collijih naj prosim napišite


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , ponedeljek, 18.04.2005 : 12:52:58
Najbolje, da malo prelistaš po tej temi (strani od 1-10), in si prebereš osnovne karakteristike na naslovu http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=15. Če iščeš psa pa svetujem, da se obrneš na našo članico Sally: http://www.mojpes.net/forum/index.php?action=profile;u=843
Seveda obstaja tudi nekaj knjig o beardijih. Lepih in fascinantnih reči o beardijih boš gotovo našel/-a veliko, če pa se odločaš za psa pa je najbolje, da skušaš najti negativne strani posamezne pasme. Čeprav je o tem težko govoriti generalno, saj je tako kot pri človeku tudi pri psih vsak individualen pes nekoliko drugačen. Ti pa takšni podatki vsaj precej dobro dajo vedeti, kaj lahko pričakuješ. Na ta forum se je najbolje obrniti s kakšnim bolj konkretnim vprašanjem, ki ne zahteva toliko pisanja, kot če bi hotel pisati o beardijih v splošnem. Saj pravim, o njih so napisane knjige. Pa LP!  ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: beardi , nedelja, 24.04.2005 : 13:08:25
                                                      živjo!


PROSIM ČE MI POVESTE NEKAJ O NEGI IN ZNAČAJU TE PASME.LAHKO DODATE ŠE KAJ DRUGIH STVARI.8.MAJA GA BOM DOBILA


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: TjasaK , četrtek, 19.05.2005 : 09:04:13
Pozdravljeni!
Sem ugotovila zdajle, da sem bila ze nekoc na tem forumu, kako leto pa pol nazaj....zato se opravicujem, da zacnenjam z novim nickom  :-[

Torej, moj Timi je star 2 leti pa malo vec kot 2 meseca. Je druzinski ljubljencek ( kako le ne bi bil, poglejte ga - levo  ;D ;D - se mladicek ). Je rodovniski psicek, iz fajn druzine.
Resnih problemov z njem nimam. Edino zanima me, ce so vasi beardiji tudi tako poskoncni, veseli in prevec prijazni. Ze 2 leti se mu trudim na razlicnejse nacine dopovedat, da ne sme skakat v ljudi in jih histericno pozdravljat in lizat, ampak ne zaleze. Ljudje so njegova sibka tocka. Saj veliko se jih odzove v redu in so navduseni nad njem, samo vseeno so tu nekateri, ki jim gre to na zivce... meni doma je ta poskocnost in vecna dobra volja zelo vsec  :)
Potem je pa se en problemcek; zadnje 2 meseca je zacel godrnjat ( ne rencat, ampak neke glasove spuscat), ko ga poskusim cesat. Ne pusti se. Se posebaj po trebuhu. Blazno se upira, tako da mu je nastalo ze par cofov.

Drugace je pa super pes, tak druzinski, ki ga resnicno priporocam. Nas je blazno brihten ( mogoce tudi zato, ker se resnicno ogromno ukvarjamo z njem), uboga, ne uhaja, vedno se nas drzi, do drugih psov je blazno prijazen. Vsak dan gre z mano na enourni ( ali malce vec) tek...ima namrec ogromno energije in potrebuje tek in se nekaj sprehodov, zelo je igriv.
Nasa sibka tocka je to, da smo ga scrkljali. Zelo rada mu kupujem igracke...jih vsako jutri pospravim v njegovo kosaro, do kosila so ze po celi bajti  ;D Tako da pri nas prakticno cel dan piskajo razni jezki, zogice, hamburgerji.... ;D Zanimivo  je, da ve ime za cisto vsako igraco, ampak vcasih ima se vedno tezavo z besedo NE ( ker tako hoce )  ;D ;D



Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Ozzy , petek, 27.05.2005 : 17:51:36
jaz sicer nimam te pasme, ampak vsi, ki sem jih kdaj srecala (razen enega zelo starega) so name, ceprav sem bila tujec odreagirali kot ti opisujes, da tvoj odreagira. Skakali in lizali in na sploh bili zelo ljubeci in prisrcni


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , torek, 07.06.2005 : 11:24:44
jaz sicer nimam te pasme, ampak vsi, ki sem jih kdaj srecala (razen enega zelo starega) so name, ceprav sem bila tujec odreagirali kot ti opisujes, da tvoj odreagira. Skakali in lizali in na sploh bili zelo ljubeci in prisrcni
hehe, se strinjam s tem ;) Tudi mene je ena psička od Sally zelo presenetila s svojo odprtostjo in prijaznostjo in energijo. Mi je preskočila celo ograjo v pesjaku (visina 120 cm) ??? Res neverjetno.

Sally, kako kaj tvoja nosečnica ??? A bo sedaj imela kaj več mladičkov kot prvič?

Pa kako je bilo v Tullnu?

LP Jana


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , četrtek, 09.06.2005 : 16:21:41
hehe, se strinjam s tem ;) Tudi mene je ena psièka od Sally zelo presenetila s svojo odprtostjo in prijaznostjo in energijo. Mi je preskoèila celo ograjo v pesjaku (visina 120 cm) ??? Res neverjetno.
Niini mladicki iz prvega legla (med njimi tudi Phoebe oz. Mitten po novem - odkar je na Norveskem, ki je bila pri tebi) so rojeni skakalci v visino... ;D Nic cudnega ce pa tudi Nia brez najmanjsega problema preskoci 1,5 metrsko ograjo... ??? Res skoda, da si (se) nismo omislili treninga agilityja... ::)

Mi smo od 06.06. bogatejsi za 4 "zvezdice" - Sally-ine (in Topi-jeve) mladicke... :D In sicer 1 crna psicka, 1 crn samcek in 2 rjava samcka! Dve psicki pa sta zal poginili - crna psicka se je ze skotila mrtva, rjava psicka pa je poginila kmalu po rojstvu, ker je bila precej drobna in ni imela sesalnega refleksa, tako da ji nikakor nismo mogli pomagati, kljub vsemu trudu... :'( Vseeno sem vesela, da je na svet prislo toliko mladickov, saj sem glede na zdravstvene probleme s Sally v prvem mesecu brejosti pricakovala precej manj... Pa se na RTG smo uspeli videti le 3, oz. 4! Je pa Sally zelo "posrecena" mamica. Glede na to, da je s svojimi malcki v najini sobi, kjer pa ima tudi Grejsi svoja mladicka, jo obcasno jok kitajckov toliko znervira, da vse svoje 4 mladicke odnese h Grejsinim in se nato k vsem 6-im stisne v majhno Grejsino posteljico, da bi lahko pomirila vseh 6... :o :P Obcasno (ce ni nikogar v sobi) si vse 4 odnese na sredino postelje... :-\ Podobno je pocela lani z Maskom (njen edincek), ki je svoj prvi mesec zivljenja prezivel izkljucno na postelji...

V Tullnu nismo naredili nic, je pa evropski prvak in BOB (ze 3. leto zapored!!!) dobil Niin novi izbranec, med drugim tudi letosnji Crufts winner... s katerim bo, ce gre vse po sreci, sredi julija povila nekaj novih "zvezdic"! :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , četrtek, 09.06.2005 : 17:30:18
Sally, cestitke za nove mladicke. Zagotovo mora biti naporno imeti dve legli naenkrat, pa se tretje si obetate (tako hitro?)! :) Upam, da bo kmalu kaksno dokazno gradivo  ;), predvsem tista dva rjavcka me zanimata. Ce bosta podedovala kaj po teti, bosta krasna! :D lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , sobota, 11.06.2005 : 14:26:28
Bravo Polona in Sally :) :) :) :D ;) Kaj pa kašne slikice ;)

Kakšne zdravstvene probleme ???

Ja, ja, Mitten mi je res povzročala nekaj sivih las (ampak samo nekaj ;)): ko sem jo pustila samo v sobi, mi je začela skakat na vrata. Zunaj bi se 1 uro podila za kepami, ki sem ji jih metala. Res je (bila) nabita z energijo. A je še vedno ??? Ampak prijazna. In ubogljiva. Na sprehodu je bila spuščena, pa nikamor ni šla daleč. Ko sem jo poklicala, je takoj prišla....

LP Jana


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , sobota, 11.06.2005 : 14:36:29
Ooo cestitke za mladicke ;) :) Upam, da bodo cimprej kaksne slikice ;) Na katero crko pa bodo imela?

bina: Zdi se mi, da ima Sally tezave s crevesjem, ampak ne vem cisto tocno za kaj se gre ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , sobota, 11.06.2005 : 22:25:03
Eh, sem jaz en smotan.. Najprej prelistam celo stran starsatsea, potem pa še mail napišem, namesto da bi najprej malo po tem forumu prebrskal in izvedel vse. Za Sally-ine mladičke namreč.  :D
Tudi jaz nestrpno pričakujem kakšno slikico.. Pa da ne bodo ta mali dobili "kitajski" karakter, ali pa celo poševne oči, če se toliko s kitajčki družijo. Pa vidim, da se že obeta novo leglo! To pa je speedy! Slovenija, obljubljena dežela za bradice.  ::)
No, pa pri slikicah bi jaz res želel videti tista dva mala kitajčka, kako se cartata skupaj z bradatimi mladički.

LP!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , sobota, 11.06.2005 : 22:30:08
Z Jenny skušava redno hoditi na agility. Ji kar fino gre.. Samo ko je to skoraj v enaki meri odvisno tudi od vodnika.  :) Mogoče se jeseni že pojaviva na kakšni tekmi, tak za špas. Pa bo en beardi več v slo agilityju.

Mimogrede.. Koliko beardijev pa sploh tekmuje v slo agilityiju in ali imamo kakšne novince? Bi me ful veselilo, da se naša populacija malo ojača na tem področju, pa da se kaj kje srečamo. V slogi je moč!  ;D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 12.06.2005 : 05:53:34
Ni me en dan pa se razpisete na dolgo in siroko... :P :)

kaja,
niti ni tako naporno, sploh ker so oboji priblizno iste starosti in v prvih 4 tednih tako mamica poskrbi zanje (hranjenje, ciscenje). Jaz sem (zaenkrat) bolj kot drugo "paznik" (da Sally ne nosi mladicev naokoli, da ne gre lezat h kitajckom) in koordinator pri postavljanju mladickov na seske (da vecji mladicki ne izrinejo manjsega s seskov z vec mleka). ;D Kasneje pa bodo lahko tudi oboji skupaj, saj so kitajcki malo vecji in (verjetno) ne bo problemov pri hranjenju, igri... Tretje leglo pa - se sreca, da se obeta oz. drzim pesti da bo! Saj kot sedaj kaze, je Sally-inih mladickov premalo. :-\ Veliko vecji "problem", oz. veliko bolj naporno se mi zdi taka situacija, kot jo ima Bina - 8 mladickov vecje pasme. :P

bina,
Sally je imela bakterijsko okuzbo prebavil, katere pa nasi preljubi veterinarji niso znali pozdravit... :( (samo veliko $ pobrat za nic... v temu pa so tako ali tako specialisti >:().
Mitten navdusuje s svojimi vragolijami in izredno poslusnostjo. Pocasi zacenja tudi razstavno kariero, menda kar uspesno. Nasla si je mlado prijateljico Millo s katero skupaj norita vse dneve... (vec o njej lahko spremljate na: http://www.taildown.homestead.com/)

pia_in_co.,
mladicki bodo imeli imena na x, sicer se se nisem odlocila na katero temo bodo tokrat, vendar se vse bolj nagibam k temu, da bi tokrat izbrala imena pesmi iz albuma xxx od ZZ Top (da ne bo vedno vse po mamah ::) ;D)

Jenny Tiffany,
hvala za slikce! ;) A se vidimo danes na pikniku? :) Slikice bojo, ko uspem dobit podatke iz mojega starega laptopa (verjetno ze danes) in usposobim povezavo fotoaparata z novim racunalnikom. Mali rastejo, napredujejo... in zaenkrat se niso spregovorili kitajsko. ;D Kot zgleda bo mladickov se premalo, saj so ze sedaj vsi 4-je rezervirani (psicka in 1 samcek v Ljubljano, 1 samcek v okolico Maribora, 1 samcek na Gorenjsko), je pa se nekaj interesentov, ki cakajo. Tako da upam, da je Niina paritev uspela in da mojih 2.400 km ni bilo zastonj. ::) V slovenskem agilitiju menda ni beardijev, vsaj ne takih, ki bi se redno pojavljali. Vcasih je zelo uspesno tekmoval Toto, beardie iz Hrvaske, ki pa je sedaj ze v "penziji". ;) Vso sreco za tekme, pa ne pozabi javit, kako se boste odrezali! :)

Zdaj pa se sibam odpravit za piknik britancev (kluba SKBOP) v Kocevje, kamor grem z Nio in Vicky. Upam, da bomo srecali cimvec bradic in da uspem naredit kako fotko... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 23.06.2005 : 13:11:14
Ojla!
Najprej se razpisete zdaj ste a vsi tiho ::) :P
Kako je bilo na pikniku ??? Ima kdo kaksne slikice?




Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , četrtek, 11.08.2005 : 21:47:18
pia_in_co.,
z nekaj zamude... :P Slikice s piknika so objavljene na strani Britancev (http://www.britanci.com/aktualno.htm). Bilo je super in menda je bilo tokrat zabelezeno najvecje stevilo udelezencev piknika britancev do sedaj... Res neverjetno, saj je bilo napovedano spremenljivo vreme (se nam je pa nasmehinla sreca in smo imeli soncek :D), poleg tega, pa je bil piknik tokrat za nekatere na bolj zakotnem kraju (Kocevje). Dobra volja je premagala vse ovire... ;)

Nasa mladina je oddana, tokrat ostajajo vsi malcki v Sloveniji. Nia je bila zal "prazna", tako da se predvidoma novembra ponovno odpravljamo na dooolgo pot...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: sirtaki , torek, 16.08.2005 : 13:40:21
Sally, prosim za argumentiranje:

31.5.2004 - skoten Stars At Sea ZZ Top
6.6.2005 - skoteno leglo, katerega oče je ZZ Top

Dejstvo: po vzrejnem pravilniku, ki ga upošteva SKBOP, mora biti pes za pridobitev vzrejnega dovoljenja star vsaj 15 mesecev  ???

Tukaj pa odpove vsa čarovnija z letnicami, meseci in dnevi...



Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 16.08.2005 : 19:08:49
Ja draga Mihelca,
kje te pa spet cevelj zuli? ;D A ti nisem ze v drugi temi povedala, da bi tudi za podelitev vzrejnega dovoljenja VK mogla upostevat standard pasme, pa je "krsila" (pa da ne bo pomote, prepricana sem, da ni edina VK, ki je upraviceno "krsila")? Vzrejno dovoljenje Topija je z izredno sklicanim sestankom VK le-ta odobrila, tako da ne vem kje je tu kak problem. ??? Za izredno moznost paritve sem zaprosila, argumentirala prosnjo, VK pa je odlocila. Lahko smo veseli, da nasa VK ni tako toga (kot si zgleda ti sama), da bi se drzala vsega kot pijanec plota, kar je povsem razumljivo, saj v VK stojijo tudi ljudje, ki imajo veliko dolgoletnih izkusenj iz vzreje in so zelo priznani tudi v tujini, zato ne dvomim, da vedo kaj delajo. Pa se to - pes je bil pred tem tudi preliminarno zdravstveno pregledan in uspesno prestal teste. Mislim da je zdravje veliko bolj pomembno kot karkoli drugega in ja, spet je tu etika vzreditelja... :)

Tukaj draga moja ne potrebujes carovnij, ampak samo spolno zrelega psa... ;)

Heh, jaz sem pa mislila, da si se v vseh teh letih ukvarjanja s kinologijo ze nekaj naucila, pa zgleda se nic "pametnega"... ::)

BTW, kaj pa ti, a si dala pregledat svoje mladicke merlcke za sluh (glede na to, da je splosno znano, da je tudi ta barva povezana z gluhostjo)? :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: sirtaki , torek, 16.08.2005 : 19:25:24
Hvala, zdaj si pa vse odgovorila (z drugimi besedami, diskreditirala tudi sama sebe glede na tvoje prejšnje pisanje v temi o border colliejih, upam da veš kje ::)

In ne, nisem pregledala sluh mojim merlčkom, dala le oči pregledati. Če bi bila pa faca, ne bi niti slikala kolke moji psici, niti dala pregledati oči njej in mladičem, ker taista vzrejna komisija, ki je tebi dovolila parjenje s Topijem, ne zahteva za vzrejo moje pasme absolutno ničesar, razen pozitivne telesne ocene  ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 16.08.2005 : 19:37:08
Hvala, zdaj si pa vse odgovorila (z drugimi besedami, diskreditirala tudi sama sebe glede na tvoje prejšnje pisanje v temi o border colliejih, upam da veš kje ::)
Prosim? ???

In ne, nisem pregledala sluh mojim merlčkom, dala le oči pregledati. Če bi bila pa faca, ne bi niti slikala kolke moji psici, niti dala pregledati oči njej in mladičem, ker taista vzrejna komisija, ki je tebi dovolila parjenje s Topijem, ne zahteva za vzrejo moje pasme absolutno ničesar, razen pozitivne telesne ocene ???
Heh, ko si ze tako razgledana, bi lahko nasla tudi ta podatek, da so za mojo pasmo prav taki pogoji kot za tvojo... Sicer pa zalostno, da nisi opravila tudi sluha, ki je menda zelo velik problem pri merlih... Ko si ze taka "faca"... ::)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: sirtaki , torek, 16.08.2005 : 19:40:49
Žalostno, da si ti parila s psom, ki ima opravljene samo preliminarne teste in ni še dokazan v vzreji ;)

Ok ko boš poštekala kje si ga posračkala se mi pa spet javi :P


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , torek, 16.08.2005 : 19:49:59
Žalostno, da si ti parila s psom, ki ima opravljene samo preliminarne teste in ni še dokazan v vzreji ;)
Zdaj mi je jasno, zakaj ni nikjer videt rezultatov tvoje vzrejne kariere... 8) ;D ...in zdaj sem pa res razocarana nad tvojim znanjem o vzreji in se tisto nekaj malega kar sem verjela vanj je splahnelo, povsem... :-X Punca, zdravje na 1. mestu... Ce se ze gres nekega razsodnika! ;) Jaz se povsem zavedam, zakaj sem se odlocila za ta korak in moram reci, da sem zelo vesela, da je to bilo mogoce, ker sem s tem izvedela marsikaj! :)

Ok ko boš poštekala kje si ga posračkala se mi pa spet javi :P
Cisto nikjer...



Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , torek, 16.08.2005 : 20:05:03
Sirtaki!

Prvotno vprašanje je pravzaprav zanimivo vprašanje. Ampak je postavljeno osebno. In za osebna sporočila je v tem forumu ena ikonica, ki jo moraš klikniti, če sporočilo želiš poslati določeni osebi.. Ti bo Jana znala razložiti.. Bockati se sem in tja v javnem forumu nima smisla.. Lahko pa potem objavita zaključke svojega čveka, če se vama bo.  ;)

Sally!

Ne se jeziti.. tudi tvoje zdravje je sedaj na 1. mestu!  :D  Bi pa bilo zanimivo vedeti, kaj natančno pravi statut kluba in kako se ga lahko interpetira. Saj tudi izjeme morajo biti dopustne, pogoji pa znani. No, se pa res nebi mešal v ta klepet, ker sam nimam pojma o vzreji.. Imam pač svoje mišljenje, ki se niti meni samemu ne zdi dovolj pomembno, da ga spravim sem. Sem ponosen in vesel lastnik Beardija in kot tak želim vzpodbujati vzreditelje k temu, da pri planiranju legel upoštevajo najstrožje kriterije vzrejne prakse in zagotavljajo obstoj ustrezne kvalitete in karakternih lastnosti pasme.

Pa lep pozdrav!  8)



Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Yo , četrtek, 18.08.2005 : 11:32:05
Jaz se moram pa malo pohvaliti  ;)
V sluzbi sem dobila obisk in sicer castnega gosta, malega Sallyinega Ajka  :D
Kaksen cukercek  :-*


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , torek, 30.08.2005 : 14:32:23

mladicki bodo imeli imena na x, sicer se se nisem odlocila na katero temo bodo tokrat, vendar se vse bolj nagibam k temu, da bi tokrat izbrala imena pesmi iz albuma xxx od ZZ Top (da ne bo vedno vse po mamah ::) ;D)

Glede na to, da so imena ze zbrana in so malcki verjetno ze odsli v nove domove, me zanima kaksna so imena  ;) :)

Yo, imas kaksne slikice ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , torek, 30.08.2005 : 16:57:13
Jenny je v soboto nastopila na prvi agility tekmi, sicer neuradni, v Naklem pri Kranju. Dosegla je 5. mesto v agilitiju in oceno ODLIČNO!  ;D Seveda je bila edini beardie na tekmi. A tekmuje še kak beardie v slovenskem agilityu? No, sledil je še nočni jumping pod reflektorji, kjer pa je parkur bil postavljen enako za vse kategorije A1, A2, A3 z visoko mnenjsko oceno zahtevnosti. Kljub nekaterim izmikanjem ovir sva parkur celo odlaufala in moram se pohvaliti (sicer tega ne počnem 8)), da sem na Jenny zelo ponosen: prvič na tekmi, prvič na tujem terenu, brez hudo intenzivnih treningov, na blatni podlagi, .. pa tako izvrstna!  :D
No, upam da se med vami najdete tudi kakšni navijači in bodoči agilitaši, da pokažemo, da tudi beardiji znajo konurirati borderjem!

Lp!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , torek, 30.08.2005 : 19:35:43
O cestitke!! :D
V Sloveniji na zalost ne tekmuje noben beardi, je pa pred nekaj casa tekmoval beardi Toto iz Hrvaske...
So pa beardiji odlicni v agilityu! Aja pa mislim, da je bila enkrat na tekmi tudi ena psicka, samo mislim da ni tekmovala(vem pa da trenira)..


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , torek, 30.08.2005 : 19:53:45
 ;) Hvala pia!

No, po pravici povedano, smo tudi mi že bili prej na kakšni tekmi... Samo tekmovali še nismo.. Da ne misliš kje Jenny! :) Če je tako, je še vedno osamljen primerek svoje vrste v tem športu.. Pa kaj..
Če si bomo le lahko privoščili potovati na vse željene tekme in bomo za to imeli dovolj časa (seveda tudi za trening), boste Jenny še gotovo kje srečali!

LP!

P.S. Tokrat sem bil na tekmi sam, pa nisem nikogar gnjavil, da slika. Bom pa ob priliki gotovo objavil še kakšno fotko.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: sirtaki , torek, 30.08.2005 : 20:01:54
Letos za ŠKK Vrhniko tekmuje psička bearded collie ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Yo , torek, 30.08.2005 : 22:35:39
Yo, imas kaksne slikice ???

Noup, ker obiska nisem pričakovala  :-\
Sally, Ajka je pripeljal Matej, saj veš, tisti frajer od Luce  ;D
Pia, ga bom takoj jutri za kravato vlekla v službi, naj prinese, pošlje, karkoliže slike.
Ajk je vsekakor super, ima se fino, očitno bo, ko bo odrasel revizor  ;D ;D ;D Družbo pa mu dela čivavica Maxi  ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , torek, 30.08.2005 : 22:37:47
Yo, hehe ja daj ga prosi za kaksne slikice ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Yo , torek, 30.08.2005 : 22:39:20
Bom  :D Aja, Ajk je tisti rjavo-beli samček  ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Yo , sreda, 31.08.2005 : 12:24:45
Evo, obljubljena fotka Ajka:
http://viringo.moj-album.com/slike/160374/yCgX7xctOtCHCemf.jpg
 :-* :-* :-*


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , sreda, 31.08.2005 : 13:25:16
Pa se ena nova birdika: :-*
http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=993899


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , sreda, 31.08.2005 : 18:31:58
Ej, tista fotka Ajka je pa fenomenalna!  :D
Pa ker se že vsi tako fotkate, naj še jaz dodam link na zadnjega izmed albumov, ko se je Jenny prav po manekensko nastavljala!  ;D

http://www.imagestation.com/album/pictures.html?id=2125391446


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Yo , sreda, 31.08.2005 : 18:46:34
Ej, tista fotka Ajka je pa fenomenalna!  :D

Itak, če je pa Matej na tleh ležal, ko je to slikal  ;D ;D ;D
Ker vem, da tole temo bere, več raje ne bom komentirala, sicer me bo jutri vlekel za ušesa  ;D ;D ;D
Sally, mislil, da je Ajk našel najboljši možni dom. Pa v službi je na kavicah prav prijetno, ker nas je kar naenkrat toliko med pesjanarji  :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: andi , sreda, 31.08.2005 : 18:51:08
Jst sem tudi eno kepico iz Domžal danes čohljala. Sally je vaša?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , sreda, 31.08.2005 : 19:39:33
Uuu Yo, tale je pa res cukr :-* Upam, da se bo lastnik kaj javil ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Yo , sreda, 31.08.2005 : 22:25:42
Jst sem tudi eno kepico iz Domžal danes čohljala. Sally je vaša?

Matej in Luca z Ajkom živita v Domžalah. So bili oni?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Yo , sreda, 31.08.2005 : 22:27:32
Uuu Yo, tale je pa res cukr :-* Upam, da se bo lastnik kaj javil ;)


Ne vem, vem pa, da tole bere  ;D ;D ;D Bomo videli, mogoče se pa res kaj oglasi  ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Bradačka , četrtek, 01.09.2005 : 09:54:21
Uffff, česa vsega se človek ne loti, da bi med bradicami malo reklame za agility naredil! Celo registracijo prežvečim, se stokrat na glavo v forum postavim, preden se mi uspe prijaviti, potem pa še pravo temo komaj najdem! To je skoraj huje kot agility!
Vseh teh strahot se pa lotim zato, ker je tisti bearded collie, ki letos za ŠKD Vrhnika odskakuje, moja mala tečka, ki se nadvse rada igra agility! Stvar je pa taka, da že stisnem zobe in po vadbišču sopiham, sem pa prestara in predebela, da bi kaj več kot občasno na tekme hodila, pa bradato veselje gor ali dol. Za čast in slavo poskončnih bradic je nujno potreben še kak kandidat, ki mora imeti na štrikcu kakega urnega dvonožca!
In ker so tele naše bradice pač prizadevni ovčarčki, ki nujno potrebujejo službo, vsi pa ne moremo imeti zraven še črede ovac, je agility hkrati hec in brez heca zelo dobra zaposlitev za male divjake.
Lp, Breda


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Bambi , četrtek, 01.09.2005 : 10:05:36
Breda in Vivi, dobrodosli  :). Crna Smrt pogresa svojo ovco in se nadeja dolgega pregona v soboto  ;).


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Bradačka , četrtek, 01.09.2005 : 11:43:06
Hmm, to pomeni, da si je že ušesa spočil  ;D! Bo dobil poljubček in pošteno porcijo bevskanja  ;)!
Lp, Breda


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: andi , četrtek, 22.09.2005 : 11:50:10
Yo, se opravičujem, sem spregledala tole temo; koliko pa je daj tole pseto veliko oz koliko mesecev ima?

Tudi v Dragomlju imamo enega birdija, rjavega; mislim, da je samček. Je morda kdo od vas tam?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Yo , četrtek, 22.09.2005 : 11:58:36
Andi, tamali je od forumovke Sally in če se ne motim, ima zdaj okoli 4 mesece. Živi pa v Domžalah.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: andi , četrtek, 22.09.2005 : 12:00:10
Huh, mislim, da je ta še premali. Po laični oceni je imel tisti že okrog 6, 7 mesecev.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sammy , nedelja, 25.09.2005 : 11:56:52
eno vprašanje - a je na teh fotkah bearded?

Fotka 1 (http://www.geocities.com/deniszver/Slike/Pasja_razstava/P9184449.JPG)

Fotka 2 (http://www.geocities.com/deniszver/Slike/Pasja_razstava/P9184450.JPG)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 25.09.2005 : 12:15:56
eno vprašanje - a je na teh fotkah bearded?

Fotka 1 (http://www.geocities.com/deniszver/Slike/Pasja_razstava/P9184449.JPG)

Fotka 2 (http://www.geocities.com/deniszver/Slike/Pasja_razstava/P9184450.JPG)
Je ja ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sammy , nedelja, 25.09.2005 : 13:12:34
ok, hvala :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 12.11.2005 : 22:10:49
Se ena Ike-ova (Stars at Sea XXX Dreadmonboogaloo) fotka, za se mal naslajat... ;)
(http://www.britanci.com/slike/ike.jpg)
...se ze veselim, da ga spet poljubckam, ko ga bom po dolgem casu videla v Vrtojbi! :D

Sammy,
na slikcah, ki si jih objavila sta beardija in sicer na 1. Dea-Dro Look I'm Here iz Slovaske, na 2. pa Potterdale Miami Star iz Hrvaske


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sammy , sobota, 12.11.2005 : 22:14:30
Sammy,
na slikcah, ki si jih objavila sta beardija in sicer na 1. Dea-Dro Look I'm Here iz Slovaske, na 2. pa Potterdale Miami Star iz Hrvaske

waw, ti si pa prava poznavalka! hvala za info. :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , sobota, 12.11.2005 : 22:20:20
Kje se da videti se ostale mladice iz tega legla? lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 12.11.2005 : 22:27:05
Kje se da videti se ostale mladice iz tega legla? lp
Crno psicko Gill (Stars at Sea XXX Belt Buckle) v Ljubljani, rjavega samcka Jessy-ja (Stars at Sea XXX Beatbox) pa v blizini Krskega... :)

kaja,
a si ti pravila, da si "obozevalka" Zibe? "Punca" bo namrec v Vrtojbi in ce prides tudi ti, jo bos lahko se v zivo spoznala... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , nedelja, 13.11.2005 : 09:29:12
Mislila sem, ce se da videt kaksne slikce. ;D  ;)
Ce bom v Vrtojbi vas sigurno piscem. Me prav zanima kaksna je ziba zdaj. lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 13.11.2005 : 10:59:18
Mislila sem, ce se da videt kaksne slikce. ;D ;)
Aja, LOL! ;D Sorry, blond barva... :P Zal se nimam nobenih slikic ostalih malckov. :( Ko jih dobim pa jih bom z veseljem objavila!

Evo eno slikco od Zibe z zadnje razstave, ko je bila BOG1! :D
http://www.starsatsea.net/slike/zibi-razstava.jpg


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , nedelja, 13.11.2005 : 11:18:11
Vidim, da je psicka se vedno ful svetla, me pa res zanima kaksna je v zivo. :D
Hehe, pa se ena moja napaka: vas poiscem in ne piscem! ;D lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 13.11.2005 : 15:02:36
Uau kaksna je zibi zdaj :) Sem jo nazadnje videla lansko leto v Ljubljani :-[ ??? ;D
Punca je res lepa ;)

Sally imas kaksne nove Topijeve slikice? Me prav zanima kaksen je zdaj ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Ivana , sobota, 19.11.2005 : 17:40:09
sally: a to pomeni, da je tudi Maja tukaj?


Lep pozdrav, Ivana


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 19.11.2005 : 18:19:09
sally: a to pomeni, da je tudi Maja tukaj?


Lep pozdrav, Ivana
Mogla bi, pa mi je pred 2 dnevoma sporocila, da je zaradi bolezni zal ne bo, ne v Vrtojbo, ne na specialko v Zagrebu, kjer je bila Ziba prijavljena... :(

pia_in_co.,
Topi bo v Vrtojbi (ce tudi njih ne preseneti kaksna bolezen :P)...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , torek, 22.11.2005 : 07:58:11
Sally, kako ste se odrezali v Vrtojbi ? Sem bolj malo sledila bradice  :P
Pa cestitke za BIS Puppy z Ike-om :D :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Petra-Pika , torek, 22.11.2005 : 22:47:16
Pa sem se tudi jaz odločila nekja napisat. Bolje rečeno vprašat. Imam 6 mesecev starega psička, bradatega škotskega ovčarja. Sicer to ni moj prvi pes, ko sem bila mlajša sem že imela psa, pa je sedaj zame vse zelo novo. prejšnji pes je jedel predvsem frolice, takrat se ni dbilo dosti, začetki eukanube in tako vendar sedaj ko imam mladička ne vema kaj naj. vzreditelji so mi povedali da je jedel pri njih hills brikete, ki sem jih seveda kupila, venar jih moj kuži ne je. načetih imam 6 različnih hran-briketov, on bi pa jedel samo kuhano hrano, sicer je tiž , testenine, zelenjavo seveda vse pomešano z mesom, ampak mi to vzame precej časa. Kakšnšne ideje? In še kolikokrat na dan naj bi jedel 6 mesecev star pes?
hvala...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , petek, 25.11.2005 : 12:22:45
Petra-Pika,
dobrodosla med nami! :) Nekateri Beardiji znajo bit precej izbircni glede hrane. Zelo me cudi, da so ti vzreditelji povedali, da je kuza jedel neko vrsto briketov, ki jih sedaj, kot pravis, sploh noce povohati. ??? Tole s kuhanjem bo kar naporno (pa tudi zelo tezko bos lahko psu ponudila res uravnotezen obrok), zato bi ti priporocala, da zacnes z disciplino in psa navajas na brikete katerim vsak dan nekaj novega primesas, da ga spodbudis k teku. Naj se ti ne smili, ce bo kaksen dan protestiral in obroka ne bo niti povohal... Moji ("starejsi") psicki sem tudi sama nekoc hranila s Hill's-om pa sem imela obcutek, da jima ne gre tako v slast, ker nima tako intenzivnega vonja kot nekatere druge hrane. Sedaj imam svoje pse ze dobri 2 leti na Purini Pro Plan in moram reci, da sem zelo zadovoljna, saj do sedaj se nisem imela tezav. Priporocam ti, da svojemu psu ponudis obrok kvalitetnejsih "Puppy" briketov (do priblizno 1 leta starosti, potem lahko zacnes s hrano za odrasle pse), katerim primesas vsakic nekaj drugega, npr. razredceno juho, koscke mesa iz juhe, surovo mleto meso, sardele ali tuno iz konzerve, surove rumenjake... Nasi psi (govorim predvsem za starejse) sedaj jedo 1 x na 2 dni tudi testenine ali riz primesane k briketom. Ker je tvoj kuza se relativno mlad bi mu sama se vedno dodajala vsaj 1 x na dan ali 2 dni kaksen mlecni obrok (to priporocam tudi vsem lastnikom mojih mladickov) - skuta ali jogurt. Seveda mora pri vseh teh obrokih prevladovati delez briketov! Dodatek naj bo zgolj za vzbudit zanimanje in tek pri psu. Glede hranjenja, oz. st. obrokov. Pri 6 mesecih naj bi kuza jedel 2 x ali 3 x - odvisno kako mu pase. Pri mojih je bilo vedno tako, da so pri 6 mesecih jedli le 2 obroka - enega zjutraj in enega zvecer, ker so v tej starosti sami opustili opoldanski (3.) obrok. Sporoci kako boste napredovali... ;) Aja, kako pa je ime tvoji Bradici? :)

pia_in_co.,
v Vrtojbi je Topi dobil CAC in bil v ozjem izboru (s psicko iz razreda prvakov) za BOB, za Ike-a pa tako ves (hvala za cestitke ;))... Res lepo presenecenje tale BIS Puppy! :D Predvsem zato, ker gre za ze drugo generacijo "zvezdic" z moje psarne (dokaz vec za zlobne jezike, ki jih je tale paritev tako mucila...). ;) ;D Seveda pa bomo videli kako se bo fantic razvijal v bodoce... Tako kot je sedaj lepo kaze.

Ne smem pozabit povedat, da so nase Brade tudi zelo pridne v poslusnosti. Topi se bo jutri izkazal na B-BH izpitu. Drzite pesti in tacke... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , petek, 25.11.2005 : 14:43:34
Sally, meni je bil Ike strasno vsec. :D Saj so vsi birdiji lustni, ko so mali, ampak ta je zaradi barve res nekaj posebnega (se opravicujem vsem ostalim sivim ali crnim birdijem  ;)) . Zal mi je da nisem imela digitalca s seboj, ko sva se srecali. lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 05.12.2005 : 17:52:25
Vceraj sem po mailu dobila se nekaj slikic Ike-ovega bratca Jesse-ja, ki mi je se posebej pri srcu, ker je bil ob rojstvu skoraj pol manjsi od drugih, vendar je z veliko volje do zivljenja in nekaj moje pomoci pri hranjenju v prvih dneh, danes zrastel v pravega lepotca... :)

http://www.starsatsea.net/slike/jesse1.jpg
http://www.starsatsea.net/slike/jesse2.jpg


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 10.12.2005 : 16:05:22
Nasa lepoticka pozira... :D
http://www.starsatsea.net/pictures/zibi-face.jpg


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 12.12.2005 : 16:16:15
Uau Ziba je pa res prava lepoticka :) Pa tudi Jessy je simpaticen, cisto podoben Ike-u ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: beardi , sobota, 17.12.2005 : 11:42:59
Živjo, :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Babalu , sobota, 17.12.2005 : 16:49:42
Ojla,mi smo pa vceraj srecali na PST-ju eno bradico,ki je prav takih barv kot Jessy na tvojih slikicah Sally.Kaj je mogoce kaksen tvoj mladicek v Lj? Je bil pa full prijazen in sploh se ni bal ne moje mrcine ne njenega prijatelja...je samo veselo pritekel,skakal v luft in veselo lajal.Prav lepo videt nebojecega mladica.
Lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 18.12.2005 : 11:15:42
Hojla Balu! :)

Mogoce je bil pa Jesse-jev brat Ike (tisti, ko je v Vrtojbi bil najlepsi mladicek v BIS-u), saj zivijo lastniki v Domzalah... ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Babalu , nedelja, 18.12.2005 : 11:56:27
Hm,bom gospoda kar vprasala ko(ce) ga drugic srecam...se mi zdi pa malo cudno, da bi se vozil iz Domzal do Koseskega bajerna ??? Ampak ta topla rjava barva je meni osebno zakon!! 8)
Lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 18.12.2005 : 13:22:05
Gospoda al gospodica? ??? Ker Ike-a ima mlad par. Je pa cisto mozno, da je mladicek pripeljan od kod drugod. Na Hrvaskem sta bili nekje v istem obdobju se 2 legli, pa mislim da je v enem bil tudi rjavi beardie. :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , sobota, 24.12.2005 : 00:47:07
Ne smem pozabit povedat, da so nase Brade tudi zelo pridne v poslusnosti. Topi se bo jutri izkazal na B-BH izpitu. Drzite pesti in tacke... ;)
Kako se je odrezal Topi :D :D :) ?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: rožica , sobota, 24.12.2005 : 08:30:24
Zadnjič sem srečala psičko pasme bradati škotski ovčar, pa me zanima, če je normalno za to pasmo, da je skoraj čisto bele barve. Psička je stara 15 mesecev- se mogoče s starostjo barva spremeni? ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Agnes , sobota, 24.12.2005 : 08:42:10
Pia, to, da je Topko car, ze vemo. Zato mu tudi BBh ni predstavljal vecjih tezav. Ampak vec bo povedala Polona. Rozica, brade so lahko tudi zelo svetle.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 24.12.2005 : 14:05:28
Tisti vikend, ko bi mogel Topko imet izpit (in je zaradi tega "sprical" specialko v Zagrebu  >:( ;D) je le-ta zaradi izrednih razmer (saj se se spomnete tistega nenormalnega sneznega meteza) odpadel... Prestavljen je bil teden kasneje in Topi je (vsekakor) izpit uspesno opravil! :D Sem cisto pozabila dodat na mojo stran tale uspeh... :-[

rozica,
beardiji so v starosti 15 mesecev v polnem teku menjavanja dlake. Pri tem spreminjajo tudi barvo dlake (pravi kameleoni, haha ;)) in pesceni in modri beardiji lahko velikokrat v tem obdobju izgledajo povsem beli. Ceprav ko jih malo boljse pogledas na svetlobi vidis razliko, kje je prava bela in kje vlece na krem ali sivkasto. Ce je zelo tezko razlociti, ali gre za modrega ali pscenega beardija pa se lahko ugotovi na podlagi barve smrcka, pigmentacije na ustnicah in obrobe na ocesnih vekah (modri imajo vse to sivkasto-crnih odtenkih, pesceni pa v  rdece-rjavih). Btw, zgoraj sem pripopala slikico od Zibelin, ki ravno tako izgleda povsem bela... A se morda spomnes kako je bilo ime beardiju, ki si ga srecala? :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: rožica , sobota, 24.12.2005 : 14:59:21
Sally, hvala za pojasnilo. Saj psička ni bila popolnoma bela, ob strani se je že videla nakazana siva barva. Imena se pa žal ne spomnim :-[, živi pa mislim da nekje v centru.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 24.12.2005 : 19:33:01
rožica,
najverjetneje je bila "moja" Brina... :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: rožica , sobota, 24.12.2005 : 22:55:21
A res? Samo je bila pa z enim starejšim gospodom ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 24.12.2005 : 23:41:00
rozica,
pravim "moja", ker prihaja iz moje vzreje... ;) Saj ves... Vsi mladicki ostanejo vzreditelju vedno "njegovi otroci"! :) Posvojila pa sta jo starejsa (to mi tako grdo zveni :P) zakonca iz Ljubljane. Brina je modra psicka iz mojega prvega legla, rodovnisko ji je ime Zephyr Breeze. Je pa sestrica Zibeline, Vicky in Topija, ki se veckrat omenjajo v tej temi... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: rožica , nedelja, 25.12.2005 : 09:17:06
Aja, oprosti, nisem vedela, da vzrejaš to pasmo :). Možno, da je bila ona. Gospod je bil izredno pirjazen, kužka sta se pa hotela kar igrat- je bila psička tako nežna :)- samo sredi centra bolj težko. ;)

Lp, Urša


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: topy , ponedeljek, 26.12.2005 : 13:52:16
Vesele bozicne praznike in srecno novo leto!

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Moon , četrtek, 12.01.2006 : 00:20:01
rožica,
najverjetneje je bila "moja" Brina... :)

Najverjetneje smo tudi mi tole Brino (s starejsim gospodom ;) ), danes srecali na Rozniku. Ful lustna & zelo prijazna psicka ;) Pa lepa za znoret .. :)

http://pasja-srecanja.moj-album.com/slike/1504632/DOzQCdWYdReHmkTJ.v.jpg

http://pasja-srecanja.moj-album.com/slike/1504632/Nz78I3Gled5_mz3s.v.jpg

http://pasja-srecanja.moj-album.com/slike/1504632/ZEs_yRfWPInDrJ_z.v.jpg


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , četrtek, 12.01.2006 : 00:52:00
Ja, zgleda da ste res srecali Brino. :) Brinca je bila ze od nekdaj nekaj posebnega. Prav zabaven kosmati klovencek. :D Res sem vesela, ker je dobila odlicne nove lastnike, za kar pa sem hvalezna nekomu iz foruma, ki je sedanjim Brininim lastnikom sporocil, da se je psicka oddajala (zal ne vem, kdo tocno je bil :-[). "Brina rulz" ;D ;D ;D

Vceraj sem dobila e-mail (citiran je spodaj), ki zadeva mojo ljubo pasmo in me je izredno pretresel, razocaral,... :-[ Toliko bolj, ker osebno poznam glavne akterje zgodbe (lastniki psa, lastnika psicke, vzreditelj). Glede na to, da Britancki ze tako malo kasneje dozorijo, je parjenje 12 mesecne psicke resnicno absurd in skrajno neodgovorno dejanje, za kar pa so odgovorni tako lastniki psicke kot psa, ker so sploh dopustili parjenje tako mlade psicke... :(

Citat
From: Cornelia Loest (Hartman)
Date: 01/10/06 12:17:19
To: Cornelia Loest (Hartman)
Subject: pregnant at 13 months
 
 
 
To those who are concerned about the welfare of our beloved breed:
 
We were shocked yesterday by a message that a breeder in Italy has mated a 13 months old bitch!!! She is pregnant so will get puppies soon.
The man has confirmed this to me personally, so it is no rumour or gossip.
This is a bitch puppy we sold to this unscrupulous person in the belief that he would never have her mated at such an early state. Needless to say that we are shocked. This poor little puppy! We have a puppy of 14 months here and my stomach turns around thinking that she would be pregnant and had to give birth.... I have lost faith in the dog world. Also the stud dog owner had to have so much responsibility to refuse to mate a so young bitch!
If anyone wants to know details call or write me personally please.
I hope none of you will ever sell this man a puppy anymore, the only way to stop this unscrupulous cruelty.
 
Heavily shocked Conny
and also Joop
 
 
the bitch owner is Filippo Ripioli the owner of Firstprizebears Z'Winnetou and Firstprizebears Denver born 28.10.2005!!!!
 
the studdog owner is the Ormoz Family in Croatia!!!!!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Ora , petek, 13.01.2006 : 13:29:08
Brinini lastniki so me prosili naj malo poročam o njihovi ljubljenki  :)
Brina ima zeloooo rada sneg, lastnike med sprehodi stalno cufa za prste - povedali so jim, da je to ovcarski nagon in da to pomeni, da jih ima svoje ovcice   :P Upajo, da temu ni ravno tako, ampak se pa grickanja rok res zlepa ne navelica  ;D
Drugace pa je noro druzaben pes zelo se rada lovi, vcasih pa se se poci na tla se s kaksnim drugim psom in potem tam lezita kot dva crknjena zalublenca. Vcasih jo pa pici in tudi ce se hoce ta drugi kuza lovit (zlasti manjse pasme), ona kar zdi na mestu in potem samo malo bulji v smer psa, ki besno skace okoli nje, prav zabavno za pogledati  :D
Z njo so bili tudi v pasji šoli, kjer se je veliko naucila, vendar pa tega znanja ni zelela uporabiti izven teritorija pasje sole. Tako imajo se vedno velike probleme z odpoklicom. Nastudirali so ze vse mozne finte kako jo ujeti nazaj na povodec, ko je igre konec, vendar pa je Brinka Pobalinka brihtna punca in je te trike sama se bolje nastudirala  ;D Kadar je kriza jo gospodu pomaga uloviti tudi kdo od sprehajalcev, najveckrat prijazna punca z bokserko  ;)

Drugace pa sem jaz "kriva", da se Brinka sedaj sprehaja po Tivoliju in Rozniku in sem njene sedajsnje lastnike opozorila, da se oddaja. Prej so imeli tibetanko in edini pogoj za novo psicko je bil nekaj zeloooo kosmatega   :P


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , petek, 13.01.2006 : 14:07:37
Sally, a imas kaksne podatke o tej psici ;)

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , petek, 13.01.2006 : 16:57:09
Ora,
najlepsa hvala za porocanje o Brinki Pobalinki! :D Se priporocamo se za kaksne pripetljaje. ;D Potem se pa morem tebi lepo, lepo, lepooo... zahvalit, ker je Brinca resnicno dobila enkraten dom! Hvala, 1.000 x hvala! :)

Sally, a imas kaksne podatke o tej psici ;)
Uuu, te slikice mi pa se nisi razkrila! :D In skoraj je ne bi prepoznala. :-[ Kuzonka, ki je ze 3x menjala ime... :P Menda se ima super in se je izredno lepo vklopila v druzbo ostali bradatih sostanovalcev. ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , petek, 13.01.2006 : 17:06:05
Saj teh slik ti res še nisem kazala :-[

Še nekaj slikic (kako se upa spravljat na večjo ž'valco ;D)

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: bina , petek, 13.01.2006 : 17:10:03
pa še ena, pa še ena :) :) Družno pitje ;D ;D

Res ima fenomenalen karakter. Najbolj me je fascinirala, da je lovila kepe :o 15 min sem ji jih metala, pa še ni imela dovolj :) Nisem navajena na tak "fedrček", zato me je full presenetila...

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Jenny Tiffany , torek, 28.02.2006 : 08:32:52
Tudi jaz pošiljam nekaj slik Jenny, ki neizmerno uživa letošnjo zimo, polno snega. Če kdo želi imeti sliko višje resolucije (za wallpaper), naj sporoči!  ;D

http://us.a2.yahoofs.com/users/4401c5eaz47d36725/e2f2/__sr_/9e39re2.jpg?phoCABEB43Frr8d3

http://us.a2.yahoofs.com/users/4401c5eaz47d36725/e2f2/__sr_/bba8re2.jpg?phoCABEBPEFD0QJ4

http://us.a2.yahoofs.com/users/4401c5eaz47d36725/e2f2/__sr_/40b1re2.jpg?phoCABEB69PDbCoy

http://us.a2.yahoofs.com/users/4401c5eaz47d36725/e2f2/__sr_/4aeare2.jpg?phoCABEBCtkR28s.

http://us.a2.yahoofs.com/users/4401c5eaz47d36725/e2f2/__sr_/9388re2.jpg?phoCABEBYkL7mxRy

http://us.a2.yahoofs.com/users/4401c5eaz47d36725/e2f2/__sr_/39d0re2.jpg?phQSABEB05kJYvoy


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sreda, 01.03.2006 : 00:11:36
Jenny Tiffany,
ne vem ali samo jaz ne vidim slikic, ali se kdo? :-[

Pri nas je nekaj novosti, odkar smo se nazadnje javljali in sicer...

Ziba je bila proglasena s strani Kluba za Britance (SKBOP) TOP BEARDED COLLIE Slovenije v letu 2005! ...seveda sva s solastnico Majo nadvse ponosni!!! :D :D :D ;)

Je pa se ena cisto sveza novicka... Nasa Vicky bo (ce bo slo vse po sreci - drzite pesti ;)) prvic mamica, ponosni ocka pa je na sliki... v vsej svoji lepoti... :)
http://www.starsatsea.net/pictures/ddmp.jpg



Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , sreda, 01.03.2006 : 21:25:48
Pozdravljeni,

žal tudi jaz ne vidim slikic tako, da bo kot kaže nekaj narobe.... :'(

Čestitke obema in seveda Zibi za osvojeni naslov ;)

Držim pesti za Vicky....seveda pa me zanima, kdo je ponosni očka?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , ponedeljek, 20.03.2006 : 01:47:25
Joj, sploh nisem prej opazila...  :-[

DinT,
dobrodoslel/la(?) na forumu! ;) ...in najlepsa hvala za cestitke! :D Ponosni ocka je/bo (ce bo? :P) Dea-Dro Marco Polo. V ponedeljek ali sredo bom lahko sporocila kaj vec o tem... (Sem ze vsa na trnjih... :-X)

Pri predstavitvah clanov sem prebrala, da boste tudi vi kmalu (ali pa ste morda ze ???) ponosen lastnik brade? Super, da nas bo vse vec! :D Upam, da boste lahko kmalu kaj vec povedali o tem! :) Sklepam, da je iz HR? ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , ponedeljek, 20.03.2006 : 14:57:06
Ja,...smo že lastniki naše bradice. Dobili  smo jo 8.2.06, ko je bila stara 8 tednov. Buča je nekaj posebnega! Verjetno...no skoraj sigurno tako razmišlja vsak lastnik o svojem štirinožnem prijatelju. Za naju še toliko bolj, saj je to kuža, ki sva si ga oba dolgo želela. Glede na to, da sva imela vsak svojega mešančka (11 in 16 let) je to še toliko bolj razumljivo. Kuža je natanko tak kot sva si ga predstavljala. Tako karakterno kot tudi po videzu. Polna energije, zelo učljiva,....skratka...super!! Pa saj mi to ni treba praviti na tem forumu, ker imate skoraj vsi enake ali še večje užitke doma, ker ste tudi sami lastniki bradic in veste o čem govorim.

Res je,...Buča je iz HR....prihaja iz psarne Sagena....

Toliko za 1x...

Lp,


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , četrtek, 23.03.2006 : 12:48:33
Z dovoljenjem blumine objavljam njen post, ki ga je napisala v temo o skotskih ovcarjih:

Citat
Kopiram tole novicko se sem, saj se bojim, da jo bo v temi o zdravju prebralo premalo ljudi.
Kot verjetno ze sami veste, je med Skotskimi ovcarji vsaj 30% taksnih, ki zaradi Ivermektina in nekaterih drugih zdravil lahko poginejo. Prenasalcev, pa je se mnogo vec.
Test je poceni, za vas lastnike pa zelo dragocen. Kot zanimivost naj povem, da je 10 avstralskih ovcarjev ze potestiranih in zanimivo, ze so med njimi odkriti tudi taksni, ki teh zdravil resnicno nikoli ne smejo prejeti. Srecni njihovi lastniki, ki vedo za taksen dragocen podatek.
Posredujem:

Vesela novica!
V Sloveniji (Veterinarska Fakulteta v Ljubljani, IAHE, laboratorij za genetiko in molekularno biologijo) je od sedaj naprej mozno opravit MDR1 test. Za vse, ki imate colije raznoraznih vrst in oblik, in njihovo zlahto in vas skrbi ce prenesejo Ivermektin in nekatera druga zdravila, je to zelo razveseljiva novica.
Nekaj o MDR1 si lahko preberete tu:
http://www.vetmed.wsu.edu/depts-VCPL/
pasme, ki imajo lahko omenjeno tezavo:
 http://www.msnbc.msn.com/id/5518665
in se za nemsko govorece:
http://www.vetmed.uni-giessen.de/pharmtox/mdr1_defekt.html
Pozdravcek
Blumina


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , četrtek, 23.03.2006 : 17:37:00
kaja,
jaz sem to sicer preletela, ko je Blumina objavila pod Skoti, ampak ne vem, ce ima to kaksno vezo z "naso" pasmo... ??? Kolikor mi je znano, Beardiji nimajo tezav z dolocenimi vrstami zdravil (kot Skoti). O tem sem se pogovarjala pred casom tudi z nekaterimi tujimi dolgoletnimi vzreditelji, ki tudi se niso slisali za take primere. Na sreco... :)

Objavljam se eno lepo novicko... Pestvali bomo! Konec aprila. :D Potrjeno danes na UZ... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , četrtek, 23.03.2006 : 17:56:25
Na tem linku http://www.vetinfo4dogs.com/ je objavljeno sledece...
Citat
Theses breeds have been tested and so far the gene has not been found..
Australian Cattle Dog 105
Australian Kelpie 109
Bearded Collie 136
Belgian Malinois 63
Belgian Tervuren 104
Bernese Mountain Dog 111
Border Collie 222
Borzoi 91
English Setter 73
Flat Coated Retriever 111
Greyhound 110
Italian Greyhound 117
Jack Russell Terrier 91
Koolie 56
Labrador Retriever 113
Pembroke Welsh Corgi 132
Whippet 105

Note: There have been recent reports on the internet that the mutation has been found in Border Collies.

Ponekod sem sicer zasledila, da se sumi (Certain reports show that probably also Bearded Collies,...), da naj bi bil ta problem tudi pri Beardijih, nikjer pa nisem zasledila podatka o najdenih primerih.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: kaja , petek, 24.03.2006 : 09:15:42
Ups, moja napaka. Sem imela nekje v spominu, da imajo lahko tezave vsi britanci, me pa veseli, ce brade niso med njimi. Seltiji vem da so...

Nisem spremljala teme...katera bo mamica?  :D lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , petek, 24.03.2006 : 09:37:46
Nisem spremljala teme...katera bo mamica? :D
Je pa se ena cisto sveza novicka... Nasa Vicky bo (ce bo slo vse po sreci - drzite pesti ;)) prvic mamica, ponosni ocka pa je na sliki... v vsej svoji lepoti... :)
;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Rosa , sobota, 25.03.2006 : 22:16:43
Mene pa zanima, seveda ce ni javna tajna, koliko stane kuza te pasme?

So tako cartkani, da bi clovek kar spal na njih! ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 27.03.2006 : 16:51:03
Ce se ne motim okrog 1000 eurov ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , petek, 07.04.2006 : 13:58:54
Ce se ne motim okrog 1000 eurov ;)

Ja,...bo kar držalo.  :D

Zanima me, če ima kdo informacijo kdaj so jutri v Vrtojbi na vrsti "bradice"?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 15.04.2006 : 14:09:18
Cena pri nas se res giblje tam nekje okoli 1.000 EUR, se pa pri nasih "juznih sosedih" dobijo tudi za pol ali celo manj kot pol te cene... Zakaj je temu tako pa... :-X

V zacetku prihajajocega tedna se odpravljamo na kar dolgo pot (okoli 800 km ena smer), kamor odhaja k svojemu izbrancu nasa Zibika (Top Beardie 2005 v Sloveniji ;)). :D Tako, da drzite pesti, da se bo obneslo... O podrobnostih pa vec cez kak mesec, ko bo znano, ali smo bili/bomo uspesni.

Vicky se je umirila in se ze pridno pripravlja na vlogo bodoce mamice, ceprav je se vedno (po njeno) malce "odstekana" na trenutke. Pred nekaj dnevi se je odlocila, da bi sla malcek na svez zrak okoli hise, pa se je za odhod na prosto posluzila kar odprtega okna (mi ni jasno, kako ji je uspelo skociti tako visoko s tako velikim trebuhom). :o :-X Vsekakor porocam, ko se bo zacelo dogajati karkoli v vezi veselega dogodka... ;)

Ups, skoraj bi pozabila! Ziba je uspesno zastopala slovenske barve pri beardijih na CACIB Vrtojba in "odprla" slovenski sampionat s CAC in Res. CACIB. Cestitke solastnici Maji, ki jo je lepo pripravila in predstavila sodnici! :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , sobota, 15.04.2006 : 18:31:05
Cena pri nas se res giblje tam nekje okoli 1.000 EUR, se pa pri nasih "juznih sosedih" dobijo tudi za pol ali celo manj kot pol te cene... Zakaj je temu tako pa... :-X

Stars@Sea prosil bi te, če lahko utemeljiš svoj zadnji stavek. Tudi sam sem namreč kupil psa pri "južnih sosedih"...cena toka kot pri nas!

Glede na videno po netu...psarne pri "južnih sosedih" nimajo slabih psov... prej nasprotno, imajo zelo veliko kvalitetnih in uspešnih psov, tu mislim predvsem na rodovnik in uspehe na tekmovanju.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 15.04.2006 : 20:31:23
DinT,
pol so vas pa fanj nat... :-X Drugega ne morem reci... :-[ (Se en dokaz, ce mi ne verjamete -> http://www.mojpes.net/modules/legla/article.php?storyid=111) Pa ne se sekirat, sem slisala tudi za druge, ki so bili sicer drugace nat... oz. ostali brez pomoci "skrbnih" vzrediteljev, ko so to najbolj (krvavo) potrebovali. Zal... :-\

Glede na "videno po netu" pa... Pametno bi bilo, da se pred kakrsnimkoli razglabljanjem o kvaliteti v pasmi (s katero sklepam, da ste se prvic srecali in vam je to prvi mladicek) pogovorite se s kaksnimi uglednimi evropskimi vzreditelji, sodniki... :) Ni vse zlato, kar se sveti in... internet marsikaj "prenese". ;) Pa se to... Morda ne bi bilo slabo, da si pojme o razstavnih kraticah in titulah malo bolje prestudirate...

Ne vzameite za slabo, nimam nic proti, samo se mi ne zdi fanj, ko nekateri vzreditelji (ali pa "rejci" :P) mazejo oci lastnikom svojih mladickov. :-[ Sorry...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , sobota, 15.04.2006 : 22:01:09
Jaz lahko rečem, da sem psa kupil ugodno (ravno zato, ker sem se pogovoril z uglednimi našimi in evropskimi vzreditelji, ki so mi svetovali nakup pri "južnih sosedih"(enaka cena bolj kvalitetni psi) in ker je to prvi mladič te pasme, verjemite, da sem se zelo dobro pozanimal kaj in kako...zato se ne čutim nat... Bi pa prosil za kakšen naslov-ime-priimek uglednega našega ali tujega sodnika, vzreditelja, ki mi bo pomagal odpreti oči, da bom 100% prepričan ;) Čeprav še vedno ne vem kako in s čim naj bi mi jih zamazali? :-\

Res imate prav, da net vse prenese. To velja za vse in vsakega. Kar se naslovov tiče so takšni kot so zapisani v vseh pravilnikih in veljajo za vse enako. Res je, da jih nekateri psi dosežejo v hudi konkurenci-prijavljeno več psov, močna mednarodna razstava, ..itd...nekateri pa so na razstavah sami oz. sta dva ali trije...vendar to ni pomembno,...ali pač?

Res je tudi to, da ni vse zlato kar se sveti...čeprav ne vem na koga ali kaj naj bi to letelo?

Kaj imate rejci oz. vzreditelji med seboj ni moj problem. Ko pa nekdo prične pisati/govoriti nekaj o drugem je to druga zgodba. Še posebej, ko se dotakne dela v katerem sodelujem tudi sam. Zato pisanje kot je "rekla-kazala" ne pomeni nič. Lahko pričneva/mo odprto debato s konkretnimi imeni vseh, ki sodelujejo pri tej zgodbi in poskusimo sešteti + in -! Na koncu bomo videli kaj in kako.

Tisto kar je na netu me ne čudi...sporočilo je gor že mesec ali dva...cena se spreminja, kar je normalno glede na to kako veliko leglo je bilo...pse je potrebno prodati!

Kar se pomoči vzreditelja tiče....sam se ne pritožujem...tisto kar me zanima/rabim tudi dobim. Upam in verjamem, da bo tako tudi v bodoče.

Sorry, tudi VI ne vzemite za slabo...vendar, če imam slabšega in precenjenega psa (v kar dvomim) zato, ker sem ga kupil pri "južnih sosedih"...potem me pač zanima zakaj je temu tako?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 15.04.2006 : 22:09:53
Sorry, se ne bom vec prepucavala z amaterji... ;)

Bi pa zelo rada izvedela (ce ni skrivnost) imena
...ravno zato, ker sem se pogovoril z uglednimi našimi in evropskimi vzreditelji,...
ter kateri poimensko so ti psi
...psarne pri "južnih sosedih" nimajo slabih psov... prej nasprotno, imajo zelo veliko kvalitetnih in uspešnih psov, tu mislim predvsem na rodovnik in uspehe na tekmovanju
samo da bom malo bolj poucena, ker se mi ocitno ne svita o cemu je govora... :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , sobota, 15.04.2006 : 23:05:01
Se mi je kar zdelo kaj bo sledilo....

"Sorry, se ne bom prepucavala z amaterji.."

To naj bi bil odgovor vzornega vzreditelja nepoučenemu ljubitelju psov? To naj bi bil odgovor vreden zaupanja, spoštovanja do tistega na drugi strani, odgovor nekomu, ki rabi pomoč, ki išče odgovore na vprašanja, to naj bi bil nivo pogovora dveh izobraženih?? članov foruma ,kjer naj bi veljalo pravilo
MOČ ARGUMENTA in ne ARGUMENT MOČI?? Kar se mene tiče je to pod nivojem...

Verjamem, da vse poznate in ste bolje poučena od mene,...pa vendar:

Potterdale Miami Star..(potomcev ne bom našteval...jih je preveč..dobrih namreč...mogoče je trenutno najbolj aktualen Sammy Lee Black v.d. Augustinerhohe...);
Vateas Westa Iana, Whisper Imagine, Vangelis,...
Tirena Wandering Spirit Joyful Justice,....

Še bi jih lahko našteval...naj bo za 1x dovolj....

Kar se prvega vprašanja tiče...ni skrivnost...vendar bom problem izpostavil na mestu, ki bo temu primerno in bo velika večina prisotna, da ne bomo govorili kar tja v tri krasne in se potem izgovarjali kaj je kdo rekel in kaj ne!

Prosil bi vas... , če si boste kljub temu, da sem amater, vzeli vsaj malo vašega dragocenega časa in mi poskusili odgovoriti vsaj na eno prej zastavljeno vprašanje. Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , sobota, 15.04.2006 : 23:53:11
Kje pa je kaksno vprasanje na katerega naj bi odgovorila? ??? Zakaj bi o cemerkoli pisala, ko pa sami veste vse in se veliko vec o pasmi. :) Morda bi me pa vi kaj pametnega naucili? :P

Tisti, ki me poznajo vedo, da se lahko vedno in povsod obrnejo name z nasveti (ce jih zelijo), takim ki pa vedo o vsem vse pa nimam cesa tolmaciti, zato sem tudi napisala, da se ne mislim prepucavat.

Lahko dam le nasvet: Ucke odpret pa it morda na kaksno vecjo razstavo, tam kjer vseh omenjenih imen (zal) se nisem videla... ;) ;D P.S. Lokalna scena me ne zanima vec toliko...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , nedelja, 16.04.2006 : 00:11:29
"Čeprav še vedno ne vem kako in s čim naj bi mi jih zamazali?"

"Res je, da jih nekateri psi dosežejo v hudi konkurenci-prijavljeno več psov, močna mednarodna razstava, ..itd...nekateri pa so na razstavah sami oz. sta dva ali trije...vendar to ni pomembno,...ali pač? "


"Res je tudi to, da ni vse zlato kar se sveti...čeprav ne vem na koga ali kaj naj bi to letelo?"

"Sorry, tudi VI ne vzemite za slabo...vendar, če imam slabšega in precenjenega psa (v kar dvomim) zato, ker sem ga kupil pri "južnih sosedih"...potem me pač zanima zakaj je temu tako? "



...Mislil sem na ta štiri vprašanja... :-\ :D

Verjamem, da ste strokovnjakinja z veliko znanja, zato sem se sploh spustil v debato z vami-v upanju, da bom izvedel kaj več, oz. kaj novega...ne želim pa blatenja kar tako, vsepovprek in popolnoma na splošno...tega ne maram...zato bi želel KONKRETNE odgovore...in dokončane stavke..ne pa nedokončanih odgovorov, s samo ponujenimi, slabimi zaključki  >:(

P.S. Kakšno večjo razstavo imate v mislih - tip mednarodne razstave San Marina, ali morda še kaj večjega- npr. Crufts??? :o :P ::)

Hvala...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 16.04.2006 : 00:18:42
Moj zadnji in edini odgovor tebi DinT,

cas bo pokazal svoje... 8)

Ostale odgovore na vsa vasa vprasanja pa poiscite pri "uglednih nasih in evropskih vzrediteljih", ki so vas do sedaj pripeljali in vodili v svetu beardijev... ;) 8) Pa srecno! Zdaj pa lahko noc...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , nedelja, 16.04.2006 : 00:50:05
Pa smo spet tam...saj res, ko ne gre, pač ne gre... :-X Argumentiranje ni kar tako, je res?

"Ostale odgovore na vsa vasa vprasanja pa poiscite pri "uglednih nasih in evropskih vzrediteljih", ki so vas do sedaj pripeljali in vodili v svetu beardijev..."

Pri njih sem odgovore na večino svojih vprašanj dobil, zmotilo me je vaše pisanje, v katerem pišete o stvareh, ki jih še ne vem, ZATO sem želel VAŠE odgovore...Škoda, ker jih nisem dobil :-\ :-[

Sam nisem hotel nič dokazati, ampak kaj več izvedeti...Hvala vseeno, se bom trudil še naprej... 8)

Nekaj dobrega je pa vseeno v vsem tem...FORUM JE VSAJ MALCE ZAŽIVEL :-*

Ljubitelji bradic, zbudite se in kaj napišite...novih lastnikov je kar nekaj in vsi smo zares  vedoželjni...  :-[

Pa lahko noč! 8)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Barbara , ponedeljek, 17.04.2006 : 09:13:29
Pozdravljeni,

Tudi pri nas imamo že dobra dva meseca novega člana družine - malega birdija. No, ni več tako zelo majhen saj moram reči da kar hitro raste. To je že drugi pes te pasme pri nas, prejšnji nas je zapustil pred dvemi leti, ko pa smo iskali novega smo se zpet odločili za to krasno pasmo.
Moram pa povedati, da me je tole "prerekanje" kar malce razburilo, saj ne razumem zakaj bi bili psi kupljeni pri naših južnih sosedih kaj manj vredni kot psi iz naših legel.
Jaz sama imam kar nekaj izkušenj s to pasmo, na forum pa sem prišla z namenom da spoznam nove lastnike in izmenjam nekaj novih izkušenj potem pa naletim na .....
No pa saj tudi to paše zraven.

Lep dan še naprej!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , ponedeljek, 17.04.2006 : 20:10:08
Pozdravljena Barbara....

Tudi sam imam bradico staro toliko kot ti in tudi sam sem prišel na forum izključno zaradi tega, da zvem kaj novega.

Ko sem zasledil poste v katerih se piše, da sem se z nakupom nate... in da so psi kupljeni pri "južnih sosedih" manj vredni, da vzreditelji teh psov ne sodelujejo, pomagajo novim lastnikom....me je stvar začela zanimati (kar je za novega lastnika, ki je kupil psa pri "južnih sosedih" normalno, saj me skrbi oz. zanima zakaj imajo ljudje tako mnenje), zato sem postavil tudi nekaj vprašanj, na katera pa žal nisem dobil odgovorov....dobil pa sem odgovor v smislu, da sem amater, da se z menoj pač ne bodo ukvarjali, da naj odgovore iščem na razstavah, naj se pogovarjam z vzreditelji in sodniki...

Ker sam le nisem tako rosno mlad, naiven, neizobražen in o stvareh nekaj vem, se mi zdi nedopustno, da nekdo govori nekaj kar tja v tri dni, pri tem pa ni pripravljen nobene svoje trditve podkrepiti z ustreznimi argumenti, zato sem se tudi spustil v debato.

Žal mi je, če je vse skupaj izpadlo kot "prepiranje"....to sigurno ni bil moj namen. Vsak, ki prebere poste bo to tudi videl....Forum naj bi bil namenjen pogovoru, debati in delitvi informacij takih in drugačnih. Je pa res, da vseeno ne moremo pisati vsega oz. moramo biti pripravljeni svoje občutke, znanja tudi ustrezno argumentirati...vsaj tako mislim?!

Glede na to, da imaš bradico staro toliko kot jaz me zanima iz katerega legla je?

Lp,




Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , torek, 18.04.2006 : 16:32:58
Moram pa povedati, da me je tole "prerekanje" kar malce razburilo, saj ne razumem zakaj bi bili psi kupljeni pri naših južnih sosedih kaj manj vredni kot psi iz naših legel.
Se mi zdi, da Sally(Stars@Sea) ni hotela povedati, da bi bili kaj manj vredni, vendar to, da v nekaterih primerih pretiravajo s ceno(oz. jo tam kjer vidijo da lahko vec iztrzijo mocno dvignejo) ::) :P


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , torek, 18.04.2006 : 21:53:27
Citat
Cena pri nas se res giblje tam nekje okoli 1.000 EUR, se pa pri nasih "juznih sosedih" dobijo tudi za pol ali celo manj kot pol te cene... Zakaj je temu tako pa...

Ne vem pia_in_co., če si dobro razumela... :-\


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Barbara , sreda, 19.04.2006 : 06:40:57
DinT

Mi imamo tudi birdija kupljenega pri naših južnih sosedih. Mislim celo da imava psa iz istega legla. Naš junak prihaja iz psarne Sagena, položen pa je bil sredi decembra.
Moram ti povedati da smo zelo zadovoljni z našim psom.  Ker smo imeli birdija že preje imam kar nekaj izkušenj s to pasmo, čeprav je vsak pes po svoje malce drugačen.
Povej, kaj dogaja pri vas.

lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , sreda, 19.04.2006 : 08:16:15
Barbara, res je....imava bradice iz istega legla...Sagena...10.12.05...super!

Tudi pri nas smo zelo zadovoljni in lahko rečem, da fuuulll dogaja ;D ;D

Če prihajate iz Ljubljane se lahko vidimo... ::)

lp,

p.s.
Kako je ime fantu?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Barbara , sreda, 19.04.2006 : 08:30:52
No to je pa lepo, saj sem že na začetku predvidevala da imava psa iz istega legla.
Našemu junaku je ime Sax. Smo pa iz Kranja.  Tudi nam dogaja 100 na uro od kar ga imamo. Danes ravno pakiram ker gremo v Bovec na dopust, drugače pa kar povej pa se bomo videli saj do Ljubljane ni daleč.
aja - kako pa je ime vašemu birdiju

lp Barbara



Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , sreda, 19.04.2006 : 08:44:26

Super....Kranj - Ljubljana...1,2,3 ;D Naša je Santana. Uživajte v zasluženem dopustu...se potem slišimo, beremo ko se vrnete.

lp,


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: pia_in_co. , sreda, 19.04.2006 : 15:49:09
Stars@Sea prosil bi te, če lahko utemeljiš svoj zadnji stavek. Tudi sam sem namreč kupil psa pri "južnih sosedih"...cena toka kot pri nas!
V tvojem primeru je bila cena enkrat visja kot obicajno,ne ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: DinT , sreda, 19.04.2006 : 21:22:31

Ne,...pia_in_co. ni bila...sicer pa...kaj je zate običajno?

Napisal sem, da je cena pri "južnih sosedih" taka kot pri nas,....za koliko sem kupil psa ne pišem. Stars@Sea sem prosil samo, da utemelji zadnji stavek, ki se glasi: Zakaj je temu tako pa... :-X Želel sem odgovor samo na ta stavek.

Glede cene je tako...vsak oceni kaj kupuje in kaj je pripravljen dati za to. Tudi, če bi bili psi dražji kot pri nas (pri nas okoli 800), bi to ceno plačal, ker mislim, da so psi kvalitetni in so vredni tega denarja. Vsaj zame. In, če nekdo ironično in zelo samozavestno napiše, da so me nategnili, da vzreditelji niso vredni zaupanja(zraven se doda še "rejci"...vsi vemo kaj to pomeni), da rodovnik ne pomeni nič....me stvar zanima...in bi rad dobil odgovor ZAKAJ tako misli?



Naslov: Re: bradati škotski ovčar
Poslano od: Sally , nedelja, 23.04.2006 : 20:17:25
pia_in_co,
ne zgubljat energije brez veze, ni vredno. :) Nekateri preprosto rabijo cas, da "popredalckajo" zadeve (tako ali drugace), pa da se naucijo brat tudi. Vsi smo dali to skozi... ;)

Da malo polepsam temo... Objavljam nekaj slikic 2. generacije zvezdic, narejenih vceraj... :D
http://www.starsatsea.net/slike/mp/vicky-puppy2.jpg
Prvi 4 skoteni - 3 samcki in 1 samicka...

http://www.starsatsea.net/slike/mp/vicky-puppies.jpg
Vseh 8 na kupu - 4 fanti in 4 punce...

http://www.starsatsea.net/slike/mp/vicky-puppy1.jpg
Po obroku maminega mleka tekne spanec... :)

Zal pa tudi ena manj lepa novicka... Danes je ena od psick poginila, ker jo je Vicky polezala, tako da zalujemo... :'(


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Moon , ponedeljek, 24.04.2006 : 13:36:58
Kok so luskane kepce :) A so ze kej vnaprej rezervirani al še ne?

Lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , ponedeljek, 24.04.2006 : 22:52:04
Moon,
niso se vsi rezervirani. Je pa res, da sele pri 6 tednu dolocim kateri mladicek bo sel kam. ;)

Jutri nas obisce vzrejno tetovirni referent, da popise leglo...

Se nekaj danasnjih fotk...

http://www.starsatsea.net/slike/mp/vicky-puppy5.jpg
Mami Vicky z malcki... :)

http://www.starsatsea.net/slike/mp/vicky-puppy6.jpg
Puppy-ji pri najljubsem opravilu... ;D

http://www.starsatsea.net/slike/mp/vicky-puppy7.jpg
Mala Panda ali Brada? ???

http://www.starsatsea.net/slike/mp/vicky-puppy3.jpg
Najvecja in najtezja "baba" v leglu ;)

http://www.starsatsea.net/slike/mp/vicky-puppy4.jpg
Vsi na kupu po opravljenem tehtanju... :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: topy , torek, 25.04.2006 : 18:42:31
Zivjo,
Stars@Sea iskrene cestitke za lepo leglo.
Svoji sestrici cestita tudi Topi!!!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: topy , torek, 25.04.2006 : 18:47:24
Sorry za prst!!!!
Sem se zmotila! Upam, da je zacetnikom (novim clanom) dovoljeno.
LP
Topi


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Simon_in_Bay , torek, 25.04.2006 : 18:52:11
Čestitke tudi od nas! Včeraj smo jih vidli, cartat jih na žalost še nismo mogli a tudi to še pride ;). Mali so res lušni in kot kaže so malo tudi mamico umirili  ;D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , torek, 25.04.2006 : 19:00:22
topy pozdravljena! :D

Hvala za cestitke (prst oproscen zacetnikom ;) ;D)!

Otroci lepo napredujejo in ce bo moznost, bi se spodobilo, da si pride Topi ogledat svoje necake... ;)

Ce bos imela kaj casa pa nam napisi kako kaj Topi, kako solanje... Ste poskusili morda z agilityjem? ??? Topi ima namrec nekaj "fan"-ov na forumu... ;D

Simon_in_Bay,
tudi tebi hvala za cestitke... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: topy , torek, 25.04.2006 : 19:15:23
Zivjo,
Kje pa ste v Ankaranu ali Metliki?
V solanju kar napredujeva se vedno hodiva na poslusnost in istočasno na Agility. Sva bila ze stirikrat in sprobala skoraj vse ovire. Za enkrat nimava nobenih problemov, ceprav je ze padel dol iz mostu :).
Kako vstavis v tekst smeske? Jaz klikam na njih pa ni nic. >:(


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , torek, 25.04.2006 : 19:31:24
Topy, podravljen-a!

Upam, da ste ta-pravi, mislim, da smo se videli v Vrtojbi-vsi skupaj (tudi  Buča), smo bili navdušeni nad Topijem in vama-lastnikoma, ki sta nama dala veliko koristnih (prepotrebnih) ;) nasvetov..Hvala, še enkrat... :) 8)

Lepo, da že hodite na agility-poročajte o podrobnostih-upam, da bo vzpodbudno, tudi nas močno mika.... :D

Pozdravček vsem trem!

DinTinB


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Barbara , torek, 25.04.2006 : 19:41:18
Stars@Sea čestitke za krasne mladičke. Res so luštkani. 


Barbara


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , torek, 25.04.2006 : 20:11:49
topy,
saj ti kar gre s smeski... ;D ;D ;D

Mladicki so v Ankaranu, jaz pa bom tu z njimi se nekaj dni, pol pa odhajam "domov" pogledat konjicke in ostalo stirinozno (no, pa dvonozno ;D) bando.

Sem vesela, da lepo napredujeta! :) Meni je tako zal, da mi zmanjkuje casa za ostale aktivnosti... :-\ Nia bi verjetno prav uzivala v agilityju. Vicky je naravni talent za skakanje, sam jo poslusnost "malo" zafrkava. Sam morem povedat, da so jo mladicki ZELO spremenili. Na boljse seveda... :D Aja, pa (z malo zamude) cestitke za B-BH se tukaj! ;)

Barbara,
hvala za cestitke... :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Simon_in_Bay , sreda, 26.04.2006 : 18:54:27
In, če nekdo ironično in zelo samozavestno napiše, da so me nategnili, da vzreditelji niso vredni zaupanja(zraven se doda še "rejci"...vsi vemo kaj to pomeni), da rodovnik ne pomeni nič....me stvar zanima...in bi rad dobil odgovor ZAKAJ tako misli?

Mogoče najdeš odgovor na tem linku (sicer ne vem če imaš psa iz te psarne):
http://www.beardedcollie-sagena.com/litters.php

Poglej datume legel in kateri psi so starši mladičev. Sicer kvalitete njihovih psov ne poznam, a vsakemu normalnemu človeku vdari vsaj ena stvar hitro v oči, če ne vsaj dve.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Tosca , petek, 28.04.2006 : 10:48:50
Jaz bom samo to rekla, vzreditelj katerega psica ima v leglu 11 mladičev (16.11.04), pari takoj naslednjo gonitev, že kar po šestih mesecih (15.06.05) si ne zasluži naziva vzreditelj, ampak "štepar", kateremu se gre, da čimveč finančno potegne iz svoje psice, za njeno zdravje mu je pa prav malo mar >:(
Velika verjetnost je, da se bo take psice, ko ne bo več vzrejno zanimiva, tudi čimprej znebil. Tak človek je velika sramota za kinologijo.
lp, Tosca


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Simon_in_Bay , petek, 28.04.2006 : 11:12:45
Točno na to sem mislil (to je bilo tisto kar sem rekel da vsaj eno stvar mora vsak videt ;)).

Druga je pa ta, da NOBEN resen vzreditelj ne bo paril VEDNO z istim samcem, pa četudi je ta samec ne vem kaj. In kakšna je verjetnost, da je prav njegov samec tak potencial?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Tosca , petek, 28.04.2006 : 11:26:31
Njegov edini potencial je, da prinese čim več denarja nazaj, kolikor je bilo vloženega vanj, po možnosti z dobičkom.
lp, Tosca


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , torek, 02.05.2006 : 02:12:24
Jaz se v te debate, ki ste jih naceli, raje ne bom vtikala. Ze to, da sem "vrgla kost" je bilo prevec, pa sem se potem ugriznila v jezik. Saj se s casom clovek nauci, da nima smisla ljudem razlagat kako pa kaj, ker potem... Ah, ne bom spet razlagala... Skoda dragocenega casa. :P Cisto na kratko... Prej ali slej vsak spregleda, ce ima le kancek morale in spostovanja do zivali. :-\

Raje nekaj lepega... :)
Nasi mladicki (4 nozni, pa tudi 2 ;D ;D ;D) rastejo z neverjetno hitrostjo... ;) Cestitke prijateljev in vzrediteljev kapljajo vsak dan v nas inbox. :D Nagovarjajo me, da bi si enega od mladickov zadrzala... ??? Ampak bomo pocakali, kaj bo pokazal cas.

Nekateri bodoci lastniki; no, dejmo rect, da so zaenkrat le izredno zagreti interesenti (;) ;D) z veseljem pricakujejo dan "D", ups, dan "O"(biska ;D), ko bodo lahko pozulili nase male brade in izbrali, katera jim bo naslednjih nekaj let delala druzbo. Kar nekaj obiskov prijateljev "pesjanarjev" pa je ze prislo pogledat nase kepe... Mogoce se kateri javi in pove se svoje strokovno mnenje. 8)

Vceraj sem zalotila Vicky in Nicole med skrivnimi pogovori... ??? Nisem pa uspela razbrati o cem je bilo govora. :)
http://www.starsatsea.net/slike/mp/v-n-p.jpg

Ups, skoraj bi pozabila... "Snoopy" - ponosni ocka mladickov se je ta vikend spet izkazal in na specialki beardijev v Pragi (CZ) pri priznani specialistki in vzrediteljici brad iz Velike Britanije - Sue O' Brien ("Sammara kennel") dosegel naziv Ceskega klubskega prvaka! :D :D :D Mislim, da smo upraviceno ponosni! ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , torek, 02.05.2006 : 08:15:26
To je pa najlepša slika do sedaj!!!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Focoso , torek, 02.05.2006 : 08:46:05
Wau res lepa slikica!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , torek, 02.05.2006 : 09:02:10
Pa se dve sliki malih pand. :-*

http://baguette.moj-album.com/slike/54923/smBahHioTKGNCYvI.v.jpg

(http://baguette.moj-album.com/slike/54923/ZJjsBUhO6UTrXAqN.v.jpg)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Ozzy , torek, 02.05.2006 : 23:16:59
Cestitke cestitke in slikce so res lepe :) Ce bom kaj na obali pozvrknem, pa vas kaj obiscem tudi jaz, da v miru vidim 2 in 4 nozne lepotce :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , sreda, 03.05.2006 : 00:07:38
Ozzy,
hvala za cestitke! :D 4 nozne lepotce se uspes videt, ce bos na Obali... :)

...za 2 nozne pa si (zaenkrat) zamudila vlak... ;D ;D ;D No, saj bomo spet na Obali 18. ce ne ze kaj prej... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Ora , sreda, 03.05.2006 : 06:34:13
Brina čestita sestrici za naraščaj in nečakom pošilja  :-* :-* :-*

http://www.moj-album.com/slike/1451985/QIMT4Nhz2S4JYR03.v.jpg

http://jupiora.moj-album.com/slike/1451985/_I43K56BczG2Xlrq.v.jpg
http://jupiora.moj-album.com/slike/1451985/1aCLRq2SpRUpMpw1.v.jpg
http://jupiora.moj-album.com/slike/1451985/qmQW1pr25g9dVnqw.v.jpg
http://jupiora.moj-album.com/slike/1451985/XmYs6lBvXmQ9iJEt.v.jpg


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Petra-Pika , torek, 09.05.2006 : 16:22:13
Vsem ljubiteljem bradatih škotskih ovčarjev!

Imamo 1 leto starega bradatega škotskega ovčarja. ki pa ga žal ne moremo obdržat.
Iščem mu prijazne nove lastnike, ki se bodo z njim ukvarjali in ga imeli radi.
Če poznate koga mi prosim javite na ***

Hvala.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , torek, 09.05.2006 : 16:31:28
Petra-Pika, prodajate ali oddajate?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , torek, 09.05.2006 : 16:47:33
Vsem ljubiteljem bradatih škotskih ovčarjev!

Imamo 1 leto starega bradatega škotskega ovčarja. ki pa ga žal ne moremo obdržat.
Iščem mu prijazne nove lastnike, ki se bodo z njim ukvarjali in ga imeli radi...
Kaj pa vzreditelji pravijo na to? ??? So ze bili obvesceni o tem, da ga ne morete vec imeti? :-[


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Petra-Pika , četrtek, 11.05.2006 : 18:54:42
oddajamo, ne gre mi za zaslužek če to mislite

vzreditelji pa niso eni tistih ki bi jim to bilo pomembno... žal



Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 11.05.2006 : 19:49:50
petra sem ti poslala email.  en moj prijatelj si že dolgo časa želi brdija.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 11.05.2006 : 20:00:05
oddajamo, ne gre mi za zaslužek če to mislite

Sprasujem zato, ker oglasevanje prodaje tukaj ni mogoce, oglasevanje oddaje psa pa spada tudi v Kajin koticek (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,30.0.html) in rubriko pomagajmo (http://www.mojpes.net/modules/pomagajmo/index.php).


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Petra-Pika , četrtek, 11.05.2006 : 20:05:56
se opravičujem, vendar nisem toliko na spletnih straneh in sem pač napisala sporočilo v forum.
Če sem s tem prekršila kakšno pravilo mi je zelo žal.
lp, Petra


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: lasis , ponedeljek, 15.05.2006 : 11:38:16
Saj najbrž že veste  ;), pa vseeno  :D



 http://disney.go.com/disneypictures/shaggydog/index.html   (http://disney.go.com/disneypictures/shaggydog/index.html )

  http://www.kolosej.si/film/pasje_zivljenje/    (http://www.kolosej.si/film/pasje_zivljenje/ )


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Ozzy , ponedeljek, 15.05.2006 : 20:45:48
ja sem gledala making of the movie ma NG-ju.  Sej mislim, da full pogosto ponavljajo


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Ivana , sreda, 24.05.2006 : 10:11:44
Oj

Polona najprej čestitke za leglo.
Slikica s pasjo mamico Vicky in tvojo Nicole so fantastične, pa tudi med mladičke krasno paše.

Bi se pa tudi jaz oglasila pogledat mladičke, ko bojo kakšnih šest-sedem tednov stari.

Za vse ostale, ki ste začeli z agijem pa me zelo veseli, da bo malo več teh psov v agilitju ker so zelo primerni za ta šport.

A Sax mogoče hodi v malo šolo na Ilirijo? Če je to ta kuža moram reči, da me je fasciniral. Že sedaj ima zelo dobro narejeno pozornost na vodnika, zelo lepo uboga ... V glavnem bi bilo kar žal, če ne bi z agijem poskusili.


Lp, Ivana


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: 5rca , sreda, 24.05.2006 : 10:32:07
Na Ilirijo hodi Buča (mislim, da je Santana). Ima pa res super pozornost in res lepo dela. Pa, kakor je meni znano, bo trenirala agility.  :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , sreda, 24.05.2006 : 15:15:38
Pozdravljeni!
Ja, s Santano (Bučo) hodimo na Ilirijo v malo šolo, smo zelo zadovoljni, dobro delamo (a ne, "Veni"? ;)), pa še luštno se imamo (Silvia je zakon 8))...
Prejšnji teden sva bili prvič na agility-ju, obe navdušeni, se bova trudili še naprej  :P :)

Pozdravček vsem 8)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: 5rca , sreda, 24.05.2006 : 15:16:46
Pozdravljeni!
Ja, s Santano (Bučo) hodimo na Ilirijo v malo šolo, smo zelo zadovoljni, dobro delamo (a ne, "Veni"? ;)), pa še luštno se imamo (Silvia je zakon 8))...
Prejšnji teden sva bili prvič na agility-ju, obe navdušeni, se bova trudili še naprej  :P :)


Odlično delamo... Več ali manj. ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Ivana , sreda, 24.05.2006 : 16:15:35
No pol sem pa to verjetno mislila, samo takrat ko sem jo videla, je bil moški na drugem koncu povodca.


Lp, Ivana


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , sreda, 24.05.2006 : 20:44:10
Aha, se mi je zdelo-to je bil pa "najin" :D fant-v malo šolo hodiva oba, oz.tisti, ki gre lahko-oba imava tudi popoldansko delo in se pač malo dopolnjujeva...Moram pa reči, da smo navkljub začetnemu dvomu (sva mislila, da bo slabše delala in bo zmedena..), kar zadovoljni-Buča kar pridno dela z obema  ;) :)


Pozdravček 8)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Barbara , četrtek, 25.05.2006 : 15:49:24
oj,

mene pa zanima kdo bo prišel na Hrušico - oz. ali kdo mogoče ve koliko birdijev je prijavljenih

lp Barbara  :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , četrtek, 25.05.2006 : 17:14:32
Ivana,
hvala za pohvale! :) Saj ves, da si toplo vabljena kadarkoli na obisk... Ce ne drugo, da se poleg simpaticnih malckov nauzijes tudi primorskega zraka in soncka... ;D ;)

Malcki lepo napredujejo, ze sami papcajo po malem, nekateri znajo ze "po otrosko" zalajat ;D... Prejsnji teden sem jih poslikala in dala nekaj slikic na mojo stran http://www.starsatsea.net (potrebno je sledit linku na 1. strani, ki vodi na galerijo "W" legla ;)) Naslednji teden jih bom spet poslikala - najverjetneje vsakega posebej, da jih lahko malo bolje spozate... :D Imena morem tudi se dodat na strani, sem se pa odlocila, da bo tokratna tema legla v cast Marcu Polu (po ocku), tako da bo vsak od njih imel v imenu eno od mest, ki jih je na "svileni poti" prepotoval ta slavni popotnik... ;) :)

Glede agility-ja... Me veseli, da je vse vec takih, ki se interesirajo za uporabo Beardija v agilityju in tovrstno ukvarjanje 100% podpiram! :D Imam tudi nekaj interesentov iz agilitaskih vrst, za katere se bom se posebej potrudila! ;) Zal mi osebno ne znese, da bi se ukvarjala tudi s tem, ceprav si potihem zelim. :P Trenutno ostajam le na preskakovanjem ovir s konjcki... :)

BTW, studiram, da bi enkrat poleti (julij, avgust) organizirala "Beardie piknik"... ??? Se javim, ko bodo zadeve bolj "zrele".


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , sreda, 31.05.2006 : 05:25:12
Lep pozdrav vsem skupa!

Na teh straneh sem novi član, čeprav me kuški spremljajo že celo življenje. Tudi sam sem pred kratkim postal ponosni lastnik birdija, ki prihaja od naših južnih sosedov in priznati moram, da sva vsak dan bolj "zaljubljena". Ko sem poslušal komentarje o naših južnih sosedih sem se počutil nekoliko prizadet. Žalostno je, da imaste vzreditelji tako slabe medsebone odnose:(

Pa pa pa


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , sreda, 31.05.2006 : 07:53:34
sanny x,
pozdravljen! :) Ne vem, zakaj bi se pocutil prizadetega... Kaj pa je narobe z juznimi sosedi? Jaz ze dobri 2 leti zivim "pri njih", med njimi... ;D ;) Ce si srecen s kosmatincem in on s teboj, ker mu nudis vse, kar si Brada zasluzi, je to cilj - bistvo vsega (vsaj zame, kot vzreditelja to velja, da mi najvec pomeni kam pes pride in kako se mu godi). :) Vzreditelji nimamo slabih medosebnih odnosov, se pa na zalost najdejo "crne ovce", ki delajo proti eticnim pravilom in take obsojam (oz. jih vecina vzrediteljev obsoja), oz. ne odobravam njihovih dejanj. Ne zaradi ljudi ampak psov, ki se mi nadvse smilijo... :-[

OK, gremo na nekaj lepsega... Jaz bi CESTITALA danes bradam iz mojega "Z" legla za 2. rojstni dan!!! Topi, Bond, Zoom, Brina, Ziba, Zaggy, Vicky, Mitten... :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* Vse naj naj, otrocki moji! :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , sreda, 31.05.2006 : 08:27:51
Ciao Polona,
ko sem prebiral tale sporočila na prešnjih straneh me je malo zabolela tista debata in komentarji okoli "kvalitete" psov in legel. Priznam, da sem amater na tovrstnempodročju, a sem imel občutek rivalstva med lastniki bradic:) Kakor koli že, te teme me ne zanimajo, počutil pa sem se prizadetega zato, ker se mi zdi, da je vendarle na prem mestu kuža, njegova sreča in zadovoljstvo, žar v učkah in šele potem vse ostalo.

Vesel sem, da si se mi javila z odgovorom in bom to priložnost še malo uporabil za nekaj vprašanj.
Po mesecu dni življenja z bradico sem si želel omisliti še eno. Zavedam se odgovornosti, stroškov pa tudi roblemov s katerimi se bom srečeval na ulici. Kljub vsemu me mika... Kakšno je tvoje mnenje o tem, glede na to da živim na 70m stanovanja brez vrta in je kuža povsem sloboden le čez vikenda, ko odrineva na morje ali v hribovsko kočoMed tednom preživiva zunaj 3 ure dnevno  izven betona:) Je bolje imeti ob kušku kuška iz istega ali povsem drugega legla? Naj si omislim psičko ali psa (sedaj imam kuška)....Uf sem te zasul z vprašanji kaj!!!???
Vesel bom tvojega odgovora in da ne pozabim; v imenu kuškov iskrena hvala za vse dobro, kar počneš za nih in tega ni malo kot je opaziti v pogovoru z drugimi lastnik kuškov in na netu:)

Lep in uspešen dan, pa cmoka tvojim bradicam od mojega sanny-a.

Pa pa pa


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , sreda, 31.05.2006 : 08:31:11
Ojoj,
tale moja ljubljanščina je pa res grozna, spopačena slovenščina, podobna jeziku južnih sosedov;piši kao što govoriš:) Sory, vem da so kužki:)

Lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , sreda, 31.05.2006 : 09:15:06
Sanny x,

pozdravljen med nami... ;)

Glede na to, da imaš bradico iz Hrvaške, bi me veselilo, če nam lahko kaj več poveš o njej? Tudi sam sem lastnik bradice, ki prihaja od tam.

Lp,..


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , sreda, 31.05.2006 : 09:15:54
Sanny x,

pozdravljen med nami... ;)

Glede na to, da imaš bradico iz Hrvaške, bi me veselilo, če nam lahko kaj več poveš o njej?

Lp,..


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , četrtek, 01.06.2006 : 04:59:10
Pozdrav DinT!
mOJ Sanny je star 5 mesecev in prihaja iz okolice Zagreba, iz psarne sagena od Tajane in Dražene Ormož. Sicer mu je ime Sagena sunshine regee. Lepo napreduje v razvoju in je pravi mali vragec:)

Kaj pa tvoja bradica?
Sta z mojo v sorodu?

Lep in prijeten dan obema!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , četrtek, 01.06.2006 : 08:27:20
Zdravo sanny x,

Res je,...sta brat in sestrica. Tudi Sax iz Kranja je bratec. Super...nas je kar nekaj v bližini...ste iz Ljubljane?

To zadnje ti verjamem....si kar predstavljam kaj misliš...tudi naša ni nič primiru...

lp,


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , četrtek, 01.06.2006 : 21:23:27
Hej to je pa full super,
bi lahko organizirali kak "družinski" hausbal za naše nagajivce.

Če hodita kaj v Lj bom full vesel, če bi se srečali, pa sanny tudi, sem prepričan.

Lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , četrtek, 01.06.2006 : 22:05:49
Ja prav zares....to bi bilo super. :D Mi smo iz Ljubljane tko, da kadar želite.

V nedeljo smo zmenjeni z Saxom in mislim, da se nam lahko brez problema pridružite, če imate seveda čas.  ;)

Lp,


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , petek, 02.06.2006 : 05:04:03
Ciao,
to bi bilo super, če se vam lahko pridruživa. Tudi midva sva iz Ljubljane.Prosim, če m sporočite kdaj in kje! A greste slučajno v Mostec na M-ov piknik?

Lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , sobota, 03.06.2006 : 23:46:57
Sanny x,
pozdravljen....žal smo bili odsotni, zato malo pozen odgovor. Ker nimam vaše številke me prosim pokličite na mojo...**, da se dogovorimo. Hvala! Lp,


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , ponedeljek, 05.06.2006 : 04:48:53
Lep pozdrav vsem skupaj,
z veseljem sporočam, da je moja družina večja še za eno bradico, ki sliši na ime simply. Trenutno smo še v popolni zmešnjavi in cirkusu tako doma ko na ulici. Ponovno smo se pojavili na začetku poti; lulanje, hoja na vrvici, kaj je moje in kaj ne....

Uf, sem mislil da  smo s tem končali:)

Kakor koli, veselje v hiši pa je neizmerno:)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , torek, 06.06.2006 : 18:28:52
Pred nekaj dnevi smo naredili nove fotke nasih malih razgrajacev, ki rastejo kot gobe po dezju. ;D Moja favoritka, ki zaenkrat ostaja doma je tale... :D
http://www.starsatsea.net/pictures/w-litter/wb2.jpg

Vec slikic si lahko ogledate na moji spletni strani www.starsatsea.net Se malo, pa bo napocil cas za odhod... Mi je kar malo hudo. :-\

sanny x,
sem ti mislila odgovoriti na zastavljeno vprasanje, ampak zdaj nima vec smisla... Upam, da ti ne bo prenaporno z 2 mladima bradama... ;)

Imam se eno malo manj lepo novicko za Bradoljubce... Tema: "Beardie rescue" :-[ ...zalostna Brada, ki so se jo (razvajeni otroci >:() navelicali...
Izkljucno v dobre in potrpezljive roke se oddaja (solastnistvo, da ga bom lahko imela "na oku") samcek star 16 mesecev, rjavo bele barve, izredno simpaticen, zivahen, neproblematicen do drugih psov. S psickom bo potrebno veliko delati na vzgoji in osnovnem ucenju, ker so se prvi lastniki premalo ukvarjali z njim. Dlaka ni v najboljsi kondiciji, ampak delam na tem, da bi jo cimprej (kolikor toliko) "ustimala". Kuza potrebuje ogromno ljubezni, ki je na zalost do sedaj ni bil delezen. Trenutno se nahaja pri meni, tako da me interesenti lahko poklicejo 040 338830 ali mi pisejo info@starsatsea.net


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , sreda, 07.06.2006 : 06:33:10
Pozdravljena Polona in tvoji mali otročki!

Ljubezen je čudna reč in ko useka se ji ne da upreti.
Kakor koli že, sedaj imam v svojem domu dve čudoviti bradici. Prva dva dni je bilo res naporno. Sanny, ki je dva meseca pri meni je bil užaljen, simply prestrašen in zdelo se je, da sem dosegel ravno nasprotni efekt kot sem si želel. Danes je že vse drugače. V nekaj dneh že skoraj ovladamo čistočo v domu, hojo na povodcu in oba sta parava veseljaka. Vsa moja pozornost je usmerjena v niju in veselje v hiši je neizmerno. Prvi jutranji sprehod ob 05,30 pa je prav zabaven, ko se prepričujemo kdaj na potrebo, da ne omenjam mojega letanja z vrečkami ;) Mislim, da za prve dneve dobro napredujemo.
Vsekakor bom vesel vaših napotkov, predvsem v smislu vzgoje. Sanny je v dveh mesecih zelo napredoval. Uboga na vpoklic, lepo hodi na vrvici, čistoča je popolna. Simply se vsega tega še uči, zato delam z vsakim posebej 2x dnevno in 1x skupaj (PREDVSEM KAR SE TIČE HOJE NA SKUPNEM POVoDCU). Trenutno se še težko zmenita v katero smer bosta tekala in se med hojo igrata, a mislim da gre počasi na bolje. Jeseni predvidevam šolanje za oba. Zanima me ali je bolje šolati oba skupaj ali vsakega posebej? Za enkrat se mi zdi, da je bolje vsakega posebej, ker je sanny bolj poslušen od simplya, kar pa je tudi normalno, saj se z nim ukvarjam dalj časa. Kakeršen koli predlog ali opozorilo glede prihodnosti bo naletelo na velika ušesa:)

Kar pa se tiče razvajenih otrok in neodgovornih staršev samo toliko; sam sem bil 7 let brez pasje družbe, ker sem vedel, da mi čas to ne dopušča. Ljubezen sem konpenziral s sosedovimi kuški in bil včasih prav jezen, ko sem gledal početje odraslih in njih vzgojo do teh čudovitih živali-mrcin. Včasih bi najraje katerega odpeljal domov in ga ukradel "budalam" ki mislijo, da je kuža igrača in ne živo bitje, ki ljubi, sočustvuje in tudi čustveno trpi...

Veliko sreče pri iskanju novega doma za brado in upam, da se kdaj srečamo. Polona, vesel bom, če boste ob priliki lahko pogledali moje bradice in podali svoje mnenej o njih, čeprav razumem, da je vsakemu od nas njegova bradica najlepša, najboljša in skratka naj, naj ,naj...

Lep pozdrav vsem skupaj:)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: berka , četrtek, 15.06.2006 : 08:40:09
Živjo vsi!
Tudi nas je pred meseci posvojil mali Beardie, ki ima danes že malo več kot devet mesecev. Zelo se strinjam s Sanny X, ki pravi, da je vsakemu od nas njegova bradica najlepša. Naš je definitivno pravi kraljevič v družini. Lepo je pa predvsem to, da tega sploh ne izkorišča. :)

No, z vročim vremenom smo se pa soočili z eno manjšo težavo. Prosila bi bolj izkušene lastnike, če mi lahko svetujete... Naš Teddy se izjemno rad podi z ostalimi kužki in pri tem je res povsem brez zavor. Divja, skače, se igra z več psi na več koncih naenkrat in podobno. Ko je divjanje mimo (po kakšnih 15 minutah), pa se sesede v senco, spije malo vode in se naslednjih 10 minut noče premaknit nikamor. Ker so ostali psi kljub utrujenosti še vedno lahko normalno funkcionirali, me je začelo skrbeti. Je morda to znak bolezni, ali pa naj se sprijaznim, da je z našimi kosmatinci pač tako?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: pia_in_co. , petek, 16.06.2006 : 15:12:18
berka: Glede na to, da bradice ne bi bile bradice, ce ne bi imele toliko dlake in ne bi rade tako divjale, se mi zdi obnasanje cisto normalno. Po energicnem divjanju si vsak pes poisce sencko ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: berka , torek, 20.06.2006 : 22:04:07
pia, hvala za tole! Vmes sem tudi sama razmišljala, da naš divjak nikoli ne bo imel toliko dlake, kot je ima sedaj, ko ima na ritki še prvo, debeeeelo dlako, drugod pa kar obe vrsti malo mešano. Tako da zdaj bolj pazimo na njega in ga kar sami ustavimo pri pretiranem divjanju. V največji vročini pa sploh. Zaenkrat torej vse ok.

Še ena novica (no, vsaj zame). Nov film, v katerem nastopa bradati collie - Shaggy Dog:
http://disney.go.com/disneypictures/shaggydog/



Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Barbara , petek, 22.09.2006 : 16:48:17
Lep pozdrav vsem skupaj!

Že dolgo nihče ni nič napisal. Upam da nimate preveč dela s svojimi birdiji, tako da nimate časa nič na forum pogledat.
Imam eno vprašanje - ali gre kdo v Maribor na razstavo v nedeljo.
Pozdravček    Barbara


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , torek, 17.10.2006 : 22:18:58
Ze dolgo se nihce ni nic javil v tej (nasi :)) temi, pa sem se odlocila, da jo popestrim z eno leeepo slikco mojega zadnjega "V" legla... Na sliki so stari 4 tedne.

Ocka legla je
EW 06', EJW 05' INT-Fin Ch Valet de Coeur de Chester
mama pa moja Anglezinja "Nia"
Multi Ch. Breaksea Baby's in Black

http://www.doghandling.net/pictures/v-lit.jpg

...zadnja na sliki - pescena gospodicna - Stars at Sea Vice Versa ("Paris") ostaja doma za najlepsega samcka iz legla pa se iscem primernega solastnika (interesenti me lahko kontaktirajo)... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: spacewalk , petek, 20.10.2006 : 08:41:03
V tej temi se res še nisem javila, ampak tokrat ne morem brez pohvale temu prekrasnemu leglu.
Otroci so fantastični, bravo mamica Nija in čestitke Polona za odlično leglo.
Dej nam še kakšno fotko peščene princeske pokaži :D :D :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: r1ata , petek, 20.10.2006 : 12:58:21
Hojla, Polona, mali so krasni. Bravo. Ne samo peščeno princesko, še ostale nam pokaži malo bolj detajlno. Vsaj na tvoji domači strani, če že ne tukaj. Please.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: 5rca , nedelja, 19.11.2006 : 19:27:01
A tole ste videli? Kdo ve, za katerega psa se gre?

*****


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: 5rca , nedelja, 19.11.2006 : 19:29:13
Je mozno, da gre za tistega psa, ki ga je sunnyx vzel pred nekaj meseci? Ker tistemu psu je ime simply... simplyx...  :-\ :-\ :-\


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , sreda, 22.11.2006 : 18:19:38
sanny x, videla sem oglas o beardiju, ki isce nov dom in se mi zdi, da gre za tvojega psa. Zakaj se oddaja? lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: 5rca , sreda, 22.11.2006 : 18:27:00
sanny x, videla sem oglas o beardiju, ki isce nov dom in se mi zdi, da gre za tvojega psa. Zakaj se oddaja? lp

Ja, in kaj menijo v Sageni glede tega?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , sreda, 29.11.2006 : 01:11:00
Verjamem, da ima sanny x tehten razlog za oddajo kuzka in drzim pesti, da je/bo nasel kar se da dober dom... Sanny x, le potrdi nam prosim, da je z bradico vse OK... Vzrediteljici tvojega kuzka sem omenila, da se oddaja, pa menda ni nic vedela o tem, tako da bi bilo lepo, da tudi njo obvestis o tem. Ce potrebujes pomoc pri iskanju novega doma pa se mi javi!

Nasa mala Niina cetica je skoraj vsa v novih domovih. Visionnaire odhaja po vsej verjetnosti v razstavni dom na Japonsko! :D Ker pa so postopki taki kot za uvoz psa v UK bo z nami se 6 mesecev. Seveda ga bomo pokazali tudi na kaki razstavi... ;) Definitivno na ljubljanski specialki!

Nov dom isce le se en prisrcen Vicky-cin mladicek, sedaj star ze 7 mesecev, ki slisi na ime Conan (Stars at Sea Way to Khoan). Je izredno priden, ubogljiv, ucljiv, bolj umirjene narave, ze navajen na cistoco (opravljanje potrebe zunaj), obozuje otroke in druzbo 2- in 4-nozcev...

(http://www.pantheraunica.net/pictures/conan.jpg)
Stars at Sea Way to Khoan - "Conan"

Ce poznate morda koga, ki isce prav takega novega druzinskega clana in mu bo lahko nudil dovolj ljubezni in "meckanja" ga prosim napotite k meni... :) Hvala!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: sanny x , sreda, 29.11.2006 : 07:17:59
Dragi moji,
vidim da ste se zelo zaskrbljeni okoli mojih kužkov... Ja, res je, da sem oddal simplya. Oddal sem ga zato, ker še vedno živim v bloku z nekaj sitnimi sosedi, katerim smo bili od samega začetka zelo v napoto. S simplijem je vse ok in je odšel v dobre roke. Občasno se videvamo na sprehodih in zdi se mi, da z novo lastnico zelo uživa, kot tudi sanny z mano. Kužka sem oddal in ne prodal zato, ker sem si želel, da živi v neposredni bližini in da se bosta z bratcom še videvala in predvsem zato, da ga lahko v vsakem trenutku vzamem nazaj, če bi videl da z njim kaj ni ok; sedaj o tem ni dvoma-simply je v dobrih rokah. Ločitev sta oba prenesla zelo dobro, ker smo ju na to že nekaj tednov prej pripravljali in občasno ločevali.
Povpraševanje je bilo zelo veliko, a le malo takih ljudi, keterim bi zaupal v roke svojega lepotca.
PS; polona, hvala za ponujeno pomoč in se vidimo na specialki.

Lep pozdrav vsem skupaj!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: 5rca , nedelja, 17.12.2006 : 21:51:02
Mene nekaj zanima glede beardijev. Na strani od Sagene sem namreč videla, da njihovi psi grozno mladi prečkajo mavrični most. Najstarejša je bila stara 6 let in je poginila tri mesece po kotitvi...   :-\  Pa sem šla pogledat povprečno življensko dobo pa je precej višja.  ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: pia_in_co. , sobota, 03.02.2007 : 14:20:18
Citat
Saj najbrž že veste  , pa vseeno 



http://disney.go.com/disneypictures/shaggydog/index.html   (http://disney.go.com/disneypictures/shaggydog/index.html )

  http://www.kolosej.si/film/pasje_zivljenje/    (http://www.kolosej.si/film/pasje_zivljenje/ )
Sem ravno danes nasla podatke o "glavnem igralcu" Beardiju "Coal-u" ;D ;) Njegovo rodovnisko ime je Nonesuch In Demand in je iz kombinacije CH Balidorn Major Attraction X CH Nonesuch UnChained Melody. Vsec mi je predvsem njegov ocka ;)

Tale slika se mi je zdela posrecena :)
(http://shrani.si/files/coalsfx1.jpg)

Kje ste kaj ljubitelji bradic? Javite se kaj... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , sobota, 03.02.2007 : 16:25:57
Ha... Zanimivo... Vzediteljica iz Anglije Margaret Botham (Balidorn psarna) je drugace zelo dobra prijateljica vzrediteljice moje Nie - Gillian Burfitt (Breaksea)... :D Bila sem tudi na obisku pri njej, vendar je takrat vzrejo bolj posvecala svoji drugi pasmi - Sheltijem. :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , petek, 02.03.2007 : 13:41:25
Da malo obudim temo... Nas Conan je koncno nasel ljubece lastnike na Koroskem. :D Neverjetno koliko "norcev"  >:( in neprimernih lastnikov :( je klicalo zanj, vendar sem sklenila, da vkolikor ne najde primernega doma raje ostane doma kot ljubljencek. Verjamem, da nisem edini vzreditelj, ki se srecuje s takimi problemi, ampak raje pocakat na "tistega pravega"... ;)

Poohec in Paris lepo napredujeta. Rada papata (kar se jima lepo pozna ::)) in divjata naokoli. Pooh je imel pred kratkim bliznje srecanje z ovcami, katere je takoj oblajal, nisem pa vedela, kateri se koga bolj boji... ;D ;D ;D Ta vikend se bo razstavljal (med najmlajsimi), da spet malo povadimo.

Se ena novicka (tok sem vesela, da nikakor ne morem pocakat :D). Na Valentinovo se je skotila moja bodoca bradata kepica. Vzreditelj pravi, da je res neverjetno leglo in njegovo najboljse leglo do sedaj, pa vzreja ze vec kot 25 let in skoraj redno pobira titule Evropskih in Svetovnih prvakov. Komaj cakam, da bom odsla na obisk, da se odlocim, katera mi bo v kratkem delala duzbo. :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: pia_in_co. , ponedeljek, 05.03.2007 : 22:37:18
Cestitke Pooh-u za drugo mesto med najmlajsimi ta vikend v Zagrebu :D :D

Polona, imas kaksne slike?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , ponedeljek, 05.03.2007 : 23:22:52
Hvala Pia... ;) Delam na tem, da dobim kako dobro slikco...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Joni , torek, 06.03.2007 : 00:51:44
Čestitke tudi od nas!!!  :-* :-* Pa res bi kako slikico malega vizionarja (dobro ime si mu dala) :P


Lp, Tinkara


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , četrtek, 29.03.2007 : 09:53:41
Tu je ena "starejsa" fotka Pooha (Stars at Sea Visionnaire), narejena kak mesec nazaj...
(http://www.starsatsea.net/bearded-collie/news/SatSVisionnaire1.jpg)

Trenutno (se kar) cakam :-\ od Deya photos 2 fotki iz Zagreba, ta vikend pa dobim se nekaj slikic od zadnjega vikenda z razstav v BiH, kjer je bil Poohec spet uspesen... 2 x BIS najmlajsi ter 1 x 3. mesto v BIS najmlajsih... :D :D :D

V aprilu se mi bo pridruzila moja nova bradata kepica. Za rodovnisko ime sem si izbrala ime Call me Star, prihaja pa iz znane francoske psarne De Chester. Se ze veselim! :D


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , četrtek, 29.03.2007 : 09:56:00
Ups... pia_in_co. ter Joni hvala za cestitke! :-*


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , sreda, 04.04.2007 : 20:38:56
Polona, poglej si tvojega Hovija, kako je lep


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , sreda, 04.04.2007 : 22:18:41
Uuu, mu je pa ze fanj narasla dlaka. :) A imas morda se kaksno njegovo fotko? Lep je! Upam, da priden tudi... ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 05.04.2007 : 13:02:53
Kolikor vem je zelo priden, učljiv in da se zelo dobro razumeta. Bom rekla lastniku, da mi posreduje še kakšno sliko.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: pia_in_co. , sreda, 11.04.2007 : 19:01:23
Waa kaksen je tale Hovie :) Se ga spomnim kaksen je bil, ko je bil cisto postrizen :D Lep je, lep.

Pmaxi: Daj probaj se kaksno fotko od strani zrihtat, da se celega vidi ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 12.04.2007 : 07:45:42
Problem je, ker ga lastnik ne zna postavit, pes pa kar sam tudi ne stoji. Je živahen kot strela. Upam, da se kaj vidimo, pa ga bova takrat slikala.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: pia_in_co. , torek, 22.05.2007 : 18:43:03
Se mi zdi, da sem tegale lepotca videla zadnjic v centru :-*. Ce je bil to seveda on ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , sreda, 23.05.2007 : 07:13:48
Pia, če misliš na Hovija, potem malce težje, ker živi v Mariboru.
A kdo ve, čigava bradica živi na Vrhovcih? Gospo in bradkota vsak dan srečujem na sprehodu.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , sreda, 23.05.2007 : 11:44:09
Pmaxi,
a morda ves ce je samcek ali samicka? Kaksne barve pa je?

Nam se je koncno pridruzila nasa nova bradica Diva... :D Objavljam 2 fotki z Nicole, ki je nikakor ni hotela izpustit iz rok. ;D
(http://www.starsatsea.net/bearded-collie/photos/nicole-diva2.jpg)

(http://www.starsatsea.net/bearded-collie/photos/nicole-diva1.jpg)

Ponovno pa je prisel k nam na razstavljanje tudi mladi lepotec Attila...
(http://www.starsatsea.net/bearded-collie/photos/attila.jpg)

...ki je ze dan po tem, ko sem ga pripeljala uspesno nastopil na razstavi v Samoborju... :D
(http://www.starsatsea.net/bearded-collie/photos/attila-samobor07.jpg)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , četrtek, 24.05.2007 : 09:31:16
Iiii, nova bradica.  :D Cestitke, Polona.  :)
p.s. tvoje detece je ze tako veliko? :o


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , torek, 10.07.2007 : 09:29:33
Ups, nisem prej opazila tvojega posta kaja... :-[

Ja moje detece raste kot goba po dezju. ;) Pa nabrita je kot 300 vragov. ;D Nora na pse (itak) in cisto vsakega kuzmana, ko ga vidi na povodcu hoce ona vodit, pa naj bo to dalmatinec, kitajcek, brada... Velikost in teza je sploh ne motita in vcasih kar "surfa" ko jo kaksen pes na vrvici mocneje povlece. Ne spusti vrvice za nic na svetu. Vztrajna pupika pac... ;D

Hvala za cestitke za novo bradico! :-* V Zagrebu na evropski se je prvic razstavljala in dobila Zelo Perspektivno 1 ter BOB Puppy.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , torek, 10.07.2007 : 18:48:11
Saj vem, da si bolj poredko gor, tako, da ni panike.  :) Jaz pac vedno pogledam tudi brade, pa moram malo komentirat.  V Zagrebu sem vas zamudila, saj sem do vasega ringa prisla ko so bili noter mislim, da zreli samci (tudi tvoj vzreditelj, al kaj je ze, je imel samca v tem razredu - mislim, da je zmagal), potem pa sem sla se okrog zijale past. ;) Cestitke za uspeh. lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , petek, 13.07.2007 : 21:20:55
Hojla kaja,

ce si bila v Zagrebu ob ringu, ko so bili zrelii samci, potem nas nisi zamudila, ampak odsla prehitro od ringa... ;) Mi (psicke - puppiji) smo bili za veterani samci. Skoda... :-\

Samcek "mojega vzreditelja", ki si ga videla v zrelih (Vivaldi) je kasneje zmagal titulo Evropskega prvaka in BOB. Ta samcek je pravi brat Garbo (V.I.P. de Chester), ki je lani zivela nekaj mesecev z mano. Sin od Garbo in Vegasa (oce mojega "V" legla) je zmagal mlado klaso in bil BOB junior, Attilov oce Offenbach je postal veteranski evropski prvak in kasneje BIS veteranov! :D Tako da morem rect, da smo zelo veseli, da se je "nasa familija" dobro odrezala na evropski... ;)

Kaj je se novega pri nas? Se nekaj dni pa bomo pestvali pri Vicky... :) ...pa se nekaj dni in Nia bo parjena. Se ze veselimo letosnjega narascaja bradic, ker ze kar malo pogresam simpaticne male kepice. :-* Obljubim slike!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sally , petek, 13.07.2007 : 21:22:12
Aja :-[, pa hvala za cestitke! :-*


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Smetka , četrtek, 15.11.2007 : 15:02:13
Stars@Sea, a te tudi kaj pogrešaš  ;)? No, kakorkoli, so dobro in se lepo razvijajo. Tudi kastrirani so že vsi  :).

http://www.moj-album.com/slike/1601452/Ijrgr0Vl_vfYRU8Y.v.jpg


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , četrtek, 15.11.2007 : 19:55:23
A jaz prav berem in razumem?  ::) So to mali starsatsea al kako? In kaj pocnejo v Horjulu, Poloni in neki obcini v breme? ::) >:(


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Mel , četrtek, 15.11.2007 : 21:15:53
 (http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c025.gif)  (http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c025.gif)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Smetka , četrtek, 15.11.2007 : 21:17:42
Niso občini v breme, kar meni so  :).


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Smetka , četrtek, 15.11.2007 : 21:20:04
Odkar vem, čigavi so.

No, pa saj sem samo hotela vprašat, če so te bradice kaj pogrešane in povedat, da se imajo sicer lepo, ampak da vseeno iščejo nove skrbnike. Pod nujno, so namreč res kar precejšen strošek, če jih oskrbiš tako, kot je treba, jasno.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: kaja , četrtek, 15.11.2007 : 21:22:45
No, pa samo tebi. Glavno, da se da taksna bremena prelagat na druge, ane?
Bom se malo zleht, ko sem ravno v elementu. Ko se je oddajal Oliver se je nasla moja telefonska, da sem ga spravila v Slovenske novice. A tokrat se je pa izgubila? Ali je pac tokrat bilo treba skrit, da so na svet prilajali neki mesanci? ???
NIKOLI nisem odrekla pomoci vsaj kar se tice oglasevanja, ampak res NIKOLI. lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: skogkatt , četrtek, 15.11.2007 : 21:24:06
Kako hudiča... Nimam besed  :'(


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: pridna , četrtek, 15.11.2007 : 21:38:58
Ne me pojest, ker se na take stvari ne spoznam - ampak nekje sem slisala, da ce se pasemska psica pari z nepasemskim, da potem nima vec vzrejnega dovoljenja? Je to res ali ne? Sicer mi ni jasno, kako bi to regulirali, pa vseeno...


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: lorry , četrtek, 15.11.2007 : 22:48:01
Uha!  :o


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Mel , četrtek, 15.11.2007 : 22:50:59
Ne me pojest, ker se na take stvari ne spoznam - ampak nekje sem slisala, da ce se pasemska psica pari z nepasemskim, da potem nima vec vzrejnega dovoljenja? Je to res ali ne? Sicer mi ni jasno, kako bi to regulirali, pa vseeno...

Kakor jaz vem, ni vedno nujno tako. Lahko pa se zgodi, seveda. Slišala sem že za primere, ko se je to zgodilo, lastniki niso tajili, povedali po pravici, poskrbeli za mladiče, jih oddali in niso izgubili vzrejnega.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: pridna , petek, 16.11.2007 : 07:06:35
Hvala, Mel. A potem je čisto samo fora v moralni odgovornosti?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Kalsang , petek, 16.11.2007 : 13:07:16
Če vzreditelj, ki ima prijavljeno psarno, vzreja nerodovniške mladiče in jih prodaja kot čistokrvne, dobi vzrejno prepoved za to pasmo. Še naprej pa lahko vzreja rodovniške pse drugih pasem.

Psica, pri kateri se zgodi ups, ne dobi vzrejne prepovedi. Seveda pa se mora za mladičke dostojno poskrbeti, jim najti ustrezne domove in ne tveziti ljudem, da so čistokrvni.

Torej, če bi se ti dotični mladiči prodajali kot čistokrvne bradice brez rodovnika, bi vzreditelj(ica) dobil(a) prepoved vzrejanja bradic (če bi jo seveda prijavil kdo od kupcev in če bi to potrdila ustrezna vzrejna komisija - KZS s temi primeri noče imeti nič in prelaga vso odgovornost na pasemske klube, ti pa si dostikrat iz različnih razlogov ne upajo nič storiti).

Ker pa je v tem primeru šlo za ups, ni razlogov za vzrejno prepoved. So pa razlogi za druge kazni zaradi zapustitve mladičev.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Mel , petek, 16.11.2007 : 13:10:55
Takole je, ja. Je Kalsang bolj natančno napisala to, kar sem jaz želela povedat ;)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: jerkre , petek, 16.11.2007 : 20:38:26
Zanimivo, da se Stars&sea nič več ne javi. Na bruhanje mi je šlo, ko sem videla čigavi so psi in brala pretekle poste, kako pričakujejo leglo. Takšni ljudje si zaslužijo, ne samo, da jih nekdo fajn udari po žepu, jaz bi jih še v zapor poslala za kakšno leto. Mogoče pa tudi to dočakamo v prihodnosti v naši mali državi.

Lp


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: ostrzek , petek, 16.11.2007 : 21:36:55
Vidim da vas je kar nekaj ne tem forumu, ki zgodbo in očitno tudi mladičke poznate... A mi lahko nekdo lepo prosim že razloži, kaj za vraga delajo v zavetišču in kako so čudežno prispeli tja?

Sicer dvomim, da bom dočakala kakšno pametno pojasnilo, prav veliko pa se ne bom zmotila če bom rekla: ZATO JE ZAVETIŠČE V STISKI!  >:(

"RAHLO" zgrožena ostržka


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: delavec@amis.net , sobota, 17.11.2007 : 08:56:00
So me pa ne tako dolgo nazaj nekateri že skoraj prepričali, da kar se tiče zavrženih živali krivda nikoli ni s strani lastnikov rodovniških psov  :o.  >:(


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sleepy , sobota, 17.11.2007 : 09:01:54
A mi lahko nekdo lepo prosim že razloži, kaj za vraga delajo v zavetišču in kako so čudežno prispeli tja?
Hehe pravijo da kdor čaka, dočaka. Pravijo pa tudi, da izjeme potrjujejo pravila  :P ;)
Wild gues - najbrž so mešanci, ti pa...  :-X


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 17.11.2007 : 09:47:09
So me pa ne tako dolgo nazaj nekateri že skoraj prepričali, da kar se tiče zavrženih živali krivda nikoli ni s strani lastnikov rodovniških psov  :o.  >:(

??


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: fižolova župca , sobota, 17.11.2007 : 10:35:39
Nikogar ne želim obtoževat, vendar moram priznat, da sem žal imela priložnost spoznati kar nekaj "trknjenih" aktivnih razstavljalcev. To je posebna scena - dišavijo, češejo in še drugače obsedeno lepotičijo svoje pse, predvsem in v glavnem pa se hvalijo z njihovimi nazivi, ki so, oprostite, nekaj dokaj imaginarnega in o samem psu ne povedo popolnoma nič. Tu ne gre več za oceno pasemskega psa, da pač "veš kaj imaš" in koliko ustreza kriterijem, ampak za neumorno hvalisanje in širokoustenje. Da bi nekateri posamezniki za dobro oceno šli preko trupel, se pa tudi ve. Na še lepše od njihovega zvezdnika gledajo z grenkim ljubosumjem, zato pa zviška opazujejo "slabše" predstavnike pasme - ker imajo preozko glavo ali predolg gobec so ti pač grdi, pa pika.

Zanimivo pri tem je, da takšnim ljudem ni problem narediti tisoče in tisoče km na neko prestižno razstavo, njihovi psi so glavne zvezde družine in skoraj edina tema pogovora - a glej ga zlomka, svojemu zvezdniku se, ko ne dosega več ocen, mirno odrečejo. Ni bil uspešen, ni dobil vzrejnega ipd. (ja zakaj naj bi ga pa zastonj futral?), smo ga dali naprej (ali pa kam drugam, kdo ve kam...). Smo naročili raje še enega mladička iz suuuuuuper fensi šmensi legla. Ista zgodba, ko se pokaže rahla displazija ali kaka druga prirojena sitnost, ki psu sicer morda niti ne bi oteževala življenja vse do poznih let... Saj res, koliko zvezdnikov pozna leta tudi res dočaka prijetno drnjohajoč ob nogah čisto svojega lastnika?

Nikakor ne obsojam VSEH- vsakemu svoje veselje - pa vendar mi je žal za tako mimo družbo - sicer pa je isto pri ljudeh, primerni so le še mladi, lepi, vitki, po možnosti mere po standardu. In kdo kaj pove o "dober po srcu" - redki, pa še to v glavnem v ironičnem kontekstu! Se opravičujem, meni je večji del te scene pač mimo -  super psa, zvestega Vaškega goniča in Resastega sprehajalca se dobi tudi v zavetišču in kot vemo jih je tam "na izvoz". Kdor pa mrcino, ki izgleda tip top, rabi le za svoj ego, hkrati pa jo je pripravljen zaradi enega fleka na nepravem mestu zavreči, naj obišče psihiatra ali si za ego raje kupi rdečega ferarija - bo vsaj manj škodljiv!

Zdaj pa kar udarite, saj vem, kritika sledi...

P.s.: Priznam, tudi meni so nekatere pasme izjemno všeč, a nikakor ne kot ena od različic ferarija. Poleg tega sem toliko nora, da se celo na avto pomalem navežem...  :-[


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Jana , sobota, 17.11.2007 : 10:54:30
Hm, fižolova župca, je kaksen prav poseben razlog, da so vsi razstavljalci zdaj pristali v tejle beardead temi in vsi v istem dreku?
So vsi crno/beli?
Ali je to le plod nepoznavanja resnicnih razmer in kaj vec od treh osebkov, ki razstavljajo?

Prosim, da se s komentarji o razstavah, razstavljanju in razstavljalcih preselimo v ustrezno temo, to pa prepustimo lastnikom in ljubiteljem bradic ter morebitnim komentarjem trenutne problematike legla, ki bi bradice morale biti, pa niso.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: fižolova župca , sobota, 17.11.2007 : 11:16:59
Se opravičujem, sem bila morda res malo "divja", zato pa nikakor ne naperjena proti vsem, posebej ne proti normalnim, dobromislečim in vsem, ki jim je razstavljanje pač v hobi in veselje, zgražam pa se (mislim da upravičeno) nad "kar nekaj trknjenimi", "nekaterimi posamezniki", predvsem pa nad tistimi, ki "mrcino, ki izgleda tip top, rabijo le za svoj ego, hkrati pa so jo pripravljeni zaradi enega fleka na nepravem mestu zavreči".
Ne bom več smetila teme, te pa lepo pozdravljam!


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: delavec@amis.net , sobota, 17.11.2007 : 11:36:56
Jana, jaz sem prebrala v predzadnjem postu fižolove juhce, da je poudarila, da kritika ne leti na vse.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: zvezdica3 , sobota, 17.11.2007 : 13:12:54
Kolikor mi je znano, se stars&sea ze kar nekaj casa ne javlja na forumu. Vsem, ki jih karkoli zanima in si zares zelijo zvedeti, kaj se je pravzaprav zgodilo, ne pa zgolj ˝mesat dreka˝ na forumu pa predlagam, da stars&sea kontaktirajo kako drugace (malo bolj osebno in na nacin, ki omogoca hitrejsi in ucinkovitejsi pogovor) in glede na to, da so njeni podatki objavljeni tudi na tej strani to ne bi smel bit kaksen poseben problem. Se motim?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Smetka , sobota, 17.11.2007 : 13:20:51
Pri teh osebnih pogovorih si že vnaprej želim, da zavetišče izpustite iz zmešanega dreka, ker nikdar ne naredim ničesar brez papirjev, ali dokazov, če hočete. Kar se mene tiče, so psi tule na naše stroške in iščejo nove skrbnike. Niso naša odgovornost, pač pa odgovornost drugih. Upse proizvajat in mešat drek prinaša posledice za vse. Za mene finančne. Brigajo mene levi in desni tabori, pa tisti spodaj in oni zgoraj, pa prijatelji in sovražniki, pa.... Osebno sem želela vedet, če so te bradice tudi pogrešane. Zakaj sem to želela vedet, je pa stvar presoje vsakega posameznika. Anede.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: ostrzek , sobota, 17.11.2007 : 17:17:29
Veš kaj zvezdica3 krepko se motiš! Glede na to, da vse bolj postaja jasno da je ženska naprtila SVOJE ups mladiče zavetišču, bi bilo zelo lepo od nje, če bi pojasnila nastalo situacijo, ne pa da očitno še pričakuješ, da bomo lepo prosili če nam pove kaj delajo tam... (mi je pa vse bolj jasno,  da kakšno pametno pojasnilo za takšno svonjarijo očitno ne obstaja  >:( )!
 
Se opravičujem, če sem toliko blont, da se mi je zdelo to vse skupaj preveč absurdno da bi bilo res!

Torej kdo od vpletenih bo poravnal stroške zanje? Za njihovo bivanje, cepljenje, sterilizacije, kastracije... To se da menda narediti tudi brez interneta... ***** *** ******

Lahko pa nadaljujemo v temi zavetišča v stiski... Pa da vas ni sram!  >:(
 
saj ne morem verjet ostržka



Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: zvezdica3 , sobota, 17.11.2007 : 17:52:17
hm....ce se ne motim, sem napisala samo to, da ce nekoga tako zelo zanimajo razlogi in caka na stars&sea in njeno razlago in ce se mu tako mudi in ne more mirno spat, potem je vsekakor lazje zavrtet telefon in se zmenit. Iz teme in nadaljnih debat se jaz umikam....


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , sobota, 17.11.2007 : 19:50:12
Polona, kdo ti je pripeljal pse oz. kje si jih dobila? Kod so bili najdeni?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: ostrzek , sobota, 17.11.2007 : 20:41:04
zvezdica3 imaš prav! psi so na varnem, zanje bo dobro poskrbljeno,... dovolj razlogov za miren spanec... Jaz še vedno optimistično upam, da bo kdorkoli pojasnil zakaj je do tega prišlo in seveda prevzel odgovornost, saj se mi zdi ta poteza povsem navadna klofuta delu dobrega zavetišča.  >:(

Vedno se sprašujem zakaj ljudje nimajo dovolj "jajc" da bi prej prosili za pomoč pri oddaji ali pa enostavno pozvonili na vratih zavetišča s polnim prtljažnikom upsov. Še vedno se je dalo pse ODDAT!

lp ostržka

 


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: zvezdica3 , sobota, 17.11.2007 : 20:50:57
zvezdica3 imaš prav! psi so na varnem, zanje bo dobro poskrbljeno,... dovolj razlogov za miren spanec... Jaz še vedno optimistično upam, da bo kdorkoli pojasnil zakaj je do tega prišlo in seveda prevzel odgovornost, saj se mi zdi ta poteza povsem navadna klofuta delu dobrega zavetišča. >:(

Vedno se sprašujem zakaj ljudje nimajo dovolj "jajc" da bi prej prosili za pomoč pri oddaji ali pa enostavno pozvonili na vratih zavetišča s polnim prtljažnikom upsov. Še vedno se je dalo pse ODDAT!

lp ostržka

 


telefon v roke ;)



Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: ostrzek , sobota, 17.11.2007 : 20:53:29
Daj ne bluzi! Stars&Sea je ravnokar prijavljena na forumu...  >:(


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , sobota, 17.11.2007 : 20:57:01
Ostržek, jaz je sicer ne vidim in tudi mislim, da bo malce težje, da bi se ona javila tu, ker je brez računalnika že dalj časa.
Mene pa še vedno zanima, kako za vraga je Smetka prišla do teh psov ?!?
Ko pse pripelješ v zavetišče moraš spisati kdo jih je našel, kje jih je našel....


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sleepy , torek, 20.11.2007 : 20:06:41
Mene pa še vedno zanima, kako za vraga je Smetka prišla do teh psov ?!?
Ej, pa v čem je fora tega vprašanja? Lastnica bi skoraj morala vedet kaj je nardila s psi in kako so šli od nje, se ti ne zdi?  ??? A bo stvar kej drugačna, če boš vedla kdo jih je pripeljal?  :-\


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Pmaxi , sreda, 21.11.2007 : 08:55:28
Veš v čem je fora, da lastnica ve komu je pse dala (ni jih dala v zavetišče), poravnala tudi stroške bivanja in oskrbe. Kako pa so potem pristali v Horjulu ???
To me zanima, ker tu vmes mi stvar smrdi.
Vsaka plat zgodbe ima dve plati. Sama sem prebrala tu eno in slišala prek telefona drugo in vmes manjka nit.
Mislim, da bi bilo fer, da se pove cela zgodba in ne le tisti delček kar ti paše.
Konec koncev, Smetka je kasirala pse, vmesni akterji pa so ves zoc zlili na Stars&Sea.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sleepy , sreda, 21.11.2007 : 09:40:31
Če lastnica ve komu jih je dala in poravnala stroške bivanja tisti osebi, naj se zmeni s tisto osebo. Če kje, potem smrdi samo tam vmes. Kakorkoli, mislim da bi morali bit psi pri lastnici, ker nekako dvomim, da je plačala njihovo doživljensko oskrbo (komurkoli), še toliko bolj, če so bili načrtovani, pa so malce drugače izpadli kot bi morali. V zavetišču nimajo kaj delat, še najmanj na tuje stroške.
Res je da ima vsaka zgodba 2 plati, kašne jih majo celo več  ::). Ne vem kateri vmesni akterji so zlili zoc na Stars&Sea, če pa je že kdo kaj zlival so bili to "opazovalci". V vsakem primeru tega ne bi bilo, če bi vzrediteljica poskrbela za pse tako kot bi morala. Če pa so psi samo sredstvo za pridobivanje everčkov... se pa naj pod zocem znajde kot ve in zna tisti, ki to z njimi počne.


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Drejči , sreda, 21.11.2007 : 10:09:45
A bi vidve nehali delati racune brez krcmarja?
Res je, pri tej zadevi je kar precej vprasanj, ki nimajo odgovora, ampak da bosta pa vidve tukaj nekaj natolcevali in delali neke svoje zakljucke, ki nimajo prav nobene prave osnove, pa tudi ne bo slo.

Oziroma, bom postavila drugacno vprasanje. Imata morda kaksne konkretne podatke na podlagi katerih lahko delata taksne zakljucke?


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Sleepy , sreda, 21.11.2007 : 10:48:33
Ja al pa če bi ti nehala uporabljat argument moči, ko koga obtožiš delanja računov brez krčmarja.

Sama sem prebrala tu eno in slišala prek telefona drugo...

Kdo bi si mislil, ampak nekateri res pišemo o stvareh o katerih imamo kaj pojma, pa čeprav o konkretnih podatkih ne razpredamo na forumu (in čeprav, so bojda moje zgodbe neverodostojne).

Imata morda kaksne konkretne podatke na podlagi katerih lahko delata taksne zakljucke?
Ja, imam. In zdaj?   ???


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Drejči , sreda, 21.11.2007 : 11:55:28
Glede na to, da iz vseh tvojih postov veje kup ugibanj, vprasanj in spekulacij, sem prepricana, da se ti sanja ne, kaj se je v resnici zgodilo.
Ja, tu smo pa res izvedeli kaj se je dejansko zgodilo, pa po telefonu (rekla-kazala sistem) tudi. ::)
Tudi jaz sem preko telefonckov marsikaj izvedela, a tega nekako ne morem vzeti za verodostojno. Ni me bilo zraven, ko se je vse skupaj dogajalo in delati zakljucke na podlagi rekla-kazala je vse samo resno ne.

Od tebe je odvisno kaj bos storila s konkretnimi podatki, ki jih imas, nikakor pa ne bos tukaj podajala nekih svojih zakljuckov, ki so prirejeni tako, da so voda na tvoj mlin.

Bomo tole obtozevanje po dolgem in po cez zakljucili.




Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: DinT , četrtek, 22.11.2007 : 20:41:02
No, mene pa glede na vse prebrano, zares zanima KAJ ZDAJ VSE TO POMENI??? >:( Kaj se dogaja s kuzki, kako so tja prisli, ali so res mesancki iz psarne v Ankaranu...????

Mi alhko kdo odgovori? :-\ Prosim... :-[


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Leny Wily , četrtek, 09.03.2017 : 15:45:14
Zelo me žalosti da je tema nekako obstala v letu 2007 kaj se nič ne dogaja z srčkanimi bradami?
 :'( imam enega, dokaj mladega in ko se bom navadila slike postavljat bi ga vam rada predstavila, pa tudi njegovo zgodbo  :)


Naslov: Re: bradati škotski ovčar - čvek
Poslano od: Leny Wily , četrtek, 09.03.2017 : 16:19:32
https://mojalbum.com/pingy321/leny-wily/lancelot-bradati/23587862