mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 07:10:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Čudežev včasih ni
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čudežev včasih ni  (Prebrano 33671 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #45 : četrtek, 15.03.2007 : 14:09:51 »

Tudi moji trije so vsi kastrirani. Pri enem je sicer po posegu prišlo do enega zapleta, samo ni bilo povezano direktno s samo kastracijo (prišlo je do bruhanja, ker je očitno mulc nekje našel neko hrano, moral pa bi biti na tešče). Drugače pa od kastracije naprej nikakršnih težav. Tvoj strah je meni čisto razumljiv, ker sem sama imela malo nazaj mucka na enem težkem posegu, katerega sem odlašala ravno zaradi takšnega strahu. Tudi mami ima dve sterilizirani muci in nimata nikakršnih težav, pa je od sterilizacije že cca 8 let. Poseg je drugače rutinski, samo saj veš, pri vsakem posegu je malo tveganja. DRugače so bili pa moji dobri že isti dan po kastraciji, ko so k sebi prišli od narkoze, muce pa je treba majčkeno bolj pazit, ker imajo šive.
Moje izkušnje so vse pozitivne, tako da jaz pri mojih treh nisem sploh odlašala, da ne bi šli, ker drugače je pri notranjih muckih res kriza. Izberi pa zanesljivega veterinarja, npr. na kliniki v Mestnem logu.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #46 : nedelja, 18.03.2007 : 13:47:04 »

Mi imamo oba predstavnika mačje vrste - enega kastriranega, eno sterilizirano (no, obe pesjanki pa tudi stelirizirani). Resnično, glede na to, da je tvoj čisto notranji maček, boš s kastracijo marsikaj uredila in sebi prihranila.
Logiran
Dominika
midi
****
Sporočil: 393


« Odgovor #47 : ponedeljek, 19.03.2007 : 23:07:32 »

Gorazdova!

Po 20.-letnih izkušnjah z muci  je nekaj obvezno: sterilizacija muce ali kastracija mucka! Ne glede na to, ali so notranji, zunanji ali mešano. Življenje mu / ji je veliko lepše, predvsem pa ni več potomcev!
(moja, ki je sterilizirana in lahko hodi skozi loputo ven, zdaj tepe mačkona, ki se hodi ženit....pa ni uspeha, he-he!!!).

Kar pogumno!   Wink


LP
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #48 : sreda, 21.03.2007 : 20:40:23 »

Ne vem ali je prav, da v to temo opišem žalosten dogodek, ker se nanaša na psa in ne na muco.
Z našo Liso smo bili pri veterinarju, kjer ji redno mesečno manikirajo nohtke, Istočasno z nami je pridrvel pred ambulanto avto iz katerega je izstopila pretresena gospa z manjšim odraslim kužkom, katerega je držala v naročju zavitega v nekakšen papir. Kuža je bil pri zavesti in njegove žalostne učke.....ne da se jih pozabiti. Neki ;degen; je baje drvel skozi vas po ulici po kateri se pripelje le nekaj avtomobilov dnevno in pred gospejino hišo povozil tistega kužka. Niti slučajno ni ustavil. Gospa ne ve čigav je kuža, takoj ko je videla, da je negibno obležal ga je odpeljala v veterinarju, ki je samo potrdil njen sum, da ima zlomljeno hrbtenico, sledila je takojšnja evtanazija.
Lepo prosim vse skrbnike živali, da pazijo nanje, naj ne letajo prosto po cestah kajti še prehitro pride nesreča, tudi tam kjer jo najmanj pričakuješ.
Ubogi kuža, ki je zaradi dveh neodgovornih ljudi takole končal svoje življenje  Cry . Prvi krivec je njegov skrbnik, drugi pa tisti pokvarjen idiot, ki divja po cestah in mu za nikogar ni mar. Škoda, da si gospa ni uspela zapomniti njegove registrske, je bilo vse skupaj prehitro. Še dobro, da je gospa ena tistih ljudi, ki jim ni vseeno za živa bitja in je tako hitro poskrbela zanj. Da vsaj ni revček predolgo trpel .
Janad
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #49 : sreda, 21.03.2007 : 21:39:28 »

Joj Lisa, zal mi je za kuzka, ampak, ko sem zacela brati tvoje sporocilo, sem mislila, da se je nekaj zgodilo Lisi. Cry Hvalabogu vidim, da potrebuje le manikuro. Cheesy
Ta kuza pa je imel res "sreco", da ni oblezal sam samcat na cesti. Pohvale gospe, ki ni pogledala stran. lp
Logiran

delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #50 : sreda, 21.03.2007 : 21:56:42 »

Kaja, oprosti, če sem te ustrašila. Joj, sem pa res čudno začela.
Naša Lisa je zdrava, srečna, živahna. Naš srček je, ki jo čuvamo kot punčico svojega očesa, pa seveda ostale naše tudi . Samo manikuro potrebuje vsak mesec, ker naša damica noče na sprehod po asfaltu ampak le po mehki travici in makedamu, kjer se nohtki nič ne znucajo Wink.Sta s stricem veterinarjem že prava prijatla  Cheesy.
Mi je ravnokar prišepnila naj te pozdravim, pa tudi g.Romana in ga. Nežko.
Pa kofe še tudi velja, a ne?
l.p. Jana
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #51 : sreda, 21.03.2007 : 22:05:18 »

Sem se prav nasmejala in si jo v mislih predstavljala kako trmoglavi in noce hodit. Grin Vracam pozdrave in (spet) obljubljam, da pridem na kofe. Kiss Bi vaju z mozem prav rada spoznala, pa Liso bi tudi rada videla. lp
Logiran

Ancyka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 137


« Odgovor #52 : torek, 19.06.2007 : 12:42:31 »

Sad
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Čudežev včasih ni
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines