mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 20:39:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 215126 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Zala
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 41


« Odgovor #15 : torek, 15.04.2003 : 19:17:14 »

Kako pa je kaj z dlako pri višavčkih? Fejst izpada in ali ga moraš peljati k frizerju in koliko to stane??!! Huh
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #16 : torek, 15.04.2003 : 19:30:12 »

Hei Zala!

Mi našega višavca peljemo k frizerju. stane pa tam okoli 4000 sit. Dlaka ne izpada na veliko, če ga redno češeš in pa trimaš.
Naš ko je še bil mlajši imel zelo hude težave s kožo in je imel za to dlako na zadnjem delu telesa rjave barve. Ampak sedaj je vse u redu in je zopet bel  Wink


LP

Pia
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #17 : sreda, 16.04.2003 : 15:13:32 »

Podoben visavskemu terierju, samo rjave barve je cairn terier - je tudi prednik visavcev. Podoben visavcu, samo crne barve je pa skotski terier. Oboji pa so manj popularni kot pa njihovi beli sorodniki in zato tudi precej redki v Sloveniji.

LP, Miska
Logiran
Polona
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 116


« Odgovor #18 : četrtek, 17.04.2003 : 11:47:46 »

Eeeee Schwartzy,...uredu..hvala za informacijo. Pol pa lahko samo recem hvala slovenskim vzrediteljem k imajo dost dobre (mogoce me bo kdo popravil, da odlicne) pse te pasme, po takooo niskih cenah.

Vem pa, da svetovno znane psarne oz. vzreditelji postavijo za vrhunsko leglo, tudi visjo ceno od 300.000 SIT.

lp, Polona
Logiran
pitt
gost
« Odgovor #19 : torek, 22.04.2003 : 17:33:11 »

Zdravo
Mene pa neki zanima.Prijateljica si zelo želi višavskega terierja in ker ima v kratkem rojstni dan ji ga želim kupiti.  Ali mogoče kdo od vas pozna koga ki podari ali po simbolični ceni proda kakšnega cezarčka,čistokrvnega brez rodovnika?

Lp
Logiran
Ursa
gost
« Odgovor #20 : četrtek, 24.04.2003 : 20:12:48 »

Spt js težim  Cheesy Cheesy Cheesy
Se vam morm zahvalit, ker sem zarad vas lahk dobla mojga angelčka.  Cool Dans je pri meni prvi dan, trenutno spi kot  ubita,ker sma se cel dan podile po travnikih pa igrale, pa upam da bo čez noč enaka tišina kt zdj.

Urša

P.S.:Kmal pride tud kaka slikica  Wink
Logiran
dejzi
gost
« Odgovor #21 : petek, 25.04.2003 : 22:45:57 »

Moram se še jaz javit.
Sem nova na temle forumu in z veseljem prebiram tole o višavcih.
Sama imam osem let staro, ime ji je Aska. Podedovala sem jo od mame, ko smo jo dobili, je bila totalno razvajena, tapravi terierček in "vodja tropa". Kar težko je bilo, podila se je za vsakim kolesom, lajala... Nismo je upali imeti niti minutko brez povodca....
Sedaj pa je vse drugače... Ker jaz nisem imela pojma o ravnanju s psi, sva šli (pri petih letih njene starosti,) lepo v pasjo šolo... Ne vem, katero so več naučili- verjetno mene. Kako so se mi režali doma, ko sem šla občasno sedet v njeno posteljo (da ve, da sem jaz taglavna!) in kako me je ona nesrečno gledala in hodila okrog mene! Bilo je kar nekaj smešnih scen!  A opravili sva celo izpit "pes spremljevalec".... in sedaj je res bistveno bolje.(Tamala je bistra ko strela, točno je vedela, KAJ in KDAJ mora ubogat. Še dobro, da se jo da na priboljške sfintirat da naredi karkoli!)
Ampak- srečna sem, ker sedaj sva povsod, kjer ni zraven ceste, lahko brez povodca in končno je svobodna (prej je bila pri mami pet let stalno na povodcu- kar smilila se mi je, a kaj, ko ni nobenega ubogala), priljudna, prisrčna in nič več agresivna- samo še poštarje preganja (prej je "morala" braniti in čuvati svoj trop!).
Nihče nič ne napiše, kako se ti kužki BLAZNO RADI igrajo s tenis žogicami. Naša je čisto nora in igramo z njo nogomet po dvorišču. Tako je hitra in spretna, da ji jaz ne morem brcniti žogice dovolj hitro, da ji je ne bi brcnila naravnost v gobček!
Jo mora kak izkužen mulc "lobat" in potem se zapodi za žogo kot veter!
Super alternativa: žogica enake velikosti kot teniska, le da je iz lateksa in piska. Nujno lateks! Pregrizniti je ne more, ker je premehka (tatrdo plastiko v par sekundah uniči ali vsaj odgrizne ven "piskalo") in vsakič, ko jo stisne, zapiska. Znori! Še spat gre včasih z njo! Če jo operemo z milom, da je kot nova, ji je še posebno všeč (dobi nazaj vonj po gumi).
Moram nehat, lahko bi se razpisala do nezavesti...

Aja še tole: višavčkom zelo paše malce širša rdeča ovratnica. V bistvu bi morali "originalno" imeti redečo ovratnico s škotskim vzorcem.
Sorry, če sem preveč napisala, bom drugič bolj pridna...
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #22 : četrtek, 15.05.2003 : 06:30:32 »

hei!
očitno je kar nekaj lastnikov višavcev na tem foromu  Grin
Joj moj Terry je čisto nasprotje od tvoje psičke. Žagice še pogleda ne, za njega so edine igrače plišaste. Cela hiša jih je polna...sedaj ima eno novo igračo in jo kar naprej nosi v gobčku. Midva v šoli nisva bila...samo je pa vseeno zelo ubogljiv. Vsaj mene uboga stare mame pa niti mal. Mi že dolgo časa iščemo tako rdečo ovratnico z škotskim vzorcem pa je zaenkrat se nismo našl. Tle v Celju tako ali tako ni veliko trgovin s pasjimi stvarmi. Ima pa eno rdečo z rutico v kateri zgleda tako kot kavbojc.

Lep pozdrav od
Pie in Terrya
Logiran
digi
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #23 : četrtek, 13.11.2003 : 09:50:21 »

Ojla!
5 tednov smo ponosni lastniki Digija, ki pa je star 6 mesecev. Pes je zelo prijazen, živahen, zdrav, razen kar je imel na prednji tački bradavico, ki pa mu je že odpadla. Zanima me, koliko sprehoda toliko star pes lahko prenese. Ali gre pri tej starosti lahko že v kakšen hrib (hoje je cca 1- 1,30 uro, srednje strmine). Tudi hoji po stopnicah in skakanju na kavč se zelo težko izognemo, saj če hočemo priti v hišo, so stopnice in je pred vrati kar nekajkrat na dan. Da pa ne govorimo o kavču - preden se zaveš, je že na njem. Zanima me še, do kdaj naj ga hranim 3x na dan in količina hrane. Dajem mu tudi "našo" hrano - 1 x na dan, ostalo brikete z dodatkom, saj samih ne mara.
Lep pozdrav
Logiran
Polona
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 116


« Odgovor #24 : ponedeljek, 17.11.2003 : 10:51:47 »

Ojla Digi,

vem kako tezko je umirit visavca, se posebno ce ima samo 6 mesecev. Lepo je, da pazite na vse prepreke, ki lahko skodujejo razvoju hrbtenice...so pac hiperaktivni in vedno to ni mogoce. Jaz mislim, da naj ne bi smelo biti ovire za sprehod v hribe. Ce se pa psicek utrudi, ga bo pa treba malo nesti.
3x hranjenje do enega leta starosti je najbolj pravilno, kolicino obrokov pa prilagodite njegim potrebam.

lp, Polona
Logiran
digi
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #25 : torek, 25.11.2003 : 08:22:21 »

Ojla,
Polona hvala za odgovor. Sva šla na Jakoba nad Preddvorom, pa je strmino premagoval z lahkoto,  ko pa sva dohitela drugega psa, je bil pa sploh neuničljiv. Me pa zanima še, do katere starosti psi rastejo v višino, pa po sredini hrbta ima rjavkasto dlako. Ali je to mogoče od hrane ali je to podedovano.  
LP
Logiran
macos19
novinec
*
Sporočil: 2



« Odgovor #26 : četrtek, 27.11.2003 : 11:43:54 »

Tudi jaz bi najprej lepo pozdravila vse na tem forumu.

S fantom sva se odlocila za nakup visavskega terijerja, ker se nama zelo dopade in je primeren za v hiso, sicer imamo doma psicko brak jazbecarko v kratkem pricakujemo leglo :-), ki pa je zunaj in last fantovega dedija. Dogovorila sem se ze z gospo ***** tako, da greva jutri k njej na obisk pogledati mamo najinege psicka.Zanima me pa nekaj kaj je boljse psicka ali pes? Kar se tice cene je res kar visoka ampak tako vsaj zelo cenis tisto kar imas:-).Slisala sem pa da ti psicki zelo radi zbolijo ali je to res?

Lp Macos
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #27 : petek, 28.11.2003 : 12:14:43 »

@digi:

Psi rastejo v visino (govorim o malih terierjih) tam nekje do 10 meseca (so ze cisto odrasli), potem pa se nekje do leta dni starosti potegnejo se za kak cm ali dva. Nekje do drugega leta starosti pa se okrepijo in pridobijo misicno maso.

Glede rjavega fleka: je mozno, da se pes po tistem mestu lize in mu je zato dlaka potemnela?

LP, Simona
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #28 : petek, 23.01.2004 : 18:37:46 »

Da malo ozivimo tole temo...
Prijateljica dobi nekje marca visavskega terierja. Ceprav malo pozno, me zanima ce imate kaksne izkusnje s to psarno? Kolikor mi je povedala, se mi zdi da so ok. Verjetno bom sla zraven ko bo sla pogledati malecke, pa me zanima ce so kaksne posebne stvari na katere moras paziti ko izbiras visavca?

Lepo se imejte, Eva
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #29 : sreda, 28.01.2004 : 15:25:51 »

O tej psarni slisim same pozitivne stvari, z njimi imam veliko izkusenj, vendar ne kot lastnica njihovega mladica. ***** je nekaj casa trimala mojga foksa in mi ga pripravljala za razstave, zraven pa se mene naucila osnov in razne trike razstavljanja. Grin

Videla sem ze veliko njihovih mladicev, vsi so zelo lepi, pa tudi psarna cilja na vrhunske mladice. Tvoji prijateljici bodo znali svetovat tako pri negi, prehrani in vzgoji mladica.

LP, Miska
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines