mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:11:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI  (Prebrano 53620 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #30 : nedelja, 18.03.2007 : 13:46:05 »

Mislim, da bi morala debata potekati bolj v smeri: Kaj lahko naredim. Namreč kot posameznik. Jasno je, da se samo po sebi zadeve ne bodo spremenile. Jasno je tudi, da če film doseže to, da bo nekaj vegetarijancev več, klavnice ne bodo propadle (še vedno je dovolj mesojedcev, če ne drugih so tukaj še vedno naši peskoti in mace). Kupovanje jajc talne reje, nekateri smo srečneži in imamo možnost kupovanja mleka pri kmetih za katere vemo, da s svojimi kravami lepo ravnajo,... Kaj pa lahko naredi recimo povprečen ljubljančan, ki nima možnosti sajenja dreves, ima že tako same varčne žarnice,... Ali se res vse konča pri podpisovanju peticij in pošiljanju mailov v upanju, da se bo koga dotaknilo?
lp
T.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #31 : nedelja, 18.03.2007 : 20:16:58 »

Ne. Zaenkrat imamo zakonsko predpisane minimalne pogoje, ki morajo biti izpolnjeni v zvezi s čimerkoli, kar se tiče živali. In zadoščajo. Zadoščajo razmere, v katerih živijo prašiči na farmah, pa baterijske reje, pa tri metre ketne, pa transporti in pogoji za pridobitev dovoljenja za poskuse...in to od leta 1999.
Upam, da bomo z osveščanjem prišli do spremembe minimalnih zakonsko določenih predpisov...Osveščanje je tisto, v kar bi posameznik moral vložiti največ.
Logiran

Micika
rad pišem
****
Sporočil: 445


« Odgovor #32 : sreda, 21.03.2007 : 10:22:55 »

Film sem si ogledala v celoti, ni pa bilo lahko. Ker sem vnaprej vedela, kaksna bo vsebina (par odlomkov sem videla ze prej) sem se pripravila, da si ga ogledam po delih. Pa ni slo - obsedela sem kot prikovana in ga gledala od zacetka do konca, vmes pa so tekle solze... Link sem poslala tudi prijateljem in znancem, saj mislim da je film zares vreden ogleda.
Res je, da se vsi nekako "zavedamo" kaj se dogaja, vendar po tem oz. takem filmu se tega zavedamo na drugacen nacin, bolj "globoko" in da nam razmisljati o tem, kaj lahko naredimo.
Vsekakor je prvi korak do kakrsnegakoli napredka osvescanje oz. seznanjanje javnosti s tem, kar se dogaja. Vec kot nas bo proti kakrsnemukoli mucenju zivali, vec moznosti imamo, da kaj spremenimo.

Presenecena sem, kako malo se v nasi drzavi dogaja glede seznanjanja javnosti o tej problematiki. Vec let sem namrec zivela na Dunaju (Avstrija) in lahko povem da so tam drustva proti mucenju zivali zelo agresivna in poskrbijo da se ljudje kar "mimogrede" zavejo kaj se dogaja zivalim. Reklamni stebri, avtobusi, vlaki, vagoni podzemne zeleznice in tramvaji so polni letakov, ki prikazujejo razmere na farmah. En sam pogled je dovolj, da te "zadane" in pusti pecat v tebi. Prav tako je dovolj en sam pogled na velika platna na plocnikih najvecjih "shopping ulic", kjer prikazujejo primere mucenja. Podpise za peticijo se zbira kar na ulicah, predstavniki te ustavijo, na hitro razlozijo problematiko in prosijo za podpis... In to se dogaja prav vsak dan! Kar se tice tega smo Slovenci se dalec zadaj...
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #33 : sreda, 21.03.2007 : 13:14:05 »

Sem ga pogledala skupaj z 10 letnim nečakom, in ostala sva brez besed, sploh pa on. Se mi zdi, da ni slabo o pokazati že otrokom, da se že od začetka naučijo kaj je prav in kaj ne. Saj če ne bi bilo njega, ga jaz sama najverjetneje ne bi uspela sama pogledati do konca.

Kot je že nekdo napisal: sram me je, da sem človek.

LP, Branka
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #34 : sreda, 21.03.2007 : 15:46:36 »

Tudi jaz sem si ga končno ogledala v celoti. Nič novega. Ja, žal sem videla že nekaj podobnih prispevkov in vsakič na novo me obide mešanica besa, sramu in sočutja.
Otrokom pa jaz tega v celoti ne bi upala kazati. No, odvisno od otroka. Ko sem peljala 16 letno nečakinjo gledat Kristusov pasijon (na njeno željo), je bila en teden čisto out. Nežna duša pač. Je pa prav, da se jim pokaže kaj je prav in kaj ne. Ostalo pa ne spada v to temo, temveč k vzgoji otroka. In mimogrede, kdo bo pa nas vzgajal? Vse to kaže na pomanjkanje vseh vrednot ki naj bi bile lastne civilizirani človeški družbi.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #35 : sreda, 21.03.2007 : 15:56:24 »

jaz sem vedno v dilemi - ali otroku pokazati strahote sveta ali pa ga zgolj nenehno učiti o bivanju v sožitju? In seveda, kje je tista starostna meja.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #36 : četrtek, 22.03.2007 : 08:25:16 »

jaz sem vedno v dilemi - ali otroku pokazati strahote sveta ali pa ga zgolj nenehno učiti o bivanju v sožitju? In seveda, kje je tista starostna meja.

Po moje je to zelo subjektivna reč. Odvisno od otroka, predhodnih izkušenj, njegove "trdnosti"... Eni lahko tako reč predelajo pri desetih letih, eni je še pri... ne moremo. Če bi meni to reč pokazali pri 10ih.... ja ne vem, če mi ne bi dobesedno počilo srce. Jaz sinu pred nekaj leti (recimo pri njegovih 10ih) tega ne bi pokazala, zdej pa mu lahko. Res je to zelo odvisno od posameznega otroka.  Verjetno je dobro se najprej o tem pogovarjat, tako da sploh ve kaj se okoli njega dogaja, kaj ja in kaj ne, zakaj tako ne in te reči. Ga samo postavit pred tak dokumentarec je po moje kar prekruto.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #37 : četrtek, 22.03.2007 : 14:06:51 »

Midva se doma zelo veliko pogovarjava o tem, konec koncev imamo 2 zavetiščarici, za kateri ve, kako sta prišli oz. zakaj sta prišli v Horjul. Pozna zgodbe Ninkota, Zmaga, Morota ... pozna zgodbe o krznu, prevozu živali itd. Star je 7 let. Moja želja ni, da bi dojemal svet kot krut prostor, želim pa v njem vzbuditi (in mi uspeva) občutljivost do krivic na tem svetu, željo po pomoči, da bi izboljšal situacijo itd. Ne samo v odnosu do živali, tudi do narave in nenazadnje do ljudi ... Ne govorim mu nerealnih reči, kako bo spremenil svet, govorim pa o njegovem malem svetu okoli njega in kaj lahko naredi v njem.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #38 : četrtek, 22.03.2007 : 14:26:17 »

huh.... 7..... ne vem, težko je bit pameten. Eno je povedat otroku, drugo pokazat otroku. Jaz bi se verjetno odločla, da je še prezgodaj.... kaj pa vem. Mislim so reči, ki jih nekateri otroci jemlejo zelo logično, drugim pa lahko pustijo kašne travme ali pa moraste sanje. No...kakorkoli, starši naj bi najbolj poznali svoje otroke. Jaz pri tej starosti ne bi še posegla po relanih prikazih. Ne vem.. prav je, da ozaveščamo že otroke, ne vem pa če je prav, da jim povzročamo neprijetne občutke zaradi nečesa, kar so storili odrasli.

Ne govorim mu nerealnih reči, kako bo spremenil svet, govorim pa o njegovem malem svetu okoli njega in kaj lahko naredi v njem.

Jaz bi rekla, da je to prava pot in da je to zaenkrat dovolj.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #39 : četrtek, 22.03.2007 : 14:46:57 »

Sleepy, se strinjam s tem, da je za realne prikaze kot je ta film, prezgodaj še za kar nekaj let. Zato nisem pokazala tega filma doma, tudi sama sem imela zelo težke misli kar nekaj časa. Dejstvo je, da je grozot na svetu zaradi človeka nad človekom, živalmi in naravo ogromno in ne moremo rešiti vsega.
Sem pa ponosna na mojega sina, ker mi je pomagal prepričati sosede, naj ne "čistijo" potočka v naši dolini in ne uničujejo žabjega mresta. Tako zdaj lahko poslušamo žabje regljanje in sem vesela ob dejstvu, da bo komarjev mnogo manj kot pretekla leta, ko so spomladansko čiščenje izvajali Smiley
Ok, dovolj bodi, mislim, da bi morali mladino, otroke učiti te senzibilnosti do sveta nasploh že zelo zgodaj, predvsem z vzgledom ...
Logiran
prijatelj
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #40 : petek, 23.03.2007 : 14:41:09 »

Mogoče ni tako pomembno, da gledamo vse te grozne filme, slike....Pomembno je da smo sočutni do vsega živega, da nam je mar za vse trpeče in se vsak po svoje poskušamo aktivno boriti proti temu
Veliko žalostnih zgodb gledam v svoji bližini dnevno v okoliških pesjakih. Ljudje preprosto pozabijo, da imajo psa. In dneve in leta ždijo tam notri in čakajo na milost svojih gospodarjev. Žal nekateri niso deležni nobene milosti. So sami nesrečni,jezni lajajo, tulijo in... nič ne pomaga. Zares žalostno
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #41 : ponedeljek, 26.03.2007 : 07:40:12 »

Sem pa ponosna na mojega sina, ker mi je pomagal prepričati sosede, naj ne "čistijo" potočka v naši dolini in ne uničujejo žabjega mresta. Tako zdaj lahko poslušamo žabje regljanje in sem vesela ob dejstvu, da bo komarjev mnogo manj kot pretekla leta, ko so spomladansko čiščenje izvajali Smiley
Ok, dovolj bodi, mislim, da bi morali mladino, otroke učiti te senzibilnosti do sveta nasploh že zelo zgodaj, predvsem z vzgledom ...

   Evo! Sej pravim, če kdo, bojo svet spremenili naši otroci. In če jih bomo prav učili, jim ne bo treba gledat takih in podobnih prizorov, ker jih ne bo mogoče posnet....
 
Logiran
urskag
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« Odgovor #42 : ponedeljek, 26.03.2007 : 13:55:43 »

Žalostno je pa to, da take filme gledajo samo tisti, ki jim ni ni vseeno in ki se trudijo živet tako, da čim manj maltertirajo živali. In konec koncev, podobne stavari smo ljudje sposobni početi tudi na ljudeh. In zavedati se moramo, da to ni nekaj zelo oddaljenega od nas. Ravno prejšni teden sem se pogovarjala, da v okolici Ljubljane streljajo mačke in da so nekatere našli na drevo pribite. Kaj se da v takem primeru narest? Seveda se ne ve kdo to dela, tisti, ki pa vejo, so pa ravno tako "bolani" kot on. Policija pa, seveda, ne ukrepa in glih toliko, da se ne smejijo, ko to ljudje prijavljajo.
Vse to se dogaja vsak dan, med nami!
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #43 : torek, 27.03.2007 : 10:07:48 »

Citat
Policija pa, seveda, ne ukrepa in glih toliko, da se ne smejijo, ko to ljudje prijavljajo.

Če je to res, lahko napiše prijavitelj pritožbo na PP iz katere so bili policisti. Verjemi pa, da je to izjema, ne pravilo! Tudi miselnost policistov se je spremenila in take reakcije niso dovoljene! Na srečo se generacije menjajo....
Logiran
urskag
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« Odgovor #44 : torek, 27.03.2007 : 11:53:14 »

Včeraj sem bila malo jezna (ker sem prej gledala ta film) in sem napisala huje kot mi je bilo povedano. To sem slišala iz enih ust (neresnost policistov), bistvo pa je, da policija ne ali ne zna ukrepati. Saj tudi, razen tega, da jim je sporočeno in da so pozorni, kaj več težko naredijo, če tega nihče ne vidi.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines