mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:40:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Leptospiroza v Ljubljani
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leptospiroza v Ljubljani  (Prebrano 18033 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« : ponedeljek, 19.01.2004 : 20:24:30 »

zivjo,

okoli novega leta je pes, ki ga kar dobro poznam, ker ga obcasno srecujem tudi s svojim, cez noc postal "cuden"... lastniki so takoj odreagirali in obiskali prakticno vse veterninarje v ljubljani, psa so pobrili, slikali srce, opravili vrsto ultrazvokov, krvnih in ne vem kakih testov se... in niso nic ugotovili...
lastniki pa so vztrajali, da želijo vedeti, kaj je s psom in kako nj se do njega obnašajo, oni ga le poznajo in so vedeli, da je nekaj narobe... in potem - katastrofa!!... v petek so dali psa na kliniki v karanteno, sum na leptospirozo!!! Shocked ...ampak pes je bil vsako leto redno cepljen proti leptospirozi in vsemu ostalemu Huh...
...in ravno sem zvedela, da so danes sum potrdili...

kuža sicer lepo okreva, vse bo k sreči ok, dobiva zelo močna zdravila, ampak vseeno me zanima, kaj o vsem skupaj menite vi... ma kdo kake podobne izkušnje?...
kako je mogoče, da je redno cepljen pes dobil leptospirozo?... in to v Ljubljani?!... aja, stvar se prenaša z urinom - samo vohanje je dovolj... in prenaša se tudi na ljudi, za otroke zna biti celo nevarna...

...hkrati pa bi rada opozorila tudi vse, ki ste v zadnjem času hodili okoli veterinarjev, da je bil tam pes z leptospirozo, če slučajno še kak kuža postane "čuden", da ne boste šli tudi vi skozi celo kalvarijo in stroške, ki jih je moral prestati tale naš pasji prijatelj...

pa še nekaj... jaz s svojim psom v tem času obolelega pesjana sicer nisem neposredno srečala, sta se pa gibala po istem terenu, srečevala iste pse in ljudi... a naj dam svojega za vsak slučaj testirat, kljub temu, da je cepljen?

torej, kaj menite?
Logiran
kristi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 154


« Odgovor #1 : četrtek, 22.01.2004 : 15:03:39 »

kako je mogoče, da je redno cepljen pes dobil leptospirozo?...

 Huh Huh Huh

A je to sploh mogoce? Pa saj ne morem verjeti. A si prepricana, da je pes bil cepljen proti omenjeni bolezni???

A to pomeni, da lahko pes dobi katero koli bolezen proti kateri je bil cepljen??? A bo potemtakem kmalu kaksen pes bil diagnosticiran s steklino, kljub temu, da je bil cepljen???

NE MOREM VERJETI. Shocked Shocked Shocked

A ima se kdo podobno izkusnjo? Me je prav strah sedaj...

Lp, Kristina
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #2 : četrtek, 22.01.2004 : 21:07:17 »

Hojdi!
Citat
kako je mogoče, da je redno cepljen pes dobil leptospirozo?
Zelo možno.  Poleti sva s prijateljem potovala na Švedsko, na razstavo. Tam za vstop državo potrebuješ pozitiven test na odpornost na steklino. Test moraš opraviti mesec dni po cepljenu.

Torej, situacija je bila sledeča: peso je bil cepljen, pri veterinarju, bil je zdrav in čist zajedalce - skratka vse OK! Pa vendar so testi ven prišli negativni! Tako, da smo morali celo zadevo ponoviti!
Izgleda je bilo nekaj narobe s cepivom. Pojava ni znal razložiti niti veterinar... govoril je nekaj o naraščajočem številu takih primerov, vendar nič definitivnega.
To je bilo sicer cepljenje proti stekllini, vendar je načeloma isto kot za kužne bolezni.

Nobeden od nas ne dela testov po cepljenjih in vsi slepo verjamemo, da so naši psi zaščiteni (saj smo jih vendar cepili). Vendar se bojim, da ni tako. Tudi moj najsterejši kuža je zbolel za influenco, samo 5 mesecev  po cepljenju.

Nažalost so te testi zelo dragi in bi si jih le redki lastniki lahko privoščili - vse skupaj pride okoli 5x toliko kot samo cepljenje.
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #3 : četrtek, 22.01.2004 : 22:06:12 »

zivjo,

...in to v Ljubljani?!... aja, stvar se prenaša z urinom - samo vohanje je dovolj... in prenaša se tudi na ljudi, za otroke zna biti celo nevarna...

torej, kaj menite?

Celo zelo nevarna  !
Kot zanimivost bom "malo-prepisal" iz medicinskih učbenikov o tej spiroheti .
Leptospiroza je zoonoza , s  to spiroheto so okužene številne vrste divjih (lisice, glodalci) in domačih živali (psi, mačke, mali glodalci) . Največ se prenaša z okuženim sečem, pri odraslem človeku okužba pogosto poteka subklinično in neznačilno, zato domnevajo, da je veliko bolj pogosta, kakor navadno mislimo! Pri nas je endemična v Pomurju. Najpogostješi povzročitelj so različne serološke skupine in serovari aerobne spirohete Leptospira interrogans . Ta patogena bakterija dejansko vsebuje 23 različnih seroloških skupin z 210 serovari . Ločino jih samo z analizo DNK.
Trenutno ločimo 8 vrst humanopatogenih leptospir :
- 1) L. interrogans sensu stricto s serovari : australis, bratislava, icterohaemorrhagiae, pomona
-2) L. borgpetersenii s serovari : balcanica, seroje, hardjo, tarassovi idr.
-3) L. kirschneri s serovarom grippothyphosa
-4) L. indai
-5) L. meyeri
-6) L. noguchii
-7) L. santarosai
-8) L. weilii
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
So po Gramu negativne bakterije z 2 bičkoma, kljub temu jih zdravijo največ s penicilini in tetraciklini .
Ko taka bakterija vdre v telo gostitelja preko sluznice, ostanejo nekaj dni v krvnem obtoku, nato se naselijo v različnih organih. Najpogosteje povzročajo difuzno okvaro ožilja , ker leptospire izločajo endotoksin hemolizin (in številne druge). To povzroča lokalne notranje krvavitve ; če so krvavitve v vitalnih organih, pride lahko celo do smrti okuženega osebka. Pride pa lahko tudo do hudih okvar jeter in ledvic ! Posebej pri otrocih ... ledvična odpoved je najpogostejši vzrok smrti pri leptospirozi .  sram
Bolezen poteka dvofazno : v prvi fazi poteka akutno vročinsko stanje z mrzlico, glavoboli, bolečinami v mišicah in bruhanjem (pogosto zamenjamo za gripo) . V tej fazo so bakterije še v krvi in likvorju. V drugi fazi jih specifična bolnikova protitelesa lgM preženejo iz krvi v organe , pride do krvavitev, ledvične odpovedi, zlatenice, prizadetostživčevja idr..  Bolnik lahko tvori imunost na določen serovar, vendar so še vedno možne ponovne okužbe z drugimi serovari !!!!
Zato zaščita ni popolna, če cepivo ne vsebuje vseh serovarov ? Ali jih  Huh
Zasledil sem, da so od domačih živali posebej nevarne mačke in hrčki ter ostali mali glodalci, ki običajno niso cepljeni. Najpogosteje pa v "naravi" pridejo v stik z okuženim sečem ravno naši psi .
P.s. V Murski Soboti povzroča epidemijo najpogosteje serovar grippotyphosa  Undecided

Vir podatkov : Eva Ružić - Sabljić : LEPTOSPIRE , Ljubljana,  Medicinski razgledi, 2002
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #4 : petek, 23.01.2004 : 08:52:56 »

Ker pričakujem mladičke, sem se seveda takoj pozanimala kaj se dogaja in zakaj je pes, ki je bil cepljen zbolel.

Dobila sem zelo grdo informacijo Shocked.
Lahko, da je bil pes res cepljen, a nekateri veterinarji šparajo pri cepivu Shocked in ne naročijo 5 valentnega, kjer je notri tudi leptospiroza, ampak prišparajo 400 SIT Shocked in kupijo takega, kjer je notri ni. Seveda naredijo črtico v knjižici čez vse. Seveda, ga mi plačamo tako kot da bi bilo res 5 valentno  Cool.
Torej predlog za vse:
Poglejte v rumeno knjižico. Če imate na nalepki L potem je cepljen, če pa ga nimate, pa povprašajte svojega veterinarja, kje ta L je in zakaj ste plačali polno ceno, če pes ni bil cepljen. In seveda zahtevajte cepljenj na njhove stroške  Angry
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #5 : petek, 23.01.2004 : 09:12:43 »

Mene so opozorili na leptospirozo na kliniki. Lahko jo cepis skupaj z ostalimi kuznimi boleznimi ali posebej, ker cepivo proti tej bolezni drzi komaj eno leto, medtem ko proti ostalim dve ali vec let. Seveda vseeno priporocajo cepljenje vsako leto.

Citat
Nobeden od nas ne dela testov po cepljenjih in vsi slepo verjamemo, da so naši psi zaščiteni (saj smo jih vendar cepili). Vendar se bojim, da ni tako. Tudi moj najsterejši kuža je zbolel za influenco, samo 5 mesecev  po cepljenju.

Nažalost so te testi zelo dragi in bi si jih le redki lastniki lahko privoščili - vse skupaj pride okoli 5x toliko kot samo cepljenje.

Na isti kliniki mi je veterinarka povedala, da so hoteli narediti raziskavo koliko psov cepljenih proti steklini je dejansko zascitenih. Zadeva je bila zelo preprosta, vsakega lastnika psa, ki je prisel na kliniko so prosili za vzorec krvi, test bi bil zastonj, rezultate bi dobili tudi "pacienti". Od vseh vprasanih ni niti eden privolil v odvzem krvi.  Huh Najprej sem pomislila na to, da so se bali, da bodo morda morali cepiti se enkrat, ce bi se dokazalo, da kuza ni zasciten! Ampak, a ni ravno v tem fora? Da ti nekdo dokaze, da lahko tvoj pes vseeno zboli oz. da je tvoj pes ze po enem cepljenju zasciten nekaj let? Ce bi se zadeva malo bolj raziskala bi morda cez nekaj let prisli do tega, da bi bilo cepljenje proti steklini se vedno zakonsko doloceno, vendar bi lastnik imel moznost, da naredi test in na podlagi tega testa bi se potem odlocil kdaj cepiti! Seveda s pomocjo veterinarja. Ne pa, da ne glede na stanje psa cepimo enkrat letno! lp
Logiran

bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #6 : petek, 23.01.2004 : 10:38:10 »

Od vseh vprasanih ni niti eden privolil v odvzem krvi.  Huh Najprej sem pomislila na to, da so se bali, da bodo morda morali cepiti se enkrat, ce bi se dokazalo, da kuza ni zasciten! Ampak, a ni ravno v tem fora?

To je pa res čudno. Jaz bi pa takoj privolila, da psu vzamejo kri. Bi se vsaj videlo ali je cepivo učinkovito ali ne.

Mogoče so pa naredil napako in bi to morali narest na gorenjskem Grin Saj veš, da gorenjci vse naredijo (-mo) samo če je zastonj Wink Grin Grin (pa da se ne bo kdo preveč razburjal-sem tudi sama gorenjka  Grin

Sem šla pa gledat v knjižico o cepljenju in oba psa imata nalepko v knjižici (tam kjer piše, proti čemu je pes cepljen) na kati piše Leptospira Bacterin. Tako da upam, da sta oba zaščitena!

LP Jana
Logiran
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #7 : petek, 23.01.2004 : 11:41:03 »

hej,

bina ob tem, kar si napisala
Citat
Sem šla pa gledat v knjižico o cepljenju in oba psa imata nalepko v knjižici (tam kjer piše, proti čemu je pes cepljen) na kati piše Leptospira Bacterin. Tako da upam, da sta oba zaščitena!
... ti res, glede na dogodke, ostane samo upanje...
oboleli kuza je ze kar srednjih let, vsako leto cepljen, tudi proti leptospirozi, pa poglej kaj se je zgodilo Shocked...
menda je veliko odvisno tudi od odpornosti psa...

sicer pa sem uspela pridobiti mnenje dveh veterinarjev, ki ju zelo cenim, oba pa menita, da mi ni potrebno panike zganjat in se mojga psa voziti na teste, ceprav je bil v posrednem stiku z obolelim kuzkom... mozno je namrec, da bi bili testi pozitivni prav zato, ker je pes cepljen, dejansko pa sploh ne bi zbolel... ga pa vseeno opazujem...

ampak zaenkrat vse ok...

sicer pa vidim, da ste oborozeni z buklami Wink
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #8 : petek, 23.01.2004 : 11:47:02 »


Sem šla pa gledat v knjižico o cepljenju in oba psa imata nalepko v knjižici (tam kjer piše, proti čemu je pes cepljen) na kati piše Leptospira Bacterin. Tako da upam, da sta oba zaščitena!

LP Jana

Na nalepki, ne v knjižici mora biti L. Če se prav spomnim, knjižico imam doma, je najprej v spodnjem levem kotu velika črka L, potem pa v desnem ene številke.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #9 : petek, 23.01.2004 : 12:03:41 »

Simi, saj ta nalepka je pa v knjižici. V knjižici je seznam, proti čemu je vse pes cepljen. In včasih so ta seznam samo prečrtali, sedaj pa veterinar nalima v knjižico nalepko s stekleničke od cepiva. In ko je pes cepljen, dobi v knjižico dve nalepki. Na eni piše: Canine Coronavirus Vaccine, na drugi pa so naštete 3 bolezni.  

Lp Jana
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #10 : petek, 23.01.2004 : 12:10:21 »

Ja, mogoče sem nerazumljivo napisala.
Prečrtano imaš kaj je cepljen, zraven pa še nalepkice. No in eni izmed nalepkic je tudi L.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #11 : petek, 23.01.2004 : 12:49:53 »

Ja, Simi, imaš prav. Sedaj se pa razumeva  Wink Grin

lp jana
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #12 : sobota, 24.01.2004 : 09:23:38 »

Na eni od veterinarskih klinik so meni ob letošnjem cepljenju svetovali cepljenje kužka na dve leti (nova dognanja)  RAZEN za Leptospirozo, kajti cepivo naj bi držalo samo 10 mesecev in ne eno leto kot nekateri navajajo.
Če je kdo veterinarske stroke naj to potrdi ali ovrže.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #13 : sobota, 24.01.2004 : 09:59:34 »

Oj, smrcek, nisem iz veterinarske stroke, pa vseeno.... Ocitno hodiva na isto kliniko, ker so tudi meni tako svetovali. Samo, da sem jaz razumela, da proti lepto drzi eno leto. Opozorili so me tudi, da se splaca cepit proti lepto vsako leto, le v primeru, da je v nasem koncu precej misi ali podgan (pes se lahko okuzi z njigovimi iztrebki). Mi bomo se malo premislili kaj in kako bo s cepljenji v prihodnje.
Drugace pa po svetu ze dalj casa opozarjajo na skodljivost prekomernega cepljenja in tudi na mojpes.comu je ze potekala debata o tem. Tam je tud navedenih nekaj linkov, ce si kdo zeli zadevo bolj spoznati. Bom poiskala link! lp
Logiran

sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #14 : sobota, 24.01.2004 : 15:44:44 »


Včeraj sem izvedela, da sva imeli s Tax očitno "srečo", saj sva bili na isti kliniki kjer je bil tudi ta kuža le nekaj ur pred njim. Pač dežurna klinika na 1. januar...  Lips Sealed Shocked

No ja vsekakor upam, da se bo dotični kuža čimprej pobral, menda mu gre že na bolje, čeprav verjamem, da biti v karanteni prav nič ne spodbuja hitro okrevanje  Sad




Logiran
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #15 : sobota, 24.01.2004 : 17:13:23 »

ja, menda je res boljsi... ceprav, mene rahlo skrbi, da so psa kar domov poslali v karanteno, glede na to, da pri hiši živi tudi kar nekaj drugih živali Huh Sad

še bolj zaskrbljujoče pa se mi zdi, da so domov poslali psa, za katerega sploh niso prepričani kaj mu je, obstaja pa sum na tako hudo bolezen kot je leptospiroza...
...naj pojasnim... ko so psa sprejeli v bolnico, so potrdili leptospirozo, ko so ga spustili, pa je spet "samo" obstajal sum nanjo in spet delajo dodatne teste Huh

...in ker jaz ne morem mimo stroškov, sem se pozanimala, koliko je stalo to, da so ugotovili, da ne vedo prav, kaj mu je... od 1. januarja do danes, skupaj s pregledi pri dežurnem, 300 tisočakov!!!... no comment Lips Sealed Lips Sealed
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #16 : sobota, 24.01.2004 : 17:25:05 »

Citat
...in ker jaz ne morem mimo stroškov, sem se pozanimala, koliko je stalo to, da so ugotovili, da ne vedo prav, kaj mu je... od 1. januarja do danes, skupaj s pregledi pri dežurnem, 300 tisočakov!!!... no comment

To prav klice po drugem mnenju!  Sad Upam, da bo s kuzkom vse v redu in da se ne bo okuzil se kdo drug (seveda ce sploh ima lepto). Drzimo pesti! lp
Logiran

kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #17 : sobota, 24.01.2004 : 18:46:17 »

...to so sesteti racuni razlicnih veterinarjev po ljubljani Undecided, torej tudi razlicnih mnenj...

...sicer pa mislim, da se tudi lastnica ne namerava s tem ukvarjat, ker ji je glavno, da je s kuzkom vse ok...

...ce ne druga, pa je lahko zgodba poucna tudi za vse, ki se za nakup psa sele odlocajo... kuza ni samo lepo, sprehodi, crkljanje, druzenje... stroski so lahko prav unicujoci... ma pa ta pesjan sreco, mislim, da je pri nas veliko ljudi, ki se bi morali ze zdavnaj odlociti za evtanazijo, ker enostavno ne bi zmogli Cry...
Logiran
Franka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 187


« Odgovor #18 : nedelja, 04.09.2005 : 10:44:24 »

Hmm... Sedaj pa ne vem če čisto točno razumem. Proti steklini se cepi vsako leto (itak), proti kugi vsaki 2 leti... Kam pa potem ta leptospiroza spada? Ali je to isto kot kuga??  sram
Moj je bil proti temu cepljen leta 2001 (mladiček), potem l 2004. Letos pa ni bil, ker so nam svetovali cepljenje na 2 leti.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #19 : nedelja, 04.09.2005 : 11:27:17 »

Proti steklini se cepi vsako leto, narekuje zakon. Ostalo pa po zelji lastnika.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #20 : nedelja, 04.09.2005 : 14:14:17 »

1: cepivo proti leptospirozi drži samo 6 mesecev
2: leptospiroza je v okolici Ljubljane stalno prisotna ( dolga leta recimo v okolici Brnika)
3: psi so za leptospirozo dokaj odporni, okužijo se najpogosteje z urinom podgan (pijejo npr vodo, v kateri so se kopale podgane), zbolijo v glavnem psi, ki jim zaradi raznih vzrokov pade odpornost, konji in krave so bolj dojemljivi za bolezen
4: bolezen se začne z neznačilnimi znaki, pri ljudeh so podobni gripi, pri psih visoka vročina in neješčnost, potrtost... v tej fazi (cca 5 dni) se bolezen brez vsakega problema pozdravi z navadnim penicilinom
5: kasneje bolezen postane težko ozdravljiva, imeli smo psico s septično hemolitično obliko, ki pa se je pozdravila in ni imela posledic, je pa šlo za enega mišjega
6: bolezen je sicer nalezljiva, prenos iz psa na človeka je možen, ampak prej izjema kot pravilo. z nekaj malega previdnosti možno imeti bolnega psa doma, ne da bi ogrožali druge ljudi in živali. Ne prenaša se kar po zraku. Sploh pa, če veš, da je možnost okužbe z leptospiro ob prvi vročini vzameš penicilin pa je.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #21 : nedelja, 11.03.2007 : 16:55:43 »

hello.

Kje more bit L na nalepki na rumenem kartonu? Evo imam odprtega (3 strani), kuža je star 6,5 mesecov...(mešanec) in da preberemo:

CEPLJENJA PROTI STEKLINI:                                         OSTALA CEPLJENJA:
20.12.2006-Defensor 3                                                 Canine Distemper Adenovirus Type 2
                                                                                      Parainfluenza-Parvovirus Vaccine
                                                                                      Modified Live Virus   (nalepka 1)
                                                                                      Canine Coronavirus Vaccine
                                                                                      Killed Virus
                                                                                      Leptospira Bacterine

                                                                                      in 1× ponovitev obojega

Torej je to ok? Cepljenja proti ostalim boleznim sta 2 ker je mešanec in je vet reko da da 3 samo čistokrvnim psom
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #22 : nedelja, 11.03.2007 : 18:11:42 »

Je ok.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #23 : ponedeljek, 12.03.2007 : 15:04:55 »

Thanks Nanook!

Zakaj pa ne dajo tudi mešančkom 3 cepljenja proti ostalim boleznim? Ali je tista injekcija le za dedne bolezni
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #24 : ponedeljek, 12.03.2007 : 15:48:54 »

To, da se 3x cepi samo cistokrvne pse, slisim prvic. Tista tatretja injekcija ni proti dednim boleznim.

V bistvu imas vec razlicnih protokolov cepljenj, se pravi da razlicni veterinarji zagovarjajo razlicne programe cepljenj: kdaj, proti cemu in kolikokrat. Eni cepijo prvic pri sestih, drugic pri osmih in tretjic pri 12-14 tednih. Eni cepijo pri osmih in pri 12-14tednih, spet drugi cepijo sele po 16. tednu starosti itd. Nima pa to nobene veze s cistokrvnostjo.

Kdaj je bil pa tvoj kuza drugic cepljen proti ostalim boleznim?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Tafi
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #25 : ponedeljek, 12.03.2007 : 16:04:25 »

Moja mešanka je bila prvič cepljena, ko je bila stara 10, 11 tednov, drugič pa čez en mesec. In glede na to, da je bila prvič tako pozno cepljena, je veterinarka rekla, da ni potrebno, da jo še tretjič cepimo.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #26 : torek, 13.03.2007 : 14:03:15 »

hmm. Nanook to me je pa kar začudilo Shocked

evo dobil sem ga 2.11.2006 (skoten 29.8.2006), prvo cepljenje proti ostalim boleznim je bilo 9.11.2006, kasneje pa 30.11.2006 tudi proti boleznim to je to!

Edino za steklino je bil cepljen 20.12.2006 to pa nima veze z ostalimi cepljenji


Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #27 : četrtek, 25.10.2012 : 08:14:46 »

Bom uporabila kar tole temo, da prilepim povezavo, ker zna biti še za koga poučna ...

Nevarnost leptospiroze
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Leptospiroza v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines