mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:37:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI  (Prebrano 53618 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #75 : sreda, 20.02.2008 : 13:46:35 »

No, jaz sem si ga ogledala.

Sicer sem dolgo odlašala, ne toliko zaradi morebitnih grozot, pač pa sem si ga želela ogledati v miru in celoti. In ker je tempo vsakdanja tak, da včasih komaj sfolgam, si tega časa dolgo nisem vzela oz. sem odlašala. Še v Metropolovi akciji za Horjul mi ni zneslo, ker se mi je mudilo še na drugo obveznost.

Ampak, ko me je Smetka V Metropolu vprašala, če si ga grem ogledat, in na moj odgovor da danes ne, rahlo očitujoče Tongue rekla "Se mi je zdelo" Tongue  sem se kako noč zatem le lotila te naloge. Sicer dobesedno sredi noči, a kaj češ, pogledala in zapomnila sem si ga le.

PRIPOROČAM!
Nauk filma je milijonkrat več vreden kot tista ura trpljenja za nas, ki nam je mar!


Ne le pogled na meso in krzno se ti spremeni, tudi na marsikatero drugo stvar.
Zase sem se poleg krzna itn. odločila za en tak čisto svoj osebni projekt:
Do svojih domačih živali bom še bolj prijazna kot do sedaj!
Težko razložim zakaj, a dejansko mi je dalo marsikaj misliti...

Oglejte si film, nima vam kaj biti žal!
Logiran

Gaya
novinec
*
Sporočil: 32


« Odgovor #76 : sobota, 23.02.2008 : 00:10:41 »

Jaz že pol ure zbiram pogum da bi sploh na play stisnila..
Nekaj v roku,žival tam zraven..takoj me je zmedlo. Ta film sem si že pred pol leta htela ogledat (al še prej) pa tud nisem našla poguma potem sem pa pozabila nanj. Obljubim da bom jutri podnevi pogledala. lp
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #77 : četrtek, 12.06.2008 : 12:34:48 »

zato si ga raje ne ogledam...je prehudo. Undecided


Patapižu od ogleda tega filmčka več ne je mesa. Uboga jaz. Sad Sad

Kaj si si ga potem ogledala, ali ne ?
Logiran
ribjataca
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #78 : petek, 13.06.2008 : 07:16:45 »

Nisem ga celega pogledala, le nekaj odlomkov. Sem namreč že nekaj časa na svetu in mi je iz mojega življenskega okolja znano, kake grozote vse so sposobni napraviti ljudje ljudem, kaj šele živalim. Nisem hotela, a bom opisala primer mučenja mojega psička, ki sem ga imela pred...ohoho leti.
Imela sem lažjo prometne nesrečo, ki je povzročila poškodbo glave in s tem povezane hude bolečine, ki so me za nekaj dni priklenile na posteljo.  Kuža je ob obisku prijateljev pobegnil. To je sicer večkrat naredil, saj je ob vratih prežal, kdaj se bodo odprla. Vendar se je vedno po kake pol ure "prostega izhoda" vrnil in praskal po vratih, da sem ga spustila not.
Tokrat mi ga je nekdo hudo poškodovanega položil pred vrata. Poškodovanega od človeških rok... >:(Tako zelo, da ni moglel stati na svojih tačkah...Med drugim so mu mučitelji čisto pri koži odcviknili ali odlomoli nohte (izgledalo je, kot da so izpuljeni...), da o nalomu reber in drugih poškodbah ne govorim.
No, potem sva oba povita in z bolečinami ležala v postelji in se bodrila...

Res si filma ne morem ogledati....Samo zato, da bi videla, česa vse so sposobni ljudje?...VEM česa so sposobni.
Logiran
ribjataca
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #79 : petek, 13.06.2008 : 07:31:51 »

Pa še to...Kljub temu, da že zelo dolgo vem, kako je, tudi vem, da je boj posameznika proti temu "boj z mlini na veter"...
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #80 : petek, 13.06.2008 : 09:11:24 »

Boj posameznika seveda, ampak nas je več...

A je pes preživel ?
Logiran
ribjataca
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #81 : petek, 13.06.2008 : 09:34:26 »

Je...in sva po tistem imela še kar nekaj zanimivih skupnih let...zdaj pa ga že dolgo več ni.
Logiran
ribjataca
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #82 : sobota, 14.06.2008 : 22:37:47 »

Boj posameznika seveda, ampak nas je več...

Ja, temu se menda tako reče...Ampak, ko pride do konkretnega problema si vedno sam, izpostavljen nerazumevanju in večkrat posmehu...Mlinske lopate te pretolčejo in prav nič ti ne pomaga dejstvo, da "nekje" za tabo stoji vojska enako mislečih. To je tako kot, ko nekdo naredi bližnjico preko zelenice in ti...in še nekdo...vstrajno hodiš po pločniku...Pa trava po potki kljub temu ne zraste. Zakaj že?...Hmmm...Gozd je kljub temu sestavljen iz posameznih dreves...in na žalost podrastja, ki jih duši...Ko se vsak dan vozim preko zmazkov na cesti, ki še komaj nakazujejo, da je to bila muca, nič ne pomaga, da se krvavi gmoti izognem (da se ostanki ne oproimejo gum?)...Nekdo je treščil vanjo, zapeljal čez njo, ko je še imela živo podobo... Ja, menda nas je več...AMPAK KJE SMO?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #83 : nedelja, 15.06.2008 : 07:40:17 »

Kot prvo podrast dreves NE DUSI!

Kot drugo je nekdo to macko ali pa katerega od njenih prednikov spustil ven preden je kdorkoli (tudi jaz) trescil vanjo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
ribjataca
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #84 : nedelja, 15.06.2008 : 08:06:55 »

Ni ena mačka...jih je na moji poti za cel rožni venec[ (če bi molili za njihove dušice). In so na cestah skozi naselja, kjer je omejena hitrost. Občasno te ceste prečkajo tudi psi, ki ne končajo kot brezoblični zmazki (če zadeneš psa, si vendar poškoduješ avto). Seveda mi ni treba omenjati, da se tam gibljejo tudi ljudje...

Pa še o podrasti...Tu sem  mislila tisto podrast, ki je je v neočiščenih gozdovih veliko preveč...Saj vem, da se pragozdovi sami regenerirajo, toda zaradi vseh drugih vplivov tudi propadajo. In če je preveč podrasti, zdrave sadike nimajo dovolj hrane, za rast.

In še moje vprašanje KJE SMO?(tako mimogrede). Sem jaz in si ti...in še kdo...ena in ena in en...posameznik proti množici.
Združeni samo na forumih, kot je ta.
Logiran
bodesce
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #85 : nedelja, 15.06.2008 : 11:35:53 »

Zgolj moje laično mnenje ( razen občasnih fininčnih prispevkov nimam stalnega kontakta z društvi proti mučenju živali in zavetišči, imam pa doma psa in konje ):
jaz pa mislim, da se človekov odnos do živali  izboljšuje. Če pogledaš kako živijo psi, konji danes, pa kako so 30 let nazaj... seveda pa obstaja še mnogo hudega, veliko preveč..povsod... Na žalost se spremebe dogajajo tako počasi, da se nam zdi da se sploh ne.. In vsak hud primer ki ga vidiš te v to prepričuje.. Jaz pa nekako verjamem da se pomikamo na boljše.. tako, na osnovi dejstev, ki jih vidiš v vsakdanjem življenju..
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #86 : četrtek, 19.06.2008 : 06:35:33 »

Pises kot da vozniki samo cakajo, da bo kaj preckalo cesto, potem pa gas pa dajmo zgazit... PSI in MACKE nimajo kaj sami hodit naokrog in se setat gori in doli po cesti. Ce se pa najde kak bedak, ki gre s svojim perfektno vzgojenim psom ob prometni cesti, pa ta na drugi strani zagleda "nekaj zanimivega" in gasa cez, pri tem pa ga povozi avto, potem jaz v prvi vrsti kazem s prstom na lastnika, ne na voznika avtomobila. Tudi ce peljes 30, 40, 50km/h in si tanartavecji ljubitelj zivali, se ti se vedno lahko zgodi, da bos kdaj povozil kaj zivega, npr. macko, jeza, psa, krastaco,...

Ja, seveda si lahko poskodujes avto, ce zadenes psa, pa tudi ce zadenes macko. Poskodujes si ga tudi, ce psa/macke ne zbijes...

Kar pa se podrasti tice, tej v prvi vrsti primanjkuje svetlobe zaradi dreves. Vsake toliko se katero od dreves zrusi in takrat dobi malce vec svetlobe tudi podrast-pa tudi mlada drevesa. Odstranjevanje biomase iz gozda je pa prej slabo kot dobro.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
ribjataca
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #87 : četrtek, 19.06.2008 : 07:30:41 »

PSI in MACKE nimajo kaj sami hodit naokrog in se setat gori in doli po cesti.

Ampak hodijo. Ob cesti, kjer se vozim so v glavnem kmetije...in tam so pač še vedno zunaj živeče mačke.

In se ne zgodi kar tako, da povoziš žival, ki ti pride na cesto. Če v enem jutru naštejem na tej svoji poti tam okoli štiri, pet novih "zmazkov", se vprašam ali je res nepredviden slučaj ali brezmejna malomarnost voznikov. Sem imela glede tega tudi že kar nekaj komentarjev (ustnih) v smislu: "Pa kaj, saj jih je tako preveč"...(mačk)

Vozim se po cestsah že okoli 35 let in so mi že ničkolikokrat nepredvidoma prečkale cesto razne živali...ali je otrok planil na cesto za žogo...ali je starejši človek, zamišljen nekam vase, nepričakovano stopil na cesto...Pa še nisem v nikogar treščila...(Ja, no, mene pa je že podrl avto... Sad)

Ko sedeš v avto, se pač moraš zavedati vseh nepredvidljivih zadev in jih vzeti v zakup....Pa pustiti mobilne telefone, cigarete, glasno glasbo...in še druge stvari, ki te dekoncentrirajo, izven dosega svojih misli.

Pa še to! (spet sklicevanje na dolgo bivanje na tem planetu). Včasih so ljudje v gozdovih grabili listje za steljo,  pobirali suho vejevje za kurjavo... Torej po tvojem odstranjevali iz gozdov bio maso...Hm....morda me (zaradi let) spomin zapušča....ampak se ne spomnim, da bi kak gozd, kako drevo zaradi tega propadlo....
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #88 : četrtek, 19.06.2008 : 07:45:42 »

(Ja, no, mene pa je že podrl avto... Sad)
Jaz ne vem, no.....zakaj se mečeš pod avto?!  Grin Wink Smiley
Logiran
yerpo
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #89 : četrtek, 19.06.2008 : 10:39:45 »

Pa še o podrasti...Tu sem  mislila tisto podrast, ki je je v neočiščenih gozdovih veliko preveč...Saj vem, da se pragozdovi sami regenerirajo, toda zaradi vseh drugih vplivov tudi propadajo. In če je preveč podrasti, zdrave sadike nimajo dovolj hrane, za rast.

Toplo ti priporočam, da vzameš v roke kakšno knjigo o ekologiji, kjer je opisano kroženje snovi, preden pišeš takšne. Oziroma raje kar kakšno o osnovah botanike za začetek, saj ti očitno ni jasno, da drevesa ne morejo živet samo od vode in svetlobe. Gozdovi na tem svetu so sami čisto lepo uspevali in se regenerirali že milijone let preden je bil človek naokoli da bi jim "pomagal" s čiščenjem.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines