mojpes.net

o psih => nega => Sporočilo, začeto od: lena_as , petek, 14.11.2003 : 23:04:03



Naslov: Kako odpreti gobec
Poslano od: lena_as , petek, 14.11.2003 : 23:04:03
Čao!

Imam psičko staro 9 mesecev, pri nas pa je slaba dva meseca.

Vsakič ko ji čistim zobe je to cela umetnost. Kako naj ji pravilno odprem gobec, da bomo lahko očistili zobe.

Hvala za nasvete.

lp
Alenka


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: bina , petek, 14.11.2003 : 23:23:35
Hja, zanimiv problem. Jaz imam tudi s tem probleme, ker tudi jaz svojo skoraj 7 mesecev staro psico učim na čiščenje zob. Jaz ji kar gobček stisnem skupaj in potem zobe podrgnem po zunanji strani ob strani in spredaj.  Ampak problem pa je, če imaš psa s kratkim gobcem (npr.bokser). Mogoče dobiš od drugih kakšen drugačen nasvet.  

Kaj pa če bi najprej psičko naučila samo odpreti zobe in jih zelo dobro pregledati in ko bi ti to pustila, jo pa uči še umivanje zob?


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: lena_as , petek, 14.11.2003 : 23:32:21
Čao!

Sej ni problem v umivanju zob, to pusti. Problem je z odprtim gobcem, da bi ji spucala zobe še z notranje strani.

lp
Alenka


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: bina , petek, 14.11.2003 : 23:50:22
Od znotraj tudi jaz ne umivam zob. Kaj pa če bi kupila zobno pasto v spreju? Tako samo pošpricaš in naj bi se pasta sama "razlezla" po zobeh. Ali pa obtajale naj bi neke tablete, ki se počasi topijo v gobcu, ampak ne vem imena. Upam, da se bo še kdo oglasu!


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: lena_as , sobota, 15.11.2003 : 09:01:02
Čao!

če veš kako se imenuje ta sprej in kje ga dobiti, te prosim da mi sporočiš.

lp
Alenka


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: LIZA , sobota, 15.11.2003 : 09:43:24
Jaz Lizi primem gobček z eno roko,z drugo ji najprej zdrgnem sprednje zobe.Potem pa gobček odprem tako,da ga stisnem tam,kjer se stikata čeljusti,potem pa med gobček potisnem roko (to sedaj,ko vem da ne grize,prej sem ji potiskala noter robec),tako da ga ne more zapret in potem drgem še zadnje zobke.Zadnje čase ima pa kar sama od sebe čisto bele zobe(je samo brikete)in ji umivam zobke zelo redko.Je pa dobro,da že mladička naučiš umivanja.


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: bina , sobota, 15.11.2003 : 09:57:24
Zobna pasta v obliki spreja se imenuje Bucca fresh spray.


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: KatjaD , sobota, 15.11.2003 : 16:18:56
V bistvu se sploh ni treba mučit z odpiranjem gobca za čiščenje zob, ker jih je potrebno čistit samo z zunanje strani. Z notranje se namreč sami čistijo z obrabo ter z jezikom. Je pa fino, če kdaj pa kdaj psu pogledaš v gobec, da vidiš, če se notri kaj dogaja (kakšni izrastki,...). Najbolj učinkovito je, da primeš psa preko nosu in greš na eni strani s palcem, na drugi pa s kazalcem v špranjo med zobmi (za grabilci - to so taveliki zobje), z drugo roko pa potegneš navzdol spodnjo čeljust. Tako pes že instinktivno malo odpre gobec, ti pa ga potem samo še bolj. Fiksiraš pa mu gobec (odprt) tako, da mu s palcem rahlo pritisneš na trdo nebo, kar povzroči refleks držanja odprtih ust (seveda ne pol ure ampak mogoče pol minutke). V tem času pa že vidiš, če se kaj dogaja v ustih, če ima kje kaj zataknjeno,...

Upam, da je to v kakšno pomoč, ker nisem ravno vedela, kako naj opišem postopek.


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: andi , sobota, 15.11.2003 : 17:52:38
Fajn je vsekakor da pes odpre gobec, ne samo zaradi čiščenja, ampak tudi zaradi veterinarskih storitev. Recimo da se psu za zobe zatakne kakšna kost. Pes ki sem ga pred kratkim našla je imel po dolgem na nebu zataknjeno kost, tako da mu je ta že načela dlesni in notri gnila. Ker pes ni bil navajen da se mu gobec odpira je bilo potrebno kar nekaj akcije okoli tega. Jaz svojega primem za obe čeljusti in ga zraven mirim. Potrebno je bilo kar nekaj mesecev da sedaj mirno odpre gobček. Potem dobi seveda veliiiko nagrado ali pa se malo pošpilava.


Naslov: Re:Kako odpreti gobec
Poslano od: lena_as , nedelja, 16.11.2003 : 08:52:25
Čao!

Hvala vsem za nasvete. Upam, da bo sedaj lažje. :)

lp
Alenka


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: vojko , torek, 27.09.2005 : 13:29:52
moji psi so si čistili zobe z kostmi in sadjem seveda vse na prostovoljni bazi s ščetko pa je treba navaditi psa že zelo zgodaj tako kot človeške mladičke vojko


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: nemškadoga , petek, 04.11.2005 : 19:50:44
gobec je najlažje odpreti, tako da ga enostavno primeš z eno roko za zgornjo čeljust in rahlo pritisneš usnice na zobe, spodnjo čeljust pa prime in rahlo (nežno) raztegneš. Pri umivanju zob ali drugih podobnih opravilih pa je priporočljiva pomoč. Če mora pes požreti kakšen tablet mu npr. odpreš gobes in potisneš tableta čisto do korena jezika. Tako mu ne preostane drugega kot da ga mišice pošljejo naprej proti želodčku. Mi smo imeli ful težave z izpiranjem ustne votline z jodovo razstopino, ko so se ji pojavile afte. ampak so se ji uštimale ob redni oskrbi.


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: Sassy , nedelja, 06.11.2005 : 12:34:37
Jaz najlazje drzim odprt gobec tako da na eni strani drzim prst med cisto zadnjimi zobmi, da ga ne more zapreti, na drugi strani pa scetkam, ali gledam zobke..

Lp,

Ursa


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: nemškadoga , nedelja, 06.11.2005 : 21:46:37
sassi! sm probala tvojovarianto pa je učinkovita. potrjeno!!


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: rem , ponedeljek, 07.11.2005 : 11:05:44
. Ampak problem pa je, če imaš psa s kratkim gobcem (npr.bokser).

Pri bokserju ni noben problem, če ga učiš odpiranja in čiščenja  od malega, mi imamo krtačko ki se natakne na prst in prav takšno gumico za masiranje dlesni, na začetku sem mu sama odprla gobček, pozneje ga je začel odpirati sam kakor je opazil da imam krtačko na prstu,ker mu je všeč,da mu šalabajziš po ustih, s starejšim psom je verjetno potrebno več potrpljenja in časa. Zato tudi pri odpiranju gobčka kadarkoli nimam problemov, prej začneš z učenjem, lažje je :)


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: Uma , ponedeljek, 07.11.2005 : 16:10:09
Probaj ji rahlo odpirat gobcek kr tako za brezveze in vsakokrat naj bo potem ful pohvaljena in ji daj priboljsek, tako nebo odpiranja gobcka vec povezovala z necim groznim - torej ciscenjem zob.


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: nemškadoga , ponedeljek, 07.11.2005 : 18:40:15
ful dober nasvet


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: ka ty a , sreda, 22.02.2006 : 14:34:49
najprej naj se usede potem pa jo primi za glavo(malo nad ocmi)z drugo roko pa jo bozaj pod gobčkom.ko se bo tega navadila ji lepo-ne na silo odpri gobček za nekaj sekund in jo pohvali.to ponovi večkrat na dan zraven pa ji govori npr.odpri ali karkolo želis.ko se bo navadila da bo odprla gobček pa jo navadi na krtačko in pasjo zobno pasto.upam da bo kaj pomagalo nasa dva sta se na tak način to naučila v pasji soli.


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: dog_lover* , sobota, 21.03.2009 : 14:57:25
Heii!
Ja zanimiv problem. jaz z svojo nimam težav, ker sem jo dobila pri dveh mesecih in sem ji že takrat odpirala gobček, če pa dobiš malo starejšo, pa ne vem, kako bi jo to naučila. vsekakor ji to predstavi na zabaven način, najprej že samo, če  ti bo pustila odpreti gobček za sekundo dve ji daj ogromno nagrade, igre,... Sčasoma, če boš le dovolj vztrajna bo to vzela za nekaj zabavnega, za kar bo dobila nagrado in če bo le vse šlo po sreči, ti bo gobček odprla z veseljem. Drugače, je pa to vsekakor uporabna zadeva, če ti odpre gobček, že samo, če bi ji morala kdaj kasneje dati kakšna zdravila v gobček, vendar upaj, da ne bojo preveč grenka, če ne bo to upiranje še večje. Kaj pa če ne želi odpreti gobčka, ker so bile, če si ji dala tablete proti glistam tako zanič in je to povezala s tem, ne vem samo ugibam.
LP
Upam, da čim prej rešita zadevo! ;)


Naslov: Re: Kako odpreti gobec
Poslano od: mimi89bu , nedelja, 30.08.2009 : 18:55:49
Da se jaz nekaj napisem. Zadnjic sem videla zobek na tleh. In sem mu hotela pogledat,kje je ven padel. Gobcek ne pusti odpret,ko sm pa z prstom drgnila po zobeh,da najdem luknjo,se mi pa zdi,da mu kar na bruhanje gre. Vsaj zgleda tako,da bo vsak cas bruhnil. Tudi pri odpiranju ust je tako. Imam pekinezerja. Sem mu pa kot mladicku kupila otrosko zobno scetko,ki je na koncu scetke imela ropotuljico  ;) Upam,da si je na tak nacin vsaj malo umil zobe.  :-\

Tudi takrat,ko ga je osa piknila v grlo,smo sli k veterinarju in smo mu komaj usta odprli. V bistvu meni jih je odprl,njemu pa sploh ni pustil.