mojpes.net

o psih => Okostje in muskulatura => Sporočilo, začeto od: toby , četrtek, 08.01.2004 : 10:50:09



Naslov: kremplji
Poslano od: toby , četrtek, 08.01.2004 : 10:50:09
Najprej lep pozdrav vsem skupaj!!!
Po dolgem času sem spet med vami....selili smo se pa ni bilo neta!

Z mojim pesjanom imava en problem....če je že kje kaj napisano o tej temi,me prosim preusmerite!

Torej....pred mesecem dni si je Toby začel kot nor lizati prednjo taco.Po enem dnevu te histerije sem mu pogledala taco,prste in zagledala grdo zadevo.
En krempelj je bil popolnoma razcepljen,po dolžini.In ker je pes velik ima velike prste in kremplje,tako,da je stvar res grozno zgledala.
Ko sem mu podrobno pogledala še ostale kremplje,sem videla,da so še nekateri v slabem stanju.Niso predolgi ampak vsi nekako spokani.
Odpravila sva s k veterinarju,kjer so se čudili nad zadevo....da so že videli take razcepe...ampak to,da je res hudo.Krempelj je bil odprt do prsta...roževina dvignjena nad živim delom...
Uspavali so ga in zadevo postrigli ,spilili, požgali...malo se je že gnojilo.
Dobila sva vitamine in minerale.
Moram reči,da se je stvar izboljšala...ampak kremplji še vedno niso taki,kot so bili prej.
Ne vem,kje bi bil vzrok....mogoče,da smo se preselili iz mesta na vas in pes ne hodi več veliko po asfaltu.Sedaj je veliko v gozdu,po travi...mogoče je vzrok v vlažnem terenu...?
Tace mu vedno brišem po sprehodih in tudi dlako na tačkah in med blazinicami ima redno striženo.


Če ima kdo podobno izkušnjo...vesela bom vsakega odgovora!!


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: bina , četrtek, 08.01.2004 : 11:51:09

Ne vem,kje bi bil vzrok....mogoče,da smo se preselili iz mesta na vas in pes ne hodi več veliko po asfaltu.Sedaj je veliko v gozdu,po travi...mogoče je vzrok v vlažnem terenu...?
Tace mu vedno brišem po sprehodih in tudi dlako na tačkah in med blazinicami ima redno striženo.


Živjo in dobrodošla med nami  ;D ;) ;D. Kar brez treme, saj ne grizemo  ;D ;D!

Hja, nimam ravno nasveta za tvoj problem, ampak rada bi povedala, da po mojem mnjenju hoja po gozdu ne bi smela biti problem. Naš pes večinoma hodi po travi, gozdu in redkokdaj po asvaltu, pa nima nobenih težav.

Kaj so ti pa veterinarji povedali, zakaj naj bi imel take kremplje? Mogoče ima slabo strukturo krempljov (tako kot ljudje nimamo vsi trdnih nohtov, ampak se nekaterim cepijo  >:( >:( :(). Za take težave pa je pri ljudeh kriva prehrana. S čim ga pa hranite? Mogoče mu pa primanjkuje kakšnih snovi?

Upam, da se bo še kdo oglasil in povedal "kakšno pametno"  ;D ;)!

Lp jana


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: Dunja , četrtek, 08.01.2004 : 11:57:57
živjo!

Glede nato, da ste se selili na vas, zadevo lahko povežem z gnojenjem. Videla sem pse, ki so imeli zares velike  in agresivne alergije (na koži!) na umetna gnojila, ki jih kmetje posipavajo po travnikih ali njivah.
Bolj možna diagnoza problema tvojega kužka (če nisi menjala hrane)pa se mi zdijo glivice, ki se pojavljajo tudi pri ljudeh. V takih mokrih dneh, je razvoj le-teh še bolj možen. Priporočam ti odlično kremo proti gljivicam Canesten. Mislim, da jo boš v lekarni lahko dobila brez recepta. Stala pa te bo okoli  1000 SIT.

V vsakem primeru je zelo pomembno, da kužku po vsakem sprehodu z mlačno vodo temeljito opereš tačke (ne samo obrišeš) in jih po tem tudi temeljito osušiš. Če je možno, mu daj, dokler se zadeva ne pozdravi, na tačke copatke, ki bodo preprečevali, da bodo tačke zopet izpostavljene vzroku problema (vlagi, gnojilom).

Takle razcepljen noht mora tvojega kužata zelo boleti  :'(

LP,

Dunja


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: toby , četrtek, 08.01.2004 : 12:00:02
veterinarji niso ugotovili nobenega definitivnega vzroka....
kot sem že napisala,dobil je samo dodatek vitaminov,ker ima uravnoteženo prehrano in je na splošno popolnoma zdrav.

Posumila sem na gljivično obolenje.Če bo treba,bom šla do Ljubljane na odvzem tkiva....ob morebitnem poslabšanju stanja.
Na žalost se tu pri nas ne poglobijo preveč v reševanje pasjih bolezni in težav! :(

Pozdravček! :)


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: KARMEN , četrtek, 08.01.2004 : 12:22:32
Če niso glivice, je lahko pomanjkanje beljakovin in vitaminov b-compleksa. Glede na to, da so ti vitamine že dali, ni smiselno da jih ti še dodajaš, v nasprotnem primeru se živalim daje b-compleks za ljudi. Lahko pa je prišlo do pomanjkanja beljakovin zaradi menjave dlake, posledice nosijo nohti. Poskušaj še s High energy hrano.


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: Noli , četrtek, 08.01.2004 : 12:59:29
Ojla  ;)

Močno dvomim da bi lahko bil vzrok selitev na vas; morda le selitev sama ->stres? ???
Naši hodita skoraj izključno po zemlji (njive, travniki, gozd....) in se problem pojavi le kadar je obratno, torej sta veliko na asvaltu, saj imata zaradi mehkega terena po katerem hodita, kar precej roževine na blazinicah, kremplje jima pa strižem, drugače se na asvaltu kakšen prav grdo zlomi. Jeseni je imela tara precej problemov pa ji je veterinarka dala vitaminske tablete (za dlako in kremplje, pozabila pa sem kako se imenujejo  :-[). Je kar pomagalo. :D
Kam pa sta šle k veterinarju?

LP Noli


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: toby , četrtek, 08.01.2004 : 13:32:54
 Noli....k veterinarju hodiva v kopru - vet. postaja Bertoki.
Glede na to,da imamo doma dva psa in ta drugi nima nikakršnih problemov s kremplji,se bom, če pride do poslabšanja odpravila kam drugam po diagnozo.

Mogoče bi lahko bil vzrok tudi v stresu....zaradi vsega po malem...selitev,pa še malček smo ga načrtno shujšali,saj je bil kar zalit....imel je 50 kg,pa smo ga spravili nazaj na 46-47kg.Še en podatek...moj kuži je veliki šnavcer. :)


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: Noli , četrtek, 08.01.2004 : 14:49:02
Si ga imela na hrani light verzija???

Moja (rotka) je bila čez poletje na lightu (tehnical) pa sta šla dva kremplja v 14 dneh (enega smo celo dol vlekli). Se mi zdi da je možno da so lighti mal "švoh" z vitamini  ???

LP Noli

p.s.
zamenjala sem hrano z navadno za aktivne, poleg prej omenjenih vitaminov ;)


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: Ivana , četrtek, 08.01.2004 : 18:18:42
Jaz bi probala s kakšnimi bvitaminskimi tabletami. Pa mislim, da v takem primeru ne bi bilo slabo dodajati biotin. Pa še mogoče bi se kje dobili kaj za mazanje nohtov, kot zaščitna plast in, da se ne izsušijo toliko. Za silo bi lahko probala tudi z vazelino. Saj lahko probaš. Pa zamenjaj veterinarja, če dvomiš v sedanjega oziroma se ti zdi, da se v tvojega psa ne poglobi dovolj. Saj tudi Ljubljana ni tako zelo daleč.

Lp, Ivana


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: KARMEN , petek, 09.01.2004 : 08:43:28
Light hrana nima manj vitaminov, ampak manj beljakovin in maščob. Beljakovine pa so nujno potrebne za zdravo dlako in nohte. Vitaminske tablete se verjetno imenujejo Dermatin in so zelo učinkovite. Jaz sem se za svoja psa ob menjavi dlake in spremembi letnega časa raje odločila za High energy hrano, kot za tablete. Rezultrati so presenetljivi. Dlaka se je popravila, izpadanje se je zmanjšalo, bolj se sveti, je bolj voljna.


Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: toby , petek, 09.01.2004 : 10:25:42
hvala vsem za odgovore! :)

Nismo ga imeli na light hrani...samo manj je dobival in ob točno določeni uri.
Prej sem imela ta problem,da sva s fantom živela pri njegovi mami,ki ga je na skrivaj(ko smo bili v službah) hranila z vsem živim!
Dodatke z b kompleksom je dobil po odstranitvi kremplja.

Pp - tale ideja z mazanjem nohtov ni napačna...kakšna vazelinska mast bi po mojem pomagala,da ne bi bili tako izsušeni.




Naslov: Re:razcepljeni kremplji
Poslano od: erika , petek, 09.01.2004 : 13:30:10
Živijo!

Toby, morda bi tvojemu kužku pomagalo  redno striženje oz brusenje krempljev. Pri nas to izvajamo in če so krajši ni problemov.

Drugače pa težko rečem, kaj je vzrok, da se krempelj razcepi. Tudi mi smo imeli že ta problem. Krempelj se je razcepil in šel na dvoje. Potem smo malo povijali taco, pa razkuževali in mazali ampak je kar trajalo 14 dni, da je bilo kolikor toliko o.k. Je res, da je naša psica težka in ko  leta po gozdu, se zgodi ob napačnem doskoku, da se krempelj nalomi in  ob nadaljnem tekanju še odlomi.

Praviš, da ste se selili iz mesta na vas. V mestu je hodil bolj po asfaltu in tam si je verjetno kar sam brusil kremplje, na vasi je pa to malo drugače, so bolj mehki tereni.

           


 


Naslov: krvaveči kremplji
Poslano od: Iza , sreda, 22.09.2004 : 18:56:21
Pri svoji 4 mesečni whippetki sem zadnjič po sprehodu opazila, da ima en krempelj čisto okrvavljen.  Že prej sem opažala na korenih krempljev potemnitve, kot da gre za male krvavitve. Zdaj pa ne vem, ali je to sploh normalno? Kako naj hrt sploh živi, če ima tako občutljive kremplje, da takoj začne tečt kri?

Moram povedat, da sicer na sprehodih pazim, da ne dirka preveč, ampak malo pa že. Pa tudi kremplje ima lepo (mislim) postrižene.

Mogoče kdo ve, zakaj pride do tega? Ali ima mladič bolj občutljive kremplje? Prosim za nasvet! LP


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: Chris , sreda, 22.09.2004 : 19:56:22
Citat
Pa tudi kremplje ima lepo (mislim) postrižene.

Hmmm, kako pa ji strižeš kremplje? Postrižejo se samo koničke. Če je stara 4 mesece, se živi del znotraj kremplja še dokaj dobro vidi. Če samo malo preveč odstrižeš, pa se še pojavi krvavitev.


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: Iza , petek, 24.09.2004 : 15:05:10
ne ne, postriženi so sigurno uredu. Krvavel ji je od "notranje strani" in sigurno ne zato, ker bi recimo jaz pri striženju poškodovala tisto notri. Saj sem bila takoj naslednji dan pri veterinarju zaradi cepljenja in sem ga tudi na to opozorila, ampak se sploh ni zjasnil kaj naj s tem. Rekel je, da pač krvavi, tako to je. ... no comment.
Če ima kdo kakšno razlago in nasvet - lepo prosim.
Zdaj itak dežuje, tako da smo pretežno notri, ampak lahko bi se ji pa tudi kaj zagnojilo ...? lp


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: S , sobota, 25.09.2004 : 08:33:22
Živjo!

Pri nas ni bilo podobnih problemov. Je imela pa dostikrat razcepljen kakšen krempelj, ker si ga je med tekom poškodovala.

Ko se na Vrhniki vidimo bomo v živo pogledali ampak mislim, da Viva res ni imela takšnih krvavitev.

lp


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: Iza , sobota, 25.09.2004 : 18:42:55
Možno je, da so pri mladičku kremplji še bolj občutljivi ... za zdaj kakšnih novih krvavitev ni bilo in mislim, da se tudi gnoji ne. Je pa čudno, ker ima več nohtov tako "poškodovanih".  ... upam, da mi bo uspelo do sobote ohraniti celega psa!


Naslov: sledniki in zima
Poslano od: babyjazz , sreda, 05.01.2005 : 21:21:55
na pomoč!

Mi ve kdo pomagat. Našmu Galu so že pri vzreditelju odstranili peti prst. Zdaj se nama na vsakem sprehodu na snegu pojavljajo problemi z slabo zaceljeno rano. Že po nekaj korakih na zmrznjenem snegu iz obeh brazgotin začne tečt kri. Psa tudi zelo boli, tako da ga je včasih potrebno celo nosit. poskusila sem povit obe tački pa povoj ne drži. Terenu brez snega se ni mogoče izognit, brez sprehoda pa tudi ne gre.  :-\

hvala za nasvete


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: bina , sreda, 05.01.2005 : 22:30:51
Koliko pa je Gal star? Kaj pa če bi počakal s sprehodi toliko časa, da se rana dobro zaceli? Saj psica je med gonitvijo tudi več ali manj brez sprehodov :-\

Poskusi rano namazati s kakšnim jodom ali pa z ognjičevo kremo (za hitrejše celjenje ran).

Kdaj pa je vzreditelj odstranil slednike? Ker ko sem jaz dobila svojo psico pri skoraj 9-tih tednih, je imela že lepo zaceljene rane.

A se res ne da najti prostora brez snega? Npr. da bi ga sprehajali samo po cesti?

Lp jana


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: Iza , petek, 07.01.2005 : 15:39:25
Ali v primeru, da je veterinar psu "potegnil dol" krempelj (ker se je nekaj zlomil), le-ta ponovno zraste? Ali vedno zraste nov, oziroma v kakšnih primerih ne zraste in kako dolgo traja, da začne rast na novo?

Upam, da mi kdo ve pomagat. LP


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: nero , petek, 07.01.2005 : 16:30:24
OJLA!
Iza:psu bo zrastel krempelj ni dvoma.Bo pa to trajalo nekaj časa,odvisno je tudi od tega,koliko mu ga manjka!


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: Iza , petek, 07.01.2005 : 19:55:02
Skrbi me samo to, ker je bila poleg kremplja poškodovana tudi sama pulpa.
Manjka ji cel krempelj - koliko časa približno traja, da je opaziti nov krempelj na tački?

Hvala.


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: erika , petek, 07.01.2005 : 20:09:31

Pri naših puncah, se je že večkrat zgodilo, da je bil krempelj poškodovan oz. izpuljen. Vedno je zrasel nov, je pa res, da kremplji rastejo počasi. Po približno 3 tednih se je pokazal začetek novega, rasel je pa kar 3-4 mesece.


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: Tarabas , sobota, 08.01.2005 : 17:29:48
Moji psički pravkar raste nov noht. Si ga je izpulila pred dobrim mesecem in pol, tako da ga ni prav nič ostalo. Sedaj ima že kak cm dolg nov noht. Je pa trajalo 2-3 tedne, da se je rana sploh zacelila in nehala krvaveti.



Naslov: Re:kremplji
Poslano od: Iza , nedelja, 09.01.2005 : 11:56:13
Moja psička si je krempelj zlomila 24.12. to je pred dvemi tedni. Do pred kratkim smo ji za sprehode še obuvali škorenjček, da je bila tačka zaščitena, zdaj mi je pa veterinarka rekla, da je lahko brez.
Cina si  zdaj še malo liže tačko in občasno nanjo tudi ne stopa. Po sprehodu ji tačko sicer umijem - zdaj pa ne vem, ali se lahko kaj infecira? Tam, kjer naj bi bil krempelj je bolj rdečkasto.


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: rot , četrtek, 10.02.2005 : 13:27:04
Tudi mojemu Rotiju so pred dobrimi 10-imi dnevi odstranili krempelj in mu ne bo več zrastel!
Nevemo sicer kako je do te poškodbe prišlo vendar smo takoj ko smo videli zadevo (krempelj je bil počen po dolžini) odšli k veterinarju. Veterinar je krempelj pregledal in pri korenini je bilo že vse zagnojeno tako da je bila edina rešitev odstraniti vse skupaj z pulpo (korenino)! Ni nam znal veliko povedati razen tega da ima lepe zdrave kremplje.
Baje da je bila poškodba ža stara vendar nam vse ni čisto jasno...?
1. pes ni šepal , si lizal tačke (ni kazal nikakršnih znakov da bi ga kaj bolelo)

Jaz sem zlomljen krempelj opazila takoj, nisem pa mogla vrjet da je imel že vse zagnojeno ker se to ne more zgoditi tako hitro (pravi veterinar). Sedaj se samo sprašujemo kja za vraga se je dogajalo preden mu je počil!

Mi mu sedaj vseeno 2x na dan dajemo vitamin BIOTIN (za lepe in zdrave nohte) ki se dobi v lekarni! Vet. pravi da mu škodovati ne more zato ti svetujem da probaš!

Lep pozdravček Špela&Rot


Naslov: Re:kremplji
Poslano od: Iza , petek, 11.02.2005 : 19:38:09
Pri nas ni o kremplju ne duha, ne sluha. ... tako da verjetno ne bo nič.

Sem pa medtem ugotovila, kaj narediš, če ima pes zelo dolg živi del v nohtu! (vsak drugi dan jih piliš, tako da se noht naravno, sam od sebe krajša)

lp


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: jessy , nedelja, 08.05.2005 : 12:44:56
Bingo si je pred kakšnim tednom nekaj lizal tačke, in nekako 'cukal'. Takrat se mi to ni zdelo nič posebnega. Danes pa sem opazila, da ima slednik na levi tački nekoliko poškodovan(je malo počen). Kaj naj sedaj?!? ??? ??? ???


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Teja , sobota, 19.11.2005 : 09:56:05
Prosim za pomoč!!!

Oxa si je zlomila CEL krempelj. Krempelj jhe obrnjen navzgor, spodaj ven kuka živec.
V ponedeljek greva k vet., me pa zanima kako naj sama poštimam krempelj do ponedeljka??

Če si je zlomila konico kremplja (ali polovico), ni bilo problema, nekako smo zadevo odstranili in čakali na zacelitev. Tukaj, pri celem odlomljenem kremplju, ne vem kaj narediti. :-[

Teja


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Sky , sobota, 19.11.2005 : 10:20:01
UUU, to pa zna biti boleče.. A sploh lahko hodi, ali jo preveč moti? Jaz bi probal poviti, da ne bi lizala rane, pa da se ne okuži. Drugače pa, če lahko pojdi danes k vet. , mislim da dela v NM do 11h, sicer pa imajo tudi številko za nujne primere, kar po mojem to je. 


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Teja , sobota, 19.11.2005 : 13:57:59
UUU, to pa zna biti boleče.. A sploh lahko hodi, ali jo preveč moti? Jaz bi probal poviti, da ne bi lizala rane, pa da se ne okuži. Drugače pa, če lahko pojdi danes k vet. , mislim da dela v NM do 11h, sicer pa imajo tudi številko za nujne primere, kar po mojem to je.
Ja, smili se mi 100 na uro, pri hoji pošepava in ne vem kaj naj naredim s sprehodom- pa tako lep sonček je :(
Danes sem vet. že zamudila, sicer pa ne hodim drugemu kot k ''svoji'' veterinarki. To pa bo v pon.

Nujni primer?
 sem čakala v RES nujnem primeru več kot dve uri, ob zlomljenem kremplju se bodo   brigali še manj.Kot pa sem že omenila, glavni razlog, da ne pokličem dežurnega je, ker ni ''naše'' vet.

Povijem lahko, ampak najraje bi nekako krempelj do konca odtrgala, kar seveda ne gre. In potem povila. Je tako nerodno, ko je krempelj napol odtrgan... :(:(:(



Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Sky , sobota, 19.11.2005 : 16:11:25
No, upam, da boste zdržale do ponedeljka. To z veterinarji sem pa tudi jaz doživel, tako da te razumem. Lep pozdrav Oxi in upam da se čim prej pozdravi.


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Teja , sobota, 19.11.2005 : 16:43:36
No, upam, da boste zdržale do ponedeljka. To z veterinarji sem pa tudi jaz doživel, tako da te razumem. Lep pozdrav Oxi in upam da se čim prej pozdravi.
Hvala!
Klicala sem veterinarko in je rekla naj ji krempelj povijem. Ne vem, če ji ga bom, ker se bo ob gibanju še bolj zarival v meso.Polivala bom z jodom in upala, da se bo sam od sebe do konca odlomil :-[ :P
Prej smo bili na daljšem sprehodu in za danes ima dovolj. Bo pač počivala. Ali pa bom res povila, če bo ''padel'' še kakšen kondicijski sprehod...

do ponedeljka počivanje :o  (no, ja :-\ )


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Lanabela , sobota, 19.11.2005 : 18:17:37
Ali se ga bi dalo odstriči ali pa odrezati, verjetno bi bilo manj boleče kot čakati do ponedeljka, da bi ji isto naredili pod lokalno?


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Uma , sobota, 19.11.2005 : 18:26:16
Teja, tocno to se je nam zgodilo pred dobrim mesecem dni. Nismo nic plazili k veterinarju....zivec, ki je gledal ven smo dobro razkuzili z arniko, potem smo tacko povili, cez noc smo pa povoj odstranili, da se je lepse susilo in celilo, zjutraj ponovno povili, itd. Vse skupaj mogoce 3-4 dni, potem se je oliko zacelilo, da je spet normalno hodla in je ni motilo. Zdaj je vse lepo zaceljenjo in zraslo nazaj.

Mislim, da nima smisla komplicirat z vetom, pravilno razkuzit, rahlo povit in veckrat na dan kontrola, k vetu,pa samo ce bos v ponedeljek imela obcutek da ni nic boljse.


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Teja , sobota, 19.11.2005 : 20:10:46
Ali se ga bi dalo odstriči ali pa odrezati, verjetno bi bilo manj boleče kot čakati do ponedeljka, da bi ji isto naredili pod lokalno?
Sem razmišljala o tem, takoj po poškodbi, pa zaenkrat še nisem dobila ideje kako in š čim.

Uma,
mislim, da krempelj ni mogoče ''naštimat'' nazaj na svoje mesto.
V ponedeljek imam pa tako ali tako obisk pri vet., s poškodbo kremplja ali pa brez ;)

Upam da dobim kakšno idejo, hvala za odg., bom poročala kaj sva uštimali.

Lanabela,
če mi uspe krempelj odstraniti kako potem ravnati z živim delom? (uf, auč :( )


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Teja , sobota, 19.11.2005 : 21:12:01
Točno 1h sem se ubadala z zadevo :'( :'( :'( :'(
Kremplja ni več, sedaj gremo na jod in povoj :P

hvala še 1x za vse nasvete


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Majchy , sobota, 19.11.2005 : 21:26:44
ojoj boga oxa... sj bo kmal bolš :) pa se bo krempeljček pozdravil ;)


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Uma , sobota, 19.11.2005 : 21:55:46
Ne se sikirat Teja, res je, da kuzka to precej boli, ampak vse bo ok, tudi pri  Umi je bilo!


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 21.11.2005 : 12:24:32
Kako si ga pa likvidirala? Jaz sem enkrat enga kar z olfa nožkom.


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Teja , ponedeljek, 21.11.2005 : 15:00:33
Kako si ga pa likvidirala? Jaz sem enkrat enga kar z olfa nožkom.
ja, imela sem vse razno, najbolj se je obnesel nož, s katerim sem noht ''žagala'' od zgoraj. Prase se je držal premočno, da bi ga spravila stran z lahkoto.
Spodnji razklan del se je z obeh strani zarival nazaj v meso, tako da res ni bilo druge.
Danes je čisto OK, punca bo že iskala na treningu ;) 


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 21.11.2005 : 15:07:30
Vseeno ga malo zaščiti, da se ji ne bo ravno ob najbolj neprimernem trenutku odprlo.


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: LuncaPunca , ponedeljek, 21.11.2005 : 19:28:20
Teja nic se bat. Jaz sem nasemu enkrat noht med vrata zaprla. Ja, samo noht, hvala bogu, da ni bila cela noga. Na zacetku je krvavel, pa sepal je tudi, potem naslednji dan je bilo kot da se ni nic zgodilo. Noht je potem cez nekaj dni sam od sebe zacel odstopati, jaz pa sem ga potem kar potegnila dol. Peso se cutil ni.
Zdaj mu zeeeelo pocasi, ampak vztrajno ;D raste nov noht, ki je pa zaenkrat se bele barve (ostale nohte, razen na zadnji taci enega) ima crne.
Upam, da se punca vseeno cimprej pozdravi.

LP


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: jasminaj , sobota, 10.12.2005 : 21:00:05
zdravo!
mene pa zanima kaj naj dodajam psici za bolj cvrste kremplje?.. pred casom si je enega zlomila, zdaj ji sicer ze raste nov, iam pa enega drugega nekako posevnega, samo cakam, da bo nerodna, pa se tega kje "izgubila". pa nasploh se mi zdi da nima nohtov v najboljsem stanju  :-\
 Kaj ji naj dodajam k hrani ???


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Uma , petek, 16.12.2005 : 11:08:55
Ce so kremplji posevni, obicajno pomeni da so predolgi in se zato zvijajo, da sploh lahko rastejo, probaj jih nekoliko pristict najprej. Ce pa imas obcutek, da so kremplji na splosno v slabem stanju, pa poskusi zamenjat hrano oziroma ce ji ne dajes zgolj briketov pazi na ravnovesje med beljakovinami, mascobami in OH na splosno. Mogoce dodaja kaksne splosne vitamine, ki so tudi za kozo in to, ampak jaz bi najprej ostalo preizkusila.


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Mel , sreda, 04.01.2006 : 17:54:17
Oj!

Mojemu psičku se je na desni tački vnelo okoli petega nohta...ima vneto tam okoli kjer začne noht oz. krempelj rast.

Sem klicala veta, pa pravi da ima najverjetneje kaj zapično notri in naj preverim. Sem pregledala vse okoli in okoli in definitivno nima nič notri zapičeno, samo okoli pa ima vse vneto. Tačko si liže, je pa drugače živahen, teče...

Noht sem mazala z Bepanten Plus in povijala...rdečine ni več, oteklina pa še vedno, tako da mi ne preostane drugega kot da grem k vetu. Se morda komu sanja, ali v takem primeru potegnejo dol noht? Verjetno delajo pod narkozo?

Ima morda kdo idejom kaj bi to lahko bilo, ker moj mali se veterinarjev na smrt boji...pa da vsaj jaz vem, kaj me čaka :-\

LP,
Diana


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: oliver , sreda, 04.01.2006 : 20:28:07
Mel, res je potrebno preveriti če ni tujka. Čeprav sedaj ko ni trav in klaskov ne vem kaj bi lahko bilo, kakšen košček palice, trska.
Če ni tujek in če seveda noht ni poškodovan, potem se je lahko koža vnela tudi od lizanja. Ali hodita po pločnikih, ki so soljeni. Psi si potem ližejo tace. Če gre samo za vnetje bo potreben kakšen jodov obkladek in povoj in seveda preprečiti lizanje.
Če pa je noht poškodovan, zatrgan potem pa ga bo res potrebno potegniti dol. Pes seveda dobi pomirilo oz. narkozo, ker poseg zelo boli. Tačko se potem tudi kakšen teden povija.
LP K


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Mel , sreda, 04.01.2006 : 21:03:18
Oliver, ziher ni nič zapičeno, ker sem res orenk preverila. Hodiva po pločnikih ja, samo po čisto vsakem sprehodu mu umijem tačke, brez izjeme. Noht ni nič poškodovan, samo nabreklo je okoli nohta.

Morda sem mu zadnjič premalo postrigla nohtek in ga je motilo ko je hodil - morda ga je nazaj pritsikal?! Ne vem...sem mu ga zdaj bolj postrigla....bom namazala še z jodom, čeprav bom probala še s Spitadermom...

LP,
Diana


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: oliver , četrtek, 05.01.2006 : 23:39:58
Spitaderm pa je za rakuževanje, to raje ne!!! Pa še zelo peče, ker je alkohol!
Raje potem hladne obkladke, da oteklina splahni, če seveda noht ni poškodovan.
LP K


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Mel , petek, 06.01.2006 : 09:37:58
Spitaderm pa je za rakuževanje, to raje ne!!! Pa še zelo peče, ker je alkohol!

Zakaj ne? Saj bom samo razkužila. Noht ni poškodovan. Tačko sem mu itak že povila, da se ne liže, mislim pa da gre že malo na bolje.

LP,
Diana


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: Mel , petek, 06.01.2006 : 09:39:30
Aja, še to - s spitadermom sem mu že včeraj zvečer pošpricala, pa ga ni nič peklo, niti trznil ni, tačko sem pa potem povila. Ampak res ga ni nič zapeklo, ker še dojel ni, da sem ga pošpricala.

LP,
Diana


Naslov: grizenje nohtov
Poslano od: lovedog , nedelja, 15.01.2006 : 18:40:02
men ni jasn zakaj si moj pes grize nohte,mi je nekdo reku da to pes počne ker mu je dougčas,ampak mojmu psu ni dougčas,še ko se igram z njim si taco zatlač v usta,da skor bruha,pol si jpa začne nohte grist,,,isto z repom,,,ko se spomne da ima rep začne dlako cufat iz njega.
Men to ni jasn a je kej narobe z njim?


Naslov: Re: grizenje nohtov
Poslano od: sammy82 , sobota, 28.01.2006 : 11:48:29
Tudi naša to počne - grize si tace in puli dlako izmed prstov. Sem mislila, da ima kakšne kožne težave, pa da jo srbi kaj, samo je vse v redu. Pomojem je res bolj dolgčas, saj sva bila zdaj nekaj tednov oba s fantom bolna in so bili sprehodi kratki, bolj za opravit potrebo pa nazaj. Pomojem preveč energije.


Naslov: Re: grizenje nohtov
Poslano od: Ory , sobota, 28.01.2006 : 12:26:08
Meni si Billy velikokrat puli dlako s šapic in izgleda kot grizenje nohtov  ;). V bistvu pa mislim, da ga moti sol, ki je pozimi potresena po pločniku. Čeprav mu umijem tačke, je še vedno nekaj ostane med prstki.....

lp


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: tincat , ponedeljek, 29.01.2007 : 23:09:41
Upam , da mi bo lahko kdo odgovoril, na eno bolj teoretično vprašanje. Zasledila sem, da se lahko kremplji na "petem" prstu na sprednjih tačkah odstranijo, zanima me ali se vam zdi to smiselno. Moj kuža se velikokrat kam zatakne s tem krempljem in si ga nalomi ali celo zlomi, da je potem tud že kri tekla. Kaj menite o tem posegu in kje bi lahko to naredili in kako bi to vplivalo na vzrejnem ali razstavi? Hvala.


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: tinta , nedelja, 27.05.2007 : 12:59:54
Mene pa zanima kateri kužki imajo na zadnjih nogah 4 in kateri 5 krempljov.....a samo mešančki jih imajo zadaj 5 ali je to odvisno od pasme???


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: kaja , nedelja, 27.05.2007 : 15:41:09
O petem prstu, sledniku ali volcjem kremplju kot ga tudi imenujejo si lahko preberes tule:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,64.0.html


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: tinta , ponedeljek, 28.05.2007 : 11:56:09
Kaja hvala hvala....točno to sem iskala, pa nisem našla.....


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: kstendler , četrtek, 15.01.2009 : 18:02:06
Živjo

Naša buča si je predvčerajšnjim odlomila kar precejšen del kremplja - ne čisto celega. Kri sem sicer ustavila, ampak se še vedno sem in tja kam rukne in spet malo kri teče. Povito ne more met, ker ne bo zdržala... Kakšen nasvet? Koliko časa se bo krempel celil, da bo tak kot ostali?


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: špela007tomaž , sobota, 28.01.2012 : 20:03:00
LP.
Naša psička pa si je očitno poškodovala krempeljček, saj si tačko redno liže. Ji to lahko pustim? Predvidevam,da naj bi to poospešilo celjenje ali to odsvetujete?
hvala in lp


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: maja01 , nedelja, 29.01.2012 : 12:03:18
Odsvetujemo in priporocamo, da ji taco dobro pregledas, oz se bolje, da jo peljes do veterinarja.


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: špela007tomaž , ponedeljek, 30.01.2012 : 19:52:33
Naj se najlepše zahvalim dragi maji01 za nasvet,saj zadeve ne bi vzela resno,če mi ne bi napisala,kar si mi...
Danes sva bili s psičko pri vet in ji je spulil krempeljček :(( je rekel hvala bogu da sem jo pripeljala,da drugače bi lahko prišlo do hudega vnetja....Hvala še enkrat, zdaj pa spimo od narkoze :))


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 30.01.2012 : 20:05:03
No, samo da ste resili. Zelim vam hitro okrevanje. :)


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: špela007tomaž , torek, 31.01.2012 : 14:15:18
Hvala :)


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: banAncy , sobota, 09.11.2013 : 12:51:56
Zivjo
Je mogoce kdo imel take tezave s svojim kosmatincem. Pri mojemu sem ze, kar nekaj casa nazaj opazila na dveh krempljih, kot da bi krempelj krvavev (pri korenini). Zdaj se je pa to pomaknilo do sredine kremplja. Res pa je, da ima na spodnji strani med blazinicami kozo in dlako obarvano rdece-rjavo.

Lp


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: LunaS , nedelja, 22.06.2014 : 12:22:35
Zdravo. Prosila bi za kaksen nasvet. Psicka si je danes na balkonu poskodovala krempeljc na zadnji tacki. Nesrece niso videli, zgolj da ji je iz krempeljca malo kapljala kri. Krempelj oz kar je od njega ostalo je zivo rdece barve (nisem prepricana da je to krempelj saj je tanjsi in krajsi od ostalih). Psicka sepa, rano je dovolila sanirat - naspricali smo Octenisept in rano povili. Zanima me ali moramo stopiti do dezurnega vet. oz ali jo lahko peljemo jutri, ko je delovni dan? Omenim naj se, da se je psicka po poskodbi tresla, kot da bi bila malo v soku. Sedaj lepo pociva in nogico pusti pri miru. Hvala za morebitne nasvete. Lep dan


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: vesoljka , nedelja, 22.06.2014 : 13:58:33
Moji se je to zgodilo dvakrat. Rano sem čistila, zagnojilo se ni, prst ji tudi ni zatekel, zato nikoli  nisem šla do veta zaradi tega.


Naslov: Re: kremplji
Poslano od: LunaS , nedelja, 22.06.2014 : 14:26:09
Pozdravljena. Najlepsa hvala za odgovor. Odlocili smo se, da bomo proti veceru rano spet naspricali in povili, jutri pa stopili do vet, ker imamo ravno kontrolo zaradi druge tezave, pa bomo spotoma se tale bivsi krempeljc pokazali. Najbolj nas je skrbelo, da je tole stanje resno in da moramo ze danes odbrzeti k dezurnemu. Hvala se enkrat. Bom porocala kaj bo jutri rekel vet.