mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 07:03:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar...
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj dudar...  (Prebrano 11959 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #15 : sreda, 21.02.2007 : 22:02:38 »

Je fuuul nežen in zeloooo priden... Pravi cartek in brundajoca kepa... Kadar njemu tako paše. Če pa mu ne, pa ni. Je pa hud divjak. Ampak se že navajamo, da nismo glavni in edini na tem svetu  Wink In da božajoča roka ni pravica ampak privilegij.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
mandril
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #16 : četrtek, 22.02.2007 : 14:27:25 »

živjo
deluje tak bolj nežen da. Čeprav, na prvi sličici bi skoraj lahko homo sapiens rekel, da se ti smeji, češ bodi pokorna in prizanesel ti bom  Smiley Smiley Smiley
Sicer pa, kolikor so mi znane raznorazne metode vzgoje živali in ljudi, pa kolikor dobi povprečen bralec forumov občutek, mucojnar še ne ve, da se mu ne "splača" z repom skozi šivankino uho. Ali se motim?
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #17 : četrtek, 22.02.2007 : 21:47:19 »

...mucojnar še ne ve, da se mu ne "splača" z repom skozi šivankino uho...

Se trudim in mu pomagam, da bo čim hitrej dojel  Wink
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
mandril
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #18 : četrtek, 22.02.2007 : 22:48:01 »

No, to je zelo dobro za širšo javnost/populacijo ;  upam da to tudi okoli razlagaste gospodična, torej ljudem, ki se jim muci smilijo, pa čeprav jim rože po tleh mečejo, in miške v kozico nosijo, in zvočnike od nekih hudih speakerjev grizejo in tako naprej...
Naj dojame, da s pridno, ni "pridne" šale...
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #19 : petek, 23.02.2007 : 10:11:19 »

 Huh
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #20 : petek, 23.02.2007 : 10:13:25 »

 Grin
Dodo išče dom.
Logiran

mandril
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #21 : petek, 23.02.2007 : 12:46:18 »

Glede na barvo, bi skoraj moral relativno hitro "iti", kajne? Prevzgojen  Smiley  Smiley
Delam-o malo reklame glede Beline oz Doda, in seveda v smislu "Kliči-te dotične telefonske številke", ne v smislu postanja po raznoraznih drugih forumih, brez vednosti, in še slabše, brez da bi se potem to snelo dol...
Logiran
Sašenka
novinec
*
Sporočil: 39


« Odgovor #22 : petek, 23.02.2007 : 20:41:51 »

Kar pokliči pa se bova že kaj zmenili.

Evo, sem poklicala in sem mačkončka danes videla. Res je pravi lepotec, s Pridno bova pa še kakšno rekli  Wink
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #23 : ponedeljek, 26.02.2007 : 10:20:56 »

Kot se je Sašenka sama prepričala, je mačkonar res lep in cartast. Ampak samo dokler njemu paše. Ker sva se midva zmenila, da sem v bajti glavna jst in ne on, je izrabil priložnost in usekal Sašenko  Huh (ki se tega z njim ni menila  Wink ). To pomeni, da bo rabil nekoga, ki se bo zavedal, da tudi muci rabijo vzgojo in da je Dodo nagnjen k šefovanju. Midva se sicer zelo dobro razumeva in nimava problemov. Po ta novem se mi skobaca v naročje, prosi za čohanje in prede. Prej sem ga mogla lovit po stanovanju, da sem ga lahko božala. Pa tudi z igro ni več problemov. Namreč dojel je, da se pretepa žogico, vrvico, brisačo in nikakor ne mene.

Je torej lušten fant, če veš kaj delaš. Ne dvomim, da mu bo v novem okolju (torej novem domu) potrebno še enkrat dopovedovati kdo je šef (seveda nikakor ne on), vendar bo lažje, ker se je (in se še bo) pri meni naučil osnov bontona  Grin

Lep dan vsem!
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
CAPKA
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #24 : ponedeljek, 26.02.2007 : 10:46:55 »

Ko tole berem,bi rekla,da imate nevarno pasmo,saj posvojitelj rabi izkušnje.
Moje mnenje pa je ,da je vsak muc le muc,ki je samosvoj in še taka vzgoja bo veljala le dokler si poleg.
Pa ne mislit ,da nimam izkušenj,saj imam sama pet muckov,kateri so si po karakterju zelo različni vsi pa se božajo le dokler jim paše potem pa te mahne ali pa godrnjaje odide.
V začasnem varstvu sem imela tudi mnogo muck,pa mislim,da je tako kompliciranje brezveze.
Pa ne zamerit,to je le moje skromno mnenje.Bodočim posvojiteljem bi pa samo svetovala - imejte ga radi-pa pustite mu da bo samo muc in ne pes,ki je dobro da uboga na povelje,čeprav se jih da marsičesa naučiti,če so pri volji.

Pa lep pozdrav!
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #25 : ponedeljek, 26.02.2007 : 11:04:00 »

Bi se strinjala, dokler ti takega mačka ne vrnejo, ker je preveč samosvoj in pretepa vse in vsakega, ki mu ne paše. Če nimaš problematičnega mačka, potem ne kompliciraš in tudi zame to velja. Ampak Dodo ni neproblematičen.  Oprosti CAPKA, ampak niti najmanjšega namena nimam dat kakršnekoli živali (to vključuje poleg psov in mačk tudi zajce, hrčke, papige,... spomni se česar želiš), ki bi lahko ljudi poškodovala, tudi če so to "samo" praske in ugrizi. Lepo da oddajaš mačke na način "ljudje, to so mačke, pustite jih pri miru in se bodo že znašle". Mislim, da je tudi to eden od vzrokov za mačke na cestah. Brez skrbi, da  ljudje ne bodo pustili (ravno tako kot ne psu, da grize njihovega otroka) mačku, da pretepa njih ali še slabše njihovega otroka. In ga grize in praska. In ga vrgli na cesto - sej muci se znajdejo, so samostojni. A se ti zdi pošteno oddajat takega mačka prijetni družini? Do mačka ali družine? Res? V tvojem odgovoru čutim prizvok drugorazrednosti mačk - po pomenu in zahtevnosti...  Mogoče nisem prav razumela tvojega posta, ampak verjemi, da če komliciram, imam razlog.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
CAPKA
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #26 : ponedeljek, 26.02.2007 : 12:29:57 »

Veš pridna res moraš vedeti da je muc muc in da te lahko opraska in tako tudi otroke učiš.Nebom se spuščala v kakršnokoli razglabljanje,ker za mene so muci zakon jim pa pustim tudi živeti.V vseh teh tvojih razglabljanjih pa imam občutek,da hočeš biti prav posebej pametna,kar si prav ti očitala nekomu v pasji temi.
Nobena žival ni drugorazredna,in ja tudi papiga te uščipne- pa je zato nikar nikomur ne daj - vendar takim ne katri svojim otrokom ne morejo dopovedati da papige ščipajo,muci praskajo,psi grizejo ....če z njimi ne postopaš pravilno.
No ja verjetno sem pa jaz še iz časov,ko ni bilo zavetišč in interneta pa smo vseeno uspšno oddajali muce - pse in še kaj ali pa so današnji muci res nekaj posebnega vendar so za mene še vedno zakon.
Pa veliko uspeha pri prevzgoji muc še naprej.
Polona ti me kar pobriši saj ni moj namen kakšno kreganje.
Pozdrav Zdenka! 
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : ponedeljek, 26.02.2007 : 12:43:27 »

Ne, tokrat ima pridna čisto prav, kregali se ne bomo, brisala pa tudi ne bom. Dodo je prišel nazaj zato, ker gospod ni imel več časa zanj oziroma si je Dodovo vedenje razlagal tako - da kar počne, počne zato, ker nima dovolj časa zanj. Dodo je dudar in ni edini, ki se obnaša tako, kot se. Dosti dudarjev, sploh samčkov - ne glede na to, da so bili kastrirani zelo zgodaj, se obnaša res nemogoče. Ko sem nazadnje opazovala mamo muco - Špelco - jih je že zelo zgodaj začela v red spravljati, mularijo. In to čisto resno...jaz tega ne znam, jih pač samo hranim in umivam in kar sodi zraven, vzgajam pa ne.
Kakorkoli, Dodo je eden od tistih (dosti redkih), ki jih je čisto zares treba vzgojiti. Ni namreč niti najmanj zabavno, ko spiš, pa te maček napade. Prav napade, ne igra, ne malo bolj groba zabava, nič takega. Naredi grbo, izgleda dvakrat večji in se nenadoma spremeni v tigra, ki bi grizel in praskal kamor bi padlo. Ne me vprašat, kaj sem naredila narobe, ker sem spala in ne mi reči, da ne znam z mački.
Upam, da ne bo tole odvrnilo koga od posvojitve. Koga, ki ima nekaj izkušenj in ki mu pač ne bo dovolil vsega, kar si bo zamislil. Čeprav že zdaj vem, da ga bo....zato je včasih vseeno fajn kakšno svoje mnenje zadržat zase in se na podlagi tistega, kar skrbnik napiše, odločiti, ali si sposoben posvojiti takšno žival ali ne. pridna pač ne bo skrivala nobenega Dodovega "trika". Želi samo najti pravi dom za konkretnega mačka. Nič drugače, kot delam jaz, pa naj gre za psa ali mačka.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #28 : ponedeljek, 26.02.2007 : 13:13:20 »

Hm... sm spisala svoj komentar, pa sem si ga očitno zbrisala.

Povedala bom samo še to: Ne strinjam se z ideologijo "muc je muc in muc praska" kakor tudi ne z izjavo "pes je pes in pes grize", če ga drezaš. Enostavno povedano - ko bo šel muc od mene, bo družinski mačkonar, ki bo ležal s svojo družino na kavču in predel do nezavesti. Ne pa uveljavljal svojo voljo glih, ko mu bo pasalo in kakor mu bo pasalo. Pa si razlagajte to kakor želite. Če vam (komurkoli) moj način iskanja primernega doma ni všeč in se z mojimi pogoji (in ja CAPKA, lahko sem pametna glede tega mačka, ker je pri meni) ne strinjate, pač ne boste vzeli mačka od mene ampak drugje.

Lep pozdrav.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #29 : torek, 27.02.2007 : 08:37:57 »

Dodo je en tak maza muc, ki mu grejo lumparije skos po glavi. Veselo se podi za žogico in dela kroge (nori gor in dol) po stanovanju. Zanima ga čisto vse in v vsako stvar vtakne svoj gobček. Ko se utrudi, se pa pride malo pocrkljat v naročje.

Dodo na svežih rjuhah - tam se najbolje spi  Wink


Na poti do naročja:


In končno v naročju:


Še vedno pa išče čisto svoje naročje v svojem domu.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Moj dudar...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines