mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 02:41:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Ne morem se spomnit niti naslova...
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ne morem se spomnit niti naslova...  (Prebrano 50922 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #30 : četrtek, 03.05.2007 : 08:58:17 »

Prijava?
Glas vpijočega v puščavi.
Sem v neki drugi temi napisala, da sem prijavila nekega gospoda, ki je imel hudo garjavo mačko. Z dpmž-ja so poslali dopis, nakar gospod se je "znebil" garjave mačke in njenega "zdravega" sostanovalca.
Dokler pristojne službe ne bodo ukrepale, tako kot bi, če bi šlo za človeka, bo žal tako. Ljudje se raje obrnejo stran.
Toliko o prijavi.

Saj. Najbolje, da zaprem vse skupaj. Saj je itak brezveze in se ne spremeni nič.
Logiran

monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #31 : četrtek, 03.05.2007 : 09:12:34 »

 Moj post ni bil mišljen kot osebni napad na vas ali vaše zavetišče, niti na katerokoli drugo zavetišče. Hotela sem samo povedati, kaj pristojne službe ukrenejo ob prijavi. Nič. In to nikakor nima nobene zveze z zavetišči. Niti z vašim delom. Niti z mojim, ko ne znam pogledati stran.
lep dan, monika Smiley
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #32 : četrtek, 03.05.2007 : 09:19:35 »

Hja... ne vem, kako je z drugimi zavetišči, jaz zase vem, da ne delam zato, da bodo vedno novi in novi v kantah za smeti in še kje. Res; nikakor ne bi rada počela tega, kar počnem, celo življenje. Rada bi videla kakšen rezultat vsega tega dela, ki bi se odražal tudi in predvsem v spremembi razmišljanja ljudi. In ko preberem, da je itak vse nesmiselno, ker tako nihče od pristojnih ne naredi nič, ja potem tudi mene mine... mineva me itak vsak dan po malem že dolgo. Ko so pa na svetu taki prijetni ljudje vendar  Smiley in očitno je takšnih (ki jih srečujem jaz) večina  Smiley  Smiley.
Pristojni nič ne naredijo. Pa zdaj? Tam so zato, ker je država tako rekla; državo tvorimo državljani; in tisti, ki ne delajo, imajo šefe.
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #33 : četrtek, 03.05.2007 : 09:22:34 »

Prijava?
Glas vpijočega v puščavi.
Sem v neki drugi temi napisala, da sem prijavila nekega gospoda, ki je imel hudo garjavo mačko. Z dpmž-ja so poslali dopis, nakar gospod se je "znebil" garjave mačke in njenega "zdravega" sostanovalca.
Dokler pristojne službe ne bodo ukrepale, tako kot bi, če bi šlo za človeka, bo žal tako. Ljudje se raje obrnejo stran.
Toliko o prijavi.

Dokler jih bo veliko (in v vsakem primeru preveč) pomislilo "ah, saj se nihče ne bo zganil, pa še ta sosed je malo nor... boljše da nič  ne vidim...." in se obrnilo proč, da si ne kvari lepega sončnega, pomladnega dne, se bojo take stvari dogajale in peščica tistih, ki se nikakor ne morejo obrniti proč, bo bila bitko z mlini na veter, dokler ne omagajo. Če prijava ni bila uspešna 1., je treba prijavit še drugič, tretjič, stotič.... stotega, ki je poskušal na tak način opravit z nezaželenimi mladiči. Slej ko prej bo prijava prišla v roke nekomu, ki mu bo mar, ali pa jih bo enostavno preveč za v predal. In nekaj se bo moralo zgoditi. In ko se bo, in bodo začele kapljati kazni, se bo morda kdo pa le premislil in ugotovil, da je sterilizacija cenejša od kazni. In seveda, ko se bomo začeli obračat proč od ljudi, ki to počnejo in NE od njihovih dejanj, se bo mogoče pa le lahko kaj spremenilo. Dokler pa jim veselo rečemo dober dan in se potihem sprašujemo kaj neki se je zgodilo s tisto njihovovo brejo psico..... pa samo potihem odobravamo tako početje....

O ostalem pa.....  Lips Sealed sej nimam kaj rečt, tudi če bi hotla. Razen... da ....  Undecided hudiča... ironija pa taka...  mi mamo eno samičko, ki ima vodne bombe namesto seskov... ima preveč mleka čeprav ima 8 mladičev, pa ne vem, če bi ti lahko kako pomagala....  sram
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #34 : četrtek, 03.05.2007 : 09:41:46 »

oh ja, težko se mi je oglašati v tej temi, ki je živi dokaz kam lahko seže človeška brezsrčnost. sram

vendar vseeno mislim, da ni za obupat in se stvari počasi premikajo na bolje. Ja lahko bi šlo veliko hitreje, če bi inštitucije, ki so odgovorne za to dogajanje bile bolj ažurne in namesto dopisov, žival enostavno odvzele in poleg tega naprtile lastniku visoko kazen in stroške steralizacije in oskrbe živali. Če ne gre z osveščanjem in dopovedovanjem, bi morda šlo z kaznimi, ki so že določene z zakonom.

nekdo, ki je sposoben pobiti tako lepe male neubogljene bibe, je sposoben po dopisu in opozorilu pobiti tudi njihovo mamo, da slučajno ne bi ponovila vajo in imela zopet male, ja in take bi bilo potrebno preverjati jim naprtiti obvezno sterilizacijo in jih poslati na obvezno predavanje, kaj pes sploh je in kako se ravna z živalmi, morda bi pa začeli potem drugače razmišljati.

ja veliko ljudi se raje obrne stran, le zakaj bi tvegali dobre sosedske odnose, saj gre le za živali, ki tako malo pomenijo v tem krutem človeškem svetu, pa še pravega efekta niti ne bi dosegli, žalostno, saj kolikor vem se lahko poda anonimna prijava in le še inštitucije bi morale opraviti svoje delo tako kot je treba, kar pa je pri nas res samo velika želja, nas, ki imamo radi živali, jih spoštujemo in želimo zanje le najboljše.

ne Polona ni brez veze, vsako živo bitje, ki gre skozi tvoje roke ima za nas velik pomen in smo veseli za vsakogar, ki preživi v tvojih rokah in nas navdaja z upanjem na boljši jutri. Učiš nas bolšega, lepšega ravnanja z živalmi in samega odnosa do teh bitij, ki so v nasprotju z nami nepokvarjene in vsakdan nas je več, ki ti vsaj malo poskušamo slediti in verjamem, da smo in bomo skupaj močnejši.

V upanju na boljšo prihodnost vseh ubogih živalic.

upam, da bo z malimi vse v redu in se bomo skupaj veselili njihovega odhoda v dobre domove.

LP
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #35 : četrtek, 03.05.2007 : 09:56:38 »

Tudi jaz bi rada dodala še to, da ni vse tako črno. Tudi na kmetih se stvari premikajo na bolje, vsaj jaz imam take izkušnje. Pred kratkim sem pomagala starejši gospe in gospodu, ki imata kmetijo. Imela sta tudi 7 brejih mačk. Nimata prevoza, nimata transporterja, nimata denarja. Kljub vseemu sta nekaj prispevala, denar smo prispevali tudi nekateri tu na forumu, da sem vse muce odpeljala na sterilizacijo.  Veterinar mi je dal tako visok popust, da je delal praktično zastonj. Dve muci sta bili evtanizirani, ker sta imeli levkozo, eno smo že oddali, ostale so jima 4 poštimane muce, ki tudi še iščejo dom. Sigurno bo kakšna še prišla, saj sta dobrega srca in jih ne podita stran. Hrane je pač dovolj.
Gospa je zelo vesela, da ji ne bo treba več utapljati mladičkov kot je to počela leta in leta doslej. Ni poznala in ni imela drugega izhoda. Rabila je pomoč in je bila zelo vesela, ko smo vse muce sterilizirali.

Zaradi tega konkretnega primera, verjamem v boljši jutri Smiley. In na nas je da pomagamo po svojih močeh.

In ne boste verjeli, da me je tudi soseda te gospe pobarala, če bi peljala njihovo muco na sterilizacijo. In mačka na kastracijo. Plačali bodo sami, nimajo pa transporterja in prevoza. S tem jim bom pomagala jaz, ker lahko. To je najmanj kar lahko naredim. Smiley


Logiran
Sašenka
novinec
*
Sporočil: 39


« Odgovor #36 : četrtek, 03.05.2007 : 09:59:10 »

Pri vsej tej debati o inštitucijah, ki ne ukrepajo, tako kot bi po zakonu morale, se spomnim na tisti govor Janše ob 27. aprilu, da je čas, da Slovenija stopi iz obdobja pubertete v obdobje odraslosti.

Žal zadnje čase ugotavljam, da tele naše državne inštitucije obstajajo zgolj zato, da obstajajo in da je veliko veliko področij, na katerih ne delujejo tako, kot bi mi, mali državljani, upravičeno in skladno z veljavno zakonodajo pričakovali od njih; pa naj gre tu za inšpektorske službe ali organe nadzora ali kaj drugega.

Dejstvo je, da dokler se bomo temu podrejali, ne bo drugače. Žal trenutno posplošujem in priznavam, da ni vedno tako, vendar mi številne izkušnje dokazujejo nasprotno: slovenski funkiconarji in delavci v JU, ki so tam ZARADI NAS, se bodo še naprej obnašali mulasto pubertetniško in delovali ter ukrepali le takrat, ko se bo njim zahotelo, dokler se ne bomo MI uprli takemu delovanju in jasno zahtevali, da se na določenih področjih začne stvarem drugače steči.

Če ne bomo mi podajali prijav, pa naj bo ena ali naj jih bo 1000, se stvari seveda ne bodo premaknile. Če ne bomo mi težili, se stvari tudi ne bodo premaknile. Zakaj le bi se?

In dokler nam ne bo kapnilo, da imamo moč v rokah MI in da je na nas, da zahtevamo sprejetje določenih ukrepov, seveda spet ne bo nič drugače. Najlažje je pač ležati doma na kavču in na internetu spremljati takšne in drugačne "dogodivščine" ter se pritoževati.

Se mi zdi, da je tale pubertetniška Slovenija zadnjih 15 let nekam apatična...

Se opravičujem za off topic.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #37 : četrtek, 03.05.2007 : 10:32:07 »

Dokler jih bo veliko (in v vsakem primeru preveč) pomislilo "ah, saj se nihče ne bo zganil, pa še ta sosed je malo nor... boljše da nič  ne vidim...." in se obrnilo proč, da si ne kvari lepega sončnega, pomladnega dne, se bojo take stvari dogajale in peščica tistih, ki se nikakor ne morejo obrniti proč, bo bila bitko z mlini na veter, dokler ne omagajo. Če prijava ni bila uspešna 1., je treba prijavit še drugič, tretjič, stotič.... stotega, ki je poskušal na tak način opravit z nezaželenimi mladiči. Slej ko prej bo prijava prišla v roke nekomu, ki mu bo mar, ali pa jih bo enostavno preveč za v predal. In nekaj se bo moralo zgoditi. In ko se bo, in bodo začele kapljati kazni, se bo morda kdo pa le premislil in ugotovil, da je sterilizacija cenejša od kazni. In seveda, ko se bomo začeli obračat proč od ljudi, ki to počnejo in NE od njihovih dejanj, se bo mogoče pa le lahko kaj spremenilo. Dokler pa jim veselo rečemo dober dan in se potihem sprašujemo kaj neki se je zgodilo s tisto njihovovo brejo psico..... pa samo potihem odobravamo tako početje....

O ostalem pa.....  Lips Sealed sej nimam kaj rečt, tudi če bi hotla. Razen... da ....  Undecided hudiča... ironija pa taka...  mi mamo eno samičko, ki ima vodne bombe namesto seskov... ima preveč mleka čeprav ima 8 mladičev, pa ne vem, če bi ti lahko kako pomagala....  sram

Sleepy, hvala za tvoja sporočila. Se vedno oglasiš takrat enkrat, ko meni vse dol pade.
Logiran

TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #38 : četrtek, 03.05.2007 : 10:34:52 »

Jaz pa predlagam, da se tukaj notri v to najdbo vpletejo mediji, da se opiše, kje in kako in kaj - morda je kdo kaj celo videl? Dvomim, da se je storilec pripeljal od daleč.
T.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #39 : četrtek, 03.05.2007 : 14:56:01 »

Sleepy, hvala za tvoja sporočila. Se vedno oglasiš takrat enkrat, ko meni vse dol pade.

 Smiley Sej veš, da smo vsi v istem zosu..... bohvari, da obupamo vsi naenkrat.... pol bomo pa zares v riti.... pa še vse "naše" zverine zraven  Undecided in to se res ne sme zgodit, ki ne vem, če je kje tko velika rit Wink


Jaz pa predlagam, da se tukaj notri v to najdbo vpletejo mediji, da se opiše, kje in kako in kaj - morda je kdo kaj celo videl? Dvomim, da se je storilec pripeljal od daleč.
T.

   hmmm    zakaj se mi zdi, da je to takorekoč že "done deal" Wink
Bi bilo pa mogoče dobro tako zgodbo izkoristit v namen osveščanja, informiranja, izobraževanja... ne vem kaj naj še naštejem kako se teh stvari NE počne in kako bi se jih moralo! Morda se doda kašen poziv državi ali občinam, ali kar vetrinarjem, da bi bilo "zdravo" znižat cene sterilizacij/kastracij, ali pa vsaj 2x letno izvesti akcije, ki bi trajale recimo vsaka po en mesec, ko naj bi bile cene omenjenih posegov ekstremno nizke.  Undecided (ali pa so to spet velike sanje malega kitajčka?
  )
Logiran
Rozalija
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 183


« Odgovor #40 : četrtek, 03.05.2007 : 15:18:58 »

Saj. Najbolje, da zaprem vse skupaj. Saj je itak brezveze in se ne spremeni niè.

Uh, kje pa! Seveda gredo stvari na bolje, predvsem zaradi takih ljudi, kot je Smetka in vsi ostali tukaj gor! Mislim, da tukaj ne gre obupat in da bo tudi Slovenija pocasi stopila med "odrasle" na tem podrocju.

Rada bi povedala, da sem imela lani moznost preziveti 3 mesece sluzbeno v tujini, od maja do avgusta. Ze ko sem bila na poti tja, mi je bilo slabo ob misli, kaj bom lahko tam storila, ce najdem kje ob cesti vreco z mladici... no, da vam povem! Zivali so sterilizirane/kastrirane, nikjer nobenega potepuskega psa/macka, nikjer nobenega zavrzenega mladica, ljude imajo prekrasen odnos do zivali, muce so vecinoma notranje, itd... Seveda najbrz ni vse tako lepo, vendar ce v treh mesecih kolesarjenja in presacenja po mestu ne vidis nobene problematicne situacije, mora to nekaj pomeniti.  

Pred casom mi je ena prekrasna oseba s tegale foruma rekla (in ji dam zelo prav): ej, vedno vec nas je...  Smiley
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #41 : četrtek, 03.05.2007 : 16:56:27 »

Pred casom mi je ena prekrasna oseba s tegale foruma rekla (in ji dam zelo prav): ej, vedno vec nas je... Smiley

Mhm, prav res...

Sicer so pa malčki končno (vsaj upam da) ok. Pred nekaj urami smo končno prišli do pravega mleka, ki ni pokvarjeno in ni narejeno doma. Bomo ostali kar na Canina mleku.  Dani, hvala za kontakt.
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #42 : četrtek, 03.05.2007 : 17:37:17 »

Sem videla tele bibe včeraj. In sem jih videla danes. Včeraj so bili na pol mrtvi, brez refleksov, brez volje do življenja.... danes pa - izpod dekice se je slišalo zadovoljno brundanje, premikajoča telesca so veselo gomazela in se pritoževala. Nad čim že? Grin Grin Aja, flaška tako dolgo hodi! In potem tisto veselo cmokanje, kapljice mleka, ki polzijo po teh miniaturnih in nežnih bradicah, polni trebuščki. Če se mi ne bi pred oči istočasno vsiljevala slika 6 mrzlih in negibnih, iznakaženih telesc, bi bila sposobna na ves glas vriskati.

lp, Katarina
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #43 : četrtek, 03.05.2007 : 17:41:32 »

Saj. Najbolje, da zaprem vse skupaj. Saj je itak brezveze in se ne spremeni nič.

Nikar tako črno. veliko majhnih korakov, velikokrat tudi nazaj, a kljub temu bodo na koncu prehojeni na milione kilometrov.
Mogoče se vam trenutno zdi, da se prav nobena stvar ne premakne nikamor. A vsak dan nas je več in še več nas bo in bolj kot bomo glasni, večje možnosti imamo, da premaknemo karavano dalje!
Več prijav, več pogovarjanja se z ljudmi, več osveščanja..... in s časoma bomo vedno manjkrat naleteli na gluha ušesa!
Logiran
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #44 : četrtek, 03.05.2007 : 18:07:25 »

Glede na tole, da se nobena stvar ne premakne nikamor, se oglašam.
Tudi jaz sem prišla iz mesta na kmete, pa me je skoraj kap, ko sem videla odnos večine do živali. Ampak, štiri leta enih in istih pogovorov, vsak dan z istimi in različnimi ljudmi, pa seveda tudi dober zgled - saj ne moreš ljudi prepričati v nekaj, česar sam ne počneš, pa se je premaknilo in tudi marsikaj spremenilo. Ne toliko, kot bi si želela, sploh pa ne tako hitro, kot bi hotela, ampak spremembe so. In, kamenček konec koncev lahko sproži za seboj plaz. Zdaj je še bolj plazek, ampak raste.
Ja, mi je marsikdaj vse dol padlo, in nisem zmogla čisto nič drugega, kot da se zjočem.
Ampak, potem se spomniš, da nisi sam, koga pokličeš, vprašaš za nasvet, prosiš za pomoč. Pa gre.

Zato, nobenega obupavanja in nobenih izgovorov, zakaj pogledati stran. Vse to se nas še kako prekleto tiče in čisto vsak lahko kaj stori, da se take stvari ne bodo več dogajale. Pa čeprav samo to, da tistim, ki tega ne vejo ali nočejo vedet, sploh povedati, da obstaja zakon, ki se ga je treba držati. In , da ti to veš, zato ga lahko tudi prijaviš.

Mi je žal, da sem bila tako dolga, ampak me takole "saj nič ne spremeni" kar v luft odnese.


Tebi Smetka in tem malim bibam pa vse naj....., upam, da bodo zrasli v fejst pesjančke,  zdrave in vesele!  Kiss Kiss Kiss
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Ne morem se spomnit niti naslova...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines