mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:30:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Domžalska Dama  (Prebrano 21594 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #45 : torek, 03.04.2007 : 15:45:55 »

Evo jo, velikouhko Mitri Wink
http://maja-kos.moj-album.com/slike/3867423/SCXpxLI5RCwenQpz.v.jpg

Kopalniške spretnosti so tudi že osvojene Grin


Poziranje Cool


in dremanje Kiss
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #46 : sreda, 04.04.2007 : 07:37:56 »

 Cheesy Cheesy Iiii!
Super! Ima pa res velika ušesa...."da te dobro sliši"... Uživačka! Kiss
Lp Polonak
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #47 : sreda, 04.04.2007 : 10:37:03 »

Oj,

Maja hvala, da si mi naložila te slikice na net.  Smiley
Kar nekaj dni me ni bilo gor. Imam ful dela in z računalnikom razpolagam samo v službi.

Dobro sliši kar hoče  Grin tko kot jaz  Grin. Itak sva si kar zelo podobni. Rada uživa tko kot jaz, rada ima mir takrat, ko ona to hoče, tako kot jaz, pa ga nimam več predvsem ponoči ne Grin je naporna tam okrog 3-4 zjutraj pride in misli, da se bova "pojali" po stanovanju. Alooo  Roll Eyes. Kaj pa moj spanec in služba. Pozna besedo morda bolj kot besedo mojo intonacijo besede NE, čeprav je vedno ne uboga  Grin.
Ni kar tako prišla v moj lajf. Če vam povem, da sem si od nekdaj želela kužija (višavčka) ,kje pa mačko, pa že ne in eto jo pri meni  Grin.

Sliši vrečko, ko jo odpiram, pa kaj to sliši, ko odpiram vratca, kjer imam shranjeno njeno hrano, priteče in  spušča glasove, da se zvijam od smeha Cheesy. Res je prinesla radost v moje življenje.

Ko ima česa dovolj,: hrane, pijače, igre...  zamahne z levo ali desno sprenjo tačko res je zanimiva  Roll Eyes. Itak gre takoj, ko očistim stranišče uredit svojo prebavo  Grin.

Zjutraj si ona prva umije   ;Dzobe v umivalniku, jaz sem vedno druga  Grin No, da vprašam ob tej priliki, ali se muckam umiva zobe, ker kužkom se mar ne?

V petek imava vetija-zobarja  Smiley. Bo ruval zobka  Cry. Od kar je pri meni ima poleg drugega še mlečnega. Trdno je drži in noče ven.

Eto toliko za enkrat. Več slikic je na http://gaja-mitri.moj-album.com

Lep dan.

Gaja

Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #48 : sreda, 11.04.2007 : 07:32:20 »

Dobro jutro, kosmatinčki  Smiley

Zobka zruvali  Smiley
Ja v petek popoldne sem jo peljala k vetiju. Tam so jo prevzeli rekli naj pridem čez kakšno uro ponjo. O, bošček. Ko sem prišla je bila še čisto uspavna učke odprte namazane z gelom. Videti je bila res boga in to je bil šok zame  Cry.Veti mi je objasnil postopek in tudi za naprej ta dan, naj bo kar v kontejnerčku itd.
Prideva domov in kar nekaj časa morda kaki dve uri je trajalo, da se je dvignila in klecnila matasna nazaj in spala dalje. Malo je bruhala in se bošči polulala kar v kontejnerčku na dekico pa še na miško in tička (igračke). Ponoči sem jo vzela k sebi in kar dobro sva spali. Zjutraj pa: kakšna hvaležnost.  Zlezla je na moj trebuh in s tačkami tapkala, mesila kruhka, me je podučila moja prijateljica. S tem izrazila naklonjenost in hvaležnost.

V soboto sem se šele popoldne, ko sem bila prepričana, da se dobro počuti in ima že ustaljen ritem, je že pila, šla ven.

Ja ko je bila še v kontejnerčku sem jo imela na mizi v jedilnici in hodila opazovat če diha  Cry Smiley.

Počasi jo navajam na oprsnico. Sprva jo je imela samo doma. Prvo kake pol ure dopoldne in še popoldne. V ponedeljek sem ji dopoldne nadela oprsnico in postavila kontejnerček v predsobo.
Zlela je vanj in med tem ko sem se oblačila, da jo peljem ven mi je notri zaspala  Grin. Pod ven zaenkrat mislim, da se peljeva z avtom oziroma zamislila sem si tak postopek kot ga je priporočila
sarabenji. Itak ne izpade kot načrtuješ temveč malo drugače bilo pa je nepričakovano super.
S prijateljico sva se dobili v parku na soku. Mitri v kontejnerčku z oprsnico čekira okrog kaj se dogaja. Res je bila o.k. Tako bom poizkusila še. Da se navadi na vožnjo in  na ljudi itd.  Smiley

Skratka tamala je pravi cuker, maza, razgrajačka, izbirčnica (pri hrani) skratka moj mali "otrok".
Cufa zavese, praska in se obeša na mojo roko tako kot pravi sašenka za Keitha. No zavese sem
spela višje, tako da jih ne doseže- upam  Grin. Kaj pa moja roka. No to pa resno sprašujem. Kako jo naj odvadim da se mi obeša na nadlaht grize komolec me praska. Skratka postavi se v bojni položaj za uhlji nazaj in to predvsem zgodaj zjutraj okrog 4 me zbudi in začne. Ali je to za odvadit, ali je to samo prehodno otroško obdobje in kazanje moči z igro? Ker ji krempeljčov ne strižem sem  vsa popraskana  Cry. Kaj pravite o striženju krempeljčov. Nekateri to odsvetujejo.
Razmišljam, da bi ji dobila družbo. Kaj bo ko bom imela dve mačkici saj bom čisto "scufana" Grin kot moje zavese hahaha.

Malo heca za sicer resne mačje zadeve.

 Kiss na smrčka.

Gaja






Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #49 : sreda, 16.05.2007 : 11:24:35 »

Oj,

po dolgem času se oglašam in vas prosim za razlago in nasvet.
Z Mitri se imava super. Muca zdrava  Smiley. Muca velika  Smiley. Mitri je moj srči  Kiss, dlakoco ima kot svila nežno in mehko.  Je igriva, crtljiva menim, da ima v značaju vsega po malo tudi bojevita je.

No, to je pa to kar bi rada vprašala, glede na mojo nevednost o živalicah in njihovem obnašanju.(Mitri je moja prva živalica). Že nekaj časa, no moram reči, da kar dolgo, pa sem menila, da bo to minilo, se mi začne obešati na roko tako na komolec do zapestja. Učeska potegne čisto nazaj jaz pravim da jih "našpiči"  Smiley. Potem pa me grize in praska, prične se obnašati kot bi se borila z mojo roko. Opazila sem, da se nikoli ne obnaša tako čez dan. Vedno ponoči oz. proti jutru, ko se zbudi in tako zbudi tudi mene, tam ob 3-4 jutraj. Pa še eno tako ima, ko se tako našpiči se zapodi pod pokrivalo-kovter pikira na moje noge-podplate me praska in grize. Včasih ob takem njenem obnašanju od nje zaznam nek vonj.

Sem menila, da jo bo minilo, da je to otroško-mačja igra. Kar nekaj od kakšnih navad je kar sama opustila. Če ji česa zaradi njene varnosti ne dovolim, ali če mi koplje po roži ji odločno naglas rečem NE jo primem in dam stran. Seveda mi ga naslednjič ušpiči isto  Smiley ampak O.K. to ni tako moteče, kot to, da me zbudi s praskanjem in grizenjem.

Od kar jo imam sem predvčerjšnim prvič zaprla vrata spalnice  Cry to je men hudo in ona je tudi jokala. Danes je bila pri meni me "standardno" s praskanjem in grizenjem v podplate in prste zbudila ob 3 zjutraj  Sad.
In tako že tedne vsako noč.

Pa še to: ker sem v svoji "nevednosti" menila, da bo vedno spala pri meni, pa ne, da jaz to nočem, da me ne bo kdo narobe razumel, ker se itak sama "šetka"  Smiley in prestavlja kamor ji paše, ji nisem namenila nekega prostora ali kakšno košaro z dekico.

Lep dan.

Gaja

 

Sem mislila, da
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #50 : sreda, 16.05.2007 : 21:56:13 »

Hm, mogoče bom popolnoma sfalila ampak bom vseeno napisala še svoje izkušnje. Ko je bil pri nas le en muc (še vedno je Smiley), je vsako jutro in večer obvezno napadal vse kar je šlo mimo njega. Zjutraj mi je grizel prste na nogi, zvečer si šel v kuhinjo in se je pognal za teboj ter napadal nogo - tako čisto zares. Ampak je to nekako prerastel, sicer ima še vedno "divjanje" zjutraj in zvečer (ko so popolnoma naspidirani in šibajo naokoli, kot da jim gori za petami, ponavadi z nazaj zašpičenimi ušesi in ciljem, da se nekam obesijo z kremplji ali kaj zagrabijo), ampak zdaj divja naokoli še z dvema mačjima razbojnikoma. Načeloma se nikoli nisem drla na njega, ko mi je napadel nogo (itak je takoj po napadu zbežal v sekundi na drug konec stanovanja), ampak lepo počasi šla za njim, ga s počasnimi gibi prijela z grbo (ne dvignila)...sicer ne vem zakaj, ampak je učinkovalo - glede "napadov", divja kakopak še vedno Grin

zdaj, ko mi ob 1h ponoči divjajo trije po stanovanju se zna zgodit, da vzamejo vse skupaj malo preveč resno, še posebno azrael, ki je bolj kolerične narave in zna ugriznit v tuj rep iz čiste maščevalnosti...ampak se zmenijo sami, oz. vsak ve do kje gre lahko. Če ne gre drugače, vmes posežem in vsak dobi time-out v svojem kotu. "napadov" torej ni več, razen če se za napad šteje tudi to, da ti trije mački (z skupno kilažo 15kg) med spanjem zlaufajo čez glavo ali trebuh Grin Smiley

Lp, Maja
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #51 : četrtek, 17.05.2007 : 12:38:41 »


Vprašanje: pri prehrani muc sem nekje prebrala da se jim lahko včasih da vmešana jajčka, a surova?
ld
Gaja
Logiran
šnapi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 407


« Odgovor #52 : četrtek, 17.05.2007 : 13:45:51 »

Od surovega jajca lahko poje samo rumenjak...kuhano ali pečeno pa lahko poje celo (rumenjak in beljak)
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #53 : četrtek, 17.05.2007 : 13:58:01 »


Gotovo pa to ni hrana za pogosto. Kako pogosto pa ga lahko dam?
ld
Gaja
Logiran
šnapi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 407


« Odgovor #54 : četrtek, 17.05.2007 : 14:07:57 »

Kopiram:

JAJCA
Jajca dajemo mačkam samo občasno. Posebno priporočljiva so za breje mačke, doječe samice in mladiče. Stepena damo v mleko ali pa v trdo kuhana narežemo na manjše koščke. Nalahno vmešano jajce je izvrsten lahek obrok.
Op. Nikoli ne dajemo surovega beljaka.


Več o prehrani muce si lahko prebereš tukaj:
http://users.volja.net/zkara/zanimivosti.htm
Logiran
Sašenka
novinec
*
Sporočil: 39


« Odgovor #55 : četrtek, 17.05.2007 : 17:00:48 »

pa v trdo kuhana narežemo na manjše koščke

No, s tem imam zeeelo slabe izkušnje Wink, Keith mi ga je nameč raznesel po celi, čisto celi kuhinji, medtem ko sem jaz gledala TV - sem mislila, da pridno jé, ker je zraven ves čas brenčal, ko sem pa stopila v kuhinjo, me je pa skoraj kap. Naj omenim, da je bilo to ob 11h zvečer, kuhinjo je bilo treba pomiti, kako prijetno pa je pomivati kuhan na drobne koščke zrezan beljak, si pa lahko samo mislite Cheesy


Sicer imam pa na splošno s spanjem zaenkrat zelo dobro izkušnjo, ker praktično celo noč prespi, sicer absolutno pri meni tam po četrti zjutraj, ampak se zvije po odejo k meni in skupaj drnjohava. No, on brenči Cheesy..., tako da o tem ne morem dajati nasvetov... Na splošno je tak crkljivček, da mi skoraj nihče ne verjame...
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #56 : petek, 18.05.2007 : 09:07:17 »

Izgleda mi, da je Mitri malo nemačja  Cheesy. Skoraj jo ne slišim presti oziroma zelo redko, se ne crklja,
pri meni spi do 2-3 potem začne borbene položaje ušeska nazaj našpiči me grize in praska kot sem že rekla se obeša na roko sem od komolca do zapestja vsa pogrizena in opraskana. Včasih se mi zazdi in me tudi skrbi  Sad, da kaj narobe delam, ali pa sem takoj na začetku, ko sem jo prinesla domov. Da to malo razložim: poleg tega malo agresivnega obnašanja, skoraj vsakič, ko se ji približam in jo želim pobožati  z mjavkanjem zdirja stran in se skrije npr.za kavč in kuka ven.
Če se ji še približam ponovno zdirja na drug konec stanovanja. Sem mislila, da se hoče igrati in ji podam žogico. Ko se ji žogica približa zopet z mjavkanjem zdirja stran. Sicer se potem greva igre.
Podajam ji žogice jih lovi se kar naenkrat po parih minutah uleže in jih ignorira.
Se trudim razumeti ta njen mačji jezik vendar se mi zdi, da mi ne uspeva prav dobro  Sad.

Redko se pusti pobožati in ko se se kar stopim  Smiley. Z glavico se podrgne ob mojo dlan ali se uleše na hrbet in jo čoham po bušitu in bradici  Kiss.

Pri hrani pa tako: od vsega začetka ji dajem tako hrano-briketke kot jo je priporočila Smetka. (ca...royal)
in to zelo rada je. Dajem ji tudi kak priboljšek, kot je Gargamel rekla,  so biketi dooolgač  Grin.

Rada ima mesne palčke pa Wiskas-junior vendar samo jagnetino ne perutnine. Tudi ribje konzervice ne, pa bi rada videla, da bi kako ribico pojedla. Kupujem ji res samo kvalitetno hrano.
Včeraj sem ji dala jajček, samo zmešan surov rumenjak. Prvo ga ni hotela pa sem ji ga dala malo na mojem prstu. No potem je malo pojezičkala po skodelici. Ne prav dosti in šla na svoje briketke.

Ko sem jo posvojila sem si želela, da bi bila nežna, crtljiva muca in sem menila, da to obe rabiva  Sad cartlanje namreč. Jaz ga že rabim. Imam preveč trdo življenje za sabo.

Ker pa ne živim samo v tem fizičnem običajnem svetu in se oziram vase se sprašujem, kaj mi ta muca "govori",
ko ni taka kot sem si želela ko sem jo posvojila.

Lep dan želim,

Gaja


Logiran
sarita
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #57 : petek, 18.05.2007 : 09:31:29 »

Te razumem. Moj je tudi prava zverina včasih. Star je približno 1 leto. Najprej se pusti, da ga ene 3x pobožam, potem pa začne grizt in praskat z zadnjimi tacami. Kot bi se igral. Ampak to dela samo z mano. No, scartanček najbrž ne bo nikoli (čeprav sem si tud jst želela takega  Grin  Roll Eyes ), ampak je vseeno najbolj moj.  Smiley Moje roke so tudi vse popraskane, tako da mu ponavadi sprednje kremplje raje kar postrižem (pazit moraš edino le, da mu ne preveč). Je bolj samosvoj muc. Po moje bi mu bilo super, ko bi imel družbo - bi se imel s kom drugim za "borit", ne z mojo roko.  Grin Na žalost zaenkrat nimam možnosti. Mogoče bi pa ti mogla poskusit še z enim muckom...  Wink
Veliko sreče!
Logiran
mirjana
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 135


« Odgovor #58 : petek, 18.05.2007 : 10:02:53 »

Moj muc bo naslednji mesec star tri leta, ko sem ga dobila je bil star dva meseca in je bil prava mala pošast. Nisem mogla verjet, da je lahko tako majhno bitjece taka zverina. Ponoči smo spali od prstov na nogah pa vse čez glavo zaviti v kovter, da smo vsaj malo ublažili njegove napade. Zjutraj je blo treba prvo najbolj debele nogavice obut in vanje zatlačit pižamo, da ni mogel priti do kože. Plezal je po nas itd. Po približno enem letu se je nekoliko umiril. Lani pa sem neplanirano dobila še eno mucico, ki sem jo takrat oddajala. Sem se full bala, da ji bo kaj naredil pa sta se totalno zaljubila in muca je ostala pri nas. Moj muc je čisto druga žival. Divja z njo, tu pa tam pa še vedno zahteva moje sodelovanje v kakšni igri. Kar se tiče božanja, pa je tako, da se malo pusti potem pa grize, razen seveda ko njemu paše in se kar uleže name in potem čohaj,čohaj....  Zadnja dva meseca pa je začel zjutraj okrog pol petih mjavkat in to zdaj rešujemo tako, da ga v drugem prostoru zaprem v njegovo košaro in da mir. Mucica pa je še vedno full plašna in se ne pusti božati razen ko se ona odloči, da se mi vsede v naročje ali uleže k meni v posteljo.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #59 : petek, 18.05.2007 : 11:41:39 »

Ljudje si velikorat zamislijo mačko, ker le te pa konstantno predejo in se mazijo....in moja mama velikorat vpraša: kako imamo lahko 3 mačke, pa niti ena ni "normalna"? Ker "normalnih" mačk, kakor jih gledamo v wiskas reklamah pač ni; vsaka ima svoj karakter, svoj tempo in je ena in edina. Tako kot mi. Zakaj bi se torej neka muca morala skoz crkljati? Ker smo to videli v reklami ali v filmu?

Mitri, po tvojih postih sodeč svojo malo mačico poznaš že dokaj dobro, svetovala bi ti le da na zadeve mogoče pogledš drugače. Torej če zbeži stran, ni to nič hudega, sploh če je tako kot si napisala. Igra se. Afna se. Mojo Bindi včasih prestrašiš od zadaj, nakar spusti nek čuden mijavk in zbeži, potem pa kuka izpod stola in se afna s prtom. Zadeva me vsakič znova nasmeji, ker vem da se ima fajn in da se nasplošno obnaša kot mladič Smiley Torej, ne sekiraj se toliko, kakor berem se mi zdi da se imata prav fajn, razen praskanja seveda Wink

LP, Maja
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines