mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:14:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: BI - BOM - PA NE BI
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: BI - BOM - PA NE BI  (Prebrano 14986 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #45 : četrtek, 08.02.2007 : 12:05:49 »

Hm, ne gre ravno za napade, ki bi si jih kar tako izmislili, temvec je posvajanje psov, ki so dali za sabo ze marsikatero kalvarijo, precej povezano tako z razumom kot s custvi. In ne gre toliko za ljudi kot za pse.
Zolc? Ne gre ravno za zolc in niso forumovci tiscali v narocje nikomur ne Nera, ne Dakar in ne Chanell, temvec se v raznih posvojitvenih temah ves cas pojavljajo fore: "bi, ce bi lahko", "bom, ko bom"..., potem se pa pojavi: "ta je moj", "ne, tisti ni moj, ampak bo ta moj", "oh, neee, raje bo on moj"... Mi je jasno, da ne berejo tega psi in tako oni ne morejo biti prizadeti, da se jih izbira po trenutnem navdihu, berejo pa to ljudje, ki so tesno povezani s posvojitvami psov in so dali ze marsikatero "clovesko foro" skozi. Ni tezko razumeti ogorcenja takih ljudi. Predvsem zato, ker se ob vsaki morebitni posvojitvi veselijo skupaj s tistimi, ki oddajajo psa, naj bo to posameznik ali zavetisce. Pes itak ne ve, da se okrog njega kaj dogaja, dokler ga ne spokamo v avto. Ja, ko ga pa spokamo v avto, so pa odlocitve dokoncne. Ampak to nam mora biti jasno v trenutku, ko primemo za strik in vlecemo psa v avto in ne potem, ko se zadeva ze zaplete. Potem pa se skacemo malo sem in malo tja, od ene slike do druge..., saj skleda, postelja in povodec doma cakajo. To niso pravi razlogi za posvojitev. Je pa takale tema predvsem poduk vsem bodocim morebitnim podobnim posvojiteljem. Pri tem ima sicer res glavno vlogo takoda, vendar sama ne jemljem tega kot napad nanjo, temvec šolo vsem nam za bodoce. Tako tistim, ki nameravajo kaksnega psa posvojiti, da se bodo pred samo posvojitvijo res prepricali o svoji pravilni odlocitvi, ne glede na zaplete, ki bodo se prisli. Kot tudi za vse tiste, ki dajejo pse v posvojitev, da bodo se bolj previdni, preden dajo strik posvojitelju v roke.

Bom vseeno izkoristila tole temo v horjulskem koticku, pa napisala svoj pogled na izkusnjo z Nerom, s tem pa morda pokazala tudi moje videnje problema - takoda morda se ni cisto zrela za posvojitev. Pa brez zamere ze kar takoj zdajle, da ne bo izlivov vroce krvi.

Psa je hodila sprehajat teden ali dva, ce sem prav razumela njena pisanja. Malo ga je spoznala v njegovem trenutnem okolju, v Gmajnicah, malo izven, ce sta se sprehajala okoli. Potem so psa sterilizirali, mu nataknili ovratnik. Nekatere zivali to prenasajo povsem brez problema, druge totalno frustrira. Zivali ne znajo razumsko sprejemati velikega ovratnika, ropotanja ob vsakem trku ovratnika z okoljem... Ne znajo preceniti, da bo ovratnik sel cez dan ali dva dol. Ni jim jasno, zakaj ga imajo... No, nekatere ga pac povsem sprejmejo, druge se upirajo, tretje oblezijo nemocne... Vsako posebej pa je treba razumeti. Ja, razumeti jih moramo mi, ljudje. Ce smo tesno povezani z neko zivaljo, tako razumevanje ni niti malo tezko in nasa ravnanja ob "kroznik frustracijah" so povsem spontana.
Poleg problema "ovratnik" je morda nero imel se problem "avto". Ne poznam njegove zgodbe, vendar nisem njegov morebitni posvojitelj, zato zame ni pomembna. Izjemno pa je pomembna za morebitnega posvojitelja. Kateregakoli. Torej, ce vemo, da se Nero ni vozil z avtom ali ce vemo, da se je vozil, je treba tako eno kot drugo dejstvo vzeti v zakup. Ce ne vemo, ali se je vozil ali ne, potem je treba zadeve nekoliko stestirati. Vendar, nikakor z ovratnikom. Dve frustraciji? In potem cudenje, da ne gre? Da je pes znorel? Jaz bi tudi, ce bi me zaprli v skatlo, kjer vse ropota, pa ne vem tocno, zakaj in kaj ropota in ce me zvezejo v "prisilni jopic", pa ne vem, zakaj so me zvezali.
Kaj hocem povedati?
Predvsem to, da je treba najprej razumevanje in sprejemanje. To je potrebno pri dvomesecnem mladicu, ki ga vzamemo iz izvrstno oskrbovanega legla. Da je treba izjemno razumevanje in sprejemanje "muh" odraslega psa, za katerega vemo ali ne vemo frustracij iz preteklosti? Upam, da je to vprasanje zadnjic postavljeno tukaj, saj smo na pasjem portalu in ne na kozmeticnem. Govorimo o psih, zivih bitjih, ki cakajo na svojo novo priloznost. Ne na priloznosti "danes ja", "jutri ne", "pojutrisnjem morda"... Ne poglabljajmo z lastnimi poskusi frustracij se bolj, kot jih ze imajo najdenci. In ne poglabljajmo nezaupanja skrbnikov teh zivali se bolj, kot ga ze imajo. Namrec, takoda je ena izmed mnogih. Njena "napaka" tukaj je edino ta, da je vse sproti zapisala. napake drugih so skrite za poskusi posvojitev in vrnitvijo psov brez medijskega spremljanja. Zanje pa vedo oskrbniki zivali v zavetiscih.

No, se to, da ne bo kdo ven padel zaradi zgornjega, ces, kaj blebeta, ko nima pojma. Predvsem za tiste novince, ki ne poznajo preteklih dogajanj. No, nekaj pojma imam, predvsem pa izkusenj.
- Najprej posvojitev 4-mesecne psice mesanke, kandidatke za evtanazijo. Totalno frustrirana je prisla k nam, saj so si jo podajali dva meseca sem in tja, predvsem zato, ker je med vecurno samoto po stanovanjih lulala. Razumeli smo jo, ko je lulala vsepovsod in resevali problem. Razumeli smo jo tudi, ko je "mrtva" lezala s kroznikom na glavi, ker ni vedela, kaj se z njo dogaja. V jeseni je bila stara 9 let in ji nic ne manjka.
- 5,5 mesecna bokserka, ki je postala breme, ocitno zivela v majhnem hodniku, lulala samo na striku, bolj ali manj nesocializirana, pred prihodom k nam bila posvojena in vrnjena po 7-ih urah, ker je ugriznila posvojiteljico, po treh tednih pa se je pokazalo se dosmrtno kronicno vnetje crevesja in hude odlocitve - evtanazija ali poskus sanacije. Odlocitev o sanaciji in posledica 8-mesecne stroge diete (ampak dobesedno stroge, brez prekrska pozret en list trave), zdaj pa dosmrtno pazit na vso prehrano. Smo jo razumeli tudi, ko je okrog letala z ovratnikom po sterilizaciji, pa po sivanju raztrganine, pa po hudih driskah, pa ko ji je utrgalo in ni ubogala, ker ji to pac prej ni bilo treba poceti. Nisem vedela, kaj se je prej dogajalo z njo, ceprav sem jo posvojila direktno od prejsnje lastnice. Ni bila postena, ni povedala nicesar. Torej, sem ugotavljala sproti sama, se prilagajala in sprejemala. Zdaj je stara 3 leta in pol in ji nic ne manjka. Nam pa tudi ne.
- Prevzem 10-mesecne nemske doge, ki je sele cez cas pokazala razne strahove, s katerimi se obcasno vedno znova in znova srecujemo. Zaenkrat kroznika se ni rabila, bo ga pa verjetno se letos, ko bo sterilizirana. Zdaj je stara 3 leta pa se malo in ji nic ne manjka, tudi ko jo je strah. Ima nas.
- Prevzem cca polletnega macka, najdenca, ki se vedno raztura vse po bajti, pomece vse od vsepovsod, do koder lahko pride, polomil je vse zaluzije v bajti, nosil kroznik nekajkrat, ker med drugim z "neznano" boleznijo odreagira vsakokrat, ko pride k bajti kaksna druga zival. S kroznikom je nemogoc, pa ga razumemo, se mu nekoliko prilagodimo in sibamo dalje. Kljub katastrofam, ki jih ze ves cas izvaja, je nasa najvecja maza. Star je recimo 5 let in pol do 6. Imamo plac, imamo zeljo, imamo voljo, pa zaradi Zmaja ne posvojimo se kaksnega macka. Je bil dovolj bolan, da bi izzivali usodo z novo "neznano" boleznijo. Ga razumemo.
- Posvojitev edinega neproblematicnega kmeckega garjavega 2-mesecnega macka, ki je crkljivec, neobremenjen, kroznik ga ni motil... Zdaj je star 5 let pa se malo in mu nic ne manjka.
Za nobeno naso zival ni nikoli nihce in nikdar v nasi bajti pomislil, da bi sla kam drugam, pa ceprav Zmaju po vsaki pizdariji, ki jo uzene, obljubljamo vrnitev v Trbovlje.
Jih hocete videti? Poglejte predstavitev.

Torej, takoda in vsi ostali morebitni posvojitelji. Najprej se odlocite - posvojitev ne glede na kasnejse zrtve. Najprej razcistite pri sebi, ce ste pripravljeni. Ampak pripravljeni pomeni res v vsaki situaciji, tudi ce se pes ne bo hotel voziti v avtu. Nasa Luna se ne vozi rada, Bali cepeta od veselega vznemirjena pred voznjo z avtom, Lara pac sprejme voznjo kot del zivljenja, Zmaj se dere, kot da ga koljemo, Mars se ne obremenjuje. Shendlamo tako ali drugace. Pred posvojitvijo kateregakoli izmed njih smo se vsedli skupaj in se zmenili, da bomo prestali vse, kar nas caka.
Ce so obveznosti, je treba posvojiti takega psa, s katerim se bomo tem obveznostim lahko prilagodili. Ce je veliko voznje z avtom, je neodgovorno posvajati psa, ki se ne vozi rad. Vendar, po 100 m z "norim" psom, ki ima talar na glavi, bomo tezko rekli:
- da se rad vozi z avtom,
- da se nerad vozi z avtom,
- da znori v avtu,
- da ga bomo lahko vsak dan jemali na voznjo.
Namesto skakanja malo sem in malo tja si vzemimo cas in ko je odstranjen en vzrok za frustracijo (recimo kroznik), spoznajmo psa z nasim avtom. Pocasi in previdno. Do trdne odlocitve "za zmeraj" ne kvasimo, "kaj bi, ce bi, ko bi..." in ne ustvarjajmo laznih upov sebi, zivalim in skrbnikom.

Razmislite, novi posvojitelji. Samo na vas je. Zivali nas ne izbirajo, temvec mi izbiramo njih.
Razumite tudi trenutne oskrbnike zivali v zavetiscih. Hocejo najboljse za zivali. Nekdo, ki ne ve, kaj bi rad zase, je tezko najboljsi za zival.

Hehe, saj ste ze navajeni, da ne znam na kratko Grin
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #46 : četrtek, 08.02.2007 : 12:22:18 »

Amen! 
Wink

P.S.
Boljše en dolg post, kot pa še ... xy kratkih.... Wink
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #47 : četrtek, 08.02.2007 : 13:47:11 »

Jana, malo off topic - imaš pa bajto polno razgrajačev Grin Wink

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #48 : četrtek, 08.02.2007 : 13:58:12 »

Hehe, Gargamel, vprasaj Kajo, ki je delno zasluzna za najhujsega med njimi Grin. Mu je pred dnevi med drugim vztrajno odpirala okno, ko se je sprehajal not in ven.

Morda se komicno/resen dodatek za posvojitelje mack. Nas Zmaj je bil najprej macka, potem je bil breja macka, na koncu pa je postal kastriran macek Grin. Ko smo prvic klicali Kajo in zaceli posvajati macko, je bila odlocitev trdna in je ostala trdna tudi potem, ko je iz samo debele macke postal po nekaj urah breja macka, definitivno je bilo pa zvecer ze tako zabavno, da se mu ni bilo mogoce odreci, ko je postal macek Tongue
Kaksen zaplet nas ne sme vreci iz tira.
Logiran

kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #49 : četrtek, 08.02.2007 : 14:16:36 »

Kaj ces Jana, tudi taksni transseksualci obstajajo. Grin In verjetno je Zmaj ravno zato tako mahnjen na preoblikovanje doma. Tiste rolete na "njegovem" oknu so zakon.   Grin lp
Logiran

fetta
rad pišem
****
Sporočil: 359


« Odgovor #50 : četrtek, 08.02.2007 : 14:46:33 »

fetta, tisto vprašanje je bilo postavljeno od rem, in ne od Mel Wink

Joj, hvala za opozorilo.
Mel, tebi pa opravičilo - ni bilo namenoma! Wink
Logiran
fetta
rad pišem
****
Sporočil: 359


« Odgovor #51 : četrtek, 08.02.2007 : 14:52:25 »

Jana - zelo lepo si vse skupaj povedala!

In me veseli, da je ta tema končno od obtožb prišla korak naprej!
Logiran
šnapi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 407


« Odgovor #52 : četrtek, 08.02.2007 : 17:19:51 »

He , he Jana tudi pri nas imamo mačjega pospravljalca polic, mize pulta....... Cheesy

Vse kar po njegovo "ne paše" na mizo, poličke je trba zmetati dol. Tako včasih, ko se ne vstanem dovolj zgodaj dobim za budnico šatuljo na glavo....in ko je že zeeeelooo lačen začne v shrambi s spodnje police metati dol vse kar mu je na dosegu in s tem opozarja, da je čas za papico....   Tongue
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #53 : četrtek, 08.02.2007 : 19:45:44 »

Nas Zmaj je bil najprej macka, potem je bil breja macka, na koncu pa je postal kastriran macek Grin.

U, pomeni, da nisem edina, ki je imela tako transseksualno zverino...

In da še malo dodam k tvoji zgodbi - ko se odločiš, je tvoj in..... Konj, kupljen (ne posvojen), ki je začel kmalu brez očitnega razloga šepat - kljub ponudbam "dobromislečih", da ti šenkajo drugega konja, ker se jim smiliš, ker svojega ne moreš jahati... - kljub dragi oskrbnini, veterini itd. A je sploh kaj za razmišljat??? Letos "praznujeva" dobrih 7 let šepanja. Ga ni denarja, da ga menjam!
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #54 : petek, 09.02.2007 : 08:22:31 »


In da še malo dodam k tvoji zgodbi - ko se odločiš, je tvoj in..... Konj, kupljen (ne posvojen), ki je začel kmalu brez očitnega razloga šepat - kljub ponudbam "dobromislečih", da ti šenkajo drugega konja, ker se jim smiliš, ker svojega ne moreš jahati... - kljub dragi oskrbnini, veterini itd. A je sploh kaj za razmišljat??? Letos "praznujeva" dobrih 7 let šepanja. Ga ni denarja, da ga menjam!

 Cheesy Cheesy Bravo!

Lp Polonak
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602


« Odgovor #55 : petek, 09.02.2007 : 09:45:56 »

Jana
Bravo zate in tvoje "živalsko carstvo"  Smiley
bravo tudi za kratek post  Grin

takodi in vsem bodočim posvojiteljem pa samo še nekaj malega - bistvenega
Najprej se moraš sam odločiti, če si sploh zmožen biti posvojitelj.  Undecided
Lahko si izbereš približno velikost, kratkodlak, dolgodlak in podobne stvari...potem pa pogledaš po zavetiščih opise, slike..greš lahko večkrat pogledat, sprehajat, spoznavat..in vse ostale stvari.
Potem, ko si že trdno prepričan, kaj hočeš..potem se odločaš...(in napišeš na forum, ko imaš živalco že doma in ne razmišljaš preveč naglas..da bi vsake par ur tega ali onega...ker pač to ni dobro predvsem za bodočega posvojenca..niti najmanj pa ne za skrbnike Zavetišč)

Na tak način boš dober posvojitelj...KO SI SAM PREPRIČAN, KAJ HOČEŠ OZ.ŽELIŠ

Ali pa si enostavno s kakšno živalco (psom)  "padeta v oči"  in TO JE TO.
Toda, v tem primeru moraš biti še bolj pripravljen na PRAV VSE.  Wink Smiley

Pa vam samo na kratko napišem še tole.
Ko smo bili doma že malo manj kot 1 leto brez pasje družbe, (dobermana) sem se odločila,  posvojiti kužka iz Zavetišča. (da rešim vsaj enega, čeprav bi ga lahko kupila po želji..)
Kar enega, ki mi bo padel "v oči" , ki bo za vedno samo moj, in vedno z menoj. Toda, ko sem zagledala Lizo (rjavo dobermanko v Zav.Kp), sem jo gledala 3 dni in jo šla pogledat od blizu..je šla takoj z menoj domov. (in to z vsemi svojimi problemi, težavami, ali netežavami) Tako sem se odločila.  Smiley

Zdaj je minilo 11 mesecev in mi ni prav nič žau, na misel mi ni nikoli padlo, da bi kaj jamrala, ali misel da bi jo vrnila..pa sem/smo marsikaj doživeli..pa preživeli. In verjetno še marsikaj bomo.
Samo toliko, da ne bom kot Jana..kratka  Grin

Srečna sem/smo, da jo imam, oz. jst pravim, da ima ONA MENE.
Pa LP Mojca

Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #56 : petek, 09.02.2007 : 10:21:14 »

Sicer nisem znana kot "reševalka" azilašev, temveč bolj kot lastnica "rodovniških" zveri. Ampak vseeno. Tudi mene se zgodbe nesrečnežev iz azila dotaknejo. Čeprav ne govorim tega na glas, je letos že en kuža iz azila našel dom, ker sem ljudi prepričala, da bodo z njim ravno tako zadovoljni, kot s "čistokrvno" zverino.
Sama pa ne bom posvojila takega kužka. Zakaj? Ker se poznam in vem, da moj življenjski način tega ne dopušča. Ker se že vnaprej zavedam, da lahko iz azila dobiš super kužka (sosedje imajo eno horjulkico, močno sumim pa, da je še ena - čisto na novo - v sosednjem bloku), lahko pa tudi ne. Lahko pa dobiš - težavnega psa, s katerim enostavno ne moreš živeti - ker imaš naporno službo, male otroke, alergijo, tečne sosede. In - ker so pri nas psi (in durge živali) do konca - bi bilo za mene to prezahtevno.

Osebno takode sploh ne jemljem kaj zelo resno. V bistvu sem na začetku celo menila, da gre za "kibica" na forumu - predvsem po postu, napisanem pod temo razstave na Hrušici.  Po tem "binebibi" sem v to skoraj prepričana.

In prepričana sem, da bi bilo za takode mogoče bolj smiselno, da kupi kužka, pri vzreditelju, dobro socializiranega. Ker se bo tako kuža lahko najbolje privadil njej in ji sledil - na sprehodih in popotovanjih od Ljubljane do Prekmurja.
Nakup psa je vedno odgovornost. Prevzem psa iz azila pa - še večja.
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #57 : petek, 09.02.2007 : 10:56:04 »

Ta tema je tu zato, ker je takoda razmišljala na ves glas. Mene osebno ne prepriča nič - zaupam pač svojemu občutku, zato sem tudi napisala tisto opazko o čistokrvnih psih. Najprej sva se dogovorili za ogled Chanell. Ki se ni zgodil, ker takode preprosto ni bilo. Niti ni javila, da je ne bo. Kasneje je klicala, da je izvedela, da je pri meni tudi Dakar....in sva se dogovorili, da pride na ogled prihodnji teden. Pa jo zagledam na dvorišču še isti teden...Dakar je bila tista, ki jo je prinesla v naše zavetišče.
Že zdavnaj sem se zmenila sama s sabo, da meni osebno posvojitelj ne rabi biti simpatičen, da bi verjela, da živali ne bo hudega pri njemu. Torej prav....pa Dakar. Ampak ne, Dakar je dobila nov dom - takoda pa žalostna. V Gmajnicah en kuža - podoben eni od pasem. S katerim ne gre, ker pes zakvačka...Prva sporočila so izpadla kot tekma med Gmajnicami in Horjulom...kdo bo dobil nov dom, kdo ostane...Z Gmajnic mi dostikrat pošljejo koga, ki pri njih ni našel pravega, jaz pa njim, kadar tu ni pravega. Sodelujemo torej, načeloma kar poznamo pse, ki so tu oziroma tam. Tole sporočilo pišem zato, ker sem prepričana, da takoda sodi med tiste posvojitelje, ki morda navzven delujejo odgovorno in premišljeno pri odločitvah za novega družinskega člana, pa po mojem prepričanju temu ni tako. Še zdaleč ne....Sem povedala, da Chanell "piska", ko ostane sama. Ob prvem pogovoru je bil eden od "pogojev", da je pes tiho, ker živi v bloku. Nero tudi laja, ko ostane sam. To je bil eden od razlogov, zakaj so ga prvi lastniki pripeljali v zavetišče. Kaj torej? Psa, ki je primeren za bivanje v bloku; ali psa, ki......kaj? Chanell bo dobila dom, zagotovo. V stanovanju ali hiši, vendar bodo ljudje morali imeti dovolj časa zanjo. Tudi Nero, sem prepričana, bo dobil dom. Ker zanj nisem odgovorna, lahko samo držim pesti, da bo dobil pravega, kaj več pa ne morem. Ob vsemu trudu, da žival najde pravega, tudi če ima kakšne vedenjske težave, mi takšni "posvojitelji" ne znesejo...nič osebnega ni tole moje pisanje, nobene obtožbe ni treba brat med vrsticami. Sem prepričana, da bo takoda posvojila ali kupila psa tako ali drugače in da mu ne bo nič hudega. Če bo pa zneslo tako, da bo za psa, njo in okolico ok, je pa drugo vprašanje.
Logiran

takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #58 : petek, 09.02.2007 : 11:08:56 »

Barbka,najprej tebi. Za razstave sem spraševala, ker sem bila pred leti redeb obiskovalec - firbec razstav v Ljubljani, Kranju. Potem obvestil nisem nikjer več zasledila in sem povprašala, če vi, kot strokovnjaki in organizatorji morda veste kje se to objavlja.
Smetka! Takrat ko sva bili zmenjeni za 1. obisk Chanell ( nek petek ob 11h), SEM TE OBVESTILA da nam je v bloku razgnalo centralno in da čakam  mojstre. Kot edini član upravnega odbora ki je bil takrat dosegljiv, sem to morala narediti.
Moj obisk pri tebi je bil napovedan, dalj kot do ograje nisva prišla ker ste imeli tam posvojitelje. (Huh) Kako je vse ostalo potekalo ne bom ne tu, ne drugje, v drugi temi sem tudi vas ocenila kot super ljudi, ker pač ne ocenjujem na prvi vtis.
Jok v bloku ni zaželjen, to vemo vsi. Pasji pa še sploh ne. Nikoli nisem rekla, da je to odločilna napaka, zaradi tega bi psa vseeno vzela in delala na tem, da bi jokal čim manj.
Pa še to, napisala sem že, ne enkrat, pa očitno nekateri najprej pišejo in potem berejo, imela sem psa iz zavetišča, pravzaprav nikoli nisem psa kupila pri vzreditelju ker raje posvojim brezdomca. In tudi pri nakupu ne dobiš garancije, da bo vse ok. Tako da, Barbka, morda si malo prehitro pisala in premalo spremljala tole jaro kačo.
Smetka, brez zamere, nič slabega o nikomur. Jaz ne. Ampak šolski primerek nedorasle osebe boste morali iskati pa kje drugje.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #59 : petek, 09.02.2007 : 11:21:04 »

Ne takoda. Tvoj klic o motnjah centralne ali kar pač je prišel po dveh urah čakanja nate. Moj čas je očitno nekaj, iz česar se lahko dela norca. "Posvojitelji" so prišli nenapovedani in tudi odšli brez psa. Jaz sem se s tabo dogovorila, da prideš prihodnji teden. Dobiti drugega na telefon in reči, da si se itak že dogovarjala....ej, dogovarjala si se z mano in se dogovorila za prihodnji teden. Na forumu so bila obvestila, da pri nas kašljamo...kaj torej? Tako se ne komunicira in ne posvaja pse iz zavetišč, na tem vztrajam. Ker se ne konča dobro.
Logiran

Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: BI - BOM - PA NE BI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines