mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Xena , četrtek, 31.08.2006 : 20:31:27



Naslov: Črni Roker
Poslano od: Xena , četrtek, 31.08.2006 : 20:31:27
Velik črn pesjan. Prijazen in dobrodušen, celo malo otročji, najden danes v Domžalah. Star cca 1 leto in pol.

Se zna smejati:

http://www.moj-album.com/slike/76039/5U0FFxCRuVMbjTOD.v.jpg

Da je precej velik kaže tale, malo slabša fotka:

lp, Katarina

http://www.moj-album.com/slike/76039/6KnPxG3jdKFoD0uW.v.jpg

lp, Katarina


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , petek, 01.09.2006 : 10:06:30
Siv okoli gobca, ampak res mlad. Prijazen, otročji še bolj. Iščem kavč.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luna7 , sreda, 06.09.2006 : 07:32:00
Ta kuža definitivno rabi kavč-veliiiik kavč. Res totalno otročji, prijazen in igriv kuža. Ravno prav aktiven, pa ne preveč razgrajaški. Cukerček od kužona! Na sprehodu so ga zanimale največje palice (=beri hlodi), s katerimi je nato ponosno odtekel nekaj metrov, potem pa....dejmo se vlečt in igrat s tem .... hlodom.... Res, sijajen kuža je! Nekoga bo imel neskončno rad! In ne bo se mu treba bat, da bo ostal brez drv za zimo. Polona....mogoče bi ga pa zaposlili?

Lp s sprehoda nekja nadebudnih pesjanov!

Polonak


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: honki , sreda, 06.09.2006 : 08:24:20
Jap se vidi po fotkah da mu vlece na otrocje.....  ;D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , sreda, 06.09.2006 : 15:42:21
Še en, ki ima nenadoma polno kočo žogic  ::).


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , četrtek, 07.09.2006 : 11:13:48
Tale fant si zasluži vse pohvale za svoj karakter in vedenje. Res simpatičen pes.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , petek, 08.09.2006 : 11:31:08
Se en moje "pasme".  :-* Enkrat bom sam kombi najela, pa ugrabile vse tele nasmejane velikane!  ::) :D Kok je lep!  :-*


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , petek, 15.09.2006 : 21:07:14
Najbrž mi ne bo nikoli jasno, kakšna razlika je med Rokerjem in npr. Šiško...ajde, v velikosti, kar pa še zdaleč ne pomeni, da ne bi ravno tako kot npr. Shy nadvse užival tudi v stanovanju pokrit z deko na kakšnem primernem kavču. Ampak je škoda mislit, da je to sploh možno za takšnega simpatičnega velikana...ker se itak samo meni in morda še komu, ki si utrga kakšno minuto zazdi, da je vreden novih luštkanih igrač, ovratnice, povodca, postelje, dobre hrane, veterinarja, igre, sprehodov...ravno tako kot ostali. Ki so pač manjši....in bolj primerni za ne vem kaj...in bolj očem všečni, četudi so trikrat bolj problematični.
Mogoče mi bo v prihodnjih nekaj letih potegnilo, da posvojitelja zanj preprosto ne bo. Pa za Punkerja in Kalo in Ninka in Brčico, Belo, Lumpo in kaj vem koga tudi ne. Bo šel pa zato Rufus po hitrem postopku v nov dom, da ne govorim o Maku (za katerega sem sicer prepričana, da bo skravžlal marsikateri živec več novemu lastniku kot bi ga kadarkoli npr. Roker) in Dakar, pa Frklji in še komu....
Pa zdaj? Ko mi bo končno potegnilo, kar mi vleče počasi itak ves čas, bom kaj? Rekla....o fajn, sploh ni panike...kakšen krivičen usran črn mrzel deževen svet, res.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: delavec@amis.net , sobota, 16.09.2006 : 08:32:11
Smetka, ali naj dam objavo v Dožalske novice, ki izhajajo enkrat mesečno, za vse te kosmatine, ki so bili najdeni na njihovem območju? Morda pa le najdejo svoje prvotne lastnike, le ne vem točno, kateri so bili najdeni, kateri pa odvzeti neprimernim lastnikom.Za te druge bi napisala, da iščejo nove lastnike. Prosim za vaše mnenje.
l.p., Jana D.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: svrk , sobota, 16.09.2006 : 08:36:35
Mi je bilo že včeraj zvečer težko, ko sem prebrala tvoje misli o krivičnem, mrzlem, usranem in deževnem večeru in tehle psih. Pa danes zjutraj zopet. Ne vem, kaj bi ti rekla, včasih se lahko samo strinjam in si rečem, da po dežju posije sonce in da vsi nismo po istem kopitu. Kar pa ne zanika tvojih misli. LP Nada  :(


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , sobota, 16.09.2006 : 12:04:08
Jana, menda se ne vikamo  ???? Lahko gredo v domžalske novice, kamorkoli...za odvzete pa tako takoj napišem.

Roker je danes že navsezgodaj vlačil drva iz gozda  :) in se ob tem neizmerno zabaval. Uživa tukaj in čisto nič ga ne brigajo moje skrbi. Najprej čisto za njega: na enem od mod ima bulo, ki najbrž ne pomeni čisto nič drugega kot to, da je potrebno odstraniti tisto, kar je itak moteče. No...in potem bo popoln: kastriran, končno čipiran, cepljen, sit, velik, simpatičen in neproblematičen. S svojim pesjakom, toplo deko, nekaj žogicami v njem...in čisto zadovoljen. Tako kot še nekaj drugih...počasi bo zmanjkalo prostora in ostalega...in kljub vsemu trudu vseh nas so prav posvojitve tiste, ki štejejo. Dogaja pa se ravno obratno - prihajajo, odhajajo pa ne. Ker jim je lepo tukaj? Ker jih ne bom evtanazirala? Ker so veliki in nič podobni Šiški? Še vedno verjamem, da posvojiteji so, kar dokazuje ogromno število klicev takrat, ko imam koga, ki je "posvojitve vreden". Zato tudi pravim, da je ta svet usran in krivičen. Kaj bom naredila, ko bo Roker tu že dolgo časa, pa ga ne bo nihče maral razen mene, ki ga pa ne morem imeti? Pa ko bi vsaj bil edini.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: PikaPoka , sobota, 16.09.2006 : 14:00:15
Ukradla bom Rokerjevo temo, za kar se že vnaprej opravičujem, ampak moram napisati, morda pa bo komu seglo do srca ;)
Ko sem se selila in odločala za psa, sem iskala majhno pasmo. Tako, ki jo majhno stanovanje ne bo utesnjevalo, psa, ki bo lažje počakal tistih 8-9 ur, ko sem v službi, psa, ki je prijazen in ne bom imela problemov z agresijo.
No, najagala sem na čisto kontro, jaz ji pravim strup v majhni flaški. Ne bom razlagala vseh problemov, ki jih imam z njo, je pa tako, kot je napisala Smetka - majhen pes lahko pomeni večji problem kot velik pes.
Če bi se še enkrat lahko odločala, bi izbrala psa glede na karakter in ne na velikost. Ko sem vzela Lino, sem hotela punčko, zdaj mi je vseeno....
Skratka, poanta: majhen pes ne pomeni avtomatično nič ali malo dela in problemov. Ravno tako je za enega velikana lahko 50m2 stanovanja povsem dovolj za srečno življenje.
Zdaj, ko spremljam Shyevo zgodbo, vem, da bi, če ne bi imela Line in bi Shy še vedno čakal na lastnika, verjetno vrgla oko nanj...ali pa na Brčo, Kalo in ostale, ki zaradi svoje "velikosti" ne pritegnejo ljudi, da bi se odločili, da jih vzamejo k sebi.
Škoda, sem prepričana, da jim ne bi bilo žal.
Lep pozdrav!

Pika


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: bina , sobota, 16.09.2006 : 14:08:08
Jaz je ze od nekdaj vsem razlagam, da so majhne pasme bolj aktivne kot velike. Velikega psa peljes za 1 uro na sprehod in ma dovolj za pol dneva. Kaksen manjsi pes se ravno ogreje na takem sprehodu :P Nasa 2 velika itak vecinoma dneva prespita ::) pri kaksnem majhnem psu si tega ne predstavljam. Edino logisticni problemi so pri velikem psu malo bolj zapleteni ;D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: svrk , sobota, 16.09.2006 : 14:08:50
Pika,
podpiši tudi mene. Samo, da sem se jaz odločala za majhnega psa, ker me je bilo velikih strah. Zdaj pa vidim, da me je lahko tudi majhnih.  Z zelo veliko truda gre na bolje. Če bi prej poznala Polono, si teh težav ne bi nakopala.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , sobota, 16.09.2006 : 16:48:53
Oprosti, Roker, srcek, ampak tudi jaz moram nekaj dodati.
Psi, kakrsen si ti, so primerni za vsepovsod! Moja Lunca je v oceh vecine pes za na ketno, ona pa zivi z nami, v stanovanju, spi pri meni, v postelji, ce zadremam na kavcu, je pri meni, pa ceprav se res tlaciva skupaj - v glavnem, prostor za 30-in-vec-kilske mrcine se najde povsod.
Ko smo se pri nas odlocili za psa, je mama rekla, da mora biti psicka in to mesanka, ker le-te redkeje najdejo dober dom kot rodovniski psi. In tako smo dobili mladicko, ki je tehtala pri manj kot treh mesecih starosti ze 13 kg. In kaj zdaj? Ja, nic. Jaz sem jo videla, pritekla je k meni, in ze sva bili kot rit in srajca. Zame ni lepsega psa na svetu!
Seveda je tu tudi karakter, ampak tega pri mesanckih tezje predvidis. Ti pa si odrasel kuza z ze izdelanim karakterjem. Lep si, zdrav najverjetneje tudi, o tvojem karakterju je pa Polona ze dovolj napisala. V glavnem, cuker v vecji embalazi. Tvoja edina napaka, oprosti izrazu, je to, da si velik. In to v svetu, kjer je vecje vedno boljse, in kjer vsi hocemo najvecje in najbolj impozantne stvari.
Dejstvo pa ostaja, da je tako velikega kot malega kuzka potrebno solati, mu povedati, kaj sme in cesa ne - in tako velik kot majhen kuza potrebuje ljubezen, toplino in clovesko druzbo. In konec koncev je popolnoma vseeno, ali imamo doma 30- ali 7-kilskega kuzka. Pri nas imamo oba, najbolj pomembno pa je to, da nam nikoli ni zal, da je Luna tako velika in Kiana tako majhna - ter da sta obe crni.
Ne razumem, zakaj si ljudje izbirajo kuzke glede na njihovo velikost in barvo dlake. Pomemben je karakter - zame je moja "ogromna" psicka idealna, za mojo mamo pa njena "miniaturka" - prva je zivahna in hkrati lena, druga umirjena in resna. Kdo bi si mislil, ane?
Hja, kuzki so si tako razlicni kot smo si ljudje, ce ne se bolj. S to razliko, da so kuzki vedno iskreni. Ali so pridni, ker jim dajemo piskote ali pa zato, ker nas imajo radi, sploh ni pomembno. Njim ni pomembno, kako mi izgledamo v primerjavi z drugimi. Mi smo njihovi. Sama verjamem, da nas imajo neizmerno radi, in da nam to izkazujejo skozi vse svoje zivljenje.
Tako da ti, dragi Roker (velja tudi za lepotca Harija, srcico Kalo in se marsikoga), zelim cloveka, ki bi rekel: "Ta kuza je pa idealen zame, ker je tako lep pa razigran in sploh in oh se nisem videl kuzka, ki bi bil bolj primeren zame." In mogoce bo nekdo enkrat pomislil, da ravno zato, ker si pristal v zavetiscu, kjer zdravih psov ne evtanazirajo, cakas ravno nanj. Vsaj upam tako.
Krivicni svet, izkazi se... priloznosti je vec kot dovolj.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: nutella , sobota, 16.09.2006 : 17:12:59
Luncica, zelo lepo napisano. 8)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: smrček2 , nedelja, 17.09.2006 : 10:24:17
Roker oprosti, ker tvojo temo izrabljamo za dokazovanje, kako lahko tudi veliki psi zadovoljno živijo v stanovanju.
Moj prvi kuža je bila mala pekinezerka, samosvoja, dominantna,zlata psička. Vedno sem govorila, da bo moj naslednji kužek tudi psička, lahko malo večja,z daljšo dlako, tam nekje okrog 10kg :P- pa se nam je pridružil Ojzi- velik, krepak, kratkodlak zmešanček, ki nam je dolga leta lepšal življenje. Bil je dokaz za to, da sploh ni problem v velikosti psa, ampak v odnosu lastnika do njega. Tudi velik pes je lahko srečen na 50 kvadratih, če ima pravilno nego, dovolj sprehodov in vse ostalo. Ko nam je naš zlati Ojzi umrl, se je Shy odločil, da bi bili kar primerni zanj ;)
Mislim, da večjega psa sploh nebi mogla dobit- pa smo vsi zadovoljni.  :D :D
Pomemben je značaj psa- in pa seveda naša pričakovanja- ne smemo zahtevati preveč-pustimo da nas preseneča in se poskušamo prilagoditi eden drugemu- pa kar gre :P
Roker upam, da čim prej najdeš kavč- ni treba, da je prav velik, da bo le pri pravi družini ::)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: sarabenji , ponedeljek, 18.09.2006 : 20:46:28
al pa če bi naredili en bend! roker, punker, pač malo mešanega repertoarja. xena bi bila menedžerka, javni/e sprehajalci/ke bi te naše zvezdnike vozili na koncerte. komade bi jim pisal punči, ki je star in hripav in ima veliko za povedat, ker je pač izkušen. neža bi nujno morala pet, bela bi ji pomagala.

udarni komadi bi peli o jezi na ljudi, balade pa o spominih na življenje na cesti in kako je potem prišla smetka in jim pokazala novo življenje. pa kakšno o tem, kako je fajn, ko nimaš več jajc/jajčnikov.

zmagali bi na popevki, pa melodijah morja in sonca, pa na emi in bi nas zastopali na evroviziji. (po lordih bi samo smetkini varovanci lahko naredili večji cirkus).

(meni se je malce  :D  ne mi zamerit, prosim. to bo krivo včerajšnje basanje s pecivom na pikniku.)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luna7 , sreda, 20.09.2006 : 11:44:38
No, pa še o rokerju..... ta je šele ena pojava :D :D. Navihan ravno prav 8) in tudi čisto lepo poslušen kuža bo 8) 8) 8). Kuža je tapravi za kakšnega spremljevalca na teku. Pa tudi za nabiralca velikih palic! Tako, da .... naj si srčka ogreje taprava duša zanjga! :D :D

lp polonak


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: flosarka , torek, 26.09.2006 : 19:59:13
Ni kaj drugega za rečt kot prečudovit pes.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , petek, 29.09.2006 : 16:22:23
Roker je danes ostal brez (treh) jajčk in brez slednikov.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: maja01 , petek, 29.09.2006 : 17:12:39
Roker je danes ostal brez (treh) jajčk

??? Ja?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , petek, 29.09.2006 : 17:23:21
Uživa tukaj in čisto nič ga ne brigajo moje skrbi. Najprej čisto za njega: na enem od mod ima bulo, ki najbrž ne pomeni čisto nič drugega kot to


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , petek, 06.10.2006 : 00:08:05
Z Rokerjem vse okej. Išče svoj kavč.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: delavec@amis.net , ponedeljek, 09.10.2006 : 20:01:54
Roker je videti tako prijazen fante. Še en velikan s prijaznim srčkom?
Upam, da mu kdo čimprej pripravi velik udoben kavč, ki bo samo zanj.
Upam, da čimprej dočaka svoj srečni dan, ko bo ponosno odšel s svojim novim človekom v novi dom.  :)
l.p., Janad



Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: arončka , ponedeljek, 23.10.2006 : 20:35:00
Roker je v gozdu našel palčko :o

http://aroncka.moj-album.com/slike/3619374/KfBRihdB6f7zzp6P.v.jpg

http://aroncka.moj-album.com/slike/3619374/BcT_U7zBOtdzkno_.v.jpg

 :D ;D :-*


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: svrk , ponedeljek, 23.10.2006 : 21:58:32
 ;D  ;D  ;D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: spely , sreda, 25.10.2006 : 21:10:08
Lep kuža, ni kaj!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: svrk , četrtek, 09.11.2006 : 17:58:29
Že dolgo me ni bilo v Horjulštajnu. Prosim vse, da pocrkljate v mojem imenu mojega posvojenčka, dokler ne bom spet lahko šla na obisk. Rokiju pa  :-*  :-*


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , petek, 24.11.2006 : 00:16:26
Roker še kar čaka na svoj dom. Škoda, ker ga nihče ne opazi. Pa ni ravno majhen...


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 24.11.2006 : 18:11:39
Roker je taprav pes, velik, črn, lep, mlad pa še prijazen povrhu. Vse najboljše in najlepše je združeno v tem kosmatem prijateljčku. Morda pa se morebitni posvojitelji bojijo, da je predober zanje, nič se bat, saj ima Roker krasen značaj, ne gleda na zunanjo lepoto ljudi ampak si želi takšnega človeka zase pri katerem bo začutil notranjo lepoto-prijaznost in sposobnost imeti rad.
Morda pa prav takšna prijazna človeška duša že misli nanj. Prepričana sem, da bo tudi Roker kmalu dočakal srečni dan, ko bo prišel ponj čisto njegov novi človek.  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*
l.p.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Jana , petek, 15.12.2006 : 13:06:18
Roker je kuza meseca decembra 2006 http://www.zavetisce-horjul.net/kuzam.php.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 15.12.2006 : 22:25:55
Tudi za Rokerja je že čas , da končno že dobi čisto svoj domek pri nekom, ki bo ponosen na tegale zlatega fanta. Mogoče pa ga sedaj, ko bo kot kuža meseca bolj na očeh ugleda pravi človek zanj.
Rokerju  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*.
l.p.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: steva cenejac , ponedeljek, 25.12.2006 : 12:23:30
Midva sva večraj prvič najinega posvojenca peljala in je res pol hoste skup zvlekel. Od majhnih "palčk", do suhih debelc, ki jih je moral prej še zruvat. Vse skupaj je nastavil po poti, da je imel potem revež Punči težave, ko je po isti poti hodil.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luna7 , petek, 29.12.2006 : 08:56:14
Jah, Roker pa je pravi "drva-roker" ;)! Na poti v temi je upsel najt veliko rogovilo, ki sva jo nato nalomila na malo manjše kose, da sva sploh lahko šla po poti. Ampak ne, to ni bilo dovolj. Je bilo treba najt še večjo! :D :D Palice so zanjga zakon ;D. Je poslušen, pridno priteče in sede prd tebe, ko ga pokličeš 8) 8). Da o posladkih ne govorimo. En veliiiiik cuker od velikega psa. Tudi ta je čisto neproblematičen.

V januarju naj tako hitro najde svoj kavč, veliki mišek :-*!

Lp vsem
polonak


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ka ty a , petek, 29.12.2006 : 08:58:58
Lep velik prijazen pes,ki ljubi sprehode,palice in žogice.
Super bi bilo,da bi res takoj v januarju našel dom.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luna7 , petek, 29.12.2006 : 10:09:29
Aja, sem pozabila cvetko od včeraj. Sva morala skoraj celo pot opraviti po temi, ker je na vsak način želel moj baterijo - gumijasto ::)..... Seveda, je bila na koncu že tako sluzasta, da skoraj ni več svetila :P. Smetka, očitno so gumijaste igračke njegova druga poslastica....
V včerajšnji poltemi smo bili vedno trije: Roker, jaz in velika rogovila......

lp


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , petek, 29.12.2006 : 19:35:55
Pa se je zgodil  :D  ;D  8)  :P....klic za Rokerja  :P  ;). Jutri dobi obisk; in če je kje kaj pravice, bo kuža novo leto dočakal z novimi lastniki.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , petek, 29.12.2006 : 19:39:04
Drugega kot to, da držimo pesti, ne morem napisat.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 29.12.2006 : 19:54:49
Res bi bilo lepo, da bi ta srčen fant končno dobil čisto svojega človeka.
 :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-* za srečo!
l.p.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ticka , petek, 29.12.2006 : 19:59:24
super  :)
svrka je sigurno zadovoljna, ker bo njen posvojenec dobil nov dom in drzi pesti 100 na uro  ;)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: skogkatt , petek, 29.12.2006 : 20:02:55
ojoj mi je kar srce poskočilo  :o

lepi rokerček, čeprav sem sredi finisha vnašanja inventure ti držim pesti z vso možno močjo  :D upam da bo jutrišnji obisk res tapravi, saj jeroker to  tudi  :-* Good luck!!!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ka ty a , petek, 29.12.2006 : 20:19:25
OOO Res zanjega močno držimo pesti,da ga posvojijo.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: dog_lover , petek, 29.12.2006 : 20:58:19
Jupiiii, držimo pesti in tačke, da je to to in da bo že jutri v novem domu.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , sobota, 30.12.2006 : 17:02:24
Roker je imel obisk danes. Vem, da bi se v stanovanju lepo obnašal, da ne bi lajal in delal škode, da je čist in da ne bi bilo težav z njim. Ne morem pa zagotoviti, da bi lahko brez težav živel v centru Ljubljane z najbližjo sprehajalno potjo na grad, ker je psov res veliko. Roker si ne pusti prav veliko "reči", tudi psičkam ne. Najraje ima svoje igrače in oboževal bi nekoga, ki bi mu jih metal do nezavesti.
Poskusili se bomo dobiti z njim in z zlato prinašalko, ki je tudi v družini in s katero bi moral občasno živeti, pa sprehodili s bomo z njim po Ljubljani. Da vidimo, kako bi se obnašal. Upam, da bo uspelo.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Rossy , sobota, 30.12.2006 : 17:12:28
Držimo pesti, da bi uspelo.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Zivc , sobota, 30.12.2006 : 18:31:57
Do takrat pa tale frajer pridno zbira veje! Sva ga z Mašo peljali na sprehod in smo začeli s tenis žogico - jo je pustil pod prvo smreko. Ampak brez nje pa ne ven  ;D

Potem pa - ko sva se odločili, da gremo domov, se je odločil in pograbil najdaljšo vejo v okolici. Ko ga ravno uspeva prepričat, da je tole NO GO, najde še večjo smrekovo vejo. Ampak tale ma pa stranske veje - ne bodi len, Roker lepo eno po eno odgrizne stran. Ker moj mehur ni bil več prepričan, da bo zdržal moj smeh, sem ga toliko zamotila z briketki, da je spustil vejo. In expresno domov. Brez veje. Če ga (upam da ne - držim pesti) še kdaj dobim na sprehod, mislim da ne bo več nasedel na to foro s pribolški  :-\


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: arončka , sobota, 30.12.2006 : 19:19:09
Joj, kaj jaz to berem! Pol moram pa hitro žogice prinest za tegale mojega malega velikega junaka. :-*


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: cac , sobota, 30.12.2006 : 23:02:33
Joooj upam, da uspe tole  :D držim pesti za Rokerja :D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: zmago , nedelja, 31.12.2006 : 20:36:10
Roker še naprej bodi takšen kot si. Najboljši.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , torek, 02.01.2007 : 13:35:32
Roker gre danes na izlet, obiskat eno psičko, s katero si bo morda delil del življenja. Držite pesti, da se bo lepo obnašal.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , torek, 02.01.2007 : 13:37:29
Roker, priden bodi! Lupcka za na pot, pesti in sapke pa so stisnjene samo zate!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ka ty a , torek, 02.01.2007 : 13:42:39
Roker bodi zelo priden!!!
A to gre z tistimi,ki imajo zlato prinašalko?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , torek, 02.01.2007 : 13:43:25
Ja. Saj drgega zanimanja zanj pač ni.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: cac , torek, 02.01.2007 : 13:55:53
Roker bodi priden, mi držimo pesti in tačke zate :-*


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ticka , torek, 02.01.2007 : 15:50:13
Svrkica in jaz stiskava pesti  :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Mel , torek, 02.01.2007 : 15:51:30
Stisnjene pesti in tačke, pri nas ;)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , torek, 02.01.2007 : 16:31:56
Roker je prišel nazaj. Obnašal se je vzorno in tako, kot se do psičke spodobi. Nekaj tehničnih reči je še za poštimat, ampak tale fant skoraj sigurno ta konec tedna zapušča zavetišče. Svoj pesjak bo menjal za stanovanje v Ljubljani, in to kar pod lj. gradom  :P.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Mel , torek, 02.01.2007 : 16:45:13
O tole bo pa fensi šmensi nov dom hehehe.  :D :D Super, smo veseli :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ticka , torek, 02.01.2007 : 17:26:13
supeeeeeeeeerrrrr  ;D
upam, da ga kdaj vidim v ljubljani, svrka pa upa, da ji bo se kdaj veselo pomahal z repom  :-*


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ka ty a , torek, 02.01.2007 : 17:28:10
Zelo sem vesela za Rokerčka in res je super,da bo odšel v nov dom.Pa še družbo bo imel.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , torek, 02.01.2007 : 17:31:38
Kaj je s svrkico? Hrbet boli?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ticka , torek, 02.01.2007 : 18:40:55
no, malo ze, ampak mislim, da je trenutno njen najvecji problem, ker nima dostopa do interneta, pa je pooblastila mene, da prenasam njena sporocila dalje  8)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Zivc , torek, 02.01.2007 : 18:41:44
Svrkica je na krajšem zasluženem dopustu in upa, da bo poštimala hrbet, da pride mal "kontrole" u Horjul narest. Je pa navdušena, da jo njen posvojenec (vsaj rep) u bližino maha!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Zivc , torek, 02.01.2007 : 18:42:06
Hudiča, kolk so eni hitri!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , torek, 02.01.2007 : 20:22:33
Nikar, da ne bo kakšnega družinskega spora  ;). Pozdrav svrkici, mi tule jo prav pogrešamo. Živc, bi pa tudi prisegla, da je Lili danes tebe klicala  ;D.
Upam, da se bo za Rokerja prav izteklo.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Toga , torek, 02.01.2007 : 20:34:47
Stiskamo pesti!

Toga in Coki


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: cac , torek, 02.01.2007 : 22:20:58
Joooj jst bom do konca tedna držala pesti, da bo za zihr ;)
Upam, da bo vse ok :D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , petek, 05.01.2007 : 09:58:36
Ravnokar sem dobila mail bodoce lastnice Rokerja. V soboto gremo 90% po mrcinico! Jupi!!!!   ;)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Xena , petek, 05.01.2007 : 21:10:44
Ja, neki se res šušlja, da gre pesjan jutri v nov dom.... :)

lp, Katarina


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ka ty a , petek, 05.01.2007 : 21:13:52
Upam,da res.Do jutri bomo pa vseeno malo držali pesti&tačke  :D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Jana , sobota, 06.01.2007 : 13:31:57
Hehe, ste v redu drzali pesti - Smetka javlja, da je Roker ze v novem domu ;D.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: arončka , sobota, 06.01.2007 : 13:35:27
Bravo Roker, sem res vesela zate! :-* Samo žogice pa še vedno v avtu vozim... :-[


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , sobota, 06.01.2007 : 13:37:14
Jesssss! To mi deli!  :-* zate, Roker! Si mi polepsal dan!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: zmago , sobota, 06.01.2007 : 13:39:31
  :)

 :):)                    :)     :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Mel , sobota, 06.01.2007 : 13:56:57
 :D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: skogkatt , sobota, 06.01.2007 : 14:01:58
Krasno! :D Vsem skupaj ogromno veselja!!!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: dog_lover , sobota, 06.01.2007 : 14:26:23
 :D ;D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Kalsang , sobota, 06.01.2007 : 14:27:22
Torej imamo novega soseda, korenjaka in pol! Sem iz stare Ljubljane in ziher se bomo kje srečali...

Super! Srečno, Roker!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ka ty a , sobota, 06.01.2007 : 14:28:37
Za tega velikana smo pa zelo veseli.Srečno Roker.
A bo obdržal to ime?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , sobota, 06.01.2007 : 14:38:52

Veselja, sreče, VSEGA!



Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: svrk , sobota, 06.01.2007 : 14:40:44
 :-* Jaz sem se sedajle vrnila! In kakšna vesela novica!  :D Bravo Roker, veselo mahaj še naprej z repkom.  ;) In čestitke novim lastnikom in Smetki, ki ga je gor spravljala, vsem sprehajalcem, vsem prinašalcem žogic, vsem, ki so ga čohali, posvojili na daljavo in vsem, ki smo ga imeli radi. Pa je konec oz. začetek še ene srečne zgodbe.  :)  :-*  ;D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: steva cenejac , sobota, 06.01.2007 : 15:49:07
Midva sva bla lastnika enega ušesa in sva zelo zelo zelo vesel, da je šel tale kuža preurejat še kakšen drug gozd, ne samo horjulskega. 


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: MaxyTT , sobota, 06.01.2007 : 18:01:01
SUPER!!!!! Srečno Roker!!!!

LP


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , ponedeljek, 08.01.2007 : 09:09:09
Ja Roker je v novem domu. Ime bo ostalo, klicali pa ga bodo Roki, ker je krajse. Je baje kar priden kuza. Dom si deli s kuncem, ki ga niti ne zanima prevec (Kar je za lastnike super) in obcasno z lepo prinasalko. Ne spi na kavcu in baje se kar hitro uci. Ne laja, ne cvili, vse Ok za blok. Edina tezava je (zaenkrat se) dvigalo oz. stopnice. Ne mara ne ene ne druge poti, tako da je vse skupaj treba izpeljat kar se da hitro. Pa tudi to, baje, da je vedno lazje. Na vrvici ne vlece, je pa velika moznost, da ga srecate na Lj. gradu. Lastnica ima sedaj tri dni dopusta, da misko ni sam. Nato jo v vrastvu zamenja fant in bo teden na okoli. Se je prijavila na forum, tako da lahko kmalu pricakujemo da izvemo kaj iz prve roke. :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: smrček2 , ponedeljek, 08.01.2007 : 09:18:50
Iz lastnih izkušenj svetujem- v dvigalo se gre super hitro, če ga shecate s kakšno hrenovko- ena hrenovka- pa je problem rešen- vsaj pri nas je bilo tako. Zdaj se prav z veseljem pelje.
Pa veliko veselja z njim :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , torek, 09.01.2007 : 12:31:18
Sem ponosna na Rokerja in njegove lastnike! Priden je, vse ok, naj bo tako še naprej.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: svrk , torek, 09.01.2007 : 12:39:52
Iz dobrega tropa je prišel. Sem se še jaz malo napihnila. In tudi jaz jim želim veliko sreče. Ti si pa itak skoz trdila, da je en fejst pes.  :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , torek, 09.01.2007 : 12:52:35
Hehe, jaz sem se tolk napihnila, da me je skoraj odneslo  :D. Res sem ponosna, izkorišča svojo priložnost tako, kot je prav. Sem prepričana, da se bo tudi nova skrbnica kaj javila. A ne  :P?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Xena , torek, 09.01.2007 : 13:02:37
Ja, pa v šolo tudi pride! :-*

lp, Katarina


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , torek, 09.01.2007 : 13:11:56
A bo moj sosolec? :D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Xena , torek, 09.01.2007 : 13:15:28
Ne, on bo PRVČEK! ;)

lp, Katarina


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , torek, 09.01.2007 : 13:25:42
Bo pa od mame, ce ji bo uspelo ze zdaj iti v solo (sluzba pa to). Ji malo discipline ne bi skodilo ;)

lp, Z.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: svrk , torek, 09.01.2007 : 13:43:33
A mami?  ;D


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , torek, 09.01.2007 : 13:58:05
Tudi!  :-X Mame so pac mame z razlogom - da razvajajo vsa cloveska in zivalska bitja!  :-*


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: svrk , torek, 09.01.2007 : 13:59:25
Priznam. Zato sem tudi malo sklenila olajšat življenje Smetki in Rokerju.  ;)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , četrtek, 11.01.2007 : 11:30:07
Evo, se ze javljam... da povem na kratko kaj o Rokerju.

Seveda smo ime obdržali, malo smo ga skrajšali na Roki.
Lun je takoj poskrbel za tablico z imenom za na ovratnico in rdečo rutico (hvala Lun in Katra!), tako da ima rokersko rutko že od prvega dne dalje! Čisto tako kot je napisano v opisu Rokerja na spletni strani zavetišča.

Roker je zelo priden in poslušen, ima pa neznansko veliko energije in vse ga zanima. Vse mora povohati, biti zraven prvi, vse mora videti... skratka za smejat.
Cepljenje stekline, pucanje zob in ušes, striženje krempljev, umivanje, krtačenje... vse smo že probali in je dobrodušno prestal. Malo nas sicer matra še rep, ki ob valu navdušenja pušča krvave madeže po stenah in omarah, bo dobil en lep ovratnik za kratek čas. Kužike so mi všeč, kužki pa še ne. Moram še ugotovit ali se jih boji (ker cvili in bevska ko se s kom srečamo) ali jih ne mara. Sicer pa se resno pripravljamo na pasjo šolo.

Polona, po stopnišču hodi zdaj normalno, si imela prav. Prvič na silo, potem je šlo lažje. Je bilo treba kar zatisniti oči ijn ušesa, ko smo ga prvič dobesedno vlekli v blok in iz bloka, ker je izgledalo in se slišalo grozno (čeprav smo za nekaj sekund). Stopnice bodo še prišle na vrsto.

Brino (prinašalko) je osvojil, zdaj smo jo odpeljali v njen pravi dom, tako da uživa sam v svojem kraljestvu (stanovanju). Čez vikend gremo na Krim pa na barje, da ga malo zlaufamo. Kdaj bi ga lahko spustili iz vrvice (mislim nekje na samem na barju, ne v mestu), da prosto teče in se igra?

LP


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , četrtek, 11.01.2007 : 11:46:33
rdečo rutico (hvala Lun in Katra!), tako da ima rokersko rutko že od prvega dne dalje! Čisto tako kot je napisano v opisu Rokerja na spletni strani zavetišča.

 :D  ;D  :-* Tole je pa zame en pravi "za lepši dan"! Uživajte še naprej!  :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , četrtek, 11.01.2007 : 11:52:31
Ne ga spuščat, dokler ne boste "vzeli" odpoklica.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , četrtek, 11.01.2007 : 12:09:24
Pozdravcek Pinky!!!!

Ja malenkost za rutico, spuščala ga pa jaz ne bi vsaj dokler nima tel. številke na ploščinci. Saj ves kako smo iskali Luna!!!!! Pa je bil takrat že pol leta pri meni. Ni ravno občutek ki ti ga priporočam.

S Xeno smo zmenjeni da se udelezi pouka in bo (upam) Lunov sošolec. Samo ne bosta smela klepetat. Pa hitro ugotovi kaj je to z malimi kužki, da gremo akm skupaj. Sicer se pa slisiva, ne?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , četrtek, 11.01.2007 : 15:40:16
Kako se pa uči oz. "vzame" odpoklic, če je na vrvici? Imamo v Bevkah ograjen sadovnjak in bomo najprej tam poskusili. Me prav zanima, kako se bo obnesel. "Sedi" mu lepo gre, ampak to gre zahvala Poloni. Čakati/sedeti/ležati na mestu pa niti najmanj.

Male kužke pa je, ham ham... Ne saj ne, po moje ga je strah. Ampak ne vem kako naj sprobam blizji kontakt z drugimi psi, če rata ves trd in začne lajati. Z Lunom pa tudi ne bi vadila glede na to, da je občutljiv na velike pse. Roker ni ravno majhen  ;)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: MaxyTT , četrtek, 11.01.2007 : 15:45:50
Imamo v Bevkah ograjen sadovnjak in bomo najprej tam poskusili.

Če imam ta prave Bevke v mislih, se pa zna zgoditi, da se še kaj srečamo na sprehodu z najino Neli (oz. prej Neži). :)  Sva že kar pridne pri nabiranju kilometrine, tudi okoli Bevk.  ;)

LP


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , četrtek, 11.01.2007 : 15:52:58
joj Pinky si nestrpna! Sej bo kmal sola pa ti bo Xena strokovno pokazala.

Lun res ne vem ce je primeren za treniranje srcevanja s samcki. Glede na to da njemu to veckrat spodrsne.....Ceprav s Kanom (nemskim ovcarjem) se pa zastopi..... no ja kar naj najprej koga druzga poje, preden mu morava Luna vleci iz gobcka.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , četrtek, 11.01.2007 : 15:54:50
Sicer pa grem sedaj pocasi iz sluzbe in do kanove lasnice z Lunckom. Misli pa da se Kan nekje potepa z mamo.

lp


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Jolly1 , četrtek, 11.01.2007 : 15:55:01
No sicer jaz nisem najboljši naslov za dajanje nasvetov, vendar naš Kastro se je odpoklica naučil tako, da sem ga ko je še bil na vrvici, poklicala po imenu in vsakič ko se je obrnil in pogledal proti meni je dobil priboljšek ( fant totalno pali na hrano ). Postopoma sem podaljševala vrvico, potem sem celo par vrvic skupaj zvezala, da je bila reeeees dolga hehe in sem ga klicala in tako se je počasi navadil, da ko vsakič pride nekaj dobi in zdaj hodi veselo nazaj. No polagam ti na srce bodi neomajna pri tem početju, ponavljaj dokler ne obvlada in ne mu popuščat če kdaj ne pride, jaz sem mu nažalost in to sedaj včasih preveč izkorišča, ker ve da ne bom huda.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Agnes , petek, 12.01.2007 : 14:41:01
Rokerka Pinky alias Jana? Če si ta prava, ves, kaj ti sleduje (sprehod na Grad, cohanje setronj in kontrausluga Rokerju ter treniranje odpoklicovanja ;)).

Lp Neža in irska banda


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , sobota, 13.01.2007 : 23:11:00
Roker...oprosti, ampak danes nisem uspela do Ljubljane, da te malo iz tvojih nagajivih gat stresem. Pokličem jutri.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , petek, 19.01.2007 : 15:29:35
Agnes, kdaj vozis irsko bando na grad? Po sluzbi, kdaj? Dej, bomo skupaj vadili, kako se na druge pse NE laja. Drugace pa priden kot hudic in une okice... jaz sem toook bogi. Zdaj ima cca 2 dni trobento (ovratnik) gor, da vidimo, kako bo z repom, ko ga ne bo lizal. Jutri pa gremo na pregled repa k veterinarju.

Pasja sola pa takoj, ko bo trsica zdrava.

LP Jana

ps: smetka, kako in kje lahko vrnemo nagobcnik? Zdaj ne bom hodila gor, ko ste kuzni? Saj vem ,da se ne mudi, pa vseeno... bi ga rada cimprej vrnila


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , petek, 19.01.2007 : 15:37:53
To Roki!!! Vidim da se uspešno rineš pod kožo. :)

LP LUN  :) ;)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , nedelja, 21.01.2007 : 13:50:09
Ni panike, boste že vrnili nagobčnik.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Agnes , torek, 23.01.2007 : 08:26:43
Mi delamo doma, ponavadi osvajamo Grad zjutraj. Ampak z veseljem naredimo izjemo in pridemo popoldne ali zvečer. Povej. Lp Neža


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Jana , torek, 30.01.2007 : 18:12:24
V tej temi se je zapletalo in razpletalo, predvsem pa veliko opletalo z imaginarnimi osebami in postopki in zdaj definitivno zakljucujemo debato tako o predhodnih pisanjih, kot o negi, vzgoji in solanju Rokerja. Lastnica Rokerja ima na voljo telefon Zavetisca Horjul, ki ima stevilko 051/30-44-35 in v vsakem trenutku lahko razcisti vse dileme, odkriva prave ter imaginarne osebe in razciscuje opravljena in neopravljena ter pravilna ali nepravilna postopanja direkt s tistim, od kogar je Rokerja dobila.

Vsa manjkajoca sporocila (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,12832.0.html) iz te teme, kot tudi tema z naslovom Zakaj mene danes že ves dan tišči pri srcu in duši krivica (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,12651.0.html), ki je bila posledica sporocil tukaj, so prestavljena v arhiv mojpesForuma (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,40.0.html).

Tukaj lahko nadaljujemo z Rokerjevim vsakdanjikom, vendar brez vsakrsnih namigovanj na karkoli, naj bo na osebe, dejanja, stanja... Sporocila v stilu "prijateljica je rekla", "veterinar meni", "poznavalska oseba" je..., bodo izbrisana, ne glede na to, kdo jih bo zapisal.

Rokerju zelim vse dobro.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , sreda, 31.01.2007 : 14:08:08
Bravo Jana(moderatorka). Moram priznati, da sem temo sledila od zacetka in kot vidis jo se vedno, vkljucevanje v take debate pa se mi ni zdelo smiselno. komaj cakam "normalne2 poste na temo Rokerjev vsak dan"


LP


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: steva cenejac , sreda, 31.01.2007 : 15:06:05
Kakšna slika kakega hloda v Rokerjevem gobcu bi bila tudi dobrodošla :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , sreda, 31.01.2007 : 15:10:43
Kakšna slika kakega hloda v Rokerjevem gobcu bi bila tudi dobrodošla :)

in da ga povrh vsega nese še na Ljubljanski grad.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , četrtek, 01.02.2007 : 10:47:39
Poziranje pri anteni na vrhu gradu z rdeco rutko okoli vratu in velikim hlodom v gobcu? Ni slaba ideja!

Hmmm... slike! Ja, imam to ze nekaj dni v mislih, da bi dala kaksno Rokijevo sliko na forum. Doma imamo fotoaparat pokvarjen, zato sem se ze spravila v akcijo izposoje. Zdaj ga imam in cakam na ugodni trenutek (vikend, da bo dnevna svetloba). Potem je se zadnja ovira, da spravim slike na forum, ker ga ne gledam doma. A iz mobitela lahko slike spravim na kaksen nacin na forum? Vem, cudno vprasanje, morda pa je kaksen nacin...

Drugace pa ponavljam že napisano:
Z Rokijem gremo danes prvic v pasjo solo - individualne ure. Sem kar malo nestrpna. Po mojem se bo dobro izkazal, ker je zvedav in poln energije. Pa poslušen tudi. Itak da bo najboljši učenec na tej uri :)




Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , četrtek, 01.02.2007 : 11:07:22
Glede dodajanja slik na forum ti ne morem pomagat, na žalost.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , četrtek, 01.02.2007 : 12:36:55
Ce jih lahko spravis (fotke iz mobitela) na racunalnik (kabel? IR?), jih potem samo pripopas v album in prilepis link sem. Je pa se varianta, da jih posljes po e-posti nekomu z ustreznim paketom (npr. meni, ki sem se v njegove fotke itak zaljubila na prvi pogled :D ), ki jih lahko potem prilepi naravnost v njegovo temo.

Fino se imejta v soli, pa pridita se kaj h Xeni (v soboto se zacne, juhuhu), je res super, moja ogromna trma, ki zna vec kot "ornk" potegnit, prav uziva, ko je lahko piflarka, pa se fino je, da pes dela s tabo, tudi ko je okoli 10 drugih pesjanov :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , četrtek, 01.02.2007 : 14:13:07
Ja k Xeni!!!Midva z mrcinico tudi najbrz prideva. No sigurno bova hodila, samo ne vem ce nama ze v soboto zense. :)

Rokerka jaz imam citalec pa ti ga lahko v petek na fondi prinesem pa das na racunalnik. Sporoci ce rabis.

LP


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: luncica , četrtek, 01.02.2007 : 14:15:18
LUNČEK, a sta vidva z Lunom s Fuzin? Pa je nasa Kiana njegova zenska dvojnica? ;)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , četrtek, 01.02.2007 : 14:32:33
ja, ja, ja, ja ja... sva iz Štepanca ampak smo se v Fuzinah srecal ja... no se najbrz v soboto vidmo.

lp


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , torek, 13.02.2007 : 10:57:56
kako ste? Kako je v šoli?
Mi še vedno čakamo na kakšno fotko z drevesnim deblom na Ljubljanskem gradu? Pa z obvezno rutko seveda!


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , torek, 13.02.2007 : 16:06:35
Ta vikend smo ga poslikali v Tivoliju, USB nosim s sabo že 2 dni, računam da bodo slike gor jutri.

Rutka se pa tako hitro umaže. Sploh zdaj v dežju.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , sreda, 14.02.2007 : 11:36:01
Luncica, imam slikce Rokerja. Ali bi ti jih lahko poslala po e-pošti, da bi jih direkt v to rubriko nalepila? Je tvoj e-naslov gmail, ki ga najdem v spodnjem levem kotu pri tvojih javljanjih?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , sreda, 14.02.2007 : 11:41:37
Hej rokerka, zelo bomo veseli vajinih slikic. Ko dobim pa kakšno rokersko rutko, ti jih pošljem, da jih ne bo treba vsak dan prati. A velja?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , sreda, 14.02.2007 : 11:52:37
Saj, sem ze razmisljala o nabavi se ene rutke, da bi bil vedno lep. Rdeca barva pase okoli njegovega vratu kot pribito. Izgleda kot maskota Rok'n'banda. Drobtinica, ali morda lahko ti daš slike na ta forum gor?


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Jana , sreda, 14.02.2007 : 12:49:04
rokerka pinky posilja fotke :):

(http://www.mojpes.net/fotke/roker001.jpg)

(http://www.mojpes.net/fotke/roker002.jpg)

(http://www.mojpes.net/fotke/roker003.jpg)

(http://www.mojpes.net/fotke/roker005.jpg)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , sreda, 14.02.2007 : 12:52:53
Rokerka Pinky, nisem znala, je pa Jana za to poskrbela in to takoj po prejemu mojega maila.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , sreda, 14.02.2007 : 13:02:05
Super, hvala obema za tako hitro akcijo!

Njegovih najbolj zabavnih in zanimivih značilnosti mi še ni uspelo ujeti v objektiv: njegovo galopiranje, ki spominja na velike angleške hrte na dirkah, njegovo "teženje" s smrčkom in tacami za konstantno božanje ob kavču, njegove zveste oči, ki te spremljajo vsepovsod, ubadanje z največjo vejo v gozdu itd.

Na zadnji sliki je poleg Rokija prinašalka Brina s katero se super razume in divje podi po travnikih okoli gradu. Opazite modro rutko okoli vratu? :)


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , sreda, 14.02.2007 : 13:14:25
Moram pa dodati še to, da je zelo lep pesjan.
In tudi v mojem imenu hvala Jani za tako hitro reakcijo (pa saj smo jih že vajeni).


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Gargamel , sreda, 14.02.2007 : 15:25:21
A se samo meni zdi, ali je nekam gladek postal :D Se mi zdi, da je bil prej veliko bolj skuštran ;)

LP, Maja


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , sreda, 14.02.2007 : 15:38:27
Ja, Gargamel, očitno hitrost in vzpenjanje na Ljubljanski grad delata svoje. Hecam se, jaz sem Rokerja na fotografijah videla samo na tem forumu in na svojem mailu.

Lep pesjan, naj jim bo srečno.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: simi , sobota, 24.02.2007 : 21:34:53


Roker je zelo priden in poslušen, ima pa neznansko veliko energije in vse ga zanima. Vse mora povohati, biti zraven prvi, vse mora videti... skratka za smejat.
Kužike so mi všeč, kužki pa še ne. Moram še ugotovit ali se jih boji (ker cvili in bevska ko se s kom srečamo) ali jih ne mara. Sicer pa se resno pripravljamo na pasjo šolo.
Čez vikend gremo na Krim pa na barje, da ga malo zlaufamo. Kdaj bi ga lahko spustili iz vrvice (mislim nekje na samem na barju, ne v mestu), da prosto teče in se igra?

LP


Ne ga spuščat, dokler ne boste "vzeli" odpoklica.

Kako se pa uči oz. "vzame" odpoklic, če je na vrvici?

Male kužke pa je, ham ham... Ne saj ne, po moje ga je strah. Ampak ne vem kako naj sprobam blizji kontakt z drugimi psi, če rata ves trd in začne lajati.



Drugace pa ponavljam že napisano:
Z Rokijem gremo danes prvic v pasjo solo - individualne ure. Sem kar malo nestrpna. Po mojem se bo dobro izkazal, ker je zvedav in poln energije. Pa poslušen tudi. Itak da bo najboljši učenec na tej uri :)






rokerka pinky posilja fotke :):



(http://www.mojpes.net/fotke/roker002.jpg)



Ne, ni idealne iztočnice. Govorim in pišem slovensko, opozarjam, zahtevam, se na glavo postavljam, težim, sem zoprna....prijazna. Nič ne pomaga. S psom, posvojenim iz zavetišča ali s psom, ki ga pač imate oziroma dobite/kupite kjerkoli, je potrebno delat in se obnašat odgovorno. Dakar je prišla nazaj, Rokerja gledam na fotkah, spuščenega!! v Tivoliju, skratka vse je super in fajn.
Pa je daleč od tega. Nobene realne predstave o tem, kaj je odgovorno skrbništvo, ni. Ker pogodbeno ne morem zahtevati obveznega šolanja, bom pač oddajala le tiste, ki so vsaj načeloma za oddat brez pričakovanj, da gre lahko kaj narobe. Kaj naj pa z ostalimi? Jih uspavam, ker tule funkcionirajo, drugje pa očitno ne? Nočem prevzeti odgovornosti za to, da bo kdo od naših kdaj komu naredil kaj hudega, res ne.


Sposodila sem si cel Polonin post, ker je v njem zajela bistvo. Hkrati pa sem si sposodila še temo Rokerja zato, da boste lahko mogoče začeli razmišljati o tem kar vam Polona hoče povedati.
Imeti psa je odgovrnost, za katero se je vsak lastnik psa zavestno odločil, da jo bo prevzel.
Vzeti odraslega psa iz zavetiša je pa še večja odgovornost, ker ne veš nič, ampak čisto nič o tem kakšen je bil prej pes, kakšne so njegove reakcije, česa ne mara, česa se boji, kako pri čem reagira.
Ja, tisti v zavetiščih, ki delajo in živijo s psi vedo o njem to, kar je v zavetišču pes pokazal. Nekako predvidevajo kako se bo pes v novem okolju obnašal.
Odgovornost, ki jo prevzame posvojitelj pa je, da bo poskrbel za to, da bo pes, dokler ne spozna večino njegovih reakcij stalno na povodcu, da ga bo šolal in da se bo vedel odgovorno in v skladi s predpisi.
Šolanje odraslega psa je zelo dolgotrajen proces, šolanje odraslega psa iz zavetišča za katerega pa ne veš kako je prej živel, kakšne so njegove izkušnje je pa še bolj dolgotrajno. Zakaj? Pri odraslem psu, ki ga imamo od mladička točno vemo kako je na kaj raegiral, točno vemo v kakšni sitaciji se je kako odzval, naša napaka ali pa če smo realani neodgovrnost je, da smo čakali s šolanje tako dolgo, da je bil pes že odrasel in je postal moteč za nas in okolico, ponavadi je tako, da dokler ne postane moteč za nas je vseeno kako je moteč za okolico. A pri tem psu vemo kje smo ga zasrali.
Pri psu iz zavetišča pa ne vemo ničesar.
In če ničesar ne vemo, se moramo zavedati, da bomo najprej potrebovali zelo veliko časa, da bomo ugotovili vse "napake", da jih bomo lahko odpravili, bodimo realni veliko teh napak ne bomo mogli odpraviti, jih bomo pa lahko spravili toliko pod kontrolo, da bodo lahko normalno shajali s to napako.
Ampak za to si je potrebno vzeti čas, za to je potrebno potrpljenje, za to je potrebno polno odrekanja, za to je.......
Predno se odločimo za psa, se moramo vprašati ali sem se pripravljen odpovedati življenjskemu slogu, ki ga imam trenutno. Ali sem se sposoben odpevedati za nekaj časa kavicam, čvekanju, kinu,....in bom ta čas preživel tako, da bom s psom in ga bom opazoval. Sem se sposoben spopasti s vzponi in padci s psom, ki jih imaš v fazi šolanja. Sem si sposoben priznati, da o psih in njihovvem razmišljanju ne vem nič ali pa zelo malo in sem sposoben sprejeti mnenja drugih, ki so za to strokovno podkovani in imajo s psi izkušnje, pa ne zato, ker imajo svojega psa, s katerim imajo probleme, ampak ker se ukvarjajo s šolanjem psov in so jih nekaj že izšolali. Sem sposoben dati lastne potrebe po počitku in lagodnosti nekam na stran in tudi če si utrujen od službe iti v šolo, na sprehod, nuditi psu tisto kar je potrebno?
Ko si na ta vprašanja odgovorijo pritrdilno, ampak ne takoj, ja seveda, saj imam psa, ampak zelo dobro premislijo predno odgovorijo si morajo pošteno odgovoriti na vprašanje zakaj ravno tega psa.
Zakaj si med množico mladičkov izberejo ravno odraslega psa, ki je že nekaj časa v zavetišču, za katerega ti ljudje v zavetišču povedo, da ni idealen, da ima te in te problem, da je čuvaj, da ne mara drugih psov, mačk, da ......
Če samo pomislite na to, da zato ker je revček že tako dolgo v zavetišču in se vam smili, ne ga vzeti.
Če vam je simpatičen zato, ker vas spominja na kakšnega poznanega psa, ne ga vzeti.
Odraslega psa iz zavetišča si moraš želeti zaradi nejgovih specifik, zaradi karakterja ki ga ima, zaradi,.....nikakor pa ne zato ker se vam revček smili ali a zato, ker je komu podoben.
Tudi zato ker je določene pasme ali pa je njej podoben in bo zato dober čuvaj,....., to ni razlog za posvojitev!

Zakaj sem tako dolga? Zato ker lahko v tej temi kjer je bilo pisano s strani posvojitelja da gre v šolo, pa napišem, kako je bilo. Roki oz. posvojitelji so komaj čakai, da se Roki začne šolat. A se ne. Bil je le dvakrat v šoli in v tem času ni osvojil odpoklica, niti pod razno se vodnikom ni pokazalo kako naj delajo s psom.
Kejr je razlog da ne hodi več v šolo......vse to o čemer sem pisala, da si moraš odgovoriti predno sploh pomisliš na posvojitev psa oz. predno se sploh odločiš za to da bi imel psa.

In tukaj pride zopet vprašanje odgovornosti. Bo Polona odgovorna za to, če bo Roker nekoga napadel v Tivoliju, ko ga kljub temu, da je bilo posvojiteljem povedano, da naj ga ne spuščajo dokler ne zna odpoklica imajo odvezanega?
Bom jaz kriva za to, ker sem jim jasno povedala da kot inštruktor ne prevzamem odgovornosti za psa, če bi oni le nekajkrat prišli? So odgovorne druge šole v katere ne gredo, ker je Roker trenutno priden?
Kdo bo kriv, ko upam da se to ne bo zgodilo, a lahko se danes zgodi, in Roker ne bo priden?

Odločiti se za psa je odgovornost. Odgovornost pa je prvo to, da se zavedaš kaj imaš in da narediš vse, da ne more priti do neljubih dogodkov.
Res je, šolanja nihče ne more zahtevati, dokler ne pride do ugriza. Imeti psa na povdcu je pa zakonsko določeno.
Odgovornost in zrelost človeka se pokaže s tem ali to spoštuje.
Je odgovorno in zrelo imeti psa v Tivoliju brez povodca  en mesec po tem, ko še ne veš ali se pes drugih psov boji ali pa jih ne mara.
Pa vzemimo prvo pocijo da renči, ker se jih boji. Je zrelo in odgovorno imeti spuščenega psa in s tem izzivat pretep ker se bo pes preveč bal in rečanje ne bo dovolj zato bo prišlo do ugriza.
Če pa je druga opcija da jih ne mara potem pa tu sploh ne govorimo več o odgovornosti in zrelosti, ampak o brezpametnosti.

Kdo je sedaj odgovoren. Smetka, ki razmišlja o tem, da bi bilo bolje problematične pse evtanizirat ali bodoči lastniki, ki  se ne zavedajo odgovornosti za te pse?

Na koncu bodo trpeli samo psi, ki se bodo vrnili nazaj v zavetišča in samo tisti, ki v zavetiščih delajo in......kje je tu odgovornost?



Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , sobota, 24.02.2007 : 22:51:33
Pogovarjati se bo potrebno začeti o marsičem. Tako, kot je. Res je, da sem vsa zelena obsedela pred računalnikom, ko sem videla Rokerja odvezanega. Res je tudi, da je moje strogo načelo, da je bolje preprečevati kot zdraviti. Najbrž zato, ker sem na žalost videla resne pasje pretepe, ob katerih na koncu pobiraš čreva. Vem, kaj se lahko zgodi in zadnje, kar si želim je, da bi kateri od mojih bivših varovancev naredil kaj resno hudega komurkoli.
simi je napisala kar nekaj iztočnic za debato...se pridružim takoj, ko najdem nekaj več časa. Morda ne bi bilo slabo odpreti nove teme.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ticka , sobota, 24.02.2007 : 23:18:09
hmmm, vse kar bi jaz tukaj dodala je, da zaradi takih lastnikov psa ne vodim v tivoli na sprehod!!  >:(


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: drobtinica , nedelja, 25.02.2007 : 08:52:38
Tukaj lahko nadaljujemo z Rokerjevim vsakdanjikom, vendar brez vsakrsnih namigovanj na karkoli, naj bo na osebe, dejanja, stanja... Sporocila v stilu "prijateljica je rekla", "veterinar meni", "poznavalska oseba" je..., bodo izbrisana, ne glede na to, kdo jih bo zapisal.

Morda ne bi bilo slabo odpreti nove teme.

Točno tako.
Bom z veseljem sodelovala, ker imam nekaj dopolnil in vprašanj na Simin in Tickin post.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Jana , nedelja, 25.02.2007 : 09:36:43
V rubriki psi (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,13582.0.html) sem odprla debato na temo "Posvojitev psa in vedenje po njej" in predlagam, da tam predebatiramo o precej pereci tematiki posvojitev, vrnitev, tezav pri socializaciji...

Tema je na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,13582.0.html (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,30.0.html).

Zakaj v rubriki "psi"? Zato, ker menim, da je pravilna odlocitev o posvojitvi tako ali drugace zapuscenega psa pomembna za vse, ki razmisljajo o taki posvojitvi, naj gre za pse iz Horjula ali drugih zavetisc, za pse s ceste, za pse v trenutni oskrbi drustev...
Ce se bo izkazalo, da spada kam drugam, jo bomo kasneje prestavili.

Tole temo pa zdaj ponovno prepustimo Rokerju.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , ponedeljek, 26.02.2007 : 16:20:48
Sploh ne morem verjeti vsej nastrojenosti pod to rubriko!

Res je, da se tudi meni ne zdi prav, da je kuža spuščen, pa ne samo zato, ker gre ze odraslega azilčka, temveč, ker je kuža in ker "ima vsak pes kosmata ušesa". Vendar me zanima, če res ni drugaga načina, da se napiše svoje mnenje kot napad na nekoga?

Vsem v vednost, Roker se še vedno šola, je pa res, da nič več pri prvi inštruktorki (domnevam da Simi-glede na napisano in medvrstični napad na Rokerko, ji to očitno zelo zameri). Pa tudi, da se vzame problematičnega psa iz azila, ker ga nihče noče, v tem primeru, ne vem, če čisto drzi. Kot vem, je bil Roker predstavlejn kot super kuža (kar zaenkrat niti še ni zanikal) in za katerega so se vsi čudili, kako, da še vedno ni našel posvojitelja. (vsaj tako je razbrati iz  postov pred posvojitvijo)

Ne bom načenjala nobenih debat, kdo je boljši ali kaj podobnega, ker "sto ljudi sto mnenj", se mi pa zdi, da se na temu forumu obračunava med seboj in moram priznati, da mi je brati take poste vedno bolj ogabno. Forum sem začela slediti, ker so mi všeč psi in sem hotela imeti kaj več stika z lastniki psov. Moram pa priznati, da po vseh prebranih postih, mislim, da je kar nekaj, če že ne večina postov, tako sovražno nastrojenih, da se človek kar zgorzi.
Sem mislila, da so lastniki psov bolj strpne duše, da bom na tem forumu dobila kak prijazen nasvet, pa sem se v večini primerov zmotila. Je bolj prncip "vrži  kost in psi se bodo med seboj zgrizli".

Sama sem posvojila kužka pri Poloni. Najboljšega kužka zame! Ko mi kaj ni šlo sem poklicala Polono in dobila nasvet, ki se je še vedno obnesel. Moje mnenje o Horjulu ostaja v presežnikih (pozitvnih), kužek se je šolal pri Katarini (in tudi njej gre z moje strani samo pohvala, tudi pri njej sem vedno dobila koristen nasvet in to v lepem tonu). Sem pa neznasko vesela, da jevečina moje zgodbe še izpred obdobja tega foruma. Ker bi verjetno tudi pri moji vzgoji našli marsikatero napako in da bi me za vsako takole "potolkli"... NE HVALA!

Samo v razmislek vsem. Je napad in kazanje s prstom na nekoga pred vsemi in to na nakoga, ki dejansko nikomur noče nič slabega res nujno?

lp vsem ki so razumeli bistvo mojega odgovora


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ticka , ponedeljek, 26.02.2007 : 17:06:51
trikrat sem nekaj napisala in potem zbrisala, ker se ponavadi sploh ne udeležujem teh debta. Ampak tokrat si pa res ne morem kaj, da ne bi napisala še nekaj napisala. Se strinjam, da je včasih nastrojenost na tem forumu res huda. Ampak v tem primeru pa, za rokerja je bilo povedano, da se ne mara z psmi in da ne sme biti spuščen, ko je na sprehodu. Pa se vseeno to dogaja, in meni osebno se to ne zdi fer. Ker vsak spuščen pes lahko vpliva na dolžino sprehoda nekoga drugega (tudi name) in me zjezi, ko skrajšam sprehod za 1 uro. To menda ni tako težko razumeti. Mogoče nisem razumela tvojega posta, in se ti opravičujem, če se ti zdi, da te napdam, te ne. Samo skušam povedati (pa ne vem, če mi je uspelo  :-[ ), da mogoče ima kdaj nastrojenost tudi razlog. Lahko pa govorim samo o svojem postu, o drugih pač ne.
lep pozdrav


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: LUNČEK , torek, 27.02.2007 : 10:58:12
Ticka, ne ne jemljem tvojega posta kot napad. Je pa lep primer, da se da svoje mnenje napisati tudi neagresivno. :)

Sem tudi sama napisala, da mi ni vsec da imajo lastniki spuscene pse. No vasaj tisti, ki jih ne obvladajo. Se mi pgosto zgodi da piride kak velik pes vohat mojga miska, pa nic ne pomaga ce jim reces da ne ves kako se bo moj odzval. Se mi je ze zgodilo da so mi na odgovor "lahko da bo skocil" odgovorili z "vem, bo moj nazaj". Je pa res da so tudi taki, ki imajo kuzata na povodcu in ga vseeno pustijo zraven "ker se morajo malo povohati" ne glede na tvoja opozorila. In celo taki, ki imajo psa na povodcu in potem kuza z njimi laufa naokrog, ker ga niti slucajno ne morejo zadrzati.

Za Rokija lahko recem le to, da ga jaz spuscenega se nisem videla. Razen na teh slikah, kjer pa so ga ravno nastimali, da bi se ga cimbolj videlo.

lp


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: ticka , torek, 27.02.2007 : 11:01:23
no, potem se pa ubisvtu strinjava  ::)
pa en lep dan želim
in enega  :-* rokerju


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: delavec@amis.net , petek, 18.05.2007 : 21:49:22
Rokerka pinky, ste bili vi danes z Rokerjem na prireditvi plesa četvorke blizu Name? Sem sigurna, da sem videla vaju in vas tudi ogovorila, vendar je bil hrup tako peklenski, da me niste registrirali, kar ni čudno.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , ponedeljek, 16.07.2007 : 07:36:27
Lisa,
tisto nisva bila midva z Rokijem. (Ker je bila četvorka sredi dneva, sem bila v službi.) Se pa dostikrat sprehajava tam okoli, še posebej, ko sva na poti v Tivoli.

Drugače pa lahko za prve pol leta sobivanja z Rokijem povzamem kar Smetkine (in verjetno še čigave) besede:
"Tale fant si zasluži vse pohvale za svoj karakter in vedenje. Res simpatičen pes." In pa seveda vse tiste besede o otročjem obnašanju. Razveseljuje nas - vsak dan sproti.

LP



Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 16.07.2007 : 09:25:43
Sem vesela.


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: rokerka pinky , četrtek, 25.10.2007 : 10:32:46
Roki je videl Polono in Polona Rokija.  :)
Na humanitarni akciji pasjega krvodajalstva. Zdaj hodi Roki okoli kot največji samuraj (pobrit na 4 različnih koncih po telesu).

LP Jana


Naslov: Re: Črni Roker
Poslano od: Smetka , četrtek, 25.10.2007 : 21:59:22
Res sva se videla, ja  :D. Pravi junak je; in priden pes  :). Žal mi je samo, da ni pomagalo tako, kot bi si želeli.