mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 04:30:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Domžalska Dama  (Prebrano 21519 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #15 : petek, 02.02.2007 : 08:36:44 »

Dobro jutro,
imam občutek, da je kar malo neješča, ker mi ne poje odmere hrane ki je potrebna za njeno dobo tako kašne 2/3 poje tretina ostane.
Prosim za še malo navodil glede WC. Ali naj ga očistim vsakič, ko naredi potrebo? Koliko krat naj zmenjam ali dodam pesek? Mitri živi notri in nima izhoda ven. Ali uporabljate kakšne dišave oziroma osvežilce ki pobirajo vonje?
Ker je muca prišla k meni res iznenada v bistvu nimam časa brati in iskati nasvetov v kakšni literaturi. Moram kar takoj k praksi.

Hvala.

L.d.
Gaja
Logiran
katjuska
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 90



« Odgovor #16 : petek, 02.02.2007 : 09:02:36 »

ojla,
glede hrane je verjetno veliko odvisno od posamezne muce. morda bi pomagalo, če bi napisala, kakšno hrano ji daješ in v koliko obrokih?
glede peska - počistiti je fino vsakič, ja, čeprav tisti, ki smo v službah, to malo težje izvedemo :-) jaz sem prakticirala tako, da sem wc očistila takoj po prihodu iz službe, potem še enkrat pred spanjem in zjutraj, med vikendom pa večkrat. fino je, če imaš nasutega veliko peska (skoraj do roba wc-ja), ker potem res samo pobereš kakce ven z lopatko (če niso čisto kompaktni, malo počakaj, da se v pesku osušijo, da ni toliko umazanije na lopatki, sicer pa če so normalni kakci, komot vzameš ven takoj), urin pa se v kakovostnem pesku sprime v grudice, ki jih tudi odstraniš z lopatko.

potem samo dodaš manjkajoči pesek; na ta način se je pri nas obnesla kompletna menjava peska tam nekje na en teden, nekateri pa celo poročajo, da jim znese na en mesec (čeprav je meni to še vedno čista uganka, kako jim rata, no nam ni , morda pa vam bo :-) ). če je pesek kakovosten in če redno čistiš wc, posebnega osvežilca ne rabiš. smo pa mi zadnje čase uporabljali pesek od gimpeta, ki je dišal po pomarančah - mace ni motilo, nas pa tudi ne, kupovali smo ga, ker je bila ugodna cena in ker so ga pri nas imeli vedno na zalogi, sicer pa ni potrebno, da je odišavljen.

aja, nekateri v wc posodo nasujejo samo pesek, sem pa ugotovila, da je za lažjo menjavo kompletnega peska po izrabi zelo prav prišla ena cela izdaja cajtenga Delo spodaj :-) ker mi ni bilo treba pretresati peska v vrečo, ampak sem samo prijela časopis na robovih in je šlo lepše v vrečo za smeti :-) stvar "okusa", najbrž :-):-)

ob kompletni menjavi seveda posodo tudi kompletno opereš in dobro zbrišeš.

pa še to: vsaka mačka ima malo drugačne straniščne navade, zato iz mačjih wc-jev lahko komot doktoriraš, če želiš :-) no, pripravi se vsaj na nekaj eksperimentiranja  :-) ampak osnovno je to, kar sem napisala zgoraj - kakovosten pesek in redno čiščenje.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #17 : petek, 02.02.2007 : 10:38:55 »

Glede hrane ne bi znala svetovati, morda bi probala kakšno drugo vrsto, da vidiš kaj ima najraje. Če ni videti presuha ji morda količina, ki jo zaužije zadošča.
Glede stranišča, pa ves pesek jaz zamenjam po enem mesecu, lulanje in kakce pa pospravim takoj, ko to opravi. Če potrebo opravi medtem ko sem v službi, pa potem ko pridem domov. Lepo se dajo z lopatko pobrat grudice, ki jih dam v 1.kg. polivinilasto vrečko, jo zavežem in vržem v zunanji smetnjak, če pa imate balkon, pa na balkon, dokler ne odnesete v zunanji smetnjak, ker se mi zdi, da ima tudi čez vrečko vonj. Za pet minutk prezračim prostor, pa je. Eden od naših mačkov je starejši gospod, ki se je pred leti, ko je imel sedem let kar naenkrat spomnil, da hoče imeti dva stranišča, to nam je povedal tako, da je kakal še vedno v stranišče, lulal pa drugod po stanovanju.Dobil je še eno stranišče, v enega lula, v drugega pa kaka, je fin gospod  Grin.In če stranišče ni počiščeno ga tudi noče uporabiti, tako nas je navadil na pravi red  Cheesy .
Navadil se je na pesek Compact( vitakraft) in drugega ne mara, zato predvidevam, da ne marajo, če se menja pesek za drugo firmo ali pa naj bo čimbolj podoben tistemu, katerega se navadi.
Lep pozdrav,Janad
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #18 : petek, 02.02.2007 : 10:45:09 »

Oj,
 katjuška, hvala za odgovor in nasvete.
Po priporočilu, muco sem posvojila v zavetušču Horjul jo hranim z Royal Canin. Posodico za hrano ima skoz polno, očistim in ponovno napolnim jo 3xna dan prav tako vodo. Muca je stara približno 5-6 mesecev.
Menim, da kaka in lula normalno. Kakce nima prav mehke in tudi ne prav trde. Za sedaj ima odprt WC katerega sva "poverbali". Se mi je zdelo da ga premalo krat očistim Huh. Do sedaj sem ga 2x na dan . Nameravam kupiti zaprt WC z dvojnim dnom. Se mi zdi, da ga je lažje očistiti. Kakšne so vaše izkušnje s tem?

Sončka želim  Smiley
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #19 : petek, 02.02.2007 : 15:05:38 »

Ojla Mitri, čestitke za posvojitev Wink

Glede hrane nisem ne vem kak ekspert, samo ti priporočam, da dnevno priporočljivo dozo hrane razdeliš na dva dela in ji daš 2x na dan za papcat; naš nastarejši muc je imel hrano kar ves čas na razpolago, ko je bil mladič,  in se je zgodilo prav to, da je bil do enega leta dokaj neješč, po enem letu pa je ratal pravi bajso, ki ga zdaj navajm počasi in lepo (že pol leta), da če si jezen ne greš pojest pol sklede hrane iz ihte Grin Važno je, da ima tudi ves čas na razpolago vodo.

Glede wc-ja imam pa vsaj sama take izkušnje, da ponavadi ko ga spucam, mačke že letijo spet na "opravke" hehe, tako da ga pucam več kot 3x na dan. Pokrit wc je pri nas nuja, ker drugače je pesek povsod samo v wc ju ne Wink Drugače pa lahko kupiš tudi odišavljene peske (pri nas se je dobro obnesel z vonjem pomaranče), da prekrije neprijetne vonjave. Jaz ponavadi kar kombiniram pesek - odišavljenega z navadnim, vse skupaj pa se zamenja približno na mesec dni - ko vidiš, da je peska bolj malo, ga dotresi pa je Wink

Želim vsam veliko crkljanja in ljubezni Kiss

LP, Maja
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #20 : petek, 02.02.2007 : 16:27:03 »

Hvala, hvala za odgovore.
Sem čist preč, danes je bilo ful dela v službi in grem šele sedaj domov. Pa tud med malico jo nisem šla nič pogledat. to bo zamera Cry

Prijeten vikend.
Gaja
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #21 : petek, 02.02.2007 : 17:14:22 »

Kako lepo se trudiš okoli te mačje dame Cheesy

So ti pa v bistvu vsi že pravilno svetovali, tako glede prehrane in tudi glede peska. Moj muc je tudi navajen na 2 obroka, skupaj s psom že točno vesta kdaj je čas za hrano in sta tako luštna ko me opomnita in vabita k posodam Grin Če bi imela možnost bi me kar za lase privlekla  Grin Pri pucanju wc-ja ste sicer ostali bistveno bolj pridni  sram meni to rata enkrat dnevno  Roll Eyes edino ob delo prostih dnevih večkrat. Mislim pa da se dejansko navadijo na določeno vrsto peska (v najinem primeru je to ta iz dm-a , njihova lastna znamka) Bo pa čist zares držalo, da takoj po čiščenju pridrvijo in veselo uporabijo svež wc Grin

Veliko veselja vama dvema še želim, pa nič skrbet - je en pametni možakar izjavil, da je mačja vzgoja zelo enostavna: V enem dnevu te mačka vzgoji po njeni potrebi Tongue

p.s. zelo lepo ime je Mitri Smiley
Logiran

sarita
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #22 : sobota, 03.02.2007 : 13:13:13 »

Hehe, moj gre celo ležat na pesek, ko ga zamenjam.  Shocked  Grin
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #23 : ponedeljek, 05.02.2007 : 13:33:43 »

Oj,
tudi pri nas se je že  zgodilo-da je šla na sveže postlan pesek ležat  Cheesy
Hvala vsem za dane nasvete in vspodbudo.  Mi je prijateljica rekla, da je to tako kot pri otrocih.
Pri prvem sprašuješ za nasvete vsevprek pri drugem imaš že prakso  Smiley pri trejem...že rutino  Grin.
Sicer ne vem če bom imela več mačkic se pa nikoli ne ve  Smiley.


Kje so vaše  mucke ko greste na dopust?   Kiss Cry

Sončka vam želim.
Gaja
Logiran
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #24 : ponedeljek, 05.02.2007 : 13:43:42 »

Živjo,

najina gre k puncinim staršem in ji ni nič hudega - še vedno je stanovanjska mačka.

Drugače pa nasvet - ne jo preveč razvajat, boš dobila tako razvajenko, da ti bo potem žal  Grin
Logiran
sarita
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #25 : ponedeljek, 05.02.2007 : 14:06:42 »

Moj gre tudi na počitnice - k mojim staršem.  Cool
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #26 : ponedeljek, 05.02.2007 : 18:04:45 »

Treba je dopust tako "skombinirat", da ne greste ravno z starši naenkrat...tako kot se je meni skoraj lani zgodilo Wink Drugače mi je pa pomembno, da je z muco tisti, ki jo čuva, ves čas, tako da se bo letos kolegica kar naselila za tisti teden h meni Grin

Aha, pa še glede tistega z ležanjem na pesku - sem bila vsa navdušena, ko je ena od mojih začasnih mačkic nehala s tem početjem; a je navdušenje kaj kmalu izpuhtelo, saj je začela prakticirat spanje v skledi z briketi  Shocked (da se razumemo - glavo da v skledo in zaspi Grin)...oh ja, pa saj to je najlepše, ko vedno kaj novega pogruntajo ane Wink

LP; Maja
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #27 : ponedeljek, 05.02.2007 : 18:17:00 »

He, he, to bi pa rada videla kako muca spi z glavico v posodi  Grin .
Naš pa ponoči spi na postelji pri najinih nogah, če gre mož zjutraj pred menoj iz postelje, pa zleze pod moževo prešito oddejo, pa glavo na blazino, in ko se zbudim kušnem mačka namesto moža, pa si mislim, da bi bil že čas, da se obrije  Grin  Grin .
l.p., Janad
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #28 : ponedeljek, 05.02.2007 : 19:04:27 »

moje skromno mnenje je, da so očitno briketi zeloooo dolgočasni Grin

Pozdrav vsem in  :-*Mitri
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #29 : četrtek, 15.03.2007 : 16:01:23 »

Oj, odkar se nismo slišali se je marsikaj zgodilo, a brez panike vse je O.K.
Garje je okomandiral veti- veterinar Smiley. So pa hudo nadležna reč  Sad.
Gaja je upoštevala nasvet Gargamela in mi da tudi kakšno dobro konzervico mljack  Tongue. Sva se kar lepo navadili ena na drugo  Kiss. Ja tudi jaz že pijem vodo iz pipe  hahaha:Smiley in počnem kar pač muce počnemo. Jem, pijem dremam, se sončim skratka uživam.

Uživajte tudi vi.
Mitri

Jaz pa vas prosim za nasvet. Imam zasteklen balkon super široke police na katerih se Mitri sonči vendar si ne upam odpret oken. Zelo je živahna in se vzpenja za ptiči ki letajo na vrhnjem balkonu nam pa celo gnezdijo in imajo sedaj mlade  Smiley.  Se bojim, da bi se zapodila na polico in mi padla dol  Sad 3. nad., na kar me je opozorila že Polona ob Mitrinem prevzemu. Je pa sonček dosti boljši če je direkten  Smiley. Soseda ima tudi muco, katero vidim, da je na okenski polici.

Pa še to. Mitri sicer hišna muca, vendar bi jo včasih, ko grem ven na sončka  :)vzela sabo, nosila bi jo v torbi za muce . Ali ima kdo kaj izkušenj s torbami za muce. Eno super sem videla v Mr. Petu v BTC. Pravzaprav vprašanje je tako: ali ima smisel se pravi tu gre  za mucino dobro, da jo vzamem sabo ven ali ne.

Lep dan,
Gaja

Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines