mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 01:32:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Šutna - psička Nočka
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 20   Dol
Natisni
Avtor Tema: Šutna - psička Nočka  (Prebrano 70200 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
sarita
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #150 : četrtek, 08.03.2007 : 11:38:48 »

Razumem te Smetka, zakaj se nočeš odločiti za evtanazijo. Na žival se navežeš, logično. Želiš ji le najbolje. Saj se tudi otroku ne bi odrekel, če izveš, da je bolan.
Strinjam pa se tudi s tabo, Pmaxi. Če se lahko odločam sama, bom (žal) še vedno raje imela zrave živali, zdrave otroke, zdrave prijatelje. Tako pač je, da bi se le redki med nami zavestno odločili za žival, za katero že od začetka vemo, da z njo ni vse v redu.   Undecided
Vsekakor pa želim Nočki vse najlepše in najboljše in če je le mogoče enega super, samo njenega, človeškega prijatelja.  Kiss
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #151 : četrtek, 08.03.2007 : 11:43:52 »

Pmaxi že res, ma tako je samo v teoriji. Problem je v družbi, ki se neodgovorno obnaša. Problem je v tistih "odgovornih" povzročiteljih teh zavetiščnih tegob, ki pripeljejo psa v zavetišče in zraven še rečejo:" sej ga mamo radi. Samo ga ne moremo met več, ker... Sej smo odgovorni... nam ni vseeno, zato smo ga pa pripeljali k vam. Če ne bi bili.... "  Ker, čeprav ti misliš, da nista govorili o evtanaziji zdravih psov, mi lahko verjameš, da sta. Pa čeprav ne veš zato. Pes ima namreč v zavetišču zagotovljen prostor in preživetje 30 dni in nič več. Ob spoštovanju tega zakonsko določenega pravila je v SLO dovolj (in preveč) prostora v azilih, sredstev pa tudi. Če se lotiš tega dela zato, ker ti ni vseeno za ta bitja, potem je zgodba čisto drugačna. In nekdo enkrat ostane pred vrati, ali pa bo šel na popotovanje od koder ni vrnitve, ker je prišel prepozno. Ker jih je bilo že toliko pred njim in ker zanj ni več prostora. V teoriji so stvari enostavne, v praksi ne. Če se zavestno odločiš pomagat in stvari spreminjat, potem ne. Če se kdo odloči, da se bo s tem pač preživljal, potem verjetno takih težav nima.
Poglej na stvar z druge plat: dobiš mladega lepega psa. Zboli. Ga zdraviš, vanj vlagaš čas, energijo, denar, voljo.... pa ga nihče noče. Na vrata pride drugi, lahko obdržiš enega. Za katerega se odločiš? V praksi to res niso tako enostavne stvari in jih je težko reševat samo racionalno. Ipak gre za živa bitja, ki ti zaupajo! Tukaj je treba potrkat, ma kaj potrkat, fejst pobutat po beticah tistih, ki dovolijo, omogačjo, ustvarjajo pogoje, da bo enkrat eden moral ostat pred vrati....

Sicer pa tako in tako šèijem proti vetru in sem seveda že èisto premoèena že dolgo.
he he, skrajni čas da se spoprijateljiš s pampers!  Wink

Sej vem, da ne pomaga, ampak jaz sem prepričana, da se bo nočka spravla k sebi, in da mogoče razen vsakodnevnega jemanja zdravil ne bo potrebovala drugega... no, še svojega človečka. Če ne bi mela volje se spravit k sebi, je mislim da danes ne bi blo več, kjer je in ti bo še dolgo kradla suhe marelice... dokler jih ne bo pač začela krast komu drugemu Wink
(Kje hudiča se skrivajo zdej vsi vegi aktivisti Huh  Undecided) Wink

Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #152 : četrtek, 08.03.2007 : 12:16:23 »

Sleepy, ko bi le ti neodgovorni lastniki brali tale forum! A ga beremo le tisti, ki imamo radi pse in naš pes načeloma niti ne bi prišel v zavetišče, oz. tudi če bi že prišel, bi še isti dan bil pri nas nazaj!

Problem zapuščenih psov ni le v nevestnih lastnikih, temveč tudi v naši zakonodaji, ki vse to omogoča. Človek ima enega zlobnega možička v sebi že od rojstva in meje, zakoni, kazni, omogočajo, da ta možiček ne pride na plan. Če pa vsega tega ni...... rezultat imaš še kako lepo viden.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #153 : četrtek, 08.03.2007 : 12:48:14 »

Jst bom pa čist nekaj izven tele teme - osebno vem (ne vem sicer kolk v zavetišče kličejo), da je veliko zanimanje za Nočko, ker je lepa. Res lepa - tudi za posvojitelje. Ampak takoj, ko rečeš "vendar" se zgubijo. Nekam. Ni jih več. In to je žalostno. In ne vem kam to (konkretno za Nočko) pelje... Lahko si mislim. In sem žalostna. In razumem obe strani pogovora. Je pa verjetno še težje, ker je prišla punca ok v zavetišče. In se je potem usula. In zdej? Nič, Smetka čaka čudež. V obliki človeka, ki je pripravljen...

Se opravičujem za "izpad", ki ne pomaga, sploh ne Nočki. In ne vem kaj bi pomagalo, da se pojavi nekdo, ki bi jo imel in imel možnost imeti tako kot je. Ker se ljudje že ustrašijo, ko rečeš "je imela" in potem, da "popraviš" ta stavek, porabiš tri odstavke. In zato se bom naučila čarat.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #154 : četrtek, 08.03.2007 : 13:44:24 »

Tudi moje je izven teme - jst imam po eni strašni strašnega moralnega mačka, ker je tok psov pri Smetki, pa bi si vsaj en zaslužil dom pri naju. Ampak...

Rad bi bilo odgovoren lastnik. Rad bi skrbel za psa tako kot se spodobi, mu omogočil gibanje, ga sprehajal in vzgajal. Ampak to pri naju zaenkrat ne gre. V službah sva tam do 5-6, mene čaka še vsakodnevna enourna vožnja, velikokrat je popoldan še kaj in enostavno ne gre. Pes in jaz ne bi imela nič drug od drugega. Imva muco, ona potrebuje igro, zase pa zna sama poskrbet.

Mogoče je vse skupaj sebično in me boste popljuval, ampak ravno zaradi tega psa nimava. Zdi se mi nesmiselno posvajat, potem pa ga zanemarjat. Sem pa vedno pripavljen pomagat kolikor se da. Zato probam Smetki tudi pomagat. Zato ker vem, da ona teh psov ne bo kar tako spravila s sveta. Da se bo potrudla, dokler bo šlo.

Vem pa, da ni fer do nje. Ona je tista, ki mora živeti s tem, nam je lahko, ker včasih pridemo, sprehodimo, pogledamo, se poigramo z živalmi, ona pa denarčke šteje, jih razporeja, se veseli in večkrat obupuje, se odloča tako ali drugače.

Ampak - verjamem, da enkrat prideva tudi midva po svojo živalco. Obljubim...

Za Nočko pa verjamem, da bo našla nekoga svojega. Mogoče se ne spoznam, ampak - a je res tok huda bolezen, da če bi jo videl in bi mi bila všeč in bi se že odločal za posvojiteljstvo, da se jo ne posvoji. Kot razumem, je potrebno le zdravila dajati. In je kvaliteta življenja praktično normalna.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #155 : četrtek, 08.03.2007 : 14:07:20 »

Lepo...in hvala za vse vzpodbudne besede in še najbolj za en vzpodbuden klic  Wink za Nočko.
Kar se bolezni tiče, se pa v resnici ne da napovedat, kaj bo. To je tisto, kar je itak najbolj grozno. Poleg tega, da Medrol v takšnih količinah za 32kg težko psičko ni najbolj poceni, je seveda nemogoče napovedat, kam se bo obrnilo njeno stanje. Predvsem ob stresih...stres pa je lahko že sama posvojitev in s tem povezana menjava okolja. Hkrati pa je možno, da je bila tole ene zoprna epizoda in da se vsaj v takšni meri ne bo ponovilo nikoli več, da bo mogoče zmanjšat dozo zdravil oziroma jo celo nadomestiti s čim bolj prijaznim.
Kdo ve, morda se bo pa izšlo tako, da bo v novem domu uživala še dolgo.
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #156 : četrtek, 08.03.2007 : 14:13:43 »

Ma ne vem. Jaz sem žal prepričana, da je med tistimi, ki imajo radi pse, veliko neodgovornih skrbnikov. Je že res, da naj bi nas zakoni držali v nekih okvirih, se pa ne morem strinjat, da je zakonodaja kriva za vse. Ne rabiš poznat zakonov, da bi se obnašal ogovorno do bitij, ki jih privlečeš v svoje življenje. Jaz nimam v sebi nobenega zlobnega možička, ki rabi zakone, da se odgovorno obnaša (no...  Undecided mi pa res dostikrat rečeje, da nisem s tega planeta  Undecided Wink )  Kazni mislim da odnosa ne morejo izboljšat. Je treba nekaj drugega...

Niè, Smetka èaka èudež. V obliki èloveka, ki je pripravljen...
In zato se bom nauèila èarat.

Upam, da ne bo treba čarat, da mora samo pravi prit mimo. Sej je res najlepše in predvsem najlažje, če je tvoj pes zdrav... je pa tudi res, da ne prinese tistih posebnih občutkov, ki ti jih da samo kuža, ki potrebuje nekaj več. Moj prejšnji kuža je pristal pri meni ravno zato, ker ni bil zdrav. Pa maček tudi iz podobnega razloga. Zdrav pes živi s tabo, pri bolnem pa res lahko vidiš, da živi zate.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #157 : četrtek, 08.03.2007 : 14:18:20 »

... in še najbolj za en vzpodbuden klic Wink za Nočko.
he he, vidiš da ne rabiš čudeža.... samo pravi klic!  Cheesy Wink
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #158 : četrtek, 08.03.2007 : 14:41:27 »

Smetka, pa ni vrag da se ne bo našel pravi, ko nas toliko to želi! En klic, morda pravi.
In še laično vprašanje. A ni Medrol celo škodljiv v takih količinah? Vem da se pretehta škoda napram koristi, ampak za ljudi vem da ima to zdravilo kar nekaj neprijetnih stranskih učinkov. Ampak če ji le to pomaga..
Še naprej držimo pesti za obe.
In še nekaj za stevo. Ne, nihče te ne bo zaradi tega popljuval. To in edino to je pravilno razmišljanje! Imeti psa je obveznost, če ni vseh pogojev je res bolje, da se zanj ne odločimo. Čas, prostor, finance... Verjetno bi bila zavetišča manj prenapolnjena, če bi vsi razmišljali tako trezno in odgovorno!
lp
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #159 : četrtek, 08.03.2007 : 15:10:53 »

Medrol je jasno da škodljiv v kakršni koli količini.
Logiran

takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #160 : četrtek, 08.03.2007 : 18:52:47 »

Ampak Nočka je ena močna psička in bo premagala vse tegobe ter se srečala s svojim človekom Wink.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #161 : četrtek, 08.03.2007 : 21:09:52 »

Če si vegetarijan'c, pol je jogurt zakon!



Mini & maksi ...



lp, Katarina
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #162 : četrtek, 08.03.2007 : 21:13:48 »

Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #163 : četrtek, 08.03.2007 : 21:26:14 »

Samo je pa res noro lepa tale Nočka. Smetka, kolikšen pa je strošek zdravil za tole pupo.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #164 : četrtek, 08.03.2007 : 21:38:58 »

Niti ne upam napisat, res. Da ne bi koga odvrnilo. Poleg tablet je strošek tudi s hrano: z ukradenimi arašidi, jabolki, bananami, suhim sadjem itd.  Wink.
Logiran

Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 20   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Šutna - psička Nočka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines