mojpes.net

Kajin kotiček => Razne akcije => Sporočilo, začeto od: Xena , torek, 30.05.2006 : 15:26:25



Naslov: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , torek, 30.05.2006 : 15:26:25
TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN…..

Pozdravljeni, prijatelji Zavetišča Horjul in vseh zapuščenih, najdenih, izgubljenih … skratka brezdomnih živali širom po Sloveniji!
Zdaj se že kar dodobra poznamo, z nekaterimi samo preko pisanja na spletu ob reševanju tega ali onega kosmatinca, z mnogimi med vami pa tudi v živo, ko prihajate sprehajat naše varovance ali pomagate kako drugače.

Vsi smo si edini, da si naši zavetiški varovanci zaslužijo le najboljše. To jim v zavetišču Horjul poskušamo nuditi v največji možni meri, tako z vsakdanjo kot s posebno zdravniško oskrbo, z obilo razumevanja in vsakodnevnih poljubčkov, pa vendar pridejo trenutki, ko to ni dovolj, ko enostavno ne gre več krpati enega konca z drugim.

Zakaj zdaj to pisanje, ko pa statistične številke in imena v zadnjem času posvojenih psov in muck kažejo, da dobro delamo?
Res je, lepo se bere in lepo se sliši večina tistega, kar se nanaša na naše varovance. Imajo začasen dom, imajo hrano in drugo primerno oskrbo, predvsem pa naša srca in neizmerno ljubezen ter razumevanje tudi za tiste, ki jim je življenje v preteklosti pustilo hude pečate, ki jih težijo v sedanjosti in jih bodo težili v prihodnosti. Vseh živali se ne da oddati v rokih, ki jih narekujejo predpisi in dogovori, za vse brez izjeme, pa enako dobro skrbimo sedaj in bomo tudi v prihodnje - upamo, da še naprej tudi z vašo pomočjo.

Velike, male, bolj in manj kosmate pasje in mačje mrcine ostajajo, nekatere odhajajo v nove domove, predvsem pa ves čas prihajajo nove. Ko smo "prepolni", mora marsikateri revež ostati pred vrati, oz. mu poskusimo pomagati kako drugače. Včasih več kot to ne gre. Žal.

Potrebujemo več nastanitvenega prostora in  upanje, da nam bo tudi z vašo pomočjo uspelo nekoliko razširiti in obogatiti dosedanje bivalne prostore naših varovancev, ostaja. Še več, na vas se s tem pisanjem obračamo v želji, da bi nam po svojih močeh priskočili na pomoč, kot nam pogumno in požrtvovalno, a vendar nasmejani in optimistični, prihajate naproti ob vsaki posebni pasji ali mačji usodi. Ne potrebujemo ravno malo sredstev, tako veliko pa spet ne, da ne bi mogli s pomočjo množice naših in pasjih prijateljev v kratkem zbrati dovolj in tako še pred zimo ponuditi živalim, ki so tukaj in ki bodo še prihajale, dostojen začasni dom.

Dragi prijatelji, prosimo vas, da pomagate po svojih močeh, da na našo skupno stisko opozorite tiste, za katere menite, da bi nam bili pripravljeni pomagati. Vsakega prispevka se bomo razveselili, z vsakim bomo smotrno in varčno ravnali in naredili vse v naši skupni želji, da zavetišče Horjul postane še boljši začasni dom najdencem in zapuščencem, da bomo lahko še kakšnega več spravili s ceste, zabojnika, jarka... Zagotovo vsak od vas pozna vsaj enega, ki bi prisluhnil naši prošnji, v svojem imenu, v imenu svojih prijateljev, družine, in nenazadnje tudi podjetja, v katerem dela ali ga vodi. V ta namen smo pripravili dopis – prošnjo, v kateri se obračamo na prejemnika, da nam pomaga po svoji volji in svojih najboljših močeh. Ta dopis vam v original obliki (se pravi podpisan in požigosan) dostavimo kamorkoli, odvisno od dogovora. Kar morate storiti je le to, da kontaktirate mamo Repko/Xeno/Katarino na mail: afrikaner@siol.net, da se dogovorite za način prevzema tega dopisa. Sproti Vas bomo obveščali, kako poteka zbiranje denarja, kako skupaj sledimo »pregovoru« v naslovu :
Tolar na tolar, kamen na kamen – kužkom čimprej nov dom stalen!

S spoštovanjem in hvaležnostjo, Zavetišče Horjul


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: delavec@amis.net , torek, 30.05.2006 : 16:42:15
Živjo!
Kaj pa, če bi vsak od nas vaše originalno pismo, ki bi ga nam poslali ,naprej poslal kar vodilnim v podjetju kjer je zaposlen ? Saj slabšega kot to, da se ne odzovejo itak ne moremo pričakovati.Morda pa kapne kakšen tolar tudi s te smeri.
Kaj menite ostali?
l.p.
Jana


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Alba , torek, 30.05.2006 : 18:05:43
Za moje podjetje vem, da bi težko dosegla, da bi karkoli dali, lahko se pa dogovorimo, da pošljemo vaš originalni dopis v kakšno drugo podjetje, za katerega je veliko bolj verjetno, da bodo primaknili kak tolar. Stroške za znamko lahko krijemo mi.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Tecka , torek, 30.05.2006 : 20:20:40
To je pa res ideja. Nekaj uspešnih podjetij prispeva kakšno "malenkost" in bi se denar precej hitreje nabral. Sicer tudi mi "povprečneži" lahko prispevamo, vendar močno dvomim, da takšne zneske kot podjetja. Razen če se tukaj skriva kakšen miljonar  ;) , ali pa če jutri zadanem sedmico  8) (no upam pa lahko ane  ;) ). Znamka pa tudi ni takšen strošek...
lp
T.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , torek, 30.05.2006 : 22:39:07
Ali lahko temu dopisu dodam se st. TR Horjul in posljem vsem svojim prijateljem s prosnjo za jurja. Jih je toliko, da bi se kar poznalo.
lp svrk


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: aska2005 , torek, 30.05.2006 : 23:53:15
Bom poskusila  v podjetju kjer delam, da nakažejo kaj cekinčkov, upam , da uspešno, da mi rata....lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 31.05.2006 : 09:19:23
Sem rekla, da bom najprej malo prespala, pa potem kaj napisala  ;D...no, zaspana sem ravno toliko kot pred nekaj tedni  :P..
Če prevedem tale dopis(Katarina, hvala za objavo) v en tak razumljiv jezik  :P, moram do konca julija spravit pod streho še en objekt. Dva pesjaka bosta odprta, štirje zaprti. Z vodo, ogrevanjem, elektriko...kavčem  :). Poleg tega se hkrati v hiši planira prostor, velik cca 20 kvadratnih metrov spremeniti v igralnico za mačke. Papirji so, pogodba o delu z izvajalcem podpisana, dela naj bi bila končana do 15. julija. O finančnem planu, ki naj bi spremljal ta projekt, me pa nikar ne sprašujte. Ker ga namreč ni...vem le to, koliko me bo stalo.
Mislim, da je pred dvema dnevoma enkrat ali dvakrat zagrmelo, pa mi je Lučka splezala v naročje, od takrat do danes je menda še nisem "izgubila"...papa le iz roke, ves čas hodi po tolažbo za ne vem kaj, 6 malih mačkov odpira gobčke, kot da so ptički....zunaj in v hiši...kamor pogledaš, nekdo nekaj potrebuje. Spala nisem že res dolgo normalno, se mi že dogaja, da ne vem, kje sploh sem. Včeraj sem bila v Topolšici pri vet., pa sem pozabila denarnico s sabo...prazen tank, nobenega dokumenta, pa me je Jana ven vlekla...hvala, šefica  ;D...skratka, po mojem rabim pomoč. Načeloma sem vajena tega, kar opisujem že zelo dolgo, so le obdobja, ko je lažje in tista, ko ni tako zelo lahko.
Torej, če bo kdo med vami lahko kjerkoli storil karkoli v opisani smeri....super.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 31.05.2006 : 12:01:34
Stric je rekel pravkar, da rabimo deset kubikov 10cm siporeksa in tri kubike 5cm siporeksa. Najbrž kdo od vas ve, kaj to pomeni, meni ti kubiki prav nič ne povedo  :P. Pozna kdo koga iz kakšne takšne siporeks firme?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Alba , sreda, 31.05.2006 : 12:13:26
Smetka a boste rabili kaj močnejše ograje?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ostrzek , sreda, 31.05.2006 : 13:13:09
hmpf o siporeksu res nimam pojma, sem pa pomislila ob tem na kak Merkur, Obi, Maumax ali kako gradbeno firmo!  ???

Sem pa tudi jaz že danes naredila domačo nalogo in preposlala apel za pomoč neki prijazni punci, ki obvlada te stvari... držimo pesti, da bo kaj efekta!

lp ostržka



Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 31.05.2006 : 13:26:27
Jejhata, pri nas gre zares!
http://www.moj-album.com/slike/1601452/pOUFLaBjMMbDfEiZ.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/Rk_RtVSBnO4jSm6R.jpg

Se pa mudi. Se opravičujem, ampak sama sebe presenetim vedno znova...malo sem nora, se mi zdi, ko se takole mečem v ledeno vodo. Pol pa plavaj, če moreš  :P. V soboto in nedeljo bo že pozidaval, tako da če je kakšna možnost kje dobiti siporeks, ni prav dosti časa več...
Kar se mreže tiče, ograja ostaja, jo bomo pa rabili za vse pesjake. Ideja je, da bi imeli tudi zaprti dvojna vrata - ena mrežasta in ena navadna, ki jih po potrebi snamem in zaprti del postane odprti...


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 31.05.2006 : 13:39:05
Okej, res je panika  :D. A še koga tko šraufa kot mene  :D ;D?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Kimi* , sreda, 31.05.2006 : 13:43:58
Ytong je podjetje v Zasavju, ki dela siporeks. Mogoča kakšna prošnja na njihov naslov? Jaz na žalost ne poznam nikogar ki tam dela, sem že mozgala in se zanimala, tako da če kdo drug mogoče koga pozna?

LPK


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , sreda, 31.05.2006 : 13:50:24
Ytong je podjetje v Zasavju, ki dela siporeks. Mogoča kakšna prošnja na njihov naslov? Jaz na žalost ne poznam nikogar ki tam dela, sem že mozgala in se zanimala, tako da če kdo drug mogoče koga pozna?

LPK

A se točno tako imenuje? Na informacijah tega podjetja nimajo v registru, sem klicala.

lp, Katarina



Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ostrzek , sreda, 31.05.2006 : 13:53:55
Ups! Po temle je pa še mene mal zašraufalo! Ampak je od veselja, se mi zdi!  ;D

držim pesti za da se kdo spomni za siporeks na siporeks...

vesela ostržka


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaja , sreda, 31.05.2006 : 13:58:57
Podjetje se imenuje Xella Porobeton SI d.o.o., Kisovec.
http://www.peg-online.net/katalog/pdf/yto_info.pdf


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 31.05.2006 : 14:00:29
Jaooo...sem buljila zdajle v drugo sliko in mi sploh ni bilo jasno, odkod tista zvezdica in kapa na palici...pa sem slikala skozi okno, na oknu so pa še od novega leta okraski  ::) :D...


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Kimi* , sreda, 31.05.2006 : 14:04:10
Super Kaja, ne vem kje sem imela glavo da nisem preverila točnega imena podjetja.

LPK


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Rincy , sreda, 31.05.2006 : 14:07:48
Pa še spletna stran:
http://www.xella.si/html/slo/si/ytong_ytong_orodje.php

lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Alba , sreda, 31.05.2006 : 14:17:06
Smetka Živex ima zelo kvalitetne močne ograje Beckart, mogoče kaj prispevajo. Prošnjo lahko dostavim na njihov naslov v Volčji Dragi.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 31.05.2006 : 14:26:19
Alba, super.

Rabili bomo še 30m 30cm visokih robnikov in 100m 20cm visokih robnikov.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: babyjazz , sreda, 31.05.2006 : 14:54:53
Kaj pa Unichem z Vrhnike?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaja , sreda, 31.05.2006 : 15:04:25
Jaz vam z gradbenim materijalom res ne morem pomagati, ce pa boste potrebovali kaj gobic za pomivanje, pa ni problem. ;D  ;) lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , sreda, 31.05.2006 : 15:18:43
Podjetje se imenuje Xella Porobeton SI d.o.o., Kisovec.
http://www.peg-online.net/katalog/pdf/yto_info.pdf

Sem klicala, šefica marketinga (so mi rekli, da se moram nanjo obrniti) mi je ušla, jo bom jutri zjutraj malo "po zdravju pobarala"! ;D

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Tecka , sreda, 31.05.2006 : 15:49:09
Šment. Bolj ko študiram manj idej imam. Ne poznam nikogar v kakšnem gradbenem ali podobnem podjetju  :-\ . Kar se mojih poznanstev tiče lahko poskusim "fehtat" samo kakšno biro opremo ali pa javnomnenjske/tržne raziskave...  :( . Bom pa poskusila malo za dinarčke, če bi kdo kaj nakazal...  ;)
lp
T.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 31.05.2006 : 16:04:42
Ja, saj je v bistvu vseeno...rabimo material in denar, da plačamo delo...karkoli bo, bo okej.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: saska , sreda, 31.05.2006 : 16:25:39
Xena mi lahko prosim tale dopis pošlješ na mail? hvala :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Tecka , sreda, 31.05.2006 : 16:37:59
2x. Me je saska prehitela  :) . Ali ti pošljem kam poslati?
lp
T.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 31.05.2006 : 16:42:02
Xena jutri dobi poštemplane in podpisane liste, pa bo na njih printala dopis. A si tko mislila, Xena? Po mojem nas ne bodo prav resno vzeli, če ne bo žiga gor.

Pa še opravičilo sem dolžna tistim, ki so krampali za travo na dnevu odprtih vrat  :). Mi je danes kapnilo, da jo bodo itak v luft vrgli  :D. Ampak a ste videli, da je res zrasla  :P.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: sarabenji , sreda, 31.05.2006 : 17:44:38
1) tista zamisel, da bi vsakemu prijatelju rekli za tisoč tolarjev prispevka, je naravnost  fantastična!  :D
tole je najbolj elegantno izvest kar po mejlih - jaz sem glih kar poslala link na tole temo in kratko prošnjo za pomoč prav vsem prijateljem, ki jih imam v imeniku - upam, da bo kaj haska.

2) drug način, kako lahko pomagate pa je, da prispevate nagrade za srečelov, ki ga bo zavetišče horjul organiziralo še večkrat.

razne plišaste igračke, blokce, okrasne predmete, originalno zapakirane sladkarije, lahko tudi promocijski material raznih podjetij (kuliji, kapice, majice, blokci, torbe), skratka vse tako pride v poštev. pridni prostovoljci bomo to potem s širokimi nasmeški  ;D na raznih prireditvah razdelili ljudem, ki bodo kupili srečke. zagotovo se na vaših policah najde kakšno darilo, ki je bilo malo ''ponesrečeno'' in ne veste, kaj bi pravzaprav počeli z njim. ali pa ste v navalu pospravljalnega besa take predmete že postavili v škatlo na podstrešje...  smetka bo vse te nezaželene predmete z veseljem sprejela in jih naredila za zaželene, kakor spremeni tudi od vseh pozabljene kužke in muce.  :)

če torej premorete kak tak predmet, se javite smetki po elektronski pošti. po mejlu vam bo poslala točna navodila, kje lahko pustite svoj prispevek za srečelov.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , sreda, 31.05.2006 : 18:09:22
Xena jutri dobi poštemplane in podpisane liste, pa bo na njih printala dopis. A si tko mislila, Xena? Po mojem nas ne bodo prav resno vzeli, če ne bo žiga gor.


Ja, tako sem mislila. Vsak mi bo moral posredovati še svoj naslov ali naslov, kamor pošljem te prošnje.

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Mel , sreda, 31.05.2006 : 18:22:23
Lahko že zdaj začnemo z maili in naslovi, kam naj nam pošlješ?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: delavec@amis.net , sreda, 31.05.2006 : 19:30:21
Živjo!
Prosim, če mi lahko dopis pošljete na moj meil, in ga jaz razpošljem naprej vsem, ki jih poznam, vključno podjetju kjer sem zaposlena.
jana.delavec@amis.net
Hvala lepa in veliko uspeha želim, Jana


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , sreda, 31.05.2006 : 20:49:40
Meni tudi
Svrk


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , četrtek, 01.06.2006 : 09:36:50
Podjetje se imenuje Xella Porobeton SI d.o.o., Kisovec.
http://www.peg-online.net/katalog/pdf/yto_info.pdf

Evo, govorila s šefico marketinga, zelo prijazno bitje, poslala sem ji prošnjo po mailu, bomo videli. Zelo si je želela, da bi lahko kako pomagala, vendar se je čutilo, da zadeve niso čisto v njenih rokha, kot se reče...

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Kimi* , četrtek, 01.06.2006 : 09:40:09
Jeeeee upam da bodo dali kakšen kubik siporeksa :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Alba , četrtek, 01.06.2006 : 10:15:34
Smetka še nekaj sem se spomnila, a boste rabili kaj ceglov? Mi ravno menjamo streho na bajti in nad teraso, cegli sicer niso čisto novi, ampak so dobri. V bistvu jih ne bi menjali, če ne bi delali podstrešnega stanovanja.
Sporoči.
Xena, včeraj sem ti poslala mail za dopise, pa ti nisem pripisala naslova (Jemčeva 34b, 1236 Trzin) - če boste pošiljali po pošti.
Hvala.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , četrtek, 01.06.2006 : 10:25:59
Xena, včeraj sem ti poslala mail za dopise, pa ti nisem pripisala naslova (Jemčeva 34b, 1236 Trzin) - če boste pošiljali po pošti.
Hvala.

Hvala. Itak imate vsi tri možnosti:
1/ da pošljem prošnjo po mailu - v tem primeru je namenjena prepošiljanju le po mailu, ker nima podpisa in žiga
2/ da pošljem po redni pošti, podpisano in požigosano - da jo lahko sami naprej pošljete ali kam
                                                                                         osebno odnesete
3/  mi samo javite komu in na kater naslov naj pošljem in potem pošljem jaz

lp, Katarina



Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Alba , četrtek, 01.06.2006 : 10:35:36
Ja jaz bi potem kar originale na zgornji naslov pod ime Barbara Rink.
Xena hvala.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaja , četrtek, 01.06.2006 : 11:47:44
Citat
Jeeeee upam da bodo dali kakšen kubik siporeksa

Potem bo pa na zunanji steni pesjaka pisalo: Sponzor gradnje Xella, ideja Kimi*.  ;D ;D ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , četrtek, 01.06.2006 : 11:48:12
Ja jaz bi potem kar originale na zgornji naslov pod ime Barbara Rink.
Xena hvala.

Zmenjeno, danes gre kuverta na pot! :)

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , četrtek, 01.06.2006 : 11:49:18
Potem bo pa na zunanji steni pesjaka pisalo: Sponzor gradnje Xella, ideja Kimi*. ;D ;D ;D

...ja, pa povezovalec XENA, he he.... ;D :D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Kimi* , četrtek, 01.06.2006 : 11:53:01
Hi, hi Xena si me prehitela, sem ravno hotela napisat za izvedbo ideje pa je poskrbela Xena  :D[quote


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Mel , četrtek, 01.06.2006 : 13:26:20
Xena, jaz bi tudi prosila na mail: sonccek@yahoo.com

Bom dala par ljudem, ki delajo v gradbenih podjetjih.

lp,
Diana


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: andi , četrtek, 01.06.2006 : 14:07:47
A bi bilo tam okrog 15.6 prepozno za pošiljanje dopisov?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Maja. , petek, 02.06.2006 : 09:51:22
Danes sem dobila tale e-mail od sošolke, ki nima nič zveze s Horjulom:


Citat
Živijo!


Pišem ti v želji, da se pridružiš zbiranju denarja za Zavetišče Horjul. Tudi sama mnogo pomagam v tem zavetišču in zelo dobro poznam njegovo delovanje, zato sem trdno prepričana, da je zgledno urejeno in da si res zasluži vso podporo. V teh dneh so se začela manjša dograditvena dela, zato zbiramo sredstva za izgradnjo in je vsak prispevek še kako dobrodošel.



Nekdo je predlagal, da bi se zbirali prispevki po 1.000 tolarjev - tak znesek se pri običajnem osebnem ''proračunu'' sploh ne pozna, hkrati pa za samo zavetišče pomeni ogromno. Če meniš, da se lahko odpoveš eni kino-predstavi ali trem pijačam, lahko svojega tisočaka nakažeš na TRR odprt pri NLB: 02027 0254948113 (Zavetišče Horjul).



Če želiš več informacij o zavetišču in zbiranju sredstev, ti pošiljam tule še povezavo na forum, v katerem najdeš vse te informacije:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7711.0.html



Upam, da mi verjameš, da zadeve res poznam in da ne gre za kakšno ''umazano'' zbiranje denarja. Že vnaprej hvala, če boš zadeve podprl/a! Če poznaš pa še koga ki bi mogoče lahko prispeval kakšnega jurja pa prosim pošlji naprej!



Lep pozdrav!





Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: sarabenji , petek, 02.06.2006 : 11:23:59
tole bo pa kar moje avtorsko pisanje, razen zadnje povedi (manjkata dve vejici  >:( )     ;D

se pa bojim, da tvoje sošolke ne poznam... morda je dobila od kakšnega skupnega znanca?

mah, bolje da je dobilo preveč ljudi, kot premalo....


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , petek, 02.06.2006 : 12:08:20
Evo, Xella Porobeton se je javila s prijaznim odgovorom in predlogom za ceno s precejšnjim popustom. Sem že posredovala Smetki, da vidi če je kakorkoli sprejemljivo.

lp, Katarina

P.s. Hvala vsem posrednikom v tej zadevi :)!


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ajka , petek, 02.06.2006 : 16:15:11
Tudi sama se ubada z vprašanjam kako bi poleg sebe privabila čim več ljudi, da bi pomagali. Predlagam pa naslednje, če imate kakšne znance v trgovinah se lahko obrnete na njih. In sicer v mislih sem imela, da bi se v razne trgovine (papirnice, trgovine za živali...) pri blagajni dalo eno prozorno škatlo (iz flex plastike ali kaj podobnega z nalepko "dobrodelni prispevki za brezdomne živali ali bolj konkretno za zavetišče Horjul) in bi se vanjo zbirali prispevki za zavetišče Horjul. Kakor je naslov tega posta tolar na tolar lahko znese kakšenga jurija več, saj sem prepričana, da veliko ljudi bi želelo pomagati zavetiščom nasploh pa ne vedo kako in kaj. Na našem območju (Postojna) namreč ni nobenega zavetišča v bližini in tudi za naše območje skrbi Zavetišče Horjul, ki pa ga ljudje še vedno ne poznajo zaradi rahle oddaljenosti.
Prepričana sem, da vsakdo pozna kakšnega trgovca, ki bi lahko to omenil tudi poslovodji oz. kakšno poslovodjo, ki bi zagotovo odobrili, da se postavi pri blagajni takšna škatla. Lahko pa postavite takšno škatlo tudi v podjetju npr. pri avtomatu za kavo ali pri vratarju oz. tam kjer se zbirajo ljudje nasploh v podjetju  :)
Ideja pač...


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 02.06.2006 : 18:08:30
Bomo naročili ytong pri njih, res so dali veliko popusta...hvala za idejo in realizacijo vsem sodelujočim.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: aska2005 , petek, 02.06.2006 : 19:29:02
ajka tole z prozorno škatlico za prispevke je tud super ideja. Jutri koj po pasji šoli grem v akcijo v eno oz dve pasji trgovini in jim predlagam za to.  V eni že visi plakat od pesjank in pesjančkov iz Horjula. Pa tudi drugje bom poskusila s to idejo...lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: MaxyTT , sobota, 03.06.2006 : 19:24:15
A lahko tole prošnjo za pomoč obesim tudi npr. na kako oglasno desko v našem kraju ali je bolje, tako direktno dat v roke komu? Žal ne poznam ljudi, ki bi lahko kaj materialno pomagali z gradbenim materialom, ampak morda bi pa tako kdo videl in s čim pomagal ali pa kak tolarček nakazal ....

LP


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sobota, 03.06.2006 : 20:58:52
MaxyTT, lahko. Kjerkoli se komurkoli zdi, da bi bilo smiselno...

Sicer pa ne vem, zakaj smo dali 130 čukov za izkop  ::) ::):

http://www.moj-album.com/slike/1601452/lGLkySSFtZB7e8fD.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/pmUgkGGHqxxTOoPw.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/TaD5ovN9xQHH5cHd.jpg


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: delavec@amis.net , sobota, 03.06.2006 : 21:08:16
Sedaj vidim, da moramo ograjo zabetonirati precej globoko v zemljo, ker je Brči tako pridna pri izkopih, da bi nam jo sicer hitro podurhala po vasi, takrat ko bo punca že naša.

V upanju, da se naslednjo soboto končno spoznamo vas pozdravljava,
Jana in Frenk z Donom


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , sobota, 03.06.2006 : 21:47:26
Drugic se za izkop priporoca tudi Bobi.
LP Svrk


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: MaxyTT , sobota, 03.06.2006 : 22:14:17

Sicer pa ne vem, zakaj smo dali 130 čukov za izkop ::) ::):

http://www.moj-album.com/slike/1601452/lGLkySSFtZB7e8fD.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/pmUgkGGHqxxTOoPw.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/TaD5ovN9xQHH5cHd.jpg

Joj, a si ju lahko za kak vikend sposodim? :) Imam cel vrt za prekopat (odlašava že od zgodnje spomladi ), pa bi mi prav prišlo 8 dodatnih tačk.  ;)

LP



Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: MaxyTT , sobota, 03.06.2006 : 22:22:42
Aha, še tole mi je na misel prišlo. Tale Obnova na Lesnem Brdu je kar dobro založena z vsem živim materialom - žal tam nikogar ne poznam, ampak morda bi pa vseeno kaj prispevali, če se jim pošlje dopis. Centrala je mislim da na Tržaški.
http://www.topdom.si/clanitopdom.asp?docid=12394

LP


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , nedelja, 04.06.2006 : 18:04:25
Na Obnovo smo se že obrnili, zaenkrat brez uspeha.

Hehe, posodim male rovokopače, seveda. Če jih lahko odpeljete... :P.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Alba , torek, 06.06.2006 : 18:16:49
Smetka za izkop bi lahko tudi mi posodili huskyje, to bi bilo 1, 2,3 do željene globine  ;D :D.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: bloody_mary , torek, 06.06.2006 : 18:44:00
Naša Lina nam je tudi že cel vrt razkopala, tako da gre tudi njej to delo več kot dobro od tačk. Koplje ko nora. Polje je tudi že kar precej prekopano. Ravno kako uro nazaj je iskala nafto očitno. Tako da pasjih "rovokopačev" je očitno več kot dovolj za izkop, hehe  :D ;D ;)

Lp Špela


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: aska2005 , torek, 06.06.2006 : 22:55:20
Tudi Aska lahko pride pomagat pri kopanju, je pava mojstrica v tem poslu, tudi za zelo globoke luknje, je že prav lepe luknje na vrtu skopala, bo tudi odliča za pomoč ;D :D ;D...lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: drobtinica , sreda, 07.06.2006 : 07:52:34

A še vedno potrebujete siporeks. V Laškem je tovarna TIM; kjer ga izdelujejo. Če mi preko pošte pošljete originalno prošnjo, jo odnesem sama in se poskušam dogovoriti. Nekaj zvez tam imam (moj oče je bil pred davnimi časi direktor, ha,ha).
LP
Drobtinica


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 07.06.2006 : 23:34:39
Siporeks smo že naročili, hvala vseeno. Rabili bomo še tegolo ali kako se že reče, robnike in zihr še kup reči...


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , sreda, 07.06.2006 : 23:49:28
Se bom pozanimala za robnike, nič pa ne obljubim...


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ajka , četrtek, 08.06.2006 : 08:25:52
Citat
In sicer v mislih sem imela, da bi se v razne trgovine (papirnice, trgovine za živali...) pri blagajni dalo eno prozorno škatlo (iz flex plastike ali kaj podobnega z nalepko "dobrodelni prispevki za brezdomne živali ali bolj konkretno za zavetišče Horjul) in bi se vanjo zbirali prispevki za zavetišče Horjul.
Prepričana sem, da vsakdo pozna kakšnega trgovca, ki bi lahko to omenil tudi poslovodji oz. kakšno poslovodjo, ki bi zagotovo odobrili, da se postavi pri blagajni takšna škatla.
Ideja pač...

Evo meni so prijazni ljudje odobrili postaviti škatlo za prispevke že na dveh mestih (papirnica in trgovina z živili). Sedaj pa bi prosila, če ima kdo idejo kje bi se nabavilo takšne prozorne škatle iz flexi plastike ali kaj podobnega.
No z idejami na plan...  ;D ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , četrtek, 15.06.2006 : 18:32:08
Do sem smo prišli...

http://www.moj-album.com/slike/1601452/V8LxWf88nUPvNzNa.jpg


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaja , četrtek, 15.06.2006 : 18:46:29
Lepo, lepo. Ampak trvca pa tud raste.... ;) :D lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ostrzek , četrtek, 15.06.2006 : 20:53:55
Ej imamo razlog, da naredimo dan odprtih vrat!  :) Glavna točka bo tekmovanje v hitrostnem kopanju trave!  :-X ;D

Smetka bo pa ob vsem tem delu meni priredila kmalu dan zaprtih vrat!  :D

he he ostržkla


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: žana , petek, 16.06.2006 : 16:32:55
Ampak v TIM-u ja ne delajo siporeksa. Men se zdi, da delajo stiropor in podobne izolacijske stvari. Morda bi "drobtinica" lahko poskrbela za kakšen drug material, če ga rabite.
Rada bi vam nakazala denar preko klika, a izgleda, da sem edina, ki tega ne spravi skupaj. Imam št. TRR od Polone, ampak v predalčku kamor naj bi vpisala prve številke so predvidena le tri mesta in ne pet?? Pomoč.

lp,


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: sarabenji , petek, 16.06.2006 : 17:04:23
nisem uporabnica klika, ampak imam namig. morda bo uporaben.

vsaka št. računa je setavljena iz prve 5-mestne števile, v kateri prvi dve številki pomenita, pri kateri banki je odprt račun, naslednje tri pa, v kateri enoti. ta dolga številka pa označuje posameznega komitenta. če imaš okenček, kjer označiš, da gre za NLB (sklepam, ne uporabljam klika), potem prvi dve številki najbrž nista potrebni.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 16.06.2006 : 17:44:08
Ja, namesto 02027 napišeš 027, pa bi moralo iti. Lp vsem.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: žana , petek, 16.06.2006 : 20:48:15
Yes, končno mi je uspelo nakazilo "za uboge sončke".

Imejte se lepo.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 16.06.2006 : 20:58:59
Tenks...


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , petek, 16.06.2006 : 22:35:07
No in koliko smo, ste zbrali za tole nadgradnjo do sedaj?

- dobili siporex = ytong po ugodnejši ceni
- znesek, ki je bil zbran s pomočjo plesno pasjega dogodka v Mostecu
- 250.000 sit finančne donacije (zrihtala moja mama :-* :-*.. ja, mama je ena sama.... :))
- nakazano od fizičnih oseb preko osebnih računov - te cifre ne poznam, bo Smetka vedela, mislim pa, da ni veliko...

Izračun?

Še vedno manjka cca 1.500.000 ... :P. Vse prošnje sem razposlala po vaših navodilih (po mailih, po redni pošti, na naslove...), ki ste mi jih pisali preko ZSjev in maila in zato zdaj malo apeliram na vas, da spodbodete tiste svoje veze v teh firmah, kako so se odločili. Gradnja kot vidite napreduje, zbiranje sredstev pa ne s tako bliskovito učinkovitostjo, kot bi bilo dobro.... ob tem pa se seveda nabirajo še ostali redni in izredni stroški, ki jih je Smetka v kar obsežnem odstavku naštela v drugi temi. In pravo poletje se, kot je rekla, še začelo ni. :(

Hvala.

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Mel , petek, 16.06.2006 : 22:47:35
Bom poklicala firme, ki so mi obljubljale, pa izgleda nič od tega  ::) Sem ti jih na mail napisala.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , ponedeljek, 19.06.2006 : 14:14:36
Stric je rekel pravkar, da rabimo deset kubikov 10cm siporeksa in tri kubike 5cm siporeksa. Najbrž kdo od vas ve, kaj to pomeni, meni ti kubiki prav nič ne povedo :P.

Tole napisala Smetka, roba je že plačana, zdaj pa je na vrsti prevoz, ki seveda ni vštet v ceno. Prepričana sem, da kdo od vas pozna kakega prevoznika, ki bi bil tako prijazen in živalicam naklonjen, da bi tale prevoz opravil kot donacijo. Kaj pravite, bomo malo razmislili? Fino bi bilo, da najdemo koga do konca tega tedna, oz. začetka naslednjega.

Nadalje pa potrebujemo še:

- 100m2 tegole

- robniki (količina v tej temi)

- ploščice, ki bodo položene v notranjosti pesjakov (cca 100m2), negladke površine - da ne drsijo

Saj vem, nekateri se borite z izpiti, maturami, vročino, pripravami na dopust..... a sem prepričana, da vseeno imate še toliko volje in energije, da skupaj pomagamo stopiti v to poletje še marsikateri živalici, ki bo iz naslove te širitve lahko dobila začasno nastanitev.
Če boste koga našli, lahko sporočate kar v to temo. Hvala, hvala!

lp, Katarina




Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 19.06.2006 : 18:38:09
Kombi imamo, ima kdo čas, da gre iskat in pripelje?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: babyjazz , ponedeljek, 19.06.2006 : 18:40:31
Od kje prevoz?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: babyjazz , ponedeljek, 19.06.2006 : 18:41:15
Veliko je privatnikov, ki ti za dobro reklamo naredijo vse.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Olly , ponedeljek, 19.06.2006 : 19:31:54
Sicer lepo napredujete in vse...ampak nečesa pa nisem zasledila...Koliko novih pesjakov bo?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: sarabenji , ponedeljek, 19.06.2006 : 19:36:34
če sem peljala mini tovornjak iz rutarja, bi pa morda lahko tudi kombi...

ampak prej bi po načelu ''ziher je ziher'' želela vedet, če je tale kombi kasko zavarovan (da ne bom v primeru kakšne višje sile odplačevala kombija še 5 let) in če je običajen izpit za avto dovolj ali rabiš kakšna posebna znanja.



Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 19.06.2006 : 19:44:53
Daj se z Mašo poveži, ona je šefica  ;) tega projekta.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: bina , torek, 20.06.2006 : 08:42:15
Sicer lepo napredujete in vse...ampak nečesa pa nisem zasledila...Koliko novih pesjakov bo?

Jaz sem nekje zasledila številko 8...


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ka ty a , torek, 20.06.2006 : 08:52:58
mislim.da jih bo 6.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: smrček2 , torek, 20.06.2006 : 11:28:11
A so pralne plošče(mislim, da se jim tako reče) dobre. Mislim, da imam eno možnost jih mal ceneje dobit.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , sreda, 28.06.2006 : 12:49:09
Za keramicne ploscice samo cakamo na Polono, da se gremo dogovoriti v Gorenje Keramiko.
Bomo obvestili o dogajanju.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , sreda, 12.07.2006 : 22:18:52
Kako napreduje gradnja novih pesjakov? A tegola in robniki še pridejo v poštev? Sprašujem, ker je pred dopustom zmanjkalo časa in imam zdaj namen stopit v akcijo.

Dva pesjaka bosta odprta, štirje zaprti. Z vodo, ogrevanjem, elektriko...kavčem :).

Dva sem rezervirala, ko bo Miha menjal pohištvo  ;)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , četrtek, 13.07.2006 : 09:02:03
Sem bolj nova, pa sem komaj zdaj prebrala to temo.
Tudi jaz bi rada pomagala pri zbiranju sredstev za širitev zavetišča, pa bi prosila
Katarino, da mi pošlje original prošnjo za podjetje. (bom poslala naslov in ime po SMS)
Tudi osebno bom prispevala kakšen tolar na TRR.
Za drug teden se pa že menimo za obisk v Horjulu.
Se vidimo in slišimo.
Ciao
Mojca in Liza


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , četrtek, 13.07.2006 : 09:10:46
Še je aktualno, ja. Manjka še streha, mreža, vrata, okna, ploščice....še kar nekaj dela in sredstev bo potrebnih. Lp vsem.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , četrtek, 13.07.2006 : 09:46:39
Katarini sem že poslala naslov firme (za donacijo)
Prosim Katarina še na moj meil, da bom kr tko privat še mal po službi sodelavce nafehtala in dam na račun Horjula.
Hvala in LP
Mojca in Liza


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , sobota, 15.07.2006 : 18:26:05
Katarini sem že poslala naslov firme (za donacijo)
Prosim Katarina še na moj meil, da bom kr tko privat še mal po službi sodelavce nafehtala in dam na račun Horjula.
Hvala in LP
Mojca in Liza

huh, upam, da ga nisem kaj zasračkala - prošnjo sem že poslala, direkt na tisti naslov, ki sem ga dobila po sms-u... :-[..upam, da ni kaj narobe.

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , ponedeljek, 17.07.2006 : 08:20:59
Xena
Nič ni narobe.Vse OK.Samo še meni na meil prosim,bom še privat mal med sodelavci nafehtala.
Uradno gre pa na upravo.in takoj, ko bo prva seja,ko odobrijo jaz nakažem.Delam v financah ha,ha,ha. (pol bi pa lahko več nakazala ne??)(se hecam)kdo me bo pa pol u arest pršov obiskat?? Upam, da bodo odobril čim več. (nekaj pa sigurno, ma tudi direktor 2 psa)

Z Lizo sva bili spet na morju. Super uživa - pa jaz tudi.
Z mojo prijateljico sem se pa vse zmenila za vas/tebe in 3 pesjane.Konec avg/zač.sept.VELJA.

LP Mojca in Liza


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , ponedeljek, 17.07.2006 : 19:21:37
Xena, mi lahko prosim pošlješ prošnjo na meil?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , torek, 18.07.2006 : 08:07:32
Xena, mi lahko prosim pošlješ prošnjo na meil?

Evo, prošnja ravnokar poslana.

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , torek, 18.07.2006 : 08:10:16
Xena
Nič ni narobe.Vse OK.Samo še meni na meil prosim,bom še privat mal med sodelavci nafehtala.
Uradno gre pa na upravo.in takoj, ko bo prva seja,ko odobrijo jaz nakažem.Delam v financah ha,ha,ha. (pol bi pa lahko več nakazala ne??)(se hecam)kdo me bo pa pol u arest pršov obiskat?? Upam, da bodo odobril čim več. (nekaj pa sigurno, ma tudi direktor 2 psa)

Z Lizo sva bili spet na morju. Super uživa - pa jaz tudi.
Z mojo prijateljico sem se pa vse zmenila za vas/tebe in 3 pesjane.Konec avg/zač.sept.VELJA.

LP Mojca in Liza


Mojca, na kater mail naj pošljem? Morda je kje naveden, pa sem spregledala....

V financah? Huh, take pa vedno rabimo! ;D

Za  morje super, se moram še v službi dogovorit. Hvala. :-*

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , torek, 18.07.2006 : 08:21:03
XENA
Moj meil sem poslala moderatorju, da ga sporoči naprej.
Bom še po SMS. Sicer je pa v evidenci tam, kjer sm dobila slike azilašev pred 1.majem.
Sicer se pa vidimo jutri ob 19h.
Hvala in LP

Mojca in Lizika
(sicer sem jo pa zdaj prekrstila:ni več LIZA, ampak GRIZLA-ker več grize-kot liže)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , torek, 18.07.2006 : 08:45:05
Evo, prošnja ravnokar poslana.

lp, Katarina

Hvala!


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , četrtek, 20.07.2006 : 10:15:56
:) Držite pesti in tačke! :)
Upam, da še danes izvem, če dobimo tegolo za nove pesjake ZASTONJ!!!  :D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , petek, 21.07.2006 : 09:06:08
Smetka, kakšne barve tegolo bi rada?
Zgleda, da bo šlo. Joj, kok sem happy! :D :D :D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ostrzek , petek, 21.07.2006 : 09:24:32
uuu arončka, kako ti je pa to ratalo?  :)

vesela ostržka


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 21.07.2006 : 09:51:36
Super, sem vesela tudi jaz, zelo  :D. A barve so tudi različne? Joj, ne meni z barvami, bi imela pisano streho  :D...V bistvu bo najbolje, da se zresnim in rečem, da bi takšno barvo, kot je na ostalem delu. Temu bi se reklo bordo barva?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , petek, 21.07.2006 : 10:03:06
A ne, Smetka, daj malo pomisli, no :) .... če bi mene kdo vprašal, kakšna naj bo streha ::) ::), bi rekla - dvobarvna!! Na bordo podlagi z velikimi rumenimi/oranžnimi črkami (da se vidi iz aviona ;D) bi moralo jasno pisati : U IBR KUL ŽIVAL'CE!
 
Zdaj naj pa samo še kdor reče, da ideja ni ok?? 8) :D

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 21.07.2006 : 10:11:10
Hehe...sem imela iste ideje, pa še kakšno zraven...sej iluzije so fajn, samo kar je preveč, je pa preveč  ;D.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , petek, 21.07.2006 : 10:19:43
No tud jst sem vesela, da bo po streho. ;D
A barve?
Meni je pa oranžna najbolj kul. pa rožce bom pršla gor narisat.
Napis je pa itak že Xena zbrala.
Se pa strinjam :D
Okna so že, kukr sm včeri slišala. Vrata sm pa rekla, (če jih še ni)?
Imam pa jaz v garaži - vsaj za tisti del, ki bo za skladišče.Običajna vrata.
Imam jih več (različne dimenzije)
Smetka,
če se strinjaš. pokličem tistega g.Antona drug teden, ki je bil včeraj gor, ki mi je dal tel.
da pride iskat s kombijem.Sva se že včeri zmenila.??
OK??
Se drug zmenimo.
LP Mojca in Liza


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , petek, 21.07.2006 : 10:22:57
No tud jst sem vesela, da bo pod streho. ;D
A barve?
Meni je pa oranžna najbolj kul. pa rožce bom pršla gor narisat.
Napis je pa itak že Xena zbrala.
Se pa strinjam :D
Okna so že, kukr sm včeri slišala. Vrata sm pa rekla, (če jih še ni)?
Imam pa jaz v garaži - vsaj za tisti del, ki bo za skladišče.Običajna vrata.
Imam jih več (različne dimenzije)
Smetka,
če se strinjaš. pokličem tistega g.Antona drug teden, ki je bil včeraj gor, ki mi je dal tel.
da pride iskat s kombijem.Sva se že včeri zmenila.??
OK??
Se drug teden zmenimo.
LP Mojca in Liza


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , petek, 21.07.2006 : 10:25:02
Sm hotla mal slovničnih napak popravit, pa je šlo 2 x - se oproščam
Mojca


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , petek, 21.07.2006 : 10:29:43
Aja pa še tole Xena ;D
Brez zamere. Tud napis bi mal popravla.
U IBR KUL "ŽVAUKE" ;D
Mi bolj slovnično deluje. :)
Ciao Mojca



Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 21.07.2006 : 11:30:35
Danes smo kupili ploščice, je Jana en u ibr kul popust zrihtala  :), hvala. Zdaj rabimo "samo"  ;D še prevoz iz Štajerske...se kdo kaj dosti vozi na tej relaciji?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , petek, 21.07.2006 : 11:34:46
Da malo pomagam z relacijo in podatki - rabimo prevoz za 100 m2 keramicnih ploscic iz Smartnega ob Paki do Horjula.

Je morda kje kaksen prevoznik, ki se s Stajerskega konca pelje prazen proti Ljubljani in bi naredil dva ovinka? Prvega v Smartno ob Paki, drugega pa v Horjul.

Kje je Smartno ob Paki, za tiste, ki vam geografija ni prevec domaca?
Med Mozirjem in Velenjem, sicer pa izvoz iz stajerske avtoceste v Sentrupertu - smer Logarska dolina, do ploscic je cca 15 km.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , petek, 21.07.2006 : 11:40:37
Kakšno prevozno sredstvo je pa primerno za tole količino ploščic?

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaja , petek, 21.07.2006 : 11:48:58
To tudi mene zanima. Si namrec niti slucajno ne predstavljam koliko je to ploscic. Koliko bi jih slo v vecji prtljaznik? lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , petek, 21.07.2006 : 11:49:07
Cez nekaj minut grem na "kraj zlocina", pa bom povprasala o tocni tezi.

Gre za celo paleto, ki po karakteristiki na spletni strani tehta 1.640 kg, ena skatla, v kateri je 1,33 m2 pa 21,5 kg, st. skatel pa je 75.
V osebnem avtu se lahko pelje samo nekaj skatel.

Lahko se pa tudi zmenimo za mnozicni konvoj forumovcev ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , petek, 21.07.2006 : 11:54:29

Lahko se pa tudi zmenimo za mnozicni konvoj forumovcev ;D

Men spet mal domišljija "seka" - si čisto predstavljam namreč tale slavni konvoj - spredaj in zdaj pa dva modra angela na motorjih in s slovenskimi zastavcami na čeladah!! ;D ;D

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , petek, 21.07.2006 : 12:38:50
uuu arončka, kako ti je pa to ratalo? :)

vesela ostržka

Ostržka, če bi ti vedela, kako znam bit zoprna in vztrajna... :D Ko jim trkam na vest se ponavadi vdaja sliši nekako takole: "Ja no, vse bomo zrihtal, sam nehi že težit!" ;D ;D ;D

Pa prosim, če še vedno držite pesti, ker s svojimi očmi te tegole še nisem vidla. Čeprav je možakar že spraševal za barvo in pravi, da dobro kaže. Ko jo bom vidla, bom pa za 100% lahko rekla, da jo imamo.
Samo tole z napisi ste se pa dobro spomnile. Mogoče pa bosta dve barvi? Pustimo se presenetiti... ;)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , petek, 21.07.2006 : 14:01:54
45 paketov gre na poti v Horjul zdajle, potem rabimo prevoz le se za 30 paketov ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaja , petek, 21.07.2006 : 14:38:53
Ce se ne mudi prevec bi jih lahko mogoce jutri popoldan nekaj prepeljala midva. Ales pravi, da najvec 10 - ze to je vec kot 200kg. Razen, ce boste vmes nasli kak kombi. lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , petek, 21.07.2006 : 14:44:52
Liza-Asta sporoča, da ima znanca, ki je prevoznik in bo lahko uredil prevoz takoj naslednji teden - če bo sploh še kaj ostalo! :)

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaja , petek, 21.07.2006 : 14:47:42
Ej, super. Potem se pa ne bom nic rinila zraven. lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 21.07.2006 : 19:44:52
Evo, prva pošiljka je že prav zares tu  :)...les za streho je tudi prišel danes, počasi bodo pa res nove "hiške" dobili. Hvala vsem, ki se trudite skupaj z mano.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , ponedeljek, 24.07.2006 : 09:10:16
Kako je zdaj s prevozom ? Je še kaj ostalo ?? k ste tko vsi pridni ?? :D
Moj znanec ima pokvarjen kombi. Ampak bo ta teden (mogoče jutri) popravljen.
Če on ne bo mogu, je reku, da mi bo kakšnega zrihtu, ki bo imel čas, če bo on preveč zj..
utrujen.
Se bom potrudila.Ker me zelo žre, če nekdo rabi pomoč. pa mu ne morem pomagati. :'( :'(
Hvala Xena, da si javila namesto mene.
Vikend je bil super. Sm bla v petek v Sv.Antonu. Pa sem to že napisala pri rubriki Pomoč za Sheilo.
Preberite tam in ji pomagajte vas prosim v njenem imenu. Super žvaukica ( mogoče bi bla pa moja?, je v isti sobici, kot je bila Liza- čaka name ???) :-* :-* :-* :-*
LP vsem
Mojca od Lize


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , ponedeljek, 24.07.2006 : 21:06:51
Kako je zdaj s prevozom ? Je še kaj ostalo ?? k ste tko vsi pridni ?? :D
Moj znanec ima pokvarjen kombi. Ampak bo ta teden (mogoče jutri) popravljen.
Če on ne bo mogu, je reku, da mi bo kakšnega zrihtu, ki bo imel čas, če bo on preveč zj..
utrujen.
Mojca od Lize


Ja, ostalo je še trideset paketov, ker sem v petek napisala, da bo Liza Asta zrihtala prevoz, he he. Upam, da bo tvoj znanec še za stvar. Hvala.

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , torek, 25.07.2006 : 09:54:29
Xena
Takoj zdajle ga pokličem.
Upam, da mi bo ratalo.
Mojca od prestrašene Lize :'( :'( :'(


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , torek, 25.07.2006 : 10:01:27
Sta dve varianti :D:

1.) da nekdo res pride po vseh 30 paketov (so pri meni doma, zato kar pogumno po podatke na jana@mojpes.net)

2.) da pridete bejbe na kafe, nalozite vsaka nekaj skatel in se odpravite se k Smetki na kafe :D ;D

Ali pa pocakat, da se trikrat odpravim v Horjul in zvozim preostanek :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , torek, 25.07.2006 : 10:18:13
Sem govorila s prijateljem. :D :D
On je na furi. Mi bo pa probu enga zrihtat, ki ima na tisti konec furo.
Da bi malo bol spotoma še to prpelu, pa sm mu oblubla da mu jest dam za nafto pa še na
morju pr men ga bom mogla gledat...(ni panike)
Me pokliče jutri, če bo še potrebno, k vidim da se vsi zelo prizadevate. ;D ;D
LP Mojca


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , torek, 25.07.2006 : 10:29:47
Aja
pa tud tale varijanta "kofe" ni slaba. pa konvoj ... :D ;D ;D
Mojca


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , torek, 25.07.2006 : 12:01:54
Sto misli naenkrat, pa mi kej uide,
Xena
Prošnjo sem poslala na več kot 15 naslovov !! :D :D :D
Upam, da je še kaj dobrih ljudi na tem svetu. 8) 8)
Bomo videli.
LP Mojca od ful prestrašene Lize


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , sreda, 26.07.2006 : 14:10:11
Xena
Poslala sem prošnjo še na 20 naslovov! :D ;D
Nekaj bo sigurno. ;D :)
Pa še ena ful dobra sodelavka je dala naprej na "pametne naslove" ;D ;D
(škoda , da so pa zdejle dopusti)
ampak nikoli ni prepozno. :) :)

Prevoz ploščic je pa tako:
Moj prjatu sam ne more. :'( :'(
ma čist druge relacije. Jes.-Primorska.( žau)
Mi pa ponuja enga, ki bi peljal za 20 jurjev.

Jst sm malo več kot toliko zbrala (beri nafehtala) med sodelavci  8) 8)(nas je zelo malo-včasih je to  škoda)

Je varianta - samo v skrajni sili, da ta denar plačam za prevoz
ali se bo dalo kako drugače uredit ??

Tisto s kofetom...kot je bil predlog (mislim da Jane)
ali pa njen 3.predlog da ona zvozi 3 x ob priliki ?? obiska v Horjulu.
pa jaz zbrani denar nakažem na račun Horjula??

Pa še eno DOBRO IDEJO IMAM ! ;D ;D
Vsem forumovcem (pa tudi ostalim ni prepovedano)

AKCIJA MED SODELAVCI
(jurja, pa jurja)
Ker po naslovu sodeč tolar na tolar bi predolg trajal.
Žvauke pa rabijo pomoč vsak dan, ane ?? :'( :'( :'(

Prosim odgovor, kaj mi je storiti glede prevoza ??
(pa še to: če bi imela dovolj časa bi šla kar sama 2x gor, pa dol)

LP vsem Mojca od Lize




Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 26.07.2006 : 14:25:15
Saj najbrž 20 čukov ni veliko, ampak za nas je...pa glede na to, da še niti strehe nimamo, se ne mudi tako, da ne bi rajši konvoja organizirali. Kaj pravite ostali?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , sreda, 26.07.2006 : 14:41:27
Jaz se v vsakem primeru bolj strinjam s konvojem kot s placilom za prevoz. Brez problemov pelje lahko ena oseba v enem avtu 10 skatel, kar je 210 kg ali dve mocnejsi (ali tri manj mocne :D) osebe.

Glede na to, da Polona trenutno se ne potrebuje vseh ploscic, ima pa jih na prizoriscu ze 45 skatel, res najbrz ni kaksne naglice za prevoz. Upam, da pridejo horjulske bejbe res kaj na kafe, ce ne bomo pa mi malo pogosteje sibali v Horjul, ko bo sila, pa bo :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , sreda, 26.07.2006 : 14:45:40
Evo, jaz sem za konvoj (če se Jana strinja, predlagam enkrat ta vikend), zbrana sredstva pa naj grejo direkt za živalice! :)

lp, Katarina


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , sreda, 26.07.2006 : 14:58:29
OK ;D ;D ;D
Se strinjam, da bi mi bilo težko plačat za prevoz (ker ploščice res lahko še počakajo)
Jih tako ne bodo vseh naenkrat prilimal.
Mi je pa kar žau, da me ne bo u konvoju, ker grem danes u šolo, jutri na hitr šoping, u petek pa na dopust  ;D ;D - zasluženi - upam. :)
Xena se vidiva ?? 8) 8)

Sm kar hepy, ker nism glih navajena fehtat, ampak ko gre za žvauke mi pa ni blo nč zoprno.
Denar prihaja.
(pa še po dopustu mi ne bo nihče ušou) :-\ ???
LP Mojca od Lize


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , sreda, 26.07.2006 : 15:26:20
...če se Jana strinja, predlagam enkrat ta vikend...

Hehe, seveda se Jana strinja :)
Torej, konvoj ta vikend..., lahko ob znosnih vecernih temperaturah ali kadarkoli...
...pa kafe, pa cvek...

Denar je pa vsekakor bolje porabljen pri kaksnem vetu, ko je treba kaksno pesjanko moznosti za materinstvo oropat... ali za karkoli drugega.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , sreda, 26.07.2006 : 15:57:13
No super :D
da ste se na hitro zmenile za konvoj. ;D ;D
me ne bo zraven, kot sem že napisala. žau :'( :'( :'(

Sm pa že 30 jurčkov nakazala.
Bo pa tud prov pršlo ?? :) :) :)

Probite po mojem predlogu nafehtat pri sodelavcih.
Boste marsikaj ugotovili. (kje se skriva dobrota   :) :) ali kaj drugega  :'( :'(
NE BO VAM ŽAU.
Boste videli s kom imate opravka... ??? ??? ???

Vesela Mojca od Lize ( s sodelavci)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaalen , sreda, 26.07.2006 : 16:11:07
Če bote rabl še kkšnga kandidata za konvoj, loh verjetno midva s fantom kakšen paket škatel prideva spotoma pobrat. Ta vikend bova šla verjetno malo na obisk k očetu v Velenje pa nama je to čist ob poti... je pa malo vprašanje če bova šla z avtom.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 26.07.2006 : 17:29:26
liza - asta, zlata si. Hvala...


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , četrtek, 27.07.2006 : 08:54:25
Smetka
Ni za kej. Nisem zlata, samo rada pomagam, če je v moji moči, posebno kadar gre za ŽVAUKE. :-* :-*
Še vedno mi je žou za prevoz, ampak sem se res trudila, vendar so žau dopusti.
Ampak vsaka stvar je za neki dobra. (kafe + kako že cvek??) ;D ;D

Jutr bom še mejčkn prisotna, pol grem pa na dopust, da se boste mau oddahnil od mojih
idej (da vas malo spomnim)

 1. NAMESTO 2 ŠTEK MARLBORO  :'( :'( :'(= 20 KG FUTRČKA)   :) :) :)
2. NAMESTO ČOKOLADE (ODVISNO OD KOLIČINE :'( :'(= 10 DO 20 KG FUTRČKA) :-* :-* :-*
3. MALO FEHTANJA MED SODELACI ;) ;) ;)= PRISPEVEK ZA KASTR,ALI STERILIZ. :-[ :-[ :-[

IN ŠE KEJ BI LAHKO ...AMPAK NEJ VAM BO !! ;D ;D
Bodi dovolj, pa po dopustih še kakšna huuuuudaaaaaa :D :D
LP vsem skupaj
Mojca od Lize


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , četrtek, 27.07.2006 : 09:09:45
Ce bo po sreci, bo jutri zjutraj odpeljanih nekaj skatel ;D
Bom javila koliko in kdaj ter koliko bo ostalo.

Kafe pa kljub temu klice :D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: bina , četrtek, 27.07.2006 : 10:08:52
No, ce bo se kaksna skatla ploscic ostala, bi lahko kaksno tudi jaz odpeljala v nedeljo dopoldne (se peljem ravno iz Mb domov). Samo imam ze tako majhen avto, pa se svojo kravo bom imela s sabo. No, ja, 3 bom pa ziher lahko peljala :D Za 2 kufeta vse :P ;D ;D

Jana, sporoci, ce bo se kaksna ostala.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kaja , četrtek, 27.07.2006 : 10:24:56
Midva sva racunala za nedeljo, da skociva malo v Horjul, lahko pa prej se v Gavce. Sporocite, ce bo se kaj ostalo. lp


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ziksi , četrtek, 27.07.2006 : 12:06:53
Vse škatle bi že danes morale biti v Horjulu!! Ampak mi je bilo obljubljeno da bodo pa zato jutri! Pa da vidimo!!


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , četrtek, 27.07.2006 : 12:13:03
Hehehe, ziksi, nisem hotla omenjat, kdo bo kampeljc, ki namerava skatle v Horjul dostavit, ker bi ga potem lahko na grmado dali, ce bi jutri zjutraj zaspal :D ;D

Saj vem, da bo tukaj, pa kafetek ga bo cakal :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , četrtek, 27.07.2006 : 12:16:30
He, pa še enega bo pri nas dobil. Pa Medi mu bo v avto skočila, kr z mesta  8)...Bom mal stran pogledala, pa bo  :P. Ne more priti ves natovorjen, nazaj pa prazen prtljažnik odpeljat, no.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ziksi , četrtek, 27.07.2006 : 13:00:42
Ampak samo kafetek, da se ne bo predolgo zadržal ali pa celo ostal tam ;)

Smetka - a je to tista črna kosmata kepica o kateri mi je jokal in govoril še cel drug dan ko je prišel domov? Če je on bil čisto raznežen potem jaz sploh ne smem pridt niti v bližino 1 km od Horjula ker bi odšla s polnimi rokami vrvic domov!! :D Na katere bi se držali kosmatinci seveda!!


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , četrtek, 27.07.2006 : 13:03:06
Ja, kaj pa bi bilo s tem narobe?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ziksi , četrtek, 27.07.2006 : 13:12:42
V bistvu čisto nič - samo včasih moraš, ker te situacija "prisili" (pa če je še tako težko), uporabiti glavo in ne poslušati samo srce!!


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Jana , petek, 28.07.2006 : 11:00:42
Evo, ni bilo prej casa javiti, mislim pa, da je Samo ze v Horjulu odlozil vse ploscice in zdajle pije kafe ;D :D

Ampak, da ne boste mislile, da kafe v Gavcah ne velja vec ;) :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , petek, 28.07.2006 : 11:46:42
Me zelo, zelo veseli :) :)
LP Mojca (pa na zdravje)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 28.07.2006 : 12:33:50
Potrjujem, Samo spil kafe, odložil vso prtljago  :D...in čisto res je, da vsi kofetki na vseh koncih še vedno veljajo. Pa hvala.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Xena , petek, 28.07.2006 : 12:55:25
Potrjujem, Samo spil kafe, odložil vso prtljago :D...in čisto res je, da vsi kofetki na vseh koncih še vedno veljajo. Pa hvala.

A je kaj oz. koga tudi odpeljal?? ;)

lp, K


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , petek, 28.07.2006 : 13:11:16
Xena
Bog ne daj, da bi odpeljal npr.Polono  ;) ;) ;)

(mogoče pa kakšne kosmate noge ??) :) :) :)
LP vsem
Zdej pa res grem.
Ciao Mojca od Lize


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , četrtek, 03.08.2006 : 09:04:08
Me je Smetka pooblastila, da javim... ;)
Včeraj smo dostavili 42 m2 tegole, ki smo jo dobili ZASTONJ!!! :D :D :D
Kako mi je pa odleglo. Tista zastonjska zadeva, za katero smo se menili pred 14 dnevi je nekako padla v vodo, pa so se možnosti odprle drugje.
Hvala vsem, tudi puncam, ki so se trudile dobit še kakšen prevoz do Horjula. Meni je avto namreč skoraj "počepnil", pol tone prevažat ni kar tako. No, pa je kar šlo, počasi, do Žažarja... Kritičen je bil samo zadnji km tahudga klanca. Sem mislila, da bomo morali pol zložit ven, no, pa je šlo... v prvi! ;D
V glavnem, bomo videli koliko pesjakov bomo spravili pod streho s to rundo, pa bomo potem probal zrihtat še ostalo (Miha je namreč celo pot nazaj delal plane ;) ).
Zdaj so pa na vrsti delavci, da končno nadaljujejo z delom!


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: ostrzek , četrtek, 03.08.2006 : 09:29:24
Hudo dobro...  :) Da bodo kosmate riti na suhem spale!  ;D

lp ostržka


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , petek, 11.08.2006 : 14:41:59
Včeraj smo pripeljali še 6 paketov tegole, to je 21 m2, ki jo je podarilo podjetje Lespatex.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 25.08.2006 : 22:35:23
arončka, tisti seznam materiala, ki ga še rabimo, imaš samo ti. Se ti ga da pretipkat še sem, morda lahko še kje kdo kaj od tega dobi ali pove za kakšno ugodno ceno. Itak pa glede na to, koliko resni so naši izvajalci....pričakujem, da bo vse končano v roku kakšnih dveh let.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , petek, 25.08.2006 : 22:47:55
Smetka, lepilo za ploščice pride baje v začetku tedna.
Seveda, bom tukaj napisala, sem te že hotela vprašat, če lahko. Samo da ga izvlečem iz mojega kupa papirjev. ::)

arončka, tisti seznam materiala, ki ga še rabimo, imaš samo ti. Se ti ga da pretipkat še sem, morda lahko še kje kdo kaj od tega dobi ali pove za kakšno ugodno ceno. Itak pa glede na to, koliko resni so naši izvajalci....pričakujem, da bo vse končano v roku kakšnih dveh let.

Jap, je rekel mojster, da me bo v ponedeljek zvečer poklical... samo ne vem kateri ponedeljek je imel v mislih.... ???


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , petek, 25.08.2006 : 23:19:14
Evo, slavni seznam najbolj nujnih ta hip! :)

obešala (elementi) 150 kom.
CD 200 m
UD 200 m
gipsplate 80 m2
stiropor (4cm) 100 m2
500 kg Stiranol lepila
300 kg lepila za keramiko mislim, da oboje pride drug teden
100 m2 PVC mreže za fasado
tervol (10 cm) 100 m2
banja
bojler
4 baterijske pipe za tuš
4 radiatorji

Predlagam, da smo tukaj na vezi, če kdo ovija kakega sponzorja za katero od naštetih stvari, da ne bomo duplicirali materiala.
Jaz(oz. Miha) se trudim za vse, razen za mrežo za fasado nimam žal nobene veze. :-\


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Tecka , petek, 25.08.2006 : 23:47:10
Evo, slavni seznam najbolj nujnih ta hip! :)

obešala (elementi) 150 kom.
CD 200 m
UD 200 m
gipsplate 80 m2
stiropor (4cm) 100 m2
500 kg Stiranol lepila
300 kg lepila za keramiko mislim, da oboje pride drug teden
100 m2 PVC mreže za fasado
tervol (10 cm) 100 m2
banja
bojler
4 baterijske pipe za tuš
4 radiatorji

Predlagam, da smo tukaj na vezi, èe kdo ovija kakega sponzorja za katero od naštetih stvari, da ne bomo duplicirali materiala.
Jaz(oz. Miha) se trudim za vse, razen za mrežo za fasado nimam žal nobene veze. :-\
Kakšna obešala pa so to? in kaj so te cd ud-ji? Če ne bo šlo drugače pa gremo nekam nabavit kaj od tega, kar tako na lastno pest v štacuno ;)
Za bojler pa se baje blazno poceni dobijo v industrijski prodajalni Tiki-ja. Imajo tudi take z manjšimi lepotnimi napakicami blazno poceni (znanka ravno kupila enega tam).
lp
T.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , petek, 25.08.2006 : 23:52:06
Na podstrešju imam malo rabljeno Kolpasan zeleno banjo in eno rabljeno tuš pipo. Ali pride v poštev?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , sobota, 26.08.2006 : 00:06:45
Oj Tecka!
Kakor vem so to elementi Knauf.

Kakšna obešala pa so to? in kaj so te cd ud-ji? Če ne bo šlo drugače pa gremo nekam nabavit kaj od tega, kar tako na lastno pest v štacuno ;)
Za bojler pa se baje blazno poceni dobijo v industrijski prodajalni Tiki-ja. Imajo tudi take z manjšimi lepotnimi napakicami blazno poceni (znanka ravno kupila enega tam).
lp
T.

Če ne bi dobili sponzorja, bi bilo to super! :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Tecka , sobota, 26.08.2006 : 00:37:01
Bom prosila znanko, če me pelje (sicer šele, ko se začne šola, ker ima 4 otroke in ima natrpano nakupovanje šolskih potrebščin...) in če ne bo sponzorja magari jaz enega nabavim. Saj tako hudo dragi pa spet ne morejo biti (upam). Koliko literški pa mora biti, baje so to tudi razlike in plinski ali električni? Šment me bo enkrat na *****, ker jo kličem ob takih urah  ;)
lp
T.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Tecka , sobota, 26.08.2006 : 23:36:46
Oki, bojler z napakico, ki ga je kupila znanka jo je stal 20.000 sit. Je električni, imajo pa tudi plinske (ker imamo pri nas vse na centralno iz toplarne o temu pojma nimam). Kakšen bi bil primeren za Horjulčke? Plinski, električni, koliko literški?
lp
T.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Hope , sreda, 20.09.2006 : 17:31:26
arončka je zgornji spisek še aktualen?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: arončka , sreda, 20.09.2006 : 21:43:10
A veš, da nisem ziher... ??? Naj Smetka pove, če še kaj potrebuje, jaz trenutno nisem na tekočem.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , sreda, 20.09.2006 : 22:07:07
Potrebuje dvocevko ali tricevko za pobijanje sršenov, ki jo napadajo v večernih urah. Zaenkrat zmagujeta Smetka in Ines. Ko bosta znucali vse šlape, je pa vprašaj. Torej hitro ...cevko  :D  ;)  :o  :P  :-\  ;D  ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 20.09.2006 : 22:20:54
Nikar...se učimo živeti v sožitju  ;D ;D :P. A nisi opazila tega  :o?
Sicer pa drži, od zgoraj naštetega imamo eno celo banjo  :P.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , sreda, 20.09.2006 : 22:23:38
sem opazila zelo tesne stike.
Sicer je pa moja Živa rekla, da ta pogled daje izrazu horjulski boji nov pomen  ;D  ;D   ;)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 20.09.2006 : 23:01:48
Tu in tam pač moraš koga pobliže spoznati  :P ;D.

Pa še jajčk nimajo, vsaj videti jih ni  :P ??? :D.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: delavec@amis.net , sreda, 20.09.2006 : 23:05:10
Smetka, tisto roza, ki šiba čez ekran pod rdečim, se pa ne vidi, ali to namerno? Al sem pa jaz spet čorava.  ;D
l.p., JanaD.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , sreda, 20.09.2006 : 23:07:50
Jasno, da jih nimajo, če pa ti tok dobr cilaš.  ::) Jana hvala, sem skoraj spregledala  ;D  ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 20.09.2006 : 23:10:19
A si malo pobliže gledala v ekran kot običajno, hehe... ;D ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , sreda, 20.09.2006 : 23:12:32
Tooolk bliz, da se je še Bobi vznemiru, če veš, kaj to pomen.  ;D  ;D  ;)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , sreda, 20.09.2006 : 23:14:51
Mhm. Še dobro, da ni bil prisoten ob tesnih stikih. Takrat bi pa res šlape znucala  ;D :P.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: svrk , sreda, 20.09.2006 : 23:18:56
  ;D  ;D  ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kimi , četrtek, 21.09.2006 : 12:13:13
Oki, Polona. Pričakuj nekaj prilivov.  ;)

Sem namreč poslala ''zloben'' mail celi naši firmi, da zbiramo prispevke za Horjulčane :P

Zakaj ''zloben''? Ker sem napisala, da tisti, ki nimajo srca in jim je vseeno niso dolžni prispevati  ;D
Pri nas v firmi je dober sloves namreč zelo pomemben  ;)

 ;D


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kimi , četrtek, 21.09.2006 : 14:40:25
Šla en điro po firmi.

Prispevkov je veliko!!

Popoldne seštejem koliko točno. Čakam še na direktorja.

Me zanima, če se bo izprsil ;)

Skratka, presrečna sem ker smo nabrali kar nekaj.  :D :D :D In kar ponosna sem na nekatere sodelavce, ki so brez problema stisnili jurja...  :o   :)  :-*


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: prstica , četrtek, 21.09.2006 : 14:42:00
To pa ni slaba ideja, poslati maile poznanim. Toda jaz nisem noben pesnik in ne vem, če bi ravno padli na stavek: prosim prispevajte za uboge živalce. Morala bi poslati kak srce parajoči sestavek. Imam kar nekaj sodelavk, ki so ljubiteljice živali in bi sigurno kaj pricurljalo. Ima katera od vas že kaj napisano?


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kimi , četrtek, 21.09.2006 : 15:10:11
Jaz sem napisala takole:
__________________________________

Subject: bliža se čas...

Uvedbe evra.   :)

Izjemno ste se izkazali pri zbiranju prispevkov za našega predragega Ninkota, ki se je prelevil v prelepega psa, ki pridno vsak dan trenira fuzbal in še vedno išče nov dom.

Ker bodo kovanci ob uvedbi evra (predvideno;) težje padali iz rok v kozarec, bomo do novega leta pridno nabirali kovance (seveda, lahko tudi bankovce:).

Izkupiček bo namenjen zavetišču Horjul, ki skrbi za 34 psov in 31 mačk večinoma iz donacij, saj občina prispeva zelo malo. 

Iz majhnega raste veliko! Nazadnje smo z enim krogom po firmi nabrali 25.000 sit!!! In če vsak mesec naberemo toliko ali še več, pomagamo mnogim, ki so nastradali izključno samo zato, ker obstajajo in ker je veliko ljudi, ki jim ni mar za bolečino in občutja psov in mačk. In le ti si želijo samo nekoga, ki jih bo imel rad…

Pokažite dobro srce, ki je na pravem mestu!!! Vem, da ga imate ;)

Če ne želite pomagati in vas je tale mail zmotil, mi sporočite in vas umaknem iz liste ;)

Se vidimo! :)
_____________________

Opomba:
V besedo Ninkota v mailu je bila vstavljena povezava na ta forum, na Ninkotovo temo.
Prav tako je bila narejena povezava iz zavetišču Horjul na internetno stran Zavetišča Horjul.

Toliko, da si lahko vsak pogleda kako in kaj z Ninkotom ter seveda z zavetiščem  :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , četrtek, 21.09.2006 : 15:17:08
Kimzlj v akciji  :D. Kaj bo šele, ko bo hudičevo seme pri bajti  :o :P ;D.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: delavec@amis.net , četrtek, 21.09.2006 : 15:32:59
Kimi, čestitam.
Pa očitno si zaposlena v firmi, kjer imajo ljudje srce na pravem mestu in ne mislijo samo nase.Ko sem jaz nekaj mojih kolegic iz firme samo vprašala ali jih lahko prosim, da bi plakate nalepile v blokih v katerih živijo, so se vse kar prestrašeno umaknile od mene in rekle, da to pa že ne bodo delale, ker se bojijo, da se bo kdo norca delal iz njih. ali, da se bo pritožil kak stanovalec, ki bi ga to motilo.No tukaj sem bila pa jaz šokirana in sem se umaknila od njih.Kaj bi bilo, če bi jim omenila donacije, si raje ne predstavljam.Sicer pa me vse skupaj sploh ne čudi, ko pa še mojim otrokom in sorodnikom ni še kapnilo, da je potrebno tudi drugim pomagati in ne samo za lastno rit skrbeti. Pa mi je čisto vseeno, če kdo od
njih to prebere.Itak vedo, kaj mislim.Dolgo sem poskušala vplivati nanje, pa žal niso dojeli.
Kimi, me veseli, da delaš v krasnem kolektivu.
l.p., Jana D.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , četrtek, 21.09.2006 : 15:39:05
BRAVO KIMI  :) :) :)

TO SEM JEST ŽE NAREDILA. PA SEM VSAJ VIDLA S KOM SE DRUŽIM VEČ KOT 8 UR V SLUŽBI.  :D

SEM TO ŽE VSEM PREDLAGALA, KAJTI TAKO LJUDI NAJBOLJ SPOZNAŠ, KAKŠNI V RESNICI SO

PROBAJTE ŠE VSI OSTALI FORUMOVCI - ŽE SPET MOJ PREDLOG

NE BO VAM ŽAU   ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-X :-\ :-* :'(

DOŽIVELI BOSTE HUDA PRESENEČENJA

VSAJ JAZ SEM JIH. IN MJENJE SE VAM LAHKO HUDO,HUDO SPREMENI...

Pa veliko sreče pri spoznavanju ljudi v srce

Mojca


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: maj , četrtek, 21.09.2006 : 15:44:27
O, ne, jaz pa presenečena ne morem biti  :P :-X. Hodim po marmorju, delam pa v tako gn.... firmi, no ja na srečo al na žalost samo še do konc tega meseca.

LP

p.s. Kimi, takoj bi zamenjala


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , četrtek, 21.09.2006 : 15:44:35
Aja, za tiste, ki niste  brali pred dopusti,nas je bilo zelo malo (med 10 in 15)
pa sm zbrala 30 jurčkov za Polono.
Morda bi biu čas, da to spet ponovim,
Vsem vam pa želim veliko uspeha.
Mojca


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: MaxyTT , četrtek, 21.09.2006 : 15:45:03
Jp, ko sem sama svojo bližnjo žlahto in kolegice malo pobarala za prispevke, so me vsi tako gledali kot da bi vsakemu rekla za 100.000 SIT.
Moram rečt, da je tudi mene presenetil (ne)odziv ljudi in sem bila ful razočarana, sploh glede tistih, ki imajo svoje živali in bi vsaj ti morali vsaj malo razumet situacijo. Ko smo zbirali za pesjake sem poslala cel kup mailov, pa niti enega odgovora nazaj "Jaz sem pa doniral/a ...", lahko pa da je vseeno kdo kakega jurja nakazal (do danes mi ni nihče omenil).

 Tako da ..... kriza čista tu okoli mene (šef v službi je pa itak adijo, kar se tega tiče). >:( >:( Tako glede donacij kot posvojitev.  :-\

Ampak se trudim in nisem še vrgla puške v koruzo.  :)

LP



Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: scythe , četrtek, 21.09.2006 : 23:33:31
Jaz pa moram reči, da sem bila presenečena, ko sem pred časom govorila s sošolko, ki je ena izmed mnogih na moji "mail" listi, kjer pošiljam maile v zvezi s pomočjo Horjulu. Njej direktno najbolj redko karkoli pošljem, ker se mi ne zdi tip človeka, ki bi donirala (prej me poslala nekam). Ampak beseda ni konj kajne? In zadnjič torej  govorim z njo.... ko mi pove, da je nekaj donirala, ko sem ji poslala mejl. Mene je skoraj na rit vrglo!  :D Punca, ki nima domačih živali, ki zapravi vso svojo žepnino za kozmetiko in cunjice, ki deluje bolj fine sorte.... je donirala!  :D Zato še nisem obupala nad maili. Ker očitno nekaj zaležejo.  8)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: kimi , petek, 22.09.2006 : 11:38:47
Dobra firma, ja  ;D sem dobila nasvet naj raje NE grem do direktorja...  >:(
Še dobro, da imam 2 druga direktorja v rokavu  ;)

Ampak še vedno trdim, da vsak tolar šteje in lahko pomaga. In nekaj bomo namutili, da joooj!  :D 8)  ;)

Smo pa včeraj nabrali 15.600 s tem, da precej ljudi še ni prispevalo in da imamo še nekaj tuje valute. Na ene 20.000 bomo sigurno prišli.
Sem pa ugotovila, da sem do sedaj največ prispevala, čeprav sem uradno broke (že teden in pol) in sem med glavnimi reveži firme  ;D ;D Pa še kar mi uhaja denar iz roke v kozarec...  ::)

Pol bom pa čez en teden jokala: Smetkaaaa, a mi lahko daš malo hrane...  :-[ ;D ::)
Hec, hec  ???  :P


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Mel , petek, 16.11.2007 : 19:34:53
Bi jaz lahko, lepo prosim, še enkrat dobila prošnjo za donacijo za podjetja na mail pomoczazivali@gmail.com



Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Smetka , petek, 16.11.2007 : 19:52:12
Jaz je nimam, jo ima pa Katarina, ali pa Ora, se mi zdi.


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: liza-asta , petek, 16.11.2007 : 20:28:28
Katarina je pravi naslov  ;)
sm glih danes z njo govorila  ;)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: Mel , petek, 16.11.2007 : 22:43:54
Hvala.  :)


Naslov: Re: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Poslano od: žana , torek, 20.11.2007 : 19:04:46
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3096.195.html