mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 23:14:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Ne morem se spomnit niti naslova...
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ne morem se spomnit niti naslova...  (Prebrano 50871 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #120 : torek, 03.07.2007 : 00:33:15 »

predlagam, da se temo prepusti osnovnim informacijam o pesjančkih. o pogojih, ki jih nudijo posamezni posvojitelji, pa lahko steče debata po telefonu. tako bo tem ostala pregledna in informativna.  Smiley
Logiran
bibsy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #121 : torek, 03.07.2007 : 00:58:18 »

Res, da je zanimivo brat pogovore med ''prepirljivci'' Wink, pa vendar se strinjam z sarabenji, da debata koliko je kdo dober posvojitelj ni za v teme o zavetiščnikih, še posebaj pa ne v točno to, ker je tema že sama po sebi zaradi okoliščin delikatna. Če ste tako zagreti za psa, ne komplicirajte z besedami tukaj, ampak pojdite psa pogledat ali pa vsaj pokličite v zavetišče in vprašajte.

BTW brinchy kar se tiče velikosti, pa je smetka že v prejšnih sporočilih napisala (drugič beri bolj pozorno Wink)
Ja, prav majhni ne bodo, ogromni pa tudi ne. Recimo večji kot npr. špringli in manjši kot labradorji. Ampak sploh nima veze. Tudi če bi bili doge, iščejo kavče. Ne pride v poštev niti pesjak. Lepo v naročje, pa pod kovter, pa nič kregat, samo božat in vse dovolit. Bom spisala posebno posvojitveno za njih Tongue Smiley.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #122 : torek, 03.07.2007 : 02:00:22 »

Spet ena tema, mimo katere kljub njeni izrecni namembnosti iskati posvojitelje za te zaenkrat se majhne srcke, ne morem.

Najprej bi opozorila brinchy, da je po mojpes.netovih pravilih prepovedano pisati pod enim uporabniskim imenom vecim osebam. Vsak se lahko samostojno registrira in pise pod svojim imenom. Kaj se zgodi, ce se ne drzite pravil, krasno vidimo v tvojem primeru.

Tisto "verigo" tam v tvojem (ali kogarsnjemkoli ze) sporocilu je nemogoce spregledati. Glede na ze napisano v tej temi bi clovek pricakoval, da boste v njej sprasevali oz. komentirali tisto, cesar se ni napisanega ali povedanega. Pise o velikosti in pise o "tipu posvojitelja". Enako velja za pravila, ki veljajo v Horjulu tako za "sprasevanje" pred posvojitvijo, kot za samo posvojitev. Tukaj nihce prav zares javno ne ocenjuje vasih posvojitvenih moznosti ali ustreznosti. To pocnejo v Horjulu in vsaj v vsaki drugi temi te horjulske rubrike to jasno pise - glede posvojitev poklicite v Horjul. Meni se to ne zdi prav nic zapleteno, tudi ce bere 14-letna deklica. Torej, vse, kar koga v zvezi s temi mrcinami ali katerimikoli drugimi zanima, je treba najprej premislek, ne skodi tudi branje se kaksne druge teme, da se morebitni posvojitelj se malo z ostalimi horjulskimi navadami seznani (dejansko odpadejo ketne, sprehajanje mackov po okolici in podobno, pa tudi pogoji za posvojitve so zelo zelo drugacni, kot tam, kjer ste ze "preizkusali Dumba), pogovor v druzini, potem pa telefon v roke in klicat. Nobene druge umetnosti ni in tukaj se dejansko zivali takole ne posvaja, temvec se to pocne v zavetiscu, kjer morate tudi povedati (brez fige v zepu) vse o zgodovini vasih prejsnjih zivali in o nacrtih s tisto, za katero se zanimate.

Pa se malo okrog "nesporazumevanja" na internetu. Mi se ne poznamo, ne vemo, kaj se je zgodilo z vasimi prejsnjimi zivalmi, koliko so bili vasi psi na ketnah, koliko ste se ukvarjali z njimi in podobno. Za nas je to, kar napisete, to in konec. Ne vidimo vase mimike, da bi vedeli, kdaj se hecate, kdaj mislite resno. Prav tako nimamo pojma, koliko ste v resnici stari. Ce pisete v "dveh osebah", je pa sploh vprasljiva verodostojnost, pa karkoli napisete.
V tako obcutljivih temah in na takem portalu, kjer so za vecino nas, ki se srecujemo tukaj, psi druzinski clani, kjer vlada prepricanje, da psi na verige nikakor ne sodijo, je sporocilo o verigi nadvse jasno in prebrano tocno tako, kot je napisano.

Ce se je sestra ob branju odzivov prestrasila, ni nasa stvar. Tak odziv je tukaj povsem obicajen in upam, da ji boste razlozili, v cem je bila tezava - ni prebrala tistega kar je ze napisano in je napisala natanko tisto, cesar se od nje ali kogarkoli drugega v tej in drugih takih temah nikakor ne pricakuje. Pisemo zato, da se prebere. Tako komentarje kot vprasanja in odgovore predhodnih piscev. Ce se ne prebere, se zgodi neumnost, kot v vajinem primeru (vsi odgovori na vprasanja so ze prej napisani).

Glede "resevanja psov" oz. "resevanja" enega od zvezd te teme pa tole - iz zavetisc se psov ne resuje, temvec se psa posvoji. Posvojitev pa ne sme temeljiti na iluziji, da s tem resujemo svet, saj bomo morali s tem psom ziveti nadaljnih 10 ali vec let. Zakaj psi pristanejo na cesti? Zakaj se vracajo nazaj v zavetisca? Zato, ker so ljudje z napacno predstavo o svojem posvojitvenem dejanju odsli v zavetisce po psa. Na psa morate biti pripravljeni. Celotna druzina. Biti morate odloceni, da boste s posvojenim (ali kakorkoli drugace pridobljenim) psom v dobrem in slabem in da boste zanj poskrbeli v vsakem trenutku, tudi ko se vam ne bo ravno dalo, ko vas ne bo ubogal, ko bo rabil veterinarsko oskrbo, ko bo potreben le crkljanja ... Tocno dolocenega psa, ki ga nameravate posvojiti, si morate zeleti za pasjega druzabnika. Tista o "pomoci" je bucnica in totalno narobe razmisljanje. Tako kot je narobe psa prikleniti zato, ker nam uhaja. Psa je potrebno nauciti, da ne uhaja, ali zagraditi njegov teritorij (vendar ga ne puscati cele dneve samega), vsekakor pa se je z njim potrebno zunaj ukvarjati. In to je to. Vecno bezljajoci psi so samo odraz lastnikov, ki ne znajo (obicajno nimajo energije, da bi se naucili) ali ki jim ni mar. In tile psi zagotovo ne bodo sli k lastnikom, ki bi jim tako ali drugace omogocali uhajanje ali bog ne daj jih zato priklenili na verigo.

Zdaj pa dajmo tole temo spet nazaj Copatu, Pokiju in Topli.
Vsi trije kljub obilici nasih besed se vedno cakajo na svoje nove izvrstne skrbnike in prijatelje. Smiley Smiley
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #123 : torek, 03.07.2007 : 06:56:42 »

Očitno je treba ponovno napisati: INFORMACIJE O NAŠIH VAROVANCIH IN NJIHOVI POSVOJITVI DOBITE NA TELEFONU: 051 304435.
Če se bodo pojavljali nepotrebni posti, bo tema zaklenjena.

lp
Logiran

bibsy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #124 : torek, 03.07.2007 : 11:07:00 »

Smetka izvid DNA se ni, a ne? Vprašam, ker kdaj testi prej pridejo kot je planirano. Wink
Še približno kak teden, če sem prov računala.
Sem tako hudo neučakana,da bi kar sama šla DNA primerjavo delat  Roll Eyes
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #125 : torek, 03.07.2007 : 14:10:04 »

Ne, ni še izvidov.

Logiran

bibsy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #126 : četrtek, 12.07.2007 : 19:42:36 »

Se že kaj ve o DNA sorodnosti?
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #127 : četrtek, 12.07.2007 : 20:35:56 »

Bibsy, tebe pa res firbec matra, kaj? Smiley Wink
No, priznam, sej mene tudi...   Roll Eyes Tongue
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #128 : četrtek, 12.07.2007 : 21:02:33 »

He, he, jaz pa sem ravnokar predno sem odprla mojpes.net pomislila na to.... in glej ga zlomka, vidim post  Grin
Logiran
bibsy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #129 : petek, 13.07.2007 : 10:11:39 »

Jst sm še v takih vodah, da vem kako to poteka, pa me še 1x bolj zanima Smiley
Sej vrjamem, da bo smetka kolikor se da hitr napisala rerzulte testa ko pridejo.
Kjub temu pa tako težko čakam, kot otrok na sladoled.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #130 : sobota, 14.07.2007 : 11:20:38 »

Izvidi bodo v prihajajočem tednu, javim seveda takoj.
Logiran

Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #131 : sobota, 14.07.2007 : 12:10:54 »

Smetka, če se izve kdo je bil storilec, kaj ga čaka v našem najboljšem primeru, torej kakšno najvišjo kazen (če sploh Tongue) lahko dobi??
 Angry Angry Angry Angry

lp

p.s. bibsy, potrpežljivost ni naša vrlina, kajne? Grin Grin Wink
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #132 : sobota, 14.07.2007 : 12:22:14 »

Jaz sem za 2 leti prangerja, al pa vsaj gajžlo Wink

Drugače pa so zagrožene denarne kazni predpisane v zakonih in kaj več od plačila se mu (žal) ne da naložit.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #133 : sobota, 14.07.2007 : 13:28:05 »

Zagrožena je tudi zaporna, ampak je ne bo dobil. Se bojim, da tudi plačal ne bo, ker nima. Ampak obsojen bo pa gotovo, karkoli že to pomeni...
Logiran

horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #134 : sobota, 14.07.2007 : 15:45:59 »

Smetka, kaj je bil sprozen kazenski postopek ali gre za prekrsek?

No, ce bo obravnavan kot za prekresk in ce bo spoznan za odgovornega, pa ce nima denarja za placat - po ZP-ju obstajajo tudi dela v druzbeno korist. Kar bi naj ZP tudi vzpodbujal   Undecided
Bi mu blo fino nalozit delo v kaksnem zavetiscu (ce se bo sodisce - upam - spomnilo). Mogoce pa bi kaj takega streznilo, mu dalo misliti za prihodnje? (mater, sem optimisticna ...  Tongue)

Ce pa bo slo v kazenski postopek, pa se tudi bojim, da iz zaporne ne bo nic  Sad
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Ne morem se spomnit niti naslova...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines