mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:58:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Petarde so prepovedane!
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 36   Dol
Natisni
Avtor Tema: Petarde so prepovedane!  (Prebrano 128614 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
MAD_DOG
gost
« Odgovor #15 : sobota, 28.12.2002 : 18:41:43 »

Ja, jaz tudi to upam! Danes sem šel na sprehod čez mesto. In so spustili baterijo raket da je pokalo in švigalo in se bliskalo. Blizu pa je bil nek pes, privezan na verigo in v pesjaku ki je tako cvilil, tako obupano lajal. Res, živa groza. Aha, novofundlandec je bil  Angry
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #16 : sobota, 28.12.2002 : 19:03:06 »

Jaz tudi sovražim petarde!  Angry Na srečo moja psička poke zaenkrat kar dobro prenaša in nima slabih izkušenj s tem. Poznam pa psičko, ki se petard in ostalega pokanja grozno boji in se ob vsaki približajoči se nevihti skrije v stranišče. Naša mačka se tudi grozno boji petard in v teh dneh preplašeno tava po hiši in se skrajno čudno obnaša.  :-/ Res so uboge živalce v decembru... sram
Logiran
Cat
gost
« Odgovor #17 : sobota, 28.12.2002 : 20:57:29 »

MAD_DOG,
vrni se na svoj prvi post v tej temi in nato na drugega. Razlika v vsebini je ocitna in ne mores se jeziti nad "napacnim" odzivom forumovcev. Skorajda prepricana sem, da ce bi ti bral in odgovarjal na post podoben tvojemu, bi ravno tako dobil cisto drugacen vtis  o nastalem problemu, kot pa je ta v resnici bil. Zal v tvojem prvem postu prvo in drugo vprasanje z nadaljevanjem posta izgubita tezo in zato si dobil odziv kakrsnega si dobil.
Jaz pokajoc del praznika prezivim pred televizijo(ki jo dam na "mute"), sedec na tleh in objemajoc psa in z radijem navitim do konca-ponavadi s kaksno tezko muziko, ki petarde cisto preglasi in moram reci, da kr pali, samo radijo mora biti pa res na glas-no imam vsaj to sreco, da so piro. poki edini hrup, ki se ga pes boji tako, da lahko drug hrup obrnem sebi in psu v prid.
MAD_DOG, upam in zelim ti, da bosta oba prezivela novo leto s karseda malo problemi. Z novim letom pa poizkusi zaceti psa po malem navajati na leto '04-verjemi, da se splaca.
Veliko srece in LP
Logiran
reno
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 69


« Odgovor #18 : sobota, 28.12.2002 : 23:44:16 »

Mad_dog,prav oddahnil sem si,ko si napisal,da ne boš več dajal izjav.Povem ti,da poznam več slabih ljudi kot psov in pri tem ne delam razlike.V šoli malo bolj poslušaj lekcije pri slovenščini in nam čez leta spet zastavi vprašanje,ampak takega,da te bodo razumeli.
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #19 : nedelja, 29.12.2002 : 03:08:08 »

Maddog
potrpi, vztrajaj, ostani, beri, sprašuj. Nasvetov so ti dali že drugi dovolj.
Drugo leto bo že boljše.
In poizkusi najti čas, da se napotiš v pasjo šolo.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #20 : nedelja, 29.12.2002 : 10:25:56 »

Citat

Pa še ugriznil me je! RRRR!!

In v temi HELP!
Citat

Če te pes za res ugrizne, je najbolje, da ga daš usmrtit. Ker tak pes bo, ko bo star, najverjetneje do gospodarja agresiven.

Upam, da je bila ena od zgornjih izjav tudi nepremišljena  Huh, tako kot tvoj prvi post, kajti v nasprotnem primeru ti je tvoj nick pisan na kožo.   Angry Angry



Citat

KAJ DA BI PO VAŠE ŠE MORAL NAREDITI? GA PUSTITI V POSTELJO, DA BI BOGI KUŽA Z MANO SPAL? TAKO KOT JE MOJ PES LJUBLJEN IN NEGOVAN IN TOLIKO LJUBEZNI KOT MU NUDIMO NIMA NOBEN PES V KRŠKI OBČINI! MORAMO PA VEDETI, DA PES NI ENAK ČLOVEKU. IMA VSO POTREBNO NEGO, NI NAM PA ENAK. IN ČE NA PSE VI GLEDATE ENAKO KOT NA OTROKE, STARŠE, POTEM JE TO FANATIZEM. NE MOREM VAM POMAGATI, ČE STE PASJI FANATIKI! MI JE ZELO ŽAL! Pa imejte kužke pri sebi in jih cartajte in se obnašajte do njih kot do svojih otrok.

No, noben od mojih psov nikoli ni spal z mano v postelji   Tongue:P
Kaj da bi po moje moral narediti? Najprej bi se moral zavesti, da imaš beaucerona. Beauceron + močni zvoki = Huh
Ne veš? Vprašaj vzreditelja, sicer pa bi ga moral že, ko si psa kupoval. In ker praviš, da ga imaš rad upam, da se boš s tem problemom resnično začel ukvarjati takoj zdaj in bo pes pripravljen na novo leto 2004.

Lp, Yo
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #21 : nedelja, 29.12.2002 : 11:22:57 »

Vidim, da so ti že vsi odgovorili, eni tako drugi drugače...
Pa, da se postavim malo na tvojo stran. Če se prav spomnim si nekoč (preden si imel ta nick) napisal, da je pes očetov in ne tvoj in da njega uboga, tebe pa grize, napada, podi s klopi... In mislim, da je ravno to problem. Bolje bi bilo, da ga prevzgaja tvoj oče in ne ti, saj te ne jemlje resno. Sicer si pa že nekje spraševal kako pripraviti psa do tega, da te bo spoštoval in ubogal. Dobil si tudi nekaj nasvetov, če ne, pa vprašaj še enkrat. Torej se vidva s psom najprej naučita živeti drug z drugim, oče pa naj ga navadi na poke.

Kaj vse smo mi počeli, da bi navadili Kajo na petarde?

Čeprav je bila že od začetka navajena ropota in hrupa, smo še enkrat ponovili celotno proceduro loputanja vrat (vhodnih, od dvigala, od omaric - vsaka zaropotajo drugače), metanja posod po tleh, tudi pločevink in steklenic, potem glasne glasbe... Ko je po dveh mesecih trdno spala ob ropotanju sesalca in komadu Born to be wild (do konca) Grin sem poskusila še s petardami. Najprej sem kupila tiste male, ki samo presketajo, potem pasje bombice in na koncu mega (rdeče). Začela sem z najmanjšimi in to tako, da so jih prijatelji metali na drugem koncu hriba, jaz pa sem se medtem s psico igrala. Ne vem več kako dolgo je trajalo, da se jih je popolnoma navadila. Pa tudi ravno poceni ni bilo  :-/! Vem pa, da sem začela januarja, takoj po praznikih in da sem poleti že lahko Kajo brez povodca peljala mimo otrok, ker je že pozabila, da ravno takšni mečejo petarde. Do novega leta je bila že popolnoma sproščena  in se tudi ozrla ni več, če je počilo. Nikoli pa nisem vrgla nobene petarde zelo blizu, tudi tistih najmanjših ne. Vedno je bilo vsaj 20 do 25 m med menoj in prijatelji. Pa še to le na koncu, ko se res ni več bala.

Zdaj pa raje psico peljem na sprehod z avto, nekam daleč, kjer je mir. Za novo leto pa bo z menoj. lp
Logiran

MAD_DOG
gost
« Odgovor #22 : nedelja, 29.12.2002 : 12:13:27 »

Midva z mojim psom se čedalje bolj razumeva. Resno! Postaja zrel, pametnejši in ni več tako težaven. Da, oče ga je vzgajal, jaz sem ga izpilil. Ker oče ni tako občutljiv, če ne dela prav.  Dominanca se mu ne kaže več tako.

Kaja: zelo me zanima tisto, ko so vaju napadli okoliški mulci.  
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #23 : nedelja, 29.12.2002 : 18:52:02 »


Verjetno privajanje na razne zvoke in posnetki na kaseteh res pomagajo pri psih, ki so po naravi malo bolj plašni in ne rabijo drugega kot nekaj izkušenj in samozavesti. Pri psih, ki so imeli slabo iskušnjo in kažejo ob pokih nemir, mogoče še pomaga  igranje in delanje vaj poslušnosti ob šibkih pokih, ki jih postopno okrepimo. Če pa imamo psa, ki je zaradi slabih izkušenj razvil močan strah, nič od naštetega ne pomaga, nasprotno,  desenzibilizacija s poki lahko položaj samo še poslabša.
Lana je stara 11 let, odlično socializirana, solidno šolana (isp R2), z nekoliko pomankljivo vzgojo (beri razvajena), mehkega značaja, vendar ne plašna. Ne boji se ne hrupa ne neviht (na neki preizkušnji je brez vsakih problemov šla skozi separacijo rudnika, kjer se je vse treslo, hrup je bil pa naravnost neznosen). Pri sedmih letih pa se ji je nekaj zgodilo, ne vem tačno kaj, vsekakor pa je bila udeležena skupina podivjanih mulcev, ki so praznovali rojstni dan in na veliko pokali s pištolcami in petardami. Razvila se je prava fobija, ki se po vsakem pokanju še poglablja. Bolj kot samega poka se boji vonja po smodniku. Petardo ali pištolco v žepu zavoha že od daleč in se taki osebi v velikem loku izogne. Ko se proti koncu leta začne  kanonada močno trpi. Če je poka takrat, ko ni nikogar doma, jo zgrabi prava panika, razbija vrata, baje se je tudi v šipe že zaletavala, če ji uspe vdreti v mojo omaro, zmeče ven perilo, zleze na polico, potem pa potegne cunje nazaj in tam zavita drgeta dokler kdo ne pride domov. Tako jo skoraj ves december vlačim s sabo kamor se le da, še na silvestrovanje gre zraven. Kadar sem zraven, se sicer obvlada in tudi uboga, vendar je vseeno  pod hudim stesom (hitro diha, sope, ima razširjene zenice, srce pa ji naravnost grozljivo razbija). Takoj ko v začetku decembra začne malo bolj pokati, se njeno vedenje v hiši povsem spremeni. Stalno je pod nogami, tudi za trenutek noče biti sama, ponoči pa zleze v mojo posteljo, česar sicer nikoli ne dela. Ko najbolj poka zleze tudi pod kovter (normalno jo pod kovter sploh ni mogoče spraviti, saj ji je prevroče). Letos sem ji začela dajati pomirila (apavrin) Zaenkrat pomaga, vendar najhujše pokanje šele prihaja. Bomo videli kaj bo.
Druge psice se pokanja (še) ne bojijo in tudi mene moti pravzaprav samo zaradi psice, sicer mi je pa vseeno.
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #24 : petek, 03.01.2003 : 07:17:38 »

No pa je končno vsega konec...petard in pokanja.. Smiley
Upam da so vaši kosmatinci preživeli najdaljšo noč v letu brez strahu in težav. Jaz sem bila doma in me je bilo kar malo strah, kako bo moja Liza reagirala :-/...ves strah je bil čisto odveč. Vso noč, vse pokanje in grmenje je PRESMRČALA (dobesedno) Grin Grin...na koncu nisem več vedela kaj naj poslušam..pokanje ali Lizino smrčanje.. Grin Grin Grin Konec dober - vse dobro. Wink

LP, Eva in Liza Tongue
Logiran
marela
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 120


« Odgovor #25 : petek, 03.01.2003 : 14:48:56 »

Hvala bogu, da je pokanja konec! Sicer gre pokanje bolj meni na živce kot pa Makotu. Vedno me je strah, da bo pobral kakšno petardo !!!
Se pa Mako ful boji ognjemetov! Ubogi revež ima občutek, da bodo vse zvezde z neba padle na njega.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #26 : petek, 03.01.2003 : 15:23:53 »

Silvestrovo smo srečno prestali, tokrat je prvič po dolgih letih imela nekaj veselja tudi Lana, ki je bila navadno tresoč se kupček nesreče. Tokrat je apavrin naredil svoje, psička je bila sicer čisto normalna, nič ni bila zaspana ali kaj podobnega, se pa zaradi pokanja ni sekirala. Pojedla je malo preveč priboljškov in se ves večer pustila crkljati sorodnikom. Ker je bilo primerno vreme, sva šli tja in nazaj kar s kolesom, bila je hitra kot ponavadi. Edini stranski učinek pomirila je bila "selektivna gluhota", namreč povelja, ki ji niso bila všeč je mirno preslišala. Če se ni sekirala zaradi pokanja, se pa menda ja ne bo zato, ker jo nekdo malo grdo pogleda ali se zadere nanjo.
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #27 : sobota, 04.01.2003 : 18:46:05 »

Mi smo bili s psi v tivoliju med največjo kanonado. Psa so najbolj zanimali bengalski ognji, ki se prižgejo in potem bruha v zrak stolp isker.
Drugače pa nista nič kaj dosti registrirala pokov. Sta raje težila nam prisotnim, hehe.

Recept s strani Halikanumov pa delim z ostalimi na tem mestu:
Vzamemo dve trdni deščici (sam sem vzel star parket -široke lamele) in tlesknemo. Če pes ne reagira, ga pohvalimo. Potem počasi zvišujemo jakost tleskanja. Vsakič ko se ne umakne, ga nagradimo. Ko je navaljen na to pokanje, tlesknemo tako, da ga presenetimo, ko počne kaj drugega, recimo, da je obrnjen stran. In seveda nagrada če ne pobegne. Po zadostnem številu poizkusov, bo zanj pok pomenil:...POLI salamco, ali karkoli že dajete kot priboljšek.
Potem pa obdelate še hojo po naselju medtem ko pokajo petarde.
Tudi med letom vzdržujte tak "trening", da psu res pride v kri. Enako torej kot naj bi delali pri mladiču, ko ga navajamo na glasne zvoke, ropotanje ponev in pokrovk, loputanje vrat in podobno. Žal marsikdo spregleda ta del vzgoje mladiča in ima potem ob novem letu težave.

Važno:
Vadita tako, da si zavežete povodec okoli pasu, pes naj bo na začetku na povodcu. ko hoče pobegniti, ga na tak način zadržite pokažete neodobravanje bega potem pa ko gre k vam ali pa se ustavi pomirite (ne: pohvalite, samo pomirite)

Delajte doma, potem se preselite ven, potem na travnik, cesto itd.

Pokajte ob različnih situacijah, da psa naučite, da gre za nenaden, a nenevaren pok.

Petarde in streli iz orožja nimajo enakega zvoka, vendar pa lesene late dokaj uspešno nadomestijo pok orožja, ter psa vsaj malo pripravijo na novoletno kanonado s petardami.

Ko pes na pokanje lesa ne reagira (oz postane pozoren na vas, kaj mu boste dali) pričnite še privajanje na petarde na enak način. Ni napačno če si jih nekaj kupite in greste na travnik z še enim pomočnikom ki naj jih meče.

Ok, to je moj recept (po Halicanum predlogi), preizkušen na dveh psih. Lahko da sem kaj naredil narobe in bi lahko učenje trajalo manj časa, vendar pa "smo" pokanje razumeli v nekaj minutah (Brina je mislila da imam velik kliker, hehe), nenadno pokanje v nekaj dneh, petarde pa v enem tednu. Bark že prejšnji dve leti ni kazal strahu pred njimi in je pomirjujoče deloval na Brino, kar mi je bilo v dokajšnjo pomoč, vadila pa sva tudi samo z njo.

Lepo silvestrovanje vam želim za naslednje leto.
Logiran
Beatlka
gost
« Odgovor #28 : nedelja, 30.11.2003 : 17:06:48 »

Tudi jaz se pridružujem vsem,ki sovražijo petarde. V bližini našega kraja so trije ,fantje,če jim lahko tako rečem s petardami obmetavali mačke Angry SORAŽIM JIH! To je mučenje živali,potem pa so jih za eno leto vrgli iz šole!Po mojem mnenju bi morali v zapor!Veliko mačk je tudi umrlo,kaj vse si dovolijo ljudje.Letos bo moj muc preživel prve novoletne praznike in čeprav živi zunaj,bo takrat nedvomno noter!Živali so nekaj najlepšega kar imamo na Zemlji,zato ne smemo pustiti,da jih mučijo s petardami. lp Taja
Logiran
majchi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 268


« Odgovor #29 : ponedeljek, 01.12.2003 : 19:17:03 »

popolnoma se s3njams tajo al kdorkoli ze je to pisau.tut moja psica bo prezivela novo leto pa se okoli novega leta notri.tko al tko je v depresiji ko zaslisi prvo petardo-okoli 20. novembra pa do tja ko slisi zadnjo-konec januarja.kaksni problemi-sploh na sprehode noce hodit.mate kako idejo kako naj jo spravim vn za vsaj 15 minut v tem casu?
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 36   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Petarde so prepovedane!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines