mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 13:51:46



Naslov: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 13:51:46
Tole obvestilo je namenjeno lastniku, pes se ne oddaja. Star dve leti, najden na Verdu, zdoma že vsaj teden dni. Brez oznak ali ovratnice, vas čaka v našem zavetišču še točno 8 dni od objave. Potem gre na evtanazijo zaradi agresivnosti. Slika sledi.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 15:45:17
http://www.moj-album.com/slike/1601452/68cot5nd4aui1_R6.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/CGdlaniINWINedg0.v.jpg


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 16:01:26
Sem samo sebe grizla v jezik...pa vseeno...spraviti tega psa na zanko, v avto in sem je bila cela reč. Kako bomo vozili tu, ne vem. "Živel" je pod dilami na Verdu, mimo so hodili otroci in vsi ostali...in nimam pojma, kako to, da se ni nikomur nič zgodilo. Pes je shiran, razdražen do amena, brez dlake po hrbtu (bolhe itd.). Najbrž bi bilo drugače, če bi bila čebula bula...pa ni. ZELO si želim spoznati lastnika. Ubogi pes.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 16:04:17
Da ne govorim o tem, da se počutim kot komunalna služba. Pobereš in odstraniš odpadek, da ne bo povzročil škode v okolju. Krasen občutek, res. Saj se bom nehala menit sama s sabo, preden še kaj napišem.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Pmaxi , petek, 11.08.2006 : 16:52:28
Smetka, se javim kar tako, da ne boš imela monologe ;D.... te bo kdo še med neprištevne stlačil ;D



Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 17:04:19
He, hvala ti, je prav prišlo  :).


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 11.08.2006 : 17:34:52
Ne morem si pomagat, moram izliti še svojo jezo.Takšne lastnike bi dala, če bi mogla, na prisilno delo v Zavetišče, da bi jim psi, ki čutijo kdo je slab in pokvarjen malo riti zmanjšali.
Morda pa zaide na forum le kdo od takih brezbrižnežev in prebere kakšno od naših mnenj in se mu po čudežu prebudi vest, čeprav močno dvomim.
l.p., Jana


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Jana , petek, 11.08.2006 : 17:43:35
Hja, takim obicajno nic ne pomaga prisilno delo ali umerjanje riti, kvecjemu bi si nabavili novo mrcino, ki bi bila se hujsa od prve.
Pomagali bodo enkrat hudi udarci po zepih, morebitni odvzemi psov, pa prepovedi posedovanja psa za naprej, ce ne bo veljalo, pa kaksen pogled izza resetk.
Pa bi bil pocasi mir s takimi prepotentnimi frajercki, ki ne vedo, za kaj se stvari nucajo.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: rem , petek, 11.08.2006 : 17:46:15
Obsojam lastnike, mi pa ni vseno,za psa.
Kaj pa je pes kriv, da je agresiven,če je v takem stanju tudi ni čudno, da je agresiven. Ali se takšnim nič ne pomaga, samo osem dni in evtanazija?
Se ne da počakati, da peso sprejme okolje kjer je sedaj?


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: drobtinica , petek, 11.08.2006 : 17:53:52
Ne morem si pomagat, moram izliti še svojo jezo.Takšne lastnike bi dala, če bi mogla, na prisilno delo v Zavetišče, da bi jim psi, ki čutijo kdo je slab in pokvarjen malo riti zmanjšali.

Ne strinjam se s teboj. Ne delat v zavetišče, v rest jih je treba spravit.
Oprosti Jana (pa ne administratorka) toliko bolj sem jezna, ker gre za mešanca z rotijem. Že itak imamo lastniki te pasme  toliko težav (neutemeljenih), potem pa še tole. Žal mi je, ampak kuža na sliki kljub slabim izkušnjam in negativnemu vedenju menda zasluži še eno priložnost.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: honki , petek, 11.08.2006 : 17:58:44
kar se sprasuje rem sem se tudi jaz. 8 dni in cao. :-\
a to zaradi agresivnosti? ali zaradi tega ker vete da lastnik obstaja in tud vete kje je pes zivel?
ne vem, vprasam... :-[


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: nutella , petek, 11.08.2006 : 18:05:43
Jest upam, da je Smetka evtanazijo bolj v jezi omenjala, ker je mogoče Fifi njej malo hlače pomeril :P (zarad tegale klevetanja ga bom verjetno na naslednjem obisku brez nagobčnika dobila za na sprehod ;D). Ker skrbnika verjetno ne bo ponj, pa tudi če bi prišel, kakšen skrbnik pa je to? >:(


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 18:08:40
Ja, 8 dni in čao, če mislite, da je tako to za povedat...Se mi zdi, da je bilo tule več agresivnih na začetku kot ne. Tudi Nežo danes ni bilo mogoče odpeljati drugače kot z zanko, pa se počasi umirja, čeprav pričakujem, da bo še nekaj časa hotela "merit" hlače. Pa nič hudega, enkrat jih bo že nehala.
Govorim o psu, ki je nevaren. O tem, da mi je hudo zanj. Pa o tem, da sem porabila uro in pol za odlov, ki je bil takšne vrste, da se še zdaj nisem nehala trest. Začela sem se potem, ko je bil pes v avtu. Možna je debata, vsak seveda lahko pove svoje mnenje, temu je namenjeno vso naše pisanje. Povedala sem svojega, ni bilo nepremišljeno, tako je. Pes je nevaren, iščem lastnika, vendar ne novega.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 18:09:59
Ne, ni mi pomeril hlač, sem pazila. In ne bi šlo le za hlače pomerit, če bi uspel v svojih namerah.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: žana , petek, 11.08.2006 : 18:17:21
U, madona! Kako pa je potem ratalo mu nadet nagobčnik? A tu kaj policija pomaga?


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 18:20:50
Policija? Ne...Tako kot nataknit zanko, ga spravit do avta in v avto in iz njega...težko. Trajalo je uro in pol, pa ni prvi, ki sem ga lovila. Morda bi pomagalo, če bi drugič v takšnem primeru imela s seboj koga s kamero...za predstavo, kdaj rečem, da je pes nevaren.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: nutella , petek, 11.08.2006 : 18:45:16
Ej, vsa čast in slava ti, da ti takole mrcino uspe ujet in se še ne pustiš pomalcat zraven. :o Itak da predvsem ti veš, kako stvari stojijo, mi sam tipamo teren, a je to začetniška agresija, ki se bo kmalu razblinila al kaj, sam če praviš, da je nevaren, potem je res šit. :-\


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Jana , petek, 11.08.2006 : 19:09:43
Ja, vsi, ki se tako ali drugace sprasujemo, zakaj samo osem dni, zakaj nima priloznosti, kot vsi ostali, zakaj se ga ne crklja, kot druge, zakaj...
Pustite tukaj svoje telefonske stevilke in Smetka vas bo poklicala ob naslednjih "akcijah". Ko boste lovile takele frajerje, bo Smetka stala s prekrizanimi rokami in vas gledala, pa morda malo usmerjala..., pa vas opozarjala, na kaj morate paziti - ne prevec na grobo, ne stisniti, ne to, ne ono..., ve pa boste prosile pesjana, naj se vendarle vsede na zadnji zic, pa naj si natakne nagobcnik, pa pripasa naj se v avtu, da ne bosta med potjo domov se policaju kaksne kazni placala... In potem boste lahko poskrbele za prevzgojo, kar sploh ne bo tezko, najtezje vas caka pri iskanju posvojitelja. No, ce ga boste nasle, pa bo vas spanec za nadaljnih nekaj let kraten zaradi sanj, kdaj bo nekdo pred tem deckom narobe pomeziknil.... in dobil umerjeno rit, okoncino, obraz...

Risanka.
Katera med vami je v resnici ze imela opravka z AGRESIVNIM psom. Ne takim, ki preizkusa nase potrpljenje, ko ga zelimo spraviti s kavca, ali ko zagode, ko mu stopimo na rep. S pravim AGRESIVCEM, ki si (ocitno) od vsega hudega zeli samo to, da ga pustijo na miru, oz. je ze toliko zrolan, da sploh ne loci med DOBRIM in ZLIM, oz. morda dobrega sploh nikoli dozivel ni, pa niti ne ve, kaj je to.

Dati psa kaksnemu posvojitelju? Kaksnemu? Ko se jih pa tere kot listja?
Dati psa nazaj lastniku?
Oboje v prenesenem pomenu pomeni - obdrzati ga v Horjulu in raskirati narobe obrnjen horjulski svet vse prihodnje dni.

Ja, verjetno je Smetka silno vesela, ko pobere kaksnega takegale lepotca.
In zagotovo si misli - o, kako frajersko, da so se taki izzivi po cestah.

Brez zamere.
Ne da se resiti vseh psov.
In nikjer ne pise, da je kdorkoli na svetu za ceno svoje varnosti in varnosti svoje druzine ter ostalih psov, pa se vseh drugih ljudi, ki bi prisli mimo, dolzan resiti enega takega psa. Smetka ga pa takega ni naredila.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Mel , petek, 11.08.2006 : 19:17:01
Smetka,

razumem te. Morda mesec oz. dva nazaj ne bi razumela, kaj si napisala. Verjetno bi bila prva, ki bi se oglasila in "prostestirala" 8 dnevnem roku. Ampak danes te razumem. Šele zdaj vem, kaj je nevaren pes in kako izgleda. Vem zakaj si se tresla, ko si se vsedla v avto, razumem zakaj ti je težko. Razumem pa tudi, zakaj nekateri drugi tega ne razumejo. In vseeno ko to pišem me stiska pri srcu zaradi psa...In v tem trenutku dobesedno sovražim njegove lastnike, čeprav jih ne poznam.

lp,
Diana


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 19:39:57
Povedala sem vam, da bo napisala vse, kaj se dogaja pri nas. No, vsega niti ne morem...ampak da ne bom dajala ven samo simpatične informacije. Veliko mi je do tega, da se o čemerkoli že predstavi realna slika. Tudi če ni očem in ušesom všečna. Nič manj mi ni hudo za to živaljo kot za katerokoli, ki je npr. bolna. Če sem morala sprejeti in se sprijazniti z dejstvom, da brezpogojno evtanaziram mačke, okužene z aidsom ali levkozo, ne glede na to, da ne izgledajo bolne in da se prav simpatično igrajo; sem morala sprejeti tudi dejstvo, da je kdo bolan, pa se fizično ne vidi...ker ni bolan fizično...Kakšna je pa razlika? Zakon mi nalaga 8 dni. Kar pomeni 8 dni skrbi za psa. Mislite, da mi bo lahko odpeljat ga? Če bi bilo po mojem, bi ga odpeljala TAKOJ. So redki, ki me pripravijo do tega, da se tresem...če bi se takrat, ko sem ga lovila, bi jo slabo odnesla. Pa se nisem zato, ker bi me bilo tako strah, ampak zato, ker sem bila tako napeta in v pričakovanju vsega mogočega...pa zato, ker sem se zavedala, kaj vse bi se lahko zgodilo. Dokler gre za psa, ki je nevaren drugim psom, se včasih še da kaj narediti, včasih celo vse, kar si zamisliš. Ko se pa psu trese prsni koš od takšnega tihega renčanja, pa vrag šalo vzame, res. Pa ko začne krožit okoli tebe, ker ne ve, kako bi prišel bližje z ne prav prijetnimi nameni, pa ga zadržuje le palica oz. zanka...Bistvena razlika je med vsemi mogočimi zlorabljenimi tako in drugače, ki se pomirijo slej ko prej, dobijo novo priložnost, pa tudi če traja veliko časa...in tudi kakšen tak se mi je že "zgodil", pa sem hotela rinit z glavo skozi zid in dokazovat ne vem komu ne vem kaj. Če ne gre, ne gre. Tudi če se kdo med vami ne strinja, ima pravico to povedat, kot tudi jaz, da ni vse lepo in okej in da se vsega ne da. Kar bom počela še naprej.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: sarabenji , petek, 11.08.2006 : 20:16:33
Ko se pa psu trese prsni koš od takšnega tihega renčanja, pa vrag šalo vzame, res. Pa ko začne krožit okoli tebe, ker ne ve, kako bi prišel bližje z ne prav prijetnimi nameni, pa ga zadržuje le palica oz. zanka...

hmpf.

upam, da bo teh 8 dni čim prej minilo...


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: šnapi , petek, 11.08.2006 : 20:29:03
Morda pa zaide na forum le kdo od takih brezbrižnežev in prebere kakšno od naših mnenj in se mu po čudežu prebudi vest, čeprav močno dvomim.

Taki brezbrižneži sploh ne vejo da obstaja ta forum in kup dobrih ljudi, ki se vsak po svoje trudi pomagat tem zavrženim živalcam pa običajno tudi nobene vesti nimajo >:(

Kokr sem uspela Smetko spoznat iz tega foruma vem, da zlepa ne da usmrtit nobene živalce, če to res ni nujno iz takih ali drugačnih razlogov in, če se je v tem primeru odločila tako potem sigurno ni druge možnosti.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 11.08.2006 : 20:35:25
Smetka, že dolgo se sprašujem od kje vam pogum pri lovljenju zavrženih živali, ki so najbrž skoraj vse več ali manj znervirane in agresivne od vsega hudega, kar je bilo za njimi. Hudo nevarno, toliko poguma in znanja zares malokdo premore. Mislim, da jaz lovljenje tako agresivnega psa ne bi bila sposobna v živo gledati, po mojem bi skup padla od groze.
Da ne govorim o tem, kako zelo vas razumem, da vam je težko, ko se morate odločiti za evtanazijo in tudi zato sem popolnoma prepričana, da se za ta korak odločite samo v skrajni sili. Zares vas občudujem, toliko znanja, poguma, odgovornosti, truda in ob enem ljubezni do živali je v vas, da sem prav ponosna, da sem vas tudi osebno spoznala, takrat pred meseci, ko sem vas obiskala. Tudi meni se kuža smili, saj ni sam kriv, da je imel gospodarja psihopata, vendar popolnoma razumem, da je evtanazija edina rešitev, tudi zanj.
Po mojem prepričanju je Smetka ena sama in nikjer drugje ji ni podobne.
Lahko noč, kolikor se sploh da, vam želim.
Jana


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: MaxyTT , petek, 11.08.2006 : 20:38:12
Kokr sem uspela Smetko spoznat iz tega foruma vem, da zlepa ne da usmrtit nobene živalce, če to res ni nujno iz takih ali drugačnih razlogov in, če se je v tem primeru odločila tako potem sigurno ni druge možnosti.

Se strinjam s Šnapi. Čeprav mi je hudo za vsako živalco, ki iz Horjula oddide na mavrico (ker vem, da so po kalvariji končno prišli v dobre roke in dobili novo priložnost), včasih res enostavno ne gre.
Tole bo res dolgih, dolgih 8 dni ....

LP




Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: MaxyTT , petek, 11.08.2006 : 20:41:11
Po mojem prepričanju je Smetka ena sama in nikjer drugje ji ni podobne.

O ja, to se pa ZELO ZELO ZELO strinjam!!!! Seveda mislim s tem tudi Ines!!!
Zato pa pridemo tako radi v Horjul!!!! :) :) :)

LP


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , petek, 11.08.2006 : 20:49:14
Ineska je bila danes z mano na Verdu. Ji nisem pustila nič razen od daleč gledat, ampak ji nisem rabila čisto nič razlagat zakaj in kako...morda si bo vzela kaj časa za razložit, kako ona vidi današnji dan...pa itak je čas, da pride prebrat, da je nekaterim od vas v Horjulu fajn. Tudi če kdaj kaj ni tako, kot bi lahko bilo...


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: sarabenji , petek, 11.08.2006 : 21:03:38
po glavi se mi podijo misli o inšpekciji... ok, vemo, da jim živali včasih niso ravno tako na prvem mestu, kot bi jim morale bit. ampak takle pes... to je ja nevarno... lahko bi jo kdo skupil... kak otroški obrazek v velikem gobcu... ne, v tej državi se še dolgo ne bo nič spremenilo... se bojim. verjetno v bližnjih vaseh ni ravno veliko takih psov, da se z nekaj dobre volje in terenskega raziskovanja ne bi dalo ugotoviti, kdo je ''pridelal'' tako nevarno žival. sklepam.

saj če v splošni miselnosti živali niso pomembne (je torej logično, da psi preganjajo mačke in če jih dobijo, jih tudi stresejo, da se psi tepejo med sabo itd. in se zaradi takih zadev nihče ne sekira), je v splošni mislenosti napad na človeka nekaj drugega...

ampak tu pač še ni prišlo do napada, zato nikogar ne briga.

če bi dejansko prišlo, pa ne bi vedeli, kaj točno narest.

noben zakon o odgovornem lastništvu (glej temo: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,8219.0.html) tu ne more pomagat, če se nič od napisanega v zakonih ne izvaja. če je črka na papirju sama sebi namen...


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 11.08.2006 : 22:02:29
Dvomim, da je tega psa zavrgel kdo iz bližnje vasi, saj bi najbrž našel pot domov.Mislim, da ga je najbrž tja pripeljal kdo od daleč, nekdo, ki ga je vzgajal za ,rajši ne govorim kakšne namene, pa je potem tudi njemu samemu zrastel čez glavo.
l.p.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: satin , petek, 11.08.2006 : 22:25:21
Sem videla nekaj podobnih primerov in to celo v stolpnici kjer je veliko ljudi na kupu in kjer se uporablja vsakodnevno lift da prideš do svojega stanovanja, pa smo vsi celo jaz ki drugače nimam strahu pred psi, raje izstopili iz dvigala in počakali na naslednjo vožnjo ali pa odšli peš, kar pa je bilonajhuje lastnica se zelo dolgo sploh ni zavedala tega oz se ni hotela zavedati, vedno je govorila ja sej kuža je prijazen, aha peso pa je imel spodvihane ustnice zobje so lepo videli in zudi zamokel glas se mu je širil iz prnsega koša, ja ljubezniv medvedek da ni kaj. >:( Zato čisto razumem zakaj se Polona odločla za ta korak. Verjamem in zaupam njeni presoji, in glede na to koliko je že dala takih primerov čes ve kdaj na žalost ne gre več naprej! Na žalost ne živimo v popolnem svetu, nažalost nas življenje vedno znova postavlja pred ovire in mnoge od teh se ne končajo po naših željah.
Polona vam Horjulcem pa želim da bi čim bolj mirno in srečno prebrodili teh 8 dni!
Na žalost tako kot je rekla Jana vseh se ne da rešiti :-[


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Ars , sobota, 12.08.2006 : 07:58:45
Evo, Ines(ka) tu (včeraj je malo tehnika zatajila). Besede, ki se pišejo pod mojimi prsti, bodo potrdile stanje, ki vam ga je napisala Smetka. Marsikaj sem že dala skozi skupaj z njo, tako na terenu kot v zavetušču, pa tale pes prevsega vse videno. Ob "tihih" znakih, ki so res prihajali iz notranjosti prsnega koša, sem bila od njiju oddaljena kak meter, ker sem dejansko pomagala "pripravljati teren" (hrana, posoda, zanka ...), od takrat naprej sem se brez besed umaknila, ker sem vedela, KAJ to pomeni. Nimaš šans, da vstrajaš, ker bi se grdo končalo. Bila sem asistentka (beri: opazovalka) od daleč in le čakal na kakršen koli Smetkin znak, ki bi pomenil BEŽI, POMAGAJ, zdaj lahko pomagaš ... pač, kar koli.

Velika izkušnja, predvsem nepozabna ... veliko sem se naučila, veliko se še moram ... tudi zato, da bom lahko kdaj, ko bo potrebno, sama pravilno ravnala v taki situaciji. Smetka, zame si carica, RES (pa saj to itak veš!!). 8 dni bo pa vseeno dolgih ...

Maxy-TT tebi pa hvala za pohvale in lepe besede.

Lp Ines


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: MaxyTT , sobota, 12.08.2006 : 09:22:24
Kako vama ga bo pa sploh uspelo nahranit in počistiti pesjak? Si sploh ne predstavljam ....  :-\

LP


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , sobota, 12.08.2006 : 09:42:33
Tako kot s Kalo in še kom, ki ni pustil v pesjak...brezglavo ne napada, tudi včeraj ni. Dosti lažja je znana situacija: pesjak in hud pes v njem, pa zanka, prijazen pristop in hrana brez kakšne napetosti, pa bo.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: smrček2 , sobota, 12.08.2006 : 10:03:01
Smetuljčka,
veš da si se oz. se boš odločila prav. Nekateri pač ne želijo oz. ne morejo sprejeti pomoči, pa če je še tako dobronamerna- so jih pač ljudje :-\ naredili take.  Naredi kot je prav- ti že veš.
Slinast, moker in deževen poljubček ti pošilja Shy, jaz pa samo en lp


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: nutella , sobota, 12.08.2006 : 11:40:02
od daleč in le čakal na kakršen koli Smetkin znak, ki bi pomenil BEŽI, POMAGAJ, zdaj lahko pomagaš ... pač, kar koli.

 :o Okej, kr zmrazi me ob temle. Jest se tut pridružujem hvalnicam na čast Poloni  in Ines  ker vama tko uspeva tole najboljše zavetišče na svetu in ker so živalce pa seveda tut mi ;) lahko veseli, da vaju mamo. :-*


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: delavec@amis.net , sobota, 12.08.2006 : 17:05:13
Ines, tudi vam čestitke za pogum in ves trud.Res sta enkratni! Jaz sicer nisem kak strahopetec, vendar pa kolikor se poznam, vem, da mi živci ne bi prenesli tako nevarno situacijo, bi sigurno na mestu otrpnila od strahu. Tako sem naredila nekoč, ko se je proti meni zakadil renčeč pes mešanec, čeprav že na pogled ni bil videti tako nevaren kot tale mešanec Rotija.
Res smo se najbrž vsi ustrašili za vaju, ali nima Živalski vrt neke pištole, s katero bi ga omamili? Ne vem, nekoč sem nekje pobrala ta podatek, samo ne vem ali drži?
l.p.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Tecka , sobota, 12.08.2006 : 18:56:22
Za takšne hude primere niti nebi bilo slabo imeti kakšno takšno zadevico. Predvsem zaradi varnosti naših dobrih dušic. Kaj pa bi bilo z vsemi žvaukami (in otrokoma), če ju en tak hud pesjan zamenja za kosilo...  :-X  :o
lp
T.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Tejka , sobota, 12.08.2006 : 19:33:30
Mene pa nekaj zanima - kaj pa če se v teh 8 dneh pojavi lastnik? In recimo zagotavlja, da mu nudi ustrezne bivalne razmere (čeprav vsi vemo, da ni tako!) ...?


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: luna7 , ponedeljek, 14.08.2006 : 11:49:59
Uh, tejka, resnično upam, da ga ne bo. Se pa sprašujem isto.... (Pa še enkrat upam, da ga ne bo.)


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Tejka , ponedeljek, 14.08.2006 : 11:53:21
Ja, tudi jaz upam, da ga ne bo... Čeprav bi ga bilo po eni strani fajn izslediti in mu preprečiti (če se to po naši zakonodaji sploh da!), da bi tako zavozil življenje še kakega psa  >:(...


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: luna7 , ponedeljek, 14.08.2006 : 11:54:39
Uh, tejka, resnično upam, da ga ne bo. Se pa sprašujem isto.... (Pa še enkrat upam, da ga ne bo :(.)

Smetka, v vsem se mi zdi, da si se prav odločila. Zato obema vsa priznanja za dobro delo 8)!!!! Ko sem vse to prebrala, se globoko strinajm s tabo. Mislim, da je bolje tako za vse - tudi za kužkota.

lp polonak


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: honki , ponedeljek, 14.08.2006 : 14:25:20
Smetka

Citat
Ja, 8 dni in čao, če mislite, da je tako to za povedat...

Smetka ni bilo tako misljeno kot si razumela, mogoce sem se narobe izrazila, vsekakor pa nisem obsojala, ne tebe in ne drugih.
Ne spoznam se na te stvari in stvar je bila pod vprasajem, ker nisem vedela da je tak proces, in poleg tega te niti poznam ne, tako da te tudi nebi upala obsojati, v kakersnemkoli pomenu. slisim pa same dobre stvari o tebi, vsej kar berem tukaj na forumu.

Se spravljam v horjul pa nekako ne najdem casa. - bo se ze prisel.....

izrazat prek napisanega kjer ni mogoce vsega obrazlozit ni lahko.....


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 14.08.2006 : 23:41:43
"Ustrezne" bivalne razmere v takšnem primeru preverimo. Tale jih ni imel, sem prepričana.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Tejka , torek, 15.08.2006 : 13:44:35
Vas prav občudujem - Horjulčane! Mene bi bilo takega človeka še bolj strah srečat kot psa!!!


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: arončka , četrtek, 17.08.2006 : 21:23:21
Temu zafuranemu revežu se pa čas počasi izteka, a ne? :(


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Smetka , nedelja, 20.08.2006 : 23:19:07
Kuža uspavan.


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: drobtinica , ponedeljek, 21.08.2006 : 09:55:45
Čeprav smo že v arhivu, dovoli Smetka, tvoje poslanstvo ima včasih pač tudi žalostne trenutke.

Bivšemu lastniku nove zvezdice (čeprav malo hude) na nebu, bi pa jaz poslala dve sporočili (kljub temu, da najverjetneje tega ne bere):
Pes je dober, ko ti čuva hišo na ketni, se zaganja v nepovabljene goste, ti renči in varuje premoženje, ki ga imaš (materialnega, ker očitno moralnega v tem primeru ne). Ko ti slučajno zaradi ljubezni do sosedove psice uide, nimaš časa še manj pa interesa, da bi ga poiskal, kaj šele, da bi ga skušal vsaj malo socializirati.
In v tem primeru se izkaže  karakteristika besede človek (da ne bo pomote, ne velja na splošno, sploh pa za ljudi na tem forumu ne): "Če daš opici v roke kakršno koli orožje (lahko je to tudi pes na ketni), postane človek".


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: luna7 , ponedeljek, 21.08.2006 : 13:17:44
Upam, da mi bo naslednje pasje življenje lepše..... :-*
lp polonak


Naslov: Re: Mešanec z rotvajlerjem
Poslano od: Živalca , sreda, 23.08.2006 : 12:25:55
Res mi je žal za tegale kužka. Lastnik je moral biti "zelo grozen", da ga ni sociliaziral in se ukvarjal z njim. Pa tako 'lušten' je bil.  :'(