mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:03:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI  (Prebrano 53619 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« : torek, 13.03.2007 : 11:06:18 »

    Earthlings (Zemljani) - dokumentarni film
« : Danes ob 09:54:03 »   

--------------------------------------------------------------------------------
Na povezavi: http://www.jonhs.net/freemovies/earthlings.htm   si lahko pogledate film Earthlings (Zemljani) enega najboljših dokumentarnih filmov vseh časov, ki govori o krutem odnosu človeka do živali.

Film je v letu 2005 prejel številna priznanja na mednarodnih filmskih festivalih.

Ogled tega filma zahteva nekaj poguma. Pogum, da se morda prvič v življenju soočimo s tem, kakšen je naš delež pri grozljivem trpljenju živali. Kljub krutostim, ki jih film prikazuje, je njegova vrednost prav v tem, da je dokumentarec; tako nihče ne more trditi, da reklamiramo še eno "novodobno ameriško iznajdbo". Nasprotno: film prinaša resnico, ki je morda le nekaj sto ali tisoč metrov oddaljena od našega doma, vendar skrbno skrita za debelimi zidovi, ki udušijo smrtne krike nemočnih, najbolj zatiranih Zemljanov našega planeta. Kaj boste s to resnico naredili, je seveda stvar vaše svobodne izbire, vsak vaš odziv pa bo vendar pripadal eni od stopenj, skozi katere se prebija večina resnic: 1. fazi zasmehovanja, 2. fazi silovitega nasprotovanja ali 3. fazi sprejemanja.

Film je v letu 2005 prejel številna priznanja na mednarodnih filmskih festivalih. O dokumentarcu, ki ima moč nagovoriti tudi najbolj otopele duše, so znane osebnosti zapisale:

»To je najboljši film vseh časov o ravnanju človeške rase do živali. Kdor želi izvedeti resnico, bi moral videti ta film.« - Woody Harrelson

»Od vseh filmov, ki sem jih posnel, je bil Eartlings tisti, o katerem so se ljudje največ pogovarjali« - Joaqin Phoenix

»Za tiste, ki bodo gledali film Earthlings, svet ne bo nikoli več isti.« - Tom Regan

»Ogled filma Earthlings je zame največje darilo, kar sem jih prejela v življenju. Ne morem verjeti kako nevedna sem bila v preteklosti.« - Bryce Dallas Howard

»Redki filmi imajo moč spremeniti človeka. Film Earthlings ima zagotovo to moč.« - Persia White

»Earthlings je zagotovo najboljši film vseh časov, ki ga Američani ne želijo videti.« - Aint It Cool News

»To je najboljši dokumentarni film leta!«. 
Logiran

aussie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 93


« Odgovor #1 : torek, 13.03.2007 : 11:35:41 »

Včeraj zvečer se nisem mogla odmakniti od računalnika, ko sem gledala ta film. Grozljivo, kaj se dela z živalmi! Grozljivo, kaj vse prestajajo, ko morajo v smrt. Vem, da se dogajajo vse te stvari, ampak me je znova šokiralo. Vsekakor film, ki te ne pusti hladnega...
Logiran
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #2 : torek, 13.03.2007 : 11:39:00 »

Upam, da ga bom lahko pogledala, take stvari me potem preveč prizadanejo in še par dni cmeram.

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #3 : torek, 13.03.2007 : 11:45:06 »

Prosim, poglejte ga vsaj vi, ki vam ni vseeno. Tudi če je težko. Takšne stvari se dogajajo tudi pri nas, ne samo "tam zunaj". Ko se zavedaš tega, lahko kaj storiš...
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #4 : torek, 13.03.2007 : 12:14:49 »

Link sem dobila včeraj zvečer po mailu. Običajno teh stvari ne gledam, ker jih pač ne prenesem najbolje. Če se že opogumim, potem gledam skozi na pol priprte veke in bolj kukam ko kaj drugega. Pa saj ni, da ne bi vedela, da se te reči dogajajo, ampak brati je eno, videti pa drugo. Pa sem si rekla, da če sem se že toliko "utrdila", da lahko berem, je mogoče tokrat čas, da še pogledam.... in sem začela gledat, pripravljena, da v "pravem" trenutku pogledam proč. Verjetno me je glas malček zamotil, da sem preredko pogledala stran, pa še tisti trapasti podnapisi.... ki kar vlečejo pogled.... No, zdržala sem do konca dela Pets.... in ko sem slišala tisti pok in "goodby boy" nisem mogla več. Dvomim, da ga bom kdaj pogledala do konca. Upam pa, da si ga bo ogledalo čimveč tistih, ki (ne)zavedno spodbujajo tako početje. Tistih, ki ne razmišlajo, ki jim je pač samoumevno, da je človek superiorna vrsta in pozabljajo, da si ta planet v resnici samo delimo in smo samo ena izmed vrst!
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #5 : torek, 13.03.2007 : 12:19:09 »

Ko se zavedaš tega, lahko kaj storiš...

Amen!    Se mi zdi, da se več kot ne da povedat, in če je komu treba, najbrž nima smisla...
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #6 : torek, 13.03.2007 : 13:39:10 »

Res vse pove. Skoda, da je treba (povedati; kar se dogaja, nikomur ne koristi).

Imejte radi svoje in ostale zivalce.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #7 : torek, 13.03.2007 : 13:51:34 »

Ali lahko kdo samo na kratko pove vsebino?
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #8 : torek, 13.03.2007 : 14:15:32 »

na kratko? Je dokumentarec o tem, kako se človek obnaša do ostalih bitij s katerimi si deli planet. Je samo in res tisto, kar piše v prvi vrstici.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #9 : torek, 13.03.2007 : 14:20:49 »

No, jaz sem si pa rekla…če sem zbrala pogum in dvakrat skočila s padalom, pa preživela tri ure bolečega tetoviranja, bom pa še tale film pogledala. No, moja ugotovitev je da so psihične bolečine veliko močnejše in hujše od fizičnih. Ob pogledu na te trpeče živali se mi je zdelo, da mi bo počilo srce. Jaz mislim, da bi si moral prav vsak pripadnik naše (ne)človeške vrste pogledat tale film. Predvsem pa vsi tisti, ki vztrajno obračajo svoje poglede stran, in se delajo da se to ne dogaja, da se njih to ne tiče, da so samo živali, da takih stvari ne morejo gledat, ker jim je prehudo. Pa se vprašam če jim je res. Pomojem jim ni, ker v svoji egocentričnosti itak ne vidijo nobenega drugega kot sebe. Že to, da nočejo tega gledati pove vse. Ker mislijo nase, kako bojo oni bogi, ker bojo to gledali. Želim si, da vsak človek začuti eno pikico trpljenja, ki ga doživljajo živali, medtem ko gleda ta film. Zato ga mora gledati. Pa ga ne bo, ker lahko izbira. Živali pa ne morejo. Njihova usoda je v človeških rokah. Ne verjamem, da bi kdorkoli (razen tistih, ki take svari z živalmi počnejo in se jim ne zdijo nič takega) ostal ravnodušen ob gledanju. Naj ga boli, tako kot je bolelo živali. Mene je bolelo in še me bo, ker vem da peščica posameznikov ne moremo storiti več kot je v naši moči. Pa za to peščico mi je hudo, da moramo tale film sploh gledati, da obstaja, da so to posnetki iz resničnosti in vsakdanjika nekaterih ljudi. In da moramo čutiti skupaj z živalmi, ki so na teh posnetkih, bolj kot kdorkoli ki gleda film, pa ga niti ne pretrese. Spremeniti se mora v glavah ljudi, do takrat je pa še dolga.

No pa sem se spucala, zdej grem pa koga silit, da mora gledat tale film. Najbrž bo mislil, da sem nora baba, ker gledam take stvari…zakaj že gledam? Ker imam pogum. In ker mi ni vseeno.

Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #10 : torek, 13.03.2007 : 14:22:00 »

Jaz si ga bom ogledala zvečer, da ne bom šla med ljudi vsa besna. Ker vem da bom...
Logiran
Gajkoš
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #11 : torek, 13.03.2007 : 14:30:02 »

Živjo!

Dokumentarec sem gledala pred približno pol leta in 3/4 časa jokala ali bolje tulila. Seveda sem vsem domačim in poznanim ogled toplo priporočila, vendar se jih je večina zgovarjala, da ne bodo gledali, ker bi jim bilo preveč hudo. Se opravičujem tistim, ki mislijo tako ali podobno, vendar je mnoje mnenje, da je to samo izgovor. Vsak, ki ima rad živali (tudi mesojedci) bi si morali obvezno pogledati ta film... Kljub temu, da bi še naprej jedli meso, bi drugače gledali na živali in mislim, da ga ni "človeka", ki se ga ta film ne bi dotaknil!
Earthlings je treba nujno pogledati - ni izgovorov!!!

Lep pozdrav vsem,
                               Sandra
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #12 : torek, 13.03.2007 : 17:14:47 »

Pogledala sem ga zaenkrat približno tretjino in zbiram pogum/živce za nadaljevanje. Res je težko in boleče, se pa strinajm s Gajkoš: to ni izgovor. Skopirala sem tudi prvotni post in poslala po mailu naprej (upam, da ni nič narobe). Upam, da ga bo pogledal še kdo od tistih, ki živijo s plašnicami na očeh.
lp
T.
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #13 : torek, 13.03.2007 : 18:09:22 »

Jaz posredovala sem, ker pa sem odlomke videla že pred meseci, sem se odločila, da ga ne bom pogledala. Pa ne zaradi izgovorov. Preprosto VEM da se te zadeve dogajajo, nekaj sem jih videla že na lastne oči (pa ne po svoji želji). Sama lepo delam z vsemi živimi bitji, jih spoštujem, tako učim tudi tiste, ki so me sploh pripravljeni poslušati.
Že tako ne morem spati ponoči, ker se mi srce trga od vseh grozot, ki nas vsakodnevno obdajajo... če to pogledam, pa se lahko od normalnega spanca poslovim za vsaj pol leta. Eni smo pač taki, da nas te zadeve preveč prizadenejo. Se dovolj dobro poznam, da vem kako bo zadeva vplivala name, pa se raje ne spuščam v to. Mogoče se zdim zato nekaterim čudna, boječa, kaj vem kakšna... pa naj bo tako. Ko bo vam sosed iz hudobije pred očmi ustrelil psa in ga boste pri svojih 12 letih skušali na vsak način totalka okrvavljeni ohraniti pri življenju... se pa javite, pa mi potem moralizirajte, da sem polna izgovorov. Jaz sem aktivna pri DPMŽ-ju in pomagam tako živalim kot ljudem... kljub vsemu... vztrajam.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #14 : torek, 13.03.2007 : 18:26:22 »

Ne...saj ni namenjeno moraliziranju. Sploh ne tistim, ki se zavedate, kaj vse se dogaja. Ko že misliš, da te nič ne more presenetiti...
Želim pa, da si vsaj dele, če že vsega ne zmorejo, pogledajo tisti, ki le pokukajo na te strani. Kar tako, ker bi imeli psa, ali pa mačka. Takšnega lepega, pametnega in dolgodlakega. Vsi tisti, ki se ne zavedajo, kakšno odgovornost imamo do drugih bitij in kako jih teptamo.
Logiran

Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines