mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:40:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Mami Brina in Trini, Tango, Švrk in Tofi
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mami Brina in Trini, Tango, Švrk in Tofi  (Prebrano 23514 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #15 : petek, 24.11.2006 : 10:58:53 »

Tudi mene ne zanima, kaj je bilo, vem le to, da je hudo, če si po 14 letih izgubila prejšnjega psa. Sicer pa pogled na ostala zvetišča in prepričana sem, da najdeš zase primerno kepico, kar pa je najpomembneje, kepica ali kepa bo našla novega, ljubečega lastnika.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #16 : petek, 24.11.2006 : 11:21:39 »

Iz druge strani telefona ni prišlo nobene prijazne besede; če se človek že odloči da bo opravljal take stvari;

Smetka DELA z vsem srcem, dejstvo pa je, da mi na drugi strani včasih pozabimo, da ne more izpustiti vsega iz rok;

Potem pa se sploh več ne čudim; da imate toliko psov...napadajte me zdaj koliko hočte...

Nihče te ne bo napadal, ne vemo, kaj se je zgodilo in mene tudi ne briga. Smetka kužkom išče nov dom, ne rabi nam igrat psihologa, ne rabi se zaljubit v nas, da bi nam zaupala kakega, važno je, da dobijo kužki, muce dober dom. Bil je kratek stik, pričakovala si morda drugačen sprejem, ne veš, kako si "ujela" Smetko, konec koncev nimamo vsi vedno dobre dni in nasmejane obraze, ampak če ti je do kužka, mislim, da bi zadevo predihaš.

Moj nasvet - pojdi v Horjul pogledat kepico.
T.
Logiran
zmago
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #17 : petek, 24.11.2006 : 11:56:16 »

Benđi, tudi jaz ti svetujem, da se zapelješ do Horjula in se pogovoriš z Smetko na štiri oči in si ogledaš psičke v živo.
Verjamem, da ko takole kliče vsak dan  100 različnih ljudi, eni z dobrim namenom, eni zato, da dobijo čuvaje ....itd. lahko vsakemu popustijo živci.
Po telefonu se je tudi zelo težko dogovarjati. Ne bodi zamerčna. Odloči se in pojdi v Horjul pogledat. Če prideš v soboto ali nedeljo boš lahko še malo pomagala in boljše spoznala življenje in delo v Horjulu in verjemi, da boš potem videla vse drugače.
Če mogoče nimaš prevoza mi pošlji ZS pa te spotoma, ko grem iz Kranja poberem kje ob poti.
Logiran
Selene
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #18 : petek, 24.11.2006 : 12:41:49 »

Draga benđi!

Vsekakor je hudo po toliko letih se posloviti od pasjega prijatelja! Ker pa vsi svojim pesjanom privoščimo čim lepše življenje in mirno smrt, se je včasih treba odločiti za evtanazijo! To ti pišem zato, ker je tvoj pes po želji tvoje mame umrl v njenem naročju (s čimer v osnovi ni nič narobe) zaradi odpovedi srca, kar je mučna in lahko dolgotrajna smrt, namestno da bi ga peljali k veterinarju na evtanazijo, kjer bi se prav tako lahko poslovil v naročju samo da bi bilo to v miru in neboleče!

Smetka svojim varovancem želi samo najboljše, če je to mirna smrt po toliko letih namesto boleče, bo izbrala pač temu primernega novega skrbnika!

                                                      LP, Maša

 

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #19 : petek, 24.11.2006 : 12:47:11 »

benđi, vsem vsi ne morejo biti všeč. Jaz tu nisem zato, da bi delila prijazne besede - celo nasprotno, meni bi tu in tam prav prišla kakšna. Vprašala sem tisto, kar vprašam vedno - če ste že imeli psa in kaj se je z njim zgodilo. Ko je odgovor: umrl ali poginil je, me vedno zanima, zakaj. Od tebe sem dobila odgovor, kakršnega pač sem. Verjamem, da ste imeli vašega psa nadvse radi. Verjemi pa tudi ti meni, da za moje varovance ne želim doma, kjer bi po 13-ih letih poginili v naročju zaradi srčne odpovedi. Zaliva - in v končni fazi jim zalije pljuča. Ljudem se ne da pomagat, ker evtanazija ni legalna, verjemi pa (ker imam izkušnjo) da je smrt grozljiva. Najbrž ena najtežjih....seveda, na koncu pač zaspiš....kaj pa drugega. Nisva prišli skupaj še v dveh stvareh: prva je ta, da želim, da psa posvoji dejansko tisti, ki bo z njim živel in ne ti za starše. Ker tudi tisti, ki živi z njim, odgovarja zanj in za vse, kar podpiše v posvojitveni pogodbi. Druga stvar je ta (pa naj ne zamerijo vsi mogoči in nemogoči....), da je odveč pripeljat žival "tako daleč" na sterilizacijo in kastracijo in da "se bo to opravilo pri živinozdravniku". Mi je zelo žal, ampak izkušnje prinesejo tudi vedenje o - če drugem ne - narkozi itd. Sploh pri tako majhnih.
Tale tvoj post je pod pasom - ves, kar ga je. Nisem bila nesramna, nisem se pogovarjala s povzdignjenim glasom, nisem imela namena nikogar prizadet. Ko sva se poslovili, sem ti rekla, da mi napiši kaj na mail, da ostaneva na vezi...ker sem ob pogovoru s tabo pomislila, da si ena tistih, ki bi jim z veseljem dala žival, samo da bi bilo treba nekaj stvari doreči, morda spremeniti kak del kakšnega razmišljanja....skratka, da bi se dalo. Maila ni bilo, je bil pa tale post tule...krasno. Lepšega si človek res ne more želet kot majhne, luštkane, simpatične kepice, zaradi katerih se ljudem redno in vedno začne dogajat...
Še dobro, da je Beni star in ga boli taca. Da ga nihče ne povoha in da imam vsaj pri njemu lahko občutek, da sem prijazna in čuteča in da opravljam svoje delo s srcem.
Logiran

cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #20 : petek, 24.11.2006 : 13:06:27 »

Smetka se res trudi, da grejo vsi v take družine, kjer jim bo najboljše in se ne bodo nikoli vrnili kot brezdomčki, ter imeli na razpolago ogromno ljubezni! In prav je tako.
Ona dela s srcem, dušo in telesom za te živalce.
Kar pove, pove z razlogom in upravičeno. Po telefonu je pa res težko presodit situacijo in ljudi na drugi strani.
Upam benđi, da najdete kužka za vas, ter se bolje pogovorite z Smetko. Mogoče pa najdete skupno rešitev Wink

 Kiss za smetko k je najboljša Wink
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #21 : petek, 24.11.2006 : 13:12:26 »

Še dobro, da je Beni star in ga boli taca. Da ga nihče ne povoha in da imam vsaj pri njemu lahko občutek, da sem prijazna in čuteča in da opravljam svoje delo s srcem.

Smetka, verjemi, da večina od nas ve, kako topla, prijazna in čuteča si. Vsak dan znova se zahvalim, da si nam "našla" našo Smetuljčico, četudi je ta njen prijazen smrček na mojem licu že ob 4. uri, ker punco pač tišči lulat  Shocked (to, da ni hotla ven zvečer na zadnjo rundo, ker se ji ni dalo - kako zna ta bejba obrniti hrbet in te ignorirati - pač ni važno, a ne? je treba vstat pa it!)
Skratka, naša pesjanarska družina ve, kje je tvoje srce. In je hvaležna, da je tam. Zate en  Kiss
Tina
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #22 : petek, 24.11.2006 : 13:22:58 »

Jaz načeloma ne trzam na te zgodbe, ki jih kdo objavi na forumu, češ, da  Smetka ni dala psa, da je bila neprijazna, da zahteva nemogoče....
Ker preprosto že kar nekaj časa spremljam njeno delo, ker sem jo tudi sama že kdaj klicala zaradi kakšne neumnosti, pa ni bila nikoli nesramna, predvsem pa sem 100%, da mora obstajati res dober razlog, da odreagira tako, kot pač odreagira, saj je prioriteta tako to, da pes najde nov dom, kot tudi to, da najde tako dobrega ali boljšega, kot ga ima pri njej.
Izbira, komu zaupati žival, je pa navsezadnje njena.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : petek, 24.11.2006 : 14:21:22 »

Morda bi dodala le še nekaj...ni prvič, da se nekdo "sploh ne čudi, kako to, da imajo toliko psov...." Jaz se tudi ne. Za Nežo, Rokerja, Lili in Piko, Borisa in Darka, Benija, Bibo, Sori, Daltone, Tinko, Žaklino in Bineta in še koga NE KLIČE NIHČE. Kaj šele, da bi se komu zdelo vredno oglašat se zaradi njih na forum in tožiti, kako sem karkoli že...Vedno, kadar so pripombe, so zaradi majhnih psov, ki imajo po možnosti še daljšo dlako. Kaj vam pa je? Je majhen kuža kaj drugačen? Ne more imeti mladičev, sterilizacija in kastracija ni pomembna? Ga je treba manj vzgajati, hraniti s kakšno drugačno rečjo, drugače počesati in imeti drugačnega veterinarja? Je treba jokat, ali pa klet ko furman in vpit name, če kaj ne gre po planu? Je treba vpletat donacije in pomoč tistih, ki donirajo in pomagajo? Stisnilo me je že samo, ko sem jih zagledala....ker se pač vedno in brez izjeme usuje vse mogoče pri oddajanju takšnih živali name. Zakaj že?
Logiran

ajka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


WWW
« Odgovor #24 : petek, 24.11.2006 : 20:15:44 »

Benđi naj ti povem našo izkušnjo: s psičko od staršev je bilo ravno tako. Pri 12 letih ji je začelo zalivati pljuča in kljub vsem tabletam jo je bilo prav mučno gledati kako psička pokašljuje. Verjamem, da je težko, ko se je treba odločiti kako in kaj takrat. Kajti po tolikem času ne morem govoriti o živali ampak o družinskem članu in ne glede kako je to težko se je treba odločiti vedno v dobro živali in takrat ne moremo  gledati nase in biti sebični. Verjemi, da je meni evtanazija bila in je še vedno zadnja možnost na svetu ampak, če je to edina rešitev za končanje trpljenja živali potem jo 100% podpiram.
Nihče te ne obsoja ampak takšni komentarji in zaključki po enem telefonskem pogovoru oprosti se mi zdijo zelo primitivni. Iz tega je razvidno da ne poznaš Smetke in njene predanosti do živali in njenega dela. Priporočam ti kot so omenili že drugi na forumu, da oddideš enkrat do Horjula in s prve roke spoznaš s čim se Smetka vsak dan sooča. Jaz mislim, da jo boš nato bolje razumela in, da te bo tudi ta jeza minila. Konec koncev pa smo tukaj ljubitelji živali, ki želimo in pomagamo živalcam kolikor je to v naši moči. Toliko v razmislek...
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #25 : petek, 24.11.2006 : 21:46:29 »

Predlagam Benđi in njej podobnim, če se še kakšen takšen pojavi na tem forumu, da žalijo koga drugega, naprimer tiste zaradi katerih so zavetišča tako polna, ne pa Smetko, ki je in še bo naredila dobrega in koristnega za uboge zavrženčke in izgubljenčke mnogo, mnogo več, kot kdorkoli drug.
In takšnim, ki so tako nepremišljeni kot Benđi jaz ne bi zaupala psa.  Če se vedno odzoveš tako napadalno in užaljeno, kadar ni čisto po tvojem je še slabše.
Kakšna ironija, eni zavržejo Brino, Trini, Švrka, Tango in Tofi, drugi pa se skoraj stepemo zanje!
Ja ni kaj, zares so srčki, prav tako pa so srčkani in željni novega doma ostali malo večji in še večji kosmatinčki.  Smiley
l.p.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #26 : sobota, 25.11.2006 : 09:25:49 »

ejjejej, točno sem vedela, da se bo zopet oglasil nekdo, ki bo zeloooo užaljen in poskušal očrniti Polono. Angry

ja, Polona bi morala biti, do vseh, ki pokličejo za kateregakoli psa zelo prijazna in se jim klanjati do tal in bog ne daj, da bi spraševala o njihovem načinu življenja in odnosa, do živali, lepo prosim, kje za vraga ima pravico izbirati med potencialnimi posvojitelji, saj so oni najbolši, ker so se odločili posvojiti psa in s tem rešiti eno ubogo živalco in kako se jim dovoli soliti pamet, saj jih niti ne pozna, ja in ravno v tem je težava, ker Polona preko telefona res ne more spoznati ljudi in jim kar na hitro obljubiti mladička ali pa kateregakoli psa. Tistemu, ki žival res nekaj pomeni , se ne bo težko  dogovoriti za ogled, se odpeljati do Horjula in se iz oči v oči dogovoriti z Polono in ji omogočiti, da jih dobro spozna in se po njeni presoji odloči ali jim bo zaupala psa.
Pa ,kaj je tukaj tako težkega za razumet, to so njeni varovanci, za katere želi le najbolje.

Mimogrede, tudi jaz ne bi kar na slepo nekomu obljubila psa, ki me pokliče in cvili v telefon, od vshičenosti nad mladičkom, ne potrudi se pa niti toliko, da bi ga prej videl v živo, vsi mladički so prelepe kepice, ki pa zelo hitro prerastejo v odrasle pse in z njihovo rastjo včasih tudi ta pretirana zagledanost v mladiča počasi pada in kar, naenkrat postane odvečna žival, ja žal preveč je takšnih zgodb in zato treba biti pri odaji mladičkov še veliko bolj previden in Polona to je in ima popolnoma prav, da ne da psa prvemu, ki pride mimo.

Pa saj v končni fazi posvojimo psa zaradi nas samih in če nekoga moti že tistih par vprašanj, ki mu jih postavi, pa res ni vreden, da mu zaupa HORJULSKEGA psa.

LepDan
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #27 : sobota, 25.11.2006 : 15:43:48 »

Točno tako. In pika.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #28 : sobota, 25.11.2006 : 23:03:50 »

Zaenkrat vsi zdravi:


http://www.moj-album.com/slike/1601452/AM4STIvNk4zYowmB.jpg
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #29 : nedelja, 26.11.2006 : 10:35:49 »

Trini ima zagotovljen nov dom, išče ga še Švrk in (morda) Tofi. Lp vsem.
Logiran

Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Mami Brina in Trini, Tango, Švrk in Tofi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines