mojpes.net

o psih => šolanje => Sporočilo, začeto od: liza-asta , četrtek, 28.09.2006 : 09:16:56



Naslov: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , četrtek, 28.09.2006 : 09:16:56
Že dolgo o tem razmišljam.
Počutila bi se bolje, pa tudi moj pes, da bi smel z menoj na delovno mesto.
Ne pa, da je sam doma dokler ne pridemo domov. Resda najraje takrat spi, vendar zato pa je pes človekov najboljši prijatelj, da je čim dalj časa z nami, ane ?
Danes pa pišem zato, ker imam psa (psičko-zlato prinašalko) v službi . Res, da je od sodelavca, ampak se prav super počutim. Naslednjič pripeljem svojo.
Delodajalci v tujini to že dobro vedo, da je delavec, ki ima psa, veliko bolj "pri stvari", če lahko ima svojega kosmatinca v pisarni.
Jaz bi bila takoj zato, vendar pri nas to še malo presega miselnost mnogih.
V "pasjih šolah" pa bi lahko uvedli še en razred "pisarnarjev".
Samo v razmislek in idejo, ki bo morda nekoč ....
lp Mojca


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: AngSeter , četrtek, 28.09.2006 : 09:24:18
JAAAAAAAAAAA!!!!  :D

Sicer pa ni vse odvisno od šefa... Tudi sodelavci morajo biti za to in nobenega alergika ne sme biti zraven.

Ne vem pa kako bi to zgledalo pri delu s strankami.  :o ;D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: medom , četrtek, 28.09.2006 : 09:55:04
JAZ VAM DAM ČIST PRAV!
ZAKAJ PA NE BI MEL PSA ZRAVEN U SLUŽBI (SEVEDA NE V KATERIKOLI) .
ITAK PA  PRAVJO DA ŽIVAL ČLOVEKA POMIRJA.
JAZ BI SE ZIHR BOLJ VARNO POČUTLA ČE BI MELA PSA S SABO V SLUŽBI. ŠE SPLOH KER DELAM V TRGOVINI. RAVNOKAR SEM DOBILA OZIROMA POSVOJILA NOVEGA ŠTIRINOŽNEGA PRIJATELJČKA. NEKATERI GA MOGOČE POZNATE POD IMENON MAK. 3 MESECE STAR HUSKY.

TA PES JE PRAVI PRIJATELJ! ! !

P.S.:PA SIGURNO BOLJ PRIJAZEN OD NEKATERIH SODELAVCEV!
 :D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , četrtek, 28.09.2006 : 10:16:04
Medom
hvala ti za tvoje mišljenje, ki je tako kot moje.
Vidim, da si čisto nova. A si haskyja posvojila u Horjulu ?? Sm ga še u poned.vidla.
Javi se še v drugih temah, pa povej kako je tvoj novi sopotnik.  :-*
Vem, da na vseh delovnih mestih pač ne gre. Za trgovino nebi ravno "zgledalo" bi bilo pa včasih že zaradi varnosti prav fajn dobrodošlo, ane ? Pa še marsikje, samo ljudje smo ali  so malo zaplankani.
lp Mojca


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Kalsang , četrtek, 28.09.2006 : 12:10:18
Res je ta ideja fina, jaz sem jo tudi parkrat preizkusila, ampak se ni obneslo. Delala sem v večji pisarni brez predelnih sten. Vsakič, ko sem svojo psičko pripeljala s sabo, so sodelavci začeli nad njo vzdihovati, kako je luškana in sploh in oh fajn (mala dolgodlaka pasma),  ::) :-* ::)  tako da nazadnje nihče ni nič delal, ampak so samo vsi hodili gledat k meni psičko, ji nosili salamco, jo čohali... Tako se je hitro navadila na pozornost in kar naprej silila na obhod pisarne.

Ker je storilnost občutno padla, se je morala mala navaditi počakat doma...  ;)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Teja , četrtek, 28.09.2006 : 12:54:48
o tem sem tudi jaz že ogromno razmišljala...

samo kaj pa v primeru da je pes ''trn v peti'' do raznih inšpekcij?!

pa recimo da imaš SAM podjetje... pa želiš imeti ob sebi psa- seveda tako da obiskovalcev in ostalih uslužbencev ne moti, saj niso vsi ljudje navdušeni nad kosmatinci...
ampak po zakonu je podjetje javna ustanova in psa ne moreš imeti pri sebi :-\
pa tudi če ga imaš v prostoru, kjer ni nikogar razen tebe :-X
kaj bi dala, da so moje informacije napačne ::)
 :-\ :-\ :-\

lp


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Noli , četrtek, 28.09.2006 : 13:08:02
Od kod ti te informacije  :o.
Potem takem psi v lokale že po zakonu ne bi smeli  ??? , al jaz kaj narobe razumem? Ali lokali niso javne ustanove in so samo javni prostori? Al kaku  :-\?

LP Noli


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , četrtek, 28.09.2006 : 13:12:07
Kar se zakonov tiče, v tej smeri ne vem kako je s tem. Ampak mislim, da imaš lahko psa pri sebi, če ne moti delovnega procesa, ali ljudi, strank ali pa kakšna npr.stroka... pekarna itd.itd...razumljivo.

Je še ogromno če-jev, ampak vse se da dogovorit, ane. Pod prvo sem mislila res samo v pisarni, če imaš svojo, pa sploh.

Samo v informacijo vam lahko povem, da sva z mojo psičko dobermanko Lizo na dopustu na Hrvaškem lahko šli skupaj kamorkoli. V slaščičarno, jedli vsaka svoj sladoled, v trgovine, v lokale,
v kavarno - internetkcaffe, k frizerju-pa ne enkrat.
Tako, da se mi zdi, da so tukaj veliko naprej od nas, ki smo že v Evropi.
Pri nas še v trafiko ne sme z menoj, kaj šele kam drugam....
 
lp Mojca


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: skogkatt , četrtek, 28.09.2006 : 15:35:31
Kot pravi liza-asta smo resnično daleč za drugimi, kar se tega tiče.

Iz moje strani lahko povem, da sem srečnica ker JE PES Z MANO V SLUŽBI in se zavedam tega. Moram pa priznat, da je bil to dejansko pogoj da si sploh umislim psa, saj bi mi bil grozen občutek, da me cele dneve čaka doma samo zato da ga imam.
Zavedala sem se, da ob celodnevni službi in ostalih obveznostih, ne bi zmogla še psu vso pozornost zagotoviti, katero si zasluži. Dokler bi prišla do doma in do njega bi bilo dneva že konec in dokler bi si zbrala zadosti energije da se še njemu posvetim, bi bila že pozna noč. Sama sebi sem bila iskrena, da bi v večini takšnih večerov bila prelena za dolg sprehod.

Moja velika sreča in seveda privileg je, da je moj direktor tudi moj oče, saj delam v družinskem podjetju. Tako smo doma dolgo predebatirali kako bi bil pes v službi izvedljiva zadeva, kaj je treba pripraviti, na kaj pomisliti in tako naprej.
Ker se v službi srečujem z velikim številom najrazličnejših strank, smo psa namestili v mojo pisarno v zgornje nadstropje, saj se stranke zadržujejo v spodnjem.
Seveda se srečanju ne da popolnoma izogibati, saj morava nekak ven in noter, ampak zaenkrat nismo doživeli negativne reakcije. Ravno nasprotno je velika večina vesela srečanja z njim in ga veselo prečohajo medtem ko jih pes v celoti preljubčka  ::)
Le čiščenje pasjih dlak je ena od dodatnih nalog, katera bi brez psa seveda odpadla  ;D
Ker je že od malega navajen na takšen ritem dneva, je zelo priden, laja nič ne, nič ne uničuje, na poti ni in nasploh se obnaša kot da ga ni.

Tako se vsak dan peljeva skupaj v službo, kjer sva skupaj v pisarni, ko sem pa spodaj v prodajnem salonu, ostane sam in se zabavlja z igračami, sedi na svojem stolu in gleda skozi okno ali pa najrajši kar prespi na svoji postelji. Malice in pavze izkoristiva za razmigavanje in igro, kar mi je pa najbolj pomembno, ko zaključim službo, se mu lahko nemudoma posvetim in greva na daljši sprehod  :D
Sanjsko! Bolje se nama že skoraj ne bi moglo goditi   ;)

Kako je po zakonu, priznam, ne vem. Ne predstavljam si, da bi lahko v takšni meri posegali v poslovno politiko podjetja. Ne nazadnje poznam primer podjetnika, kateri si je dal psa, vzdrževanje psa, ter njegovo celotno šolanje v osnovna sredstva oz. davčne olajšave podjetja  ;D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lejca , četrtek, 28.09.2006 : 20:16:26
Tudi jaz sanjam o tem, da bi enkrat, ko bom hodila v službo jemala psa s seboj. Pred nekaj časa so me sorodniki spraševali, kako lahko mislim, da bom imela dva psa in hodila v službo, se vračala pozno domov, psa pa zaprta v stanovanju. Odgovorila sem jim, da ju bom vzela s seboj v službo. Vsi so se do solz nasmejali mojim "neumnim" idejam. Edino moj fant je bil na moji strani.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: _Tyra_ , petek, 29.09.2006 : 07:52:06
Tudi jaz sem imela Tyro nekajkrat s sabo v službi, in odziv je bil fenomenalen. Vsi so bili bolj sproščeni, boljše volje ;).

Kar se tiče frizerja imam pa tudi jaz takega, ki obožuje pse in je Tyra vedno dobrodošla pri njemu ;)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Jolly1 , petek, 29.09.2006 : 08:13:12
Jaz tudi malo izkoristim priliko in pripeljem psa s sabo, ko šefa ni ;) Sodelavci se ne pritožujejo, še clo bolj veseli so ko pride na obisk. Ker pa delam v bližini jezera in gozda, greva vmes na en sprehod, tko da se potem oba bolje počutiva. On ker mu ni treba doma čakat in jaz ker ga imam ob seb, ker me pomirja in ker nimam slabe vesti, da sem se dolgo zadržala v službi.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , petek, 29.09.2006 : 08:20:46
Skogkatt
Ti si pa srečnica na kubik pa še kaj zraven. Blagor tebi, da ti uspeva to, kar si ostali lahko le želimo in sanjamo. Super si, me zelo veseli, da je tako.  :)
Morda se bo nekoč pri nas miselnost kaj spremenila, da bi vsi (no tam, kjer je pač možno)
vsi uživali tako kot ti že zdaj.  :) :) :)
Tyra
ti pa imaš dobrega frizerja, kje pa je ??
Sicer pa imam tudi jaz dobro frizerko, k lahko kavico spijem in kakšnega prižgem (ups od torka nič več)..bi skoraj pozabila.
Me pa zelo veseli, da vas še kar nekaj tako razmišlja O PSU V SLUŽBI.  :-*
lp Mojca na del.mestu brez Lize


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: medom , sobota, 30.09.2006 : 19:52:39
ja res sem nova!!  ;D
 Že full dolgo sem doma težila da bi rada imela psa, ampak je bil zmeraj dober razlog, zakaj ga ne bi imela. Da nimam cajta. Zdeaj je pa ati doma, ko je šouel uv penzijo, tako da zanj poskrbi tutdi on. Sestra je bila najbolj proti temu, da bi imela psa, zdeaj ga pa skusves čas crklja, pa na sprehode vodi (tiste ta kratke za lulat), tako da včasih sploh ne pridem zraven.
Sem pa že prej, preden sem to temo videla, tuhtala o tem, da bi imela lahko psa tutdi na šihti v službi. Samo na žalost delam v taki trgovini, kjer to ne bi šlo (medicinski pripomočki pa te stvari - mogoče kdo pozna MElisa v BTC je na nov). Je ša Sicer veliko ljudi, ki pridejo k napm, pa imajo s sabo psa (od velikih do tamalih) in jih pustijo pred vhodnimi vrati. Itak jih poltem moraš iti malo pocrkljati.  :)
Tisteim pa, ki imajo lahko psa v službi: blagor vam. Ker jaz komiaj čakam, da grem lahko daomov, da sem z Makom. Ker imam malo strahau, da se bo bolj na ateka navezual. Še dobro, da obstajajo vikendi in dopusti.   :D

Tekst popravljen; vsi nadaljni teksti z manjkajočimi črkami in ločili bodo izbrisani; Jana


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: NINA , sobota, 30.09.2006 : 21:52:12
Če bi začeli zbirati podpise, se prva podpišem. Kolikokrat se sprašujem ali smo v Eu ali ne. Dostikrat (pač velikokrat smo bili v Avstriji zato primerjava s to državo) primerjam kaj vse je dovoljeno v Avstriji-obisk gostiln, trgovin, živalskih vrtov, pri nas pa več ali manj na vratih nalepka s prečrtanim kužkom. In mi smo v Evropi....halo.Naša psička Atena, ki je bila lani prodana na Dunaj "dela" v nepremičninski firmi. Lastnica pravi, da sta skupaj enkraten par in nista v svoji delovni karieri še imeli negativne iskušnje.  Me pa osebno zanima kje na Hrvaškem je to možno, ker mi smo imeli veliko slabše iskušnje z brati hrvati, se mi zdi, da so pa še malo bolj proti živalim v skupnih prostorih kot v Sloveniji.  Da o bivanju v stanovanju, apartmajih ne govorimo.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: scythe , sobota, 30.09.2006 : 22:28:30
Dostikrat (pač velikokrat smo bili v Avstriji zato primerjava s to državo) primerjam kaj vse je dovoljeno v Avstriji-obisk gostiln, trgovin, živalskih vrtov, pri nas pa več ali manj na vratih nalepka s prečrtanim kužkom.
Samo majhen popravek - v živalski vrt (v Sloveniji) je dovoljen vstop tudi psom. S seboj samo potrebuješ potni list/cepilno knjižico (pač nekaj kjer se vidi, da je bil pes cepljen proti steklini).
Gostiln, kjer dovolijo vstop psom, je resnično bolj malo... Poleti še nekako gre, ko ima veliko lokalov zunanje terase, kjer se ne bunijo toliko. Za vse ostalo pa ostaja upanje.... "Mogoče nekoč?".  :-\ Upam.
Vedno sem bila fouš eni izmed naših predavateljic na faksu, ki je s seboj imela svojega NO.  :D
Na žalost pa dvomim, da se bo pri nas kaj kmalu spremenilo glede prisotnosti živali na delovnih mestih (tiste svetle izjeme, ki jim je dovoljeno - imajo pa sanjsko službo  ;) ).


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Teja , sobota, 30.09.2006 : 23:41:15
Od kod ti te informacije  :o.
Potem takem psi v lokale že po zakonu ne bi smeli  ??? , al jaz kaj narobe razumem? Ali lokali niso javne ustanove in so samo javni prostori? Al kaku  :-\?

LP Noli

hehe... od mojega fanta ::) ker ga je inšpekcija zafrkavala že zaradi vilic in žlic, ki so le za njegovo uporabo :o :-X


kar se tiče frizerja, TYRA, hehe, imam tudi jaz super frizerja in Oxa ob mojem urejanju frizure nikoli ne manjka... na srečo se ni še nihče pritoževal, nasprotno pa poznam nekega drugega frizerja, kjer mu je inšpekcija že komplicirala :P

glede zoo-jev;
pri nas je res vstop dovoljen, sem pa naletela v MONACU na neljubo presenečenje, ko je pes na tabli pred zoo-jem na veliko prečrtan :(


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: NINA , nedelja, 01.10.2006 : 17:10:21
Meni osebno je pa še največji absurd City park, ki ima v svojem sklopu tudi trgovino za male živali, v sam center pa sploh ne smeš s psom. V sami trgovini sem sicer videla "žepno" izvedbo malih psičkov, ki so bile v posebej narejenih "cekarčkih", ne predstavljam pa si kako bi recimo lastnica z dogo, novofundlancem lahko prišla do te trgovine....halo.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , ponedeljek, 02.10.2006 : 08:08:17
NINA
Če me sprašuješ, kje na Hrvaškem lahko hodiš s psom, kamor pač greš, ti lahko povem, da nimam nikakršnih slabih izkušenj. V Novigradu, od pekarne, slaščičarne, frizerja, kavarne-ne zunaj na vrtu,
restavracije, konobe itd. Samo v novem Mercatorju v Novigradu pa me je počakala v avtu , ker je zunaj velika nalepka s prečrtanim psom ?
Pa v Umagu, tržnici, ribarnici, pekarni, mesnici, pač kjerkoli sem bila, je šla z menoj. Nikjer problema.
Pa tudi v Rovinju, Puli in še marsikje.
Pri nas pa tega ravno ne poskušam...ker včasih že malo postrani gledajo v kakšnem bifeju na vrtu...
lp Mojca


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: honki , ponedeljek, 02.10.2006 : 09:53:34

js se tudi podpisem pod to da gre pes raven v sluzbo. sicer sem ze poskusla, pa ma prevec rad ljudi, in ko sem dobila stranke v trgovino so se stranke ubadale z njim namest da bi kupovale.... malo slabsi promet bi bil od zacetka, drugace bi se pa pomojem obneslo.  ;)

Se spominjam ene trgovine v Celovcu, z cevlji, kjer je pes  bil zmeraj tam, in je imel kosarico v izlozbi, in je veselo opazoval ljudi ki so hodili mimo, in setal po trgovini, in sel spat v svojo kosarico v izlozbo. :D ;D :D

ful dobro. prav fino se je pocutil tam in vse stranke so ga bile navajene. 8)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , ponedeljek, 02.10.2006 : 10:54:02
Ja honki, a ni to fino, super, krasno.
Tega je zunaj kar veliko. Tudi jaz poznam primere v Italiji, pa Avstriji, pa ne od zdej, ampak od že zelo nazaj. To ni nobena novost, posebno v privatnih trgovinah, butikih itd,itd..
lp Mojca




Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lunca , ponedeljek, 02.10.2006 : 11:24:43
No,tudi moja psička že dve leti redno hodi z mano v službo.Čeprav delam na veterinarski postaji,nisem nikoli imela nobenih problemov ne z šefom,ne z sodelavci in tudi z inšpekcijo ne.Običajno je tako,da jo vsak malo premrcvari,ko pride.Pa tudi stranke se v večini primerov bolj pozitivno obnašajo.So pa tudi izjeme,vendar jih je res malo.
Vsekakor je Berry človekoljubec in je grozno vesela vsakega,ki pride čez vrata,še najbolj pa je zadovoljna,če pride kakšen pes,ki se je pripravljen z njo igrati.
LP Tjaša


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , ponedeljek, 02.10.2006 : 12:13:48
uuaaaaaaaauuu lunca, ti si pa tudi med temi srečniki, blagor vam vsem, ki vam je to že omogočeno.
Eni pa ostanemo pri željah in cedenju sline  :-X
Vidim, da vas ni prav malo.  ZATO UŽIVAJTE  :) :)
lp Mojca


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lorry , sreda, 25.07.2007 : 12:59:17
Upam, da bom tudi sama nekoč med temi srečneži, ki lahko vzamejo psa v službo. Že od nekdaj sanjam o tem.  ;D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lunca , petek, 27.07.2007 : 12:17:43
No po dveh letih in pol je meni uspelo,da jo ne vozim s seboj več v službo.Prav smilila se mi je poleti,ker ne glede na klimo v avtu,le-ta bil popolnoma pregret ko smo šle domov.Naše parkirišče nima sence,temveč je sam asvalt.Sedaj z Lojzom kraljujeta doma,kjer sta v hladu.Lojze je še posebno srečen ker ima sedaj stalno družbo.
LP Tjaša


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: mavrica , ponedeljek, 10.09.2007 : 13:53:16
Lastnica ene papirnice, ki jo jaz poznam, svojega Poja (shih-tzu) že od malega vozi seboj v službo... večino časa je sicer v "privat prostoru" včasih pa je tudi pri njej za pultom... ;)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lorry , torek, 23.10.2007 : 10:50:47
Upam, da bom tudi sama nekoč med temi srečneži, ki lahko vzamejo psa v službo. Že od nekdaj sanjam o tem. ;D

Očitno sem postala ta srečnež. Namreč začela sem pomagati kolegici v ZOO trgovini in zraven imam lahko svojo bokserko Divo. Tako sva obe zadovoljni in srečni! :)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Tetameta , torek, 23.10.2007 : 12:45:27
Očitno sem postala ta srečnež. Namreč začela sem pomagati kolegici v ZOO trgovini in zraven imam lahko svojo bokserko Divo. Tako sva obe zadovoljni in srečni! :)
Joj...ful dobr... ;D Če se jaz pojavim s psom v službi, me verjetno takoj pošljejo domov...za vedno... :o


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lorry , torek, 23.10.2007 : 13:07:51
Šefa menjat!  ;D ;D ;D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Tetameta , torek, 23.10.2007 : 13:09:38
Šefa menjat! ;D ;D ;D
Hehe...sej ga bomo...po naslednjih parlamentarnih volitvah... ;)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lorry , torek, 23.10.2007 : 13:33:05
 ;D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: delavec@amis.net , sreda, 31.10.2007 : 09:52:11
Kaj bi jaz dala, ko bi smela imeti s seboj v pisarni svoje kosmatine. Pa žal ni šans in jih nikoli ne bo, razen če se mi uresniči pobožna želja, da zadenem na lotu in si odprem lastno trgovino ali lastno pisarno, potem bi bila pa druga pesem. Tudi psa bi bila vesela, saj sta prilepljena name kot bi bila moja senca.
Grem naprej sanjat lepe sanje  :) .


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: catjusa , torek, 29.04.2008 : 11:03:06
Kot pravi liza-asta smo resnično daleč za drugimi, kar se tega tiče.

Iz moje strani lahko povem, da sem srečnica ker JE PES Z MANO V SLUŽBI in se zavedam tega. Moram pa priznat, da je bil to dejansko pogoj da si sploh umislim psa, saj bi mi bil grozen občutek, da me cele dneve čaka doma samo zato da ga imam.
Zavedala sem se, da ob celodnevni službi in ostalih obveznostih, ne bi zmogla še psu vso pozornost zagotoviti, katero si zasluži. Dokler bi prišla do doma in do njega bi bilo dneva že konec in dokler bi si zbrala zadosti energije da se še njemu posvetim, bi bila že pozna noč. Sama sebi sem bila iskrena, da bi v večini takšnih večerov bila prelena za dolg sprehod.

Moja velika sreča in seveda privileg je, da je moj direktor tudi moj oče, saj delam v družinskem podjetju. Tako smo doma dolgo predebatirali kako bi bil pes v službi izvedljiva zadeva, kaj je treba pripraviti, na kaj pomisliti in tako naprej.
Ker se v službi srečujem z velikim številom najrazličnejših strank, smo psa namestili v mojo pisarno v zgornje nadstropje, saj se stranke zadržujejo v spodnjem.
Seveda se srečanju ne da popolnoma izogibati, saj morava nekak ven in noter, ampak zaenkrat nismo doživeli negativne reakcije. Ravno nasprotno je velika večina vesela srečanja z njim in ga veselo prečohajo medtem ko jih pes v celoti preljubčka  ::)
Le čiščenje pasjih dlak je ena od dodatnih nalog, katera bi brez psa seveda odpadla  ;D
Ker je že od malega navajen na takšen ritem dneva, je zelo priden, laja nič ne, nič ne uničuje, na poti ni in nasploh se obnaša kot da ga ni.

Tako se vsak dan peljeva skupaj v službo, kjer sva skupaj v pisarni, ko sem pa spodaj v prodajnem salonu, ostane sam in se zabavlja z igračami, sedi na svojem stolu in gleda skozi okno ali pa najrajši kar prespi na svoji postelji. Malice in pavze izkoristiva za razmigavanje in igro, kar mi je pa najbolj pomembno, ko zaključim službo, se mu lahko nemudoma posvetim in greva na daljši sprehod  :D
Sanjsko! Bolje se nama že skoraj ne bi moglo goditi   ;)

Kako je po zakonu, priznam, ne vem. Ne predstavljam si, da bi lahko v takšni meri posegali v poslovno politiko podjetja. Ne nazadnje poznam primer podjetnika, kateri si je dal psa, vzdrževanje psa, ter njegovo celotno šolanje v osnovna sredstva oz. davčne olajšave podjetja  ;D

Me vzameš v službo, obljubim, da ga bom prej vzgojila


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lejca , torek, 29.04.2008 : 19:24:22
Meni se je pa izpolnila želja in lahko s sabo jemljem tudi psa. Sicer je to študentska služba in delam 2x na teden, ampak nekaj pa je  ;). Je pa super, imava veliko strank, ki so večinoma navdušene nad njim. Pod pisalno mizo imam box in ko se naveliča gre notri spat in ko mu spet paše družba, pride ven.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Zala_ , torek, 29.04.2008 : 21:18:11
Meni se ta želja ne bo nikoli izpolnila, ker bom nekega dne (upam :)) zdravnica in to nekako ne gre skupaj...


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lejca , sreda, 30.04.2008 : 16:36:55
Tudi meni verjetno potem ne več, ko bom v laboratoriju.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: guju , četrtek, 01.05.2008 : 00:03:46
No, Lum pa je danes pokukal v mojo službo in tako videl teater od blizu  :D Sicer mu ni bilo nič jasno, pa tudi čisto na kratko je bilo, ampak vseeno  ;)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: pinkpanter , četrtek, 31.07.2008 : 13:08:17
Jaz sicer nimam upanja, da bi lahko šla v službo z mojim psom, lahko pa kot mačje in pasjeljubec povem, da bi z večjim veseljem prišla v trgovino s psom ali mačko. Se mi zdi, da da prostoru kar nekakšno dušo. Pa takoj se čutim bolj prijetno in bolj povezana s prodajalcem...


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: catjusa , četrtek, 31.07.2008 : 13:43:23
veš pinkpanter, tudi jaz tako mislim... pa sta me moj in kosmatinka en dan prišla iskat, stopila v trgovino (ker pri nas gre pač pes lahk u trgovino) in čakala da zaključim, pa se je takoj ena stanka začela zgražat (ker sm seveda kosmatinko pobožala)... da pes ni za v trgovino, pa če gre lahko ven ker ona se psov ful boji (btw, ščene ma celih 7 kil)... In sm ji rekla, da je moj pes, da je na povodcu in če ne bo silila vanj ji garantiram, da ne bo nič naredila, pa še ne drugem koncu trgovine stoji... Potem si sploh predstavljati nočem če bi bila z mano tukaj 8 ur  :-[


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: nyssa , četrtek, 31.07.2008 : 15:27:40
No, jaz sem ena izmed srečnic, ki ima lahko svoje pasje bogastvo sabo v službi. Z mano sta Gaja in Paxx, vsak dan, redko sta skupaj(ju nimam kam dat).
Stranke so ponavadi navdušene(včasih kdo ni, no  ::) ), je pa res, da delam v trgovini za male živali in ljudje, ki pridejo sem, imajo ponavadi radi živalce.
Pse imam za pultom, so privezani, ker včasih pride kak radoveden kuža noter in leti prešnjofat trgovino, pa so za duševni mir raje moji na povodcu  :P
Tudi sodelavka in šefica imata pse sabo vsak dan, tako da nam je res luštno.  :)
Večino časa itak prespijo, če je treba, gremo ven lulat, akcija pa je po službi  :D
Razen za Paxxa, ki ima akcijo kar cel čas, ker je navdušen nad božanjem ::)



Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: catjusa , četrtek, 31.07.2008 : 15:40:21
nyssa... ja no moja ni ravno trgovina za male živali  ::) ti pa fuuul zavidam :)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: nyssa , četrtek, 31.07.2008 : 16:03:42
Ah,saj se tudi tukaj najde kaka stranka, ki ji psi niso všeč in se jih celo boji  :-\ Takrat prijazno razložim, da niso ''hudi'' in da so itak privezani. Včasih pa niti to ne pomaga  :-\
Kaj čmo 8)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: frigga , četrtek, 31.07.2008 : 22:07:44
Moj dragi dela pa v eni novinarski hiši in je imel Sisi tud že parkrat s seboj na šihtu. So vsi čist navdušeni in vsakič komaj čakajo, da jo pripelje.  :D Pa tud moji sodelavci se že nestrpno veselijo dneva, ko jo bom jaz pripeljala s seboj. Res je fajn, če imaš tak šiht, da tolerirajo pse.  :)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: miskica , četrtek, 31.07.2008 : 22:34:31
Tudi sama sem Pego že parkrat vzela s sabo v službo. A le za vikend. Delam v najvišjem nadstropju stolpnice sredi LJ in je živalim pravzaprav prepovedan vstop v stavbo  :P. Pa čez teden, ko je vse polno ljudi... to v vsakem primeru ne bi šlo, Pega bi hotla vse prevohat, pol ljudi bi jo hodilo mečkat in čohat, druga polovica bi se zmrdovala ali pametovala.
Za vikende pa se moja Pegica prelevi v pisarniškega psa in lepo pridno leži pri mojem stolu. Nimamo pisaren, ampak en velik prostor, kjer je okoli 30 miz. Ni ji pretirano mar za okolico, če se pa jaz premaknem, hop za mano. Zdaj se je sicer že navadila, da če ji rečem, naj počaka, ne zganja panike in lazi za mano.
Presenetilo pa me je, kako vajena je dvigala. Brez trzanja gre not, nič ne zganja panike, ko se peljemo, lepo počaka vrata in šele potem gre ven.  8)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: moonbeam , četrtek, 31.07.2008 : 22:39:54
Upam, da ne bomo kmalu brali, kako psi delajo namesto lastnikov v pisarnah  ;D 
Drugače se pa strinjam... imeti psa poleg v službi mora bit nekaj najlepšega  :) Imeti partnerja poleg v službi pa...  :-X     

Pšt... ;D :D ;D :D 


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: lejca , petek, 01.08.2008 : 08:31:29
Moj Cosmo se je službe tako navadil, da ko prideva vse pozdravi, potem pa v box in spi pod pisalno mizo. Ven pride samo, če pride kakšen otrok, takrat se je pa nujno treba igrati. Otroci so pa itak navdušeni nad njim. Sem sedaj ene parkrat box pustila doma in je spal na posteljici, takrat je pa bolj aktivno sodeloval pri delu  ;D. Stranke ga imajo večinoma rade injih ne moti, će se pa kdo boji psov, ga pa zaprem v box. Načeloma pa sploh ne morejo verjeti, da je pes lahko tako priden  :).


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Sasenka , petek, 01.08.2008 : 08:51:52
Kaj bi jaz dala, da bi lahko imela psa s seboj v pisarni...vsaj enega. Ampak javni sektor, stranke...ni variante. Sem pa vam, ki imate to možnost zelo zelo fouš ???


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: charlie , ponedeljek, 26.01.2009 : 10:37:42
Mi ga pa kar s sabo vzamemo. V glavnem spi pod mizo. Sodelavci so ga lepo sprejeli, sicer je pa dobrodušen in ne "teži". :)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: branka , ponedeljek, 26.01.2009 : 13:56:56
Upam, da ne bomo kmalu brali, kako psi delajo namesto lastnikov v pisarnah  ;D 
Drugače se pa strinjam... imeti psa poleg v službi mora bit nekaj najlepšega  :) Imeti partnerja poleg v službi pa...  :-X     

Pšt... ;D :D ;D :D 

Hehe, jaz imam partnerja za sodelavca, in moram reči, da meni je pa super  :) kakor kdo... ;)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: pokica , ponedeljek, 26.01.2009 : 15:00:38
 
Hehe, jaz imam partnerja za sodelavca, in moram reči, da meni je pa super  :)
8) ;D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 29.01.2009 : 21:32:50
O, jaz bi ga tudi imela, mmm. No, imam pa zelo fejst sodelavca, to je pa tudi nekaj ;).
Kužon je bil pa doslej v službi z mano samo dvakrat, direktno od veterinarja, ves zblojen od uspaval in vsi so bili čisto vzhičeni, kako je priden ;D Seveda, ko pa je vse prespal ... V normalnem stanju pa bi bolj malo naredila, če bi bil zraven. Bi se morala midva it trikce v pisarni :D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Datelj , četrtek, 29.01.2009 : 22:28:14
Jaz sem ravno danes izprosila dovoljenje od šefa, da bom lahko psa kdaj pripeljala zraven v službo... :D Je super, ker šef sosednjega oddelka redno prihaja v službo s psom (čudovitim črnim labradorcem), pa tudi moj šef ima sedaj novo mladičko, ki jo bo kdaj pripeljal zaradi pomanjkanja varstva doma.

No, seveda ga bom morala najprej naučiti opravljati potrebo zunaj, pa biti vsaj malo pri miru in tiho. In izbrati kak dan, ko ne bo ravno dosti dela. Pa vožnje je kar nekaj iz Mb do Graz-a. Bomo videli. ;) Če ne druga, ga bom šla kdaj samo predstavit. Avstrija je res zakon, kar se tiče psov.  :D 8)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , četrtek, 29.01.2009 : 22:34:37
Datelj...ta zadnji stavek me je pa zelo razveselil  :) 8)
Sigurno imaš tudi super šefa  ;)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 29.01.2009 : 22:39:06
Jaz tudi :-*, ona bi da bi kar skoz bil zraven, tudi višje inštance nimajo nič proti, varnostna služba pa ful komplicira ::). Nazadnje sem morala izpolniti take obrazce in podpisati vse živo, da sem se prav režala sama pri sebi :-X


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Datelj , četrtek, 29.01.2009 : 23:30:59
Datelj...ta zadnji stavek me je pa zelo razveselil  :) 8)
Sigurno imaš tudi super šefa  ;)

Sem kar srečkovič, hitro trkam. :) Tako dobrega šefa verjetno več ne bom imela (pa ne samo kar se "živaloljubnosti" tiče).
Zadnjič ga je tajnica vprašala, če lahko gre malo prej domov, da bo peljala mačka k veterinarju, ker je bolan, pa jo je vprašal, če želi iti takoj - in to kljub zajetnemu kupčku dokumentov na njeni mizi.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: kocka , petek, 30.01.2009 : 07:54:48
Hehe, ne morem si predstavljati, kako bi to izgledalo pri nas v naši službi.
Pomoje bi iz vsake tatretje pisarne gledal kakšen pes, pred bajto bi pa morali razkopati asfaltirano parkirišče, da bi naredili WC za vse pse, ki bi hodili vmes kakat pa lulat. Nas je ful veliko in če bi želeli vsi pripeljat svoje pse s sabo bi bila cela štala :D.
Prav tako pa si ne upam niti pomislit, kako bi se mojemu šefu (Nemec, treniran v Švici) na hitro poslabšalo zdravstveno stanje :o :o, ko bi ga vprašala, če lahko Missy pripeljem s sabo :o :o ::).
Ni šans, pri nas je konzervativno za pop****t.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: SunnyDay , petek, 30.01.2009 : 09:17:42
Sem kar srečkovič, hitro trkam. :) Tako dobrega šefa verjetno več ne bom imela (pa ne samo kar se "živaloljubnosti" tiče).
To moram reči pa tudi jaz :-*. Če gre za psa, ni problema, zamudim, grem prej, tudi vmes domov, še avto dobim na posodo, če bi blo treba ... Za moža bi blo težje, če že ne nemogoče ;D ;D


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , petek, 30.01.2009 : 17:19:04
Eni ste res srečneži  8)
No, kar se tiče prihodov ali odhodov...tudi jst lahko...posebno zdaj, po operaciji, da ni predolgo sama doma....ali za obisk veterinarja....ni problema  :)


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: charlie , torek, 03.02.2009 : 15:53:27
Kaj bi jaz dala, da bi lahko imela psa s seboj v pisarni...vsaj enega. Ampak javni sektor, stranke...ni variante. Sem pa vam, ki imate to možnost zelo zelo fouš ???
Dejstvo je, da imaš kuža lahko samo v privatnih podjetjih in to v manjših kolektivih. Drugače pa poznam direktorja ene slovenske banke, je sicer tujec, kateri že vrsto let hodi s psom v službo. Pes je menda po cel dan pod mizo. Ob 12.00 gre ven potem pa do večera nič več.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: sabrina , torek, 03.02.2009 : 16:16:33
Jaz sem pa svojga pripeljala v sluzbo, ze veckrat. Do vsej je bil zelo prijazen, men je mal tezil da ga peljem ven, ampak se je dalo delat z njim. Mu je pac bilo vse zanimivo in mi ni dal miru dokler ni prevohal vse oklice.

Vam pa povem. Njegov instinkt je zakon. V sluzbi smo imeli fanta, ki ga moj Arci od prvega dneva ni maral. Lajal na njega da je hudo. Tud ko mi je ta isti fant prisel doma nekaj popravljat (racunalnike da ne bo pomote) ga ni spusto not. In lej ga zlomka - fant je pred parimi dnevi dobil odpoved (od mene) ker je naredil ene tolike skode, da je bolje da sem tiho. Torej jaz kot delodajalec sem se zmotila v oceni človeka - moj Arci je pa ze od zacetka vedu da iz te moke ne bo kruha.  Ja moj Arci je dobil povisico....hahahah


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: charlie , petek, 06.02.2009 : 10:10:52
Bravo, to je pa naslednja točka o kateri lahko govorimo. Tudi naš je takšen. kadar na koga začne lajati je možno samo dvoje, da je ta oseba slabo-misleča ali pa se je kuža nostavno boji, verjetno tudi iz tega razloga.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: Tetameta , petek, 06.02.2009 : 10:39:04
Jaz sem pa svojga pripeljala v sluzbo, ze veckrat. Do vsej je bil zelo prijazen, men je mal tezil da ga peljem ven, ampak se je dalo delat z njim. Mu je pac bilo vse zanimivo in mi ni dal miru dokler ni prevohal vse oklice.

Vam pa povem. Njegov instinkt je zakon. V sluzbi smo imeli fanta, ki ga moj Arci od prvega dneva ni maral. Lajal na njega da je hudo. Tud ko mi je ta isti fant prisel doma nekaj popravljat (racunalnike da ne bo pomote) ga ni spusto not. In lej ga zlomka - fant je pred parimi dnevi dobil odpoved (od mene) ker je naredil ene tolike skode, da je bolje da sem tiho. Torej jaz kot delodajalec sem se zmotila v oceni človeka - moj Arci je pa ze od zacetka vedu da iz te moke ne bo kruha.  Ja moj Arci je dobil povisico....hahahah
If your dog doesn't like someone, you probably shouldn't either...  ;)
Me zanima, kaj bi moja rekla na mojo šefico...verjetno bi lajala ko zmešana...  :o


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: kocka , petek, 06.02.2009 : 11:12:26
Bo kar res, da imajo nek šesti čut za to.
Naš bernc se je zelo bal, naš kraševec pa uiber ni prenašal enega našega soseda in bi ga kar ugriznil, se mi zdi.
Sosed je bil surovina, da je kej - pretepal ženo, otroke in psa (večkrat doživeto v živo).
Ni naključje, da sta oba naša psa nenormalno reagirala na istega človeka.


Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: sabrina , petek, 06.02.2009 : 12:46:56
No moj sef (v slo - jaz sem trnutno  v tujini) je dovolil zaposlenim pse na delovnem mestu in zna bit kar zabavno. Čeprav sam nima psa  mu je pa verjetno bilo vsec ko so ga vsi kuzki dosedaj oblizali.   ;D ;D ;D ;D














Naslov: Re: PES Z MANO V SLUŽBO
Poslano od: liza-asta , petek, 06.02.2009 : 22:34:09
Ja, psi že vejo, da so šefi za "nalajat"  ;D in redki za "obliznit"  :P