mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:35:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Deset in več nikomur vrednih let...
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Deset in več nikomur vrednih let...  (Prebrano 11781 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
PuRpLe_PuPpEt
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #30 : četrtek, 25.01.2007 : 17:38:50 »

S tem se pa ne strinjam. Lahko bi kdo odprl vrtna vrata naprimer in kuža bi lahko pobegnil. Se je že zgodilo.

S tem, ko  sem napisala, da bi lahko kdo odprl vrata sem mislala na kakšnega zlobnega mimoidočega in ne na skrbnika. Pri nas v Celju se je to že velikokrat zgodilo - pride kakšen zapitež mimo in odpre vrata.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #31 : četrtek, 25.01.2007 : 18:37:06 »

Lej, ne da se mi ljubi, ampak ker ljudje berejo, bom napisala še enkrat. Da si ne bo kdo narobe razlagal. Ti kot skrbnik moraš predvidet tudi takšno situacijo in jo preprečit.
Logiran

chanel5
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 234


« Odgovor #32 : petek, 26.01.2007 : 11:47:01 »

brez besed Lips Sealed spominja me na jug italije ali predmestje beograda..ko se "divji" psi prosto sprehajajo po avtocestah,tovarnah in životarijo,tistim ki uspeva..tisti z majn sreče pa mrtvo ležijo v obcestnih jarkih..in potem si lahko samo predstavljate..groza..na žalost se pa to očitno "še" vedno dogaja v naši preljubi sloveniji..
Logiran
Ben the man
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #33 : ponedeljek, 29.01.2007 : 08:13:29 »

Tole bi se pa jaz prav pozanimala. Kolegica živi v Lazah in to ni zelo velika vas. Vsaj jaz se je ne spomnim takšne.

Bogi fantek no. Cry
Logiran
Lucky_
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #34 : sobota, 03.03.2007 : 09:50:07 »

Že naslov me je pretresel, še bolj pa slike. Cry
Le kakšni ljudje žival povozijo, potem pa odpeljejo? ZAGOTOVO BREZ SRCA!

Upam, da je našel svoj mir Cry Cry
Logiran
Švrk
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #35 : sobota, 03.03.2007 : 11:00:10 »

Kriza je, ja da se to dogaja. V mojem kraju je, ko se psi gonijo prav pestro. Enkrat sem šla domv s kolesom in je k meni prihitelo 6 psov vseh velikosti - ja malo se pa ustrašiš, krdelo je pa le krdelo in vsi psi so seveda imeli lastnika. Le da jih lastniki rajši spustijo, kot, da bi jih peljali na sprehod.

Imam soseda, ki ima že 3 pse. In ti veselo lutajo po kraju. Ne pomagajo opozorila klici ... reakcija je, saj so še vedno prilšli nazaj  sram

Moja mama se sploh noče več pogovarjat z njim, jaz pa še nekaj vztrajam in poskušam ampak ... in takih je ogromno. Cry
4 mesece nazaj je njegova psica imela madičke - za vsaj 1 vem, da je šel v dobre roke. Za druge nimam pojma. Eden je še doma.

Taki polnijo zavetišča in strani na tem forumu z žalostnimi zgodbami. sram


Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #36 : četrtek, 22.03.2007 : 11:09:22 »

Groza, zame ni izgovora, pes se je izmuznil skozi vrata. Imam huskyja in vem kako je, če izkoristi situacijo in se gre malo jagat okoli. No zadnje čase hvala bogu ne dobi takih priložnosti. je pa edino meni logično delanje, če pes uide, da ga takoj začneš iskati in ga iščeš, dokler ga ne najdeš. mi smo jo lovili in zasledovali tudi po 2 uri v nalivu. Samo da nam je bila na učeh in da smo jo na koncu ujeli.
Vsak lastnik bi moral psa takoj pogrešiti, to je moje mnenje. Ubogljiv, nenapadalen, nobeden se ne sme sprehajati kjekoli sam!
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #37 : četrtek, 22.03.2007 : 12:15:22 »

Lej, ne da se mi ljubi, ampak ker ljudje berejo, bom napisala še enkrat. Da si ne bo kdo narobe razlagal. Ti kot skrbnik moraš predvidet tudi takšno situacijo in jo preprečit.
Smetka, pa si prepričana, da je možno vedno predivdeti VSE situacije? Kaj ko bi ponoči ali pa ko nisi v bližini nekdo prišel k tebi v ogrado in ti ven spustil vse pse? A bi še vedno trdila, da si kriva ti?

Veš tu se ne strinjam s teboj. Res je, da je lastnik odgovoren za svojega psa, a nihče ni vsemogočen in brez napak. In to, da ti nekdo drug spusti psa iz dvorišča, se tudi dogaja. No vsaj meni se je in tega tudi pod razno nisem mogla predvideti. Nekdo (znanec od staršev) je prišel na naše dvorišče tako, da je vzel ključ od vrtnih vrat tam kjer ga imamo, odklenil vrata in pri tem, ko je šel notri v ogrado oba psa namerno ali pa po šlampariji spustil na cesto. In bog ne daj, da bi takoj povedal mojim staršem. To je opazil šele moj mož, ko je prišel čez pol ure domov, a je bilo žal za enega od psov že prepozno.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #38 : četrtek, 22.03.2007 : 12:39:12 »

Nerada primerjam npr. otroke in živali. Ampak pri prvih pazimo in gre res za nesreče, ki jih seveda ni možno predvideti. Kdo bi si pa mislil, da pelješ otroka v vrtec, pa utone v potoku? Sem pa prepričana, da ljudje čisto preveč zlahka jemljemo skrbništvo v zvezi z živaljo. In res se da marsikatero reč predvidet.
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #39 : petek, 23.03.2007 : 10:31:33 »

Sem pa prepričana, da ljudje čisto preveč zlahka jemljemo skrbništvo v zvezi z živaljo. In res se da marsikatero reč predvidet.

Pod tole napišem samo amen. Meni je pes isto vreden kot otrok. Je moj in z nakupom ali pridobitvijo sem se mkoralno zavezala, da bom skrbela zanj kot si zasluži. Ja včasih se zgodi kaj nepredvidljivega, zato pa so zagrajeni prostori za pse in boksi, ki jih ne odpiramo, ko zapeljemo avto iz garaže na cesto itd.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #40 : petek, 23.03.2007 : 14:50:09 »

Točno tako Alba, kar nekaj nas je takih, ki jim pes pomeni toliko kot otrok. Zato pa govorim, da ko najdemo žival, ki načeloma ne izgleda zanemarjena in maltretirana, še ne smemo takoj obsojati, ker NIKOLI ne vemo celotne zgodbe. Pes ni razumsko bitje, temveč sledi nagonu in vsem nam se lahko zgodi, da pes uide, ga kdo izpusti.....
Načeloma pa ja, v vsakem primeru si za nastalo škodo uradno kriv lastnik psa.
Logiran
prijatelj
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #41 : torek, 27.03.2007 : 13:52:20 »

Pes je "večni" otrok in zato je lastnik absolutno odgovoren za vse kar je v zvezi z njim. Mislim, da to mora biti jasno vsakomur tisti hip, ko se odloči imeti psa. Po moje bi bilo dobro, da bi lastnikom ugradili čip, ki bi jih na to stalno opozarjal. Res se sprašujem kako bi lahko človek nekaterim dopovedal, da žival ni objekt za sproščanje komleksov,frustracij in prikrite mržnje. 
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Deset in več nikomur vrednih let...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines