mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:06:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Domžalska Dama  (Prebrano 21598 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #30 : četrtek, 15.03.2007 : 16:31:33 »

Garje v ušesih?
Sosedina muca bo enkrat padla s police...sicer upam, da ne, ampak to se zgodi, zato sem tudi opozorila na te stvari. Lp
Logiran

delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #31 : četrtek, 15.03.2007 : 19:02:30 »

Uf, jaz je ne bi nosila v torbi ven, kaj pa če se izmuzne iz nje, in potem se kaj hitro lahko izgubi. Saj mačkon, ki je navajen v stanovanju je notri vseeno srečen, pa še na varnem je. Kolegica je imela mačkona, ki je bil rad na balkonu v drugem nadstropju. Pol leta je bilo vse okej, nekega dne pa je padel dol in si zlomil hrbtenico, evtanizirali so ga.
Lep pozdrav, Janad
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #32 : četrtek, 15.03.2007 : 19:04:47 »

Poznam gospoda,ki živi v bloku.Ima mucka in ga tudi ven pelje.
Na oprsnici in povodcu.
Mucek je tega lepo navajen in že nekaj let hodi tudi ven na travnik.Seveda je vedno na povodcu.
Logiran
sarita
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #33 : četrtek, 15.03.2007 : 19:07:26 »

Mogoče lahko poskusiš z oprsnico in povodcem... Prosti konec povodca kam zavežeš na balkonu (tako, da muca ne doseže okenskih polic), muca pa se sprehaja po balkonu, kot ji dovoljuje dolžina povodca. Sonček zagotovo doseže tudi tla na balkonu - in imaš direktno sončno svetlobo. Seveda moraš vseeno pazit nanjo, da se kaj ne zaplete...
Sicer pa je že zastekljen balkon super, ker je muca varna in na sončku hkrati.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #34 : četrtek, 15.03.2007 : 19:09:34 »

Poznam gospoda,ki živi v bloku.Ima mucka in ga tudi ven pelje.
Na oprsnici in povodcu.

Tud moja soseda tako dela, s tem, da ima dve muci in flexi, ki se nekje na sredini razdeli na pol in potem na njem lahko pelje dva mucka naenkrat. Pri njih deluje brez problema in jo je prav lepo videt, pa še mucka uživata.
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #35 : petek, 16.03.2007 : 08:03:17 »

Garje v ušesih?
Sosedina muca bo enkrat padla s police...sicer upam, da ne, ampak to se zgodi, zato sem tudi opozorila na te stvari. Lp



Jaz se "še" ne spoznam na te stvari, mi je pa tako rekel veterinar ko sem jo tja peljala  v soboto zvečer (dežurstvo). Bilo je takole: v knjižnici sem si nabavila nekaj knjig o mucah, njihovem vedenju, boleznih itd. In kot za "šalo"  :-\pridem ravno v soboto zvečer do poglavja o ušeskih. Tam opisuje simtome ušesnih nadlog Undecided in v tem ozavestim, da  se Mitri že nekaj časa-dni močno čoha za ušeski.  Po mučnem "prepričevanju" Angry mi vendarle uspe pogledati v notranjost ušes, kar sem poizkušala že prej pa mi ni uspelo, bilo je cviljenja in jokanja  Cry verjetno so jo že močno motile te nadloge. No uspe mi in vidim temno rjave lise po celih uhljih in notranjosti. Takoj sem jo peljala k dežurnemu, kjer so jo oskrbeli. Uau upam, da jih več ne dobi. Sicer ne vem točno kako pridejo na živalco. Menda se prenašajo tudi z našo obeko. Vendar mora biti po moje v tem primeru gospodar muce pravi "pacek" Angry Dobila je eno tabletko in na vratka neko tekočino. Sori ne poznam še vseh teh "zdravil" Roll Eyes. Mi lahko kdo kaj več pove o tem  Wink.

Saj sem že prej imela filing, da ji ne bom odprla oken  Smiley. No z oprsnico znam pa poizkusiti. Tista torba je ful dobra in konfortna rekla bi, da se muca ne more izmuzniti iz nje (ima kar zasoljeno ceno). Torbo se oprta na "poštarski sistem" in si kot en kengoru  Smiley Je iz približno takega materiala kot so Samsonajtove torbice, no približno,  ni iz blaga. Toliko,če koga od vas to zanima  Wink.

Lep dan,
Gaja


Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #36 : petek, 16.03.2007 : 12:15:49 »

Mitri,

garje so pač včasih trdovartne...jaz sem mojo 3x zdravila po 21 dni z Otonazolom+sredstvom proti garjam (daješ v ušeska 21 dni na 3 dni) pa so bile tako globoko zagozdene tam v ušesu, da so vedno znova udarile ven. Načeloma se da ampulo (to je tudi tvoja dobila na vrat), ki tudi pobija garje (Stronghold)...drži 1 mesec in deluje na princip "od znotraj na ven", uniči pa vse od garij do bolh, pa mislim da je stronghold tudi za srčnega črva. Skratka, če to ne deluje, je treba poskusiti z aplikacijami/injekcijami - 3 aplikacije z razmakom 10 dni, kar naj bi dokončno pokončalo garje. Ti pa predlagam, da ji daš čez 1 mesec še 1x ampulo Stronghold, bo vetrinar vedel katero. Daš jo muci na vrat (tam si ne more polizati dol), s prsti razmakneš dlako in stisneš vsebino ampule na kožo. Se takoj vpije, le dlaka je lahko na tistem mestu potem "trda", ampak ta učinek navadno popusti po 24 urah. Vsebina ampule gre v sistem in mačko lahko npr. po 1h že skopaš, tako hitro se vpije.

Glede torbe ali pa vodenja mačka na povodcu ti pa predlagam, da poskusiš, vendar tega ravno nebi prakticirala, če boš videla, da je za muco stresno...v nekaterih trgovinah ala Merkur lahko dobiš tudi mrežo in jo pritrdiš na eno okno, ki ga imaš lahko potem na stežaj odprto in muca lahko gleda ven, brez nevarnosti, da bo kam padla. Se da dobit take "luštne" mreže, za katere se sploh ne vidi, da so parvzaprav na oknu, vendar je treba pazit, da so trdne (torej ne tiste pletene).

No, to so moje izkušnje Wink

LP, Maja
Logiran
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #37 : petek, 16.03.2007 : 13:34:48 »

Midva jo - približno enkrat na dva tedna peljeva k puncinim staršem. Tam gremo ven na sprehod. Oprsnica, fleksi za tamale pse pa je. Dejstvo pa je, da greš ponavadi tam, kamor hoče ona - ne pa tam, kamor bi šel ti. Gre za "potovanja" okoli hiše.
Logiran
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #38 : petek, 16.03.2007 : 13:36:15 »

Kar pa se torbe tiče - bodi prepričana, da jo imaš res dobro in popolno zaprto, drugače so hitro zunaj.
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #39 : petek, 16.03.2007 : 13:44:55 »

Hvala,

vsem za odgovore in nasvete  Smiley. Ko kaj od tega udejaniva  Wink vam sporočim kako se bo obneslo.

Lep vikend in  Kiss

Mitri in Gaja

P.S. Gargamel ti si res krasen mačon  Smiley. A si kakšne posebne vrste muc?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #40 : petek, 16.03.2007 : 16:32:32 »

Hehe, Gargamel je ena zmešana blond baba Grin Mačkon pa je Azrael Wink...in prej kot lep bi rekla, da je koleričen, trmast, popolna nadloga Tongue...in seveda "izvira" iz ceste Wink


Pozdrav tudi vama! Maja
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #41 : ponedeljek, 19.03.2007 : 10:48:03 »

Hehe, Gargamel je ena zmešana blond baba Grin Mačkon pa je Azrael Wink...in prej kot lep bi rekla, da je koleričen, trmast, popolna nadloga Tongue...in seveda "izvira" iz ceste Wink


Pozdrav tudi vama! Maja



Oj,

Če me spomin ne vara: a nista pol vidva tista ki strašita Smrkce Grin.

Sončka želim,
Gaja
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #42 : nedelja, 25.03.2007 : 10:23:45 »

moje skromno mnenje... cisto splosno, ne konkretno glede dame/mitri.

ce gre pri teh izhodih za mackino dobro in ne za cloveske kaprice, pol torba odpade. ker z macjo radovedno naravo in macjo zeljo po obvladovanju situacije nima nikakrsne veze. prej nasprotno - omejiti macko na majhen prostor in jo hkrati nest v novo okolje... ce bi bilo to mackam vsec, bi z veseljem hodile k veterinarjem. ker bi se vsakic vozile v omejenem prostoru v novo okolje... koliko takih poznate? in macki je cisto vseeno, ce gre za torbo ali trd transporter.

vrvica in oprsnica je ze blizje temu, da macki polepsamo bivanje z nami. seveda je treba macko pri tem navajat na novo opremo in pravila igre. nova situacija bo na zacetku za macko morda celo stresna, zato je smiselno it v to, ce namerava lastnik s tem redno nadaljevat. sicer je skoda vznemijat macko, preden sploh zacne uzivat v vsem skupaj.

svetujem oprsnico, pri kateri gre en pasek okoli vratu, drugi pa pod pazduhami, z dvema sponkama. in ne tiste druge, kjer gre en pasek pod pazduhami, drugi pa nad rameni in ima le eno sponko. ker si to zadnjo lazje snamejo, kar je lahko v napadu strahu bliskovito hitro opravljeno. snamejo si lahko pravzaprav vsako oprsnico, ki je preohlapno namescena. zato je oprsnica je varovalo, na skrbniku je, da prepreci, da bi macka sploh zacela tako blaznet, da bi tesnost oprsnice prisla do izraza.

treba je vedet, da zunaj lahko do macke uleti pes, pijan clovek, navdusen otrok... in da se bo macka tega ustrasila. ze PRED tem moramo macko zajeti v narocje in prepreciti nezazelene stike. ker enkrat ko se macka ustrasi in zacne noret... zna bit ze prepozno. za prva navajanja na take izhode pa so seveda primerni deli dneva, ko so macke aktivne in mesta pozaspijo, torej proti veceru.

vecina mack, ki so pravilno uvajanje v take zadeve, hitro zacne uzivat v vsem skupaj. fino pa je razmisliti tudi o sledecem:
ali bo macka celo pot od stanovanja do ciljne tocke sla na oprsnici ali v transporterju? ce gre za zaporedje ''hodnik-dvigalo-hodnik-obljuden plocnik-sele nato travnik'', potem je smiselno macko spravit v transporter do travnika.

skrbnik zivali mora z opazovanjem svoje macke ugotoviti, ce morda v teh izhodih ni zanjo vec minusov kot plusov in seveda prepreciti, da bi macka kam pobegnila.
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #43 : sreda, 28.03.2007 : 08:06:26 »

Oj,

Smetka, tudi jaz prosim za pomoč. Imam slikice Mitri, pa jih ne znam dati na net.

Hvala.
Gaja
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #44 : sreda, 28.03.2007 : 12:06:10 »

Da ne bo imela Smetka preveč dela, lahko pošlješ tudi na moj mail (maja.kos.email@gmail.com), pa jih bom dala gor.

LP, Maja
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines