mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 04:49:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kaj naj bi tole pomenilo....
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kaj naj bi tole pomenilo....  (Prebrano 10791 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« : četrtek, 15.04.2004 : 08:17:31 »

Pozdravljeni.

V zadnjem casu se je pri prehrani "zataknilo" tudi nam. Imamo namrec sledeci problem:

ko psici ob uri obroka dam v njeno posodo brikete, le-te ona pobira enega po enega, vsakega odnese na svoj prostor v stanovanju in ga lepo pocaaaaaaasiiii drobi. Huh

Naj povem da vedno jemo na istem mestu, vedno se drzimo ur, zmanjsali smo obroke iz 3x dnevno na 2x, hrane nismo menjali, s to je (bila?) zadovoljna od malega.... Imela jo je zelo rada, pred casom je po njej kar hlastala, tako je hitela jesti, sedaj pa enega po enega nosi briket v svoj kot in ga tam je. Ali je imel morda tudi kdo izmed vas podobne probleme?

Jaz sicer poznam se eno psicko ki dela tako, toda tisto bi kar malo razumela, je mali pudeljcek, malo drugace izgleda vse skupaj, ko pa to dela moja rotta. Roll Eyes

Razmisljala sem tudi ce ji hrana ne bi bila vec vsec, sla sem v vet. lekarno, ki je tudi edina trgovina, kjer imajo nekaj vec vrst kvalitetne hrane, rada bi ji ponudila tudi kaksno drugo znamko, toda nimajo nobenega testnega vzorca.  Sad Da bi pa kar po 3 kg kupovala vsake hrane posebej samo zato, da bi psica poskusila, pa tudi ne bo slo. Sicer kaj so 3 kg hrane za tako veliko psico? Ogromno, ce ne je. Grin

Imate morda kaksen nasvet, predloga, predvsem pa odgovor na vprasanje ZAKAJ psica to dela?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #1 : četrtek, 15.04.2004 : 08:28:48 »

 Huh Huh hmmm....

Praviš da imata enako hrano? Kako pa je kaj s sprehodi? Misliš, da je mogoče, da se ji zdi, da nima potrebe ravno veliko jesti? Če sem prav razumela poje vse, samo briket po briket?

LP Noli
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #2 : četrtek, 15.04.2004 : 08:39:37 »

Noli zivjo.

Nobene spremembe nismo uvedli v njeno zivljenje, sprehodi so vsak dan, naj bo sonce, dez, sneg... enako aktivno, ponavadi celo ob istem casu. Zjutraj pred zajtrkom, kaki dve uri po jedi zopet na potrebo, popoldne dolg sprehod, pred vecerjo zopet opravljanje potrebe...

Noli, ne vem kako se njej zdi, ce ima dovolj ali ne.... Undecided Huh, je pa problem ravno v tem, ker skoraj nic ne poje. Vcasih dosezemo polovico priporocene dnevne kolicine, zadnje dni celo manj... Dopoldne poje max. 10 briketov... Pozno popoldne malo vec...

Sedaj razmisljam o menjavi hrane, toda ne vem ce je to to...  Undecided

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #3 : četrtek, 15.04.2004 : 08:39:42 »

ko psici ob uri obroka dam v njeno posodo brikete, le-te ona pobira enega po enega, vsakega odnese na svoj prostor v stanovanju in ga lepo pocaaaaaaasiiii drobi.

Živjo!
Mene pa takooo veseli, da nismo edini  Wink Moja Buba namreč počne isto- ne sicer vsak dan, ima namreč obdobja, ko pohlasta vse brikete, včasih se se samo namrdne in gre stran  Grin , včasih pa jemlje po en briket iz sklede in ga nosi na prostor, tam ga malo valja naokoli, potem pa poje. In potem spet po novega... Še nisem ugotovila, zakaj to počne, ampak hrane ji zaradi tega ne mislim več menjat (smo že šli iz Hill'sa na RC). Verjetno je to tako kot pri majhnih otrocih, ko rijejo z žlico po hrani, samo da jim ne bi bilo treba pojesti vsega  Smiley
Mislim, da ni razloga za skrb, razen če tvoja rotka dlje časa ne bo jedla.
Lp,
Tina
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #4 : četrtek, 15.04.2004 : 08:50:13 »

No, pri nas je to ze tako dalec, da ko se bliza ura obroka, jaz kar slabse volje postanem, ker ze vem kaj lahko pricakujem.

Zanimivo, ko recem psici "papala", skace od veselja, da se bliza njen obrok, ko pa ji pred nos postavim posodo, gre, povoha, se obrne in pride k meni v polozaj "bozaj me". Jaz ji sicer nekaj casa se prigovarjam naj je, potem se umaknem in jo pustim samo oz ignor. Takrat ponavadi gre pocasi do posode in zacne s tem svojim cudnim "obredom" nosenja briket po briket.

Lani smo morali zaradi operacij drzati psico pri hrani malo nazaj, morala je biti raje bolj suha, kot bolj rejena. Sedaj, ko bi koncno lahko jedla, pa tudi jaz si zelim, da bi malo pridobila na kilazi, pa je zacela s tem...

Srcno upam da je prehodne narave, ceprav...kaj pa vem, sedaj ze kar nekaj casa trmari s tem cudnim vedenjem pri hranjenju.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #5 : četrtek, 15.04.2004 : 08:58:07 »

Pozabila sem dodati se tole:

psica je zeloooo izbircna pri svoji prehrani. Zadnjic v soli recimo, ko mi je ze zmanjkalo nagradic (salama), mi je ponudila instruktorica neko zvecljivo palcko za pse... Skratka, psi so za tisto palcko delali vse mogoce stvari, nasa je ni niti povohala oz., ce jo je vzela v gobec, jo je se hitreje izpljunila.

Drugi primer je bil isti dan v soli, ko je prisel do naju moski z nemsko dogo mislim, on je imel namesto salamic sircek za nagrade. Je povedal ponosno, da mu je vzreditelj priporocil sircek itd, da ga psi obozujejo, no.... jaz sem ze vedela kaj ga caka, ko ji bo ponudil. In res, on ji da koscek sira, Shiva ga sicer "sterilno" vzame med zobe, takoj zatem izpljuni.

Takih primerov je se in se... Bi bilo lahko kakorkoli povezano? Jaz si ze tako belim glavo z vsem skupaj, da sem ze cisto zmesana. Grin Morda pa kdo, ki ni tako neposredno v tem, lahko bolj okvirno svetuje. Roll Eyes

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #6 : četrtek, 15.04.2004 : 09:03:46 »

Fortuna,
mislim, da je Shiva samo zelo neješč pes. Vseeno pa malo poglej, če se drugače počuti OK, mogoče ne bi bilo slabo, da stopiš do veterinarja, ki mu zaupaš in se malo pogovoriš z njim. Drugače pa poznam kar precej psov, ki jim hrana pač ni poglavitnega pomena v življenju in so lastniki imeli kar velike probleme, da so jim kilažo spravili vsaj na spodnjo mejo.
Poročaj, kako se bo situacija rešila.
Lp,
Tina
P.S.: Upam, da bo še kdo kakšen nasvet primaknil  Wink
Logiran
muca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 99


« Odgovor #7 : četrtek, 15.04.2004 : 09:13:11 »

Fortuna:
Poiskusi brikete namočiti v toplo vodo, tako, da se razpustijo. Razmočeni briketi imajo malo močnejši vonj.
Nekateri psi ne marajo suhe hrane, obožujejo pa "mokro" hrano. Kaj pa kuhana hrana?

LP
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #8 : četrtek, 15.04.2004 : 09:15:49 »

Ja tko sem mislila: fantova psica počne približno isto, gleda v posodo kot, da smo ji dali strup za podgane  Grin. Kadar pa je za njo izdatnejši sprehod si ne zmišljuje ampak poje kar ji daš  Wink. Zato sem si ustvarila mnenje, da je kadar misli, da veliko potrebuje brez izbirčnosti, kadar pa je manj na sprehodu, pa se tudi manj oz. bolj prefinjeno  Grin hrani. Skratka bi se strinjala da je precej izbirčna tvoja Shiva  Grin.  Zagotovo najboljši recept kako Gaio pripraviti da je, je da ji samo postaviš polno posodo in mirno odkorakaš. Bolj kot jo pregovarjaš slabše je  Roll Eyes Huh.
Domnevam, da, če ji po recimo 10 min. umakneš posodo ne glede na to ali je prazna ali ne, pri naslednjem obroku ne spremeni obnašanja, ali pač??


Aja, katere brikete pa imata??

LP Noli
Logiran
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #9 : četrtek, 15.04.2004 : 09:27:46 »

Ja, za tako obnašanje je res lahko kar dosti vzrokov. Iz svojih izkušenj ti lahko navedem naslednje:
-gliste ali trakulja, ki se lahko izkazujejo tudi z neješčnostjo
-predgonitev, gonitev ali čas neposredno po gonitvi(pred kakšnim mesecem so se moje psice enako obnašale, bile so pa v času po gonitvi)
-mogoče pa je le potrebna sprememba hrane ali pa poizkusi med brikete pomešati žlico konzerve
-pa še zadnja rešitev, nabavi ji konkurenco in boš videla, kako bo jedla Grin-jaz imam zdaj v varstvu taščino psico, ki tudi ni hotela jesti, zdaj pa je kot nora, ker ve, da, če ne bo, bo hrana izginila, ha,ha,ha.
No, to zadnje je bilo bolj za šalo kot zares.
Upam, da boš uspešno rešila problem.
Lp
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #10 : četrtek, 15.04.2004 : 09:28:36 »

Kaj pa kuhana in ostala nebriketirana hrana? Meni se je Spela zmrdovala nad RC giant briketi, ki smo jih potem zaradi tega zamenjali za Bosch, ki ga zelo rada je. Ko sem ostanek 15kg vrece RC-ja hotela podariti, pa se je frajla odlocila, da ji je blazno vsec... Tako, da zdaj poleg Boscha, dobi se par RC briketov, da porabimo tiste ostanke. Nismo pa nikoli imeli problemov s kuhano hrano (kurja juha, makaroni, skuta, rizota, ribe, ...).
Testercke hrane ponavadi dobis v vsaki trgovini kjer prodajajo doloceno znamko hrane (zagotovo pa, ce so uvoznik).
lp, m.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #11 : četrtek, 15.04.2004 : 10:01:21 »

Fortuna,
mislim, da je Shiva samo zelo neješč pes. Vseeno pa malo poglej, če se drugače počuti OK, mogoče ne bi bilo slabo, da stopiš do veterinarja, ki mu zaupaš in se malo pogovoriš z njim. Drugače pa poznam kar precej psov, ki jim hrana pač ni poglavitnega pomena v življenju in so lastniki imeli kar velike probleme, da so jim kilažo spravili vsaj na spodnjo mejo.
Poročaj, kako se bo situacija rešila.
Lp,
Tina
P.S.: Upam, da bo še kdo kakšen nasvet primaknil  Wink

TinaZ, hvala za nasvet. Pri veterinarju smo bili dva dni nazaj, ko smo se cepili in cipirali, pa smo se pogovarjali tudi o tej problematiki. Ogdovor sledec: ali ji niso vec vsec briketi ali pa ne potrebuje toliko, glede na to, da vzdrzuje svojo tezo, ne hujsa.

Muca:

Citat
Poiskusi brikete namočiti v toplo vodo, tako, da se razpustijo. Razmočeni briketi imajo malo močnejši vonj.
Nekateri psi ne marajo suhe hrane, obožujejo pa "mokro" hrano. Kaj pa kuhana hrana?

Muca, tudi to smo ze poskusili. V vodi razmoceni briketi je isti smorn, ce je pa juhica, potem ze bolj z veseljem jemo. Grin Za kuhanje naceloma ni toliko casa, sem ji pa tudi kuhala - od riza, makaronov, raznih omakic, meso, toda potem sem ugotovila, da se gospodicna briketov sploh vec ne bi pritaknila. Sedaj je ze kar lep cas, kar vec ne dobi kuhanega. Tudi prej ni veliko, poudarjam, mogoce 1x, max 2x na teden.

Noli:

Citat
Ja tko sem mislila: fantova psica počne približno isto, gleda v posodo kot, da smo ji dali strup za podgane  . Kadar pa je za njo izdatnejši sprehod si ne zmišljuje ampak poje kar ji daš  . Zato sem si ustvarila mnenje, da je kadar misli, da veliko potrebuje brez izbirčnosti, kadar pa je manj na sprehodu, pa se tudi manj oz. bolj prefinjeno   hrani. Skratka bi se strinjala da je precej izbirčna tvoja Shiva  .  Zagotovo najboljši recept kako Gaio pripraviti da je, je da ji samo postaviš polno posodo in mirno odkorakaš. Bolj kot jo pregovarjaš slabše je   .
Domnevam, da, če ji po recimo 10 min. umakneš posodo ne glede na to ali je prazna ali ne, pri naslednjem obroku ne spremeni obnašanja, ali pač??

Noli, tudi jaz sem ze povecala aktivnost. Toda ves kaj se je zgodilo v tem primeru? Psica je spala ko top.  Shocked;D Sem jo budila, klicala "papala", prinesla pred nos... jok, naprej smo spali. Zatorej sem to metodo opustila - do nadaljnjega. Grin
Noli, po umikanju posode je vse isto. Naslednji obrok se zopet vse ponovi.  Undecided
Aha, se brikete. Zaenkrat imava Biomill za mladice, prehajava pa na adult. Noli, poznas Biomill?

Talija:

Citat
Ja, za tako obnašanje je res lahko kar dosti vzrokov. Iz svojih izkušenj ti lahko navedem naslednje:
-gliste ali trakulja, ki se lahko izkazujejo tudi z neješčnostjo
-predgonitev, gonitev ali čas neposredno po gonitvi(pred kakšnim mesecem so se moje psice enako obnašale, bile so pa v času po gonitvi)
-mogoče pa je le potrebna sprememba hrane ali pa poizkusi med brikete pomešati žlico konzerve
-pa še zadnja rešitev, nabavi ji konkurenco in boš videla, kako bo jedla -jaz imam zdaj v varstvu taščino psico, ki tudi ni hotela jesti, zdaj pa je kot nora, ker ve, da, če ne bo, bo hrana izginila, ha,ha,ha.
No, to zadnje je bilo bolj za šalo kot zares.
Upam, da boš uspešno rešila problem.
Lp

-gliste oz. trakulja odpadejo. Vsake tri mesece, odkar imam psico, redno jemljemo paste, tablete proti glistavosti.
-predgonitev bi bilo sicer bolj mozno, sedaj pricakujemo drugo gonitev, vendar sele okoli 22. maja. Zato je verjetno se prezgodaj iskati vzrok tudi tu?
-za konzerve sem slisala da ni pametno mesati z briketi Undecided, zato tega ne prakticiram, bi pa rada, ker mislim, da bi psica potem vse pojedla. Vsaj kolikor jo poznam. Grin
-zadnjo resitev pa prakticiram ze nekaj casa oz. se dogaja kar sama od sebe, ker psica zivi v stanovanju v sozitju z dvema mackama. Najlepse je takrat, ko Shiva nic ne poje, potem pa pride muca, spleza na njeno posodo in zacne premetavati brikete...Uuuuj, takrat Shivo kar odnese jest. Grin Grin Grin Toda kaj, ko se muca navelica da jo pes odpodi... in tako imam le redkokdaj tako "konkurenco".

Maja:

Citat
Kaj pa kuhana in ostala nebriketirana hrana? Meni se je Spela zmrdovala nad RC giant briketi, ki smo jih potem zaradi tega zamenjali za Bosch, ki ga zelo rada je. Ko sem ostanek 15kg vrece RC-ja hotela podariti, pa se je frajla odlocila, da ji je blazno vsec... Tako, da zdaj poleg Boscha, dobi se par RC briketov, da porabimo tiste ostanke. Nismo pa nikoli imeli problemov s kuhano hrano (kurja juha, makaroni, skuta, rizota, ribe, ...).
Testercke hrane ponavadi dobis v vsaki trgovini kjer prodajajo doloceno znamko hrane (zagotovo pa, ce so uvoznik).
lp, m

Maja, pri kuhani hrani mislim da ne bi bilo nobenih tezav, toda na zalost ni toliko casa, pa tudi sama se nimam dovolj izkusenj s tem in se bojim, da bi ji cesa primanjkovalo, z briketi pa (se tolazim) naj bi dobila vse potrebne snovi za zdravo rast in razvoj.

Lp, Fortuna.

P.S.: Ce sem kaj pozabila, me prosim spomnite.  Grin







Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #12 : četrtek, 15.04.2004 : 10:14:15 »

Mi smo tiste RC brikete potem kaksnih 14 dni "zabeljevali" z razlicnimi dodatki, ceprav naj to ne bi bilo ok. Tako sem ji vmes pomesala npr. ribe, skuto, riz, piscancjo juho, ... Drugace je namrec vsa nesrecna stala pred svojo kastrolo, malo brskala z gobcem po briketih, potem pa zalostno odhlacala na svoj prostor in me gledala s tistim pogledom - zakaj mi pa ne das nic za jest... Tako pa je vsaj nekaj spravila vase. Je pa z menjavo hrane to minilo in zdaj je z veseljem. Vcasih se ji zdi, da dobi se premalo....
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #13 : četrtek, 15.04.2004 : 10:28:38 »

Mi smo tiste RC brikete potem kaksnih 14 dni "zabeljevali" z razlicnimi dodatki, ceprav naj to ne bi bilo ok. Tako sem ji vmes pomesala npr. ribe, skuto, riz, piscancjo juho, ... Drugace je namrec vsa nesrecna stala pred svojo kastrolo, malo brskala z gobcem po briketih, potem pa zalostno odhlacala na svoj prostor in me gledala s tistim pogledom - zakaj mi pa ne das nic za jest... Tako pa je vsaj nekaj spravila vase. Je pa z menjavo hrane to minilo in zdaj je z veseljem. Vcasih se ji zdi, da dobi se premalo....

Maja, saj jaz sem ji tudi zacela mesati brikete recimo s tistim oljem olivnim iz tune, takrat so sli v slast vsi briketi, katerih se je tista zlica olja dotaknila... Grin Enkrat tedensko ji med brikete vmesam tudi svez rumenjak, takrat se zgodba ponovi, ceprav moram reci, da je nazadnje tudi te nosila ven... Skratka, ce ni vse "namazano", potem tisti "cisti" briketi ostanejo.

Sem se odlocila, grem danes v nabavo. Tukaj na forumu sem tudi prebrala, da hvalijo hrano Pro pac. Bom pa s to poskusila... ce bodo imeli kaksen tester. Roll Eyes

Me je pa ze prijelo, da bi sla v vet.lekarno, nakupila vse mozne hrane,  Shocked na zalost so vse min. 3 kg... in potem bi eksperimentirali. Ni vrabec, da se med vsemi hranami ne bi  nasla ena, ki bi jo z veseljem jedla.

Maja, zelo sem vesela da vasa sedaj je. In joooooj, prosim ne mi o tistem pogledu ces: daj mi ze no kaj za jesti, ceprav ima polno skledo.  Roll Eyes Grin

Lp, fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #14 : četrtek, 15.04.2004 : 10:46:10 »

Ne biomilla ne poznam.
Katere hrane si pa preizkusila?
Hill's-a je moja jedla kot za stavo (je res da nimam problemov z tem da bi ne jedla). Pa tudi znanci,ki imajo sedaj 5 mesečnega tibetanskega mastifa,ki je ena taka zbirčna ritka, so problem rešili z hilsovo hrano. In še ena podrobnost mali ne je nobenih briketov, kjer je zraven jagnetina, če je piščanec pol pa še nekak  Wink. Morda le zamenjaj okus  Grin?

LP Noli
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #15 : četrtek, 15.04.2004 : 11:04:28 »

Noli, najprej, ko sem dobila malo, sem tekla po Hill's. Po Hill's zato, ker z njim hranim ze leta svoji macji dami in sta v vrhunski formi, nori, igrivi, predvsem pa zdravi.

No, prinesem Hill's veselo, ji dam.... no way. Niti briketa ni pokusila. Tiste 3 kg sem potem podarila kolegu za njihovo pudlico, ki sicer nic ne je, Hill's je pa pojedla brez problema. Sem imela takrat se Technical tester, to je nekako pojedla, potem sem sla kupiti drugo hrano, so me v eni trgovini "napeli" da je joj...nalozili so mi da je v vrhunskem razredu, kot RC, Nutro, Eukanuba itd... in jaz naivnica verjela in kupila.  Sicer moram reci, da je tisto jedla, toda bolj pocasi.

Potem sem v mali soli izvedela za Biomill, takrat so se pa nase skrbi s prehrano koncale. Jedli smo kot za stavo, polizali posodo, zeleli se itd... Vse do sedaj......

Noli, a ves da ne vem ce ima tale Biomill se kaksen drug okus? Grin Grin Grin Bom se pozanimala in ce bo mozno, menjam okus, ce ne pa kar celo hrano. Porocam. Grin

Lp, Fortuna.

P.S.: Noli, kako pa kaj tvoja kosmatinka?
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #16 : četrtek, 15.04.2004 : 11:19:40 »

za Biomill poglej tukajle To je drugace ok hrana, samo Spela jo ni ravno marala - mislim, jo je jedla, ampak ne ravno z uzitkom. Mi smo zdaj na Boschu in smo zadovoljni (vsi - jaz, ker pes je, Spela, ker je dobro in denarnica, ker je cenejsi kot RC Wink ). testrecke od Boscha dobis v BTC-ju, hala A, trgovina Aler. Imajo tudi Nutro in mislim, da Technical... RC pa dobis zraven v Zoo Market Preisu, mislim, da je stacuna pri Trznici (BTC).
porocaj kako gre...
m.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #17 : četrtek, 15.04.2004 : 11:25:04 »

Maja, Biomill stran poznam. Tako slo kot tudi ch. S predstavitvijo sem bila zadovoljna, zato sem se za to hrano tudi odlocila. Pa seveda ker so mi jo toplo svetovali tudi v pasji soli, jaz pa seveda kinologom slepo verjamem in zaupam, da delajo vse v dobro nasih kosmatincev.

Danes popoldne grem na lov za pasjo hrano drugih znamk. Zvecer porocam kaj vse sem privlekla domov. Grin

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #18 : četrtek, 15.04.2004 : 11:40:06 »

Moja kokoška je kar v redu  Grin Grin. Mal smo se zredili ampak ni krize.

Le poročaj kako se razvijajo prehranjevalne navade tvoje lepotičke  Grin Grin. Pa en čohec še v mojem imenu.

LP Noli

če ste kaj v Lj. pa nujno sporočite, da se za kak obisk zmenimo. Seveda ko bom zavila kaj proti dolenjski se javim  Grin.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #19 : četrtek, 15.04.2004 : 12:04:22 »

Joooooooj Noli, pa ne mi o tem da ste se zredili... Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes medtem ko jaz jokam tule, ker moje ne morem porediti. Grin Grin Grin (Saj se hecam) Ves da me veseli da ste se poredile in predvsem da ste zdrave.

Za Lj javim, velja tudi obratno.  Grin

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #20 : četrtek, 15.04.2004 : 12:52:28 »

Fortuna, jaz mešam brikete s konzervo že nekaj let in so psi prav super. Ampak primešam le eno veliko žlico za kraševca in po eno žličko za terierke in to tako, da so briketki lepo pomazani s konzervo. Upam, da ti bo uspelo najti hrano, ki jo bo tvoja dama z veseljem pojedla.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #21 : četrtek, 15.04.2004 : 14:22:02 »

Evo, posebno porocilo: Grin

v nasem Tukanu sem dobila samo tester Eukanube, ostalih nimajo. Sem pa kupila 1 kg Pro pac-a. Sicer adult, ampak mini chunk. Briketki so tako drobni, kot macji Hill's. Roll Eyes

Ker seveda nisem mogla zdrzati do vecera, sem ji dala na pokusino kar sedaj, s tolazbo----boscka, ker ni zjutraj nic pojedla. Grin No, sem ji nekaj Pro pac-ov primesala med Biomill brikete in sedaj zacudeno brska s snoflo po posodi ces---->ja pa kaj disi, vidim pa nikjer nic. Grin Grin (Briketi so kot drobtinice med tistimi ogrooomnimi prejsnjimi)

Evo, se koncujem raport: nekaj casa je zdrzala ob svoji posodici, no, ce malo bolje pogledam le toliko, da je ven izbrala vse Pro pac brikete.  Shocked Smrklja mala, ze vidim kako me bo hotela izsiljevati z novo hrano. Tongue

Lp, Fortuna.

P.S.: Komaj cakam na jutri, da poskusiva Eukanubo. Cool
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #22 : četrtek, 15.04.2004 : 14:24:30 »

Fortuna, jaz mešam brikete s konzervo že nekaj let in so psi prav super. Ampak primešam le eno veliko žlico za kraševca in po eno žličko za terierke in to tako, da so briketki lepo pomazani s konzervo. Upam, da ti bo uspelo najti hrano, ki jo bo tvoja dama z veseljem pojedla.

Talija, ce se res ne bo nic drugega obneslo, bom tudi jaz poskusila s to metodo. Kar se pa "skodljivosti" le-tega tice: saj ves, za vsako stvar smo ze nekje prebrali da ni dobra, pa so psi se vedno cisto normalni. Mislim, da ena zlica konzerve res ne more narediti ne vem kaksne skode. Se posebej ce tvoji psi to lepo dokazujejo. Grin

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #23 : četrtek, 15.04.2004 : 20:08:53 »

Noli, tudi mi smo imeli podoben problem. Ko je bil kuža majhen, ne bi mogla verjet, kakšne količine hrane je pospravil. Lahko pa rečem, da trikrat več, kolikor naj bi! Pa mali ni bil nikoli niti buckast, kaj šele debel!Imel je čudovito linijo! Smiley Potem se je začelo.. Nobena hrana ni bila več dobra, briketov ni niti povohal (pa je dobil vse, kar sem jih našla pri nas!) potem je začel puščati tudi kuhano hrano... Ko je videl, da pripravljam hrano je bil ful vesel, ko pa sem mu jo postavila pred nos, pa me je samo čudno gledal. Mene pa posodo pa mene..Tudi ko smo dobili še enega psa, ni bilo nič bolje. Ta velik je malo premešal, potem pa prepustil posodo malemu. Ta mal je bil čedalje širši, ta velik pa je kar hiral...  Cry
Nedavno nazaj pa je naš kuža začel čudežno jest! Bi ga morala vidit, kako zdaj zmaže celo skledo samih in to suhih briketov! Cheesy
Predvidevamo, da je imel pač neko obdobje (beri nekaj mesecev!! Undecided) ko mu pač ni bilo za hrano. Ne vemo ali je bil iz nam neznanega razloga nesrečen, amogoče zaljubljen. Veva, da ni imel glist, ker sta oba dobivala tablete. Pa tudi drugače je bil kuža poskočen kot vedno.
Je pa še vedno tako, da če so v bližini drugi ljudje ali psi, ga hrana sploh ne zanima. Pojedel bo le kakšno čokoladko ali salamo, vse ostalo lepo izpljuni!  Grin Mali pa je čisto nasprotje, on bi se še prodal za hrano! Grin
Da ne bom predolga_; eni psi pač nikoli ne bodo debeli! Grin
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #24 : sreda, 05.05.2004 : 13:34:01 »

Moj Bučko ima podobne probleme s hrano (z briketi).Vzame iz posodice en briket, potem ga pa meče po sobi in se igra z njim.Briket poberem, mu ga dam v usta, pa ga izpljune.
Jaz mislim, da je to res neko prehodno obdobje in da se bo po končanem obdobju zopet vrnil v staro kožo...včasih je tako rad jedel Sad
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #25 : sreda, 05.05.2004 : 13:49:37 »

Ja, sem pozabila obvestiti:

me zopet jemo kot za stavo. Res da smo zamenjali hrano, toda obdobje, ko smo za vsak briketek leteli v svoj kot in ga tam pol ure jedli, je minilo. (nok nok na les)

Ampak suhci smo pa še vedno. Grin Grin

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #26 : sreda, 05.05.2004 : 13:59:36 »

Super, Fortuna, čestitam...
Jaz mislim, da bo tudi mojega kmalu minilo, in da bo vse po starem. Smiley Wink
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #27 : ponedeljek, 29.08.2005 : 11:40:15 »

No jaz pa imam ravno nasproten problem: moj 4 mesečni berni namreč zelooooooo hitro je: lahko bi rekli, d a vse požre in obroka zmanjka v 30 sekundah. ko je bila hrana namočena, ni bilo problema, sedaj, ko se navajamo na suhe brikete, pa me je kar strah, da se mu bo vse skupaj zaletelo. Pa zdi se mi, da je en velik požeruhec, ker skoz okoli hodi in prosi za hrano (ja, pa dobva tri obroke tako velike, kot šiše na hrani) Kaj predlagate?
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #28 : ponedeljek, 29.08.2005 : 12:51:11 »

poskusi najti večje brikete, da se bo zamotil z žvečenjem in bo jedel dalj časa. vsekakor pa ni rešitev povečan obrok, ker se bo preveč zredil (če že ni). bolje manj, kot več.
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #29 : ponedeljek, 29.08.2005 : 13:30:55 »

No, pretežak mislim da ni (17 kg pri 4 mesecih), bomo pa poskusili  z večjimi briketi. Hvala za nasvet!javascript:void(0);
Smiley
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #30 : ponedeljek, 29.08.2005 : 13:39:19 »

Kaj skoraj vedno ko je, nosi briket po briket na tepih in ga tam poje, zraven pa se vse nadrobi Roll Eyes
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #31 : ponedeljek, 29.08.2005 : 16:43:12 »

No, pretežak mislim da ni (17 kg pri 4 mesecih), bomo pa poskusili z večjimi briketi. Hvala za nasvet

Jaz se na bernce ne spoznam, tako da bi ti težko rekla, če je predebel, še posebej je to težko pri mladičih. Pri dolgodlakih pasmah se jim morajo na dotik čutiti rebra (mislim, da vsaj 4 pari), v boku pa se mora zožiti (če gledaš od zgoraj).
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #32 : ponedeljek, 29.08.2005 : 19:43:00 »

Ja, rebra se mu dajo preštet, pa tudi v boku se zoža. Očitno je pravijavascript:void(0);
Wink
Logiran
didi
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #33 : četrtek, 01.09.2005 : 21:40:09 »

Jaz pa ne vem v katerem forumu naj to vprašam pa bom kar tu.Upam da mi boste znali pomagati.Moja psička ima včasih kar neke prebavne motnje. Če je samo briketke ima lepo blato. Včasih pa ko ji dam kakšen kos klobase iz piščančjih prs, pa ima blato tako sluzasto.  Pokaka samo nekšno sluz. Kaj bi to lahko bilo?
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kaj naj bi tole pomenilo....
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines