mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 04:44:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Tema: DENTASTIX, ŠAMPONI, NEGA UHLJEV
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: DENTASTIX, ŠAMPONI, NEGA UHLJEV  (Prebrano 5509 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
metacehovin
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« : torek, 06.11.2012 : 11:20:47 »

Živjo imam par vprašanj glede nage in zajedalcev.
 - Zanima me kakšne izkušnje imate z dentastix palčkami. Nekdo mi je rekel, da lahko škodujejo psu, drugi spet pravijo, da je super stvar.   prašujem se če je popoln nateg, glede na to, da imam psičko, ki zgrize vsako stvar, ki jo dobi v usta, tako, da ščetkanje težko vpeljujem, bom pa seveda ustrajala (glede na to, da je mladiček in ne razume, da se ne igram).
 - Zanima me tudi vaše mnenje kaj je boljše za kožo in zdravje psička: šampon proti ušem ali ovratnica. In ali imate izkušnje s šamponi, ki so resnično delovali. Sicer imam enega, ki mi ga je priporočil vceterinar, (imena se ne spomnim več) seveda pa je bil zelo drag.
 - Zadnje vprašanje: kako vzdržujete čistoča uhljev vašega psa. In kako ste mladična naučili, da je pri miru dovolj časa.
Moja je sicer disciplinirana ampak ker je še mlada ima ''črve v riti'' in zdrži pri miru le malo časa. Potem začne lizati ter grizti in otežuje pregled uhljev ter nego zob (misli, da je krtačka igrača) . Vseeno napredujem in je vsak dan bolje oz. vsak teden :-) vseeno pa me zanimajo vaše izkušnje.
HVALA
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #1 : torek, 06.11.2012 : 11:36:08 »

Šampon/ovratnica proti ušem? Misliš bolham? Še nikoli nisem slišala, da bi imeli psi uši. Proti drugim zunanjim zajedalcem pa imaš na voljo različne ampule, ovratnice in še kaj - kot preventivo. Če ima pes že bolhe, je treba ukrepati bolj "temeljito", ne samo na psu, ampak tudi v njegovem bivalnem okolju. Kot preventiva ne deluje vse na vseh psih in vseh okoljih enako, nekaterih določeni psi sploh ne prenašajo itd. Tako da ni ravno "pravila".

Glede čiščenja ušes je po mojih izkušnjah tudi različno - nekateri potrebujejo redno čiščenje, npr. tedensko, na 14 dni, mesec ... drugim ni potrebno ušes nikoli čistiti, pa so vseeno zelo čista in zdrava. Pri vnetjih je treba k veterinarju (če iz ušes smrdi, pes otresa z glavo) po zdravila, čiščenje ni dovolj. Sicer pa ne vem, ali si imela v mislih samo brisanje uhljev (z vatko, s kako fiziološko raztopino) ali prav spiranje uhljev s tekočino, ki jo vliješ v uho (tudi teh je kar nekaj na voljo v trgovinah za male živali/pri veterinarjih). Ampak če pes nima težav, je bolje, da ušes ne spiraš, pač pa po potrebi pobrišeš samo umazanijo z uhljev.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #2 : torek, 06.11.2012 : 11:38:59 »

Čiščenje zob:
- dentastix - včasih odvisno tudi od dedne zasnove. Nekaterim je dovolj, nekaterim se kljub temu obupno nabirajo obloge.
- sama bi ti svetovala uporabo surove goveje kosti - sklepa. Pri odraslih zadostuje 1-krat na 14 dni. Pri mladičku pazi, da ji daš dovolj majhno (surova kost zapira). Bo imela kr nekaj časa dela...  Wink

Šampon:
- po mojih izkušnjah noben šampon ne preprečuje uši. Prav tako je problem z ovratnicami, ker jih nekateri psi ne prenašajo (alergija). Nam se najbolj obnese Advantix oziroma Frontline (imajo tudi za mladiče).

Ušesa:
- za čiščenje ušes boš pri veterinarju kupila posebno tekočino za čiščenje. On ti naj tudi pokaže kako jo uporabljaj (vlije se v uho, zmenca, potem obriše z mehko vato -> buhnedaj s kakšnim palčkami po ušesih šarit!  Angry)
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #3 : torek, 06.11.2012 : 11:46:56 »

Prav tako je problem z ovratnicami, ker jih nekateri psi ne prenašajo (alergija).

Za ampule velja enako. Da bi kak pes odreagiral na ovratnico, še nisem slišala, za ampule pa velikokrat, enkrat ene, enkrat druge. Res ni pravila in ne moreš vedet, če ne sprobaš Undecided.
Logiran
metacehovin
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #4 : torek, 06.11.2012 : 11:52:06 »

Hvala, prebrala sem si odstranjevanje uši in je podobno kot pri bolhah. Za uhlje bom le redno pregledovala, drugače ne izpiram ampak le nežno očistim smeti, ki se včasih pojavijo. Absolutno ne s palčkami, saj nisem od včeraj.  Frontline sem že uporabljala, ker sem prebrala, da je pravtako za uši in ne le bolhe. Sedaj čakam, da se izteče čas uporabe in vidim kako je z zajedalci. Bivak je že očiščen in bo še parkrat... :-) 100x hvala za nasvet o čiščenju zob. :-)
Sunnyday: hvala zakomentar. Uši absolutno niso enaki zajedalci kot bolhe, so bolj trdovratne male zgage. Hvala vseeno za odgvor...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #5 : torek, 06.11.2012 : 14:46:20 »

A ti mogoče o klopih govoriš?  Huh
Logiran
metacehovin
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #6 : torek, 06.11.2012 : 15:30:45 »

Ne, o ušeh. A res noben ne ve razlike al kaj...
***
Ekola en link, ki razloži kaj so uši in kako živijo. Za tolažbo tudi jaz nisem vedela razlike preden nisem obiskala veterinarja zaradi njih. Vseeno pa sem vedela, da to ni isto kot bolha, kaj šele klop. Hvala...

Želim vam lepe trenutke z vašimi ljubljenčki.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #7 : torek, 06.11.2012 : 16:57:04 »

Glede na to, da za primer uši na psih še nikoli nisem slišala pa jih imamo že več kot 20 let in niti nikogar ne poznam, ki je imel psa z ušmi se zelo upravičeno sprašujem ali se ne razumemo ali kaj naj bi to bilo. Očitno boste morali dobro poskrbet za to, da se jih znebite in upam, da vaši obiskovalci vejo zanje, da jih ne bodo na okrog s sabo tovorli  Undecided
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #8 : torek, 06.11.2012 : 17:03:33 »

Očitno obstajajo, kot sem prebrala, ampak tudi jaz prvič v življenju slišim za uši pri psih Huh. Prebrala sem lahko tudi, da jih večkrat fašejo mladi, slabo oskrbovani psi ... in tale Nala je prišla iz takega totalno neprimernega okolja za mladiča sram. Tu bi bila ena možnost za vzrok ušivosti. Me pa čudi, da pri kakih 150 res nepreskrbljenih, bolnih, starih, mladih, velikih, malih, sesnih mladičih ... skratka vseh sorte psih iz pomurskih romskih naselij tudi še nikoli nismo imeli psa z ušmi. Shocked (Seveda pa z bolhami, klopi in garjami.)
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Tema: DENTASTIX, ŠAMPONI, NEGA UHLJEV
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines