mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , ponedeljek, 05.06.2006 : 16:06:38



Naslov: Kala
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 05.06.2006 : 16:06:38
Elina in Lunina mama, stara 4 leta, prijazna, visoko breja. Prihaja sem danes ali jutri, samo da naredim prostor zanjo, iz takšnih razmer...večinoma brez vode, hrane in brez kakršnegakoli zavetja:


http://www.moj-album.com/slike/1601452/s9oACP9pK7JMdDX0.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/fWDNJk6PtyFZ5y0Q.jpg


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 05.06.2006 : 22:33:54
Jaz še vedno upam, da bom tudi njo nekako uspela sterilizirat pred kotitvijo. Če me ne bodo moralne reči zdelale. Ta svet nikakor ne potrebuje še desetih malih mešancev, za katere je mnogo posvojiteljev prepričanih, da sodijo direkt na ketno.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 10:33:25
No, za moralo zganjat sem hvala nevemkomu itak prepozna. Kala je tu, ima zaenkrat štiri punce in enega fanta, pa mislim, da še ni nehala s kotitvijo. Zraven mi niti slučajno ne pusti, je huda mama. Lahko samo upam, da bo z vsemi vse okej.

http://www.moj-album.com/slike/1601452/qCbn3mZymYg5GepM.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/bFTRs2q6Lu9UCzQj.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/M74hrmaOzwhhcFij.jpg


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nutella , torek, 06.06.2006 : 10:50:26
Te je prehitela, preden bi dobila kakšne bogokletne ideje. ;) Seveda bo vse v redu s kepicami (čeprov za vsak slučaj vseeno pošiljam dobre misli v vašo smer :-*), Kala se bo pa tudi omehčala do tebe - kdo se pa še ni? ;D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 11:01:52
Skrbi me zato, ker je bila ob odvzemu tako huda name, da sem morala uporabiti zanko. Pred tem me je dvakrat opozorila, da bo raje škodovala mladičem kot jih prepustila meni. To pomeni, da ji ne morem in ne smem nič pomagat...dokler ne ugotovi, da je zdaj vse okej. Upam, da bo vse v redu.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 11:13:09
Citat
Jaz še vedno upam, da bom tudi njo nekako uspela sterilizirat pred kotitvijo. Če me ne bodo moralne reči zdelale. Ta svet nikakor ne potrebuje še desetih malih mešancev, za katere je mnogo posvojiteljev prepričanih, da sodijo direkt na ketno.

Še dobro, da te je Kala prehitela :P....Si hotela mladičke kar pobit?  :o


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Kimi* , torek, 06.06.2006 : 11:21:26
Mogoče ima pa v glavi še kakšne žive vizije kako je bilo včasih ko so ji človeške roke kao pomagale in naslednjo minuto je bila ob svoje malčke in se je odločila da tokrat temu ne bo tako.

Sigurno bo kmalu ugotovila da si ti ta dobra in da je njej in njenim malčkom pri tebi veliko lepše kot na ketni. Stiskamo tačke in pesti da ji čimprej 'ušteka' da ji hočeš pomagat.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaja , torek, 06.06.2006 : 12:21:44
Joj! :o :o :o  Pa sem mislila, da me je tista druga tema razjezila, zdaj pa pogledam sem in bi me kmalu kap. >:( :'(  Bomo pomagali, obljubim! :-*

Mojcica, daj enkrat za spremembo malo premisli preden kaj napises.  :( Ne bo skodilo, ves! ::) Polona je mislila psicko peljati na sterilizacijo, kar je tudi lepo napisala. In mislim, da se ji zaradi tega ni potrebno pred nikomer zagovarjati, ima ze dovolj tezav s svojo vestjo. In dovolj dela, zato je debata koncana! lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , torek, 06.06.2006 : 12:31:13
No, tudi tale projekt malih bib bo kar pošten finančni zalogaj - posebna papica za mamico, pa potem za tamale, cepiva, "higienski" material.... kar pomeni, da tudi zanje teče akcija zbiranja sredstev. Dejstvo je, da so v tem trenutku na varnem, suhem in mirnem, v najboljših možnih rokah.   :)  Tu ne moremo/morete nič dodati - lahko pa sami ali pa pocukate za rokav koga, ki bi jim želel pomagati tako, da jim nameni kak tolarček. Donacije zanje zbira Repek na račun: TRR: 03107-1000197021 pri SKB net, s pripisom "Kala & otroci"[/u]

hvaležna mama Repka


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , torek, 06.06.2006 : 12:32:37
Jao jao jao! Se že tepem po ustih za moje včerajšnje besede... ali pa ne  :D ;D Se mi je uresničila skrita želja!  ::)

Bomo mislili na vas, da boste zvozili! (ne da bi sicer dvomila v to!   ::) ) To je največ kar lahko storimo v tem trenutku!

Držite se tam gori!

raznežena ostržka


 




Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 12:41:04
Citat
Polona je mislila psicko peljati na sterilizacijo, kar je tudi lepo napisala. In mislim, da se ji zaradi tega ni potrebno pred nikomer zagovarjati, ima ze dovolj tezav s svojo vestjo. In dovolj dela, zato je debata koncana! lp

 :o

Citat
Jaz še vedno upam, da bom tudi njo nekako uspela sterilizirat pred kotitvijo.



Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaja , torek, 06.06.2006 : 12:49:00
In cesa zdaj ne razumes? lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Gargamel , torek, 06.06.2006 : 13:03:15
Mojčica - ta proces je nekako tak, da psički najprej poberejo iz trebuščka neskotene mladičke, potem jo pa še sterilizirajo (upam, da sem prov napisala - sem čisti laik na tem področju!). Zato je Polona tudi govorila o morali - vzeti mladiče Kali ali pustiti, da koti in tako dobti "novo leglo mešancev, za katere veliko ljudi misli, da sodijo sodijo na ketno". Mislim, da je odločitev za sterilizacijo prava poteza, čeprav je v tem primeru že "ukrepala" narava, novi knedelčki pa so pristali v najboljših možnih rokah! ;D

Upam, da je nesporazum zdaj končno razčiščen in, da bo (kot je bilo omenjeno že zgoraj) te debate konec.
Naj ti za konec še omenim, da je pobijanje živih mladičev nezakonito in to dejanje še zdaleč ni ta reč, o kateri je govorila Polona, tako da si ji ga krivično pripisala . Brez zamere ;) samo mislm, da smo vsi, ki smo imeli čast spoznati to neverjetno go. Smetko 8) do nje zelo zaščitniški ;)

LP vsem, Maja


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Jana , torek, 06.06.2006 : 13:06:23
mojcica,

ne mislim moralizirati ne za in ne proti, sem pa prepricana, da Polona in ostali, ki se vsak dan srecujejo s tako hudimi primeri, brez slabe vesti lahko odlocajo o nadaljni usodi pesjanov in mackonov, ki so jim zaupani v zacasno (nemalokrat se zgodi, da celo v trajno) varstvo, se posebej pa s tistimi, ki pesjani ali mackoni sploh se niso postali. Kritike raje v bodoce usmeri na tiste, ki so tako stanje zakrivili. To zagotovo ni Polona. Lahko se pa vsekakor javis za pomoc in gres Poloni pomagat na dudo hranit vse macke in pse, ki jih trenutno cele dneve in noci pedena spredaj in zadaj, obenem pa se okrog po bajtah z inspektorji pobira bolj ali manj hude nesrecne primere.

Najlazje se je dreti "MORILCI" na drugi strani ekrana. Ceprav nisi tega direktno napisala, se med vrsticami tocno to bere.
Imas res to pravico?
Bos prisla vsak dan v pomoc, zdaj ko so mladici na svetu?
In ti mladici niso edini, ki rabijo pomoc, temvec je kar v tej rubriki in na istem naslovu v Horjulu se nekaj dudarjev, ce je morda kdo spregledal. Cloveskih rok pa tam ni na pretek, lastniki teh rok tudi pri zdravju niso najboljsem, vmes imajo okrog bajte polno delavcev, pa za nafotrat, sprehodit in popedenat celo hordo psov in mackov, javljat tukaj, kaj je novega..., zato ne bodite bolj papeski od papeza.

Ne briga me, ce boste tudi mene oznacili za morilko. Kar, ce nimate drugega dela ali ce vam je pretezko zapeljati se do Horjula, vzeti Poloni kaksno flasko, coto, metlo, krtaco ali pasji strik iz rok.

Z moraliziranjem smo tukaj zakljucili. Ko boste kritiki uspeli napisat, kaj vse ste za Kalo in njene mladice danes naredili (v živo, ne za ekranom), se pa naprej beremo.

Vsi ste vabljeni, da pomagate.
Ce ne morete pomagati, poskusite tudi skoditi ne. Resnicno zivljenje pac ni vedno roznato, tako kot ga nekateri vidite cez ekran.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 13:10:37
mojčica in ostali, ki imate dvome, kakršnekoli že pač. Strokovno - tega si nisem jaz izmislila - je sterilizacija poseg, ki ga je možno izvesti do samega ZAČETKA kotitve. Torej teoretično to pomeni, da je možno narediti sterilizacijo do začetka popadkov. Seveda je tveganje večje, višje kot je psička breja, vendar v znanje svojih veterinarjev ne dvomim. Tako, kot čisto pri polni zavesti napišem vse ostalo, kar se dogaja pri nas, sem tudi pri čisto polni zavesti napisala, kar sem. Da upam, da jo bom uspela odpeljat na sterilizacijo prej, preden bo kotila. Bi ubila koga na drugačen način kot tiste mladičke, ki so stari v trebuhu kaj manj kot so bili njeni? Ubiješ tako ali tako...S tem imam velike težave, punce, ki delajo z mano, zelo dobro vedo, da sem potihem upala, da bo kotila prej. Vendar to pomeni, da prevzemam skrb in odgovornost za še ta hip x, vendar vsaj pet bitij. In to vsaj pet bitij preveč. Zelo težko bo najti primeren dom za njih, še težje mi bo v tej situaciji zagotoviti zanje vse, kar potrebujejo, preden bodo odšli v nov dom. In če misliš, da ne bo pri nas nikoli prišlo do tega, da bom povedala, da sem koga od njih peljala na evtanazijo, se motiš...ker ga zagotovo bom, kot tudi že sem...Vem, kdaj kaj in zaradi česa kaj storim; predvsem pa stojim za tem. Vem, da jih je preveč, pa če so še taki cukri...Upam, da se boš naslednjič vpletla v kakšno pričakovano debato z argumenti; ali pa morda s konkretno rešitvijo, če že z argumenti ne. Dokler pa nisi vsaj 14 dni v mojih čevljih, nikar ne sodi....ker tudi jaz tebe ne. Z argumenti za tisto, kar ti ni všeč, pa izvoli - jih bm z veseljem brala in odgovorila nanje. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 13:17:49
Tisti na ketnah vsaj živijo....

Bi rajši dala psa nekomu, ki ga bo dal na ketno ali ga bi rajši dala uspavat? ???

Drugače pa vse čestitke za tvoj trud. ;)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 13:22:31
Hvala za čestitke, vendar te bo moj odgovor razočaral. Na ketno ne dam psa; torej je jasno, da bi ga raje dala uspavat. Delam v interesu živali in ne v svojem....ali tvojem...ali od kogarkoli drugega. Če misliš, da je psu v interesu životarit na verigi, se po mojem mnenju motiš.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 13:23:57
Pa morda še to, da ne bo prehudega ognja: težko me je prepričat, da imam na razpolago le ti dve možnosti.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Jana , torek, 06.06.2006 : 13:25:07
Tisti na ketnah vsaj živijo....

Bi rajši dala psa nekomu, ki ga bo dal na ketno ali ga bi rajši dala uspavat? ???

Drugače pa vse čestitke za tvoj trud. ;)

Poskusi sama. Naj te pripnejo, po moznosti vsak dan zbrcajo, v skledo naj se ti cedi dezevnica in ne zeli si susnih dni.
Potem se nam spet oglasi, cesa si si bolj zelela - zivljenja na ketni ali smrti v trenutku, ko v resnici niti se ziveti nisi zacela.

Prosim, da prepustis to temo Kali in njenim mladicem, ki se ravno v teh trenutkih kotijo. Za moraliziranje imas na voljo celotno rubriko zaščita živali (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,32.0.html).


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Teski , torek, 06.06.2006 : 13:46:53
Tisti na ketnah vsaj živijo....


Lepo življenje...


Nekoč mi je nekdo rekel, da mučim psa, ker ga vozim v Grosuplje v stanovanje in da pes v stanovanju trpi. Vprašala sem ga ali je bolje, da je na ketni kot njegov, ki ni videl še sprehoda v svojem življenju (moja jih ko sva v stanovanju "vidita" vsaj 4/dan, in še vmes se z njima ukvarjam v stanovanju), svojih "krdelnikov" pa sploh ne in mi je odgovoril, da tisti na ketni je vsaj na zraku...

LP, T
 
Polona, srečno!  :) :)




Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 13:52:16
Citat
Poskusi sama. Naj te pripnejo, po moznosti vsak dan zbrcajo, v skledo naj se ti cedi dezevnica in ne zeli si susnih dni.

hmmm...tako hudo pa spet ni. Morda v kakšnih izjemah. Takšnega primera še nisem videla v živo  :)  :DVsi psi na ketnah (ponavadi na kmetijah) imajo ute, dobivajo hrano, vodo.

Poleg tega se niti ne ve kakšna bo prihodnost mladičkov. Morda bodo imeli pa lepo prihodnost?  ::)

Jaz pač nisem tak človek, da bi lahko dala uspavat zdravo žival, pa tudi če je ta še v trebušku. Pesjanček v trebušku je še vedno živo bitje, ki čuti. Zame je pač uspavanje nesprejemljivo. Očitno živim v rožicah  8) in morda življenje s takšnim mišljenjem kot je moj tudi postane rožnato.  ;)

Vem da se Polona zelo trudi in ne želim preveč moralizirati. Imam pač drugačno mnenje, kaj za to? Vsakdo ima lahko svoje mnenje. Jaz se pač nikakor ne strinjam z evtanazijo.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 13:54:26
Ko bi slike še zvok prenašale, bi tule fejst grmelo  ;):
http://www.moj-album.com/slike/1601452/1QtjjFRCAAcuvK2a.jpg
Ampak lakota je huda reč...
http://www.moj-album.com/slike/1601452/5gUv7pxkanDdrIiV.jpg

Ta hip jih je šest, vsaj kolikor mi je dovolila pogledat...lahko da je še kakšen več, manj pa gotovo ne. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 13:56:57
mojčica, lepo, da si povedala svoje mnenje. Sem te pa prosila, če ga lahko argumentiraš, tisto o rožicah mi ne gre najbolje razumeti. To, da pač nisi za uspavanje, tudi ne...zanima me, zakaj? Ker misliš, da je voda, hrana in ketna dovolj?


Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaja , torek, 06.06.2006 : 13:57:55
Jiiiii, saj ne morem, da ne bi vsaj malo bila navdusena nad taksnimi bibami. :-*  :D Smeta, pa si spet babica. ;) lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: satin , torek, 06.06.2006 : 14:06:17
Polona kake lepe basike ;) in čestitke za ves tvoj trud :-* ;)
Mama se bo pa tudi kmalu unesla ko bo vidla kak fejst in nežen človek si! :)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , torek, 06.06.2006 : 14:20:31
Saj sem vedela, da bo šlo!  :) Maš pa živce za takšnele pesjanjke!

mojčica ti sporoča, da se pelje proti Horjulu in ima v avtu 10 žakljev hrane za mladičke in mamico, pasjem mleko, Frontline, Pratel, plenične podloge, neizmerno veliko optimizma in idej kako bodo ti mladički našli nove domove ... tako, da se bo naselila v Kalin pesjak za naslednjih 6 tednov...  ::)  :o Potem se bodo pa palčki začeli prikazovat!  ;D

nasmejana ostržka  ;D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Jana , torek, 06.06.2006 : 14:24:27
Vsi psi na ketnah (ponavadi na kmetijah) imajo ute, dobivajo hrano, vodo.

mojčica, zadnje vprašanje in komentar, saj mimo zgornjega citata enostavno ne morem:
Ali ti beres v Kajinem koticku samo tole temo? Si preskocila teme o Ninku, Lucki, tri-peresni deteljici, ki je k Poloni prisla vceraj, o Pikici,... (se nekaj sto podobnih tem je aktualnih in v arhivih), nekaj takih nesrecnezev bo v Horjulu najbrz ostalo za vedno, ker so bili na ketnah tako silno zadovoljni, da se sedaj nikakor ne morejo navaditi na bozanje roke, topel cloveski glas, vsakdanji obrok... in ker je Polona tako hudobna, jih ne da nazaj na ketno, za na kavc pa ne najde novih lastnikov, ce pa ze, pa psi nocejo z njimi.
Ja, ketna in obcasno pomije v pasjih skledah so res samo v pravljicah za otroke strasit.
Mater, res cudno, da se to dogaja samo nekaterim in da tem zgodbam sledimo iz dneva v dan samo nekateri.
Morda pa moram kdaj pa kdaj stran od racunalnika in do bliznjih kmetij - bo svet takoj veliko lepsi.

Mojcica, se gremo eno igro? Na razpolago imas Kaline mladice, da jim najdes nove lastnike - seveda pod pogoji, ki veljajo v Zavetiscu Horjul. Spremljaj jih, pomagaj Poloni, obenem pa isci za njih nove domove. Potem se pa tukaj spet beremo z lepimi in uspesnimi zgodbami, kako je svet lep in kako enostavno je najti dobre, skrbne in odgovorne lastnike za eno gardo mesanckov.

 :) Polona, kot je videti, ti za oddajo teh mrcin ni treba skrbeti.

PS: Kar nekaj primerov psov na ketnah, brez vode in hrane, si lahko ogledas na Primorskem, kjer psi po grickih zivijo v pravih pasjih nebesih ob cuvanju petih solat za svojega lastnika, ki vcasih pride, vcasih ga pa tudi po teden ali vec ni na spregled. Lastniki namrec zivijo drugje in lahko se bos prepricala, da jim je njihov pes deveta briga. Kolikor srecnezev najdejo, jih pohopsajo obalni zascitniki zivali, marsikateri pesjan pa si na tisti ketni najbrz zeli hitre odresitve. Take ali drugacne.
Verjamem, da iz svoje sobe tezko vidis kaksen tak primer. Tako je tezko tudi kaksen argument za svoja prepricanja stresti iz rokava.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 14:25:09
Citat
mojčica, lepo, da si povedala svoje mnenje. Sem te pa prosila, če ga lahko argumentiraš, tisto o rožicah mi ne gre najbolje razumeti. To, da pač nisi za uspavanje, tudi ne...zanima me, zakaj? Ker misliš, da je voda, hrana in ketna dovolj?

Zakaj?   :o:-X
Citat
Resnicno zivljenje pac ni vedno roznato, tako kot ga nekateri vidite cez ekran.

Citat
mojčica ti sporoča, da se pelje proti Horjulu in ima v avtu 10 žakljev hrane za mladičke in mamico, pasjem mleko, Frontline, Pratel, plenične podloge, neizmerno veliko optimizma in idej kako bodo ti mladički našli nove domove ... tako, da se bo naselila v Kalin pesjak za naslednjih 6 tednov...

Če se ne morim je Smetka plačana za svoje delo?  ;) ::)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: larson , torek, 06.06.2006 : 14:27:38
ma sem imela namen donirati kaj od opreme,pa sem se zdajle odločila, da raje doniram denar za Kalo in ostalo ekipo,ki je tam po tanovem,ker vidim,da je panika.

take bibe me vedno čisto ganejo,čeprav si nočem priznati.

lp, Nataša :-* :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 14:36:02
Citat
Morda pa moram kdaj pa kdaj stran od racunalnika in do bliznjih kmetij - bo svet takoj veliko lepsi
Okrog mene same kmetije.... :P

Citat
Mojcica, se gremo eno igro? Na razpolago imas Kaline mladice, da jim najdes nove lastnike - seveda pod pogoji, ki veljajo v Zavetiscu Horjul. Spremljaj jih, pomagaj Poloni, obenem pa isci za njih nove domove. Potem se pa tukaj spet beremo z lepimi in uspesnimi zgodbami, kako je svet lep in kako enostavno je najti dobre, skrbne in odgovorne lastnike za eno gardo mesanckov.

Jaz ljudi osveščam o pomembnost rodovnika in vsaj s tem naredim nekaj. :P Drugače imam pa dovolj drugega dela s študijem. ::) Vi pa ste za delo s psi dejansko plačani. Seveda lahko napišem kakšen oglas.... ;)

No ko bom pa imela toliko časa kot ga imajo nekateri na tem forumu pa za veseljem priskočim na pomoč. Vprašajte kašnega, ki razstavlja svojega psa in ima npr. doma plemenjaka..gotovo vam bo pomagal... ::) ....
Citat
Polona, kot je videti, ti za oddajo teh mrcin ni treba skrbeti.

Res ne. Maldički se hitro oddajo.

Citat
PS: Kar nekaj primerov psov na ketnah, brez vode in hrane, si lahko ogledas na Primorskem, kjer psi po grickih zivijo v pravih pasjih nebesih ob cuvanju petih solat za svojega lastnika, ki vcasih pride, vcasih ga pa tudi po teden ali vec ni na spregled. Lastniki namrec zivijo drugje in lahko se bos prepricala, da jim je njihov pes deveta briga. Kolikor srecnezev najdejo, jih pohopsajo obalni zascitniki zivali, marsikateri pesjan pa si na tisti ketni najbrz zeli hitre odresitve. Take ali drugacne.

Jah...življenje ni potica... ;) Prihodnost mladičkov se ne ve, zato je zame evtanazija nesprejemljiva in je pod nobenim pogojem ne podpiram. >:(

Citat
Verjamem, da iz svoje sobe tezko vidis kaksen tak primer. Tako je tezko tudi kaksen argument za svoja prepricanja stresti iz rokava.

 ;Dres zabavno na tem forumu ;D

Še enkrat evtanazija zdravih mladičkov je zame nesprejemljiva in pika. Povedala sem svoje menje in vi vaše izgovore.

Lep pozdrav


Naslov: Re: Kala
Poslano od: CAPKA , torek, 06.06.2006 : 14:39:30
mojčica je napisala,da živi v rožicah ,saj veste,kdo je v rožicah-upam,da se bo kmalu streznila.
Pozdrav!


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , torek, 06.06.2006 : 14:41:08
mojčica
Ja, po tem stavku mi pa res ne rabiš več kaj preveč razlagati svojih idej in nazorov in še bolj jasno mi je, da od tebe ni pričakovati nobene pametne pomoči! (razen da se ne strinjaš seveda!  ;D )

Polona, tudi mi bomo pomagali koliko se bo dalo! Za začetek ti pripeljem nekaj mehkih posteljinih podlog oziroma tiste zadeve, ki pride čez jogije, da bo mamici in malim toplo pod ritkami. Ko pride plača, pa še kaj!

lp vesela ostržka


Naslov: Re: Kala
Poslano od: satin , torek, 06.06.2006 : 14:51:12
Mojčica tole mi pa ni bili všeč, glede na delo ki ga Polona opravlja in vanj vloži celo sebe, za njeno požrtvovalnost, dobro voljo in veliko srce ni denarja, ki bi to poplačalo in glede na to koliko naša država nameni denarja za zavetišča in dobro brezdomnih živali NE NI DOVOLJ PLAČANE ZA DELO KI GA OPRAVLJA! In moram reči vsaka ji čast za njen pogum, jaz ga na žalost nimam, sem pa vesela da lahko včasih pomagam s tem da sprehodim kakega njenega varovanca.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 14:52:34
mojčica, prihodnost teh mladičkov je znana, ker se bom, kolikor je na meni, za njihovo prihodnost potrudila. Če misliš, da sem za svoje delo plačana, sva pa lahko takoj nekje drugje...futral jih bomo od zdaj naprej s tazadnjim shitom, evtanazija pa - ne glede na to, da se ti z njo ne strinjaš - po 30-ih dneh. Zdravljenje živali, ki ni zelo zelo osnovno, odpade kot knof od gat, seveda pa tudi vse mogoče in nemogoče neprespane noči in dudanja. Upam, da ti bo potem še bolj zabavno na tem forumu. Nisem te prosila za izjave pod pasom, pač pa za argumente. Če vprašam, zakaj si proti, ne izražam s tem svojega mnenja, pač pa tebe sprašujem po tvojih argumentih. Ja?


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Kimi* , torek, 06.06.2006 : 15:05:49
Jaz imam tudi nekaj posteljnih podlog doma, pa še kaj se bo sigurno našlo. Če prinesem na vaš štant na pikniku bo OK? Ni sicer ne vem kaj nekaj je pa le.

LPK


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 15:08:57
Super, pa spet bomo rabili kakšno deko, rjuho...slej ko prej bo mama Kala pustila, da ji pospravim prostor.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Teski , torek, 06.06.2006 : 15:15:15
Vi pa ste za delo s psi dejansko plačani.

Jaz se na samo financiranje zavetišč žal ne spoznam, ampak če iz tega sklepam, sklepam, da so za to plačani tudi v drugih zavetiščih (v mislih imam v bistvu eno - a verjetno ni edino), ki pa za očitno isti denar precej drugače dela - moram reči, da pač sklepam na podlagi tistega kar je brati. Če imaš dva delavca, ki sta enako plačana in eden dela svoje delo s srcem in drugi le "da cajt mine" - je velika razlika v kakovosti opravljenih storitev.

Kar se pa evtanazije tiče - saj vemo in poznamo debate na temo splav - žal se na tem področju ne pride do konca.

Če kdo misli, da bi določeno delo znal opraviti bolje, naj to raje dokaže - zaman kazat s prstom.
In, če bi se večina tistih, ki mečejo mladičke iz avta, jih zakopavajo v gnoj, utapljajo v rekah, puščajo v smeteh itd. raje odločili za evtanazijo (kljub temu, da gre za zdrave mladičke), bi bilo bistveno bolje, kot da uboga bitja prepustijo smrti v groznih mukah, ali na milost in nemilost sadističnim osebkom itd..
Še bolje, da bi se zavedali pomena preventive (sterilizacije) - a to je praktično že utopija.

Aja, še nekaj: življenje je potica - nikoli ne veš, kdaj boš ugriznil v lupino od oreha... (kot pravi nekdo, ki ga poznam)

LP, T





Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 15:48:05
Citat
Aja, še nekaj: življenje je potica - nikoli ne veš, kdaj boš ugriznil v lupino od oreha... (kot pravi nekdo, ki ga poznam)

Ta je pa dobra.  ;DSi bom zapomnila. ;)

Drugače pa res, glede splava, evtanazije bi lahko razpravljali še na dolgo, pa ne bi prišli nikamor, zato je škoda časa.

Bom napisala kašen oglas in poslala po internetu, v upanju da mladički dobijo odlične lastnike.

Vse čestitke Smetki, ki se zelo trudi in ohranja trezno glavo. ;)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: sarabenji , torek, 06.06.2006 : 16:33:40
mojčica pravi: ''hmmm...tako hudo pa spet ni. Morda v kakšnih izjemah. Takšnega primera še nisem videla v živo''
tisti, ki se s tem ukvarjamo, pa vidimo na tone tega... konkretna psica, na katero se nanaša ta tema, je ena takih...  žal ne gre za redke primere.

mojčica, praviš, da živiš med kmetijami... kako dolga je življenjska doba psov tam? koliko strelov v glavo je potrebnih, da pes dokončo zapre oči? koliko mačk se skoti in koliko od teh jih dočaka prvo leto starosti? koliko živali je sploh že kdaj videlo veterinarja? (da bi videli žival v neprimernih pogojih, ni vedno potrebna prekratka veriga in odsotnost vsakršnega zavetja)

pa še ena informacija glede plačanosti: večina odvzetih živali je odvzetih, ker so lastniki tak hud socialni problem, da ni za verjeti, da bodo kdaj zlezli na zeleno vejo...  nastanitev odvzete živali v zavetišču plača lastnik, ne občina... v takih primerih skrajne socialne stiske torej nihče, ker ljudje nimajo še zase za osnovne potrebščine... za take živali mora finančno breme prevzeti nekdo drug. v primeru zavetišča horjul so to  posamezniki/ce, društva (npr. repek in dzzž lj) in smetka, ki finančno breme z združenimi močmi nekako obvladamo.

lahko spoštujem tuja mnenja in pomisleke, tudi če so brcanje v meglo (saj imam tudi jaz verjetno bolj zmedene predstave o področjih, s katerimi se ne ukvarjam vsak dan). me pa žal tudi razžalostijo. lahko bi spisala še cel roman, a sem osnovno mnenje povedala. pa grem raje delat druge zadeve (za katere ne bo nikoli plačana  ;D ) ker itak pomirjena vidim, da vas je tule cel kup, ki imate tako stališče kot jaz.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 17:00:23
Citat
kako dolga je življenjska doba psov tam? koliko strelov v glavo je potrebnih, da pes dokončo zapre oči? koliko mačk se skoti in koliko od teh jih dočaka prvo leto starosti? koliko živali je sploh že kdaj videlo veterinarja? (da bi videli žival v neprimernih pogojih, ni vedno potrebna prekratka veriga in odsotnost vsakršnega zavetja)

To ni zadosten razlog da umrejo nedolžni mladički, ki imajo lahko lepo prihodnost. Nismo s to debato že zaključili? ???..ker ne pelje nikamor
 
Veliko plača občina.Da niti ne govorim še o prostovoljni prispevkih. Poleg tega je veliko ljudi ki želi pomagati.

Zavetišče Perun kar dobro služi... ::)

Denarja je dovolj, izgovorov pa vidim da še preveč. :-X

Naj samo omenim, da sem za mladičke dala že veliko oglasov in upam da bodo uspešni. V prihodnjih dneh bom seveda objavila še kakšnega. Namesto pisanja na forumu napišite kakšen oglas.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Žiži , torek, 06.06.2006 : 17:11:58
mojčica, sedaj si odšla pa res predaleč, prosim ne kvasi neumnih tja v tri dni, kako si med vsemi zavetišči našla ravno Perun, ki služi ravno na evtanaziji psičkov in iz katerega rešujejo pse razni ljubiteji živali, da jih lastnik ne evtanizira in plačujejo račune iz svojega žepa. Kaj si ljubitelica živali ali intrigantka.Ja tudi denarja je dovolj, samo nažalost ne tam kjer ga potrebujejo uboge živali.
Prosim prenehaj, in se opraviči vsem upletenim, za mladičke pa bo gotovo tudi brez tebe poskrbljeno.

LPbesna


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 17:21:46
Citat
Ja tudi denarja je dovolj, samo nažalost ne tam kjer ga potrebujejo uboge živali.

Denarja je v po vseh zavetiščih dovolj. Najprej se pozanimaj. ;) Seveda ne bodo rekli v zavetišču da ga je dovolj, ker se ne bodo branili še več prostovlnjih prispevkov. Izgovorov res vidim da ne manjka.  ::)

Napišite raji še vi kakšen oglas.

Perun ga ima pe še preveč in res je bilo neumestno.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , torek, 06.06.2006 : 17:25:33
Žiži ne sekiraj se preveč! Če si boš ogledala njena sporočila v ostalih temah, ti bo takoj jasno, da je dekle tudi v ostalih temah pravi "multipraktik"  ;D.
Žalostno pri celi zadevi je le to, da se dela norca iz vsega Smetkinega dela in truda in da ji je vseeno tudi to, da gre to na račun živali... kako zelo sloveceljsko...  >:(

eh ostržka


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Alba , torek, 06.06.2006 : 17:30:15
Mojčica prosim če ne primerjaš Smetkinega zavetišča s Perunom, ker je isto če bi primerjala kolo s Porschem ali pa še slabše. Pojdi obiskat kdaj Horjulce pa boš videla, kako se Polona trudi. Malo poračunaj vse stroške, ki jih Smetka ima z zdravljenjem, sterilizacijami, hrano in predvsem svojim časom. Tisti, ki je pripravljen vstajati vsaki dve uri za hranjenje malih bibic in s tem ne delati ravno uslug svojemu zdravju (ja Smetka spati človek mora), si zasluži spoštovanje!


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Gargamel , torek, 06.06.2006 : 17:31:23
Draga moja mojčica, danes si povzočila na forumu cel "full house" in dosegla, da smo se cel dan ukvarjali s teboj. Kar nikakor ne razumeš je, da ljudem, ki so ti neumorno razlagali, pojasnevali zadeve, dobesedno soliš pamet in sicer na kateri podlagi? Lastnih izkušenj? Noben ti nič noče, vsi ti samo razlagamo, ti pa se prav posmehuješ in kritiziraš ljudi, ki imajo za samo OGROMNOOOOO izkušenj, ogromno situacij, ogromno vsega! In hvalabogu, da je Polona plačana - edino kar je prav! Moraš pa se zavedati, da nas je ogromno tudi takih, ki za to nismo plačani, ki smo prav tako kot ti redni študenti, delamo nič manj kot 8 ur na dan, poleg vsega pa z srcem in dušo opravljamo nekaj v kar verjamemo - vsak dan! Imej vendar malo spoštovanja...verjamem da si pametna zato naredi pametno stvar in se poduči v takšnih stvareh, naberi si izkušnje, razširi si obzorje, vprašaj za stvari, ki jih ne veš...kakor ti je nazorno pojasnila že Jana - preberi si vsaj druge teme na tem forumu, če že ne drugega. Ker draga moja, ti primeri, ki jih še nisi videla v živo in ti primeri, ki so zate redki se na žalost živalic dogajajo povsod okoli tebe, vsak dan. In prej, ko se boš začela tega zavedati, prej ko se boš o tem podučila, prej boš lahko tudi sama pomagala...do takrat tvoja hvala ali graja ali posmehovanje ne pomeni nič! Če imaš vsaj kanček te morale, ki jo tako rada deliš okoli, potem te prosim, da prenehaš s tem (ali kakor ti je razložila Jana - za to obstaja druga tema).

Opravičujem se vsem tudi sama, ker odgovarjam na to pisarijo, čeprav ne spada pod to temo.

To je tema, posvečena Kali, njenim knedelčkom  :D in fantastični Smetki 8), zato te Mojčica prosim, da to spoštuješ.

Hvala in LP vsem ;)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Žiži , torek, 06.06.2006 : 17:32:33
ja prav imaš ostržek, res ni vredna nobenega komentarja več!!!

držimo raje pesti,da bo Kala dobra mamica in bo imela Polona čim manj dela.

LP


Naslov: Re: Kala
Poslano od: MaxyTT , torek, 06.06.2006 : 17:34:18
Joj, Mojčica, ohladi se že. >:( Namesto da tule energijo trošiš, se raje udeleži Janine "igre", ki ti jo je predlagala v svojem postu danes. Ko boš pa vsem našla srečne domove, pa zaradi mene lahko trobezlaš še naprej.

Polona, rabite kaj brisač, cca 40x85 cm, ene malo več, druge malo manj? So rabljene (za tuširanje), so pa čiste in nič strgane. Imam tudi nekaj starejših prevlek za odeje (material mislim, da je bombaž), ki jih ne rabim, pa se jih lahko potem po potrebi  razreže na manjše kose. Bi kaj prav prišlo?

LP


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 17:35:04
Takole mimogrede, če smem  ;D.. Kala me je pravkar pošteno nagonila iz pesjaka. Očitno ni več lačna  ;D. In jaz nimam pojma, koliko mladičkov ima, je pa zagotovo zaključila s kotitvijo.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , torek, 06.06.2006 : 17:37:47

Citat
Žalostno pri celi zadevi je le to, da se dela norca iz vsega Smetkinega dela in truda in da ji je vseeno tudi to, da gre to na račun živali... kako zelo sloveceljsko... 


Citat
Vse čestitke Smetki, ki se zelo trudi in ohranja trezno glavo. 


Citat
Joj, Mojčica, ohladi se že.  Namesto da tule energijo trošiš, se raje udeleži Janine "igre", ki ti jo je predlagala v svojem postu danes. Ko boš pa vsem našla srečne domove, pa zaradi mene lahko trobezlaš še naprej
Citat
Naj samo omenim, da sem za mladičke dala že veliko oglasov in upam da bodo uspešni. V prihodnjih dneh bom seveda objavila še kakšnega. Namesto pisanja na forumu napišite kakšen oglas.

Mladički so res luštni in prav zagotovo bodo našli primeren dom. ;)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 06.06.2006 : 17:37:56
O super, veš da pride prav! Trenutno je njeno domovanje povsem usrano, zeleno, krvavo..., pa sem se hotela lotit projekta čiščenja, ampak ji še na misel ni padlo, da bi mi to dovolila. Se bo pa čistila kar nekaj časa, pa unesla se bo tudi počasi. Se je še vsak  :P. Tako da bomo porabili tega kar nekaj.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: MaxyTT , torek, 06.06.2006 : 17:52:05
O super, veš da pride prav! Trenutno je njeno domovanje povsem usrano, zeleno, krvavo..., pa sem se hotela lotit projekta čiščenja, ampak ji še na misel ni padlo, da bi mi to dovolila. Se bo pa čistila kar nekaj časa, pa unesla se bo tudi počasi. Se je še vsak :P. Tako da bomo porabili tega kar nekaj.

Dostava jutri ali v četrtek popoldne, če ustreza? Danes bom vse preprala (na 90 stopinj, brez mehčalca bo v redu?), samo ne verjamem, da bo do jutri zjutraj suho.  Bom jutri poklicala in povedala, kako je stanje na fronti.

LP


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , torek, 06.06.2006 : 21:28:02
Mojčica, sama si na svojem planetu neumnosti, komaj sem se prebila čez vse tvoje kozlarije, nebuloze in ostalo sr...e. Od kod jemlješ vse to? :P

Smetka, nč bt, še kak dan, pa boš imela magnet na tazadnji, Kala pa na šnofli! :D

lp, Katarina


Naslov: Re: Kala
Poslano od: svrk , torek, 06.06.2006 : 21:45:50
Mislim, da je najbolje, da pustimo nekatere ljudi v njihovi jezi, ce se tako radi kopajo v njej. Naj ne vplivajo na nase pocutje.
Mene zanima, kako bo cmokom ime. Sigurno imajo nekateri ze kaksne ideje. Katarina, ali to drzi. Ceprav je res, da ste morali zadnje case ze vpreci svojo domisljijo zaradi navala malckov. Ampak navijam za vaju s Smetko, da vama ne bo zmanjkalo energije in idej.
Svrk


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , sreda, 07.06.2006 : 08:29:47
Noooo kaj se dogaja z Kalo in malimi?  :D

firbec ostržka, ki misli, da Smetka res nima drugega dela kot sedet za računalnikom in poročat  :-X ;D



Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , sreda, 07.06.2006 : 09:32:28
Jaz sem samo omenila, da se nikakor ne strinjam s sterilizacijo pred kotitvijo, ki bi bila zelo rizična za mamico v tako visoki brejosti. Poleg tega so mladički v tako visoki brejosti že zelo razviti in so psi oz. živa bitja, ki si zaslužijo živeti in si zaslužijo da se potrudimo in jim najdemo dober dom. Iz tega razloga sem napisala že več oglasov za mladičke


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 07.06.2006 : 09:52:13
Ena psička je mrtva, koliko je ostalih, ne vem. Me še vedno ne pusti zraven.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bina , sreda, 07.06.2006 : 10:01:48
Polona, drži se... tokrat je vsaj mama zraven (in niso samo dudarji :-\)

Če gre kdo med tednom popoldne pomagat Poloni, bi se mu jaz pridružila v Lj (ali pa kje na Gorenjskem)...

Mojčica: tebi pa samo tole: z mladiči je OGROMNO dela. Pa čeprav si plačan (kot si napisala). Še vedno je ogromno dela in ogromno odrekanja. Seveda, če skrbiš za tamale kot se-za-gre. Če pa vse delaš samo na pol, potem pa res ni veliko dela...

Upam, da bo Kala kmalu spoznala, da je Polona fejst in prijazna (fejst prijazna :D) ...


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , sreda, 07.06.2006 : 10:07:22
 :'(Upam, da bo z ostalimi vse v najlepšem redu.  ;)

Priporočam pazljivost, ker te lahko Kala ugrizne. Imam že slabe izkušnje s takšno zaščitniško mamico. Res je pa, da me pasja mamica ni poznala.

Citat
Mojčica: tebi pa samo tole: z mladiči je OGROMNO dela. Pa čeprav si plačan (kot si napisala). Še vedno je ogromno dela in ogromno odrekanja. Seveda, če skrbiš za tamale kot se-za-gre. Če pa vse delaš samo na pol, potem pa res ni veliko dela...

Zato sem Poloni tudi čestitala za trud. Sploh kdo bere? :P

Ena pusica za mladičke  :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 07.06.2006 : 12:50:31
A da me Kala lahko ugrizne...hmpf...a misliš?
Danes bom tako ali drugače preverila stanje, število in spol tamalih. Upam, da se bom uspela zmenit z  njo brez uporabe zanke. Zjutraj je bila precej huda, pa sem ji uspela vseeno pospravit, z roke mi je tudi jedla, ampak vseeno mi pokaže, da ni šale...


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , sreda, 07.06.2006 : 13:18:44
Citat
A da me Kala lahko ugrizne...hmpf...a misliš?

Ja, ne boše verjela ;) pes tudi grize - samo dobronamerno opozorilo.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Noli , sreda, 07.06.2006 : 13:22:13
Lepo te prosim mojčica da se malce izklopiš  >:( , tile tvoji nasveti res presegajo vse meje dobrega okusa   :o. A se ti res zdi, da je to prva nezaupljiva žival v Horjulu?

LP Noli


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bloody_mary , sreda, 07.06.2006 : 13:24:36
Mojčica, eno vprašanje. Kolk si ti stara? A ti res ne znaš odnehat? Še kakšen majhen otrok bi očitno prej dojel zadeve, kot pa ti. Ko berem ta tvoja sporočila mi kar slabo ratuje.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , sreda, 07.06.2006 : 13:32:04
Toliko o zahvali za vse napisane oglase.  :-XLepa beseda lepo mesto najde, vendar na tem forumo jo zelo težko nadjdeš   :-X

Lep pozdrav in veliko uspeha pri oddaji.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , sreda, 07.06.2006 : 13:33:32
Mah, Smetka, daj, daj, kva bi not hodila, pa nosila svojo glavo na pladnju - not jih pusti, kar bo, pa bo. Valda ne boš reskirala kakega ugriza za to, da vidiš, če je vse ok, al kva? ::)
Skozi rešetke jih futraj, šlauf z vodo imaš tudi pri roki, ko bodo pa tamali dost veliki, pa naj jih posvojitelji ven dobijo kakor vejo in znajo, pa tut če grejo na ketno. bodo vsaj živi.

lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , sreda, 07.06.2006 : 13:33:49
Lepa beseda lepo mesto najde, vendar na tem forumo jo zelo težko najdeš  :-X

Lep pozdrav
x


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 07.06.2006 : 13:40:28
mojčica, meni je dovolj. Tema je bila v osnovi namenjena eni ubogi pasji duši, ki je životarila nekaj let v pomanjkanju osnovnih reči za preživet. Zdaj je tu, skupaj z x številom mladičkov in ta hip vsaj s hrano, vodo, streho nad glavo in na varnem. Punci se bomo potrudili dopovedat, da je temu res tako in priložnosti za naučit se ugriznit ne bo dobila, prav tako bomo poskrbeli za nov dom za mladiče in za nov dom zanjo. Kakršnokoli tvoje sporočilo v to temo, ki se ne bo nanašalo na kaj od zgoraj naštetega, bom zbrisala. Dojela sem, da bi rada nekaj nekomu sporočila, kaj in komu sicer ne vem čisto dobro - ta možnost ti ni odvzeta. Kjer želiš...to temo pa pusti tistim, ki jim je namenjena. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 07.06.2006 : 15:42:41
Na zanko je šlo, ampak je hotela odnesti hrano:
http://www.moj-album.com/slike/1601452/l3fouOFzqGX7kkBJ.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/IROr3McJxoZTItLs.v.jpg
Ko je stran od mladičev, jo lahko pobožam:
http://www.moj-album.com/slike/1601452/frNIaK7qtlIE5jJ7.jpg
Ostalo ji je sedem otrok, štirje samčki in tri samičke:
http://www.moj-album.com/slike/1601452/jEG7u3whp0UUOmIZ.jpg

Upam, da bo tako tudi ostalo.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nutella , sreda, 07.06.2006 : 18:45:26
Ja, božica, še ni razumela, da ji nič nočeš. Na tejle sliki s posodico v gobčku se mi je pa čist milo storilo, kako jo skrbi, da bo spet stradala. :-\ Si pa upaš, Polona, božat tole žverco, k ti je pet minut prej grozila. 8) Ta mali so pa itak sladki. :-* Sedem otrok, kako pravljično.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.06.2006 : 19:46:05
Sedem otrok, kako pravljièno.

rojenih na 6.6.2006. Hehe  [


Naslov: Re: Kala
Poslano od: sarabenji , sreda, 07.06.2006 : 19:50:45
eh, ja, me je tale tema prav ''udobrovoljila''... resno, nasmejela sem se do solz, nekaj parov začudenih oči sedaj mežika vame, kot češ: ''kaj ti pa je?''  

konec koncev je punca prestala kotitev, večina otrok je preživelih in to je najbolj pommebno... in o tem se celo VSI tule strinjamo (neverjetno, vsaj o nečem, kaj?)  :)

predlagam pa sledeče: tisti, ki imajo pomisleke glede sterilizacije brejih psic in mačk, naj poskušajo sami oddati leglo mešancev z nemškimi ovčarji (ali običajnih tigrastih in črnih muckov) v dobre domove... pa naj imajo takih nekaj bunk, ki lulajo, kakajo in veliko pojedo, do oddaje v nov dom pri sebi doma.

ko bodo te bunke pri njih odraščale, spraskale ali zgrizle cel kup predmetov, že zdavnaj ''dozorele'' za sterilizacijo in kastracijo, posvojiteljev pa ne bo od nikoder, se bodo začele misli vrteti v drugo smer... klicalo bo mnogo ljudi... imeli bi majhnega kužka, dolgodlakega... imeli bi belo muco... ali tigrasto s širokimi progami... bunke bodo pa še kar tuaj, rasle bodo in počasi bo pasje bunke treba začeti učiti osnovnih povelj... posvojiteljev pa še kar od nikoder... misli se bodo zaokrenile...

preprosto začneš razmišljat drugače... dojameš kruto resnico... sem sama šla skozi to preobrazbo... dojela, da niso vse živali zaželene na tem svetu. žal je tako. posvojiteljev je v sloveniji bistveno manj kot je živali, ki potrebujejo posvojitev.  zakaj menite, da gmajnice v teh dneh ne sprejemajo mačk? (morda so jih spet začeli, a zagotovo jih vsaj nekaj dni zapored niso)  ker so povsem zabasani. zakaj se v kartotekah dzzž lj vsak dan nabere nekaj novih legel mladičev, ki pri lastnikih ali najditeljih čakajo na posvojitev? ker jih ljudje sami ne morejo oddat. ker je preprosto preveč teh živali. in premalo posvojiteljev.

z vsakim leglom, ki pride na svet in jih prizadevno oddamo, zasedemo nekaj posvojiteljskih mest. ta mesta bi sicer pripadla revežem iz zonzanija, peruna ali od kje drugje... tako pa bo oddanih kup mladičev, enako število psov in mačkov, starih leto dni ali več, pa ne bo zanimivih za nikogar. ko pa je vendar dovolj luštkanih bunkastih mladičkov, med katerimi lahko posvojitelji izbirajo! mladiči, stari leto dni (poglejte denimo piško in bridge-a iz arhiva, kako dolgo sta čakala dom!), so ob trumi komaj skotenih otrok nezanimivi. in večinoma množično evtanazirani po večini zavetišč.

torej nas vztrajanje na stališču svetosti življenja (iz katerega izpeljemo moralno nedopustnost steriliziranja brejih samic) v praksi pripelje do sledečega: življenje nerojenih mladičev je bolj sveto od življenja že rojenih mladičev.  še kdo razen mene vidi tu en tak paradoks?

osebno sem v nekaj letih premlevanja takih moralnih dilem prišla do zaključka, da je bolje odpraviti nekaj nerojenih mladičev in posledično rešiti enako število že rojenih mladičev. že večkrat sem kakšno brejo samico peljala na sterilizacijo in bom to verjetno primorana narediti še večkrat. kar ne pomeni, da se zraven ne gabim sama sebi. ampak vem, da je v sloveniji preveč živali. preveč, da bi vse med njimi dobile nov dom. mnoge med njimi bodo ravno zaradi tega neizogibno ubite. se mi pa  potem že zdi bolj sprejemljivo, da se odpravi nekaj kepic, ki še niso rojene, kot pa nekaj leto do dve starih živali, ki so povsem priljudne in ob prihodu ljudi v zavetišče lajajo in praskajo po vratih, češ: ''tukaj sem, pridi se igrat z mano!''

morda je oboje umor. a dokler lastniki ne bodo sterilizirali in kastrirali svojih živali, se vsem tovrstanim umorom (torej evtanazijam zaradi gneče v zavetiščih in sterilizacijam brejih samic) ne bomo mogli izogniti. to je dejstvo.

lahko tule moraliziramo do nezavesti, a mnoge živali se skotijo ravno zato, da jih lastniki potem ne morejo oddat, jih nato zavržejo, pridejo v zavetišče,  tam jih tudi ne oddajo in po 30ih dneh so ubite... se dogaja kar naprej. vsak dan. ne le na tiste dni, ko smetka na tale forum napiše, da upa, da s sterilizacijo ne bo prepozna...

ena od ocen za slovenijo je 4000 zapuščenih živali na leto, torej več kot 10 vsak dan. koliko od teh je posvojenih. kaj se zgodi z ostalimi?

(se opravičujem za tole dolgo pisanje. žal o teh zame bolečih zadevah ne znam govorit na kratko.)




Naslov: Re: Kala
Poslano od: bloody_mary , sreda, 07.06.2006 : 20:30:16
Bravo sarabenji, odlično napisano. Upam, da bo nekaterim dalo misliti.

Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaja , sreda, 07.06.2006 : 20:33:16
Sara, bolj se ne bi mogla strinjati s teboj. Za tokratno rundo bunk bomo vsi po svojih moceh zavihali rokave, da bomo vsaj malo pomagali Smetki.

Pocohaj vse kosmate (b)ucke, ki z zacudenimi ocmi strmijo vate. :) lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , sreda, 07.06.2006 : 20:51:57
Sarabenji, zelo realno napisano. Mi je dalo misliti.... ::) Vsaj nekdo, ki je olikan in lepo obrazloži zadevo.

Citat
preprosto začneš razmišljat drugače... dojameš kruto resnico... sem sama šla skozi to preobrazbo...


Vseeno skozi to preobrazbo ne bom nikoli šla in se iz tega razloga tudi nisem odločila za vet. faks. Če bi imela doma polno kepic jih ne bi mogla dat usmrtit tudi, če je resnica še tako kruta. Pač nisem tak človek in nikoli ne bom. Ni me pa treba zaradi napisanega zopet linčat.

Imam pa še eno vprašanje; "Zakaj so pa potemtakem mene vprašali, preden sem šla psičko sterilizirat, kdaj se je psička nazadnje gonila in če je kakršnakoli možnost da je breja?"





Naslov: Re: Kala
Poslano od: Byron , sreda, 07.06.2006 : 20:55:59
Oglašam se malo z zamudo. Gospodična Mojčica je res vzbudila mojo pozornost.
Predstavila se je z moraliziranjem, zavistjo in celo cinizmom.
Za vse to pa ni prostora pri resnični pomoči živalim.

Polona, želim vam veliko uspeha pri vašem prizadevanju.

lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 07.06.2006 : 21:25:47
mojčica, zato obstajata dva razloga:
- so veterinarji, ki so vase in v svoje znanje sigurni le v primeru, ko je vse "na svojem mestu",
- najbolj optimalen čas za sterilizirat samičko je pred prvo gonitvijo oziroma v sredini med obema ciklusoma.

Tako je takrat, kadar imaš možnost za ravnat optimalno. Kadar je nimaš, je sterilizacija pri dobrem veterinarju možna tako, kot sem ti že opisala: kadarkoli, v primeru brejosti pa do začetka kotitve. Z vsemi nami, sem prepričana, se da povsem normalno debatirat, če imaš argumente, o katerih se debatirat da. Vse ostalo je...kr neki. Vsaj jaz se trudim povedat ravno nasprotno od tistega, kar si napisala...če bi doma imela vse polno kepic, jih ne bi mogla dat evtanazirat...dajmo delat v interesu živali. Misliš, da ne potrebujejo le enega človeka/družine le zase? Jim lahko zagotoviš vse, kar potrebujejo oni - ne ti - zato, da bi bili zadovoljni? Ti povem, da ne. Pa če se še tako trudiš...

Kala mi zdajle zvečer ni pustila "preštet" malčkov.

Byron, hvala. Lp vsem


Naslov: Re: Kala
Poslano od: sarabenji , sreda, 07.06.2006 : 23:05:06
mojčica, napisala si: ''Če bi imela doma polno kepic jih ne bi mogla dat usmrtit tudi, če je resnica še tako kruta''

hja. se ne bi bolj mogla strinjat s tabo...

pa tudi smetka... zakaj misliš, da hrani mladičke po steklenički? kar nekaj jih je v tem trenutku pri njej v taki oskrbi... pa desetine jih je že bilo. in žal jih bo še mnogo. koliko dela je potrebnega, koliko sredstev in koliko sekiranja, ko gre kaj narobe (in kaj narobe gre vedno, le izjemoma ne). koliko ''lažje'' bi bilo preprosto peljat mlade kepice na evtanazijo! no, ti zagotavljam, da smetka tega še ni naredila, razen če je žival že poginjala (po veterinarskih merilih za določanje agonije - nepovratnega stanja pred smrtjo). za povrh pa je kar nekaj teh malih nadebudnežev v njeni oskrbi čudežno preživelo, ko so jo že vsi tipali po čelu, čemu se trudi z živaljo, ki ji ''evidentno'' ni pomoči.  

''pač nisi tak človek in nikoli ne boš'', pišeš dalje. kakšen pa je tak človek? morda tisti, ki ima mnogo izkušenj? (v tem primeru z oddajnjem živali, ko ti postane jasno, kako težko je najti dom za stotine živali vsako leto) ali je tu namig na kaj tretjega? če je tak človek letelo na izkušenega, lahko rečem le to: izkušnje lahko dobijo le tisti, ki se odločijo za konkretno delo z živalmi. izkušeni ljudje (torej taki ljudje) pa se ubadajo z živalmi predvsem zato, ker jim ni vseeno in ker so za živali pripravljeni narediti kaj več kot le leporečiti.

''skozi to preobrazbo ne bom nikoli šla''... če boš enkrat imela sredi poletja, ko ni posvojitev, ker so vsi na dopustih, doma 15 mladih muckov, ki bodo čakali na nov, boš spremenila mnenje. še vsak v taki situaciji ga je. sredi septembra so otroci, ki so prišli stari 2 meseca, stari že 5 mesecev. ljudje te kličejo, a bi imeli mladega. (kaj hudiča pa je 5-mesečno mače?!? starček?!?) bodo raje počakali jesenske mladiče. kličejo trume ljudi, a oddaš denimo le štiri mladiče. 11 jih ni zanimivih. nihče, ki bi imel primerne pogoje, jih noče.

draga mojčica, s tako situacijo se v dzzž lj srečujemo vsako leto! trenutno je v kartotekah kakih 150 mačkov, ki iščejo dom, pa vsak dan vpišemo kako novo leglo! morda ne boš šla skozi tako preobrazbo, a to lahko pomeni le eno: da nisi dobro dojela, kaj ti skušam dopovedat. to pa je sledeče: ni dovolj domov za vse živali, ki pridejo na ta svet.  slej ko prej jih nekdo nekje ubije. je pa potem že bolje, da se jih odpravi, preden pridejo na ta svet, mar ne?

ti imaš seveda v mislih le eno potencialno leglo, ki bi ga imela doma. ja, si lahko predstavljam, da bi jih zavzeto oddajala, da ne bi razmišljala o evtanaziji. da ne bi razmišljala o sterilizaciji breje samice, če bi se zatekla k tebi. tule med forumovkami nas je cel kup, ki že vrsto let jemljemo mačke s ceste, jih ''začaramo'' v socailizirane in zdrave ljubljence in jih oddamo v nov dom. in tudi me nikoli ne razmišljamo o tem, da bi te mačke zvozile na injekcije, tudi v najhujših obdobjih, ko se te živali v trumah zlivajo nad nas. ker pa se z zadevami ukvarjamo širše, imamo nekoliko drugačno perspektivo.

kar vidim vse tiste mačke, po vseh koncih ljubljane, iz domžal, kranja, medvod, iga, vrhnike itd., ki so jih ''omogočili'' ljubeči lastniki mačk, ki svoji samici privoščijo ''naravno'' življenje. ali pa želijo enkrat imeti mladičke, ko so pa vendar tako ljubki. ali so zamudili sterilizacijo pred prvo gonitvijo, breje samice pa seveda ne bodo dali sterilizirati. mnogi od teh mačjih otrok pristanejo v dobrih domovih, še več od njih v slabih. mnoge pa so tudi utopljenje, zavržene, žive zakopane, podarjene za hrano kačam itd. ker vidim zadeve tako, na vseslovenskem nivoju, nisem v dilemi, kaj mi je storiti, ko dobim v roke brejo samičko.

ker vsem trenutnim 150 mucam v kartotekah želim dober dom in vem, da bo 5 odpravljenih mladičkov omogočilo posvojitev 5 že skotenim. se ponavljam, vem, a rada bi, da bi mojčica dojela, kaj ji skušam dopovedat. izjava tipa ''nisem tak človek'' in ''nikoli ne bom šla skozi preobrazbo'' mi namreč dajejo misliti, da nisi dojela bistva mojega pisanja. ne gre za to, da si želi kdo tukaj odpravljat mladiče. gre za to, da v tem svetu, kjer ni dovolj domov za vse živali, poskrbimo najprej za tiste, ki so že med nami. če želiš tudi drugače: za tiste, ki so po mnenju strokovnjakov psihološko na nivoju 3- do 5-letnih otrok. in se zato odločamo za manjše zlo - odpravljanje še nerojenih mladičev. ker sicer bodo štirinožne ustreznice 3 do 5-letnih otrok po 30ih dneh nekje daleč stran od moje dnevne sobe, pa vendar tako resnično, odpeljane na neko kovinsko mizo, uspavane z narkozo in potem usmrčene z odmerkom T 61. priskakljale bodo do tiste mize, morda lizale roke tistim, ki jih bodo dvignili nanjo. ko jih bodo dvignili z mize in vrgli v zmrzovalno skirnjo, bodo le še truplo. se dogaja vsak dan, razumeš? lahko si zamišljam vsako od teh bitij, tudi če so daleč od mene. zame niso te živali nič manj resnične kot otroci v trebuhu mačke, ki jo pestvam v naročju.  

taki ljudje, ki smo šli skozi preobrazbo (torej zagrizli v organizirano delovanje na področju zaščite živali), se zavedamo teh vsakodnevnih umorov, ne da bi nas kdo posebej opozarjal na njih. pojdi si malo pogledat statistiko peruna, zonzanija ali kakega tretjega zavetišča, če mi ne verjameš. in zato se odločamo za odpravljanje mladičev, če imamo možnost odločat o tem. in zato izobražujemo ljudi, naj sterilizirajo svoje živali. in zato sem porabila eno uro svojega časa, da sem skušala jasno oblikovat svoje misli. ker upam, da bo ta moj post prebralo ogromno ljudi in da se bo kdo zamislil.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Tecka , sreda, 07.06.2006 : 23:26:03
Ta teden bom jaz dopoldan bolj težko, ampak drugi teden je možno, da bi imela jaz kaj dopoldan èasa, tako da se lahko zmenimo za kakšen dan.
No natipkaj, če boš šla takrat se ti prilepim.
Sarabenji: BRAVO! Se čisto strinjam.
In Mojčica: Do zdaj sem bila tiho, pa mi ne da miru... Potem tudi noseča ženska, ki ima po možnosti že otroke in nima primernih razmer boljše, da ne splavi? Oziroma ti nebi, četudi otrok živi v slabih razmerah, slabo hranjen,... Boljše da živi, pa čeprav lačen, žejen, brez strehe nad glavo, samo da živi.
No nekateri me čudno gledajo, ko enačim živali z otroci, pa ne morem drugače, ko so si tako podobni: nedolžna bitja, dokler jih svet ne pokvari, veseli, brezskrbni, in predvsem odvisni od nas...
lp
T.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , četrtek, 08.06.2006 : 07:28:00
Kala mi zdajle zvečer ni pustila "preštet" malčkov.


Ja, to sem pa videla.... oz.bolje rečeno SLIŠALA. Ko bi ona vedela, da želi Smetka njej in malčkom resnično le najbolje... :-\

lp, Katarina


Naslov: Re: Kala
Poslano od: luna7 , četrtek, 08.06.2006 : 11:04:42
Juhu, Smetka vse čestitke in - vem, da bo ta trud poplačan... ;) že s tem, da so vsa ta tri bitja (s podmladkom) na boljšem ;D. Že hitim s pomočjo, da morda še kje staknem kakšne stare zadeve, ki bi bile uporabne (deke, brisače, rjuhe...).
Želim, da se bo Kala kmalu omehčala, pa ti dovolila bližje. Verjamem pa, da je imela kar naporno, čeprav lepo spremembo za sabo. Zato verjetno rabi več časa za dojet vse to.
Držim tačke zate Smetka  ;) in za vse črne štručke :-*, da se bodo čimbolje odrezali in ti pomagali - skupaj z nami.

 en pozdrav vsem  :D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , četrtek, 08.06.2006 : 12:05:44
Kala je dojela, čemu služi zanka in obvlada protiukrepe:
http://www.moj-album.com/slike/1601452/8wypkHdCZpz30hOn.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/lw9jEhZIF0K3G4QS.jpg

Ampak mladičke je treba preštet....bibe male so zadovoljne, debele, luškane:
http://www.moj-album.com/slike/1601452/RgJGi8WpGxsVvlLa.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/T7EpWL5IReoi2SF_.jpg

Ja, saj jo čisto razumem. Dobesedno s popadki in sredi kotitve je bila odpeljana iz okolja, ki ga je poznala. Kje mi pa piše, da ji nič nočem...saj bo počasi. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: mojčica , četrtek, 08.06.2006 : 12:54:57
Kakšni cortki! :) :-*

Tudi pri psih se vedno najde dovolj ljudi ki želijo pomagati. Več se mora delati na preventivi; pse sterilizirati/kastrirati, osveščati kupce naj ne kupujejo nerodovniških psov, osveščati ljudi koliko psov potrebuje domove, dat še več oglasov...

Ker se oglašajo interesanti za mladičke, prosim če mi lahko napišete odgovre na sledeča vprašanje, in sicer:
Kdaj bodo mladički na voljo za ogled?
Kdaj boste mladičke oddajali?
Kakšni so pogoji za posvojitev? (Najboljše da pripopate kakšen link)
Se morda ve s kakšnim psom je bila psička parjena? Kakšne velikosti je bil samec?
...

Hvala za odgovore.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: babyjazz , četrtek, 08.06.2006 : 13:08:21
 Zavetišča, pokajo po šivih. Psov in mačk (in ostalega ) je postalo enostavno preveč. Se ti ne da dopovedat, da je večina ljudi sto let za leseno žlico pri odnosu do živali. 


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Ora , četrtek, 08.06.2006 : 13:09:31
Mojčica, pa saj je povsod navedena Polonina telefonska in naj se potencialni posvojitelji javijo njej in bodo iz prve roke izvedeli vse odgovore na njihova vprašanja.



Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , četrtek, 08.06.2006 : 13:45:10
Dajte nehat noret v tej temi, prosim...
mojčica, kot je napisala Ora, moja tel. št. je 051/30-44-35. Tisti, ki jih zanimajo mladički ali mama, naj pokličejo. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: feminine , četrtek, 08.06.2006 : 20:53:08
Takole na kratko lahko rečem: če bom v naslednjem življenju brezdomček, pridem v Horjul :)
Smetka, vem, da tole velikokrat slišiš pa vseeno - ko bi le bilo več takih angelčkov. Resnično občudujem vašo voljo, pripravljenost in željo pomagati.. in pa, hm, živce :) Zlata ste vredni in horjulsko zavetišče je nekaj najboljšega, kar se je slovenskim brezdomčkom lahko zgodilo.

Ker sem pa ravno tu v tej temi z malimi bibami, imam tudi nekaj predlogov za imena :) : Stanko, Vladek, Vili, Tomi (še nekaj sem jih imela na zalogi, pa so zbezljala iz glave  ::) ).

Mirno noč vam želim,
Ana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 10.06.2006 : 15:32:13
Situacija se umirja, zraven me sicer ne spusti, ampak je dojela, da jo počakajo...vsi malčki so tudi okej. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , sobota, 10.06.2006 : 16:04:20
Reva uboga! Saj bo dojela, da jim nič nočeš! Saj sploh nočem pomisliti kaj in kolikokrat s ji je zgodilo, da so maldički pred njo ...  :-X :'(

Za tole bejbo sem pa res prav srečna, da je prišla do Horjula! (smetka pa najbrž malo manj od mene  :-X ;D)

Držite se!

ostržkla


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 12.06.2006 : 19:47:11
Kala se me je danes prav razveselila. To ne pomeni, da grem lahko kar k mladičkom, ampak ni mi je treba več z zanko ven vozit, se pusti pripet na navaden povodec...pridna punca je. Mladički okej. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , torek, 13.06.2006 : 13:16:15
Tekma Smetka: Kala! Trenuten rezultat 1:0 za Smetko, vendar so nasprotnice v veliki številni premoči! Tekme še zdaleč ni konec in tako še ni dokončno kdo napreduje v polfinale!  ;D

 :D fuzbalskonavdahnjena ostržka


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , četrtek, 15.06.2006 : 20:19:09
Smetka! Kaj pa zdaj pravi Kala na tvoje obiske? Je revica že dojela, da ji hočeš samo dobro? Vsakič, ko pomislim na njeno zgodbo me stisne pri srcu...  :( n še bolj me stisne, ko pomislim dabi prišla v kakšno drugo zavetišče!

eh ostržka

Hvala bogu za Horjul!  :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , četrtek, 15.06.2006 : 20:27:09
Ja, bejba je čist hepi, ko me zagleda. Si sicer ne drznem šarit po tamalih, ko je ona v pejaku, se še vedno raje posebej menim z njo in njimi, ampak razlika je več kot očitna...Za jutri obljubljam nove fotke.

Okej, Tinka, Ajda, Metka, Dudek, Dunga, Pinto, Pele. Prav? Upam, da ni kdo od njih kakega avtogola pribil, pa si nakopal ful zamer  ;D ;D...


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 17.06.2006 : 14:38:31
http://www.moj-album.com/slike/1601452/lg3zntfMM6u16YSt.jpg

Pa še mortadele:

http://www.moj-album.com/slike/1601452/vfMdS8t0GvJjooBl.jpg


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Žiži , nedelja, 18.06.2006 : 11:03:42
Tele maotadele so pa res tanartabulš.
Mamica Kala pa res dobra mamica, se ji prav vidi kako se boji za svoje mortadelce.

LP


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , nedelja, 18.06.2006 : 20:20:04
Pa videti je, da se je Kala že zelo unesla. Videla sem jo, kako je šla lepo na povodcu ven na sprehod, medtem pa smo imeli priliko spoznati eno od mortadelc..... in spet me zobje bolijo od stiskanja. :D

lp, Katarina


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , ponedeljek, 19.06.2006 : 12:39:29
Temu se pa pravi spanje pravičnega!  :)  Bibe uboge male, kako blizu nebesom ste bile!  >:(
Počohaj tole hudo Kalo še v mojem imenu!

lp ostržka


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , sreda, 21.06.2006 : 21:20:12
Kaj dela pasja mama? Upam, da se ji vsaj renčat ne da v tej vročini več!

cvika ostržka


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 21.06.2006 : 21:33:43
Zdaj že mladiče klofa  :P. Smotka.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , sobota, 01.07.2006 : 22:32:24
Mortadelce so že MORTADELE! Kar poglejte:

http://www.moj-album.com/slike/76039/y0qF6bE3ePBt43Dj.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/76039/88J8IP7QeUyWTkbL.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/76039/shp9HiQIK5I_WQvi.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/76039/GpTF_DoI7yZVPKEj.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/76039/1_eEpeGw4k_1dHiU.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/76039/6IuQeN2mu10vCARg.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/76039/0XRZsLREsUA7No1r.v.jpg

S fotografiranjem sem začela tako, da so bile te pasje kepe vsaj 2 m stran od mene, potem pa jih je moje navdušeno gruljenje in vzdihovanje spravilo v pogon in "malo sem malo tja" so počasi prikobacali do mene - napol čepeča sem poskušala dobiti nekako najbolji kot za fotke. Na koncu pa sem bila kot mati kokoš, kjer so izpod mene kukali samo pasji repki in tu pa tam kaka mala kosmata ritka. ;D :-*. Mama Kala je bila v bližini, občasno prišla v kontrolo, a me ni pojedla! :D

lp, Katarina


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , nedelja, 02.07.2006 : 18:46:52
Danes smo pa tudi me poslikale te mortadelce, ki so se ravno zbudile in iskale mamine seske, ker jih niso našle, so se pa na prste obesile.  :D :D
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/5xquUb0UyohT9A2l.v.jpg
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/zsHkxjbhXI8yNxBb.v.jpg

Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , četrtek, 06.07.2006 : 15:54:12
Še dobrih 14 dni, pa bodo lahko odšli v nove domove. Od vseh imata dva samčka načeloma nov dom.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaja , sobota, 08.07.2006 : 20:20:02
Male bibice so me cisto ocarale: :-*
http://baguette.moj-album.com/album/54925/?os=3993373
http://baguette.moj-album.com/album/54925/?os=3993370
http://baguette.moj-album.com/album/54925/?os=3993367


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 08.07.2006 : 20:35:42
Kala je danes tako zbutala enega od svojih fantkov, da ne more uporabljat prve tačke, se trese in joka. Upam, da mu je polomila le tačko in da kaj hujšega od tega ne bo. Dovolj jih ima...očitno jih bom morala ločit, preden še komu kaj naredi...
Sicer je pa to ena simpatična in prijazna psica...ki ima le dovolj otrok iz svojega x legla...


Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaja , sobota, 08.07.2006 : 20:43:36
Ubogi malcek, upam, da bo vse OK. Kala pa si verjetno res ze zasluzi pocitek, zal pa to pomeni vec dela za Smetko. :( lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: arončka , ponedeljek, 10.07.2006 : 22:54:33
Kako je z malčkom in njegovo tačko?


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 10.07.2006 : 23:15:41
Tačka bolje, malček cel pa ne preveč dobro.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: MaxyTT , torek, 11.07.2006 : 05:46:36
Še vedno joka?
Upam, da bo v redu in da je tole le prehodno!

LP


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Žiži , četrtek, 13.07.2006 : 11:44:09
Polona

kako je z malčkom, si jih morala ločiti?

LepDan


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , četrtek, 13.07.2006 : 18:17:20
Ne vem sicer, če je mali že povsem o.k., počutil pa se je mnogo bolje, ko sem ga videla 2 dni nazaj...

čudodelka, kajne?  ;D

lp ostržka


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , petek, 14.07.2006 : 21:43:05
Mali je okej, se jutri seli iz hiše nazaj k svojim. Nisem jih ločila, le manjše "popravke" okoli hranjenja in ostalega reda sem uvedla, pa je dosti bolje...


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 19.07.2006 : 10:23:18
Včeraj so bili malčki stari 6 tednov in prvič cepljeni proti kugi. Dva fanta gresta v nov dom skupaj 30.7., eden odhaja prihodnji teden za družbo novofundlandki, ki je ostala na treh nogah...še en fant in tri punce, pa seveda Kala iščejo nov dom. Kala bo pred tem sterilizirana.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nutella , sobota, 22.07.2006 : 18:26:36
Tile fantje in dekleta so pa že taki korenjaki, da samo gledaš. Smetka je uspela (kot da tega nismo pričakovali ;)) tako skulirat Kalo, da je sploh več ne moti, če se kdo ubada z njenimi mladiči, sama pa itak pride vsakogar pozdravit in se tudi pocrklja pri tebi. :D Ne morš verjet, kakšna sprememba. Tudi do tamalih je bila dokaj tolerantna, je pa res, da jih ima rahlo dovolj. ;) Sedmerica je pa vedno bolj živahna, nagajiva (nekdo mi je med fotkanjem odnesel ključe >:( ;D), vsakič so večji in lepši, tudi razlikujejo se med seboj, predvsem pa je pomembno dejstvo, da mladina ohranja tradicijo horjulskih borb. ;D
http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/ZaYTboRGd_oEaIQC.v.jpg

Kala se je okrepila in postala zadovoljna in prijazna kužica. :)
http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/M0I2tHsmH77lQFi2.v.jpg

Več slik malih bib v albumu.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: sarabenji , sobota, 22.07.2006 : 19:05:03
ključe ti je odnesel, kaj?  ::)

''kakšni super ključi, ziher zraven spada en udoben avto in prostorno stanovanje, to je u ibr kul, se bom jaz kar tja preselil, ko mi sestre tle skozi neki najedajo, mama, jaz grem, čav!''   *in odcinglja s ključi v gobčku*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 22.07.2006 : 21:05:15
Iz Kalice res še nekaj bo. Prepričana sem, da bo kmalu tudi povsem združljiva z ostalimi prijaznimi psi...in da si želi le nekoga, ki mu bo lahko prav zvesto hodila za petami. Prijetna dama.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , sobota, 22.07.2006 : 22:05:58
A je punca končno ugotovila, da je na varnem? Joj, če se samo spomnim štarta! Eh Smetka, svaka čast za tole babo in njenih 7 štrukljev!

lp ostržka



Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , nedelja, 23.07.2006 : 10:30:37
Če mene vprašate, bi njena preobrazbe gotovo sodila tudi v rubriko "stilske preobrazbe", saj se ni spremenila le na zunaj, se pravi v dlako in postavo, ampak se ji je spremenil lesk v očeh (hočem reči - se je POJAVIL lesk v očeh), repek maha, občasno se celo zasmeje, poteze na obrazu so se ji omehčale, ni več tako zaskrbljena. Njeno gibanje postaja lahkotnejše in zadovoljno. Res je vidno vsak dan mlajša. :-*

lp, Katarina


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , nedelja, 23.07.2006 : 18:42:17
Še ena slika Kale zunaj z mladički. Res je prava scrkljanka, se pride do tebe malo počohat, pa tudi do Brče je bila zelo tolerantna. Ko je prišla do njenega pesjaka povohat njo in njene male, je bila zelo prijazna in ni nič godrnjala.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/I0Hcq5tnDz9i7pB_.v.jpg

Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , nedelja, 23.07.2006 : 19:11:09
Joj, sem pozabila dodati dokaze tiste kraje ključev. Osumljenca že imamo v priporu. ;D

Tako incognito je odšel z njimi..
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/4muGOyhumNJ7_TF8.v.jpg

potem pa hitel uničiti dokaze :D
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/UaQHVrVOlsxVcw5k.v.jpg

Med vsem tem, smo dokumentirali še pasje boje.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/tgEL2U1cx0CZti3U.v.jpg
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/fyrazmQavEY6ftus.v.jpg

Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: arončka , ponedeljek, 24.07.2006 : 22:06:09
Ah, ta mladina... ;) sploh ni treba komentirat, ne?  :D ;D :D

(http://aroncka.moj-album.com/slike/3619374/vq5wtL9HysEcV7XK.v.jpg)

(http://aroncka.moj-album.com/slike/3619374/9wJFW_ETxZUrSkfk.v.jpg)



Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , ponedeljek, 24.07.2006 : 22:08:42
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Pa kaj je to Jurski park ali zavetišče?

rolajočase ostržka


Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaja , torek, 25.07.2006 : 06:24:28
Zdaj se sele vidi kako velike uhlje imajo mladicki. Te se sigurno ne bodo postavili pokonci. ;D lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 25.07.2006 : 15:55:43
Prvi Kalin dinozaver  :) je danes odšel v nov dom, dva odhajata konec tedna skupaj. Še vedno en samček in tri psičke, pa seveda Kala ostajajo brez doma. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , petek, 28.07.2006 : 19:46:55
Jutri gredo v nov dom vsi preostali trije Kalini dečki. Še tri psičke in ona iščejo dom.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , sobota, 29.07.2006 : 15:03:06
Eden je že šel v nov dom, ime mu bo pa Oli. So izbirali med Rexom in Olijem in smo vsi navijali za Olija ;D. Saj tudi zgleda kot Oli in ne Rex. ;D Tukaj je še zadnja slikica Olija iz Horjula.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/TsghJB2m5fMM9vBy.v.jpg

In pa še mama Kala na sprehodu.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/2V7q7Sz5W21uHg0x.v.jpg

Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nutella , sobota, 29.07.2006 : 16:25:40
Jest še vedno ne dojemem, kakšna manekenka z dolgimi črnimi nohti je postala Kala. 8) Dons se mi je zdela sicer malo otožna, ker so otroc zapuščali domače gnezdo, drugače je bila pa na sprehodu zelo pridna in itak samo da jo ogovoriš, vsa vesela pride k tebi, tako da je bilo danes na sporedu crkljanje do onemoglosti. :-* :D
http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/H08EzGSbr8657Jir.v.jpg


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nutella , sobota, 29.07.2006 : 17:06:37
Srečno mali Kalanosaurusi  ;D

Prejle sploh nism vidla tegale novega ostržkastega biserčka, zdejle me je pa čist presekal. ;D :D ;D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , sobota, 29.07.2006 : 18:26:24
no sporočam še novice kako sta vožnjo prenesla ČOKO in MAZI-tako so jima dali ime novi lastniki.
čoko tisti bolj temni,drugi pa je Mazi.
Potovanje sta preživela super brez bruhanja itd le 1 km pred domom se je čoko polulal,kar so tudi pričakovali ;D
 Pravkar sta preživela svoj prvi dež ki je prišel ob  pravem času da sta se vrjetno navadla na svojo novo  kočo,sicer 2x ju je trebalo dat nazaj 3 pa nista več prišla ven-sta ugotovila kakšen namen ima koča ;).
no drugače sta se pa vredu navadila.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nutella , ponedeljek, 31.07.2006 : 09:19:18
Ful sm vesela za Čokota in Mazija, :D očitno sta prišla v dober domek, pa ful jima bo lažje, ker sta skupaj. Zelo pa se mi po mislih mota nežni fantek Oli - a se je že kaj javil mami, da je srečno prispel? :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , četrtek, 03.08.2006 : 23:28:21
Smo tri mlade, zdrave lepotičke, ki si zelo želimo k svojim ljudem. Za čuvaja ravno nismo primerne, se pa zato ne branimo večurnega čohanja, papanja in občasnega nagajanja.

Hov hov vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , sobota, 05.08.2006 : 20:49:46
Mama Kala in babji trojček:

(http://www.moj-album.com/slike/76039/lSDTbaMlxDkyhHoW.v.jpg)

Ful je gužva, evo - psi so celo v štukih!!! :D

(http://www.moj-album.com/slike/76039/cfWvWQXoHmvSek54.v.jpg)

lp, Katarina


Naslov: Re: Kala
Poslano od: delavec@amis.net , sobota, 05.08.2006 : 21:30:09
Nič čudnega, da so mladički tako luštni ko pa imajo tako lepo mamo.Jabolko ne pade daleč od drevesa!  :)
L.p.,Jana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: galy , sreda, 09.08.2006 : 18:04:03
Mama Kala, vedno resna in skrbna, nikoli otročja: http://galy.moj-album.com/album/4016104/?os=4379440 ;D :D
http://galy.moj-album.com/album/4016104/?os=4379434
http://galy.moj-album.com/album/4016104/?os=4379437
http://galy.moj-album.com/album/4016104/?os=4379443

In njene tri punce:
http://galy.moj-album.com/album/4016104/?os=4379427


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Toga , sreda, 09.08.2006 : 20:21:26
Tele bibe sem pa videla včeraj. So prava vesela triperesna deteljica. Čez ograjo se nastavljajo v pravih vzorčkih, zunaj pa je bilo celo dvorišče njihovo: z brisačo, z vrvico. Sama radovednost in igra jih je.

Lp Toga


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Gargamel , petek, 11.08.2006 : 09:50:44
Še malo pa male bibe ne bodo mogle več te radovedne buče čez ograjo rinit ;D Se mi je zdelo prejšnji vikend, da se bo vsak čas ena glava nekje zataknila hehe. Kala je pa fajn punca, prav prijazna in nežna, še en Smetkin uspeh ;)

Lp vsem!


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 15.08.2006 : 00:32:45
Je*****, kmalu bodo res v štukih  ???.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 22.08.2006 : 08:34:00
Si ne morem kaj...pa v bistvu nočem sprožit spet ne vem kakšnih debat o splavu....ampak na začetku te teme je bila cela reč, ko sem samo omenila sterilizacijo visoko breje psice. Pa zdaj? Psica je itak še tu, kaj pa drugega...poleg nje pa še 3 zdrave, mlade, simpatične....psičke, ki bodo bojda takoj in brez vseh težav s pomočjo nimam pojma koga vse dobile v hipu nov ljubeč topel krasen dom. Mhm. Zavzemajo prostor, poklical ni nihče, velike so, hočejo pozornost, hrano, počasi že drugo cepljenje, treba jih je učit lulat in kakat zunaj....zakaj že?


Naslov: Re: Kala
Poslano od: sarabenji , torek, 22.08.2006 : 14:12:09
hja. mhnjm. bah. hmpf.

najbrž je važno, da nisi morilka. da spiš z dobrim občutkom, da se tamle v boksu gnetejo še preostala tri bitja, ki so živa in ne ''bivšujoča''. da se zjutraj zbudiš z dobrim občutkom, da boš tudi ta dan dala par jurjev za junior brikete, pa spucala nevemoliko iztrebkov... pa počasi boš ob jutranji kavi lahko začela gruntat tudi o 1+3 sterilizacijah, glede na to, da mnogi posvojitelji raje vidijo, če je to že urejeno. kar pa valda ne bo problem zagotovit, saj je trenutno samo še ene 10 drugih za ''porihtat'' v tem pogledu. to pa ja ni taka reč, kaj?

daj, no, kaj pa je dva zasedena boksa za par mesecev (glede na hitrost posvajanja in glede na to, da so mešanke z NO, si upam trdit, da bo tako še par mesecev)? kaj pa je to, ta malenkost, ko pa vsi drugi tako hitro odhajajo v nove domove? jaz te res ne razumem... čudež življenja, ti pa takole...

(ja, že od vsega začetka sem bila za sterilizacijo, čeprav imam tri zvedave kaline ''babe'' nadvse rada. samo žal jih drugi ne marajo... kar je bilo za pričakovat, glede na videz mame. če teh otrok ne bi bilo, bi morda 4 drugi zdajle bili v novih domovih...)

upam, da bodo lepotičke hitro oddane....


Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaja , torek, 22.08.2006 : 14:20:42
Ja, le kam je pobegnila glavna akterka, ki je bila tako proti. Mogoce lahko ona pomaga kaj oddat. ::)

Upam, da bo tudi za te tri male pikice in njihovo mamo kmalu zasvetila srecna zvezda.  :-* lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: sarabenji , torek, 22.08.2006 : 15:58:13
glavna akterka? a tista, ki na lastne oči vidi, kako je na vasi večini psov tako fajn?  ::)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: honki , torek, 22.08.2006 : 16:05:45
pomojem prav ta....
ki kuzeki zivijo na kmetijo in preganjajo kure in se igrajo s piscacki. :D

jaz resnicno upam da bojo te lepotice nasle topel in miren domek.

drzim pesti..... ;)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: delavec@amis.net , torek, 22.08.2006 : 17:00:41
Ali ni govorila o tem, kako pospešeno išče posvojitelje, nekaj v tem smislu kot da bo ona poskrbela, da bodo sigurno vsi oddani? :-\
l.p.,


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , četrtek, 24.08.2006 : 19:26:33
Kala sterilizirana.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ostrzek , četrtek, 24.08.2006 : 21:43:20
Kalanozaurusi bodo izumrli  ::) He he! Super! Upam da jo bo sedaj kdo raje posvojil... punco zlato!

Bomo držali pesti zanjo!

lp ostržka



Naslov: Re: Kala
Poslano od: nutella , nedelja, 03.09.2006 : 21:56:35
Kalanozavrica Metka  ;)

http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/zSJtYNII5RRqb_QR.v.jpg


Naslov: Re: Kala
Poslano od: arončka , nedelja, 03.09.2006 : 22:03:33
Rumeno rutko ima že, zdaj jo mora pa hitro nekdo posvojit, da bo šla v prvi razred OŠ Xene Herkulove! ;D :D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: kaalen , sreda, 06.09.2006 : 12:02:47
Mama Kala je bla danes tudi z mano na sprehodu... sem mislila, da je še vedno tako huda kot je bila ob prihodu v zavetišče, ko Smetke ni spustila blizu mladičkov. Pa ni več tako, prav z veseljem je šla na sprehod, je vse prešnofala na potki, popasla malo najbolj sočne trave potem pa me je hitro odpeljala nazaj proti zavetišču - morda se ji je mudilo nazaj k svojim puncam. BTW tele njene mladičke so pa meni tako lušne.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Gargamel , sreda, 06.09.2006 : 12:07:01
Ma Kala je fantastična, res! Zadnič je je moj ata Kos pelu (ki nekako cel sprehod ni pogruntal kako natanko se fleksi avtomatsko nateguje in je na koncu zadevo držal samo za špago hehe ;D) in sta bila prav ponosen par. vedno je ful prjazna, če je na vrtu me vedno pride pozdravit, sledi "flik na hrbet" postopek ;D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Xena , sreda, 06.09.2006 : 12:15:02
Rumeno rutko ima že, zdaj jo mora pa hitro nekdo posvojit, da bo šla v prvi razred OŠ Xene Herkulove! ;D :D

He he, Xene Herkulove!! ;D ;D Tale ti je pa ratala, ni kaj! :)

lp, Katarina


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , petek, 08.09.2006 : 17:16:49
Namesto Kinga je dom v teh lepih krajih dobila ena Kalina punca, klicali jo bodo Saba.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: AnaJ , petek, 08.09.2006 : 17:42:19
OJ!
Mi je kar mal žal ker ne bo prišel King k nam živet, ampak je tud res da moja sestra in njen mož res nimata izkušenj ampak se veselim tud Sabe.
Lp ana Iz Trente


Naslov: Re: Kala
Poslano od: sarabenji , petek, 08.09.2006 : 19:47:09
o, krasno!!! naj se nam kaj oglasi iz prelepe trente!


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Toga , petek, 08.09.2006 : 19:54:32
Zares sem vesela in vam želim vse najlepše! Te Kaline smrklje so tako luštne, igrive, radovedne in zadosti mlade, da je mogoče iz njih narediti marsikaj!

Lp Toga


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nemškadoga , petek, 08.09.2006 : 20:14:49
Mene je zgodba o Kali tako zkapretresla, da sem sodelovala v licitaciji. In bila sem uspešna. Sem vztrajala do polnoči :)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: arončka , petek, 08.09.2006 : 20:35:17
Ful sem vesela za tole bejbo! :D Čeprav sem Kingu res privoščila, se mi je vsedel v srce (še en tak, ja)...
Kalanosauruska :-* :-* :-*, pridna bodi!


Naslov: Re: Kala
Poslano od: AnaJ , petek, 08.09.2006 : 21:01:20
Oj
Pred eno urco sem videla to luštkano psičko Sabo, Runo je sicer mal zadržkom gledal nanjo, Kala je pa tudi bla bol zadržana. Je pa sabo takoj ob iztopu iz avta pozdravilo 9 mačkonov, vsi so jo vohali  in moram reč da se je Saba kar v redu držala, sploh z enim mačjim mladičkom sta takoj postali frendici.
Bello pa bo spoznala jutri ker je bila Bella v tistem času pri ovcah, je že bila noč pa je mogla pazit ovčke.
Slikce še pridejo, upam da v kratkem.
Lep pozdravček
Ana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 09.09.2006 : 08:01:59
Kako ste, Saba pridna?


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 09.09.2006 : 16:18:19
Še ena tamala Kalica - Tinka - je v novem domu. Zdaj ji bo ime Aja in tudi njej je padel smrček v med.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , sobota, 09.09.2006 : 17:06:14
Katera je pa ostala? A tista, ki je bila na sprehodu z nami v Tivoliju?
Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 09.09.2006 : 18:26:00
Ajda, tista iz Tivolija je šla včeraj.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: AnaJ , sobota, 09.09.2006 : 19:04:48
Ola, včeraj je bil že začetek kar pester, Saba je že po enem km bruhala in to se je nadeljevalo kar polovico poti, no potem pa je utrujeno zaspala. Zvečer je 20 min malo jokcala, ampak je zelo hitro razumela "tiho" in nato spala do jutra. Ni blo nobene lužice pa tudi tortice ne... Je zelo prijazna, umirjena in mislim da tudi učljiva, saj nas kar uboga. (vsaj te osnovne stvari). Čeprav mi je bil King na prvo žogo zelo všeč, se mi je pa pri Sabi vsedlo v srce to, da je tak prijazen kuža. Za Kinga pa upam da ga bo dobil nekdo, ki ga bo lahko prav vzgojil, da bo res prijazen kuža tudi ko bo odrasel. (jaz se ne čutim tako zelo pasje učeno). Upam, da nisem koga razočarala, ampak mislim da je bolje tako.
Saba se z našimi tremi psi  razume, mucke se ji tudi lahko prilizujejo in jo vabijo k igri, stara mati mačka Mika pa jo še vedno gleda malo sumljivo... ata muc Žok jo pa še ni imel prilike spoznat, saj prespi večinoma dneva ali pa gre vasovat (čeprav ni več dec). Saba je spoznala tudi ovce, ampak jih ignorira... Spi v veži in ji je tam tudi najbolj všeč, saj se zadržuje kar tam... Mogoče jo je še malo strah, zjutraj je renčala na kavč, (res da ni kavč po zadnji modi...).   :)Stopnic se boji, tako dajo kar prenašamo, ampak saj tako pravijo da jo je treba zaradi kolkov, ane.  Skratka upam, da bo ostala tako nežna kužika, saj mi pri treh živahnih otrocih kar paše, da je Saba bolj umirjena.  Lep pozdrav iz Soče, Alenka, Janko, Eva, Tinkara, Vid in Saba


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 09.09.2006 : 19:10:41
Super, hvala za info. Se vidimo, če prej ne, pa ob sterilizaciji. Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , nedelja, 10.09.2006 : 15:59:15
Še dve: tamala Ajda in tavelika Kala iščeta nov dom. Dajmo, no...mi je tako všeč, ko pospravim temo v arhiv  :). Še za info, če slučajno kdo od vas tam razmišlja o posvojitvi. Kalini tamali so vsi karakterno in sicer zelo izenačeni, mirni, nežni, zelo učljivi mladiči. Kala je pa itak prijetna kuža, združljiva z večino ostalih, na sprehodih se obnaša lepo, ne vleče, razume vse, kar ji rečeš....ena taka baba za na kavč torej. Si ga res zasluži po vsem, kar je dala skozi.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , nedelja, 10.09.2006 : 18:39:08
Ajda, tista iz Tivolija je šla včeraj.
Katera je še brez doma, Ajda ali Metka? Danes je bila v Tivoliju druga kot prejšnji teden.
Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: sarabenji , nedelja, 10.09.2006 : 20:40:15
saba je v novem domu renčala na kavč...  ::)  ona je bolj iz takega ''štofa'', za na ketno, da ne vidi kavča niti od daleč...  ;D   ;D 

ne, resno, ful sem vesela za obe posvojenki in upam, da v kratkem gresta še zadnji dve iz te familije... kala je od odstavitve mladičev postajala vse bolj sproščena in igriva in se včasih na sprehodih vede že kar malo trapasto, otročje. seveda je to zelo luštkano videt. sploh če imaš pred očmi sliko njenih zob in zanke (še vedno na ogled na začetku teme)....

mene vedno znova fascinira, kako čas celi rane in kako pod to pašejo tudi psihične poškodbe. in potem imaš skrbno dostojanstveno mamo, ki se na sprehodu prelevi v poskočno, igrivo in iskrivo psičko... njena rebra so se že skrila pod ravno prav debelim špehkom, seski so se vrnili v prvotno obliko in kala nagajivo vabi na sprehod... ah, ja, simpatična punca, tale kala. upam, da se bo našel kdo, ki mu bo všeč prav taka kot je. ljubka in poskočna, prikupna in vesela vsakega dne, ki ga ne preživlja več v neprimernih pogojih.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: AnaJ , nedelja, 10.09.2006 : 21:06:33
Ahoj!
Saba uživa 100 na uro kot dokaz si lahko pogledate slikce.
http:/kalarunobella.moj-album.com/
Lep pozdravček
Ana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 11.09.2006 : 00:02:59
Eh...se zgodi pri vseh teh imenih...Metka je šla, Ajda je še tu.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , ponedeljek, 11.09.2006 : 15:36:51
Ostala je še mala Ajda, ki se je v nedeljo sprehajala v Tivoliju.

Tukaj je s kolegom Kingom v lepih rumenih rutkah:
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/ciCpmByLju8U1dPz.v.jpg

Z rutko"iščem nov domek"
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/xjI6B2QuoUCXIZ3h.v.jpg

Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sobota, 23.09.2006 : 21:07:34
Kala in Ajda, sterilizirani, čipirani, cepljeni...iščeta nov dom.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: maja01 , nedelja, 24.09.2006 : 19:15:25
se dve slikci "tamale" Ajde. Defiitvno bo morala malo Xeni abecede se ucit... Je toooollllkoooo zanimivih stvari in se ful mudi vse prevohljat in poregledat.

http://maja01.moj-album.com/album/5055657/?os=5055871

pa se ena taka, bolj khm ...  ;D
http://maja01.moj-album.com/slike/21879/1i16SU1Gmo8OTJMZ.v.jpg



Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , nedelja, 24.09.2006 : 19:27:34
Take so najboljše Maja. Upam, da ste pobrale za njo. ;) ;D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: maja01 , nedelja, 24.09.2006 : 19:32:36
seveda. imam dokaz - arončka puca, tamala frajla pa je hitro pobegnila s kraja zlocina (in iz kadra)  ;D
http://maja01.moj-album.com/slike/21879/1MxTMNazDHxFku72.v.jpg


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nutella , torek, 26.09.2006 : 12:49:50
Jao, Maja, ob kakšnem opravilu jo slikaš. ;D Oftopik - lej kako gre Hari diskretno za grmovje kupček ustvart: http://nutella.moj-album.com/album/3163560/?os=5042734  ;D ;D Ontopik - Ajdica je prav fleten punček, :-* živahna in prava lepotička, dobr so se zmešale pasme pri tehle kalanozavrih: 8)

http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/KB0WywV70vwOoc5s.v.jpg


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nemškadoga , torek, 26.09.2006 : 15:17:34
Kakšen cukr !!!


Naslov: Re: Kala
Poslano od: honki , torek, 26.09.2006 : 15:26:31
joj, joj, jo, poglej ta pogled, pa ocke pa jezicek. pojedla bi jo :D ;D :D ;D :D :D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: AngSeter , torek, 26.09.2006 : 19:00:21
Koliko je pa zdaj stara Ajda?


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , torek, 26.09.2006 : 19:07:28
Koteni 6.6.2006.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: AnaJ , petek, 29.09.2006 : 15:33:04
Aho!
Še nekaj novih slikica sestrine Sabe. Vidim da moram jaz poskrbet da boste na tekočem, kaj se s Sabo dogaja. ;)
http://kalarunobella.moj-album.com
Lp
Ana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , petek, 29.09.2006 : 17:09:03
živjo!
dobila sem meil od lastnikov čokota in mazija.
psička sta vredu,pridno rasteta...slike boste videli...
vprasali so me kaj naj naredijo v tem primeru.
psička se zelo rada igrata in sta včasih kar precej groba drug do drugega,včasih en včasih drug,ko skregaš enega pa navali drugi.
zanima jih kako naj ju odvadijo grobosti za naprej sicer saj ko en zacvili takrat ga spusti ampak ko bosta starejša se zna zgodit da se zravsata.
zanima jih tudi,če bi bilo pametno namazati jih z nečim pekočim po vratu
po vratu za nekaj časa saj ponavadi tam ščipata in grizeta en drugega, saj tam sama sebe ne morta lizat. ..
lp...

slikce pa sledijo.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , četrtek, 05.10.2006 : 15:19:08
Obljubljene slike od Čokota  in Mazija...
nasljednič pa jih bom prilimala šele takrat ko nov dom najdeta še Kala in Ajda.

http://katyika.moj-album.com/album/4450745/


Naslov: Re: Kala
Poslano od: dog_lover , četrtek, 05.10.2006 : 16:15:19
Mislim da hodi Mazi skupaj z Leškom v šolo za azilaše. Pravi srček! :)
Ajda, alo, šccccc v nov dom. :)  :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , četrtek, 05.10.2006 : 16:32:39
Tudi Kala si bi ga že močno zaslužila,ker je res prijazna in prijetna psička.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: maja22 , petek, 06.10.2006 : 10:32:44
ajda in kala sta zakon in res čimprej v novi dom...  :-* :-* :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 11.10.2006 : 19:04:25
Kala in Ajda...iščeta nov dom.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , nedelja, 15.10.2006 : 18:16:45
Še dobro, da nimam kaj drugega za povedat. Lahko se samo ponavljam kot kakšna papiga.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Tecka , nedelja, 22.10.2006 : 22:10:01
Da se ne bo Smetka ponavljala...
Moj Tomaž se je kar zaljubil v Ajdo. Me je potem doma spraševal, zakaj je ne vzamemo... Je res posrečena, ko naguba čelo in te pogleda z nagnjeno glavo  :-*. Eh otroci...
lp
T.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: arončka , nedelja, 22.10.2006 : 22:59:17
S Kalo sva imeli danes en dolg sprehod. Ta bejba se mi je res usedla v srce. Ena velika, nekoč uboga ovčarka, na videz nič posebnega, verjetno kot vsak tretji (ali pa peti) pes v Sloveniji... Ampak je ena taka pridna, hvaležna, nežna dušca... Bodočemu lastniku bo zagotovo zvesta do konca svojih dni.
Res ji iz srca želim, da bi si posvojitelji vzeli čas in jo pobliže spoznali. Njen vsakdanji izgled bi tako postal nepomemben...
 :-* :-* :-*

(http://aroncka.moj-album.com/slike/3619374/TCw9kgFYYQNZmQ9K.v.jpg)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: bolha2 , torek, 31.10.2006 : 20:40:04
In njena Ajdica, ki je že zrastla v pravo malo damo. :-*

(http://roadie.moj-album.com/slike/959196/5jzVcx5b8ZgQaSIB.t.jpg) (http://roadie.moj-album.com/slike/959196/5jzVcx5b8ZgQaSIB.v.jpg)

Lp


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 01.11.2006 : 18:31:04
Smo se menili...in zmenili  :). Kala je šla že v nedeljo v nov dom, ampak po dogovoru le na "probo", ker imajo še eno psičko, pa ni bilo nujno, da se bosta ujeli. Pa je vse ok - Kala ima nov dom. Lp vsem.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: drobtinica , sreda, 01.11.2006 : 18:35:17
Lepe novice


Naslov: Re: Kala
Poslano od: cac , sreda, 01.11.2006 : 18:35:52
superca :D :D :D

lepa novica za tak deževni dan ::) ;)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Toga , sreda, 01.11.2006 : 18:44:29
Kako zelo ji privoščim nekaj toplega! Srečno Kali in njeni družini!

Lp Toga


Naslov: Re: Kala
Poslano od: arončka , sreda, 01.11.2006 : 19:03:30
O Kala, lubica moja, kako sem vesela zate!  :-* :-* :-* Čeprav moram priznat, da te bom pogrešala...

Smetka, nam prosim zaupaš, kam je šla tale moja favoritka?


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Zivc , sreda, 01.11.2006 : 19:26:23
No pa je prišel tudi ta dan!  :D :D :D Kala je bila moja najljubša varovanka. Sem tolk vesela, sploh ne morm povedat.

Novi lastniki, želim vam veliko veselja in vragolij!


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , sreda, 01.11.2006 : 19:34:34
Veš da - v Ljubljano.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Jolly1 , sreda, 01.11.2006 : 19:40:48
O super, srečno Kala :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: svrk , sreda, 01.11.2006 : 20:05:04
No, Smetka, pa še kdaj reč, da tapravi, veliki psi ne grejo. Ker dolgo čakajo, grejo najbrž k boljšim. Ki prej dobro premislijo in ne samo zato, ker se jim    cuker vsede v srce    


Naslov: Re: Kala
Poslano od: luna7 , četrtek, 02.11.2006 : 11:15:25
Toooo, joj, kako pa sem za Kalo vesela, da je odhlačala nekam na svoje! Kala, pa veliko veselja s tvojimi novimi!  :D :D :D

Juh! Kako sem vesela za vse tele horjulčke, sploh tiste z malo daljšim stažem....!

lp vsem polonak


Naslov: Re: Kala
Poslano od: satin , četrtek, 02.11.2006 : 11:24:52
Kala srečno  :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: LORDI , četrtek, 02.11.2006 : 20:17:50
Čestitam Kali in njenim lastnikom. Super ste!!!


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nemškadoga , sobota, 04.11.2006 : 13:15:14
Ta psička je dala pa res veliko čez in si zasluži srečo do konca svojih dni.  ;)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , nedelja, 10.12.2006 : 16:31:18
pozdravljeni!
za vas imam nove današnje slikce Čokota in Mazija :D
Težka sta že okoli 28 kg in med njima ni več dosti razlike.
Na sprehodih sta zelo pridna.Nora sta na mačke(divjata za njimi...) in na divje živali zato sta vedno na vrvici.
Sta še kar ubogljiva le odvaditi ju ne morejo kopanja in hoje v vrtu ter skakanje po ljudeh.
Imata se fajn tebe Polona pa pozdravljajo vsi.

Evo lepotca :-*
Sta že velika,ne?

http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018335
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018338
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018341
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018344
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018357
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018362
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018365
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018368
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018373
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018380
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018389
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018399
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018464
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6018469


Naslov: Re: Kala
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 10.12.2006 : 18:45:07
O, kako sta že zrastla in kako lepa , prava korenjaka. Ali sta zelo navezana eden na drugega ali pa si kdaj tudi kaj ponagajata?
Zelo sem vesela, da sta našla vašo družino zase,res  :)
l.p.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , nedelja, 10.12.2006 : 19:17:54
Uh,saj jih nimamo mi! ;D
Imajo ju ljudje,ki so ju najdli preko mene ;)
Ja sta si včasih malo ponagajala ampak se imata pa zelo zelo rada. :)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 10.12.2006 : 19:38:06
Aja, no vesela sem za njuno družino, vidi se, da sta srečna in da prav uživata.  :)
l.p.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: arončka , nedelja, 17.12.2006 : 18:50:35
Kaj pa Kala, Smetka? A Kala tudi kaj uživa? :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , nedelja, 17.12.2006 : 19:43:35
Ne, trpi kot pri norcih  :P ;). Vse ok, le mačk ne mara, zelooo ne mara.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Smetka , nedelja, 17.12.2006 : 19:52:56
Jih je pa v njenem okolju precej, pa mora bit punca na vrvici, sem hotela povedat. Kar je škoda, ker je sicer čisto neproblematična, tudi kar se stikov z drugimi psi tiče. Prav nič tipična ovčarka  :P.


Naslov: Re: Kala
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 17.12.2006 : 20:34:27
Mogoče pa Kala preseneti in ji sčasoma ne bo več mar za mačkone, čeprav dvomim.
Kali in njeni družini želim veliko lepega v prihodnjem letu in čim manj srečanj z mucki.  :)
l.p., Jana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 25.12.2006 : 22:52:40
Tudi tadva norčka ne marata mačk ::)

Meni osebno najboljša slika ;)

http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6185989

Ostale:
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6185983
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6185961

Navihanec:
http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6185929

http://katyika.moj-album.com/album/4450745/?os=6185919


Naslov: Re: Kala
Poslano od: AnaJ , četrtek, 25.01.2007 : 23:55:11
Aho!
No ker moja sestra ni nič pridna pa nič slikic ne pošilja svoje Sabe.  ;)Jih bom kar jaz.

Drugače je Saba ena taka scrkljanka, pa pridna tud, čeprav včasih kakšno ušpiči.

No pa še slikce
(http://kalarunobella.moj-album.com/slike/4000196/4YhGk2DNR85GwTBi.v.jpg)
(http://kalarunobella.moj-album.com/slike/4000196/Ic1zWZCCK0ZKdnOR.v.jpg)
(http://kalarunobella.moj-album.com/slike/4000196/K3oXYPLEpf6mE4WK.v.jpg)
(http://kalarunobella.moj-album.com/slike/4000196/aD_yWNpzD4J2qAUh.v.jpg)

Lp
Ana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: nemškadoga , petek, 26.01.2007 : 12:22:38
Ana sem zelo vesela, da se je Alenka tako odločila  in priskrbela tejli lepotički domek :) :) :)

Pa čimveč slikic tele princeske (in seveda tudi ostalih) prosim.

Lp, Ines!



Naslov: Re: Kala
Poslano od: AnaJ , petek, 26.01.2007 : 21:11:46
Aho!
Ja jaz sem tudi vesela, čeprav bi bla vesela vsakega novga kužka :)
No pa še ena skupinska od danes
(http://kalarunobella.moj-album.com/slike/4000196/RCqbBnxV4sk1VSBj.v.jpg)
pa še ena z mladim lastnikom Vidom ;D
(http://kalarunobella.moj-album.com/slike/4000196/UOLKf2nW6e76CMHr.v.jpg)
 norenje
(http://kalarunobella.moj-album.com/slike/4000196/gbWqg97sltWZVIMV.v.jpg)

Lp
Ana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , petek, 26.01.2007 : 21:12:50
Kok do lepe vse skupaj.Jaz bi tudi imela 4 pse ;D


Naslov: Re: Kala
Poslano od: AnaJ , petek, 26.01.2007 : 21:17:41
Aho!
Hvala, no saj v bistvu imam vmes enga moškega predstavnika Runota, da ne pada dež ;D
Prav moji pa so drugače samo škota Kala in Runo in pa ambruška ovčarka Bella, Saba pa je od moje sestre, ampak ker živimo skupaj se psi veliko družijo.

Lp
Ana


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , nedelja, 28.01.2007 : 10:09:05
Pa še včerajšne od Čokota in Mažija: :D

(http://shrani.si/files/2s0ew.jpg)
(http://shrani.si/files/1s0f1.jpg)
(http://shrani.si/files/1s0fd.jpg)
(http://shrani.si/files/2s0fh.jpg)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: ka ty a , ponedeljek, 09.04.2007 : 09:37:12
Čoko in Mazi vam pošiljata nekaj slik ter želita vesele praznike.
(http://shrani.si/files/ccxqu2.jpg)
(http://shrani.si/files/1xqu7.jpg)

Čoko:
(http://shrani.si/files/2xqud.jpg)

Mazi:
(http://shrani.si/files/mazixqui.jpg)


Naslov: Re: Kala
Poslano od: svrk , torek, 10.04.2007 : 07:49:50
Super!  :-*


Naslov: Re: Kala
Poslano od: Sharky_dc , sreda, 27.08.2008 : 05:20:43
A Kala se pa nič ne javi? Sigurno ji ji lepo ... a ne, Smetka?!