mojpes.net

aktualno => Odgovorno skrbništvo ... => Sporočilo, začeto od: 5rca , torek, 05.09.2006 : 13:33:56



Naslov: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , torek, 05.09.2006 : 13:33:56
Še tukaj odprem tole temo.

Mislim, da so kar naenkrat vsi psi nezaželeni na vseh mestih. Imam psičko, pasme border collie in moram reči, da je izredno ubogljiva. V glavnem, psica ne sili v nobenega. Na sprehodu navadno hodi direktno ob meni (ji je zgleda všeč hoja poleg), razen kadar se igra z drugimi kuzki (pri desetih mesecih starosti mislim, da se malo pa mora igrati) ali pa kadar ji mečem žoge oziroma frizbi. No, zadnjič sva se sprehajali po gozdičku, ko sem pred seboj zagledala nekega možakarja z otrokom (nekje 4 leta). Psica je ves čas hodila poleg in ves čas sem pazila, da se jima ne bi preveč približala. Da povem še to, da je fantek ves čas dirkal pred psico, se obrnil, pogledal, kje sva in potem spet zadirkal naprej. Psica ni reagirala na to. Ko sem hotela zaviti na drugo pot, se je tip obrnil in začel hoditi proti meni in se dreti, naj privežem psa. Pa sem mu mirno povedala, da se mu s psico ne bova približali in da greva po drugi poti. Tip čisto znori in me začne vleči sem in tja (ne spomnim se, da me je udaril (se tudi celega dogodka bolj medlo spominjam - kot da se ne bi dogajalo men), ampak glede na to, da sem imela naslednji dan kar hudo buško na glavi, mislim, da me je). V glavnem tip se še vedno dere, naj jo privežem, kar sem se trudila storiti, ampak je bilo kar tezko glede na to da me je porival sem in tja. No, potem sem se nekako rešila in prijela psico za ovratnico (psica je ves čas stala zraven in celo mahala z repom, saj ni vedela, kaj se dogaja). Tip se je še vedno drl name, naj jo privežem, jaz pa sem mu povedala, da jo držim in da jo bom. V tistem me je prijel za vrat in začel daviti in po nekaj časa (mi se je kar vleklo) me je vrgel po tleh, kjer sem obležala (da povem, da sem medtem celo izgubila čevelj). Da še povem, da se kar tresem, ko tole pišem...

Po nekaj trenutkih na tleh sem se uspela pobrati in poklicala fanta, ki je prišel kakšnih par minut kasneje, ker je bil v blizini. Ko je prišel, je šel pogledati, če bi kje našel tipa pa je že ušel. Klicala sem policijo in ko so prišli sem povedala, kaj se je zgodilo in oni so mi rekli, da, če ga bom hotela prijaviti, bom morala plačati 50 jurjev, ker je bil pes odvezan. V tem sem jaz videla nekaj v tem smislu: Prijavi ga pa boš plačevala... Pa sem rekla, da se ne bom pustila in sem dala prijavo. Policist me skoraj ni poslušal, obravnavali so me kot da bi jaz pretepla koga in ne obratno. Medtem sem se pogovarjala s policistom, ki mi je rekel, da je kazen za vse odvezane pse 50 tisočakov. Pa sem mu lepo povedala, da v zakonu piše, da je treba imeti nevarnega psa pod fizično kontrolo in mi je odvrnil, da so vsi psi nevarni (po zakonu to ni niti približno res - nevaren je pes, ki je enrkat ali večkrat brez razloga napadel človeka ali drugo žival in register mora voditi inšpektor). Torej, glede tega so še policisti mnenja, da so vsi psi nevarni. Torej, moja psica po zakonu ni nevarna in tudi bila je pod fizično kontrolo, ker je bila na povelju poleg, ko je prišlo do dogodka. Kasneje je druga patrulja klicala to, ki je bila pri nas, in povedala, da je tip mene ovadil, ker sem se kao neprimerno obnašala in imela psa odvezanega. Če je neprimerno obnašanje to, da sem poskušala pomiriti tipa, ki se je histerično drl name, potem sem kriva. Na koncu sem dobila še kazen, ker pri sebi nisem imela osebne izkaznice (nikjer v zakonu ne piše, da jo moraš imeti ves čas ob sebi, piše samo, da jo moraš imeti), čeprav sem se lepo predstavila pa še fant je imel svoje dokumente in je jamčil zame. Sem tudi rekla policistu, da mi lahko prinesejo osebno čez dve minute pa ni hotel poslušati. Glede na dogodke bi bilo mogoče res bolje, če ne bi klicala policije, poiskala čevelj in odšla domov...

Kasneje smo odšli na urgenco, kjer so popisali poškodbe. Je pa še problem v tem, da se sama skoraj ne upam več sprehajati, ker samo čakam, od kod bo skočil kakšen tak tip. V Ljubljani nisem več mirna... Sprehodi, ki so bili ponavadi zame sprostitev so postali muka...

Ni pa to edini človek, ki napada ljudi, ki imajo pse. Menda imamo v bližini še enega, ki pa meče kamenje za tabo ali pa te napade s kakšnimi vilami, če te vidi s psom (pa imaš lahko privezanega ali ne). Zadnjič je napadel neko starejšo gospo... Da ne bomo govorili o nekaterih, ki bi najraje pobili vse pse, samo zato, da bi bil mir.

Za tiste, ki boste rekli, da naj bi imela psa privezanega in da sem sama kriva za vse, bom samo še enkrat napisala, da se je zadeva zgodila sredi gozda (sicer manjši gozd pa vendar), psica je bila na poleg in modelu nisva prišli niti na pet metrov blizu. In psica je še v fazi šolanja in se bo šolala naprej in jo imam ves čas pod kontrolo. In tudi, če bi slučajno pes prišel blizu njega, nima pravice, da me fizično napada.

Zgleda, da je pri nas večji zločin, če imaš psa (odvezanega ali privezanega) kot če fizično napadeš nekoga... Skoraj večji zločin, ker nimaš osebne izkaznice pri sebi, kot fizični napad... Vsaj jaz sem imela tak občutek (in ga še imam).

In zahvala medijem, ker tako objektivno prikazujejo stanje... Nečesa se je zgleda treba bati.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , torek, 05.09.2006 : 14:04:24
Kaj, a za tvoje poškodbe jim pa ni bilo mar?

***benti, kje živimo. Predvidevam, da so bili policisti kakšni naduvani mulci...

Boš šla s prijavo naprej?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: tjasav , torek, 05.09.2006 : 14:19:22
Ma kaj si nor!!! Dvakrat sem si mogla vse prebrati, ker nisem mogla verjeti, kaj berem.
Tega bedaka bi morali imeti privezanega, pa še nagobčnik bi dobil gor.  :-\
Pa še lep vzgled je bil otroku.  ???
Res so mi takšni primitivci totalni idioti (sem sem štela tudi policiste)!!!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , torek, 05.09.2006 : 14:23:00
V bistvu sem imela občutek, kot da me ne jeb*** policaji. Fant je rekel, da naj pogleda moj vrat pa ga ni zanimalo.

Moram poklicati na policijo, kako se odvija zadeva. Sem nesla potrdilo od zdravnika na policijo (menda bodo dali naprej kot fizični napad s poškodbami) in jim poslala poročilo o dejanskih dogodkih. Upam, da me bodo upoštevali in upoštevali tudi to, da sem imela pričo, ki lahko potrdi moja pričevanja. Glede na to, kako se zadnje čase obnašajo do lastnikov psov, me je pa kar malo strah, kako bo šlo naprej.

Grem pa danes do odvetnika pa se bomo skupaj odločili, kako bomo ukrepali naprej.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kimi* , torek, 05.09.2006 : 14:23:59
Ja lep zgled za otroka....sej sploh nimam besed. Še dobro da tvoja psica ni dojela kaj se dogaja in da te ni branila ker potem bi bila šele štala...

Aja pa preveri če ni bil tip kakšen policaj ali pa bivši policaj - ti imajo tako ali tako imuniteto...


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Mel , torek, 05.09.2006 : 14:26:12
5rca polagam ti na srce, da se "v boj" s policisti podaš z odvetnikom! Kaj vse se pri meni dogaja oz. je dogajalo, raje ne komentiram! Bodi pozorna kako vodijo postopek - da si ne bodo prikrojili pravil itd.!

lp,
Diana


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , torek, 05.09.2006 : 14:29:50
Danes bom odvetniku nesla vse, kar se je do sedaj dogajalo v zvezi s policijo in naprej za tožbo. Vam sporočim, kako bo šlo.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Nanook , torek, 05.09.2006 : 14:30:57
Držim pesti!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: nutella , torek, 05.09.2006 : 14:33:48
Komaj berem tole tvojo zgodbo, 5rca, dobr, da sta ti in kužica v redu, matr, :-\ k od takih človečnjakov ne veš, kaj pričakovat. Mislm, da si se kljub vsemu dobro držala in upam, da ti bo tale tožba uspela. Jao! >:(


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , torek, 05.09.2006 : 14:35:16
Tudi jaz!



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: luncica , torek, 05.09.2006 : 14:51:23
 :o Kje so pa mediji, ko se take stvari dogajajo?? Saj pri nas niti policiji ne mores vec zaupati. Jaz zaradi podobnega incidenta (tip je letal s povodcem za nami, in edino, kar ga je ustavilo, da ni se fizicno obracunal z nami, je bil klic na 113) samo upam, da taksne policije ne bom nikoli vec potrebovala - tisti izmecek od cloveka mi je grozil, da me bo poiskal in nasel in sploh in oh, na koncu pa je vse moje podatke, vkljucno z EMSO stevilko, dobil na obvestilu s sodisca. Aja, razlog? Moj spuscen mladic je na travniku, kjer dalec naokoli ni bilo nobenega, hodil poleg - on se je pa kar sprehodil, da je prisel blizu - seveda z odvezanim cuckom, saj je povodec potreboval za podaljsek... Kako me te stvari razbesnijo. Se opravicujem za tako dolg odgovor.
Drugace sem pa policajema zinterpretirala zakon o privezovanju po svoje - ni motila prometa, ni bilo v naselju, niti v parku, niti v gozdu in niti na obdelani povrsini - pa ni bilo kazni se zaradi tega.
Resno mislim, da bi se morali mediji, ki povsod svoje nosove vtikajo, kdaj vtakniti se v kaj takega - policiji sploh ne mores zaupati, saj ima res vsak kriminalec vec pravic kot napadeni.

Pa res drzim pesti, da se bo izslo tebi v prid!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: arončka , torek, 05.09.2006 : 14:59:19
5rca, si mogoče iz Šiške? Ali so še kje drugje na policiji taki :-X, da ne bom rekla kaj...


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Žiži , torek, 05.09.2006 : 15:03:54
Novinarji izvedo za dogodek če jih pokličeš in če bo dovolj zanimiv bodo o njem morda celo poročali, seveda če dobijo zeleno luč od urednika, je pa vredno poizkusiti.

LepDan ;)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Ninca10 , torek, 05.09.2006 : 15:13:37
5rca...imas sreco, da je bil razplet dogodkov tak, da nisi odnesla kakih hujsih posledic ti ali tvoja malcica...

Drzim pesti, da bo na koncu tip potegnil t'kratko...

Kdo pa je sploh on? Nek mimoidoci vascan ali kaj drugega?



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: kaja , torek, 05.09.2006 : 15:55:54
5rca, ne morem verjeti kar sem pravkar prebrala. :o Vem, da po svetu hodijo tudi norci in da se ti kaj podobnega lahko zgodi na vsakem koraku, ampak, da policisti niso odreagirali na dogodek kot bi morali, pa mi je nedoumljivo. :( :( Se dobro, da ga ni psica ugriznila, ker potem bi pa ti se dodatno nastradala. ::)

Upam, da je s teboj vse v redu in da bo tipa doletela pravicna kazen. lp


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: horvat73 , torek, 05.09.2006 : 16:02:48
5srca


Najprej bi ti priporočala, da daš (kljub temu, da si prijavila na policiji) hkrati še kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo (zaradi lahke telesne poškodbe; hujša verjetno ni nastala  :o)!  Bolje, da imaš vloženo na dveh koncih, saj se nikoli ne ve ... ODT pa bo tako in tako kontaktiral s policijo (tudi v ovadbi omeni, da si prijavila dogodek policiji). Na ODT pa bi jaz dala tudi zato, ker obstaja možnost, da bo policija dala postopek samo zaradi prekrška zoper javni red in mir.   :-[

Najbolje pa je, da si dobiš odvetnika, toda priporočam ti, da se ozreš za kakšnim DOBRIM, morda celo takim, ki je bolj specializiran za kazensko pravo.

Pa še nekaj: če se ti le KARKOLI pozna - fotografiraj!!!!



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: horvat73 , torek, 05.09.2006 : 16:04:38
Aja, pa še nekaj: verjetno boš res tudi ti v postopku, ker nisi imela psičke na povodcu, toda, navsezadnje, če si v postopku, še ne pomeni, da boš dejansko tudi spoznana za odgovorno - zato pa so pravna sredstva, ne?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , torek, 05.09.2006 : 16:13:35
To se je dogajalo v Novem Polju ob obvoznici. Policisti so bili iz Most.

V medije bomo verjetno dali (imam sedaj kar nekaj ponudb pa bomo videli, kako se bo izteklo). Zdaj se gremo posvetovati do odvetnika pa da vidim, kaj bo.

Ne vem še kdo je model, ker sem ga prvič v življenju videla pa sem se prej dosti tam sprehajala.

Fotografirali smo takoj, ko smo prišli domov, tako da imam tudi poškodbe slikane. Verjetno bom šla tudi še k zdravnici zaradi glavobolov in psihičnih težav (že tako sem na pomirjevalih). Še bolj je narobe to, da je izpitno obdobje in se ne morem spraviti k učenju (menda zaradi pomirjeval, ki nekako oslabijo spomin al kaj že - se ne spomnim  ;) ) in imam še tukaj težave...

Vam sporočim vse, ko pridem domov.

Drugače pa hvala vsem za podporo.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: luncica , torek, 05.09.2006 : 16:39:14
Eh, Moste, zakaj nisem presenecena... S temi meni ni uspelo urediti popolnoma nic, res upam, da bos ti imela vec srece - in predvsem dobrega odvetnika!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: AngSeter , torek, 05.09.2006 : 17:11:04
Obup!
OK, ljudje so res čudni, ampak da celo policija tako odragira!  :o

Hm... A je to pravna država?!

Držim pesti, da bo na koncu vse dobro!!!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , torek, 05.09.2006 : 18:13:42
Bila sem pri odvetniku. Gre za fizični napad, pes gor ali dol. Še enkrat bo vložil obtožnico in ko bo moje zdravljenje končano, še civilno tožbo


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: svrk , torek, 05.09.2006 : 20:41:54
drži se!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: luka , sreda, 06.09.2006 : 06:27:19
Kaj, a za tvoje poškodbe jim pa ni bilo mar?

Mislim, da sem nekje že govoril o tem, da moraš biti pri nas napadalec ali tat, da te zaščiti policija, nikakor pa ne smeš biti napaden ali oškodovan, ker potem si ena velika j***** nula.

5rca, upam, da boš kljub vsemu uredila stvari v svoj prid. Se pa sploh ne čudim, da so ljudje zadnje čase toliko naperjenei proti nam, ki se sprehajamo s psi, saj mediji delajo dobesedno iz muhe slona okoli teh pasjih napadov in ugrizov. Ni čudno, da so potem "neuki" ljudje vsi prestrašeni in se na smrt bojijo vsakega psa, ki ga vidijo.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: LULIKA , sreda, 06.09.2006 : 06:35:15
Kot že mnogokrat se policisti ne odzivajo kot bi morali! Tega smo že nekateri navajeni!

Držim ti pesti, da boš uredila vse kar je potrebno, da bo pravici zadoščeno!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kimi* , sreda, 06.09.2006 : 07:27:22
Pravilna odločitev 5rca. Drži se.

LPK


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: honki , sreda, 06.09.2006 : 09:05:16

Ne morem verjet kaj berem! Pa kaj je ljudem? In ti si bila po vsem temu najhujsi kriminalc, ker si imela psa odvezanega!!! v gozdu !

Ne se jim pustit ker samo tako se bo kaj spremenilo! Ostro proti njim- modrice pa postajajo z dnevi vedno hujse in zgledajo se bolj grozno tako da slikaj sproti.

In policaji...hudo.....

Javi kako in kaj...


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.09.2006 : 09:07:43
5rca, mi smo s tabo!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: damayanti , sreda, 06.09.2006 : 09:30:09
Tole kar sem prebrala  je pa   :o :o :o
Svašta!!!.....  Mi je že dolgo jasno  , da  to zemljo  tlači cel kup primitivcev ampak , da  po tanovem   tudi  fizično napadajo ...  to mi je pa   :o



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: maja22 , sreda, 06.09.2006 : 09:34:06
Punce ne mislt da se pri tem ustavi, saj je ta država očitne sestavljena iz vsaj 50% imbecilnih neodgovornih pobebavljenih državljanov.
    >:(      Kako si upa "pezde" mislim, jaz bi pomoje znorela, bi skočila nanj pa magari do konca spraskala,...sj vem da ni prov sam... pri bratrančevi babici ki ima doma kmetijo!!!!!! pa zemlja okoli je NJENAAAAA!!! plus gozd, je lovec  >:(  prišel na NJENOOO dvorišče in vpričo nje ustrelil njeno psičko  >:(   ...sama ni mogla nič!!!! samo zaprepadeno je gledala in od takrat ni več ista...mislim da jo je vse skupaj tako prizadelo da... ah in zato se tako razbesnim...

po drugi strani sicer sem pa včasih tudi malo huda na DOLOČENE lastnike psov. Vedno ko se grem sprehajat po potki, imamo lastniki mičkenih kužkov, psa na vrvici, razni rotweilerji itd. pa niso ne na povodcu ne z nagobčnikom, KER SE NE POČUTIM POTEM SPROŠČENO, KAR SICER PA NE VELJA ZA MOJGA ČARLIJA KER VESELO NALAJA TE VELIKANČKE  ;D   JST PA S CMOKOM V ŽELODCU. 
Rahla neodgovornost  s strani lastnikov, saj je "park" (za bistrico 88 lip)  zelo prometen, ampak bo boljš, saj so po večini dobri ljudje.
 Kljub vsemu pa imam rada živali in nikoli in nikdar ni nasilje rešitev, zato se raje verbalno v samoti in v civiliziranem pogovoru z najdražjim ki me zna pomirit spucam in je mir, in ne razumem tega bedaka kaj mu je padl na glavo. TAKO SE NE OBNAŠA.
LJUDJE NAJ BI BILI VISOKO RAZVITA IN INTELEKTUALNA BITJA, PA ZA NEKATERE POMISLIM DA SE VČASIH OBNAŠAJO KOT DINOZAVRI!!!!
Za policaje je pa itak jasno da so tepci/NO NE ČISTO VSI AMPAK 80% PA ZIHER, sploh pa opažam da so ponavadi to fantje vsaj pri nas v domžalah je tako, ki so bili v mladosti, najbolj težavni, pobalini...pol pa maš ne...

uglavnem petra...upam da boš vseeno kmalu lažje zadihala, in strah naj čimprej zapusti tvoje misli  :-*

V ŽIVLJENJU SE VSAKA STVAR ZGODI Z RAZLOGO IN NI GA ZLOMKA DA SE JE TUDI TEBI, POČAKAJ, MORDA IN UPAM DA BO TAKO, TI TA IZKUŠNJA NA KONCU PRINESE TUDI KAJ DOBREGA.
ljudje so najbrž še malo v strahu zaradi afere z bulmastifi (no, khm tule so imeli mediji tudi prste vmes...pa mislim da se niso preveč dobro odrezali :-(  )
Žal tudi strokovnjaki kot je g. Jože Vidic, niso dovolj da na tv ju zagotavlja to in ono, zadnjič v e+ so z njim posneli krasen prispevek, a kaj ko so ljudje zaplankani, in povsem bebasti ko nanese na to temo
ZA BOLJŠI JUTRI BREZ IDIOTOV KI S VOJIM VEDENJEM DOKAZUJEJO DA SO VREDNI POMILOVANJA


LP mAJA


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: damayanti , sreda, 06.09.2006 : 09:51:42
pri bratrančevi babici ki ima doma kmetijo!!!!!! pa zemlja okoli je NJENAAAAA!!! plus gozd, je lovec >:( prišel na NJENOOO dvorišče in vpričo nje ustrelil njeno psičko >:( ...sama ni mogla nič!!!! samo zaprepadeno je gledala in od takrat ni več ista...mislim da jo je vse skupaj tako prizadelo da... ah in zato se tako razbesnim...


Tole pa ne mešat punce ;)   Niti najmanj ni  situacija  ista.
 5rca je imela  svojo psičko pod nadzorom.Kar je popolnoma druga situacija.

Kljub temu da je gozd od  babice divjad v gozdu ni.
....da se ne bomo  narobe razumeli..... absulutno ne zagovarjam , da pride lovec na dvorišče in  tam pokonča  psa-  to je  zverinsko dejanje  in vseh obsod vredno  pa tudi po zakonu se  tako  dejanje sankcionira.

Še vedno sem pa  proti temu ,da  se psi  brez nadzora  lajhajo po  gmajni.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Gargamel , sreda, 06.09.2006 : 10:08:54
5rca, sem poslala in če se kaj premakne v tej smeri te takoj obvestim ok, da se stvari razvijejo naprej.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: maja22 , sreda, 06.09.2006 : 10:23:45
ja se strinjam, ampak psička je bila privezana na verigi.
če nisi opazila pa tudi sama želim da bi imeli lastniki psov svoje kosmatinčke na povodcu!!!! sej sm napisala. ni ista situacija ampak nekak sm hotla povedat da je takšnih oin drugačnih situacij vse preveč...žal petra ni osamljen primer!!! sam to
LP Maja


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: fortuna , sreda, 06.09.2006 : 10:31:57
Se pa sploh ne čudim, da so ljudje zadnje čase toliko naperjenei proti nam, ki se sprehajamo s psi, saj mediji delajo dobesedno iz muhe slona okoli teh pasjih napadov in ugrizov. Ni čudno, da so potem "neuki" ljudje vsi prestrašeni in se na smrt bojijo vsakega psa, ki ga vidijo.

Mislim, da v tem primeru ni šlo za strah pred psičko, ker v tem primeru se osebek ne bi kar tako približal, začel tepst in mahat po lastnici, saj bi s tem tvegal ugriz - po logiki. Po moje je šlo je bolj za ... izživljanje.

Močno dvomim da bi se ta isti osebek spravil recimo name, ko sprehajam dve rottweilerki.

Je pa zanimivo - v treh letih, odkar sem dobila prvo psico in polovici leta, odkar drugo, še nikoli nisem naletela na negativen odziv ljudi. Ravno nasprotno - celo tisti, ki so se moje pasme včasih bali, so po nekaj minutah pogovora sproščeni in ju čohajo.

Me je pa zgodba, ko sem jo prebrala, totalno šokirala.

5rca, drži se!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: drobtinica , sreda, 06.09.2006 : 10:35:30
Najprej izven konteksta te teme, čeprav je naslov pravi, vsaj iz mojih izkušenj. Nekatere ljudi najprej moti to, da sploh imaš psa, potem ti pošljejo zahtevek za nošenje nagobčnika samo zaradi pasme, ko to narediš, jih motijo tri dlake, ki ležijo na hodniku bloka, pa poleg plačevanja čistilke še sam parkrat pometeš hodnik, nato pride na vrsto lajanje, pa pasji iztrebki, najraje bi videli, da bi poleg iztrebkov moje psice pobirala še od drugih, pa ne vem kaj še vse.

5rca, upam, da boš uspela doseči svoje pravice in da se ti takšne ali drugačne rane čimprej zacelijo. Moram pa pošteno priznati, da moja psica nikoli ni brez povodca, tudi v gozdu ne, enostavno zato, ker je lahko tudi gozd javni prostor, če je v njem obilica gobarjev, kostanjarjev, borovničarjev. Kako pa je z obnašanjem nekaterih otrok do psov (na žalost so jih tako vzgojili starši) pa itak vemo. Najprej kliči, pridi sem, potem pa kričanje in beg na vse stran in izzivanje od daleč.
Priznati moram, glede na to, da si imela psa spuščenega, si imela kar dosti sreče. Moja rotweilerka bi kljub povodcu in nagobčniku, ob kakršnem koli napadu name, podivjala, ne bi pomagal nikakršen odvpoklic. V najboljšem primeru bi jo napadalec odnesel tako, da bi ga s svojimi 43 kg podrla na tla.

Še enkrat želim, da boš našla način, da se vse izide najbolje.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: luka , sreda, 06.09.2006 : 10:59:15
Fortuna,

nisem mislil psa od 5rce, ampak čisto na splošno odzivanje ljudi v zadnjem času. Jaz recimo imam angleškega buldoga in okoli vrta ograjo visoko 1,3 m, pa mi nekateri težijo, da so njihovi otroci v nevarnosti, saj lahko pes preskoči ograjo :-\. Če mu to uspe, ga hranim po žlici in napajam iz stekleničke vse njegove žive dni :D.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.09.2006 : 11:03:41
Jaz recimo imam angleškega buldoga in okoli vrta ograjo visoko 1,3 m, pa mi nekateri težijo, da so njihovi otroci v nevarnosti, saj lahko pes preskoči ograjo :-\. Če mu to uspe, ga hranim po žlici in napajam iz stekleničke vse njegove žive dni :D.

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Da te ne bo slišal in začel trenirat!  :o ;)

Ta je pa dobra...

Ampak zadnje čase itak v splošnem stanju človeške psihologije opažam, da čedalje raje ujčkamo vse mogoče bojazni in skrbi, tudi popolnoma nerealne in bolj pisane od znanstvene fantastike. Čedalje bolj komot smo, pa bi radi mal trpeli... iz čistega dolgega časa...

Me prime, da bi koga v Darfur poslala videt pravo trpljenje, ne pa da si v mislih slikajo letečega budloga, ki zasaja zobe v vrat nedolžnega mulca....  ::)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: drobtinica , sreda, 06.09.2006 : 11:09:35
Luka, pojdi prosim k veterinarju, na moje stroške in prosi, da ti psa pregledajo, če ni slučajno anoreksičen, ha, ha.
Sicer pa iz mojih izkušenj, če boš ograjo povišal, ti bodo pa začeli težiti, da jo bo spodkopal. Potem ga boš pa moral hraniti z veliko žlico, da bo postal pravi bajsi.

5rca, sporoči, ko bo kaj novega. Vso srečo!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: luka , sreda, 06.09.2006 : 11:10:03
Upam, da ni sedaj na spletu :D ;D :D ;D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: drobtinica , sreda, 06.09.2006 : 11:12:11
Kdo? Tvoj pes, sosedovi otročički ali kdo drug?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: luka , sreda, 06.09.2006 : 12:10:25
Moj pes, ker me je Kalsang opozoril, da me ne bi kje slišal, kaj mu obljubljam, če preskoči ograjo :D.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: luka , sreda, 06.09.2006 : 12:12:46
Drbtinica,

ti pa moram povedat, da ne glede na pasmi in velikost res visoko skoči. Z mesta recimo preskoči sedalo kuhinjskega stola. To pa je za takšno mrcino že kar nekaj.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.09.2006 : 12:23:04
Opa! To pa je za dokumentirat...  :o

Verjetno ni dosti tako vertikalno poskočnih buldogov.   8)

Torej nevarnost po žici hranjenja res obstaja.  ???

Pazi, zarečenega kruha se največ poje. Si ziher, da ne zna brat?  ???


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.09.2006 : 12:23:31
po žlici, ne po žici  ::)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ModraPanda , sreda, 06.09.2006 : 12:25:09
Enkrat sem se sprehajala in srečala gospo, ki ima višavsko terierko in je rekla, da od napada mstifov ji dodatno zaračunajo oskrbo v bloku, ker ima psa in kao bol svinja  :-[, pol so jo enkrat polil z vodo, ko je šla s psom nasprehod in take se grejo.

Pri kolegu v bloku visi velik napis, pse po bloku vodite z nagobčnikom :o

Zadnjič sem se šetala po mostecu, pes ob meni, mimo pa skupina tekačev. Pes ni reagiral, ker sem se itak jaz igrala z njim, meni sicer ni nihče nič rekel, sem pa slišala pogovor med njimi, ki se je glasil nekako v smislu: joj če me bo zdej ta pes ugriznu,...

KO grem v lift s psom, se vsi stiskajo v kot, kot da mam ne vem kakšno veliko zverino, jaz pa v resnici enga mejhnega mešančka.

BISTVO: Ljudje so bolano in panično prestrašeni. Mediji so napihnili napade in nikjer več se ne morem pojavit, da nebi vsaj en kaj komentiral. Lastniki psov smo postali totalno osovraženi. Še mal pa bomo dobili svoje prostore na busu, ločene šole in še kaj in nas bojo kar izobčili, ali pa še huje, polovili in nas zažgali na grmadi,...

Jaz sem čist paf, Bila sem priča 5ričinega dohodka in tudi sama dva dni nisem prišla k sebi, še posebej sem bila tudi sama šokirana nad vedenjem policistov, ki so naju s petro gledali kot, da si vse skupaj zmišljujeva. Problem je pa res, ker zdaj skoraj v vsakem človeku s kratkimi lasmi in otrokom vidim tega spihopata in bežim od njega.

Da ne govorim, da bi ga najraj še socialni prijavila, ker je vse to počel pred njim in prenaša svojo agresijo nanj, po mojem bi mu ga mogli odvzeti, sam kaj ko nima smisla.

Menim, da bi mogli it na tv, Petra ma že ponudbo s televizije, ter povedat javnosti še drigo plat zgodbe, čeprav sumim, da se jih to ne bo pol toliko prijelo, kot vsi nadaljni napadi psov, ki jih bodo dali v javnost.



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: drobtinica , sreda, 06.09.2006 : 12:34:08
Luka, ne povej tega sosedom. Boš moral ograjo zvišat še za kakšen decimeter.

5rca, ti bom pa jaz opisala še eno mojo izkušnjo, ki upam,da ti da zagon za to, da preizkusiš vsa sredstva, ki so ti na voljo, seveda v tvoj prid. Lanskega maja sem svojo mrcino peljala za blok, kjer se nenadoma pojavi družina, fantiček  je imel na povodcu mladega kužka, podoben mi je bil pitbullu, star morda šest, sedem mesecev ampak že dovolj, da ga fant ni obvladal. Mati je gledala na okrog, ali že kdo ima rože na balkonu, oče je imel roke v žepih, fanta pa je kuža vlekel proti moji pesjanki. Umaknila sem se na breg, vendar je kuža še vedno vlekel. V želji, da bi preprečila nesrečo (da ne bo pomote, vse bi se lahko sprevrglo tudi v igro, vendar družine nisem poznala) se mi je nazadnje zgodilo to, da sem na spolzki travi nerodno padla. O.K. Nekdo bi rekel, sama si si kriva, zakaj pa imaš psa. Zaradi tega padca sem bila v bolniškem staležu štiri mesece, imela sem gips do R... (cenzura), obljubljali so mi artroskopijo, vendar sem se odločila, da je ne opravim, ker se je zboljšala gibljivost kolena. Ob mojem padcu je imel otrokov oče še vedno roke v žepih, potem pa je sinu vzel povodec in izginili so v hodnik prvega bloka.
Kaj sem naredila narobe. Morala bi poiskati to družino, očetu pa takoj po tistem, ko ga podučim, da naj otroku ne daje psa, ki ga ne obvlada, eno na ..... (cenzura). Zato ti privoščim, da ti takšne napake ne narediš.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: maja22 , sreda, 06.09.2006 : 12:35:38
Pozabljamo po mojem mnenju dejstvo, da so ponavadi za agresijo živali krivi ljudje. Niso vsi lastniki enako odgovorni in ne ravnajo vsi tako kot bi morali, to je žal dejstvo. pa saj slovenci še drug drugega ne tolerirajo (se ne štejem med netolerantneže), kako bodo šele živali!!!
 :-[
 :'(
maja


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.09.2006 : 12:43:21
maja22, v tej temi ni govora o agresivnih pseh, ampak o agresivnih, nevrotičnih človečnjakih


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: drobtinica , sreda, 06.09.2006 : 13:02:36
 Kalsang, nadaljujem tvoj stavek, nevrotičnih človečnjakih, ki po branju kakšne novice o napadu psa vse ostale pse zmečejo v isti koš, najbolj moteče pa je zame to, da nekateri prav izzivajo, da bi jih pes na kakršen koli način naskočil (ni potreben ugriz) dovolj je že umazana obleka, pa nato odvetnik, tožba zaradi strahu in psihičnih težav, pa nevarna pasma....
Sicer sem že danes veliko napisala, dovolite mi še naslednje: V moji soseski prebiva dečko, rad pogleda v kozarec, O.K. ampak potem vse tiste dodatne promile alkohola sprošča na svoji materi, v takšni ali drugačni obliki.
Včeraj zvečer sem "letela" po mojo drogo, dečko je bil tam. Ker vem kakšna je abstinenčna kriza brez nikotina, se mi je zasmilil in kupila sem mu škatlo cigaret. V zahvalo mi je rekel: Hojla, punca, maš lepega psa, pa vzgojena je tudi, se vidi, da se veliko ukvarjaš z njo.
Danes dopoldan sem do trgovine skočila s svojo rotiko. Pripela sem jo na najin že rezerviran hidrant, z nagobčnikom, ko iz trgovine pride isti dečko. Očitno je pozabil, da sem ga včeraj rešila abstinenčne krize, saj mi je namesto pozdrava namenil: Tale nagobčnik pa zagotovo ni ziher (očitno bi morala imeti jeklenega) in če mi kaj naredi, bom tebe in tvojega psa dobesedno pohodil.

Upam, da bo kdaj kdo za licitacijo namenil kakšen človeški nagobčnik ali pa lisice, z veseljem doniram, izdelek pa poklonim temu dečku, ko bo imel abstinenčno krizo. Takrat mu ga ne bo problem natakniti.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 13:12:27

 Torej, moja psica po zakonu ni nevarna in tudi bila je pod fizièno kontrolo, ker je bila na povelju poleg, ko je prišlo do dogodka.


Zal ti moram povedati,da nimas cisto razjasnjenih pojmov,kaj je fizicna in kaj psihicna kontrola.Ti si imela psa pod psihicno kontrolo,kar pomeni,ce bi tvoja psihicna kontrola odpovedala(torej ukaz poleg),bi obstajala moznost da pride pes do clioveka.Ce pa bi imela psa pod fizicno kontrolo,bi bil pes na vrvici,ter nikakor ne bi pes mogel do cloveka.
     Obenem mi je res iskreno zal da si jih fasala,ljudje so do konca zblazneli,vendar ne glede kako se kruto slisi sedaj vse skupaj,se to ne bi zgodilo,ce bi imela psa pod fizicno kontrolo.Kar se osebne iskaznice tice,jo moramo imeti venomer ob sebi,lahko si srecna,da te niso pridrzali,dokler te ne preverijo(imajo zakonsko podlago).Kar se policajev tice jih kar dobro poznam,sem prezivel ogromno casa na policijski postaji polje,polno znancev imam tam :) , ti bom pa tako povedal.Dejansko imajo v svoji sluzbi opravka z vsem mogocim sranj.... , tako da ko imajo oni opravka s teboj te ne vidijo kot zrtev,temvec kot nek dogodek,ki ga probajo raziskati ter kasneje tudi dati tozilcu,saj niso pristojni za obsojanje , obenem pa je resnica tudi dvomljiva stvar s katero se ne obremenjujejo.Vzamejo tvojo izjavo,najdejo napadalca in vzamejo njegovo izjavo ,ter posljejo stvar naprej. Kar se kazni za vrvico tice, si si zasluzila tistih 50 jurjev,sploh ce si sama sebe sla prijaviti :) ,vsaj pred policajem bi molcala,pa upala da dobijo tipa,kasneje bi pa magar povedala,sedaj pa obstaja moznost da ga ne bodo nasli,ti bos morala pa denar vseeno placat. Iskreno mi je zal za tvoje iskusnje,lahko mi verjames,meni so nekoc polomili rebra :) , vendar dolocene stvari si si pa po zakonu zasluzila.50 tisoc definitivno, se mi pa dozdeva,da bos naslednjic malo bolj pazljiva z svojo fizicno kontrolo.
  Lp upam da se cimprej pocajtas,pusti pomirjevala in se raje odpravi nekam ,kjer je res lepo.



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , sreda, 06.09.2006 : 13:38:12
To s fizično kontrolo mi je čisto jasno kako gre, vendar piše, da morajo biti nevarni psi pod fizično kontrolo. Potem je itak brez veze, da psico šolam, ker zgleda bodo vse njene šole in vsi njeni izpiti en kurc vredni. Potem je bolje, da denar, ki ga namenjam za njeno šolanje, dajem lepo na stran, da bom imela za vse kazni...  ::) Oprosti, tole je krepko zgrešeno, če mene vprašaš. In pes ni prišel do človeka. Po zakonu si 50 jurjev nisem prislužila, ker ne spadamo v kategorijo nevarnih psov (naj spremenijo zakon, da morajo biti vsi psi pod fizično kontrolo pa mi ne bo problema plačat, če bom spoznana za krivo - tudi v tem primeru bom plačala, če bo do tega prišlo).

Glede osebne je tudi malo čudno napisano, to moraš priznati. Pojdi pogledat zakon. Ker meni očitajo tole:

Citat
Z denarno kaznijo od 10.000 do 100.000 tolarjev se kaznuje za prekršek državljan:
1. ki nima osebne izkaznice ali veljavne javne listine, opremljene s fotografijo, ki jo je izdal državni organ (drugi odstavek 2. člena);
2. člen: Državljan s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki dopolni 18 let starosti in nima veljavne javne listine, opremljene s fotografijo, ki jo je izdal državni organ, mora imeti osebno izkaznico.
ZoIZK

Pa si razlagaj, kakor si hočeš.

Tisto, se ne bi zgodilo, če je ne bi imela pod kontrolo. Misliš, da se res ne bi? In res je najlažje reči: "Ti si kriva, da te je napadel in davil, kaj si jo imela pa odvezano.". Potem recimo, če te povozi avto, mu rečeš: "Ti si kriv, kaj pa hodiš po cesti...". Tvoje razmišljanje je popolnoma zgrešeno kar se tega tiče.

Tisto z osebno bi bilo bolj problematično, če se ne bi hotela predstaviti. Pa sem jim rekla, da grem lahko po osebno, ki sem jo imela pet minut stran pa niso hoteli poslušati.

Glede policistov se sploh ne mislim obremenjevati. Čeprav se mi zdi, da niso imeli prav s tistom: 2Prijavi njega za napad pa boš plačala 50 jurjev.".

Glede samoprijave pa ne vem, če gre tako. Menda te mora nekdo drug prijaviti, da lahko oni ukrepajo. Ne vem zakaj potem niso dali kazni enim petim ljudem, ki so tisti moment, ko so bili policaji tam, potalali kazni.

Tisto s previdnostjo bom pa samo tako bolj previdna, da jo bom privezala na razdalji 20 metrov od ljudi. To je to.

Edino, kar se strinjam je tisto, da naj se odpravim kam. ;)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: luka , sreda, 06.09.2006 : 13:45:47
Si ziher, da ne zna brat? ???

Ja, na glas še ne bere..., za potiho pa nisem čist ziher.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Žiži , sreda, 06.09.2006 : 14:41:21
mislim, da je bistvo te teme fizični napad človeka na človeka in ne psa na človeka ali človeka na psa, že res, da psička ni bila pripeta ampak v nobenem primeru se ta človek ne bi smel znesti(vsaj fizično ne, sploh pa na šipkejši spol)nad 5srca in jo pri tem še poškodovati, razumela bi če bi pes napadel njega ali njegovega otroka, takrat se človek v efektu strahu še morda lahko spozabi, tako pa res ne razumem, zakj je moški podivjal.
Kar se pa tiče nevrotičnosti, pa tudi jaz postanem malo nevrotična, ko zagledam lastnika psa z povedcem v roki, jaz pa svojega na vrvici in nemalokrat sem bila že primorana nesti svojo psičko zaradi tega, pes pa veselo skače po meni, lastnik pa nič in nemalokrat sem že komu nevrotično povedala, da naj spravi svojega psa na štrik in naj ne moti mimoidočih, sploh zato ker verjamem, da imajo nekateri strah pred psom močno vcepljen.
Nikoli in res nikoli pa še nisem pomislila na kakršno koli fizično obračunavanje z psom ali njegovim lastnikom vsaj za enkrat, če bi pa morala braniti sebe ali svojega psa pa ne vem kako bi reagirala v danem trenutku.

Vendar tu ni šlo za napad psa niti za približevanje le tega in res ne vem, kaj je tega človeka tako razjezilo.Čeprav sem sama zagovornik povodca, pa naj ima pes opravljenih še nevem koliko šol, pa naj bo velik ali majhen ima še vedno kosmata ušesa in lahko v danem trenutku odreagira posvoje.

LP.



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: popo , sreda, 06.09.2006 : 14:45:04
5rca: vem, da si jezna in bi najraje preklela vse povprek, ampak svetujem ti, da raje ne pises prevec po forumu, zgolj zaradi tega, da nebi kasneje imela kaksnih problem ko bos vlozila tozbo. Torej za tvoje dobro je bolje, da se tukaj malo zadrzis, da nebi slucajno kdo potem na sodiscu izrabil in obracal tvoje besede oz. to kar si napisala tukaj. Kljub temu, da verjamem da je na forumu redko kdo, ki bi ti skodoval in te vecina ljudi podpira, se zmeraj dejansko ne ves kdo vse je tukaj, in prav lahko je kdo, ki to prebira prijatelj ali sosed cloveka, ki te je napadel.
To je samo moj nasvet. Drugace pa te podpiram in pravim DAJ JIM VETRA :)

Lp, Marko


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 14:52:53
To s fizièno kontrolo mi je èisto jasno kako gre, vendar piše, da morajo biti nevarni psi pod fizièno kontrolo. Potem je itak brez veze, da psico šolam, ker zgleda bodo vse njene šole in vsi njeni izpiti en kurc vredni. Potem je bolje, da denar, ki ga namenjam za njeno šolanje, dajem lepo na stran, da bom imela za vse kazni... ::)  Po zakonu si 50 jurjev nisem prislužila, ker ne spadamo v kategorijo nevarnih psov (naj spremenijo zakon, da morajo biti vsi psi pod fizièno kontrolo pa mi ne bo problema plaèat, èe bom spoznana za krivo - tudi v tem primeru bom plaèala, èe bo do tega prišlo).

Glede osebne je tudi malo èudno napisano, to moraš priznati. Pojdi pogledat zakon. Ker meni oèitajo tole:
 ZoIZK


1)Po zakonu mora biti vsak pes na povodcu, ce  ne je rezultat tak kot si ga dozivela.( money honey)
2)Odlocitev glede solanja je stvar izbire
3)Po zakonu si si prisluzila 50 jurjev :)
4)Po zakonu ima policist pravico pridrzati osebo,za katero ne more ugotoviti identitete ,toliko casa dokler jo ne ugotovi,denarna kazen sledi(poslji jim zahvalno pismo,ker ti niso globe se za to nabili :) )

Se mi pa dozdeva,da imas veliko casa spuscenega psa,odgovornosti pa noces sprejeti,ce pa bi tvoj pes sel k psu za katerega bi ti po vizualnosti ali pa po pasemskih znacilnostih sklepala da gre za nevarnega psa ,bi pa takoj pristal na vrvici,seveda ce bi bila  tvoja psihicna komanda zadostna.Ce pa ne bi bila,bi pa bila vsa v skrbeh,ter bi zagovarjala tezo da mora tisti pes imeti se nagobcnik.Prevec tega sem ze videl.Imam dva psa,enega,ki je zelo prijaznega videza in so psi venomer spusceni ,ko ga imam jaz na povodcu in ga moram vedno iz sranja vleci ven,ter imam se drugega,ki je tudi vedno na povodcu,pa ponavadi pristanejo psi na vrvicah,ce jim pa komanda odpove,so pa vsi zaskrbljeni in imajo polno opravicil zase,da jim ni treba biti odgovore.Jaz pa naj se ukvarjam z raznimi psi,ki jih prvic v lifeu vidim,zato da mi nekdo rece da morajo biti nevarni psi na vrvici ,ostali pa ne.Od kje tebi pravica , da bremenis okolico z svojim psom?Jaz jo z dvema psoma ne,za tebe so pa ocitno pravila malo drugacna.Ti si dejansko mnenja,da lahko obremenis nekoga z svojim psom,pa ceprav si nekdo tega ne zeli.Se mi ne zdi fer.Ce bi se jaz ravnal po teh nacelih ,verjami da sigurno ne bi bila zadovoljna,pa za to da bo jasno, noben od mojih psov ne velja za nevarnega psa po zakonu,za katerega se tako rada obesas,cesa je pa kaksen pes sposoben je pa druga stvar.Sicer poznam osebo,ki se boji psov zaradi ugriza civave,ne mores verjeti,ampak pac tako je.Ti kar pogumno se naprej vadi poleg,saj jaz ga tudi,ampak da bos vedla,ce bom imel psa na vrvici in bo tvoj pes sel do mojega in bos zacela zganjati kraval,ti bom posteno povedal kar ti gre . :)

lp in pojdi malo na lepse :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 14:53:56
Kar se pa fizicnega napada tice sem pa ze napisal da se folku trga in sem mnenja da so take stvari nedopustne :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Nanook , sreda, 06.09.2006 : 14:55:59
SamSvojMojster, kje pise, v katerem zakonu, kater clen. Te ne provociram, res, ampak razen tistega glede stekline in privezovanja psov, tega delcka, da pes mora bit na povodcu, zal se nisem nasla. Zal pa zato, ker bi z najvecjim veseljem citirala to vsem, ki naokrog capljajo s spuscenimi psi.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:01:04
moram doma najti kopijo uradnega lista :), sem pa tudi jaz hotel kopirati in deliti,ce si iz ljubljane se sprehodi do drame,tam imas uradni list(na desni strani po stopnicah gres gor,skoraj pri baru semafor),kjer ti bodo fotokopirali  zastonj,no meni so,predvidevam da bodo tudi tebi . :)  Sicer ni veliko,samo ene par strani,ampak pise pa cisto ok.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Nanook , sreda, 06.09.2006 : 15:02:57
Nisem iz Ljubljane, zal. No, ko bos nasel, se priporocam, me res zanima.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:09:26
Sej iscem ampak imam tak mess doma s temi papirji da je kar joj :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Nanook , sreda, 06.09.2006 : 15:14:54
Uf, saj nisem mislila takoj zdaj! :) Brez panike, enkrat pac, ko bos najmanj iskal, ti bo pa prisel UL pod roke, bos videl, vsaj jaz najveckrat stvar najdem na tak nacin. ;D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:22:42
(naloge skrbnika hišne živali)

(1) Skrbnik hišnih živali (v nadaljnjem besedilu: žival) mora storiti vse potrebno, da zagotovi dobro počutje živali, ki so v njegovi oskrbi, in preprečevati vzroke, ki lahko povzročijo bolečine, poškodbe, bolezni ali motnje v obnašanju živali.
    (2) Skrbnik živali mora zagotoviti ustrezno namestitev in skrb za živali z upoštevanjem etoloških potreb glede na vrsto živali in še posebej zagotoviti:
    1. kakovostno in količinsko ustrezno hrano in vodo;
    2. ustrezno gibanje živali glede na vrsto;
    3. ukrepe, ki preprečijo pobeg živali.

Tukaj je en del, kasneje ko bom imel cas bom sel bolj detajlno cez zakonik


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:25:37
28. člen

(nevarni psi)

(1) Za nevarne pse se štejejo psi, ki so neizzvano enkrat ali večkrat ugriznili, napadli ali se napadalno vedejo do človeka ali drugih živali.
    (2) Nevarni psi morajo na javnih površinah obvezno biti na povodcu in nositi nagobčnik.

koliko od vas ima psa,ki niti enkrat v lifeu ni naredil karkoli od tega?Napadalno vedenje do zivali se lahko tudi smatra nenehno hudicevo bevskanje na mojega psa.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , sreda, 06.09.2006 : 15:26:53
SamSvojMojster, me ne poznaš in me nimaš pravice obtoževati, da s psom obremenjujem okolico. Za razliko od lastnikov psov, ki jih ti srečaš, jaz VEDNO pripnem svojo psico, ko srečam psa, ki ga ne poznam. Tako da tukaj nimaš pravice, da bi me obtoževal, kar me. Tuki, ko srečam ljudi, jo pripnem ali primem za ovratnico. Tukaj nismo prišli blizu in se mi je on potem meni približal in takoj napadel.

Bi bila pa tudi jaz vesela, da mi napišeš, kje piše, da morajo biti vsi psi na povodcih, ker tega ne najdem. Meni očitajo naslednje (zakon o zaščiti živali):

Citat
8. če ne zagotovi fizičnega varstva nevarnih živali (prvi odstavek 12. člena tega zakona); in sledi:
12. člen

Skrbniki živali in prevozniki živali morajo zagotoviti fizično varstvo nevarnih živali.
    Veterinarska organizacija mora voditi register psov, ki so povzročili resne poškodbe človeku oziroma živali in so pogosto kazali napadalno vedenje (v nadaljnjem besedilu: nevaren pes).
    Vzreja, vzgoja, šolanje in vodenje nevarnih psov mora biti v skladu s predpisanimi pogoji.
    Nevarnega psa ni dovoljeno zaupati v vodenje osebam, ki nimajo ustreznega kinološkega znanja, in osebam, ki so mlajše od 16 let.

popo: hvala za nasvet, ampak ne glede nato, kaj se piše po forumih in govori po medijih mislim, da to ne more spremeniti zdravniških poročil in pričevanja prič. Pa tudi mislim, da nisem nič napisala, kar ne bi bilo res.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , sreda, 06.09.2006 : 15:28:44
koliko od vas ima psa,ki niti enkrat v lifeu ni naredil karkoli od tega?Napadalno vedenje do zivali se lahko tudi smatra nenehno hudicevo bevskanje na mojega psa.

kot sem že napisala, mora se voditi register nevarnih psov. In moj pes se ni nikoli vedel napadalno do kogarkoli pa če verjameš ali ne.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:29:03
ce se motim se ti iskreno opravicujem :) , odgovor pa imas malo nad svojim postom :)
lp in kar pogumno se naprej nakregaj ce je potrebno hehehe


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:30:10
(naloge skrbnika hišne živali)
  3. ukrepe, ki preprečijo pobeg živali.


potem te ta clen sigurno ne more motiti :)



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.09.2006 : 15:30:37
Mislim, da je prava zakonska podlaga, ki govori o tem, da morajo biti psi na povodcu, odlok mesta Ljubljane, po katerem morajo biti vsi psi na javnih površinah na območju mesta Ljubljane na povodcu. Kazen za kršitev tega odloka 50.000 SIT

Zakon, ki ga ti navajaš, pa obvezuje samo lastnike uradno nevarnih psov (register), da jih imajo na povodcu in da nosijo nagobčnik.

Naj me kdo dopolni, točno kateri odlok mesta Ljubljane govori o tem. O tem je že bilo enkrat govora...


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , sreda, 06.09.2006 : 15:35:42
Mislim, da je prava zakonska podlaga, ki govori o tem, da morajo biti psi na povodcu, odlok mesta Ljubljane, po katerem morajo biti vsi psi na javnih površinah na območju mesta Ljubljane na povodcu. Kazen za kršitev tega odloka 50.000 SIT

Zakon, ki ga ti navajaš, pa obvezuje samo lastnike uradno nevarnih psov (register), da jih imajo na povodcu in da nosijo nagobčnik.

Naj me kdo dopolni, točno kateri odlok mesta Ljubljane govori o tem. O tem je že bilo enkrat govora...

Ja, samo mene bremenijo samo po 45/8 členu.

Če mi bo ugotovljeno, da sem kriva, bom plačala, tako da glede tega ne skrbite. ;)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:37:35
evo tukaj je link ,ampak je toliko tega,jaz pa nimam casa,ali se komu da poiskati in nam posredovati link.Bi bili vsi zelo hvalezni,predvsem tisti,ki fasejo 50 jurjev ,pa ne vedo zakaj :)

http://www.uradni-list.si/main.cp2


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Nanook , sreda, 06.09.2006 : 15:40:21
Mislim, da je prava zakonska podlaga, ki govori o tem, da morajo biti psi na povodcu, odlok mesta Ljubljane, po katerem morajo biti vsi psi na javnih površinah na območju mesta Ljubljane na povodcu. Kazen za kršitev tega odloka 50.000 SIT

Zakon, ki ga ti navajaš, pa obvezuje samo lastnike uradno nevarnih psov (register), da jih imajo na povodcu in da nosijo nagobčnik.

Naj me kdo dopolni, točno kateri odlok mesta Ljubljane govori o tem. O tem je že bilo enkrat govora...

Heh, ko sem jaz sprasevala za odlok za Ljubljano, so mi odgovorili, da ga Ljubljana sploh nima in da se v bistvu ravna kar po zakonu o javnem redu in miru.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:45:26
nanook tam imas link in si daj duska :) :) :) , pa se meni lahko pomagas,si bom kar sprintal in mi ne bo treba iskati,potem bom pa oblepil vsa drevesa v nasem mestu z zakonikom :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Nanook , sreda, 06.09.2006 : 15:46:06
Eh, cist zmedeno napisano, skratka jaz sem sprasevala za odlok o javnem redu in miru oz. pac karkoli, kjer je navedeno kako in kaj je s psi in je blo receno, da ga ni za Ljubljano, da so pristojni zakoni, ma nekaj takega. V glavnem point odgovora je bil-odloka ni. Bom probala najti mail.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.09.2006 : 15:46:49
Moj post je bil sicer namenjen bolj mojstru, pa nisem jasno napisala....

Mislim, da je vsem jasno, da ne gre zato, da bi ti, 5rca, hotela dokazati, kako je tvoj pes lahko izjema in spuščen, ker je šolan in ga imaš pod kontrolo, saj se mi zdi, da si pametna punca.

Tu gre za to, da si bila napadena in nihče od nas ne sme pozabiti, da ni za napad nobenega opravičila.

Meni je bilo to že od začetka teme jasno. Point ni v tistih 50 jurjih - tudi jaz bi jih plačala, samo da bi tistega prasca spravila na sodišče. Nezaslišano je, da se te policaji hočejo znebiti, češ, boste plačali 50 jurjev, ti imaš pa modrice na vratu. Mislim, kam smo prišli? Vem, da policaji svašta vidijo, ampak modrice na vratu, človek božji!!!! Vsi državljani imamo pravico do policijskega posredovanja v primerih, ko nekdo nad nami izvrši kaznivo dejanje. Dejstvo, da tvoj pes ni na povodcu tega nikakor, pod nobenim pogojem, nikoli ne bi smelo izključevati.

Ta tip je potreboval samo eno malenkost, da je pobesnel. Če ne bi bilo tvojega psa, bi našel nekaj drugega. En klik, triger, ni važno kaj. Vsekakor je nevaren okolici, veliko bolj kot tvoj pes, ki je očitno stal in sploh ni reagiral, tudi, ko te je tip davil. Takšnih tipov si ne želim v svoji okolici, saj bodo podivjali četudi bodo moji psi na povodcu. Trditev, da bi morala imeti psa na povodcu, pa se to ne bi zgodilo je tako cinična, da ne morem verjeti. Ja, dejstvo ostaja, da pes bi moral biti po odloku na povodcu, ampak dejstvo je tudi, da se okrog sprehaja pobesnel človečnjak, ki preži na prvo priložnost, da se spuca. Za to pa ni nobenega opravičila!!

Kar do konca, 5rca! Kar pogumno!



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Nanook , sreda, 06.09.2006 : 15:47:16
nanook tam imas link in si daj duska :) :) :) , pa se meni lahko pomagas,si bom kar sprintal in mi ne bo treba iskati,potem bom pa oblepil vsa drevesa v nasem mestu z zakonikom :)

Heh, ves kaj, saj ti pravis, da pise, da mora bit na povodcu, jaz nimam casa iskat, mam ful dela cel september. ;) Jaz ne maram pravniskih zadev, tak da to rajsi prepuscam drugim.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 15:53:08
le pogumno srca, ce bo pa treba bomo pa hodili skupaj na forumovske sprehode in mu pokazali  50 psov,potem bo imel pa res slab dan :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: popo , sreda, 06.09.2006 : 16:45:25
5rca: nisem mislil da nebi napisala nekaj kar ni res, ampak vem da so odvetniki zelo (ne spomnim se drugega izraza) lukavi, in bodo znali v svojo korist uporabit ze eno malo napako. Da si tu napisala besedico drugace kot jo bos na zapisniku. No sej verjetno pretiravam, ampav ves BETTER SAFE THEN SORRY :)
Drugace se pa drzi...
Nemorem si pomagat, da nebi imel ze razlicne spletke v glave. Bi sel enkrat na sprehod tocno tam kjer te ja ta tip napadel, ampak tokrat ne z kaksnim majhnim psom, ampak z pravo mrcino (pardon izrazu :) ). pa bi potem vidli kako bi odreagiral. Sam svoj mojster mi deluje kot tip za tako akcijo ;D hehe kaj pravis? ;D
Samo kaj ko sem iz Maribora, to pa je v Lj.
To gre po mojem zgolj za stresanje jeze kot karkoli drugega. Podobno kot je otrok v soli glavni pred sibkejsimi sosolci, ko pa kdo mocnejsi pristopi pa pogum izgine.
Ravno zaradi tega je vse skupaj se hujse in ni bolj nesramnega dejanja kot da se moski spravi fizicno obracunat z zensko.

Drugace pa...5rca a vse skupaj ze kaj napreduje?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , sreda, 06.09.2006 : 18:07:41
Nič ne vem, kako napreduje. Odbetnik je vložil še enkrat obtožnico pa poslal mu bo, da ga tozim, potem bomo pa videli, kaj bo. Bom poročala.

Glede tiste odvezanosti pa psa sem pa samo hotela napisati, da po členu, ko mene obtožujejo, se mi ne zdi, da bi bila kriva.

Še glede osebne. Me je vprašal policaj po imenu in priimku in rojstnem datumu (glede na to da je dobil potem EMŠO pravo, mislim, da so me našli). Sem mu res hotela iskat osebno ali poslati koga ponj, da se identificiram pa ni pustil. Bi bilo bolje, da bi šla domov pa ga od doma prijavila (kot je to naredi un tip, za katerega sem 100%, da ni imel osebne pri sebo ob dogodku). Zdaj vem, kako reagirati naslednjič, ko bom potrebovala pomoč policistov. Najprej poiskati osebno, potem pa poklicati.

In res se mi ne gre zaradi spuščenega psa. Gre se mi zaradi tega, ker so ljudje začeli jemati "pravico" v svoje roke. Zgleda da mislijo, da lahko.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 18:59:43
Saj ves folku se trga,ti se pa odpravi nasproti gospodarskega razstavisca v army shop in si kupi solzivec.Stane 2000 sit,ter bos v takih primerih pripravljena.Lahko gres pa v lovca ob tivolski,ter tam kupis solzivec v obliki penkala.Zelo mocan,izprobano,je moj bratranec bil poskusni zajcek :) , je rekel , da je odlicen.Poskrbi za svojo varnost in ne provuciraj,saj je polno budal v teh casih.Lahko te potolazim,s tem da si jo zelo dobro odnesla.Ce si pa karakterno bolj ostra,pa uporabis zausnico direkt po usesu :)
lp  drzi se srce :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , sreda, 06.09.2006 : 19:59:22
Solzivec v bistvu bi bolj imela zaradi mojega boljšega občutka. Da grem lahko brez skrbi na sprehod.

Ce bi bila karakterno bolj ostra, bi on zdaj mene lahko tozil.  ;)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: maja22 , sreda, 06.09.2006 : 20:19:31
Kalsang hvala ti ker si me popravi/a, saj sem naenkrat brala dve temi in ko sem odpisovala sem ponesreči zamešala temi :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Ja, upam da bomo kmalu doživeli miselni preporod nekaterih ki si sami ustvarjajo sovražnike in ne vem zakaj jih vidijo vedno v živalih.

Lp Maja


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ModraPanda , sreda, 06.09.2006 : 23:10:48
Tuki res ni bistvo, da pes ni bil na povodcu, tip je psihopat, na naju se je spravil, ker sva bili dve ženski z majhnima psoma, ki nista nevarna in njemu je bilo to jasno, ker če bi meli enga pitbula ali rotwilerja al pa enga tipa zraven močno dvomim, da bi se to zgodilo. Model je sovražno nastrojen proti psom in se je nad nama lahko mal izživljal. Jaz sem psa takoj pripela medtem, ko se je spravil na 5rco, pa se je še kar drl name, da naj ga pripnem, medtem ko je bil že ves čas pripet. Motena oseba pač.

Na žalost jih je vedno več.

Kar se zakonov tiče, pa jaz ne najdem tistega, kjer bi moral bit vsak pes pripet in tud zakon o osebni izkaznici predpisuje, da jo mora vsak met, ne pa, da jo mora sabo nosit in to, da dokler ne ugotovijo tvoje identitete, da te lahko priprejo je čist druga zgodba. POznam pa tud jaz delo policije in vem, da si od postaje do postaje, od policaja do policaja mal po svoje krojijo pravila. Zato pa  obstajajo potem ugovori.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 06.09.2006 : 23:37:41
tip je psihopat, na naju se je spravil, ker sva bili dve ženski z majhnima psoma, ki nista nevarna in njemu je bilo to jasno, ker èe bi meli enga pitbula ali rotwilerja al pa enga tipa zraven moèno dvomim, da bi se to zgodilo. .

Torej resitev poznas :)
Sprehajajta se v spremstvu enega pitbulla ali rottija ali pa v spremstvu tipa :),se boljse najdita si prijaznega oreng tipa z oreng psom :)   
Malo heca da vaju spravim v dobro voljo.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ModraPanda , četrtek, 07.09.2006 : 00:33:33
Ja hvala.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 07.09.2006 : 00:52:45
To je bilo slisati bolj pesimisticno :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ModraPanda , četrtek, 07.09.2006 : 09:16:42
Ah ne, jaz sem večni optimist in verjamem, da se bo vse dobro izteklo. Samo hudo mi je za 5rco, kajti tista sprehajalna pot, na kateri se je to dogajalo je res luštna in je škoda, ker si zdaj ne upa več tam sprehajat psa. Pa še kje drugje najbrž ne.

Svet se pač vrti v smer v katero se vrti. Jaz sem bolj take narave, da se sprijaznim s situacijo in živim dalje, tako bi sama tudi v tem primeru enostavno prijela psa in odšla čim dlje. 5rca se je "uprla" in ji dam čisto prav, zakaj bi se pa lahko zdaj vsak kreten zmišljeval in postavljal svoje zakone in jih po vrhu vsega še izvajal.


SEj jaz razumem, da niso vsi ljudje ljubitelji psov in se jih nekateri bojijo, zato psa vedno pripnem, kjer so ljudje in tud v tem primeru bi jih obe takoj privezale, če bi "gospod" lepo rekel, da se psov pač boji in če jih lahko primeva ko greva momo, ampak on je pač veliki frajer in more zganjat teror.

Ah brezveze škoda besed, se vidimo na sodišču.

Pa prijetne sprehode in čim manj takšnih izkušenj.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , četrtek, 07.09.2006 : 09:43:37
Samsvojmojster, hvala z info, kje kupit solzivec!

Na žalost že dolgo tuhtam, da bi ga morala nositi s sabo, čeprav k sreči še nisem doživela napada na lastni koži. Jebiga, smo hotli Ameriko, zdej jo pa mamo!  :(


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Žiži , četrtek, 07.09.2006 : 09:51:30
Panda

ja, tukaj se pares ne morem bolj strinjati s teboj kot se, zakaj riniti v težave, ker res nikoli ne veš kdo ti stoji na drugi strani in veliko bolj je pomembna osebnostna zmaga nad samim seboj, kot pa konflikt, ki lahko dobi takšne razsežnosti, kot jih je ta.
Ljudje smo si vstvarili svet čisto zase in živali in ostala živa bitja so drugotnega pomena, tako da je res včasih bolje preslišati ali prezreti in iti naprej.

Pa da me ne bi slučajno, kdo napačno razumel niti najmanj ne podpiram fizičnega nasilja, ki se je zgodil 5rci, ta nima prav nobenega opravičila, bi se ga pa morda dalo preprečiti.

LepDan


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , četrtek, 07.09.2006 : 11:58:31
5rca se je "uprla" in ji dam čisto prav

mislim, nisem se ravno uprla... sem mu rekla, da tudi blizu nismo prišli in da gremo po drugi poti in takrat je že začel z vleko in nadaljeval z vpitjem.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Žiži , četrtek, 07.09.2006 : 12:08:03
5rca

saj vem, beseda je dala besedo in ker je bil na drugi strani nekdo, ki se ni znal obvladati se je zgodilo to, kar se pač je, za fizičen napad nate pa res ni imel prav nobene pravice >:( in verjamem, da bo zato tudi plačal.
Zato sem tudi napisala v svojem postu, da se je velikokrat bolje obrniti stran in si misliti svoje. ???

LP.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , četrtek, 07.09.2006 : 12:43:54
5rca

saj vem, beseda je dala besedo in ker je bil na drugi strani nekdo, ki se ni znal obvladati se je zgodilo to, kar se pač je, za fizičen napad nate pa res ni imel prav nobene pravice >:( in verjamem, da bo zato tudi plačal.
Zato sem tudi napisala v svojem postu, da se je velikokrat bolje obrniti stran in si misliti svoje. ???

LP.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , četrtek, 07.09.2006 : 12:45:14
Pardon za tale odvečni post.

Ja, saj sva hotele po svoje pa me šel za nama in me odvlekel nazaj...  Tudi tisto beseda je dala besedo ni bilo ravno res, ker se drugače sploh nisem imela z njim prepirati in sem hotela stran. Pa ni pustil.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 07.09.2006 : 12:55:52
Samsvojmojster, hvala z info, kje kupit solzivec!

Na žalost že dolgo tuhtam, da bi ga morala nositi s sabo, èeprav k sreèi še nisem doživela napada na lastni koži. Jebiga, smo hotli Ameriko, zdej jo pa mamo! :(

Ni problema,upam da ga ne bom jaz fasal od tebe,ce te bom nahrulil,ko bos imela psa nepripetega :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Žiži , četrtek, 07.09.2006 : 13:10:35
5rca

ja potem pa res ne razumem, kaj je s tem človekom, če si se mu celo umikala, me pa zanima kako se obvlada pri svojem otroku. :o


LP.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , četrtek, 07.09.2006 : 13:18:10
Ni problema,upam da ga ne bom jaz fasal od tebe,ce te bom nahrulil,ko bos imela psa nepripetega :)

He he he, pazte se me zdej! Bom oborožena.... 8) :'(


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Gargamel , četrtek, 07.09.2006 : 15:18:36
Lep pozdrav vsem!
Spremljam to temo že od začetka, pa ste vsi nekako že napisali kar sem sama hotela ;) vseeno pa se bom zdaj malo razpisala. Hja, fora z osebno je...fora :) Piše, da jo moraš imeti, ampak ne piše da jo moraš imeti vedno s seboj (to ni iskanje "lukenj" v zakonu, tako pač piše), je pa res da moraš imeti vedno pri seboj dokument po katerem te lahko identificirajo, kar je npr. lahko tudi potni list. Policist pa seveda mora biti objektiven in preiskati in oceniti situacijo v kateri se je sam znašel in glede na to bi moral upoštevati dejstvo, da je punca odšla na sprehod z psom - brez kakršnihkoli dokumentov, ker je šla pač hitro na sprehod - mogoče se je psu nujno mudilo na stran?, mogoče ni imela žepov, kamor bi jih lahko spravila - skratka upoštevati bi moral, da je šla "pač na sprehod z psom" in ji oz. njenemu fantu eventuelno dovoliti, da gre domov (ki je, če sem prav razumela, zelo blizu) iskat oseben dokument, v tem primeru osebno izkaznico. Če bi jo tip recimo napadel pred njeno hišo in bi poklicala policijo, te bi zahtevali oseben dokument, ji potem recimo bi ali ne bi dovolili iti v hišo po zahtevano? Verjetno bi ji. Če bi jo tip napadel v veži hiše, dvomim da bi ji pisali kazen da nima osebne (ki bi jo npr. imela v zgornjem nadstropju hiše), na podlagi dejstev, da moraš imeti oseben dokument vedno pri sebi (tudi če greš na wc :D). To kar hočem povedat je, da bi policaj glede na situacijo lahko "prikrivil" malo svoje zahteve - ker to je njegovo delo: oceniti situacijo in ravnati v skladu z njo.

Kar se pa tiče fizične kontrole nad psom je stvar zakomplicirana - kakor sem razmela si psa držala za ovratnico, kar je zame dost velik dokaz fizične kontrole, v kakšnem "stanju (privezan/neprivezan) je bil pes prej, niti ni relavantno, saj se je tip začel znašati nad njo, ko je psa prijela. To je to. Zakaj se je začel znašati nad njo, pa ve samo on. Dejstvo je, da gre za napad na človeka, 5rco, ki ni z svojim obnašanjem ne izzivala, ne žalila, ne napadala nazaj. Če pomislim, kaj bi bilo šele, če bi jo njen pes branil...potem sem ziher, da bi na koncu še on tožil njo in zmagal.

5rca, če si kriva za stvari, katerih te bremenijo, se bo pokazalo na sodišču, definitivno pa nisi kriva za dejanje, ki ga je izvršila ta nič od ničegar tip. Noben, absolutno noben te ne sme fizično napadt, razen v samoobrambi. To je to ;)

Glavo gor punca, pa kaj se oglasi in poročaj o dogajanju ok?

LP vsem


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ModraPanda , četrtek, 07.09.2006 : 15:34:49
Kar se osebnega dokumenta tiče, vem da to ni tema ampak si ne morem pomagat, da nebi napisala. PO temu kar piše v zakonu ni potrebno imeti pri sebi nobenega dokument. Moraš imeti izdano ali osebno izkaznico ali potni list, nikjer pa ne piše, da jo moreš ves čas nositi s seboj. Ta zakon bi kršila, če je sploh nebi imela oz. če dokumenta nebi hotela pokazat, ne pa nebi mogla pokazat. Tko piše in pika, ni kaj filozofirat!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: arončka , četrtek, 07.09.2006 : 15:49:02
Ob branju te teme se mi poraja eno vprašanje: je kdo pomislil, da je ta tip mogoče hotel izkoristiti situacijo, da pes ni bil privezan - napadel 5rco z razlogom, da bi izzval napad psa in izterjal odškodnino?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: mia , četrtek, 07.09.2006 : 16:57:35
Hojla!
Ravno zdaj sem prebrala tole zadevo.Potem pa vidim da je 5rca iz našega konca.Meni se je enaka zadeva zgodila skoraj 3tedne nazaj na poti v Zajčjo dobravo.Zanima me kakšen je bil ta človek po postavi."moj" je zgledal kot trodelna omara star pribl.okoli 40-42 let ,velik tam okoli 180 cm.neslovenec in zelo agresiven.Napadel pa je fizično tako mene kot moje pse(mladiči stari 3,5 mesecev)kot nekega starejšega gospoda iz Polja,ki mi priskočil na pomoč.Tudi jaz sem klicala policijo,prišli so takoj ko sem omenila pse.Prijavo sem dala.Ampak tukaj se je tudi končalo.
Lp
MIA


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 07.09.2006 : 17:47:57
Ker vidim da je malo bolj resno kot sem si mislil vam priporocam:
 nasproti gospodarca,sem ze opisal kje,tam kjer imajo solzivec,prodajajo tudi:
    elektrosoker v kombinaciji z solzivcem.En gumb je za solzivec,napadalca pospricas,da nic ne vidi,drug gumb je za elektrosoker,z drugim gumbom pa napadalca onesposobis do prihoda policije.Na tla menda vrze celo slona.Cena je 15 000 sit,bombice z solzivcem pa stanejo 2000 sit,ker se solzivec da dopolniti.Skratka za 15 000 sit dobite soker in solzivec ready to use.Upam da se meni kaj takega ne pripeti,saj jih tip ne bo odnesel tako dobro kot v vasem primeru .
lp punce poskrbite za svojo varnost in ne drezajte idiotov


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 07.09.2006 : 17:52:48
Aja pa da ne bo pomote nimam elektrosokerja :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: bolha2 , četrtek, 07.09.2006 : 18:34:46
A se ne bi potem to smatralo kot uporaba orožja? Meni je ostalo v spominu, da je nošenje solzilca, elektrošokerja ali česa drugega (lahko tudi nunčaku, če treniraš borilne veščine) prepovedano. Po moje, če to uporabiš, si ti tisti, ki nastrada po zakonu in ne tisti pred komer si se branil. Samo toliko v opozorilo vsem tistim, ki se želijo "oborožiti".
Lp


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 07.09.2006 : 18:47:58
nastrada tisti,ki jih fase :) , kdo pa je rekel,da je treba policijo klicati po temu ko ga ene parkrat streses,drugace pa obstaja silobran,ki je zakonsko dovoljen,kar v tem primeru bi srce lahko uporabila,ce bi ga stresla ali pospricala.Obstaja tudi pretiran silobran,vendar se potem odloca na sodiscu ali je dejansko slo za pretiran silobran ali ne.Po srcu sodec bi se ona dobro izmazala,tip bi pa pokasiral,kar si zasluzi.Drugace ti bom pa cisto odkrito povedal,trenutno imam dva solzilca kupljena tocno tam kjer sem povedal.Eden je na plinski osnovi,drugi pa je poper sprej.Da sem jaz v taki situaciji,bi celo flasko porabil na fuc.....ju , pol bi ga pa se s kolom mahnil,pa sem suh kot prekla,obenem bi poklical policijo in tocno to povedal kaj sem rekel.Ce bi bil pa prevec ustrasen bi pa samo celo flasko porabil in policaje klical.Zakoni so zakoni,ce pa ti lahko en idiot celo zivljenje spremeni zaradi njegove agresije,se pa ne bom sparal.V nobenega ne drezam,tudi noben vame ne bo.Fizicno mislim,jaz tudi psihicno ne drezam.Kar se tice zakona pa bodi sigurna da ne bos nic fasala,ce bos enega agresivca pospricala in potem poklicala policijo.Se ene parkrat ga brcni v lesnike,da si bo zapomnil.
Predvsem pa poskrbi za svojo varnost sele potem razmisljaj ali bos dobil kazen 10 000 sit za nosenje solzilca.Ali pa malo vec.Kolikokrat mislis da so mi policaji obrnili zepe?Nikoli.
Pa tudi ce bi mi.Placal bi tisto kazen in bi bil spet naslednji dan v army shopu in bi hodil varno.Se nasvet.Ko kupis solzivec,pokrovcek odbij doli,potem enkrat na kratko pospricaj v tla,samo tako da ga pripravis, ter da vidis kaksen curek ima.
Potem pa lepo na sprehod po tocno isti poti kot zadnjic :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: bolha2 , četrtek, 07.09.2006 : 18:54:27
No ja, če nosiš "orožje" si potem pripravljen na boj, zato ne vem, če bojo upoštevali silobran. Je pa na sosednjem forumu ena povedala, da je tipa v lešnike brcnila, ker ji je hotel torbico ukrasti, zdaj jo pa toži za fizični napad.

Naj kdo, ki obvlada zakone, pove kako je s tem, da ne bomo vsi forumaši pristali na sodišču. ;D SamSvojMojster pa kasiral ovadbo za napeljevanje h kaznivemu dejanju. :D
Lp


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 07.09.2006 : 18:57:05
hehehe se vas bodo vsaj agresivci bali in bodo susljali med seboj: ej stri dej pust tiste bejbe cist namiru!So ccist agresivne!
:) :) :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ModraPanda , četrtek, 07.09.2006 : 20:58:50
Mia ta tip ni bil ne tok velik ne tok nabit, bil je okol ja no 175 cm velik in bol suh, saj kolker se ga jaz spomnim in mel je cca centimeter dolge lase. Ampak dobro da veva, da tud v zajčji nisva več varni. 5rca je pobegnila na morje ampak boga reva, ko bo zvedla, da se po polju šeta še en norec, saj si še iz hiše ne bo več upala. Ne ta najin je bil definitivno suh. Ampak je na istem koncu kjer se je zgodil napad na naju še en stari, ki leta za vsemi psi, tko, da Polje res ni več varno očitno.

Drgač pa čist možno, da je tip probal izzvat napad psa. Sicer bi mu privoščila, da bi ga dobro zdelal en bulmastif, sem pa vesela, da sta najina psa odreagirala tako kot sta.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: sarabenji , četrtek, 07.09.2006 : 22:21:09
policaji bodo pri pregledu osebe, predmetov, ki jih ima, vecinoma drugace reagirali ce ima zenska manjsi noz ali solzilec ali ce ima to moski. vsaj tako so mi veckrat zatrdili.

da pa tisti tip, ki ga omenja bolha2, tozi zensko za fizicni napad, se ni tako grozno. bolj bo grozno, ce bo tozbo dobil.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Tecka , petek, 08.09.2006 : 21:46:34
Hmmmm Polje, da ni tip ušel iz ustanove, ki je v bližini ;). Samo v informacijo: kdaj je šla 5rca na morje? Sem ji popoldne namreč poslala eno številko, ki naj bi jo poklicala v ponedeljek, pa me zdaj skrbi, da je ni dobila  :-\. Ima tam dostop do interneta? No če ni dobila in ima kdo njeno številko bi bila vesela, če bi jo poklicali in ji povedali...
lp
T.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ModraPanda , sobota, 09.09.2006 : 00:16:03
Pride nazaj v nedeljo, tako, da v ponedeljek bo sigurno že poklicala, ji bom pa jaz sms poslala in ji povedala, da jo čaka mail, da ne bo slučajno spregledala.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Tecka , sobota, 09.09.2006 : 12:34:24
Ubistvu je ZS na nekem drugem forumu... Hvala ti.
lp
T.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , nedelja, 10.09.2006 : 16:46:56
O, marička, še en tak... Saj sploh več ne bom upala na sprehod...  :'( :'(  Kako v takih trenutkih pogrešam Gorenjsko.  :'( :'(



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: smrcek , četrtek, 21.09.2006 : 20:52:31
Policisti iz most ??
Zelo znano !!
Doživel podobno kot ti le, da je tip zamahnil proti meni s krampom.
Ti policisti sploh s te postaje zelo očitno ne marajo psov.
Tudi mene niso pet posto je***.
Moj primer se je zgodil ob novi obvoznici pri jaršah
Kje točno se je to tebi zgodilo ?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , petek, 22.09.2006 : 05:29:39
Pri obvoznici ob Novem Polju.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , petek, 22.09.2006 : 11:34:14
Z krampom?!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: tanja040 , petek, 22.09.2006 : 13:24:13
Smrček a je bil to kmet na njivi al kr en?
Jaz sem iz Jarš in mojo prijateljico je kmet poškodoval, ko jo je porinu in je padla.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ModraPanda , petek, 22.09.2006 : 13:50:17
jst sm čist razočarana nad ljudmi, ampak res, jst sm čist razočarana.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: smrcek , petek, 22.09.2006 : 18:32:49
S krampom ja  :-\  in sami sreči se lahko zahvalim da sem v tistem trnutku odmaknil glavo  :o.
Seveda sem ves pretresen policiste poklical sam, in s psom na povelje poleg počakal policiste.
Res je, da moj pes ni bil privezan vendar ni nikogar ogrožal , saj se je igral na travniku čez cesto.
Vrtičkar je moral čez cesto oba pločnika in čez nekaj trate, da je prišel do naju.
(tisti del kjer je asfalt vendart je slepa cesta ker je nova zgrajena nekaj metrov stran).
In kot nalašč je pes ves čas legitimiranja in razgovora s policisti čakal poleg mene v povelju sedi.
(sva šla ravno s šolanja iz KD Krima)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , petek, 22.09.2006 : 22:27:01
Ne mores verjet :)
Kaj je bilo pa potem z tipom?Ali ni to poskus umora?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , sreda, 22.11.2006 : 17:30:05
No, pa sem dobila od policije dolgo pričakovano pošto... Sem se kar tresla, ko sem odpirala. Veni ni nevarna psica in je bila pod kontrolo in se zadeve ne odobrava kot prekršek... Mi je takooooo odleglo. Sem kar skakala naokrog. Pa Veni z mano...   :D :D :D :D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Kalsang , sreda, 22.11.2006 : 19:19:43
Čestitke 5rca!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: aska2005 , sreda, 22.11.2006 : 19:31:12
Super 5rca, da se je tako končalo :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: 5rca , sreda, 22.11.2006 : 19:39:44
Ja, ni še konec... Čakam še na neprimerno vedenje... ampak glavno, da so Veni tako obravnaval... Je to najbolj pomembno, kar se mene tiče.



Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: aska2005 , sreda, 22.11.2006 : 19:45:43
Veni je super psička in nimaš se česa bati...lp


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: ARTI , sreda, 22.11.2006 : 19:50:40
Ja, s psi motimo, (ogrožamo) vse kar je okoli nas. V gozdu nas preganjajo lovci, ker preganjamo divjad, sprehajalci po gozdnih poteh, ker se psov bojijo, po mestu fine dame, ker onesnažujemo z iztrebki, na morju smo v večina krajih nezaželjeni, tudi če je pes pripet in ne gre v vodo, itd, itd, itd....................  V bistvu ne bi smeli psov po tem takem sprehajati nikjer, ker se povsod najde nekdo, ki ga pes mot, tudi, če je pod stoprocentno kontrolo, ali celo na povodcu. Se pravi: Pes naj bo doma!
    


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: do-khyi , sreda, 22.11.2006 : 20:15:22
Ja kar doma jih imejmo kar skoz. Pa za vsak slučaj, jih na ketno privežimo, na tako volovsko, pa štopelc v rit, pa gobec zavezat, da ne bo slučajno kakšnega glasu dal od sebe. Če pa nas kdo prijavi, da je to mučenje, bodo pai nšpektorji  itak rekli, da so pogoji v mejah normale! Kdo nam pa potem kaj more!
Ma me pogrejejo take stvari... >:( >:(


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Felina , sreda, 22.11.2006 : 20:23:59
No, pa sem dobila od policije dolgo pričakovano pošto... Sem se kar tresla, ko sem odpirala. Veni ni nevarna psica in je bila pod kontrolo in se zadeve ne odobrava kot prekršek... Mi je takooooo odleglo. Sem kar skakala naokrog. Pa Veni z mano... :D :D :D :D

No vsaj enkrat pa so pametno razsodli in se niso ozirali samo na to ali je bila na vrvici ali ne in so priznali tudi drugačen način kontrole.....tudi to je nekaj. Mali aplavzek za njih, kljub predhodnim glupostim. Ko sem prebrala to temo, me je prav zanimalo kaj bodo določili glede odvezanega psa in sem prav zadovoljna. Upam, da se še ostalo odloči vama v prid.

Čestitke!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , torek, 26.12.2006 : 21:12:38
To je res lepo,da se je vse dobro koncalo.Skoda,ker se ne konca povsod tako lepo. Sicer je pa vse razvidno tukaj:

http://www.pitbullproblem.tk/


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: tanja040 , torek, 26.12.2006 : 22:00:50
Fak, zakaj sem gledala????


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: arončka , torek, 26.12.2006 : 22:33:22
Meni se pa zdi perfekten flash. To so dejstva. V takem svetu živimo. In tisti reveži na groznih slikah - za to je odgovoren človek. In tisti srečneži na zadnjih slikah, ki se igrajo z otroci - tudi za to je odgovoren človek. Razlika je le v sorti ljudi.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 27.12.2006 : 02:37:54
Flash je res ok.Priporocam vsakemu.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: AngSeter , sreda, 27.12.2006 : 10:38:34
Ti da res mislit.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: takoda , sreda, 24.01.2007 : 14:55:11
Pogledala, poslala na par mailov, pol sm se pa mal stran obrnila in obrisala učke. Ja, zakaj taki prasci niso kaznovani? Kazni so pri nas smešne, zapori prepolni... Vse, ki to delajo psom, bi poslala za neki časa v zavetišče delat seveda pod nadzorom, ampak ljudje se težko spremenijo, dvomim da bi se v katerem od njih kaj zganilo. V tem se psi razlikujejo od nas, pozabijo slabe izkušnje, se naučijo ponovno ljubiti in zaupati, ljudje pa... Včasih me je kar sram da pripadam tej zblojeni živalski vrsti...


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Tilena , sreda, 07.02.2007 : 20:11:38
Zlo bo zmagalo takrat, ko bodo dobri ljudje ostali tiho.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Gemm , torek, 02.10.2007 : 14:48:05
Sosedovemu pobu sem se nekaj zameril, zato je naslednji dan, takoj ko je videl našega psa nenevarnega samojeda, dvignil mobitel in policaji so bili v skoraj v hipu pri nas. Nič niso spraševali ampak samo grozili z orožjem in napisali plačilni nalog, da nismo zavarovali nevarnega psa. Potem smo se pritožili na sodišče, da pes ni nevaren in da je bila to lažna prijava zaradi sovraštva do psov in nagajanje nam. Sodišče je prijavo gladko zavrnilo brez zasliševanja in brez možnosti pritožbe. Pes je naš zvesti popotnik po gorah in še vedno osvaja dvatisočake, čeprav ima že 12 let, pa nimamo nobenih problemov z njim. Sedaj nam lahko sosedje vedno pokličejo policaje, mi se pa ne moremo niti braniti.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: bol.ha , petek, 13.08.2010 : 17:34:33
Bom še tu zapisala...
Psi in njihovi lastniki so v našem bloku očitno zelo nezaželjeni.
Na nas sosed/soseda meče ostanke hrane (ne sveže, ampak gnjile). Kako se lahko ukrepa?
Na oglasno desko sem nalepila prijazno opozorilo, da nas ni treba bombardidat. Jaz vedno poberem, samo 1 soseda je, ki vedno pusti drek na tleh (drek napišem zato, ker je ogromen). Jo vsak dan opozarjam, ampak ne pomaga.
Tudi če psa nesem mimo bloka in mu ne pustim da tam lula (drugače ne pridem do trave), dobim kej na glavo.
Zadnjič sem skasirala gnjilo banano direkt na glavo, moj pes (mladič čivave star 3 mesece) pa ogrizek lubenice čez hrbet. :-X
Ima kdo kakšno idejo kako ukrepati?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: moksa , petek, 13.08.2010 : 17:39:53
Prijava policiji ali prijazno pismo odvetnika dotičnim osebkom (slednje sicer nekaj plačaš, ampak vžge kot hudič >:D)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Pepsi , petek, 13.08.2010 : 17:43:13
Jaz tudi predlagam pismo od odvetnika. Bo zaleglo prej kot policija - čeprav bi policiji tudi prijavila!


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Houdini , petek, 13.08.2010 : 17:47:03
Soseda v sosednjem bloku nas poskuša z vodo zalivat :)  Ko se zgodi pokličeš policijo, fino je pa če imaš kako pričo. Pismo odvetnika se mi zdi tudi morda še boljše, tudi iz stališča, da si celo poskušal urediti po mirni poti preden si prijavil, pa ni zaleglo (če se kljub temu ponovi)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: bol.ha , petek, 13.08.2010 : 18:38:42
Ja, ampak če točno ne vemo kdo je, nimamo koga prijaviti.  >:(
Ker sem vsak dan pogovarjam s pasjimi sosedi in še nihče ni ugotovil iz kje pada. >:(


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Evvva , petek, 13.08.2010 : 19:12:10
bol.ha, prosi nekoga da gre že prej ven pred blok (brez psa, po možnosti naj bo to nekdo, ki ga soseda ne pozna) in naj neopazno opazuje sosednji blok, npr. naj se dela, da se z nekom pogovarja po telefonu. Nato recimo čez 5 minut pridi ti ven s psom, glasno se pogovarjaj s kužkom, da te bo soseda ja opazila in ko te bo želela zaliti, bo tvoj prijatelj točno videl iz katerega balkona (ali okna) se je to zgodilo :) Če prvič ne učinkuje (ni sosede doma), ponovi spet isto naslednjič. Jo boste že dobili.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Houdini , petek, 13.08.2010 : 19:43:19
Pomoje tudi če ne veš še vedno lahko prijaviš, da je nekdo nekaj vrgel nate. Naj potem raziščejo kdo je bil? Ali to ne gre?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: s58ba , petek, 13.08.2010 : 20:11:00
Midva s punco imava tudi težave s sosedi. Gre za zakonski par, ki stanuje na sosednjem vhodu. Eden od njiju dežura na sprednji, drugi pa na zadnji strani bloka (eden skozi okno, drugi čez balkon), in oba imata venomer kakšno pripombo. Psičko resda redno sprehajava okoli bloka, kadar gre le za hitro potrebo*, a vselej za njo pobereva sleherni iztrebek. A kljub temu naju je enkrat tale gospod v predrznem tonu nadrl z balkona, da naj se nikoli več ne prikaževa s tem "cuckom" na zelenici pod blokom. Poskusila sva mu razložiti, da bova vse počistila in da psička ne bo ničesar uničila, on se je pa še kar drl svoje, in nama ni preostalo drugega, kot da sva samo šla, s pripombo, naj pa potem uredi, da se bode na zelenici postavila tabla, na kateri bo napisano/narisano, da je prepovedano za pse.

Naj povem še to, da psička še nikoli ni ničesar okoli bloka uničila (ne koplje lukenj, ne cufa rastlinja), pa tudi laja ne. In nisva edina v tem bloku, ki imava težave s temi sosedi.

*sicer jo vodiva vsak dan na izdatne sprehode drugam, v naravo


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Pepsi , petek, 13.08.2010 : 20:29:41
Taki ljudje niso nikoli zadovoljni z nobenim pojasnilom in pri njih lepa beseda žal ne najde lepega mesta. Če sta že vse vljudno pojasnila, kot pišeš, v bodoče tega človeka enostavno ignorirajta. Je včasih težko, ker bi z veseljem kaj nazaj zabrusil, ampak ni vredno. Še posebej, če imajo težave z njim tudi ostali...obnašajte se, kot da ga sploh ni.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: bol.ha , sobota, 14.08.2010 : 07:57:54
Ja, bom koga poprosila da iz parkirišča opazuje. Je pa ta osebek vedno doma, ker že na jutranjem sprehodu (ob 6h) in zadnjem (okoli 23:30) faševa kaj. Očitno skladiščijo smeti, ker vedno dobim kaj gnjilega na glavo  :-X


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: oaza88 , sobota, 14.08.2010 : 09:08:49
ah ne, ne ignoranca - take bolnike najbolj šokira iskren in prijazen "o soseda - dober dan tudi vam!" (s fuuul dobro skritim trnčkom cinizma, itak...)  >:D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: frigga , sobota, 14.08.2010 : 09:15:29
ah ne, ne ignoranca - take bolnike najbolj šokira iskren in prijazen "o soseda - dober dan tudi vam!" (s fuuul dobro skritim trnčkom cinizma, itak...)  >:D

Tole taktiko sem jst vžgala, ker je ena naša soseda začela vpit name vsakič, ko me je videla s psom. Sem jo pozdravljala vsakič, ko sem jo videla, ji pridržala vrata na vhodu, ko se je iz štacune vračala z vrečkami ipd. Je trajalo nekaj časa, vmes je bilo obdobje, ko se je delala, da nas ni, potem je pa začela okoli razlagat, kako sem fajn in prijazna, da sem edina, ki jo pozdravim in da kako pridne pse imam.  ;b ;b


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: moonbeam , sobota, 14.08.2010 : 09:18:16
Tole taktiko sem jst vžgala, ker je ena naša soseda začela vpit name vsakič, ko me je videla s psom. Sem jo pozdravljala vsakič, ko sem jo videla, ji pridržala vrata na vhodu, ko se je iz štacune vračala z vrečkami ipd. Je trajalo nekaj časa, vmes je bilo obdobje, ko se je delala, da nas ni, potem je pa začela okoli razlagat, kako sem fajn in prijazna, da sem edina, ki jo pozdravim in da kako pridne pse imam. ;b ;b

Mi smo tudi tko opravili s sosedi  :P  Še tisti najbolj zategli se zdaj smejijo in pozdravljajo nazaj  >:D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Froša , sobota, 14.08.2010 : 09:26:32
Sem blazno občutjliva če kdo kaj reče čez mojo zverino, še posebej če nima za to nobene podlage. Mi je zadnič en ata moril da moj pes se po njegovi zelenici ob cesti ne sme sprehajat pa še v prov predrznem tonu se je dru za mano ej punca (se mi je čist odkloplo) in sm mu povedala da je meter in pol od ceste vse občinsko in da nima kaj bluzit pa še poslala sem ga nekam ker je še nekej pameten bil. Blazno ne maram takihle starih atov ki nimajo cele dneve kaj delat in potem se spravljajo na vsakega ki gre mimo :P


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: sonce rumeno , sobota, 14.08.2010 : 11:13:02
Jaz se pa nekako kar moram strinjati z oazo88... Je že res, da se je težko zadržati in ti včasih prekipi (tudi meni je zadnjič, ko me je neka ženska nadrla, ker je Nejka parkrat zalajala :o), ampak s sosedi je pa le treba na nek način sobivat in je mogoče še najbolje, če jih na tak lep in eleganten način naokoli prinesemo... >:D (Na podoben način kot je bilo rečeno v enem filmu: moški je res glava družine, ampak ženska je vrat, ki glavo obrača, kamor ji paše... ;D :D) Skratka... Ko sem se preselila, je bila ena soseda strašno proti, da pride pes v blok in mi je to tudi pokazala, pa sem jo vseeno vedno lepo pozdravljala, enkrat pa sem se z njo celo zapletla v pogovor in ji lepo razložila, kakšne "vrste pasji lastnik" sem... No, zdaj se pa skoraj moram skrivati, ker bi sicer lahko bila kar naprej pri njej na kavi... ;D ;D ;D Pač... Bi rekla, da je najprej treba poizkusiti na lep način, pa potem - če nič ne zaleže - ubrati še druge poti...


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 11:28:34
Današnja lekcija o tem, zakaj so pasji iztrebki strašno nevarni  ;^*

Itak, da sem danes zaspala, pa mačka je bilo treba na Gmajnice peljat in itak, da nisem niti kave spila... Torej nazaj z Gmajnic in vsa zalimana peljem naši dve ovci na sprehod. In stojim pač pod nekim drevesom in čakam, da opravita svoje, vmes seveda pridno pripravljam vrečko.

Se ustavi en ata in začne takole nekako: "Gospodična, a se vi zavedate, v kakšno nevarnost spravljate okolico?"
aaaaaaaaaaa?
"Ne veste, da so iztrebki izredno dobro gorljivi? Zdajle javor medi in popoldan bo sonce. Lahko se kaj vname. Bi radi, da bi bilo še pri nas kot v Rusiji?"

V bistvu sem ostala brez besed. Vsa zaspana, z vrečko v roki sem buljila pol v tisto drevo in ugotavljala, če je javor in če res medi. Skoraj bi pozabila pobrat tisti mali drek pod javorjem, ki medi. Trenutno razmišljam, če naj grem škaf vode tja zlit, al kaj?

A je spet kakšna luna ali samo jaz spet česa ne štekam?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 11:29:31
p.s. Ker že 4 tedne nisem gledala poročil, se grem seznanit zdaj, kaj se je zgodilo v Rusiji.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Drejči , sobota, 14.08.2010 : 11:36:04
 ;b Yo, si me do solz nasmejala. Pravzaprav ata, ki te je nadrl  ;D ;D ;D
Na koncu bodo za katastrofo v Rusiji, pa za visje cene kruha, krivi psi. A ni to fino  >:D da imamo dezurnega krivca.
Aja, pa javor bodo tudi izkoreninili.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: sonce rumeno , sobota, 14.08.2010 : 11:41:49
 ;b ;b ;b ;b ;b Sicer pa... No comment.  :P :'[


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: MojaLu , sobota, 14.08.2010 : 11:42:42
Sej ne vem naj se smejim ali kar zjočem... brihtne buče se sprehajajo po tem našem ljubem planetu...
Jaz sem ves čas, dokler smo živeli v Sloveniji (zdaj živimo v Avstriji) poslušala komentarje mimoidočih.
Nekaj v smislu: da naj dam psa ubit, ker se duši; ooooo, bogi pes kako ne more dihat, ne bi bilo bolše,
da jo daš uspavat?...
Moja "francoska buldoginja" namreč precej "smrči", še prav posebno na sprehodih, ker je vse tako vzemerljivo.
Moje prve reakcije so bile prijazna razlaga kako in kaj, potem pa samo še nasmeh in ignor.

Je pa zanimivo, da v tem letu, kar živimo na Dunaju še nisem slišala nikakeršne pripombe oz. vse, ki so bile
so bile popolnoma na mestu. In ja, Dunaj je zelo prijazno mesto za kužke. Skrbini psov imamo svoje dolžnosti ampak
na drugi strani tudi kup "ugodnosti".






Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 12:15:47
Nekaj v smislu: da naj dam psa ubit, ker se duši; ooooo, bogi pes kako ne more dihat, ne bi bilo bolše,
da jo daš uspavat?...
Moja "francoska buldoginja" namreč precej "smrči", še prav posebno na sprehodih, ker je vse tako vzemerljivo.

Uf, imam jih tudi jaz kar nekaj na to temo. Od tistih, da bo Layli zrasla kost v možgane, ko bo stara 3 leta, pa sem pol razložila, da jih ima že okoli 10 in se delala, da iščem, kje ji kost pribija, do tistih, ko so mi tapametni svetovali, naj dam slepega in gluhega psa uspavat, pa do tazadnje take prigode, ki me je skoraj sezula  ;b ;b ;b
Naš poušter Ajo sem namreč postrigla. Tko bolj na pol, ostalo bo opravila frizerka  ;) Torej postrigla sem jo po telesu in po tacah, rep in glavo sem pa pustila.
In greva midve taki lepi in uštimani na sprehod. Pa se ustavi neka urejena gospa in se mi dobesedno zjoče nad mojim pouštrom Ajo  :o :o :o Meni nič jasno, malo čudno gledam, pol se pa usuje plaz: "Se vam nič ne smili? Kje imate srce? Psa s tako hudim encefalitisom je treba uspavat!"
Buljim jaz, poušter Aja dela prevale kot ponavadi, gospa kričijo name, folk gleda...
Je trajalo kar nekaj časa, da mi je potegnilo, potem sem sed pa samo še režala.
V glavnem, moj poušter ima encefalitis  ;b ;b ;b ;b ;b ;b ;b ;b


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: moonbeam , sobota, 14.08.2010 : 12:23:52
 ;D ;D ;D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: moonbeam , sobota, 14.08.2010 : 12:26:01
Sej vem, da je tole tema o psih, ampak meni je včeraj en gospod poskušal razložiti, da grem na napačen wc, da je za moške wc zadaj  ;D :D   Včasih res ne veš ali bi se jokal ali smejal. Pa mojega ptičarja imajo vsi za bogega, ker je v hribih pripet  >:D  Zakaj ga tko mučim  >:D 


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 12:26:09
Irina, ti se kar reži. Dodaten simptom je, da je srebrna in ne črna!  :'] :'[


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: moonbeam , sobota, 14.08.2010 : 12:27:27
Irina, ti se kar reži. Dodaten simptom je, da je srebrna in ne črna!  :'] :'[

 ;b ;b ;b :*[


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 12:29:47
;b ;b ;b :*[

To sploh ni smešno  :'[ :'[ :'[


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Teja , sobota, 14.08.2010 : 12:32:01
Dunaj je zelo prijazno mesto za kužke. Skrbini psov imamo svoje dolžnosti ampak
na drugi strani tudi kup "ugodnosti".

me zanima ali se dolžnosti kaj razlikujejo od naših?
ali je razlika samo v ''kulturi'' posameznih skrbnikov? al so večje kazni?? sem firbec :D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: MojaLu , sobota, 14.08.2010 : 12:44:09
Teja,

predvsem je razlika v kulturi skrbnikov. Vsem nam je jasno da:
-je pes vedno na povodcu
-da se ga vozi samo na travnike, kjer je dovoljeno
-da obstajajo za naše razvajence pasja igrišča (zagrajena, kjer lahko psa spustiš)
-da počistimo za njimi.
Kakšne so kazni natančno ne vem (vem da je kazen za nepobiranje drekcev cca 40 eur). Ampak najbolj zanimivo je to,
da se striktno izvaja vsa kontrola in verjetno zato so ljudje navajeni vseh pravil, se jih dosledno držijo in je seveda življenje zato tudi precej bolj enostavno.

In predvsem tukaj nimaš občutka, da si drugorazredni državljan, ker imaš kosmatinca. Kužki so praktočno dovoljeni povsod (lokali, trgovine, fakultete, uradi...). Razen določene trgovine s hrano in bencinske črpalke ne dovolijo vstopa s psom, imajo pa pred vhodom "dog parking", ker je tudi voda za kužka :)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Drejči , sobota, 14.08.2010 : 13:00:14
hm, pri nas pa imamo CELO en pasji park, ki ima (vsaj kar se mojih psov tice) dimenzije 2x2m.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: sonce rumeno , sobota, 14.08.2010 : 13:13:04
Ta z encefalitisom je pa še boljša od tistega javorja... :o :o :o Žalostno, ampak vseeno  ;D ;D ;D ;b ;b ;b ;D ;D ;D ;b ;b ;b... Sem mislila, da sem samo jaz magnet za takšne, akhm, "posebneže", pa vidim, da še zdaleč nisem edina... ['*


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 13:16:44
Ta z encefalitisom je pa še boljša od tistega javorja... :o :o :o Žalostno, ampak vseeno  ;D ;D ;D ;b ;b ;b ;D ;D ;D ;b ;b ;b... Sem mislila, da sem samo jaz magnet za takšne, akhm, "posebneže", pa vidim, da še zdaleč nisem edina... ['*


No, jaz sem včasih jezna, včasih me sezuje, včasih se režim... Ampak ponavadi potem iz tega vsaj nekaj "pozitivnega" ven potegnem  :P Namreč, da me pri mojih letih še vedno naslavljajo ali z mulo ali z gospodično  :*[ ['* <:] ,^ ;b
Vidiš, vsaka stvar je za nekaj dobra  >:D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Houdini , sobota, 14.08.2010 : 14:30:35
Ok, jaz sem očitno danes blond, sem šla še enkrat preverit simptome encefalitisa, če sem slučajno kaj pomešala - pa še kar ne razumem zakaj encefalitis?    (imam že cel dan takele prebliske blontne, pomoje zaradi premalo spanca, in bi mi razlagica prav prišla)


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 14:37:41
Ok, jaz sem očitno danes blond, sem šla še enkrat preverit simptome encefalitisa, če sem slučajno kaj pomešala - pa še kar ne razumem zakaj encefalitis?    (imam že cel dan takele prebliske blontne, pomoje zaradi premalo spanca, in bi mi razlagica prav prišla)

Ker ima po mojem striženju glavo večjo od telesa  ;b ;b ;b
Saj ima jutri zjutraj frizerja, no, da me ne bo kdo prijavil  >:D


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Houdini , sobota, 14.08.2010 : 15:58:30
Aha, se pravi zaradi "vnetja možganov" torej :). Sem res prav zelo razmišljala, od kod zaboga encefalitis, pa če je s kako drugo besedo pomešala, ki bi se nanašala na "večjo" glavo in rep, ali pa odpadanje dlak po telesu ne pa po glavi, pa mi ni nič na pamet padlo :) :)

Potemtakem pa tule okrog sami encefalitični psi hodijo, sem včeraj vsaj 3 "velikoglave" srečala


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: bol.ha , sobota, 14.08.2010 : 15:58:54
Jaz sem zadnjič poslušala, kako mladiči čivave ne  smejo nositi ovratnice/oprsnice, ker ne morejo požirati sline. In da naj moji kar takoj dam vse dol, ker bom imela težave  ??? Nisem vedela ali naj se smejem ali jočem. Gospa je že ekspert, ker jih 'redi'  ??? (producira mladiče, ki so podobni pinčem in jih prodaja kot čivave). :-X


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: oaza88 , sobota, 14.08.2010 : 17:10:30
....... Gospa je že ekspert, ker jih 'redi'  ??? (producira mladiče, ki so podobni pinčem in jih prodaja kot čivave). :-X
bol-ha - prijavi jo.


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: bol.ha , sobota, 14.08.2010 : 17:20:43
Sem se pozanimala kdo je, tako da jo lahko res 8)
Na VURS?


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 18:08:08
Potemtakem pa tule okrog sami encefalitični psi hodijo, sem včeraj vsaj 3 "velikoglave" srečala

A naju tudi mogoče?  ;b ;b ;b
Poušter je hitro izsledljiv. Dela prevale, občasno ne hodi, ampak leži kot mrtvec na tleh, ker čaka, če bi kdo morda neseeeel, lahko celo prosi mimoidoče, da poušter nesejo  ::)
Ja, vse to so znaki lenigno-razvajenega encefalitisa, ja  :*[ -^ ;b


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Cats , sobota, 14.08.2010 : 19:25:42
Yo, a ne bi ti njo v ponedeljek pripeljala kot spešl gest star ;b ;b ;b


Naslov: Re: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Poslano od: Yo , sobota, 14.08.2010 : 19:29:48
Yo, a ne bi ti njo v ponedeljek pripeljala kot spešl gest star ;b ;b ;b

Težko, ker če se pojavim, bom direkt iz službe, poušter bo pa na drugem koncu Lj....