mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 23:48:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Kokcidioza
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kokcidioza  (Prebrano 14395 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« : torek, 17.10.2006 : 08:11:09 »

Zdravo! Sem že vse prebrskala, ampak nisem našla kaj dosti podatkov o kokcidiozi. Dva meseca sem ponosna lastnica kužka (mešanček, 4 mesece), posvojenčka iz Zonzanija, ki je bil že dvakrat zdravljen zaradi kokcidioze. Kolikor sem uspela izvedeti, so to neke vrste paraziti, ki se nahajajo v črevesni steni in uničujejo črevesno floro. Kužek je v dveh mesecih bil neštetokrat pri veterinarjih, dvakrat je bil zdravljen z antibiotiki, drugače pa smo bolj kot ne z raznimi pastami skrbeli, da smo mu omilili prebavne motnje. Posledica kokcidioze in antibiotikov je sedaj popolna občutljivost na VSE. Kuža je samo riž in pustega piščanca, včasih malo korenčka in to sedaj že tri tedne, ob tem pa vsak dan dobiva 1 gram Vebac paste. Glede na to, da še nismo videli trdega drekca, bo na takšni prehrani vsaj še dva meseca, lahko pa celo dlje. Zaradi tega tudi ne sme biti cepljen, prav tako ne sme pojesti nobene svinjarije s tal, ker je potem bruhanje in driskanje, da te srce boli, zato je kuža večino časa v stanovanju. Zanima me, če lahko takšna prehrana pusti kakšne posledice, glede na to, da se psiček sedaj najbolj razvija (najbolj me skrbi kalcij)? Drugače je psiček zelo živahen, učljiv, priden in na zunaj ne kaže nobenih znakov bolezni. Kljub temu, da naj raje ne bi hodil ven, gre fant vsak dan en hitri krog okoli blokov z njim (hitri pomeni, da tečeta, ker je to edini način, da kužek pozabi na vse žvečilne, iztrebke itd., ki so na tleh in bi jih lahko pojedel).

Sicer smo stalno na vezi z veterinarjem in je za kužka zelo lepo poskrbljeno, ampak me vseeno zanima, če je kdo imel podobne izkušnje.

Seveda sem se večkrat obrnila na veterinarja v Zonzaniju, ki je ob posvojitvi zatrdil, da je s kužkom vse v redu, čeprav je že takrat imel tako napet trebušček od glist, da jih je po Dehinelu cel dan iztrebljal. Ko sem se kasneje obrnila na njih in jim povedala, v kakšnem stanju je kužek (predvsem zato, da se ne bi ostali kužki nalezli istega parazita), ni bilo več nobenega odgovora. (Nič ne vedo, veterinarja pa ta teden ni... itd.)

Predlogi, nasveti?
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #1 : torek, 17.10.2006 : 16:11:22 »

Stronghold?

Pri nas je tudi driskal, trebuh je bil napet, vse preiskave smo dali skozi (od povečanih jeter, do eksotičnih parazitov-vse mogoče diagnoze), na koncu smo zamenjali veterinarja in dobili Stronghold in vse se je uredilo.
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #2 : torek, 17.10.2006 : 17:30:45 »

Stronghold je tudi vet priporočil, ampak šele čez dva meseca, zaenkrat ne sme nič...

So pa sicer trije veterinarji potrdili diagnozo, četrta pa se je začela smejat, ko sem ji povedala za kokcidiozo.  Huh Sem kar hodila in klicala na več koncev po potrjeni diagnozi - več glav več ve Smiley

No, zdaj malemu vsake dva tedna blato pregledajo, da se zadeva ne bi ponovila, ravno jutri dobimo rezultate. Moram pa povedat, da on nima driske v 'pravem' pomenu besede. Kaka samo enkrat na dan in takrat je pač tekoče. Preden smo se glistic znebili, pa je bilo kakanje na pol ure...

Po drugi strani pa se strinjam... Glede na to, da ga zdaj nihče ne zdravi, ker bi mu naj zdravila preveč razdražila črevesje, mi je prava muka samo čakat in čakat, pa ni nič boljše. Rada bi rezultate, ne čakanje. Kuža verjetno tudi Smiley
Ampak tako bi naj pač bilo po kokcidiozi... 

Pismo, mam prvič kužka, pa mi gre ravno takega parazita met, o katerem najmanj literature najdem na netu  Huh Smiley
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #3 : torek, 17.10.2006 : 19:15:22 »

Hm, pa vtipkas v iskalnik tapravo besedo? Coccidia ali coccidiosis. Najde kar dosti. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #4 : torek, 17.10.2006 : 19:52:50 »

Zakaj bi bilo pa prezgodaj???

Se mi zdi matranje psa še nadaljnja 2 meseca. Greš k veterinarju-brez psa, kupiš Stronghold in to je to.
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #5 : torek, 17.10.2006 : 20:03:15 »

Sem vtipkala vse možne kombinacije te besede, brez skrbi Smiley Sem tudi naštudirala, kolikor sem pač razumela Smiley. Da ne najdem 'literature' sem mislila bolj v tem smislu, da nisem našla nikjer pri nas oz. na naših forumih debat o tem. Razen pri zajčkih, kjer je zadeva bolj pogosta. Bi morala prej literaturo v narekovajčke dat Smiley



Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #6 : torek, 17.10.2006 : 20:22:55 »

Zakaj bi bilo pa prezgodaj???

Se mi zdi matranje psa še nadaljnja 2 meseca. Greš k veterinarju-brez psa, kupiš Stronghold in to je to.

Gre za to, da je kužkovo črevesje tako razdraženo, da mu ne upajo ničesar več dat. V enem mesecu in pri dveh do treh kilogramčkih teže (en kg je pridobil v enem mesecu) je dobil toliko antibiotikov, da je pač to pustilo takšne posledice. Zato nama je dal Vebac pasto in odredil strogo dieto. Prvi veterinar, ki je postavil to diagnozo, je rekel, da se zna vse skupaj zavleči do drugega leta njegovega življenja in zato sem iskala odgovore še drugje. Ampak so mi drugje povedali isto.

Saj vem, da se ti zdi nesmiselno to čakanje in matranje. Tudi meni. Ampak če ti povem, da je nazadnje po četrtinki Dehinela kuža dva dni bruhal, driskal in samo spal, da je potem spet sledilo zdravljenje, potem mi lahko verjameš, da ne bom poskušala ničesar na svojo roko.

Kuža je sedaj verjetno (močno upam, glede na to, da je tudi njegovo blato redno na analizi) brez parazitov. Zanima me bolj to, če je že imel kdo izkušnje s tako občutljivim črevesjem pri kužku. In če se komu zdi, da bi mu tako suhoparna hrana lahko pustila kakšne posledice? Veterinar je sicer rekel, da ne, ampak mene vseeno skrbi...

Hvala vseeno za odgovor - obema! Smiley   
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #7 : torek, 17.10.2006 : 21:36:35 »

lovethor, z mojo nemsko bokserko smo preziveli od njenih 6. mesecev starosti 12 mesecev strogega tretmaja - beri: brez prekrskov, saj je vsak "pogled" na prepovedano povzrocil krvavo drisko. Diagnoza sicer ni bila enaka, ima pa prav tako za posledico izjemno strog prehrambeni rezim in vztrajanje na dolgi rok. Lahko ti zagotovim, da je resnicno treba vztrajati in se pod nobenim pogojem ne pregresiti. Pri nas imamo kronicno vnetje crevesja, ki pa se je po 8 mesecih intestinal diete (nicesar drugega, kot le dodatek cistega karotena, ki pomaga uravnavati crevesno floro) toliko umirilo, da smo lahko dva meseca prehajali iz intestinala na sensitive stomach, potem pa se dva meseca na normalne (seveda kakovostne) brikete (najprej ovca/riz, zdaj ze precej casa losos/riz). Ustreza samo ena znamka briketov, vse drugo, kar smo probali uvesti, je potegnilo za seboj kaksno reakcijo (gnojne izpuscaje, mehko blato, srbecico...), nikakor pa se ne moremo igrati s kaksnim pripravljanjem domace hrane. Torej, ostajamo na ustrezni hrani, zdaj lahko ze nekaj casa dodamo obcasno tudi mlecne izdelke, surove goveje kosti, med, vcasih ribe..., v majhnih kolicinah, torej kaksno zlico kot dodatek k briketom. Nikakor pa ne jajc, makaronov, kuhanega riza... Namrec, ceprav velja kuhan neslan riz za dietno hrano, se pri nas ni obnesel - driskali smo krvavo ze v kratkem casu po obroku, prav tako po kuhanem piscancu. Torej, moje izkusnje so take.

Ker pa sprasujes, kako se bo pes razvijal pri tako pusti hrani, bom zapisala se nekaj o tem, ceprav je bila razlika - pri nas smo jedli dietne brikete, pri vas pripravljate pustega piscanca in riz. Luna je bila ob prihodu k nam (starost malo manj kot pol leta) pretegnjena trlica, ceprav bi kot bokserka morala imeti vsaj nekaj misicne mase. Zato smo takoj ob tezavah pomislili, da je prejsnja lastnica vedela, kaksne tezave ima, pa jih je ob predaji zamolcala. No, v vseh mesecih diete je bila le se bolj pretegnjena, saj je povrhu vsega se malo rastla, po naravi pa je tudi za bokserja nadpovprecno zivahna in vse, kar je dobila v zelodec, je bilo skurjeno med divjanjem. Hranjena je bila prakticno ves cas z enkrat vecjo "dozo", kot bi ji v tisti starosti pripadalo in tako smo kompenzirali "pokurjeno". Ob prehodu na normalno hrano je hitro pridobivala na misicni masi in telo se je oblikovalo po vseh reglcih, ki za bokserke veljajo. Energije ji se vedno ne zmanjka, kolki so odlicni (smo jih slikali v casu, ko so tezave se trajale), s hrbtenico ni tezav, pa tudi sicer je "zdrava" (trkam). Nikoli nismo dodajali kalcija, saj je le-ta tudi v dietnih hranah in po mojem mnenju je kljub vsej "praznosti" v njej vsaj tisto, kar pes nujno potrebuje.

Najbrz nisem odgovorila na tvoje vprasanje, saj se je pri nas dieta razlikovala od vase - pri nas briketi, pri vas piscanec in kuhan riz.
Da se pa s psom biti zunaj na "mladickastem divjanju", brez tako drasticnih ukrepov, kot jih izvajate pri vas. Ko se gre s psom ven, se izbere za zacetek kaksno parkirisce, igrisce..., skratka prostor, kjer prej pogledamo, da ni kaj po tleh, psa itak imamo na striku in se poigramo z njim tako, da je ves cas pozoren na nas. Ko koncentracija pade (pri toliko starem bo to le nekaj minut, ki se bodo s starostjo daljsale), ga odpeljemo domov. Veckrat na dan zadevo lahko ponovimo, pa se bo pes navadil biti tudi zunaj, navadil se bo biti pozoren na nas, malo se bo "znorel" in nauzil svezega zraka. Tako, kot je sedaj, ga ne boste mogli vecno imeti, saj resnicno nimate od druzenja ne vi veliko in ne pes.
Pri nas imamo sadovnjak, kjer je bilo vedno po tleh kaksno sadje, ce drugega ne, pa vsaj kaksna lesena "svinjarija" ali karkoli. Je pac bila vedno pod kontrolo, vedno je imel nekdo v rokah zogico in vedno je bila (morala biti) njena pozornost usmerjena stran od tal. No, zdaj na sreco s tem ni vec problema, saj tudi po kaksnem pohrustanem jabolku ni vec tezav, razen tu in tam vetrovi, kar pa je znacilno za bokserje.
Aja, zdaj je stara 3 leta in 3 mesece, zagotovo pa lahko pritrdim veterinarjem, da "saniranje" crevesja traja in traja, nikoli pa se ne sme izgubiti upanja, ceprav se tako slabo izgleda na zacetku.
Logiran

lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #8 : torek, 17.10.2006 : 22:05:00 »

Res gre za malo drugačno vrsto diete, ampak tvoj post, Jana, je ravno to, kar sem pravzaprav potrebovala. Veterinar naju je namreč med vrsticami opozoril, da naj se tolaživa s tem, da sva mu vsaj teh nekaj mesecev polepšala - v primeru, da nam ne uspe. S tem se ne bom sprijaznila, skupaj bomo vztrajali in spravili to črevesje vsaj kolikor toliko v red.

(In ravno v tem trenutku me je na časopisu pričakalo popolnoma tekoče, skoraj črno blato... Sad )

Smo pa tudi mi poskušali s Hillsovo dietno hrano, ampak je ni prenašal dobro, zato smo spet na rižu.

Glede igranja zunaj - kuža ne dvigne smrčka od tal - nikoli! Smiley Je mali divji vohljač in mimogrede pograbi kepo zemlje, žvečilko, kamenček - karkoli! Imamo tako lep ograjen travnik pred blokom, pa kaj, ko mu sosedova mačka pripravlja poslastice tam Smiley Žoga - mu lahko na glavo pade, pa ga ne bo zanimala - pač ne smrdi dovolj Smiley No, saj se trudimo, da ni popolnoma prikrajšan za svež zrak, ampak to ni to...

Hvala, da si mi vlila upanje, ker se v glavnem vsi okoli mene čudijo, zakaj psa stradam (beri tašča, mama itd.) in da so v njihovih časih psi živeli od pomij, pa so bili zdravi ko ribe...

Pa še en čohec pogumni Luni! Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #9 : torek, 17.10.2006 : 22:36:59 »

lovethor, pri nas je bil Hils neuporaben, prav tako Royal Canin (oboje dietno), je pa zagotovo Eukanubin Intestinal najbolj dieticna in specializirana hrana za prebavne tezave. Recimo, Hillsov Sensitive Stomach je "sirokega spektra" in zato lahko samo ena sestavina porusi kompleten trud, ki ga prej izvajas s kaksno drugo dieto. Predlagam, da poskusis Eukanubo. Draga je kot zafran, vendar bos v primeru, da bo pes odreagiral nanjo ok, vec kot zadovoljna. Kljub vsemu najprej poskusi le nekaj briketov (kaj vem, morda 5-10, odvisno od velikosti psa), pa pocakaj nekaj ur na reakcijo, pa mu potem daj se kaksnega. Pocasi, da bos prisla na cel obrok. Pri takih dietah je "smrtno nevarno" kakrsnokoli hitenje, nikakor ne smes naenkrat zamenjati sistema prehrane, temvec to pocni postopoma. Pri nas je to pomenilo, da smo v dveh mesecih presli iz enih briketov na druge - najprej 5 briketov novih not in starih ven Cheesy iz sklede, pa tako tri dni, pa potem spet 5 novih vec in pet starih manj... Vmes smo nekajkrat ostali na "dosezeni dozi" nekaj vec dni, ker se je blato zmehcalo, pa potem, ko je bilo vse ok, spet masirali naprej Wink.
Pri prebavnih tezavah pravijo, da je potrpljenje bozja mast. Je pa bil pri nas cisto pred vrati trenutek za evtanazijo, ko je kri kar sla in sla iz nje. Pa smo vztrajali in uspeli. Je pa bolezen trajna, torej bomo pazili do smrti.

Pri smrcku na tleh je pa enako, kot pri vseh drugih stvareh - vztrajanje, vztrajanje in vztrajanje. Pogruntaj, kaj ima najraje - kaksno coto, plasticno flaso, vrvico..., karkoli. Na kaksne priboljske ne bo slo, kot pri nas ni slo, ker nicesar nismo smeli. Potem navajaj na igraco najprej doma, vlecita jo, naj jo okrog nosi, pa mu jo vzemi in skrij... Ko bo v vsakem trenutku zainteresiran za igraco, pojdita poskusit ven. Igraco, ki jo bosta izbrala, ne sme imeti v stanovanju za grizenje, saj mu potem zunaj ne bo vec zanimiva. Uporabljaj jo samo takrat, ko se bos igrala z njim aktivno, potem jo pospravi.
Na travi ga tezko kontroliras, ce da nos na tla, ali bo vmes zinil in kaj pozrl, zato je bil moj predlog kaksen parking, igrisce... - asfaltirano in prej precekirano, da res ni na obmocju, kamor seze strik, nicesar delikatnega na tleh.
Vse se da, ce dovolj vztrajamo Smiley.
Logiran

lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #10 : sreda, 18.10.2006 : 07:50:28 »

Danes imamo 'zmenek' z veterinarjem, pa ga bom vprašala, če smo že pripravljeni na industrijsko pripravljeno hrano. Nekako bi se bolje počutila, ker vem, da je takšna hrana vsaj malo bolj bogata kot pusto meso in riž. Bomo videli. Sem pa že poskusila z briketi - prejšnji teden sem vzela pet briketov, jih zdrobila in potresla po rižu (zdrobila zato, ker kuža ni do sedaj še nobenega briketa zgrizel - je tak požeruh, da jih samo posesa ven iz posodice). Sledila je huda driska, zato smo hitro brikete dali na stran. Glede cene hrane - me sploh ne zanima!  Smiley Pa ne zato, ker imam preveč denarja, ampak, ker si psiček zasluži najboljše.

Hvala za nasvete glede igranja zunaj. Mogoče sem do sedaj bila vedno preveč osredotočena na to, da ne bo kaj pojedel in so vsi izhodi bili mučni tako za mene kot tudi za njega. Danes bomo poskusili po tvojih navodilih. Parkirišče imam že nagledano, izbrati moram še pravo igračo in ni vrag, da mi ne bo uspelo dvigniti njegovega smrčka s tal!

Joj, vlila si mi veliko volje in upanja in zato tisočkrat hvala!

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #11 : sreda, 18.10.2006 : 09:18:02 »

Za brikete ne izbiraj "kakrsnekoli". Pri veterinarju dobi majhno vrecko Eukanuba Intestinal Veterinary diet in res poskusi pocasi.
Royal Caninova in Hillsova sta tudi po mnenju veterinarja prevec "splosni" dieti in nista specificni za huda bolezenska stanja na prebavnem traktu.
Logiran

lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #12 : sreda, 18.10.2006 : 10:47:03 »

Zabeleženo!

Mi smo do sedaj bili samo na Hillsovih - tistih nekaj dni, preden se je vse skupaj začelo, ampak očitno mu niso odgovarjali. Se bom danes posvetovala z veterinarjem o tem. Bom sporočila, kako napredujemo Smiley

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #13 : sreda, 18.10.2006 : 12:22:00 »

Zelim vama cim bolj ugodne rezultate preiskav in da bi ostalo samo razdrazeno crevesje, drugo pa ne bi bilo treba vec zdraviti. Smiley
Obenem te se opozarjam, da tudi zgornja hrana, ki se je pri nas izkazala za resiteljsko, ni vedno in pri vseh psih ter vseh tezavah uspesna. Vsak organizem na dolocene sestavine odreagira drugace. Preizkusi pocasi, ce tudi pri vas deluje.

Kot sem ze napisala, je bila Luna tik pred evtanazijsko obsodbo, ker nismo vedeli, kako naprej. Na tla nas je vrgla ze sama diagnoza in prognoza, da se lahko zgodi, da bo potrebna dosmrtna stroga dieta (reva pa je komaj dobro zazivela). Najbrz si nihce ne predstavlja nadpovprecno zivahnega bokserja jesti "nic", zraven pa najmanj po 10 ur na dan "nekaj poceti". Po zacetnem šoku se je nadaljevalo z vztrajnim vracanjem krvavega blata ob vsakem poskusu dati se "kaj zraven" ali ob pregrehah. Bruhala na sreco ni. Je bilo dovolj ze to, da se je "od nikoder" kar naenkrat vlila iz nje kri z malo blata.

No, pa se vse da Grin.
Bos videla, da bo tudi tvoj pesjan z vami vred prezivel vse tegobe. V vsakem trenutku pa moras imeti pred ocmi, kaj je zanj dobro in kaj ne. Pri vsaki napaki ali popuscanju si na zacetku. Mi smo se tja vrnili nekajkrat, preden smo se sprijaznili s tem, da skoraj "nic ne sme" in da tudi skoraj "nic ne bo smela" do konca zivljenja.
Recimo, strasno rada ima posusena usesa, pa smo imeli nekaj tezav, preden smo ugotovili, da "gre skozi" vsak tretji dan eno in ne vsak dan Cheesy kaksno, ceprav bi ona po dva ali vec na dan Tongue Smiley. Lahko pa se do onemoglosti ubada s surovimi govejimi kostmi Cheesy.
Logiran

lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #14 : četrtek, 19.10.2006 : 09:26:27 »

Joj, si predtavljam, kako hudo vam je moralo bit. Mi krvi nismo imeli, ampak mene že vsaka driska spravi v obup. Pridem domov, pa vidim, da je začel kakat na časopisu, potem pa grejo kapljice do njegove posteljice... Pa mi že solze pridejo na oči. Potem pa vidim tisti mali migajoči repek, pa pozabim na slabo voljo  Smiley

Včeraj je bil tako lep dan, da sem ga pograbila in šla na sonček preizkušat svoje sposobnosti animatorke. Ni šans. Mali je zunaj podivjal - v vsem vidi hrano. Mimogrede je pograbil kamen in ga pogoltnil še preden sem rekla NE! Danes ga bova s fantom odpeljala na neko ogromno parkirišče in če ne bo šlo drugače, se bomo podkupovali s koščki piščančka. Za hrano bi se celo Zdravljico naučil recitirat, tako da upam, da ga bo posodica s piščančkom uspela odvrnit od kamenčkov na tleh Smiley
V skrajnem primeru pa bomo kupli majcen nagobčnik pa se bomo lahko do onemoglosti podili po travnikih.

Veterinar pravi, da zaenkrat vztrajajmo pri kuhani hrani, povečal mu je samo dozo Vebac paste - torej 2 g na dan. Analize blata pa še ni, danes do dvanajstih pričakujem klic.

Še eno vprašanje - morda bo zvenelo neumno, ampak vprašat ni greh.  :)Kosti iz zbite živalske kože - mu lahko kaj škodujejo? Zvečer se tako rad uleže k nama in tisto gloda do onemoglosti in komaj včeraj sem se vprašala, če je sploh pametno, da to gloda?  Huh Močno upam, ker mu ne bi rada še tega veselja vzela...

Hvala še enkrat!

P.S. Včeraj smo osvojili ukaz 'prostor'! Sem tako ponosna, da je kar hudo!

 
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #15 : ponedeljek, 23.10.2006 : 18:04:22 »

Analiza blata je bila negativna na kokcidiozo, čez dva tedna sledi spet nova analiza. Malo sem bila šokirana, ko je vet rekel, da se to zna ponoviti. Sem upala, da smo se rešli tega...

Danes je blato prvič bilo malo kompaktnejše - še ne podobno tistemu pravemu, ampak ni bilo popolnoma tekoče. Jupi! Presrečni smo... Če se v dveh tednih stanje ne poslabša, gremo na industrijsko pripravljeno dietno hrano. Upam, da bo šlo!

Pozdrav vsem!

Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #16 : sreda, 25.10.2006 : 11:16:44 »

Kokcidioza ni navaden črevesen parazit, kot so gliste.
To je ena vrsta protozoja, praživali, ki se naseli na črevesnih resicah in jih tam veselo papa. Zaradi tega pride tudi do driske in krvi v blatu.
Bolj močna kot je okužba, večja je verjetnost, da bo imel tak pes celo svoje življenje probleme z drisko in takšen pes pač ne bo mogel vsega jesti.
Prenašalci Kokcidioze so ptiči in ta pražival je značilno prisotna prav v farmskih vzrejah psov.
Navadni preparati, ki so proti glistam ji ne pridejo do živega.
Pes pa se lahko ponovno okuži s svojimi iztrebki, zato je dobro iztrebke sproti pobirati.
LP, Gremlin
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #17 : sreda, 25.10.2006 : 14:02:22 »

Ja, je precej trdovratna zadeva to... Pa ne samo, da je treba pobirati iztrebke, brala sem celo, da navadna čistila tega ne uničijo in je potrebno razkuževanje.

No, včeraj je naredil en tako lep drekec, kot ga še nismo videli! Pa sem že cel dan imela nasmeh do ušes! Upam, da bo tako tudi ostalo... 

Lp,



Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #18 : sreda, 25.10.2006 : 14:08:45 »

Mislim, da je idealno razkužilo Domestos. Na embalaži piše, kako se ga dozira. Jaz ga uporabljam za čiščenje mačjega transporterja, WCja-začasno nameščam društvene mačke in nikoli ne veš, kaj je katera prinesla s sabo. In ker nočem ogrožati svojih muckov, se poslužujem razkuževanja. To "metodo" mi je predstavil gospod, ki je predsednik nekega DPMŽ in moram reči, da je kar učinkovita. 
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #19 : ponedeljek, 30.10.2006 : 21:33:02 »

Blato je že en teden popolnoma kompaktno, ampak kuža je vedno bolj suh... Kot da bi hiral. Ko hodi, je kar sključen, vidijo se mu rebra, kar naprej bi spal. Hrane poje veliko, ima zelo dober apetit, je dokaj zainteresiran za igro, vendar se v trenutku, ko se nehamo igrati, uleže in zaspi. Prilagam linke do slik...

Prej:
http://shrani.si/o.php?img08871047487.jpg

Potem:
http://shrani.si/o.php?img09341047485.jpg
http://shrani.si/o.php?img09481047476.jpg
Tukaj zaradi svetlobe zgleda še malo bolj grozno, ampak v vsakem primeru ni v redu...

Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #20 : nedelja, 19.11.2006 : 16:24:59 »

Končno si lahko oddahnemo. Jutri bo štiri tedne, odkar nima več driske. Dva tedna je že na hillsovih i/d briketih, v tem času se je malo poredil in popolnoma spremenil karakter. Ne išče več histerično hrane vsepovsod, na sprehodih ni več problemov... Verjetno je prej ravno zato tako divje pobiral vse s tal, ker je bil konstantno lačen in mu je v telesu primanjkovalo nekih stvari. Končno smo ga tudi lahko cepili.

En hvaležen hov hov od malega Thora!
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Kokcidioza
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines