mojpes.net

o psih => zdravje => Sporočilo, začeto od: Dani , sreda, 28.08.2002 : 14:18:57



Naslov: Psi krvodajalci
Poslano od: Dani , sreda, 28.08.2002 : 14:18:57
Na tole idejo sem prisla prav danes, ko sem sodelovala pri iskanju psa krvodajalca. Ponavadi je potrebna hitra pomoc in ni casa nekaj ur zbirati informacije in sprasevati ljudi, ce bi pomagali ali ce poznajo koga, ki bi pomagal. Kot zakleto so takrat taki, ki bi brez vprasanj pomagali, nedosegljivi.
Zato predlagam, da na tem forumu oblikujemo listo psov krvodajalcev in to po krajih, da bi se tisti, ki bi potrebovali pomoc, lahko takoj povezali s pravim clovekom. Torej, ce ste pripravljeni sodelovati in pomagati, kadar bo kdo od nas ali kdo drug potreboval tako pomoc, se javite. Psi krvodajalci ne smejo biti starejsi od osmih let in morajo biti zdravi ter v dobri kondiciji.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , sreda, 28.08.2002 : 16:30:35
Zivjo,

ce kdo ne zeli dat tukaj svojih podatkov, predlagam, da jih posreduje Kaji (najdete jo v Kajinem koticku).

Zal je moj Maks za take podvige ze krepko prestar.
Lara je majcena, drobcena in strasno plasljiva. Tezko, da bi bila primerna krvodajalka. Ali pa tudi? Zdrava zaenkrat je.

Upam, da kuzki ne bodo potrebovali take pomoci, ce pa ze, potem sem prepricana, da ste med forumovci tudi taki, ki se boste odlocili in se javili, ce imate zdravega in primernega kuzka.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: daisy , četrtek, 29.08.2002 : 08:27:28
jaz svoje psičke vedno ponudim za krvodajalke. zdrave mislim da sta, lahko pa jih tudi peljem na pregled. samo ne vem če so krvodajalci pogojeni z velikostjo ali težo. pred dvema tednoma je namreč kolegica iskala krvodajalca in so ji rekli da mora bit še enkrat težji od pacienta. moje bi potem lahko ponucali samo za chihuahue. tudi to je nekaj.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: KAVKA , četrtek, 29.08.2002 : 09:15:11
Jaz imam zlato prinašalko staro dve leti v dobrii telesni kondiciji in mislim da bi se dalo kaj zmenit, samo prosim če mi lahko kdo preden se prijaviva vso stvar še malce natančneje razloži. Da se bom lahko doma zagovarjala zakaj sva se ponudili, ker ne vem kakšne reakcije bi bili deležni. Sicer se Zena malce boji igel ampak, če bi lahko komu rešili življenje bi že potrpela. :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , četrtek, 29.08.2002 : 09:49:57
Mislim, da mora biti krvodajalec težji od 10 kg, torej daisy, tvoji si lahko oddahnejo. ;D
Pes mora biti vsaj toliko socializiran, da bo sposoben nekaj časa biti pri miru. Se bom pa točno pozanimala kako to gre. Naj vas pa vse spomnim, da bo mogoče kdaj vaš pes potreboval kri. Takrat bo zelo pomembno, če boste poznali koga, ki vam bo pripravljen pomagati. Ker pa je težko v tistem trenutku najti človeka oz. primernega psa, bodo pomagale številke, ki bodo objavljene na forumu ali pa jih bom imela shranjene jaz. Dosegljiva sem vedno, če ne jaz pa kdo drug. lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: marela , četrtek, 29.08.2002 : 09:52:15
Ni problema. Mako je star dve leti in pol, 8 kg, v zelo dobri kondiciji, veterinarjev se ne boji  ;), tudi v čakalnici je vedno radoveden in nič prestrašen, strah pred iglo imam samo jaz  :-/.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: KAVKA , četrtek, 29.08.2002 : 11:14:39
Zena drugače tehta približno 35 kg tako da bi lahko pomagala večim kužkom, samo to vas bo verjetno prosila:"Prosim ne vedno mene ponucat!!! :( :("
Ljudje prijavite svoje kužke, da bomo lahko rešili kakšno od pasjih življenj! Moja zena je deloven pes- reševalec in vem da se tudi njej lahko kdaj zgodi da bi potrebovala kri koga drugega. Zaradi strahu pred iglami bi pa raje šli enkrat poiskusit, če bo pripravljena biti pri miru, seveda le če je to mogoče. Je pri kužkih isto kot pri ljudeh, mislim to da imajo različne krvne skupine, ker če je tako jih bo treba uvrstit tudi po krvnih skupinah, da bomo vedno našli pravega darovalca takoj in ne šele po preiskavah. Kaj menite o tem?
Željni čim več odgovorov,
KAVKA & ZENA


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , četrtek, 29.08.2002 : 13:12:58
Pri kužkih ni težav s krvnimi skupinami. Zdi se mi, da vsak paše k vsakemu. Menda!


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Dani , četrtek, 29.08.2002 : 13:17:38
Lepo, da so ze prvi pozitivni odzivi. Predlagam, da Kaji na privatni mail sporocite svojo telefonsko stevilko in kraj, iz katerega ste. Ko bo kdo potreboval pomoc, se bo tako lahko naslo tistega, ki je najblizje.
Ko se bomo kje srecali, vas bom naucila nekaj specificnih dotikov po metodi TTouch (Linda Tellington Jones), ki umirjajo pse v stresnih situacijah.
Glede krvnih grup: pri psih tudi locujemo krvne grupe, mislim, da jih je 12, vendar se lahko krizajo med sabo in ni tako strogo, kot pri ljudeh.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: KAVKA , četrtek, 29.08.2002 : 13:21:46
Ja a pa je možno sprobat ali bo kuža držal pri dajanju krvi, da ne bodo potem ko bo šlo zares težave. To bi res rada vedela preden se prijaviva.

KAVKA&ZENA


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: daisy , četrtek, 29.08.2002 : 15:10:45
kaja,
če pa seštejem je pa več kot 10 kg. a to šteje  ???

pa saj bom tudi jaz imela enkrat večjega in bo potem lahko krvodajalec.  :P


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: daisy , četrtek, 29.08.2002 : 15:12:44
še o krvih skupinah.
psi imajo ravno tako krvne skupine, samo da se drugače imenujejo kot naše. na srečo so pa vse kompatibilne med seboj.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , četrtek, 29.08.2002 : 16:39:11
Ok, pol pa naj imajo krvne skupine, če že hočejo, glavno, da se lohk mešajo. :)
Čakam, da se oglasi ta druga Daisy, da me malo pouči o krvodajalstvu, potem pa vam sporočim pogoje. lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , petek, 30.08.2002 : 17:13:49
Živjo!

Mene pa zanima, kakšna je spodnja starostna meja pri psih krvodajalcih. Glede na kilažo pri meni pride v poštev samo mlajši pes.

Lp, Yo

p.s. Ali klinike za male živali nimajo sistema vpisovanja morebitnih krvodajalcev?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Smetka , petek, 30.08.2002 : 21:23:10
Dani, kri je zadnjič spet dala moja Lizika, tokrat žal nisva bili uspešni, vseeno pa spet hvala za pomoč.
Kar se tiče mirnih in nemirnih psov:  zelo malo jih je (praktično jih ni), ki bi pustili vzeti kri brez pomirjevala. Moja Liza je izjema, zato jo imajo tudi tako radi ;D. Kuža, ki ne pusti vzeti krvi "na živo", dobi malo pomirjevala.
Spodnja meja je leto dni, čeprav takega psa vzamejo takrat, ko res ni nikjer nikogar. Najraje imajo pse med drugim in osmim letom starosti, po osmem je v krvodajalski penziji. Kuža naj bi imel vsaj kakšnih 18 kg, manj ne.
Ne, na klinikah žal še vedno nimajo kakšnega sistema, po katerem bi lahko poklicali koga. Ponavadi rečejo lastniku, če lahko on pripelje krvodajalca. Največkrat ga seveda ne more, potem pokličejo tistega, ki je kdaj že dal kri. Jaz razen še treh, štirih reševalcev in mene pri vseh pasjih prijateljih ne poznam nikogar več. Res je skrajni čas, da se javi še kdo, moja Liza že čisto bleda hodi po svetu in bova morali za kakšne dva meseca nehati (načeloma zdrav pes lahko daruje kri enkrat na mesec). Je pa težko odreči pomoč, ko veš, da je od tega odvisno življenje. Upam, da se vas bo čim več odločilo za to.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , sobota, 31.08.2002 : 07:39:15
No, tebe smo čakali, ne pa, da jaz pametujem, pa se mi še sanja ne o čem. ;D
Če pa lahko kuža dobi pomirjevalo, pa se z Donom vračam med krvodajalce. Vmes sem si namreč že premislila, ker si nekako ne predstavljam, da bi bil sekundo pri miru, obstaja pa tudi možnost, da bi koga malce uščipnil, če bi ga preveč drezal. Torej z nagobčnikom in pomirjevalom bi šlo.

Ali lahko kri shranijo? Ker za nujne primere jaz ravno nisem, preden dobim prevoz, pa še do Lj moram priti...
lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Smetka , sobota, 31.08.2002 : 09:04:00
Kri lahko spravijo za cca. 2-3 tedne, vendar drastično izgublja na kvaliteti. Bolje nekaj kot nič, imajo pa res raje "svežo".


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 02.09.2002 : 07:44:09
Morda pa poznaš koga, ki ima težjega psa in bi bil pripravljen pomagati?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , ponedeljek, 02.09.2002 : 10:32:18
Kolegica, ki ima škotskega ovčarja (na forumu - Šado) je tudi pripravljena pomagati. Ima pa majhnega otroka in službo, tako, da pride v poštev le kakšna sobota ali nedelja. Bom pa še koga poskusila najti.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Breza , torek, 03.09.2002 : 19:19:27
Berem tole temo...in morm rečt, čestitke vsem, ki ste se na to spomnili....saj kadar rabiš krvodajalca, skor sigurno ni dolsegljiv...  :(

Pri nas imamo 2 dami, ki spadata v "zaželjeno" skupino (penzionerjev pa s tem ne bomo matral, a ne?!  ;))

Zato bi še enkrat prosila, da mi natančno poveste, kako naj ju vpišem v listo darovalcev.

Lp...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , torek, 03.09.2002 : 19:40:31
Če hočeš lahko svoje podatke napišeš kar v tole temo. Lahko pa jih pošlješ meni in jaz te dam na svoj seznam. Seznam bom poslala vsem, ki se boste javili za krvodajalce. Vam je vsem tako prav?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: valvasor , torek, 03.09.2002 : 20:29:17

 A lahko meni razložiš tole zadevo? Kam najdlje se pelje psa , oz. kakšna oddaljenost je najbolj primerna? A je to samo v nujnih primerih ? Saj sem vse prebrala , pa mi še ni čist jasno- ne me kregat !
 Pa še nekaj me zanima. Če mora biti darovalec vsaj enkrat težji , a potem jaz rabim krave - darovalke? :D :D Ne vem kdo drug bi bil lahko še težji od mojih dog ??? ???

 Čao-Slavi


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , sreda, 04.09.2002 : 06:29:23
Psa bi morala peljati v Ljubljano, zaenkrat! Kako je po drugih klinikah ne vem! Kot je napisala Smetka, imajo najraje svežo (bljak), torej, ja, v nujnih primerih.

Tvoje dogice bi pa znale imeti težave. Imaš pa to srečo, da jih imaš več. Na eno bolno pelješ s seboj za vsak slučaj dve zdravi. Ali pa najdeš dva druga velikana, da darujeta. Bomo pa držali pesti, da nihče ne bo potreboval krvi! lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Smetka , sreda, 04.09.2002 : 07:23:16
Ne, ni panike. Za eno dogico zadošča kri druge dogice.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Breza , sreda, 04.09.2002 : 10:53:41

Oki, tkole je....naše pse lahko ponucajo tisti iz celjske regije (lahko tudi iz ljubljanske, ker smo pač malo tu malo tam)  :)

Podatki so pri Kaji, če jih kdo potrebuje.

LP, Breza


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: mrris , petek, 08.11.2002 : 20:20:21
Jaz imam psa, ki je najbrž primeren. Star je tri leta, tehta kakih 45 kil in je zdrav ter v dobri kondiciji. Injekcije se ne boji ne vem kako, mislim, da bi bila oba pripravljena pomagati drugemu psu, ki bo kri rabil. Le tega ne vem, ali se lahko kri da na zalogo ali je potrebno biti na voljo v času operacije.

V poštev pride Ptuj, Maribor ali okolica, kam dalje bi se težje odločil. Če bo kdo rabil, naj mi samo javi.

:)



Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , sobota, 09.11.2002 : 11:51:53
OK
Jaz sem kar nekaj časa razmišljala - sem imela čas glede na mladost psa.
Torej, rezultat je tak:
1.
THOR se javlja, vendar po 7.1.2003, ko bo dopolnil 1 leto (baje je to spodnja starostna meja). Sva pa iz Ljubljane. Ima pa pribl. 25 kg (trenutno).
2.
Če bi kri potrebovala kakšna čivava, se pokorno javlja tudi naša ŠIA, 6.1.2003 bo dopolnila 7 let, težka pa je okoli 5 kg.

Lp, Yo

p.s. Podatke bom poslala Kaji, če bi bilo nujno, pa me bo lahko iz kje snela tudi simi, Thor ali pa jana, pa še kdo...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: reno , nedelja, 10.11.2002 : 20:05:41
Bravo Yo,ti imaš vedno genialne ideje!Tudi jaz se prijavljam.Imam psa,3.5 let , 54 kg.Mail pa imate.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: bina , torek, 17.12.2002 : 22:41:01
zivjo!

Sele zdele sem opazila to temo, ki se mi zdi odlicna. Naceloma (zato, ker starsa nic ne vesta o tem-ampak menin, da ne bi imela nic proti) prijavljam tudi svojega psa, ki je star 4 leta in pol, ima pa 50 kg.
Imam pa pomisleke pri darovanju, ker se sama bojim darovati kri, psa bi pa izpostavila temu samo zato, ker to ne boli mene. Ampak ce bo nuja, bomo tudi to opravili.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Teja , nedelja, 12.01.2003 : 19:50:22
Moja miss Oxa se je odločila postati krvodajalka, če bo potrebno! ;) Kaja preberi zasebno sporočilo. LP  


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: dasa , ponedeljek, 13.01.2003 : 12:42:51
sem mi zdi zelo pametno za to akcijo. klinike nimajo nobenega seznam krvodajalcov in je ponavadi odvisno od vez.moji psi so že bili krvojadajalci in so vsi zelo pridni.če pa kdo potrebuje pa naj se mi javi.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , ponedeljek, 13.01.2003 : 13:14:28
Nekaj se vas je javilo na forumu, drugi ste poslali vaše podatke meni, vse pa prosim, da povedo, če lahko njihove telefonske objavim na forumu. hvala in lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Lanabela , torek, 14.01.2003 : 12:36:24
Na seznam lahko vkjučiš tudi mene, psice so težke približno 18 kg,če je kakšna malce manj mislim da ni krize, primerne bi bile štiri. Ena je pred leti že dala kri, ko jo je potrebovala psica od sorodnice in je bilo vse v redu. Zanima me pa, če pri nas določajo "krvne skupine"? To, da lahko dobi vsak od vsakega namreč ni čisto res. Pasje krvne skupine so nekaj drugega kot pri ljudeh, njihovo določanje pa je zelo drago. Pes lahko dobi kri od katerega koli psa brez nevarnosti samo enkrat. Če pri tem dobi kri napačne "krvne skupine", se senzibilizira in pri naslednji transfuziji pride do reakcije. V Ameriki, kjer imajo krvne banke pasjim krvodajalcem določijo krvno skupino, potem pa načeloma jemljejo kri samo od univerzalnih donorjev.
Svoje podatke lahko sporočim tebi, objavljanja na internetu (kjerkoli) pa ne maram


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Floki , torek, 14.01.2003 : 13:53:40
Mene pa zanima kolikšno količino krvi se psu vzame. Moj ima npr. 70 kg in me zanima koliko krvi bi mu vzeli in kakšne so morebitne težave in posledice.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , četrtek, 10.07.2003 : 15:56:34
Takole, zdaj sem jezna in zalostna obenem!!!

Ze pred casom smo pisali, kako bomo pomagali in bla bla bla... Danes pa na kliniki v Mestnem logu ponovno primer s smrtnim izidom. Zakaj? Ker ni bilo krvi za transfuzijo.

Dekle, tudi forumovka, ki je iskala krvodajalca (pa ne prvic), mi je kasneje zaupala, da tista nasa lista nekako ne deluje, da je, ko je nekatere od vas prosila za pomoc, naletela na negativne odzive in izgovore. Tako sta njeni psici in psi njene prijateljice skoraj "ostali brez krvi", ker so bile prakticno edine razpolozljive darovalke.

No, ko je nasla mojega Thora, pa je bilo prepozno.

Glede na to, da je moj "pasji" GSM vklopljen 24h/dan, vas naprosam, da podatke posljete meni na yo_kuku@yahoo.com ali na privat sporocila.
Torej, odgovorno razmislite in ce ste RESNICNO v takih primerih pripravljeni pomagati, se enkrat potrdite oz. na novo posljite podatke:
Ime in priimek
tlf. na kateri ste dosegljivi (in kdaj)
starost psa
kilaza psa
od kod ste

Pes mora biti odrasel (vsaj 1 leto) in ne starejsi od 8 let, zazeljeno vecji - da dobimo kri tudi za vecje pse (vsaj 20 kg), zaradi morebitne potrebe uporabe pomirjevala ne sme biti npr. srcni bolnik.

Najlepsa hvala in lp!

Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Dani , četrtek, 10.07.2003 : 17:36:12
Glede na veliko stevilo psov v Sloveniji sem tudi jaz razocarana, kajti takrat, ko nekdo potrebuje pomoc, kot zakleto, ne najdes nikogar, ki bi bil pripravljen pomagati. Na zalost je nas pes ze prestar (14 let), sicer bi bil prav gotovo krvodajalec.
Dajmo se malo bolje organizirati in se ob klicu na pomoc ne izvijajmo z raznimi izgovori.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , četrtek, 10.07.2003 : 17:42:21

Citat

Glede na veliko stevilo psov v Sloveniji sem tudi jaz razocarana, kajti takrat, ko nekdo potrebuje pomoc, kot zakleto, ne najdes nikogar, ki bi bil pripravljen pomagati. Na zalost je nas pes ze prestar (14 let), sicer bi bil prav gotovo krvodajalec.
Dajmo se malo bolje organizirati in se ob klicu na pomoc ne izvijajmo z raznimi izgovori.


Ja, res je, Dani. In kar je najbolj zalostno je to, da je negativen odziv ze bil tudi od lastnikov psov, ki so kdaj potrebovali kri in jo tudi dobili  :o :o :o

Torej, lepo prosim, premislite. Tistim, ki bodo poslali svoje podatke, bom tudi sama sporocila (na privat) st. "pasjega" GSM-a, ki je vklopljen 24h dnevno, tako da me bodo lahko tudi oni poklicali, v kolikor bi sami potrebovali pomoc (ker tukaj na forumu ga ne bom objavljala  8)).

Lp, Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: maj , petek, 11.07.2003 : 07:46:25
Veliko ne bom pomagala, pa vseeno. Drugo leto je lahko moja psicka krvodajalka  :D :D (zdaj s svojo tezo ne bi resila niti komarja), ampak bo zrasla. Bo pa problem! Ker se ne bo kmalu avtoceste, rabim jaz iz Krskega.....saj veste koliko.... toliko, da bi morala zvedeti veliko prej  >:( >:(

Bomo pa sigurno pomagale, ce bomo le lahko!!!!!!!!!!!!!

LP


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Xena , petek, 11.07.2003 : 08:05:23
Hoj!

Moj seniorček Bronko je žal z enajstimi leti izven kategorije, tamala Xena pa ima z ovratnico in vsemi obeski na njej  ;) le 6 kg - torej, če bo kdo rabil kako kapljico... :D.

Ampak.... želim pomagati tudi drugače, zato sem pripravljena koga, ki krvodajalca ima, pa nima prevoza, pripeljati in odpeljati kamor je potrebno (tudi izven Ljubljane). Med delovniki žal bolj popoldne, čez vikend pa načeloma kadarkoli. Yo ima moj gsm in me lahko da na listo "prevoznikov".

Lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: maj , petek, 11.07.2003 : 08:20:59
Se nekaj me zanima! Je mozno dati kri samo v Ljubljani? Kaj pa Celje in Maribor? Ker smo od vsepovsod, bi se lahko razdelili v skupine, ......

LP


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , petek, 11.07.2003 : 08:32:46

Citat

Ampak.... želim pomagati tudi drugače, zato sem pripravljena koga, ki krvodajalca ima, pa nima prevoza, pripeljati in odpeljati kamor je potrebno (tudi izven Ljubljane). Med delovniki žal bolj popoldne, čez vikend pa načeloma kadarkoli. Yo ima moj gsm in me lahko da na listo "prevoznikov".


Xena, srce  :-* ves da si na listi  :D Saj pocasi bo se kaj uspelo morda. Jaz imam krvodajalca, pa sem brez prevoza, tako da... ja, seveda, si ze na listi  ;) ;) ;)

Citat

Se nekaj me zanima! Je mozno dati kri samo v Ljubljani? Kaj pa Celje in Maribor? Ker smo od vsepovsod, bi se lahko razdelili v skupine, ......


To se pripravljam izvedet v teh dneh. Bo treba kar preklicat vse klinike in povprasat. Tudi pri tem lahko pomagate.

Lp, Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: roti , petek, 11.07.2003 : 08:42:10
Navdušeno pozdravljem te ideje in pripravljenost pomoči!!!
Tudi našo psičko bom prijavila, žal pa bo lahko darovala šele čez slabo leto, stara je namreč šele dobre 4 mesece. Ker pa vem, kaj pomeni izgubiti prijatelja, sem prepričana da bova kasneje komu pomagali.

b.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: maj , petek, 11.07.2003 : 08:44:50
Yo, moje poročilo:
V Topolšici ni nikoli slisala za kaj takega  ;D ;D,
V Brezicah zaenkrat ne, ker niso obcutili potrebe,
V Novem mestu tudi ne, ko potrebujejo poklicejo koga in gre iz zile v zilo...

LP


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: maj , petek, 11.07.2003 : 08:49:31
Preverjeno:
V kliniki za male zivali Maribor d.o.o. Precna ulica 9 b, tudi vzamejo kri, (ce sem prav razumela, jo lahko dajo tudi v zamrzovalnik)...

LP


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Agnes , nedelja, 13.07.2003 : 12:36:30
Hojla,

sem poslala Kaji na privat vprasanje, pa ga kljub vsemu postavljam se vam: ali je pes lahko krvodajalec, ce jemlje Rymadil? Drugace Redik 'ustreza' vsem ostalim pogojem (sest let in pol, 40 kg, v dobri kondiciji). Moj mali Darcek, ki se bo moral celo zivljenje fiksat z zdravilom za lazje dihanje, pa tudi ni najbolj primeren za to, kajne? Ce bo mogoce, bom rada pomagala (no ja, moja kuzka). Hvala in lep dan, Neza


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , ponedeljek, 14.07.2003 : 10:37:54
Agnes, dobila sem tvoje sporocilo! Kako je s temi zdravili ne vem.
Yo, a naj ti posljem seznam, ki sem ga ze pred casom naredila...ko so se mi oglasili forumovci?
Od mojih pride v postev samo Don (ima skoraj 50kg), mojo stevilko imas.... Vem, da sem enkrat ze zatajila, zal sem bila  brez prevoza, pa se v rovtah kakrsno je Trbovlje...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , ponedeljek, 14.07.2003 : 11:05:33

Citat

Yo, a naj ti posljem seznam, ki sem ga ze pred casom naredila...ko so se mi oglasili forumovci?
Od mojih pride v postev samo Don (ima skoraj 50kg), mojo stevilko imas.... Vem, da sem enkrat ze zatajila, zal sem bila  brez prevoza, pa se v rovtah kakrsno je Trbovlje...


Kaja, poslji mi seznam, pa bom preverila, koliko je se aktualen. Kritika ni letela direktno na nikogar, pac pa na tiste, ki so dejansko imeli (cudne) izgovore.

Naj dodam, da se lahko javijo tudi tisti, ki bi morda lahko ponudili prevoz - nekateri krvodajalci oz. njihovi lastniki nimajo avtomobilov! Do sedaj imamo 2 ali 3 prevoznike, vendar so vsi locirani v Ljubljani. Prav bi prisel se kdo iz kaksnega drugega mesta.

Lp, Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Agnes , ponedeljek, 14.07.2003 : 11:18:40
Hojla, ceprav sem tudi jaz iz Lj, lahko koga peljem na veterino, ce bo treba. Sicer bom pa vecino pocitnic v Podkornu (kjer sem tudi skoraj vsak vikend), tako da lahko tudi od tam koga zategnem. Lp Neza


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Teja , ponedeljek, 14.07.2003 : 12:17:13
Jaz nisem prestregla nobenega klica... :P
Kaja,
kaj to pomeni, da me sploh ni na seznamu ali kako??


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: simi , ponedeljek, 14.07.2003 : 12:28:27

Citat





Naj dodam, da se lahko javijo tudi tisti, ki bi morda lahko ponudili prevoz - nekateri krvodajalci oz. njihovi lastniki nimajo avtomobilov! Do sedaj imamo 2 ali 3 prevoznike, vendar so vsi locirani v Ljubljani. Prav bi prisel se kdo iz kaksnega drugega mesta.

Lp, Yo


Predvidevam, da si me uvrstila na seznam 8)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , ponedeljek, 14.07.2003 : 16:13:30
Teja, seveda ste z Oxo na seznamu! Ne vem za kateri primer gre, vendar mislim, da tebe niso klicali. Brez skrbi, te se bodo! ;D


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , ponedeljek, 14.07.2003 : 16:18:54
Se nekaj. Ce me spomin ne vara se mi je javila tudi Lanabela, vendar je na mojem seznamu ni. Ocitno je po nesreci izpadla. Lanabela, ce si se za, se prosim javi Yo! Se opravicujem! lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Bela01 , ponedeljek, 14.07.2003 : 21:33:29
Tudi midve z Belo se javljama. Za zdaj je sicer se vrjetno premlada (1 leto mora biti stara? - nisem vsega brala). Tudi glede prevoza z mariborske strani, ce bo le mogoce se lahko obrnete name.
Hm, komu pa se naj sploh javim?  ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , ponedeljek, 14.07.2003 : 21:48:51
Citat

Tudi midve z Belo se javljama. Za zdaj je sicer se vrjetno premlada (1 leto mora biti stara? - nisem vsega brala). Tudi glede prevoza z mariborske strani, ce bo le mogoce se lahko obrnete name.
Hm, komu pa se naj sploh javim?  ;)


Bela mora biti stara najmanj 1 leto (vendar ce se le da, je ne bomo klicali takrat). Najbolj zazeljeni so psi med 2. in 8. letom, tezji od 18 kg.

Javi se (in vsi ostali) meni ali Kaji - tako ali tako bova evidenco imeli pri sebi obe, da ne bo kaksnega neljubega "izpada".

Lp, Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: valvasor , ponedeljek, 14.07.2003 : 21:51:59


  Ojla!

 Mislim , da sem enkrat na zacetku te teme , tudi jaz rekla , da se Valvasorji javljamo za pomoc. Mislim, da imamo vsi dosti kilogramov ( samo jaz malo manj  ;D ;D ;D).  Sicer avto ni vedno doma, drugace se pa ponujamo tudi za prevoz iz Gorenjske smeri.

 Cao-Slavi


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , ponedeljek, 14.07.2003 : 22:57:13

Citat



  Ojla!

 Mislim , da sem enkrat na zacetku te teme , tudi jaz rekla , da se Valvasorji javljamo za pomoc. Mislim, da imamo vsi dosti kilogramov ( samo jaz malo manj  ;D ;D ;D).  Sicer avto ni vedno doma, drugace se pa ponujamo tudi za prevoz iz Gorenjske smeri.

 Cao-Slavi


Valvasor, toooo! Zdaj imamo tudi prave pasje velikane "na zalogi".  :-*

Lp, Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: valvasor , sreda, 16.07.2003 : 09:38:09

 Ja , zaenkrat jih imate. Ce se ne bom prej odlocila in zacela vzrejat -HARLEKIN PUDLJE ali pa mogoce HARLEKIN CIVAVE! ;D ;D ;D ;D

 cAO-sLAVI


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Bela01 , sreda, 16.07.2003 : 11:43:24
Vceri sva bili z Belo na cepljenju proti kugi in sem potem se mimogrede vprasala 2 veterinarja ce jemljejo kri. No ta taprvi ni imel pojma o cem govorim (je najprej mislim ce mu mislim svojo dat  ??? ::)), potem pa sem vprasala se drugega ki pa je povedal da so pred casom vendar da se jim financno ni izplacalo kr naj bi bila uporabna le kakih 14 dni, tako da so sedaj na vezi z azilom.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , sreda, 16.07.2003 : 20:48:01
Danes sem bila s Shio na kliniki na Podmilscakovi v Ljubljani.

Seveda sem potem, ko so naju malo pomirili (cisto x zadeva) uspela zajeti malo vec kisika  :D in sem povprasala tudi o krvodajalstvu. Krvi ne jemljejo vnaprej in je ne shranjujejo, imajo pa nekaj kuzkov, za katere vedo, da jih lahko poklicejo, ce je to nujno. Gre za njihove paciente, seveda vecje pse.

Je pa dr. Ursiceva zelo pohvalila naso akcijo. Njene besede citiram: "Najvec, kar lahko kot skrbniki svojih zivali storite v teh primerih je, da veste, na koga se lahko obrnete, ce bi potrebovali kri."

Lp, Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: altervita , četrtek, 17.07.2003 : 08:54:56
Ja, res je, sem danes še dodatno preveril na Podmilščakovi. Seznam imajo za svoje pacijente in po potrebi pokličejo. Sam sem mislil, da je tale seznam nekako skupen in da so vet. klinike glede tega kaj povezane, pa očitno niso. No, mi smo na Podmilščakovi na seznamu, zato se mi prej ni zdelo da bi se posebej javljal še tule. Yo, imaš cifro, tako da, če bo potrebno, pokliči.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: yo , četrtek, 17.07.2003 : 08:59:17

Citat

Ja, res je, sem danes še dodatno preveril na Podmilščakovi. Seznam imajo za svoje pacijente in po potrebi pokličejo. Sam sem mislil, da je tale seznam nekako skupen in da so vet. klinike glede tega kaj povezane, pa očitno niso. No, mi smo na Podmilščakovi na seznamu, zato se mi prej ni zdelo da bi se posebej javljal še tule. Yo, imaš cifro, tako da, če bo potrebno, pokliči.


Lej lej lej, a si ti en Alti  ;D mi ne zaupas in preverjas za menoj  ;D ;D ;D in to kar takoj, ko prides z dopusta  ;)
Imam tvojo cifro, upam pa, da bo cimmanjkrat potrebno klicati zaradi taksne pomoci.

Lp, Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: altervita , četrtek, 17.07.2003 : 09:12:10
Ma neeeeee noooooo, veš da ti zaupam ;D ;D ;D.  le besedna zveza ki si jo uporabila v prejšnjem postu: "svoje paciente", mi je malo dala mislit, pa sem počekiral in ugotovil, da je to interen seznam.
Na dopustu sem pa še vedno. Samo, ko gre za tako zadevo kot je kri dat, ga pač lahko malce prekinem (tisti "pravi" dopust pride itak šele avgusta na vrsto).


Naslov: Krvodajalstvo
Poslano od: Sammy , ponedeljek, 03.10.2005 : 18:35:04
Ne vem, kako naj temo drugače naslovim ...

Torej, vsi vemo, da za zaloge s krvjo za ljudi skrbi Rdeči križ, kako pa je, če kri potrebuje žival, recimo pes? A potem vzamejo kri od psa, ki je trenutno "pri roki" in se njegov lastnik strinja s tem. Poleg tega me zanima, če tudi pri psih obstajajo krvne skupine?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Sammy , ponedeljek, 03.10.2005 : 18:47:28
ups ...  :-[ si bom prebrala celotno temo. se opravičujem.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Teski , ponedeljek, 03.10.2005 : 19:25:16
Tudi pri psih imamo krvne skupine. Običajno pa ni problem pri prvem dajanju transfuzije, ampak pri naslednjih. Glede na to, da se pri posameznem psu taka potreba običajno pojavi le enkrat v življenju, ni tako pomembno katero krvno skupino dobi takrat (prvič). Sicer pa obstaja t.i. test navzkrižne reakcije, kjer "združijo" vzorec krvi prejemnika z vzorcem krvi dajalca in vidijo kaj se zgodi oz. če sta si kolikor toliko kompatibilna.
To je malo teorije. Kako izgleda to v praksi, pa bi mogoče opisal še kdo drug.

LP, T


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Yo , torek, 04.10.2005 : 08:54:55
Za vsak slučaj dodajam številko, na kateri sem trenutno dosegljiva, če bi kdo potreboval bazo krvodajalcev: 031 466 272

Lp, Yo


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Lanabela , torek, 04.10.2005 : 12:19:12
Se opravičujem, šele zdajle sem (ponovno) našla tole temo, res sem se javila samo ne vem koliko moje psice še  pridejo v poštev. samo ena je mlajša od 8 let, pa še ta tehta ravno okrog 18 kg. So pa zdrave, tako, da če bo treba, ni problema


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Yo , torek, 04.10.2005 : 12:43:51
Lanabela, če bo strašno nujno, te pokličemo.
Včasih rabimo tudi samo prevoz, ker nekateri, ki imajo primerne pse, nimajo avtomobilov.
Še vedno se lahko javite na moj mail.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: scythe , sreda, 12.10.2005 : 12:29:43
Ne vem zakaj mi ni to "pasje krvodajalstvo" nikoli padlo na misel...  :-[

V glavnem - takšen seznam je po moje odlična stvar. In ko Astor odraste (trenutno smo šele pri 5ih mesecih  ;D ) bova tudi midva dajala kri. No ja, moje nočejo na krvodajalskih  ;D - upam, da bo vsaj on nekoč lahko pomagal kakšnemu kosmatincu.


Naslov: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: Yo , ponedeljek, 07.11.2005 : 18:54:44
Mogoče bomo v kratkem potrebovali pasjega krvodajalca na območju slovenske obale (okolica Kopra). Če ste v bližini in imate psa, težkega nad 18kg in starega več kot 18 mesecev, prosim, javite svojo tlf na forum, na zs ali me pokličite na 031 466 272.

Hvala, Yo


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: Lilit , ponedeljek, 07.11.2005 : 19:46:08
Kaj to pomeni v kratkem? V roku par ur ali cez nekaj dni? Se je ze kdo javil?

(sem dala oglas na obala.net, ampak ce je nujno, lahko poskusim koga poklicat - zal so moji psi neprimerni, en je premlad, druga pa dobiva mocna zdravila zaradi alergij...)


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: Yo , ponedeljek, 07.11.2005 : 19:48:51
Kaj to pomeni v kratkem? V roku par ur ali cez nekaj dni? Se je ze kdo javil?

Trenutno psa pregleduje veterinar, 1 krvodajalca že imamo, ki je na srečo samo 2km stran, če se še kdo javi za rezervo, bi bilo super.

Hvala vsem!

Yo


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: Lilit , ponedeljek, 07.11.2005 : 19:54:56
Drzimo pesti ;)


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: _orfea , ponedeljek, 07.11.2005 : 21:19:33
žal moja je tudi premlada...sicer pa poročaj o čem se gre...oz. tudi kako mu gre ...in veš da držim pesti!


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: majchi , ponedeljek, 07.11.2005 : 21:52:03
moja je prelahka...bi mogla podvojit svojo težo  :-\ poročaj kako bo


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: Yo , ponedeljek, 07.11.2005 : 21:54:38
Hvala vsem, ki ste se javili. Še posebna zahvala Smrčku in Obalnemu društvu proti mučenju živali Koper. Naš Harley danes krvi ne bo potreboval, imamo pa na srečo dovolj ljudi, ki so nam pripravljeni priskočiti na pomoč.

Hvala tudi vsem forumovcem, ki ste se odzvali z lepimi željami, moralno podporo, ponujeno pomočjo...

In še enkrat... vsakemu se lahko zgodi kaj nepričakovanega. Če imate primernega psa krvodajalca, javite se. Ne le obala, tudi vsi ostali.

Lp, Yo


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: valen5 , petek, 09.12.2005 : 21:44:50
moj je premajhen in premlad,ampak če bi lahko bi pomagala...


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: Yo , petek, 09.12.2005 : 22:18:29
moj je premajhen in premlad,ampak če bi lahko bi pomagala...

Harley je danes živ in zdrav kuža, resda veteran. Hvala vsem, ki ste bili pripravljeni pomagati!
Še enkrat pa poziv vsem, ki bi pomagali v prihodnje psom, ki to potrebujejo; še vedno iščemo na različnih področjih RS kužke krvodajalce, stare od 18 mesecev do 8 let, težke od 18 kg in napreej, zdrave, redno cepljene...  na privat, na mail yo_kuku@yahoo.com ali 031 855 002


Naslov: Re: Obala - krvodajalci!!!
Poslano od: bina , petek, 09.12.2005 : 22:28:51
zivjo Yo,

moja Bina je še vedno na voljo :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: vis in nox , ponedeljek, 10.11.2008 : 13:56:21
Ne me kregat, če sprašujem neumnosti, ampak zakaj nimajo na kliniki kri na zalogi za nujne primere. Lažje bi kasneje dopolnili zalogo, npr.?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 10.11.2008 : 14:17:10
Mislim, da hranjenje krvi ni tako enostavno. Imajo pa na primer na veterinarski univerzi na Dunaju vedno na standby dva psa krvodajalca.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: AngSeter , ponedeljek, 10.11.2008 : 14:26:10
Mogoče tudi ni toliko nujnih primerov in kri ima kot vse, čas trajanja...?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , ponedeljek, 10.11.2008 : 17:34:00
Mene tudi tole zanima..bom mal pofirbcala naslednjic ko grem na kliniko..

Drugace sem pa jaz Zaro ze vpisala v bazo krvodajalcev :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Zala_ , ponedeljek, 10.11.2008 : 17:36:21
Kri lahko spravijo za cca. 2-3 tedne, vendar drastično izgublja na kvaliteti. Bolje nekaj kot nič, imajo pa res raje "svežo".


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , ponedeljek, 10.11.2008 : 17:37:58
Saj to me zanima, zakaj samo tako kratek cas..oz ali se za ljudi tudi shranjuje na tak mali rok..


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Zala_ , ponedeljek, 10.11.2008 : 17:47:36
Za ljudi se shranjujejo različne komponente krvi različno dolgo, ker se redko da človeku ''cela kri'' ampak se dajo tiste celice, ki mu jih manjka. Trombocite imajo recimo nekaj dni, eritrocite okrog dva meseca, plazma (torej krvna tekočina brez celic) je pa lahko zamrznjena tudi leto dni.
Kako je s pasjo krvjo pa ne vem, niti če kaj ločujejo komponente.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , ponedeljek, 10.11.2008 : 17:57:18
Hvala ;)

Pol bom pa to povprasala :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 10.11.2008 : 23:43:15
Kam se pa vpisuje psa z v bazo krvodajalca in ali mora biti na kaj testiran? Klopne bolezni na primer ali kaj drugega?
Načeloma je moj primeren, sam sva pač iz celjskega konca.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 11.11.2008 : 06:47:35
Tole so idealni pogoji :) Seveda pomojem uporabijo tudi psa, ki ni kaj od spodaj nastetega ;)

Starejsi mora biti od 1 leta in tezji od 18 (?) kg (nisem sigurna ce je res toliko).
Psi naj bi bili kastrirani, samice sterilizirane brez mladicev.
Redno cepljeni proti steklini, kuznim.
Redno tretirani proti notranjim zajedalcem.

Se mi zdi, da je to vse :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: tina malina , torek, 11.11.2008 : 12:10:50
alexy morda veš tudi zakaj naj bi bila kri kastriranih psov oz. seriliziranih psic bolj primerna za darovanje?
lp,Tina


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Miss Teja. , torek, 11.11.2008 : 14:41:07
Starejsi mora biti od 1 leta in tezji od 18 (?) kg (nisem sigurna ce je res toliko).
Psi naj bi bili kastrirani, samice sterilizirane brez mladicev.
Redno cepljeni proti steklini, kuznim.
Redno tretirani proti notranjim zajedalcem.

Mi ustrezamo popolnoma vsem pogojem, smo pa cca. 90km odaljeni od Lj. :-\


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 11.11.2008 : 16:28:45
tina malina bom vprasala v petek, ko zacnem delati na kliniki ;)



Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: tina malina , torek, 11.11.2008 : 21:08:22
Super, res me zanima.
Sicer bi tudi moja ustrezala pogojem.

lp,Tina


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 12.11.2008 : 07:44:29
yo ali je tale seznam se aktualen?

Vem, da imajo na kliniki 300 kosmatih bazo krvodajalcev. Kako pa je zdaj s tem po drugih klinikah?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: nadja , petek, 14.11.2008 : 20:22:08
Če bo kdo iz Ljubljane kdaj potreboval kri najbolje, da pokliče na kliniko 300 kosmatih, kjer imajo seznam darovalcev. Med njimi je tudi moja žvau ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 25.08.2009 : 15:03:54
Punce a bi mi malo azurirali tale seznam? Kaja imas ti zadnjo verzijo?

Ce nobena nima casa se tudi sama javim, da ga posodobim in sproti vpisujem nove podatke.
Potrebe po krvodajalcih je namrec vedno vec, primernih krvodajalcev pa ni in ni.

Klinike imajo vsaka svoje sezname, od tega nobeden ni ne vem kako obsezen.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: moonbeam , torek, 25.08.2009 : 15:38:24
Po tem naslednjem cepljenju se bova s Flipom tudi spravila dat kri. Ima zdravih 30 kg, vse redno opravljeno, ne je svinjine, holesterola nima  ::), aktiven zelo, zato bi rada, da tudi pomaga, ce se le da. Nisem pa nikjer zasledila, ce se da lahko kri samo v Ljubljani ali kje drugje tudi?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 26.08.2009 : 12:08:50
Moonbeam pomojem tudi drugje..kjer se le izvaja kaksna operacija kjer potrebujejo kri.

Punce, moja prosnja se vedno velja..Katera ima zadnji seznam - Kaja, Yo?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: moonbeam , sreda, 26.08.2009 : 12:22:49
Moonbeam pomojem tudi drugje..kjer se le izvaja kaksna operacija kjer potrebujejo kri.

Punce, moja prosnja se vedno velja..Katera ima zadnji seznam - Kaja, Yo?

Ja verjetno res.

Vsekakor, bi Flipa dala na seznam. Sicer smo iz Celja, ampak vseeno.

Glede prevozov se mi pa zdi, da tisti, ki ima psa, ki potrebuje kri, da bo brez problema prišel po psa darovalca, če z lastnikom trenutno nimata prevoza, tudi čez vso Slovenijo, če kje blizu ne bi bilo kandidatov in se lahko z operacijo počaka. Torej s Flipom sva štajerca. Kam se lahko vpiševa? 


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexx , sreda, 26.08.2009 : 12:52:50
Mi bi se tudi vpisali... (Gorenjska)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 26.08.2009 : 12:56:10
Ja fajn bi bilo, da bi bili vpisani tudi krvodajalci iz drugih regij (se pravi, da bi imeli neko krovno bazo za celo Slo ce bi bilo potrebno).


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: SunnyDay , sreda, 26.08.2009 : 14:14:03
A kri pasjih krvodajalcev prej testirajo za klopne bolezni? Kolikor vem, pes, ki se je zdravil za erlihijo, ne more biti darovalec. Kaj pa, če je bil okužen, pa lastnik sploh ne ve?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: AngSeter , sreda, 26.08.2009 : 14:27:34
Pes krvodajalec mora biti testiran za klopne bolezni, verjetno tudi filariozo (lesmaniozo) in če se ne motim velja eno leto, ampak se mi zdi da ni nič uradno.
Pa težji od 20 kg... in mora biti zdrav.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: kaja , sreda, 26.08.2009 : 16:34:57
Ne, jaz nimam seznama. Imela sem eno staro verzijo, ki pa verjetno ni vec aktualna...itak pa je ostala na racunalniku, ki mi je crknil. :-\


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 26.08.2009 : 17:17:18
Ok, dajmo potem narest lepo eno novo verzijo. Se strinjate?  :)

Zahteve za krvodajalce:
Starejsi mora biti od 1 leta in tezji od 18 kg.
Psi naj bi bili kastrirani, samice sterilizirane brez mladicev. (ni pa nujno)
Redno cepljeni proti steklini, kuznim boleznim.
Redno tretirani proti notranjim zajedalcem.

Pes, ki je (bil) okuzen s klopno boleznijo zal ni primeren kandidat.

Javite se mi na mail aleksandrakarner (at) gmail.com vsi, ki bi bili pripravljeni vpisat svoje pse.

Upam, da se boste odzvali v cimvecjem stevilu..kako ze pravijo - kri resuje zivljenje ;)



Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: skogkatt , sreda, 26.08.2009 : 17:28:35
Je test za klopne ful drag? Ne bi bilo slabo, če bi za krvodajalce pred darovanjem naredili akcijsko ceno, če že podariti ne morejo ?!

alexy, napiši še katere podatke vse potrebuješ, da bo enoten obrazec ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: bina , sreda, 26.08.2009 : 17:38:43
se mi zdi, da boste tezko nasli psa, ki usteza vsem zahtevam.

Test za klopne bolezni stane okoli 40 eur (za eno bolezen). Imas pa 2 testa.

Zakaj mora biti pes S/K??


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 26.08.2009 : 17:42:00
Problem pri testu za klopne je, ker cakas nekaj casa na rezultate. V tem casu ti pes lahko dobi kaksnega klopa in se okuzi. Zato negativen test na klopne bolezni ni pogoj. Vazno je, da psi, za katere se ve, da so preboleli klopno bolezen niso krvodajalci.

Cena borelije in erlihije pride 100€.

Potrebni podatki so:
- ime in priimek
- naslov
- telefonska št (lahko tudi vec - tam, kjer ste najbolj dosegljivi)
- ime psa
- pasma
- teza psa
- datum rojstva
- redno cepljen proti steklini
- redno cepljen proti kuznim
- sterilizirana/kastriran
- psica imela leglo
- razne posebnosti (npr. potrebuje pomirjevalo,...)
- daroval kri (tu bi se vpisovalo kdaj je pes daroval kri in koliko - da ne bi koga preveckrat izmozgali ;D)

A bi bilo smiselno dodati se okencek lastni prevoz?

Se kaksni predlogi mogoce?

Bina saj pravim, da so to vse idealni pogoji. Seveda ni nujno, da je pes s/k (v bistvu nimam pojma zakaj je ta pogoj - pomojem zato, ker ni takih hormonskih nihanj in je imunski sistem manj obremenjen ???).


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: skogkatt , sreda, 26.08.2009 : 17:50:14
Vseeno mogoče ne bi bilo slabo krvodajalcem zagotoviti konkreten popust vsaj na prvo testiranje pri vpisu v bazo. Mogoče bi se jih več opogumilo in se le najde kakšen vet s posluhom. Vsaj pri meni je tako.

Maj sicer ustreza vsem pogojem, klopa že ni imel celo večnost, tadebelega polnega pa tudi ne da bi vedela sploh kdaj. Vseeno pa ni testiran in ne bi rada kateremu drugemu podarila slabo kri.

Čeprav... če zamislim, da bi šlo pri kateremu od mojih za življenje, bi izbrala manjše zlo in z veseljem zdravila klopno bolezen, samo da bi preživel :)

Ti pošljem mail ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Nanook , sreda, 26.08.2009 : 19:07:35
Testi so 3, se babezioza/babezija.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: AngSeter , sreda, 26.08.2009 : 19:12:52
Ma to so kje napisana pravila ali se jih malo sproti zmišljuje?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 26.08.2009 : 19:55:25
Nekih strogo napisanih pravil ni. Obstajajo okvirno napisana pravila. To kar sem jaz zgoraj napisala sem prebrala na kliniki 300kosmatih.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 26.08.2009 : 20:12:42
skogkatt sem te vpisala ;)

Torej kdor zeli vpisati svojega psa naj poslje naslednje podatke:

- ime in priimek
- naslov
- telefonska št (lahko tudi vec - tam, kjer ste najbolj dosegljivi)
- ime psa
- pasma
- teza psa
- datum rojstva
- redno cepljen proti steklini
- redno cepljen proti kuznim
- sterilizirana/kastriran
- psica imela leglo
- razne posebnosti (npr. potrebuje pomirjevalo,...)
- daroval kri (tu bi se vpisovalo kdaj je pes daroval kri in koliko - da ne bi koga preveckrat izmozgali ;D)
- lastni prevoz

na krvodajalci@gmail.com


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: AngSeter , sreda, 26.08.2009 : 20:51:52
Aha... Hvala!  :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: maja01 , sreda, 26.08.2009 : 22:08:20
alexy ... imas mejl.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Yo , četrtek, 27.08.2009 : 06:44:49
Jaz imam še nekaj iz prejšnjega seznama, samo to je e čisto zastarelo...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , četrtek, 27.08.2009 : 21:38:43
Na http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1451 najdete podatke, kako dodati svojega psa v bazo psov krvodajalcev in kako priti do pasjega krvodajalca, ko ga potrebujete. Seveda pa je za zacetek treba bazo napolniti, zato pogumno prijavite svoje pse vsi tisti, ki menite, da bi lahko pomagali, ko se bo kri res potrebovala.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: JoyNuskaUla , sobota, 29.08.2009 : 12:30:15
V tujini so po novem 4 testi, še lešmanija.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , nedelja, 30.08.2009 : 21:03:47
Evo, do sedaj imamo vpisanih 8 psov :)

Upam, da se boste opogumili se drugi, kajti tole res ni tak bav bav ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexx , ponedeljek, 31.08.2009 : 08:11:33
Čak', da pogruntamo kako je s temi klopnimi...  ::)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , četrtek, 03.09.2009 : 17:46:48
Novice...baza se je že izkazala za uporabno :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Lanabela , petek, 04.09.2009 : 10:22:48
Tole s S/K in da psica ni imela nikoli mladičev je pa čisto mimo. Še vedno ni noben konkretno pojasnil, kako je s tem. Pravzaprav tudi redno cepljenje s tem nima nič.
Sicer pa za nas konkretno niti ni važno - so vsi prestari, edina primerna pa je prebolela erlihijo.
Smo pa v preteklost, ko je kri potrebovala katera od naših psic vedno vzeli eno ali več domačih psic - seveda nesteriliziranih in tudi legla so v preteklosti imele.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: luncica , petek, 25.09.2009 : 14:34:18
Hm, moja psica je, kot vse kaze, primerna (se cakam izvide testa, vet na dopustu, ampak je ocitno negativen, ker se je dogovoril, da bi me v nasprotnem primeru poklicali), imam pa dve vprasanji, in sicer:
1. Ali potrebujem kopijo izvida testa na klopne (a se to sploh da dobit?)?
2. Cepljena je redno, ampak nimam pa nalepk cepljenj, ki sta bili opravljeni se v leglu - je to vseeno kul?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 25.09.2009 : 17:07:32
Seveda je ok ;)

Poslji podatke na mail, pa jo bomo vpisali v bazo.

Sem pa kar malo zalostna..z mojim vred, je v bazo vpisanih le 9 psov :( Zdaj pa ne vem...a so vsi ostali neprimerni, ali ljudje mislijo, da je to tak bav bav, da si ne upajo prijavit svojega psa ???


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: luncica , petek, 25.09.2009 : 17:13:40
Okej, posljem, pa javim naknadno, kako je z izvidom. Kopijo izvida rabim ali ne?

Ne, ne, niso neprimerni, samo testirat morajo dat pse, pa jih bo vec :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 25.09.2009 : 17:15:40
Ne rabis, testirat zdaj pse je pa kot sem napisala brez veze, ker je lahko pes vmes (med odvzemom krvi in rezultati) ze fasal kaksnega klopa in se okuzil :)

Ne rabis nobene kopije izvida. Ce bo slucajno pozitiven javi, pa se ga bo izpisalo iz baze.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: luncica , petek, 25.09.2009 : 17:31:33
Hehe, spodbudno tole glede klopov, mene bi pa dva tedna nazaj skoraj kap :)
Sem poslala. lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: frigga , petek, 25.09.2009 : 19:03:56
alexy, kako je pa sicer z ''netestiranimi'' psi - a potem po odvzemu krvi naredite še test in javite skrbniku ali kako gre to?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 25.09.2009 : 19:08:05
Ne. Psa brez dokazane bolezni oz. brez klinicnih znakov se tretira, kot da je v redu darovalec. Ko se psu odvzame kri, se potem dela cross-matching - preveri se, ce sta krvi kompatibilni, ali se delajo krvni strdki (v tem primeru se krvi ne more uporabiti).

Tu se malo gleda prednosti pred slabostmi (tudi ce ima pes titer na meji je boljse, da da kri, kot pa da drug pes umre, ker je ne dobi).

Kot sem ze rekla..ponavadi se lastniki odlocajo za testiranje sele, kadar ima njihov pes kaksne klinicne znake. Ce je pes pozitive, nam javi in se ga izpise iz baze, ker ni vec primeren krvodajalec.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 25.11.2009 : 19:11:09
Da malo dvignem tole temo iz pozabe...

Baze se počasi, ampak vztrajno polni. :)

Se je pa baza že izkazala za uporabno, saj smo našli darovalca za eno psičko.

Hvala vsem, ki ste se že in ki se še boste vpisali  :-*


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 12.01.2010 : 17:57:51
Evo update..

Do sedaj se je baza izkazala za zelo uporabno, saj smo našli krvodajalca že za 5 psov.

Še enkrat naprošam čimveč ljudi, da vpišejo svoje pse, saj je potreba po pasjih krvodajalcih vedno večja, krvodajalcev pa ni dovolj. Potem pa porabimo vedno ene in iste pse, kar pa ni najbolj fajn..

Torej kdor zeli vpisati svojega psa naj poslje naslednje podatke:

- ime in priimek
- naslov
- telefonska št (lahko tudi vec - tam, kjer ste najbolj dosegljivi)
- ime psa
- pasma
- teza psa
- datum rojstva
- redno cepljen proti steklini
- redno cepljen proti kuznim
- sterilizirana/kastriran
- psica imela leglo
- razne posebnosti (npr. potrebuje pomirjevalo,...)
- daroval kri (tu bi se vpisovalo kdaj je pes daroval kri in koliko - da ne bi koga preveckrat izmozgali Grin)
- lastni prevoz

na krvodajalci@gmail.com


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Yo , torek, 12.01.2010 : 18:09:26
Mene pa zanima in se opravičujem, če je kje napisano  :-X
Če pes potrebuje krvodajalca - je baza že na kliniki oz. na koga se v tem primeru obrneš?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 12.01.2010 : 18:12:18
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1451  ;)

Bom prosila Jano, če lahko spet prestavi na malo bolj vidno mesto :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Yo , torek, 12.01.2010 : 18:43:27
Hvala, grem brat  :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , torek, 12.01.2010 : 19:00:44
Baza je ves cas dostopna direktno z vstopne strani mojpes.neta preko bannerja v desni koloni in linka med aktualnimi.
Tezko je dati povezave tako, da bi bile vse (nekaj sto pomembnih) ves cas dostopne vsem.
Na internetu je pac tako, da je treba kdaj kam klikniti, se posebej na velikih sistemih, kjer je mnogo razlicnih informacij, od katerih je vecina skorajda enako pomembna. Skodi tudi ne, ce ze prej spoznamo sistem kaksne strani, kjer je veliko informacij, da lazje najdemo, ko kaj iscemo. Na mojpesPortalu so vse informacije sistematicno urejene in pasje krvodajalstvo spada k zdravju, kjer je vse potrebne podatke mogoce takoj najti.

Me veseli, da je baza uporabna in ob tej priliki hvala Aleksandri, da jo vodi in koordinira med tistimi, ki imajo pse krvodajalce in tistimi, ki kri potrebujejo. Tudi jaz si zelim vec lastnikov, ki bi se opogumili in svoje pse vpisali v bazo. Sama zal trenutno nimam ustreznega psa.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 09.03.2010 : 16:58:10
Evo update..

Do sedaj se je baza izkazala za zelo uporabno, saj smo našli krvodajalca že za 5 psov.

Še enkrat naprošam čimveč ljudi, da vpišejo svoje pse, saj je potreba po pasjih krvodajalcih vedno večja, krvodajalcev pa ni dovolj. Potem pa porabimo vedno ene in iste pse, kar pa ni najbolj fajn..

Torej kdor zeli vpisati svojega psa naj poslje naslednje podatke:

- ime in priimek
- naslov
- telefonska št (lahko tudi vec - tam, kjer ste najbolj dosegljivi)
- ime psa
- pasma
- teza psa
- datum rojstva
- redno cepljen proti steklini
- redno cepljen proti kuznim
- sterilizirana/kastriran
- psica imela leglo
- razne posebnosti (npr. potrebuje pomirjevalo,...)
- daroval kri (tu bi se vpisovalo kdaj je pes daroval kri in koliko - da ne bi koga preveckrat izmozgali Grin)
- lastni prevoz

na krvodajalci@gmail.com

Tole še vedno velja...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 09.03.2010 : 17:00:06
Me veseli, da je baza uporabna in ob tej priliki hvala Aleksandri, da jo vodi in koordinira med tistimi, ki imajo pse krvodajalce in tistimi, ki kri potrebujejo. Tudi jaz si zelim vec lastnikov, ki bi se opogumili in svoje pse vpisali v bazo. Sama zal trenutno nimam ustreznega psa.

Jana ni za kaj ;)



Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 01.06.2010 : 12:42:57
Update.. ::) (itak se zadnje čase tule pogovarjam sama s sabo ;D)

Žal je v bazi še vedno zelo malo psov..res ne razumem zakaj se ljudje ne odločajo za to možnost.. :'(

Pa še ena novička: imamo tudi enega mačjega krvodajalca :D  8)


Naslov: Nujno obvestilo - rabimo krvodajalca
Poslano od: Jana , sreda, 16.06.2010 : 16:27:44
Dobila sem tole sporocilo:

Barbara ima kužka, ki nujno potrebuje transfuzijo krvi, da zdravila primejo in preživi. Pogoj darovalca krvi (kužka, da ne bo pomote) je, da je vsaj 25kg težak, bolje, če je blizu 30kg, zdrav pes, ki ni imel burelije. Če ima kdo doma kakega kosmatinca, ki bi bil... pripravljen pomagati Barbarinemu, naj se prosim javi na 041-693-275 (Barbara). Hvala.

Prosim, ce se kdo, ki ima primernega psa, javi na navedeno telefonsko.
Hvala.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 16.06.2010 : 16:29:26
Jana sva že v navezi z Barbaro ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , sreda, 16.06.2010 : 16:52:11
Kul :)
Nic pa ne skodi, ce se jaz tezim :P
Sam, da bo pesjan postiman.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Albert , četrtek, 17.06.2010 : 05:26:17
Mi bi z veseljem pomagali venda z mojimi dvokilskimi psi lahko bolj malo prispevamo  :-X ... bom pa seveda opozorila in prosila vse prijatelje ki imajo malo večje pse da bi pomagali

Lp


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: spelca888 , petek, 18.06.2010 : 14:42:12
Moja ima nekaj pod 10 kg ampak tudi če bi bila primerna po teži ima tako paranojo pred veterinarji da ne verjamem, da bi se kaj dalo z njo naredit, že za cepit jo moram peljat 500 m preč od veterinarske ambulante potem pa poklicat veterinarko naj tja pride:D:D

in si predstavljam da je podoben razlog pri marsikomu.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: luncica , petek, 18.06.2010 : 19:33:05
alexy, se kaj ve, kako je s psicko?  :-\ Me ni poklicala, zdaj me pa malo skrbi ...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 18.06.2010 : 20:03:33
Psički se stanje izboljšuje, tako da transfuzija ni bila potrebna  :D



Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: luncica , petek, 18.06.2010 : 20:07:37
 :D  :-* Zakon!!!


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Ewa , sobota, 19.06.2010 : 21:20:10
Midve bi se javili za darovalki (no, Winnie javljam  :P), ampak bo šele konec leta dopolnila 1 leto in težka je okoli 16 kg. Je primerna?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sobota, 19.06.2010 : 23:12:01
Ewa dajta se javit potem, ko bo psicka stara eno leto, pa bomo videli koliko kg bo imela. 16 kg je zal malo premalo :( Oz. lahko jo damo v bazo, pa bo dala kri za kaksnega manjsega kuzka, ce bo potrebno ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: AngSeter , nedelja, 20.06.2010 : 18:33:40
Enkrat je bila meja 20 kg, ne vem pa če še drži...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: bina , ponedeljek, 21.06.2010 : 08:01:24
Psički se stanje izboljšuje, tako da transfuzija ni bila potrebna  :D

odlicno!!!!!!  -*; -*; -*;


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Ewa , ponedeljek, 21.06.2010 : 09:02:26
Zrasla ne vem če še bo kaj dosti, se bova pa jeseni še enkrat javili  ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: fižolova župca , ponedeljek, 21.06.2010 : 10:51:09
Mi smo se tudi prijavili :P.
Upamo, da se lumparije ne prenašajo tudi po krvi, drugače se pa že veselimo, da bomo pomagali kakšnemu kosmatincu v stiski :).


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 13.08.2010 : 09:59:10
Poziv za vpis še vedno velja... še vedno nas je namreč premalo, potreba po krvi pa konstantno narašča (najpogostejši vzroki so klopne bolezni ali pa poškodba).

Poziv lahko objavite tudi na fb!

Hvala  :-*


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: moksa , petek, 13.08.2010 : 14:11:35
Imam eno vprašanje: Mora tehta cca 21 kg, torej domnevam da bi jo zaradi kilaže lahko vpisala v bazo. Je pa dobesedno terorizirana pred veterinarskimi ambulantami in temu primerno nemirna (na meji histerije), pa me zanima, koliko časa traja odvzem krvi oziroma, če se lahko pasjega krvodajalca sedira s kakšno lažjo zadevo ali je v takem primeru morda bolje, da se krvodajalstvu odpove(m)?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 13.08.2010 : 14:13:12
moksa ja, psa se po potrebi sedira, tako da naceloma ni problema ;)

Traja pa odvzem čisto odvisno od tega kolk hitro teče kri (moji npr. teče fuul počasi) pa od mesta odvzema (prednja/zadnja taca, jegularka).


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: moksa , petek, 13.08.2010 : 14:16:39
 :) Hvala. Samo še eno vprašanje: pomirjevalo je tako močno, da pes zaspi, ali se samo umiri in ostane buden?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 13.08.2010 : 14:19:12
Uf tule si me pa našla..pomojem tisto drugo.. :-[
Ko so Zari pod pomirjevalom gledali ušesa sem zatežila, da so ji dali čisto malo dozo, tako da v bistvu ni spala.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Zoia , petek, 13.08.2010 : 14:21:33
Moji pod pomirjevalom nikoli niso zaspali. Kaj je jegularka?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 13.08.2010 : 14:23:43
Vratna žila.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: moksa , petek, 13.08.2010 : 14:25:39
Ker nazadnje je dobila pomirjevalo za punkcijo lojnice na tački, pa je kar zaspala, čeprav sem prosila za "easy varianto" :-[


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: maja01 , petek, 13.08.2010 : 14:53:19
jugularka (vena jugularis)

Tudi pri sedaciji obicajno zaspijo, oz. so vsaj malo "matasti". Ampak je "globina" (in odziv telesnih funkcij) drugacna kot pri narkozi.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , ponedeljek, 13.09.2010 : 13:16:31
V časniku Večer bo članek o pasjih krvodajalcih :-*



Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Laetitia , ponedeljek, 13.09.2010 : 14:47:58
Evo, tudi mi smo pri krvodajalcih. Sem čakala, da Arti dopolni eno leto starosti  ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 14.09.2010 : 17:30:45
Članek bo predvidoma objavljen naslednjo sredo, 22.9.2010 :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: AnaJ , četrtek, 16.09.2010 : 18:05:21
Mene pa nekaj zanima  :-[ Glede na to da sem jaz kar precej oddaljena od Ljubljane, me zanima, če prideva midva z Marshallom  ( nemška doga ) sploh v poštev kot krvodajalca, no Marshall ne jaz . Predvidevam, da je takrat ko je potrebna pomoč nujen hiter odziv in dve uri vožnje do Ljubljane ni ravno majhen zalogaj plus če računaš še kakšne zastoje itd.
Mislim nočem da sva v bazi samo zato, da bom jaz imela boljšo vest, ampak se bova v to podala samo v primeru, če bo od naju kakšna korist, ker biti samo na seznamu in ne biti v pomoč takrat ko se potrebuje mi je malo brezveze.

Hvala za odgovor  :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 22.09.2010 : 06:23:01
Ana sori, šele zdaj vidla ;)

Ja, seveda ga lahko tudi vpišeš.. pomoč se potrebuje na različnih koncih Slovenije (nazadnje na Ptuju).. Sicer je Ljubljana najbolj na udaru, ampak nikoli se ne ve..


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 22.09.2010 : 06:24:08
Še tole:

http://web.vecer.com/portali/tacek/default.asp?kaj=6&id=2010092205577229

Notri je sicer nekaj napak, pa malo sva se narobe razumela glede odvzema na domu (odvzem na domu se ne dela, ampak se samo uredi prevoz za ljudi, ki nimajo lastnega)..


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 01.10.2010 : 12:39:35
NUJNO bi potrebovali v bazi še kakšnega večjega psa iz Ljubljane ali okolice (lahko tudi npr. dolenjska ali gorenjska v taki oddaljenosti, da lahko pride do Lj).

Potrebe po krvodajalcih se resnično večajo (v avgustu smo pomagali 4 psom, v septembru 2), psov pa ni :'(

Je treba računat, da pes, ki daruje kri, potem nekaj mesecev ne more darovat..

Zato lepo, lepo prosim vse, ki imate primerne pse, da jih vpišete v bazo. Darovanje krvi ni noben bav-bav, z njem pa lahko vaš pes nekomu reši življenje!


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: AnaJ , petek, 01.10.2010 : 12:53:52
Saša jaz ti bom tekom parih dni poslala v evidenco našega Marshalla, sam saj veš, pri nas bi kar trajalo, da bi prišli do Ljubljane ( najmanj 2 uri )


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: bina , petek, 01.10.2010 : 14:18:25
mi smo v Lj lahko v dobrih 30 min. ampak je pa res, da me sedaj ni vec toliko na forumu, da bi spremljala cisto vsak primer...  :-[
saj mojo telefonsko imate, a ne?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 01.10.2010 : 14:28:49
Jana imam ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: fižolova župca , petek, 01.10.2010 : 15:40:33
Mi rabimo 3/4 urce. Smo v bazi, bi se podvizali če bi šlo za minutke.
Ampak nas je žal samo za 23kg skupaj...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 01.10.2010 : 16:28:05
FŽ saj to je tudi pri moji problem.. ponavadi se pa res rabi težje pse (od 30 kg naprej)..


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 12.10.2010 : 13:17:31
Evo, takole izgleda pes po darovanju krvi..

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs886.snc4/71940_458267462072_705747072_6040952_4914685_n.jpg)

p.s. naj omenim, da je bila pri miru samo to sekundo, potem pa je že divjala naprej  ::)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 15.10.2010 : 17:29:38
No, kljub temu, da imam tule samogovore in se stanje kljub vsem pozivom ne izboljšuje, bom ponovno napisala tole:

NUJNO bi potrebovali v bazi še kakšnega večjega psa iz Ljubljane ali okolice (lahko tudi npr. dolenjska ali gorenjska v taki oddaljenosti, da lahko pride do Lj).

Potrebe po krvodajalcih se resnično večajo (v avgustu smo pomagali 4 psom, v septembru 2), psov pa ni :'(

Je treba računat, da pes, ki daruje kri, potem nekaj mesecev ne more darovat..

Zato lepo, lepo prosim vse, ki imate primerne pse, da jih vpišete v bazo. Darovanje krvi ni noben bav-bav, z njem pa lahko vaš pes nekomu reši življenje!

Stanje v zadnjih dveh tednih:
- prejšnji teden dva pasja krvodajalca in 1 mačji
- ta teden dva pasja krvodajalca

Vse na območju Ljubljane. Baza psov (vsaj Lj konec) bo počasi izčrpana, tako da ne vem kaj bomo potem... Žalostno res..


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Yo , petek, 15.10.2010 : 17:36:12
alexy, kakšna je kg meja pri mačkah?
psov, vem, da nimam primernih...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , četrtek, 21.10.2010 : 13:15:00
Yo težji je, boljše je ;)

Tam vsaj nekje nad 4kg..


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Matejcha , petek, 22.10.2010 : 09:29:23
Jaz sem v bazo prijavila našo domačo psičko. Ker jo imajo v glavnem "načez" starši, ne morem s 100% gotovostjo trditi, da bi jo lahko ravno takrat, ko se potrebuje, starši dostavili do LJ (ali kam drugam).

Ampak, ker tega foruma ne spremljam redno, ne vem, če bi mogoče tudi mi kdaj prišli v poštev. Mogoče bi bilo bolje pošiljati maile ali pa SMSe tistim, ki smo v bazi?

Kar se teže tiče smo več kot primerni darovalci ;), kar se nervoze tiče malo manj. V sili bi tudi mi priskočili na pomoč, saj si enako želimo, če bi bila situacija obratna.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 22.10.2010 : 09:48:01
Matejcha ko se potrebuje krvodajalca se vas pokliče na številko, ki je napisana v prijavi. Tule na forumu se objavlja samo takrat, ko iz baze ne najdemo krvodajalca ali pa ko je res nujno in ni časa iskat krvodajalca okoli..


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Matejcha , petek, 22.10.2010 : 10:03:22
A ok, sem predvidevala, da se samo objavlja, ker mi še nismo bili klicani, zgoraj pa piše da bojo možnosti počasi izčrpane.
Potem ne bom več paničarila :), hvala za odgovor alexy!


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: fižolova župca , petek, 22.10.2010 : 10:14:52
Mogoče bi pa javila poziv v klube/na internetne strani katere od velikih pasem? Ne vem če vsi spremljajo forum, morda je še kaj interesentov za pomoč, ampak preprosto ne zasledijo poziva?
Jaz bi prijavila mojo Milenco, nima problema z vožno, kg ima pa tam okrog 7, v zadnjem času pa spet vzhaja ::). Do Lj. imava 3/4ure, kontakt je pa isti, kot ga imaš že za E.T.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: jst , petek, 22.10.2010 : 14:34:55
Moji so prelahki, me pa vseeno zanima, koliko krvi vzamejo psom.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Laetitia , petek, 22.10.2010 : 15:52:15
Mene pa zanima, ali lahko en pes dobi kri od dveh ali več različnih krvodajalcev hkrati? Če recimo ni enega dovolj težkega. Mogoče je neumno vprašanje, ampak o tem res ničesar ne vem.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , petek, 22.10.2010 : 16:45:55
@FŽ: hvala, jo bom dodala :-*

@jst: odvzame se različna količina krvi - odvisno koliko jo potrebujejo in koliko kg ima darovalec (tam nekje od 100-350ml)

@Laetitia: teoretično bi šlo, če bi bila oba darovalca kompatibilna s prejemnikom, praktično pa se tega ne dela (vsaj jaz ne poznam nobenega takega primera)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: spelca888 , torek, 09.11.2010 : 18:01:36
Hej, alexy, imam idejo. Pa če bi se naredilo brošurice in jih delilo okoli? Večina ljudi sploh ne ve, da krvodajalstvo obstaja tudi pri živalcah. Recimo mi imamo konec meseca en kinološki dogodek kjer bo veliko lastnikov psov in bi jih lahko delili...sporoči, kaka se ti zdi ideja, lahko tudi pomagam oblikovat brošurco. Dalo bi se jih lahko tudi na strani in forume s "pasjo" vsebino...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , torek, 09.11.2010 : 18:03:06
spelca888 ideja je super ;)

Če imaš kakšno idejo, kako naj bi zgledale mi prosim kar sporoči.

Hvala  :-*


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: spelca888 , četrtek, 11.11.2010 : 10:35:17
Ta vikend pride fant naokoli, se malo spozna na grafično oblikovanje. Lahko se zmeniva, kaj je treba napisat pa on to dekorira in spravi v lep format?

Jaz bi napisala čisto na simpl in dovolj jasno, da se vse razume.
Torej, na veliko "Ste vedeli, da tudi naši ljubljenčki lahko darujejo kri in s tem nekomu rešijo življenje?"

Potem pa neka obrazložitev, opis in natančni podatki, ki jih jaz žal ne vem točno:) Daj mi na mail napiši točno vse, se pravi kam se prijavijo, kako stvar poteka, ali je možnost, da kužku dajanje krvi škoduje, kako je s kompatibilnostmi tipov krvi, koliko mora biti kuža težak...

Na koncu pa bova pripisali en "v srce" odstavek, da se lahko tudi njim zgodi, da bodo rabili pomoč in jim bo takrat register hudičevo prav prišel:D:D


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , četrtek, 11.11.2010 : 11:07:07
Ojla!

Super :D

Glej, tule najdeš vse potrebne podatke:

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1451.

Psu dajanje krvi ne škoduje, edino nekateri so po odvzemu bolj zaspani.

Stvar poteka tako, da ko se potrebuje krvodajalca, jaz najprej pokličem darovalca in ga potem povežem z lastnikom psa, ki potrebuje kri.

Psi imajo več krvnih skupin kot mi, nekatere klinike prej preverijo krvno skupino psa (ki se potem tudi zapiše v bazo), druge pa naredijo hiter "cross-matching" test - skupaj kanejo kapljico darovalčeve in prejemnikove krvi, če se ne strjuje je darovalec primeren.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: spelca888 , četrtek, 11.11.2010 : 13:39:56
Tu piše samo za pse, kaj pa mački?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: spelca888 , petek, 19.11.2010 : 10:36:51
Hej

Naredila sva brošuro, sem ti jo (alexy) poslala na email. Zdaj pa poslat naprej čimveč ljudem, da jo na kakih dogodkih delijo, naj se jo da tudi po trgovinah za male živali, ipd.
Tako se bo vest malo razširila.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: spelca888 , nedelja, 21.11.2010 : 18:03:54
(Alexy, ti prilimaj, jaz ne znam  :-[ )


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: pobaaaa*mua , ponedeljek, 06.12.2010 : 19:46:00
Ali manjši psi (angleški koker španjel) ne more sodelovati? Ker meni se dobrodelnost zdi zelo pomenben dogodek...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: airedale10 , sobota, 22.01.2011 : 15:30:36
To je še aktualno? Naš muc bi bil kar primeren. Star 9 mesecev, težek 5,5kg, zdrav... Muca bi bila pa verjetno malo prelahka.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: airedale10 , sreda, 27.07.2011 : 06:31:14
To je še aktualno? Naš muc bi bil kar primeren. Star 9 mesecev, težek 5,5kg, zdrav... Muca bi bila pa verjetno malo prelahka.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 10.08.2011 : 14:02:21
http://www.zverce.si/pasji-krvodajalci

  :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 10.08.2011 : 14:03:34
To je še aktualno? Naš muc bi bil kar primeren. Star 9 mesecev, težek 5,5kg, zdrav... Muca bi bila pa verjetno malo prelahka.

Je aktualno in lahko pošlješ podatke :)

Zaenkrat sicer ni takih potreb po mačjih krvodajalcih, ampak nikoli se ne ve ;)



Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , ponedeljek, 12.12.2011 : 08:57:43
http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042494179

 :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Pepsi , ponedeljek, 12.12.2011 : 09:12:54
Bravo!  O0
Pri nas smo vsi premajhni za krvodajalce. Vseeno pa upamo, da bo članek dosegel čimvečje število ljudi in jih spodbudil, da se vpišejo v bazo. :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: čarka , ponedeljek, 12.12.2011 : 09:26:25
 <:]

Pri nas pa smo 1x že prestari  :(, drugič, nenadejano  ;^*, bomo pa kmalu na tej teži in ko bo "ta mala" dovolj
stara, bo na seznamu, ji bo sigurno koristilo  >:D


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 12.12.2011 : 10:05:58
drugič, nenadejano  ;^*, bomo pa kmalu na tej teži in ko bo "ta mala" dovolj
stara, bo na seznamu, ji bo sigurno koristilo  >:D
Nič nenadejano, ravno o 18-ih smo se menli :P ;).


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 12.12.2011 : 10:07:32
Tako rada bi bila zraven, pa ... klopi :-X. In Jagi je prelahka. :-[
Upam, da se bo s širjenjem informacij baza še okrepila in da bo res v pomoč, ko gre za življenja. Pa da je ne bi nihče rabil, bi bilo še najbolje ...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: čarka , ponedeljek, 12.12.2011 : 10:25:18
Nič nenadejano, ravno o 18-ih smo se menli :P ;).

Ja, ja, bilo je govora o največ 15 kg, "kot moja Jagica"  :P >:D


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 12.12.2011 : 10:27:13
Nee, 18! Pa sej to je še vedno isto, sam mal bolj "masivno" >:D
A ni fajn, da bo lahko krvodajalka, no! :-*


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: čarka , ponedeljek, 12.12.2011 : 14:11:08
Nee, 18! Pa sej to je še vedno isto, sam mal bolj "masivno" >:D
A ni fajn, da bo lahko krvodajalka, no! :-*

Pri dobrih osmih mesecih in res sila gracilni terierski postavici bom tolkli verjetno čez dvajset  ;D

Ampak, krvodajalka pa bo  O0  (tako kot njena dvonožna mati)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 23.01.2012 : 07:25:25
Prispevek o psih krvodajalcih (z alexy in Zaro v glavnih vlogah) v oddaji O živalih in ljudeh jutri, v torek, 24. januarja ob 17.45. ,^


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: alexy , sreda, 25.01.2012 : 19:07:45
http://tvslo.si/predvajaj/o-zivalih-in-ljudeh/ava2.126889018/

Od 11. minute naprej  ;)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: mamaF , sreda, 25.01.2012 : 21:07:38
Zaraaaa >3 Punci, super sta!


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: čarka , sreda, 25.01.2012 : 21:47:57
Čestritke  :D O0


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: maja01 , sreda, 25.01.2012 : 22:44:13
Oglasek za bazo bo objavljen v naslednji stevilki revije studentov veterine (Ructus). Upam, da bo kaj odziva kolegov.  :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 03.09.2012 : 15:10:34
Kuza s povisanim holesterolom (ni na zdravilih), bi bil primeren darovalec?


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , petek, 15.02.2013 : 22:16:53
Pod kožo so krvavi, tudi če imajo kosmato dušo
15.02.2013 17:15 | Maša Močnik
V Sloveniji deluje baza psov krvodajalcev, v kateri je 100 kosmatincev.

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/pod-kozo-so-krvavi-tudi-ce-imajo-kosmato-duso (http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/pod-kozo-so-krvavi-tudi-ce-imajo-kosmato-duso)

 :)


Naslov: V Ljubljani potrebujejo v ponedeljek pasjega krvodajalca
Poslano od: Jana , petek, 28.03.2014 : 13:16:42
Išče se pasji krvodajalec, ki bi v ponedeljek, 31. 3. 2014, doniral kri, ki jo bodo potrebovali pri operaciji vranice.
Kontakt: Barbara Celinšek, Klinika za kirurgijo in male zivali, veterinarska fakukteta (01 477 92 77)


Naslov: Bokser Bar nujno potrebuje krvodajalca danes, v torek, 10. 3. 2015, ob 8h
Poslano od: Jana , torek, 10.03.2015 : 06:55:35
Bokser Bar nujno potrebuje krvodajalca danes, v torek, 10. 3. 2015, ob 8h na Veterinarski kliniki. Če imate kandidata, kontaktirajte lastnico na 031 566 334 (Sandra).
Hvala.

Bar krvavi v trebuh, vzrokov še ne vedo. Ima negativno krvno skupino. Žal je takih psov le 15% in ustreznega krvodajalca zanj še niso našli, zato lastnica Sandra naproša, da četudi ne veste, kakšno krvno skupino ima vaš pes, bi ga pa bili pripravljeni danes dopoldan 'posoditi' za transfuzijo in s tem pomoč Baru, lahko opravi preiskave na Veterinarski kliniki (tel 01/477 92 77). Brez krvodajalca ga ne morejo začeti operirati.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Xena , torek, 10.03.2015 : 07:50:47
Smo se javili, čakamo na odločitve.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: SinM , torek, 10.03.2015 : 07:56:57
 :-* :-*


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: bina , torek, 10.03.2015 : 10:19:21
držim pesti, da se najde ustrezen kandidat. Jaz sem Dajo testirala prejšnji teden, pa žal ni ustrezna...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Xena , torek, 10.03.2015 : 10:38:49
Ne potrebujejo več, menda jih imajo dovolj, kaj se s psom dogaja, pa žal ne vem.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , torek, 10.03.2015 : 15:30:08
Sodeč po zapisih na fb (ne s strani lastnice), žal Bara ni več. :'(


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: uraa , torek, 10.03.2015 : 16:36:41
Sodeč po zapisih na fb (ne s strani lastnice), žal Bara ni več. :'(

Oh, ne.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: uraa , sreda, 11.03.2015 : 20:18:10
Tukaj lahko psa ''prijavite'' v bazo krvodajalca, po prijavi vas kontaktira veterinarka s Klinike za kirurgijo in male živali, da se dogovorite za termin, da se psu pregleda kri in vidi, če je primeren krvodajalec.
Upam, da jim uspe naredit dobro bazo.

http://kkmz.si/index.php/krvodajalci


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , torek, 24.11.2015 : 11:16:46
NUJNA PROŠNJA!
Alenka Klemenčič Holynski bo verjetno za Bajko potrebovala pasjega krvodajalca, če Abi ne bo primerna. Prosi vse, ki imate primerne pse, se pravi čim večje in ste pripravljeni pomagati, da se ji javite. 040.500.972


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Xena , torek, 24.11.2015 : 11:27:06
Če bo na Veterinarski fakulteti, smo tudi mi na tamkajšnjem seznamu krvodajalcev. Upam, da bo vse ok!


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: uraa , torek, 24.11.2015 : 14:01:20
Wally je tudi v bazi na kkmžju. Držim pesti!


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , torek, 24.11.2015 : 21:24:21
Žal se je Bajka poslovila.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: pinamaja , sobota, 26.03.2016 : 14:54:29
Živjo!

Iščem dva psa s težo nekje med 35-40kg, ki bi bila danes pripravljena donirat kri. Treba bi bilo priti do KKMŽ Ljubljana.

Lahko me kontaktirate  na: 051 684 488


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: pinamaja , sobota, 26.03.2016 : 14:56:42
Psi so lahko tudi težji....torej minimalno 35-40kg :)


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: uraa , sobota, 26.03.2016 : 15:23:01
Držim pesti, da čim prej najdete.
Žal me ni v Ljubljani, da bi pomagala. Sem pa delila na FB ...


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Agnes , sobota, 24.09.2016 : 19:08:13
Da malo oživimo tole temo. V oddajiO živalih in ljudeh (http://4d.rtvslo.si/arhiv/o-zivalih-in-ljudeh/174428005) je prispevek o krvodajalcih od približno 5:30 minute dalje. Vabljeni k ogledu.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Jana , petek, 06.04.2018 : 11:07:38
Slovenska baza mačjih in pasjih krvodajalcev

Vabljeni vsi, ki bi svoje mačke in pse želeli vpisati v slovensko bazo krvodajalcev, da se prijavijo na spodnji povezavi.

https://www.tackadaruje.si/ (https://www.tackadaruje.si/)

Slovensko veterinarsko bazo krvodajalcev je z namenom, da ustvarijo enoten spletni portal pasjih in mačjih krvodajalcev, ki bo pokrival celotno ozemlje Slovenije in s tem rešijo tegobe pridobivanja ustreznih krvodajalcev ter dvignejo transfuzijo v veterinarski medicini na ustrezno raven tudi pri nas, kot idejni projekt pripravila skupina veterinark, podprla pa Veterinarska zbornica Slovenije. Namenjena in dostopna je vsem - veterinarjem in lastnikom psov in mačk. Med lastniki želijo širiti informacije o krvodajalstvu in transfuzijski medicini pri psih in mačkah, ter s tem pridobiti čim več primernih krvodajalcev, veterinarjem pa želijo s preglednostjo in možnostjo filtriranja darovalcev zagotoviti, da v nujnih primerih najdejo primernega krvodajalca v najkrajšem možnem času.


Naslov: Re: Psi krvodajalci
Poslano od: Manca Z. , nedelja, 08.04.2018 : 11:12:33
Ooo to so pa zelo lepe novice  >3 super odlocitev za tak projekt. Ena izmed mojih psic je sicer v bazi na LJ vet faxu, 2x je ze darovala, 1x celo dozo, drugic polovicno. Zal pa zdaj vidim, da ne izpolnjuje vec pogojev, prvega in kmalu tudi drugega. Mogoce vseeno lahko se kdaj pomaga kaksni manjsi pasmi  :-* tole je res zelo pomembna stvar, zato res vsi, ki imate psa s pogoji za darovanje, nic cakat, hitro poslat podatke  ;) :-*