mojpes.net

o psih => Pes v družini in gospodinjstvu => Sporočilo, začeto od: Tamara , četrtek, 05.12.2002 : 12:43:51



Naslov: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Tamara , četrtek, 05.12.2002 : 12:43:51
Ampak take teme pa res še nisem zasledila.  :P
- Zanima me ali cunje, ki jih uporablja pes, se pravi, ki jih slini -vsak dan, perete skupaj s svojimi oblekami?
- Ali psa umivate v svoji kadi?
- Ali njegove posode pomivate skupaj z vašimi?

Koliko je to higienično? ??? ??? ??? Prosim za vaša mnenja in izkušnje.

LP :)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: yo , četrtek, 05.12.2002 : 13:03:24
V pralni stroj naložim skupaj brisače, ki jih uporabljam za pse, krpo za brisanje psov, cunje iz ležišč. Tako je pralni stroj poln. Ko končam s pranjem, dam še enkrat prat prazen stroj.

Pse kopam v naši kadi ali pod našim tušem.

Njihove posode perem posebej s posebno gobico, v istem pomivalnem koritu kot sicer naše.

Mislim, da je to toliko higienično, kolikor si higienično narediš. Jaz tako ali tako kad, tuš ali pa pomivalno korito vedno počistim s kakšnim razkužilom oz. detergentom, pa naj bo to za nami ali za psi.

Lp, Yo


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: toby , četrtek, 05.12.2002 : 15:59:16
Pri nas "pasje " cunje perem v stroju z kakšnimi manj vrednimi brisačami(npr. za plažo..) ali pa se jih nabere toliko,da jih je za en stroj.Ponavadi pa jih ne utegnem niti oprat,ker so tako umazane,da letijo v smeti.Posodo operem v kadi s posebno gobico.
Našega šnucija pa kopamo v kadi,ponavadi še jaz zlezem noter,ker ga tako lažje zdrgnemo.Pa ne si sedaj mislit,da se kopam z mojim kužatom,ampak je lažje stat v kadi in ga prat,pa lažje ga je umirit,ker se hitro naveliča in noče pri miru stat,ampak sedet.Seveda potem sledi še temeljito pranje mene in kopalnice,ker, ko se ta naša pasja gora strese,je vse pošpricano. ;D ;D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: KARMEN , petek, 06.12.2002 : 09:44:41
Pasje cunje perem s cunjami za čiščenje stanovanja. Imam samo takšne, ki se lahko kuhajo. Ko perem razne odeje dodam malo blagega razkužila(zaradi psa, ne zaradi nas). Cunje pred pranjem dobro stresem zaradi dlak, če pa se nekaj dlak obdrži, dam potem stroj še enkrat samo na izplakovanje. Posode perem z našo gobico, včasih jih dam tudi v pomivalni stroj. Psa kopam v naši kadi, saj jo potem tudi dobro očistim in razkužim, sicer pa se mi tuširamo v tuš kabini.
Ne vem, kakšne bolezni bi se lahko nalezli.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kaja , petek, 06.12.2002 : 11:19:29
Glede na to, da psička (včasih tudi dve) spi pri meni, mi od veselja poliže obraz, ne zganjam panike glede ostalih stvari. Kopam jo v naši kadi, posodo pomivam v kopalnici z njeno gobico, brisače in ostalo pa perem posebej. Pa ne zato, ker bi me kaj motilo, bolj zato, ker drugače mami vpije. ;D Aja, naskrivaj pomivam njene sklede tudi v pomivalnem stroju. lp


Naslov: Re: Èišèenje pasjih/èloveških
Poslano od: Tjasa , petek, 06.12.2002 : 12:03:20
Pri nas psa kopamo pod tušem, pol je pa treba itak vso kopalnico pospravit pa pomit, ker se velikan otresa kar naprej in ne miruje, tako da sm tud jest vsa mokra in od pene.....

Njegove sklede pa pomivamo v pomivalnem stroju, brisače, deke in razne njegove cunje za grist pa v pralnem stroju, seveda ločeno od naših cunj, ker drugače bi blo polno dlak na njih.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: dasa , petek, 06.12.2002 : 12:12:18
Zivjo!

mi pa damo pasjo posodo ker v pomivalni stroj.pa se noben ne sikira.

pasje obleke in brisace pa ponovadi perem posebi,ker itak se vdno nabere za polen stroj,ce pa ni pol pa stare brisace dam zraven.
kar se pa tice higijene se pa sam spomnite kaj ste poceli ko ste bli otroci in vam ni cist nic narobe.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Neli , petek, 06.12.2002 : 12:13:13
Tudi mi peremo pasje cunje (ki so sploh še za prat in ne za v smeti) v pralnem stroju a ločeno, zaradi dlak.

Posodo za hrano pa peremo skupaj z našimi posodami v pomivalnem stroju.

Neli kopamo (ko jo pač kopamo) v tuš kabini, zraven seveda "skopamo" tudi celo kopalnico. Mi smo pa po kopanju Neli tako ali tako samo za pod tuš in za nikamor drugam. Od mokrote namreč...


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: erika , petek, 06.12.2002 : 13:40:42

Pri nas tudi peremo pasje cunje, brisače ipd v pralnem stroju, pasje sklede pa damo tudi v pomivalni stroj, samo so tako velike, da jih raje kar na roko operem, namreč za drugo posodo zmanjka prostora ;D ;D
Moram pa reči, da imamo pse pri hiši že skoraj 30 let, pa še nikoli ni bilo nič narobe kar se našega zdravja zdravja tiče.

                  lp erika


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Tamara , petek, 06.12.2002 : 13:51:07
Hm, hvala za vse.... :)
Sem se včeraj s fantom pogovarjala glede te teme in sva povedala kaj misliva in je čisto "ponorel" :(, ko sem rekla, da bi posode prala v kuhinjskem koritu. No, očitno jo bom kar v kadi. S tuširanjem čudežno ne bo problemov (?), cunje bom pa itak ločeno prala.
Ko samo pomislim kaj vse me še čaka?!?! ???

Upam, da slišim še kakšno izkušnjo. :D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Miska , petek, 06.12.2002 : 14:10:09
Pasje stvari (odeje, rjuhe in brisace), pa tudi plisaste igrace s katerimi se igra peremo v pralnem stroju. Vedno se nabere za en stroj perila, drugace pa damo poleg se kaksne krpe za tla. Vse pa prej dobro stresemo, da ni toliko dlak in peska. Pasje posode pa peremo v koritu z posbno gobico in obrisemo z papirnatimi brisacami. Tudi, ce se kdaj polula v stanovanju pobrisemo z papirnatimi brisacami in cistilom/razkuzilom. Sicer je pa pri svojih treh mesecih nas kuza ze zelo priden in vedno "pove", da mora it ven. :)
Stusiramo ga po potrebi v tus kabini, ampak potem pa moramo itak celo kopalnico pomit, ker je vse mokro. Mi pa tudi. ;D

Samo ne prevec komplicirat, pa bo vse OK.

Lep dan,
           Miska


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Tamara , petek, 06.12.2002 : 14:14:53
Saj jaz tudi mislim, da je to pretiravanje, ampak fant je drugačnega mnenja. Ker sej smo kot otroci, res živeli od svinjarije  ;D. Se spomnim, ko mi je mami rekla, da sem kot mala nadloga sedela na koncu njive in se basala z zemljo. Po moje sem mislila, da je čokolada.  ;D ;D ;D
Tko, da jaz mislim, če za psa skrbiš, da je zdrav, tudi ne moreš stakniti kakšne bolezni.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Nanook , petek, 06.12.2002 : 20:17:43
Pasje cunje-brisače, dekce, blazine in prevleke za blazine peremo skupaj z ostalo živalsko kramo, ki jo je za cel stroj (brisače in brisačke od akvarijev, ptiča...)
Posoda se pere v pomivalnem stroju skupaj z našimi, če pa je nuja, pa kar na roko na hitr.
Kopa se jasno v bani, s tem da sem zraven skopana tudi sama (neprostovoljno) in da je cela kopalnica mokra...fenamo se v dnevni, pred TV-jem :D.

Dezinfeciramo pa ne več, nima smisla, ker itak ne deluje.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Cat , petek, 06.12.2002 : 23:21:42
OJ,
pri nas doma se pasje sklede perejo v koritu z drugo gobico in po navadi na koncu, ko opravim z naso posodo. Pasje povstre, dekice in kosaro iz blaga najprej posesam potem pa vrzem v pralni stroj skupaj s pasjimi brisacami in cunjami pa se kasna plisasta igraca ucas umes pride. Tega je vedno za povhen stroj, tako da tudi ce bi hotla kaj nasega se zraven dat, ne bi bilo prostora. Edino kar vcasih perem z nasimi cunjami, so pasje nogavicke(da ne bo pomote, njihov namen ni ogreti pasje tace ;D ampak ce si pes slucajno poskoduje taco ali nogo, so pa prav ucinkovita zascita ;)).
Aja potem dam prazen stroj se na izplakovanje.
Peskoti se kopajo v banji in hvala bogu sem v mladosti naredila dobro delo in jih naucila mirovati, tko da tud kopalnica ni bogvekaj umazana in mokra-ful sem ponosna, ker se zna moj "gajzlar"(ljubkovalno ime-zaradi repa, s katerim udriha vsenaokrog)utresti na ukaz-ucasih to zelo prav pride :D.
Drugace pa Tamara,manj ko kompliceras bolsi je. Mislim, pa da se bo scasoma tudi tvoj fant navadil in sprejel tvoje metode treteranja pasjih osebnih potrebscin, ko se sam ne bo vedel kdaj in zakaj ;D ;), bos vidla.

Srecno


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kaja , sobota, 07.12.2002 : 11:08:14
Bravo Cat, tudi ti si svojega naučila nekaj praktičnega. Povej mi nekaj. A se otrese na ukaz tudi kadar ni moker? Ker, če jaz moji rečem naj se otrese, ko ni mokra začne lajati kot zmešana.  ;D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Teja , četrtek, 12.12.2002 : 21:48:22
Mene pa zanima, če svoje kosmatince pustite na svojo posteljo??  :-/;)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Jana , četrtek, 12.12.2002 : 22:23:04
Teja, fotke govorijo vec od besed. Poglej http://www.mojpes.net/razno/slike/zmaj.html. Manjka se Lara, ki je v trenutku fotografiranja spala na drugi postelji. Ponoci pa seveda pod kovtrom ;) ;D

Aja, ribe ponoci seveda pustimo v akvariju  :D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: altervita , petek, 13.12.2002 : 00:50:05
mi samo deke peremo posebej, ostalo (obleka) je tako ali tako vse od dlak in je vseeno. ko se pa tako radi objemamo, hehe.

Posodo ponavadi samo dobro oplaknem pod vodo v pralnici, ker jesta suhe brikete. Ko pa kaj bolj pocastega pride, pa kar z ostalo človeško posodo.
Saj polizani smo tudi vedno, pa se noben ne sekira. Sploh smo, se mi zdi, pesjanarji dvojno odporni, ker se nam je imunski sistem ojačal pri vseh teh pasjih bakterijah, haha.

Pri mojem očetu je situacija povsem drugačna....pes lahko da lupčka (to je ok, nič bakterij ne omenjajo), posode pa bognedaj prati v kuhinji. kot da bi bila toksična....tega pa res ne razumem.
saj prill deluje razkužilno, al ne?


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Thor , petek, 13.12.2002 : 08:29:29
Ojla. Se jest:)

V Ljubljani kjer imamo Erosko (kuziko s se kar dolgo dlako) in Buckota (muckota z zelo dolgo dlako) ni problemov. Perejo se cunje posebej, ker ko so, jih je dovolj. Za posode imata svojo gobico. Dlake so pa itak povsod in ves cas ne glede na to kolikokrat posesas ali pobrises... pa niti tepihov nimamo vec.
Ja... oba sta ves cas kjerkoli... postelja, kavc, miza.... itd. Spita pa pri mami.

Pri Gregatu pa Thor ne sme v hiso (pa se mi zdi kar prav, saj ce pride v Ljubljano v stanovanje razturi plac v nulo), problem pa je tudi s pranjem cesarkoli, ker je pac mnenje predvsem enega clana druzine bedasto. Tako da Thora odpeljem v ljubljano da se skopava... sicer na racun uboge Eroske in Buckota, ki se je btw naucil rencat odkar pozna Thora (pa Thor ne renci... sam Bucko ga tok zelo ne mara):)))) pa se bolj boge moje mame, ki je potem celo stanovanje pomivala in brisala preden sem jaz Thora umirila. Sam k sreci ni tok zakomplicirana kot Gregatov fotr.
Posodo pa thoru pomijemo v kopalnici s posebno gobico... da se ne bi kdo zastrupu: :o

Ce bi jaz zivela po svoje, ne bi komplicirala...

LP

Tanja



Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: marela , petek, 13.12.2002 : 10:43:04
Njegove brisače perem posebej samo pozimi, ker se jih veliko nabere, drugače pa jih perem skupaj z ostalimi stvarmi - Mako ne pušča dlake! Njegovo posodo pa tudi operem v kuhinji - saj jar vse razkuži!  ;D
Mako spi v postelji, glava obvezno na povštru, rit pa pod odejo.  :D
Očitno je Mako zelooo razvajen.  ::)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: MISA , petek, 13.12.2002 : 12:11:44
Misine brisace perem skupaj z nasimi, ker imamo itak obleke polne dlak (ponavadi imajo njene brisace manj dlak kot pa nase obleke) :'(.
Posodo za hrano perem z posebno gobico v istem pomivalnem koritu kot naso posodo. Kopa se jasno v nasi bani skupaj z vsem tistim kar je v kopalnici.
Irina in Misa


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kaja , petek, 13.12.2002 : 12:55:13
Teja, obe psički spita na postelji, razen kadar je vroče se Kaja umakne v košaro.
Thor, vidim, da imava podobne probleme s tasti in taščami! ;D Samo za razliko, da sta pri Aleševih starših Kaja in Vini dobrodošli, le njihov lastni pes nima vstopa.  ??? Izjemo sta naredila le pred kratkim, ko je po kastraciji 10 dni okreval v kopalnici, pa še to le zato, ker sem jaz težila. lp


Naslov: Re: Èišèenje pasjih/èloveških
Poslano od: Tjasa , petek, 13.12.2002 : 13:07:33
Ja seveda tud Kaiser spi na svojem kauču, pa potem se migrira na tla, pa spet na kauč.... po občutku. ;)

Če je pa sam doma,potem si pa frajer odpre vrata od spalnice, kjer spita starša in potem kraljuje na veliki zakonski postelji..... hmm.  ;D ;D ;D
Po moje je "pasje življenje" ponekod dobilo nov pomen - vsaj pri nas je. Pesjaka pa pozimi ne bo videl, čeprav ma ultra moderno kočo z izolacijo, oknom (zastekljenim), najtoplejšo deko...... :D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: AIsA , petek, 13.12.2002 : 13:10:37
Najprej postelja. Seveda spimo skupaj. Pri meni, še raje pa pri Manji - sestri, ker ona dalje spi. Če je pri meni se itak ne vstane z mano, ker je to absolutno prehitro. Saj jaz delam ne ona. Pa to je vse logično.  ;D!!!Obvezno pa pod odejo, ker sobna temperatura ni dovolj za spanje, ko telo počiva. ::)
Glavo ima na blazini, ampak se vstran obrne. Za kar sem ji hvaležna še posebej zdaj, ko je ribje brikete :P!!! Poleti in čez dan pa spi na fotelju. Če se kdo drugi vsede gor, ga full čudno gleda najprej potem pa se mu pridruži. Ponavadi na trebuh. Pa saj teh 23 kg ni nič. :o!!!
Sesamo vsak dan, ampak dlake so kljub temu. Tako pač je.
Posodo peremo v pom. stroju z našo posodo ali pa v koritu s posebno gobico. Po pomivanju naše ali njene posode pa vedno razkužim korito, ker sem zadnjič brala, da so v pomivalnem koritu isto nevarne bakterije kot na hajzlu... ??? ??? ???
Gazice s katerimi ji čistim gubice in lulo ::) perem na 95 stopinj z našimi stvarmi. Itak sta samo ena ali dve gazici.
Prevleko za njen jogi, na katerem je samo pomotoma, perem s tepihi za kopalnico ali pa s prevleko za sedežno.

Ne kompliciram. Če bo Aisha imela kaj nevarnega bom dobila prej od nje, kot od njenih stvari.
Hvala bogu, da Manjo živiva sami, ker bi mama znala kaj komplicirati.

Mater sem se razpisala.
Fajn se imejte vsi,
Jasmina


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Afna , petek, 13.12.2002 : 13:20:32
Lizine brisače in igrače operem v pralnem stroju skupaj s cunjami za čiščenje in preprogami, posodo operem v pomivalnem koritu s posebno gobico...
Kopali se sicer še nisva, ampak ko bo čas za to se bova kopali kar v tuš kabini... :P
Liza spi v svoji postelji, lahko je na fotelju, na posteljo pa ne sme...pa ne zaradi bakterij ali česarkoli, temveč zato, ker bo, ko punca odraste za obe premalo prostora  ;D ;D

LP, Eva in Liza


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: AIsA , petek, 13.12.2002 : 13:36:34
To je pametna poteza, da jo od malega tako navadiš. Saj me ne moti na postelji, ampak včasih že mislim, da mora tlači, potem pa se zbudim, pa mi samo Aisha leži na nogah. V sanjah pa že sanjam, da so mi noge odpadle in ne morem laufat, pa me ravno nekdo lovi.....
Sicer je ponavadi na blazini z glavo in ne segne do nog.

Jasmina


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: nadja , sobota, 14.12.2002 : 13:59:29
Kako pa je kaj z umivanjem rok? Jaz nimam psa pa če božam kakšnega kužka si roke potem umijem.če maš pa psa doma si pa verjetno ne moreš umivati rok kar naprej :D , kako je s tem pri vas?


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Kidagakash , sobota, 14.12.2002 : 19:57:08
WAA, js sm mela pa vedno ful problemov s starimi. Ko je Ral prišel k hiši (no, dober, js sm ga prlvekla), je mama iskala stanovanje da me izseli, potem se je sprijaznala...vendar se še zdaj včasih vprašam, če je sploh vedela kako mu je blo ime. Posodo sem morala prat zunaj z posebno gobico, njegove cunje so šle umazane direkt v smeti (ja, zgleda, da so ble kužne) in tud tuširala sva (ker sva pač bla oba mokra) se zunaj. Pes hiše ni videl od znotraj niti enkrat, kar je po svoje prav za velikega psa kot je doberman. Naslednji pes ne bo imel takšnih omejitev, saj ne živim več doma :)

Kida


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: mm , ponedeljek, 30.12.2002 : 13:26:41
Uf, jaz šele sedaj vidim, kakšen teror zganjam nad svojim fantom, ker sploh ne pomislim, da bi ga lahko motilo to, da perem Mišino posodo v pomivalnem koritu in ji hrano pripravljam na pultu. No kar se tiče dlak, gredo že meni pošteno na živce - ampak ne toliko Mišine -te so dolge močne a črno, kot večina mojih oblek (pa še odstrani se jih razmeroma enostavno), bolj mačkine, ki so bele ali pa oranžne. Ker pa je ta muca prišla k hiši zaradi fanta - recimo da sva si bot.

Kar se ostalih svari tiče pa smo podobno organizirani kot večima - cunj je dovolj za ločeno žehto, kopamo se pa v naši kadi. In moram reč, da je otresanje na ukaz zelo priročna zadeva - tudi maša Miša zna, ampak le če fant to zahteva, jaz je pa ne pripravim (me sam debel gleda). V vsakem primeru pa je potem potrebna še lastna kopel in umivanje cele kopalnice (ampak mokrih dlak, ki se primejo na ploščice in nočejo dol pa res ne maram).

Na posteljo gre Miša lahko, samo ne ponoči, ko spimo -  zato ima svojo posteljo. Se pa zelo rada pride pocrkljat zjutraj, ko se odpravljamo v službo. Pa posteljo je potrebno vsake toliko časa pošteno presesat. Ampak se je tko fino stisniti k njej, ko leži na postelji vsa topla in mehka.

Rok si pa res ne umivam kar naprej in moram reč, da odkar imam psa v hiši ne le da nimam več težav z zdravjem, ampak jih imam celo manj (že trkam, že trkam!).


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Pudlica , ponedeljek, 30.12.2002 : 19:37:52

Hov,hov!
Jaz njegove cunje perem z drugimi (ne pusca dlak,ker je pudelj),tudi pri posodi ne kompliciram (saj pa je zdrav,redno razglisten.......),kopam pa ga tudi v nasi tus kabini....spi pa......hahahahahha......normalno,da na postlji..pod odejo...cez dan pa tudi valjanje po kavcih.......
Lep pozdrav!


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Pudlica , ponedeljek, 30.12.2002 : 19:45:41

Hahhahahahahah.......da vam povem se en hec....na temo :VALJANJE PO KAVCIH...
....moja tasca ni pustila Vakija na njeno novo sedezno garnituro..Po kaksnem letu dni si premisli,da ta garnitura ni vredu in si kupi novo."Staro" odstopi nam.Normalno,da ko so jo pripeljali v naso dnevno sobo,je morala biti navzoca (da oceni kako bo pasalo).Vaki gleda,opazuje.....Ahhhhhaaaa....vse lepo postavljeno.......pripravljeni pozor zdaj......skoci na kotno sedezno,se pricne valjati in se moji tasci dobesedno smejati:"Tak tukaj sem pa jaz car!" Takoj si je prisvojil njemu najboljsi koscek,na katerem je kraljeval do konca svojih dni.

Lep pozdrav!



Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Teja , ponedeljek, 07.04.2003 : 21:32:23
Mi lahko kdo pove, ali je higienično psa hraniti iz posode, ki jo uporabljamo v kuhinji?!
Je danes mama prvič opazila (sem neumnica pozabila posodo takoj pospravit), da hranim pse iz naše sklede iz kuhinje. Sem rekla, da je bilo prvič (ja baje ::) :P). Nenormalno se je razjezila in posoda je letela po tleh na drobne kose!! :o
Je rekla, če hočem staknit kako bolezen... :-X
Sicer je pa tudi na mačka alergična, če je iz naših krožnikov, ko me je prvič zalotila iz kje hranim mačka, me je samo strogo opozorila. Ko me je zalotila pa drugič, sem komaj odnesla celo kožo... :'(


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: yo , torek, 08.04.2003 : 08:28:24

Citat

Mi lahko kdo pove, ali je higienično psa hraniti iz posode, ki jo uporabljamo v kuhinji?!
Je danes mama prvič opazila (sem neumnica pozabila posodo takoj pospravit), da hranim pse iz naše sklede iz kuhinje. Sem rekla, da je bilo prvič (ja baje ::) :P). Nenormalno se je razjezila in posoda je letela po tleh na drobne kose!! :o
Je rekla, če hočem staknit kako bolezen... :-X
Sicer je pa tudi na mačka alergična, če je iz naših krožnikov, ko me je prvič zalotila iz kje hranim mačka, me je samo strogo opozorila. Ko me je zalotila pa drugič, sem komaj odnesla celo kožo... :'(


Teja, ne vem, koliko je ali ni higienično... se pa zgodi, ja.  8) Sicer pa mislim, da v kolikor je posoda dobro pomita, ne more biti toliko nehigienično. Mislim vsaj - naj kdo drug pove...

Lp, Yo


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Peibie , torek, 08.04.2003 : 09:21:01
Yo, jaz tudi mislim, da ce je pomito, je pomito, ce je pa slabo pomito, je pa itak nehigienicno, pa naj je pes ali clovek.

Lp, Mojca


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: enya , torek, 08.04.2003 : 10:32:42
Jaz mislim, da to ne more biti nevem kakšna katastrofa.Če se posoda pomije z detergentom, ki je dezinfekcijsko sredstvo, jo itak razkuži...
Jaz tudi naši, ko smo na primer kje na obisku ali kaj podobnega, dam iz ene plastične človeške posode hrano in pijačo...se mi ne zdi nič katastrofalnega...


Naslov: Re: Èišèenje pasjih/èloveških predm
Poslano od: Nanook , torek, 08.04.2003 : 11:11:25
Tudi pri nas damo kar vse skupaj lepo v stroj, Tari redno dobi sladoled za polizat iz "človeške" posode, pa včasih kakšen kolaček...kar dosti tega, da ne omenim žlice s katero mu pripravljam za jest-obvezno treba dat polizat  ::)...Pa smo še vsi živi in zdravi; no, še za ribe včasih uporabim kakšno "človeško" žlico, pincete se pa itak perejo v pomivalnem stroju z ostalimi stvarmi. Glede tega se mi zdi panika povsem odveč. Stvari itak nikoli ne bodo sterilne, ker pač sredstva v prodaji niso ne vem kako toksična za razne bakterije (te so itak povsod), glede glist in trakulj pa tudi ni bojazni, da bi kaj preživelo pranje.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Bela01 , torek, 08.04.2003 : 16:26:17
Posoda od Mikija in Bele perem v pomivalnem koritu, odeje in druge pasje stvari perem z ostalimi oblačili s sprehoda ali pa skupaj s kakimi tepihi, brisačami. Čistimo pogosto vendar je dlak dovolj - itak že od malih nog živim z njimi  ;D. V postelji sicer (še) ne spi, ker ji bolj paše pri vratih ali pa ob moji postelji, seveda pa jo kdaj vzamem k sebi in pol ostane kakih 5 min poleg mene. No kaj se pa tiče mačkona Mikija pa je itak že normalno da ima glavo na povštru in če si slučajno ti pokrit potem sploh ni debate da ne bi pokril še njega, ker drugače tak dolgo sedi poleg mene in se noče vlečt da ga te morn pokrit. No edino ribice ostanejo v akvariju  ;D.
Kar se pa tiče uporabe naše posode pa tut nisem haklih. Itak se pol opere (neoprano je pa nehigienično pa neglede al je od psa al od nas).
Glede strahu da bi se okužla ali zbolela - mislim da sem že imuna na vse skup. Psička je razglistena in cepljena, mačkon pa v svojih 18 letih ni bil nikoli, čeprav je poleti po 3-4 mesece na vikendu. Do sedaj ni bilo nikoli nič narobe.
Sicer pa mislim da je brezveze neko paniko delat če živiš skupaj z živaljo in si z njo skos v stiku potem ne boš z nekimi kemikalijami za čiščenje nič spremenil in se s tem zaščitil. Z mojima kosmatinca nemalokrat jemo skupaj jogurt pa tut sladoled si razdelimo pa se eni zgražajo drugim ni nič posebnega, jaz pa mislim da ko ti da kuža lupčka in ko ti kosmatinec spi na postli in ma glavo poleg tvoje ni nič manj "nehigienično".


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Ares , torek, 08.04.2003 : 19:13:22
:)Pasje koce, odeje,rjuhe,peremo posebej,predvsem zaradi obilice dlak,ki se tako lepo primejo na vsako oblačilo....
Glede posode pa res ne kompliciramo, pasja posoda pride na vrsto za pranje takoj za našo, ponavadi pa je umita kar z isto gobico.
Ares se kopa v isti bani kot mi, malo potem samo splaknemo dlake,ki so nalimane po celi kopalnici.
Doma imamo enega malega (3leta) in enega malo večjega(8let) otroka, pa me zaradi kakšnih bakterij ali kaj takega sploh ni strah. Ares je cepljen, redno razglisten. Glede na to, da deli lupčke kot obseden in da vsako jutro zbudi najmlajšo z veselim oblizovanjem,se sploh ne sekiram.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Teja , torek, 08.04.2003 : 19:52:23
No tudi jaz ne vem, kakšno bolezen bi staknila iz oprane posode.  :P
Dobro pa , da mama ne ve vsaj za to, da znata psici jesti z vilico!!! ;D ;D
No kako peremo pa nevem (ne perem jaz 8)), mislim, da se brisače perejo skupaj, krpe s katerimi jim brišem tace pa...nevem, vrjetno z vsemi ostalimi krpami ??? ;)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: deteljica , sreda, 28.09.2005 : 08:39:11
Jaz perem vse skupaj in pomivam vse skupaj  :-[. Pomijem pa pasjo posodo z roko ali gobico za kopalnico (stroja nimam, pri starših pa smo vse prali v stroju)  :).
Včasih porabim tudi našo posodo za pse  :-[ .
Glede na to ,da se otroci in psi ves čas mečkajo, da tudi jaz ne perem rok med treningom vsakič, ko mečem slinasto žogo  ::), da otroci včasih malo mečejo pasje umazne in slinaste igrače, zraven pa kaj jejo in pijejo  :-[, da včasih visi njihova roka s hrano pod mizo (ker tako psi iz rok pojejo kar jim ni všeč  ;) ) ,potem pa jejo naprej  ???- res ne vem kaj bi še lahko dobili od psov pri pranju perila, kar še nismo na kakšen drug način?  :D
Največ kar sem na to temo videla  :o , pa je bilo na enem agility taboru, kjer je bil problem za tekočo vodo, znana slov tekmovalka svoje posode pomivala tako, da jih je dala polizat psicama- potem joh je bilopotrebno samo še poplaknit pod malo mrzle vode  ;D ;D, če si slučajno prišel nje  8)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: TagTu , sreda, 28.09.2005 : 10:01:07
Eh, jaz kar vse skupaj ::), ker sicer res ne vem, kam bi potem pasala npr. moja posteljnina, če pa mrcine redno zasedajo mojo posteljo :o :-[ :P


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: branka , četrtek, 29.09.2005 : 08:17:37
Bravo Cat, tudi ti si svojega nauèila nekaj praktiènega. Povej mi nekaj. A se otrese na ukaz tudi kadar ni moker? Ker, èe jaz moji reèem naj se otrese, ko ni mokra zaène lajati kot zmešana.  ;D

Hehe, jaz sem tudi mojega naučila naj se strese na ukaz. Pride pa zelo prav ja. Moj se strese kadarkoli, tudi če ni moker, samo večkrat mu moram reči, pa po ritki ga malo potolčem, pa se strese. :)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: bina , četrtek, 29.09.2005 : 08:43:26
Pri nas pa nikoli nismo prali pasjih posod skupaj z našimi. Neverjetno, ampak še meni se to ne zdi v redu :-\ Pa sem drugače zelo popustljiva do psov. Občasno kdo kaj poliže s krožnika (ampak tako da drugi ne vidijo :P), pa pasjo konzervo tudi z našim priborom razkosam. Ampak to je pa vse. Za pasje posode imamo svoje gobice. In umivalnik v stranišču. Nikoli v kuhinji. Pa tudi perilo peremo ločeno-že zaradi tega, ker imajo pasje cunje ponavadi polno dlak. In potem bi tudi naše perilo bilo črno (od dlak ;D). Pa po pranju se splakne še enkrat prazen stroj.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: LuncaPunca , četrtek, 29.09.2005 : 09:04:02
Tudi jaz perem pasje dekice in pasje brisace (ko skace po dezju in je ves moker, ga je treba obrisat ane ;D ) v pralnem stroju. Se ponavadi nabere za cel stroj. Pasje posode operem v pomivalnem stroju skupaj s 'clovesko' posodo. Vcasih dobi kej za polizat iz 'nasega' kroznika, pa tudi dam v stroj. Ne kompliciram prevec, ce ni treba.  8)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: deteljica , četrtek, 29.09.2005 : 09:22:29
Na splošno bi rekla,da če pes nič nima, kar se lahkoprenese na človeka , potem od njega nimaš kaj dobit.

Če pa ima kaj prenosljivega- kožno obolenje ali prazite, ki gostujejo tudi pri ljudeh, pa se je prenosu ob normalnem rokovanju nemogoče dolgoročno  izogniti. Normalno rokovanje je tudi ločeno prenje vsega , ločene posode in umivanje rok in vse ostalo. V takem primeru rabiš izredno stanje do ozdravitve, ki je podobno karanteni.

Zato je edini pravi način kako skrbimo za zdravje družine v kateri so tudi psi, da redno preverjamo zdravstveno stanje psa in redno odpravljamo vse parazite. Poleg tega preventivno ne dajemo nobene barf drobovine ipd.

Pri vsej ostali higieni, pa je potrebno uporabljati zdravo pamet.
Prepričana sem, da je neštetokrat večja možnost okužbe  na javnih igriščih, zelenicah,bazenih, pognojenih travnikih, slabo opranem regradu, drugi pomanjljivo oprani zelenjavi in sadju, pri uživanju slabo pečenega mesa, uživanju mesnih izdelkov nekontroliranega porekla in še bi lahko naštevali.
Obenem se je potrebno izogibati božanja potepuških psov , mačk in najdenih divjih živali .
Prav tako je nujno umivje rok po stiku z vsakim psom ali mačkom, ki ni naš (oz zagotovo vzrževan kot naš)..


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Katrca , četrtek, 29.09.2005 : 12:42:31
Zdnjič je bilo na discovery... človeški poljub je veliko bolj nehigienski kot 'poljubček' zdravega psa. Namreč pasja slina vsebuje posebne encime, ki uničujejo bakterije.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: branka , četrtek, 29.09.2005 : 13:38:14
Zdnjiè je bilo na discovery... èloveški poljub je veliko bolj nehigienski kot 'poljubèek' zdravega psa. Namreè pasja slina vsebuje posebne encime, ki unièujejo bakterije.

Ja sem že nekje slišala to. Ja super, jaz se tako in tako ves čas ljubčkam z mojim Bučkom. :)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: deteljica , četrtek, 29.09.2005 : 13:44:19
Zdnjič je bilo na discovery... človeški poljub je veliko bolj nehigienski kot 'poljubček' zdravega psa. Namreč pasja slina vsebuje posebne encime, ki uničujejo bakterije.

Ne glede na to kaj vsebuje pasja slina, je presenetljivo  malo bolezni in ostalih neprijetnosti, ki si jih delimo s psi.
Medtem , ko smo ljudje vedno polni raznoraznih mikroorganizmov ,ki komaj čakajo na novega človeškega  gostitelja.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: pobaaaa*mua , ponedeljek, 06.12.2010 : 21:12:35
 :) :) Pasje brisače peremo z našimi (enkrat se je stroj že zamašil). Kopam ga v banji ali v tušu, kjer se kopamo tudi mi. Za posode pa sem posebej pozorna, saj je za psa nevaren detergent, posode pa se v pomivalnem stroju uničijo (oz. jim gre stran guma in potem se premika po ploščicah)!!!


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Sasenka , ponedeljek, 06.12.2010 : 21:54:58
Pri nas smo očitno bolj packasti, ker nič ne kompliciramo. Če bi pri teh psih še s tem komplicirala res ne bi nikakamor prišla. Pasje posode perem v pomivalcu skupaj z ostalo posodo, brisače s katerimi obrišem umite pse, operem v stroju z našimi brisačami in dam v sušilca, pse kopam v naši banji, ker imam samo eno banjo. Glede na to, da imam 3, res nimam  časa še za kompliciranje s posebnim pranjem posod in brisač. Ležišča in razne dekce pa operem posebej, ker jih je za cel stroj. Res pa je da večkrat perem in nimam recimo ene brisače za cel teden. Stara sem 33 let, pse imamo že celo moje življenje in še vedno sem med živimi.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Pepsi , ponedeljek, 06.12.2010 : 23:27:56
Pri nas smo očitno bolj packasti, ker nič ne kompliciramo. Če bi pri teh psih še s tem komplicirala res ne bi nikakamor prišla. Pasje posode perem v pomivalcu skupaj z ostalo posodo, brisače s katerimi obrišem umite pse, operem v stroju z našimi brisačami in dam v sušilca, pse kopam v naši banji, ker imam samo eno banjo. Glede na to, da imam 3, res nimam časa še za kompliciranje s posebnim pranjem posod in brisač. Ležišča in razne dekce pa operem posebej, ker jih je za cel stroj. Res pa je da večkrat perem in nimam recimo ene brisače za cel teden. Stara sem 33 let, pse imamo že celo moje življenje in še vedno sem med živimi.

Pod čisto vsako tole besedo se podpišem - no, edino let imam malo več kot Sašenka  :P  - in to je to. Je v življenju dosti drugih zakompliciranih stvari in res ni treba, da bi še brisače pa posodice posebej prali... ;)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , torek, 07.12.2010 : 08:45:47
Mi pasje brisače, deke in postelje peremo posebej iz enega preprostega razloga - ker so toliko kosmate, da bi porabila cel teden, da vse kocine dol z opranih človeških cunj poberem >:(.
Sicer pa nič ne kompliciramo - pri nas se pasje in človeške stvari ne ločujejo.
Imam pa eno zanimivo na to temo - še pred leti smo (in to še vedno počnemo ::)), dali občasno za polizat kakšen krožnik ali posodo psu, če je bilo noter kaj takega, kar je bilo primerno tudi za psa (potem smo to posodo seveda oprali, preden smo jo zopet uporabili). In moj brat, ki je bolj čistunske sorte, je bil nad tem zgrožen, češ kako nagravžni smo ;^. In ko me je enkrat imel dovolj in me je spet zasačil, da psu dajem lonc za polizat, mi je zagrozil, da bo mojemu takratnemu fantu povedal, kakšna packa sem, če tega ne bom nehala delat. Ampak revež ni vedel, da pri fantu njihov NO isto preliže vse lonce, pa so bili sicer ena fina (malo)meščanska familija. Ko sem mu to povedala, je revež samo godrnjaje odpujsal stran >:D :*[
In v veselje mi je, da se nikomur v moji familiji to ne gravža. Pač pomiješ potem s praškom za posodo ali v stroju in to je to. Pazim pa, da tega ne počnem pred kakšnimi občutljivimi obiski >:D >:D >:D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: bina , torek, 07.12.2010 : 09:20:02
no, pri nas psi ne ližejo naših krožnikov. In tudi njihove posode se ne perejo v pomivalcu. Nekako mi to ne potegne...
drugi razlog pa je ta, da imata precej velike posode in bo zasedli 3/4 pomivalca.
in tudi pasje cunje se perejo ločeno od naših. Ker so polne dlak. Po pranju dam splaknit stroj, da grejo dlake stran. Drugače jih dobimo na naše cunje.

Tako da pri nas je vseeno to ločeno.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , torek, 07.12.2010 : 09:25:30
Mene pa ne moti, saj potem pomijem - dokler nisem spoznala kar nekaj familij, ki počnejo isto, sem se pa tudi sama sebi zdela precej čudna packa :-X.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: king-roy , torek, 07.12.2010 : 09:52:57
Jaz tudi deke in brisače ločeno perem in potem stroj splaknem. In vse to zaradi dlak.
Če bi imela samo Carolino, to sploh ne bi bil problem.
No, kakšno brisačo pa le skupaj operem, ko nimam cunj za cel stroj.

Posode pa vedno skupaj perem, mi še prav pride, da stroj napolnim ( midva zelo malo doma kuhava )
Psom pa puščam vedno lonce in krožnike za polizat, razen ko so obiski (ki niso moja familija).

 


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: takoda , torek, 07.12.2010 : 09:58:44
Pri nas je tudi kot pri King-Roy. Ločeno pranje pasjih dekic je iz preprostega razloga - dlake! Brisače, s katerima ju brišem grejo v stroj z mojimi, posoda se perer skupaj z mojim črepovjem, pa tudi kakšen krožnik sem ter tja Čip poliže do čistega. Kopamo se pa vsi v edini banji, ki jo premorem (ločeno seveda  :)).V glavnem; mi mamo se fajn....


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: miskica , torek, 07.12.2010 : 10:02:25
Jaz imam sušilca, ki služi tudi kot odstranjevalec dlak. Tako da če cunje pašejo skupaj (npr. brisače), potem dam skupaj prat. Sušilec odstrani vse dlake, v pralnem stroju pa še nikoli nisem porajtala pretiranih dlak, da bi morala kaj odstranjevat/splakovat. Večina jih gre v filter, tistih par, ki ostanejo na vratih od pralnega, pa pobrišem stran.
Tudi v pomivalcu se pere vsa posoda skupaj. Ravno s pasjimi skledami pridemo na en poln stroj na dva dni... :)
Ližemo pa posode ne, ker sem jaz tečna mama in ne dovolim ::)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: moksa , torek, 07.12.2010 : 10:22:22
Jaz pa se trudim prati moja oblačila in njihove odejice/rjuhice posebej, odkar sem enkrat vrgla moje brisače v stroj in nisem opazila, da je zraven bila tudi Morina...Pa pridem iz tuša, se ovijem v brisačo in grem nazaj pod tuš (naenkrat sem bila namreč kosmata kot jeti ;b ).


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: skogkatt , torek, 07.12.2010 : 11:09:53
Mi si tudi vse delimo, kaj pa naj ;)

Jaz imam sušilca, ki služi tudi kot odstranjevalec dlak.
Me too ;D ni boljšega, ko se me Maj loti, preden se spomnim da imam črn pulover, res prav pride, da ga vržem za 15 min v sušilca in je spet črn :)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: moksa , torek, 07.12.2010 : 11:33:32
A bi vi znamko+model tega čudežnega sušilca objavile tukaj gor, proooosiiimm :*[


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: miskica , torek, 07.12.2010 : 11:35:31
Ahahaha, dvomim, da imava istega :) Jaz imam Boscha.
Mi je pa že par kolegic pohvalilo pralne stroje od Beko, ki imajo menda neko funkcijo za odstranjevanje živalskih dlak in menda res deluje.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: moksa , torek, 07.12.2010 : 11:37:41
Hvala :)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: king-roy , torek, 07.12.2010 : 12:10:20
Jaz imam sušilca, ki služi tudi kot odstranjevalec dlak.

Jaz si tudi ne predstavljam življenja brez sušilca.
Imam pa Miele in je zakon.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: skogkatt , torek, 07.12.2010 : 12:36:10
Naš je od Gorenja, brez nekih dodatnih funkcij, pač pa smo to za nas neprecenljivo funkcijo potem odkrili ;D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , torek, 07.12.2010 : 13:09:05
Uuu, kako poučna tema...
Sam imam preveliko bajto, sušilca pa nikamor za postavit :o >:(
Za znort, res.
Pa še vse cunje se mi že itak po parih mesecih uskočijo od ˝pranja˝, da jih dam pa še v sušilec, potem moram pa takoj celo garderobo zamenjat ;D
Pomoje bomo še kar malo kocinasti naokoli hodili :-X


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: king-roy , torek, 07.12.2010 : 13:18:42
Pa še vse cunje se mi že itak po parih mesecih uskočijo od ˝pranja˝, da jih dam pa še v sušilec, potem moram pa takoj celo garderobo zamenjat ;D

Jaz mečem v sušilni vse živo; res najbolj fine cunje pa itak nesem kar v čistilnico.
Zato je zame zelo pomembna kvaliteta sušilca, rajši dam zanj malo več (itak ga imaš kar nekaj let), kot da te potem glava boli od uničenih cot.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: luna7 , torek, 07.12.2010 : 14:23:59
Sušilec je bil nabavljen skupaj s stanovanjem (=balkon)....  ;)
Perilo in pasje/mačje tekstilije perem ločeno, ker, če bi prala skupaj, bi porabila še kakšen teden, da bi vse dlake pobrala še z naših cunj.
Piskre pomivamo skupaj z našimi: umazano je itak oboje potem, ko se poje....
Z naših krožnikov pa zagotovo ne jedo.....pred obiski  :P. Pa še to, če slučajno kaj ostane po jedi.
Hm, sem pa bolj zdrava po mojem predvsem zaradi nesekiranja, saj so bile dlake naš spremljevalec že od malega.  >:D
Sesalec je pač moj prijatelj skoraj vsak dan.... ::) 8)
Kocka, nasmejala pa si me,...  ;D ;D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: luna7 , torek, 07.12.2010 : 14:27:22
Aja, tuš kabina je tudi samo ena sama za obe vrsti tega planeta (glijvice uspešno zakisujemo)... ;)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: miskica , torek, 07.12.2010 : 15:29:26
Pa še vse cunje se mi že itak po parih mesecih uskočijo od ˝pranja˝, da jih dam pa še v sušilec, potem moram pa takoj celo garderobo zamenjat ;D

Obstajajo sušilci in sušilci. Svakinja ima enega italijana za cca 300€ in mora bit zelo previdna, kaj not suši, ker ji vse skupaj skoči. Iz mojega pa pride vse ven iste mere, kot je šlo not. Tak da, kot pravi king-roy, kolikor gnara, tolk muzike.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Cats , torek, 07.12.2010 : 15:46:19
Jaz imam Indesit (pralno-sušilni), ki uspešno pomanjšuje. Notri pa k sreči dajem večinoma le pregrinjala za posteljo in kavče, zadnjič sem posušila bombažni zavesi in sta šli skupaj za četrt metra v dolžino  :o Pa še dlak ne pobere dol, baraba (seveda sem šla probat takoj, ko sem kle prebrala, da je fajn za dlake).

Ah, tale stroj bo nekega dne tako letel ven, da bo veselje  >:D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: sanco1a , torek, 07.12.2010 : 16:11:04
Mene tudi zanimajo ti pralno-sušilni. Poznam take, ki so jih zabrisal ven po nekaj mesecih, ker ni delala ena ali druga funkcija, in take, ki jih ful pohvalijo.
Eni pač prisegajo na ločena. Me pa zanima, če ima kdo postavitev enega na drugega (npr. sušilca na pralni), ker menda da je to izvedljivo ( velja zlasti za blokovske kopalnice).


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: alexy , torek, 07.12.2010 : 16:17:52
Postavitev en na drugega je čisto fajn - ima moja kolegica.

Midva imava ločena pralni in sušilni stroj. Sušilec je Brandtov in sem čisto navdušena nad njem 8) Odstrani lepo vse dlake, pa nič ne "zmanjšuje" cunj ;D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: moonbeam , torek, 07.12.2010 : 16:53:35
Kakšna debata  ;D
Mi imamo pa mačka doma, ki misli, da je njegova dolžnost polizati krožnike, kar je prepovedano pri nas, zato še vedno preganjamo hudičke, ki to počno  >:(
Drugače pa hrepenimo po sušilcu, za katerega spljoh ni prostora  ::)  Uuuu pa ti pralni stvori na M so baje zakon, ampak je cena tudi takšna tko da  :P  Definitivno se pa splača imeti posebej pralni in sušilni. Zdaj si pa predstavljajte, da bi imeli mačka in psa v enem telesu, kako bi se funkcije teple med sabo  :o  ;D


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: king-roy , torek, 07.12.2010 : 17:08:11
Pralno-sušilni stroji so preverjeno za en dr.....


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Jana , torek, 07.12.2010 : 17:25:38
Pri nas je susilec ze mnogo let in ves cas uspesno sluzi svojemu namenu - odstranjevanju dlak. Pri psih, ki imajo kratke in ostre dlake (bokser, nemska doga ...) je to kar problem, ker se zapicijo na najbolj nemogoca mesta. Take je treba vseeno pobrat iz pletenin, ker jih niti najboljsi susilci ne zvlecejo ven.

Sicer pa delujeta (locena) Gorenjeva pralni stroj in susilec povsem v stilu velikih (beri dragih tujih) bratov, staneta pa cca. 400-500 eur vsak. Susilec je model D60.35, pralni stroj pa nima kaksne oznake, temvec samo "simplicity 6 kg in 1400 obratov". Cote pridejo ven enako velike, kot gredo not ;D. Stoji pa susilec fino na pralnem stroju.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Patapižu , torek, 07.12.2010 : 17:25:50
Pri nas se perejo brisače skupaj, vse ostalo pa ločeno. Tudi posode ali krožnikov se ne liže. Je uradno prepovedano in že skoraj kot smrtni greh ::). Če ji dam žličko meda za polizat, je že cela štala ::) ::). Samo jaz ji vseeno dam, naskrivaj >:D.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: fižolova župca , torek, 07.12.2010 : 19:57:00
Pri nas se tudi ne liže loncev. Kako žlico že, če ne drugače že takrat, ko se njena hrana meša. No, razen kadar pravila ne pokvari nekdo, ki zna bit sicer na pasje zadeve kar se da občutljiv. In potem bi se gospodična najrajši šla s krožniki prat, ko dajem not posodo od čokoladnega biskvita ;D. Imam pa za njeno posodo posebno gobico v pralno-sušilnem prostoru pač zato, kjer je tam njen prostor, kjer je (da ima mir pred mulci, ki bi ji drugače iz gobca vlekli brikete), pa tudi tisto kad stare sorte imam tam, s čimer lahko marsikatero svinjarijo prihranim kuhinji. Občasno pa v stroj vržem, da se spuca malo bolj ornk.

Brez sušilca tudi nam ni živet, bi se sicer že davno zadušili pomojem :P. Kombinacija obeh v enem ohišju je popolnoma zanič (moje izkušnje), zdaj pa kot urca dela siemensov sušilec (suši 7kg in to dela res tako, da se reče), stoji pa na boschevem pralnem stroju. Za vmes je potrebno dokupit neko ploščo, ki se jo ušraufa na oba stroja - za stabilnost (se pa tudi izvleče iz nje ena polička in gor postaviš koš za perilo kadar vlečeš cunje iz sušilca). Meni če ni res huda packarija tudi ta zapikajoče se kratke dlake pobere fino ven.
Ker hodim čez ta prostor z ET noter v hišo, me pogosto celo premami kaka naša brisača, ki čaka na pranje in pač z njo zbrišem tistih par snežink iz nje. Tudi njene brisače perem z našimi brez problema. Edino ležišče pa res striktno posebej, pa še potem je treba dat stroj na 15min program, da se vsa pacarija od dlak iz stroja splakne.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , sreda, 08.12.2010 : 09:19:51
No, tole magično zmanjševanje cot je moj največji ˝problem˝ in zadržek pri nabavi. Ker ima tudi tamala nonstop ˝skrčene˝ cote in to pomeni, da bi morala tudi njeno garderobo menjat.
Jana, hvala za konkreten model sušilca od Gorenja. A je to novejšega datuma, ali starejše, mislim, a je še v prodaji? Ni hudič, da bom v bližnji prihodnosti našla en prostorček za tole mašinerijo, če jo že tako hvalite.
Ker tisti dragi (pa verjamem da so zato tudi kvalitetni) so meni osebno predragi.

A likat potem tudi ni treba ^- ^-?


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Jana , sreda, 08.12.2010 : 09:26:30
Susilc je bil kupljen letos v Gorenjevem salonu v Velenju, cot pa ne likam sploh ;D, jih je treba samo cim prej po susenju lepo zlozit in to je to ;).


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , sreda, 08.12.2010 : 09:40:37
Susilc je bil kupljen letos v Gorenjevem salonu v Velenju, cot pa ne likam sploh ;D, jih je treba samo cim prej po susenju lepo zlozit in to je to ;).

Jej, tole o likanju je najboljša info, kar sem jih kdaj slišala, brigajo me zdaj kocine, samo še likanje mi je pomembno :D <:] O0 :*[


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , sreda, 08.12.2010 : 09:44:14
Jana, a je kondenzacijski, ali rabi odtok za vodo :)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: frigga , sreda, 08.12.2010 : 09:46:48
Jst imam pralno-sušilnega, sem bila opozorjena, da ni ravno najboljša možnost, ampak za dva ločena nimam prostora. Do zdaj je delal bp, skrčilo se mi ni še nič, dlake tudi uspešno pobira. In kar je najpomembnejše - ni mi treba likat.  ,^ Sicer pa mi nič ne ločujemo med pasje-mačjimi in človeškimi stvarmi, tud krožnike lahko kdaj poližejo. 8)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Jana , sreda, 08.12.2010 : 09:48:06
Ocitno gre cajt tako hitro naprej, da tega modela tam vec nimajo, je pa moj takle (http://www.gorenje.si/gospodinjski_aparati/pralni-in-susilni-stoji/susilni-stroji?c=309509), le da nima led zaslona in susi do 6 kg. Imajo pa ga zgleda se tukaj (http://www.nakupovanje.net/gorenje-susilni-stroj-d6035-pr-1187092) :). Ce ne nosite cot, ki jih je ze po defaultu treba likat, potem s susilcem ta opravek lahko povsem odpade. Osebno mi je poleg obesanja cot in gledanja v nebo, kdaj bo kaj dol padlo, likanje eno najbolj mrzkih del v gospodinjstvu ::), zato ze skoraj 20 let uporabljam susilec in ko je letos prejsnji crknil, sem letela se isti dan po novega ;D.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Jana , sreda, 08.12.2010 : 09:49:18
kocka, kondenzacijski je. Po susenju vsakokrat odlijes vodo, poberes kocine z mrezice na vratih in vsakih nekaj susenj operes filter.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , sreda, 08.12.2010 : 09:51:09
Sem že našla - kondenzacijski. Čista zmaga O0
Hvala za link :-*


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: fižolova župca , sreda, 08.12.2010 : 11:49:55
Še mal reklame :P.
Nam se tudi do sedaj ni še ni niti ena reč skrčila pa mečemo vanj tudi tisto, kjer piše, da se načeloma ne daje sušit. Če vzameš ven takoj, ni treba nič likat, celo srajce so še kar ok če jih res takoj obesiš. Če pa pustiš lepo par ur noter, potem je pa vse kot kravi iz r*t* potegnjeno ;D. Če daš enega na drugega edino optično zapreš prostor, dodatnega prostora niti ne rabiš. Se pa uporaba pozna nekoliko pri računu za elektriko. Ni poceni, ampak jaz ga ne dam za noben denar. Mucke in dlake pobereš ven iz mrežice na sprednji strani, jih je pa toliko, da se čudiš, da živali še niso čisto gole. Nekaj takega je:
http://www.mimovrste.com/artikel/3250042420/q=su%26scaron%3Bilni%20stroj%20siemens/kondenzacijski-susilni-stroj-siemens-wt46w560by


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , sreda, 08.12.2010 : 11:52:53
Draga moja FŽ, jaz zdaj že eni 2 leti delam v državni upravi in se mi to na proračunu fejst pozna ::) ::). Bom probala kar tistega od Jane najt :*[ :*[ - je lih u pol cene.
Sicer pa hvala :-*


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Cats , sreda, 08.12.2010 : 11:53:21
Za ne-likanje obstajajo še listki, ki se dajo notri v sušilca in zravnajo vlakna - to celo v mojem deluje.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: fižolova župca , sreda, 08.12.2010 : 12:07:30
Aam, mi smo tudi v zadnjem času vezani na (eno) državno plačo, tale je bil kupljen še v boljših cajtih, tko da mu potihem šepetam, naj pridno dela ;D. Sem se pa odločila shujšat in zdej pridno stradam, ker se mi zdi, da bo moj špeh kmalu glavni strošek pri nas ;) ;D. Ker če dam 20€ za čokolado vsak mesec na stran, bom v ene 7ih letih glih spet lahko kupila enega sušilca ::) (sej na srečo ni take panike, se bo upam da v zelo bližnji prihodnosti pojavila še ena plača...)
Če pa bo medtem ET potrebovala kako lepotno operacijo ali swarovski draguljčke ali kaj podobnega, bomo pa seveda spet na roke sušil, da se bo ona lahko šajnala kot se za pravega psa spodobi :P.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: luna7 , sreda, 08.12.2010 : 12:25:41
Za ne-likanje obstajajo še listki, ki se dajo notri v sušilca in zravnajo vlakna - to celo v mojem deluje.
A na listek napišeš, katera oblačila morajo ostati lepo poravnana, al kako?
 >:D ;b ^- -^


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Cats , sreda, 08.12.2010 : 12:34:52
A na listek napišeš, katera oblačila morajo ostati lepo poravnana, al kako?
 >:D ;b ^- -^

Ja zabožjovolo  ::) to ti poravna vsa oblačila, ti pol tista bolj moderna nazaj sama zmečkaš  8)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: kocka , sreda, 08.12.2010 : 12:54:08
Sem se pa odločila shujšat in zdej pridno stradam, ker se mi zdi, da bo moj špeh kmalu glavni strošek pri nas ;) ;D.
Tudi jaz razmišljam o tem, ker hrana je draga kt hudič. Evo - mal shujšam prihranim spotoma za sušilca, pa me potem še ne skrbi, če se mi cunje skrčijo v njem O0 ,^


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: luna7 , sreda, 08.12.2010 : 13:05:12
Tudi jaz razmišljam o tem, ker hrana je draga kt hudič. Evo - mal shujšam prihranim spotoma za sušilca, pa me potem še ne skrbi, če se mi cunje skrčijo v njem O0 ,^
Joj, kocka, tole si me nasmejala! O pristopu in razlogih FŽ o dotični stvari (=špeh) bom tudi sama razmislila... Edino, problem je, ko si bolj suh, ta tudi bolj zebe. Zdaj pa: ali kupim nova (večja) oblačila, ali potem kupim nova (manjša) oblačila, ko shujšam... :-X ???
Eh.... Kocka, ti imaš uporaben sušilec... 8) ;)


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Desobediencia , sreda, 08.12.2010 : 14:57:48
Jaz perem posebej ker se itak nafila za cel stroj (pa ima 13,5kg boben), pol pa prazno zalaufam stroj zaradi dlak in ostalega. Posodo tudi perem posebej in obcasno s klorom, ker jih je precej in nimajo nikoli vsi iste. Kopajo se vsi v nasi banji.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Laetitia , četrtek, 20.01.2011 : 16:29:26
Jaz pasjo posodo in cunje perem posebej, da mi ne bi kdo kaj očital (smo zaenkrat še delno v skupnem gospodinjstvu s fantovimi starši), drugače pa nismo tako delikatni, dobi kdaj tudi kaj iz naših posod za polizat.
Kopa se v naši banji. Razen poleti, ko ga lahko stuširamo kar na vrtu.


Naslov: Re: Čiščenje pasjih/človeških predmetov SKUPAJ
Poslano od: Itlam , četrtek, 20.01.2011 : 16:42:47
Jaz tut perem posebej, no, včasih pa tudi dam k drugi posodi, ampak ponavadi ne. Kopam jih obvezno v bani, razen poleti jih kr s šlauhom (in šamponom, jasno) operem, se še malo ohladijo :) :) :P