mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 17:38:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Problemi s sosedi
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Problemi s sosedi  (Prebrano 14144 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ollie
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« : ponedeljek, 07.05.2007 : 15:59:17 »

V našem koncu imamo "hvala bogu" med bloki še vedno en dokaj velik park oz. zelenico in ker vsi živimo v blokih je pasja populacija tukaj večinoma majhnih psov.Lastniki, ki naše žverce sprehajamo se super razumemo in kužki tudi.
Problem pa je ena "soseda",starejša gospa,ki teži.Danes je celo mojega polila z umazano vodo,(sprva nisem vedela s čim),kar je preseglo vse meje.Bojim se,da ne bi začela nastavljat kakšnih strupov ali česa podobnega.Rada bi slišala vaše izkušnje s podobnim problemom in kako ste to rešili.Hvala
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #1 : torek, 08.05.2007 : 08:22:49 »

Pred časom je v parku, blizu našega bloka nekdo vztrajno nastavljal strup. Ker se tam sprehaja veliko psov, smo se vsi bali da se ne bi kateri od njih zastrupil. Kako smo ukrepali? Predvsem smo pazili, da naši psi niso ničesar pobirali s tal, kar ni vedno enostavno. Ker smo vedeli, kdo to počne, je šel nekdo do njega in ga opozoril, da je tako početje kaznivo saj povzroča splošno nevarnost. Mimogrede bi ta strup pojedel otrok, saj je bil nastavljen v salami, čokoladi... Otroci pa so radovedni in nesreča je hitro tu. Tip je še malo norel okoli in nam težil, strupa pa ni več nastavljal. Moram poudariti, da smo vsi pridno pobirali pasje iztrebke in to ni bil razlog za njegov bes. Baje mu je pred leti večji pes zadavil njegovega pudlja in tako se je hotel maščevati Huh.
Logiran
Ollie
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 09.05.2007 : 11:19:22 »

Joj!
Upam,da pri nas ne bo prislo do tega saj imamo 4 mladice!  Hvala za odgovor!
Logiran
matilda
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 21


« Odgovor #3 : četrtek, 17.05.2007 : 11:16:49 »

Varianta 1: pogovor z gospo. Moje izkušnje z neprijaznimi, zagrenjenimi ljudmi so, da jih moraš presenetiti z prijaznostjo.  Morda bi ob priliki stopili do nje in jo nagovorili, vprašali zakaj jo kužki motijo, morda bi bilo fino uporabiti hudomušni ton ali jo poprej vprašati za čisto banalne zadeve (lepo vreme, kako lepo je biti zunaj...).
Ta varianta je v bistvu naporna,  lahko pa obrodi  dobre in trajne rezultate. Morda je le osamljena, se počuti nevidno in je to njen način komuniciranja.
Ko neprijazne ljudi presenetiš s prijaznostjo ostanjo brez besed.

Varianta2. prijava inšpekciji (polivanje z vodo je  mučenje živali). Glede na to, da opravijo razgovor se bo gospa morda ustrašila ali pa ji bo nerodno. Sploh pa se bo bala, da bodo vsi njo sumili, če se bo komu kaj zgodilo...
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #4 : četrtek, 17.05.2007 : 11:33:37 »

Če je kdo bral temo Kaj je to, potem veste, da imamo spet paniko s strupom v parku Angry
Logiran
matilda
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 21


« Odgovor #5 : četrtek, 17.05.2007 : 16:45:06 »

...še nekaj v zvezi z inšpekcijo...

Naši "dobri sosedje" so prijavili mučenje sosedove psičke, ki živi v boksu za hišo.
Psička je dobro oskrbovana in ji prav nič ne manjka (moje mnenje), "dobri sosed" ima probleme z vsemi okoli sebe (tako mimogrede).

Inšpektor je prišel, si ogledak situaciji, izprašal sosede (v tem primeru je bil to moj oče) in presodil, da tu ni problem pes, ampak medsosedski odnosi (katerih vzrok ni pes). Od takrat nima nihče več problemov z dotičnim psom. Včasih potrebujejo razni petelinčkom samo, da jim nekdo (ki ga smatrjao da je bolj pomemben od njih) pove, da ne bodo nikamor prišli, ker so enostavno bedasti.

Je pa res, da se vedno bojiš za svojo žival, ker nekateri nimajo mej v svoji neinteligenci in posledično zlobi.

Dotična pisčka je že doživela, da je v pesjak priletela steklenica (ki je na srečo ni poškodovala), vendar sem v v istem trenutku pritekla ven, pod okno "dobrega soseda" in kričala na zaprto okno. Včasih je direktni napad takih strahopetcev najboljša rešitev (petelinčki so vedno bojazljivi možički).


Logiran
bernika
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #6 : četrtek, 31.05.2007 : 21:22:47 »

Res je nekateri ne marajo psov pri tem se ne ozrejo na sebe ker so slabši od psov pomilovanja vredni. Nimajo vzgoje in kar neki iščejo da bi se še drugi jezili. Na balkonu ki se moja psička včasih sonči sam že našla marsikaj k so metali gor. Soseda je hodla na vrata razgrajat ko nas ni blo doma da bi drugi sosedje imeli razlog da se žalijo na psa ker baje ne morejo prenašati hrup. In še marsikaj drugega se je zgodilo od  kar imam psičko. V bloku so še štirje psi in mačke in razgraja sosedji pes in so ostali stanovalci želeli vse živali odstraniti pa sem bila ljubezniva in sem sosedi razložila da ga naj ne pušča samega doma pa je hodila delat hrup na moja vrata v zahvalo. Zdej ko ne dovolim da bi mi psa vzeli so se domislili da moramo plačati vodarino za živali kot za osebo ker bi se naj vsi ostali z tem strinjali. Imamo problem jast tega ne sprejmem žival ni  oseba. Čakam ko bo sestanek in verjamem da bo spet napadena moja psička a kaj naj, so ljudje in niso ljudi. Če mi lahko gdo kaj pomaga z nasvetom bi lepo prosila.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #7 : petek, 01.06.2007 : 16:03:59 »

Eh ja sosedje so res fajn. V nabiralniku me je danes čakalo anonimno pismo, da bom prijavljena na društvo proti mučenju živali, ker mučim psa. Baje velik pes v bloku trpi, čeprav ima 5 sprehodov na dan in jo "vlečem" zraven kamor le lahko Roll Eyes.
lp
T.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #8 : petek, 01.06.2007 : 16:24:14 »

Vedno se kdo najde. Pred leti je sosedov mulc scal (pardon izrazu) v liftu in potem je obtožil za to psa iz petega štuka. Cela familija je baje videla, da luže ni bilo, potem je bil v dvigalu ta kuža in za njim luža. Ko smo ugotovili, kdo to počne, nihče od nas ni zahteval, da se njihov sine zaradi nesocializiranosti izseli... Človeška zloba nima meja.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #9 : sobota, 26.01.2008 : 23:33:57 »

Danes sem tudi jaz doživela pester trenutek z eno gospo, ki sicer ni neposredna soseda, imamo pa parcele, ki mejijo.

Vsa hepi se odpravim s svojimi psicami na naš travnik, z mano še trije pasjeljubci s svojimi zverinami in uživamo v lepem sončnem dnevu.

Nakar se pojavi ena ženska s psom in začne bentiti, naj se poberemo oziroma naj imamo pasjo veselico kje drugje. Shocked

Sem ji odgovorila da sem s svojimi psi lahko na svojem travniku kadarkoli, ona meni da naj izginemo od tam, da bo naslednjič vse skupaj izgledalo drugače - STRUP baje??!?, da ji psi koljejo kure itd itd. Lips Sealed

Naši psi ji ne koljejo kur, bili smo na NAŠI parceli oz našem travniku, njena bajta je oddaljena lepo število metrov, niti se je ne vidi, psi vsi pod kontrolo...

Kljub temu, da že od nekdaj diplomatsko gledam na sosedske odnose (vse samo zaradi psic), mi je zavrela kri in sem ženski povedala kar ji gre.

Sedaj pa nastane problem - s svojima psicama si niti pod razno ne upam več iti na sprehod oziroma trening na naš (LASTEN) travnik, ker si niti najmanj ne želim, da med sprehodom naletita na kakšen mini košček podganjega strupa. Sad

Histerično ženšče je s tem očitno zmagalo, jaz pa sem besna kot ris!

Nič ji ne morem, edino, kar lahko naredim, je, da se temu predelu izogibam.

Še bolj me pa vse skupaj jezi zaradi tega, ker sem se kasneje slišala z drugo  sosedo, ji povedala kaj sem doživela in mi je odgovorila v stilu - "A še ne veš kakšni so?? Meni je zagrozila dve leti nazaj, da nimam kaj hoditi po poljskih poteh, ker mi bo zastrupila psa." Shocked

OMG?? Kmalu bi me kap.

Še dobro, da imamo več parcel, da se bom lahko (UPAM) nemoteno sprehajala s svojima psicama, nemoteno naredila kakšno poslušnost z njima, povabila kolege, prijatelje s kosmatinci na divjanje...

In to doživim z ljudmi, ki so naši familiji v ne-vem-katerem-kolenu v žlahti...

SRAMOTA!
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #10 : nedelja, 27.01.2008 : 11:02:49 »

Ja, a ni to prav grozno, da se zaradi takih butcev potem sami umikamo? Pri nas je sicer grožnja s prijavo zaradi grožnje zalegla, ampak... Nekaj časa smo imeli vsi oči na pecljih ko smo se sprehajali s psi po parku. Pa še je takih zgodb. Ne vem no, so ljudje kateri sami s seboj nimajo razčiščenih pojmov in potem svoje frustracije projicirajo na druge. Očitno smo pesjanarji zelo priročna tarča.
Logiran
Andy
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #11 : ponedeljek, 01.12.2008 : 15:09:04 »

Živjo!

Prijateljičina psička pa joka, če je sama doma. OK, podnevi še nekako gre, vendar če ima nočno je pa kriza. Zdaj je začela dobivati grozilna pisma. Psička je zamenjala že kar nekaj lastnikov in je stara 7 let. Razumem jo, da se boji, da jo bo tudi prijateljica zapustila, če jo pusti doma. Kadar ima službo, je nima kam dati. Ali pozna kdo koga, ki je zaupanja vreden in ima pasje varstvo? Psiččka je zelo prijazna, igriva in ubogljiva. Hvala za vse odgovore!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #12 : ponedeljek, 01.12.2008 : 15:09:57 »

V katerem kraju pa živi?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #13 : ponedeljek, 01.12.2008 : 15:16:03 »

Ali pozna kdo koga, ki je zaupanja vreden in ima pasje varstvo? Psička je zelo prijazna, igriva in ubogljiva. Hvala za vse odgovore!

Vprašanje spada v rubriko Varstvo psov, ki je dostopna članom z ustreznimi uporabniškimi paketi.
Logiran

Andy
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #14 : ponedeljek, 01.12.2008 : 15:32:49 »

V katerem kraju pa živi?
Ljubljani
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #15 : sobota, 13.07.2013 : 20:24:38 »

Wiii, ravnokar me je en dec s spodnje ulice (ki pa pomoje ne ve, da živimo samo eno ulico nad njimi) napizdil, da naj zginem z ˝njihove˝ zelenice (ki, btw. to ni, ker je javna površina, jo pa lastniki sosednjih vrstnih hiš urejajo, to je res), ker naši psi serjejo po travi. Sem rekla da ne grem, naj pokliče policijo in mu pokazala, da s seboj nosim vrečke za pobiranje kakcev. Mal me je še podil, pa sem rekla, naj pokliče policijo in da ne grem nikamor, pol pa je še pribil, da vrečke za dreke nosim samo zato s seboj, da se važim z njimi, ne za dreke pobirat  Shocked Roll Eyes butnglavc
Pol pa stari izgine za garažami in nekaj govori nekomu in izza garaž pripizdi ena ženska skoraj v teku. Ko me zagleda, pa se zdrzne in odvije mimo mene, kako da gre glih slučajno mimo Roll Eyes, ker je ugotovila, da sva se kakšen mesec nazaj ene dvakrat prav prijetno pogovarjali o psih, mačkah, kastracijah in sterilizacijah, bioresonanci in življenju nasploh Cool.
Me je pa potem fejst jezik srbel, ker če bi že prej vedela, da je to tip, ki ima doma dva mačka (je bil očitno mož od te ženske), ki sta zunanje notranja in neprestano šetata po igrišču od vrtca, ki je točno nasproti njihove bajte, bi ga zih vprašala, če on za svojima mačkoma tudi pobira dreke, ki jih zakopavata v peskovnikih na sosednjem vrtčevskem igrišču. Sam model je pol poniknil, tako da bom to vprašala naslednjič, ki se srečava Cool plesalec. Aja, pa točno njihov maček je že lazil tudi okoli naše bajte, na ta način sva se z gospo sploh zapletli v pogovor, ko sem ugotovila, da je maček njen, ker je fuuuul lep mačkon in sem si ga zelo dobro zapomnila.
Ta isti tip me je že enkrat točno od tam preganjal in trdil, da se je ena od Mick tam glih takrat posrala, to pa je utemeljeval tako, da mi je kazal en drek, ki je pomoje tam ležal že vsaj ene par dni, ker je bil že ves suh in razpokan.
A je lahko folk še bolj prtegnjen Shocked?
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #16 : sobota, 13.07.2013 : 20:29:10 »

Najboljš, da nosiš s sabo termometer in ga v primeru takega šikaniranja pred takim voslom zapičiš v drek, zraven pa mu citiraš iz kake pametne bukle, kolk ma recimo zveža stvar temperaturo in potem dokažeš, da to pač svež drek ni. Grin Grin Grin
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #17 : sobota, 13.07.2013 : 20:32:37 »

A je lahko folk še bolj prtegnjen Shocked?

Nekaj podobnega kot Xena sem imela tudi sama v mislih ... Lahk se ti zgodi, da boš dokazovala razliko med kupškom, ki ga naredi 10 kg pes in med tistim od 60 kg  Evil jezen
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #18 : sobota, 13.07.2013 : 20:36:31 »

Saj ni dost manjkalo, da mu nisem rekla, naj s prstom preveri temperaturo Evil. O kakšnem vi to termometru Huh Roll Eyes
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #19 : sobota, 13.07.2013 : 20:38:40 »

Daj, daj, kr lepo priznaj, da se dejansko važiš z vrečkami za drekce Grin Namest fensi nakita, torbic, avta pa ostalih med Sllovensko rajo cenjenih stvari, a ne Tongue

Jaooooo, utrgani so eni, res  butnglavc
Kolk sem jaz vesela, da živim v mojem zapečku nekje "u rinđulah", pa imam za sosede kvečjemu zadružne trte s tonami škropiva letno, ampak to je vseeno manj strupeno kot človeške žleht goflje!
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #20 : sobota, 13.07.2013 : 20:40:45 »

Kuhinjski termometer, un za meso pečt. Pol pa strica na piknih povabiš, pa mu poveš, kolk dobro se da spečt meso glih prav, če imaš takle termometer Grin Evil
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #21 : sobota, 13.07.2013 : 20:41:07 »

* na piknik
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #22 : sobota, 13.07.2013 : 20:45:40 »

 Grin Grin Grin Jaz sem si ravnokar kupila take pisane, direkt za važit se nekje po mestu.

Tudi jaz čakam kakšen komentar od sosedov, ker je pot na grad mimo naše hiše non stop posrana. Zaenkrat še nič. Tongue
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #23 : sobota, 13.07.2013 : 20:58:37 »

No saj dejstvo je, da če vsaka moja Micka kaka dvakrat na dan, potem to letno samo od našega dospodinjstva znese enih 1400 drekov  Shocked in dejstvo je tudi, da so ljudje prasci in nekateri za svojimi ne pobirajo , ampak fak no, da si vrečke za dreke tlačim po žepih samo zato, da jih lahko bolnikom v faco zarinem, ko mi začnejo težit... kej takega pa res še ne  Grin
In po tej analogiji o pasjih drekih in o tem, da smo vsi lastniki psov prasci ker ne pobiramo, smo pol vsi Trzinci pretepači, vsi Židje oderuhi, vsi Nemci nacisti, vsi muslimani teroristi itd. ipd. predaja
Joj, sej se bom komu glupa zdela, ampak res komi čakam, da ga srečam še enkrat in ga povprašam o sranju in pobiranju drekov od njegovih mačkov po peskovnikih  veselje khm
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #24 : sobota, 13.07.2013 : 21:17:06 »

Hehehe, Kocka, reči mu, da si na svetu staršev slišala, da planirajo tam pri otroškem igrišču naštimat en koš z vrečkami za drekce pobirat in to ... za mačke!  Evil Ker baje eni "zaskrbljeni starši" opažajo, da so peskovniki polni kakcev in bodo zdaj pomagali tistim lastnikom mačk, ki reveži nimajo za vrečke Evil

Sicer pa: nekaj tednov nazaj sem slišala, da so v KD Obala napravili super akcijo - lepo so šli šetat s svojimi psi pa oboroženi s ful vrečkami, se med sabo hecali, dajali vtis, da se imajo ful lepo, medtem pa zelo jasno pobirali tuje kakce po tleh. So pač s svojim zgledom dali folku vedet, kako se civiliziran človek obnaša na javnih prostorih. Ekola, TULE je poročilo s te akcije.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #25 : sobota, 13.07.2013 : 21:27:48 »

Em, peskovniki so v resnici pokriti s plahtami (le zakaj  Roll Eyes), ampak pesek pod igrali pa ne, pa gredice od rož na igrišču tudi ne.
Mah, sej je brezveze. Tip je pač bolnik. Pa še razlog, zakaj me je sploh zalotil na tisti travi... Sredi trave stoji eno ful veliko drevo. In ko sem šla mimo, je bil točno pod drevesom en par superg, človeka pa nikjer nobenega, tip bi lahko bil samo na drevesu 8ali pa sral v grmu Evil. In ker sem bila ravno pri volji, sem šla do drevesa in pobuljila od spodaj v krošnjo, če mogoče res kdo gor ne sedi (ob tem pa razmišljala, na kateri tv postaji me bodo vrteli na skriti kameri)butnglavc Grin v tistem pa uleti pač tip in začne najedat. Saj pol je una ženska tudi buljila v krošnjo, na koncu pa je pobrala tiste superge in jih odnesla na drugo stran ceste in jih odvrgla na zelenico, ki ni ˝njihova˝.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #26 : sobota, 13.07.2013 : 21:37:27 »

Ja za crknt!  Roll Eyes Angry Lips Sealed Ampak, si jih pa dobro....
Drugače pa, danes je res en čuden dan. Greva z Boni zvečer na sprehod ob Bistrici, ko prideva do dela, kjer neznosno smrdi o crkovini. Jasno, morala sem pogledat čez rob v strugo Kamniške Bistrice, in vidim cel kup enega mesa al nekaj takega... nisem detajlno gledala, ker se ni dalo niti stat zraven. Nekaj metrov nad tem poteka pot ob Bistrici in seveda zraven so tudi hiše. Ne štekam, kako lahko nekgdo odvrže crkovino sredi mesta?!?!  bruham bruham bruham wtf
Jasno, o tem sem obvestila policijo, ker res ne vem, kaj bi tisto lahko bilo...
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Problemi s sosedi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines