mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:09:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Domžalska Dama  (Prebrano 21602 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #75 : petek, 15.02.2008 : 11:20:20 »

Mitri jutri prihaja nazaj oz. jo bo začasno vzela pridna. Dosedanja skrbnica "težko shaja z njo". Išče torej nov dom.
Logiran

vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #76 : petek, 15.02.2008 : 11:28:40 »

Sem brez besed-kaj se je le zgodilo, po vsem tem času?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #77 : petek, 15.02.2008 : 12:00:03 »

"težko shaja z njo"

...kar izvira predvsem iz strani človeka, da ne bo kdo mislil, da je z muco (karakterno) kaj narobe. Je tipična muca, ki se rada igra, je malo bolj samosvoja in ker je bolj "damska" je temu primerno tudi razvajena Smiley Luštna, elegantna muca, ki bo bodočemu posvojitelju v veliko veselje.

Lp, Maja
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #78 : petek, 15.02.2008 : 13:28:03 »

Maja ti veš da to ni povsem res.

V zadnjem času sem z veliko opazovja Mitri prišla do spoznanja, da ona težko shaja z mano, ker jo želim božati, crkljati, lupčati od glavice do ritke dobesedno. Lahko si opazila, saj sem celo jaz čeprav, nimam izkušenj z živalmi, da med mano in Mitri ni tiste kemije ki je po moje potrebna za sobivanje.

Ko si prišla k meni se je pred tabo dobesedno vrgla na hrbet začela presti in čakala na tvojo roko. Kar sem ti takoj omenila in bila kar malo ljubosumna. Pa ne samo pri tebi. Včeraj sem imela obisk. Pri meni je bila gospa prvič,  Mitri se je kar ulegla na njeno roko, ko jo je božala se ji je dobesedno pustila "mečkati". To pri meni ni naredila nikoli. Ko sem jo začela božati se je največkrat umaknila in se začela hitro "umivati". Potem je pogovor nanesel na to temo in  s solzami sem ji povedala moja zapažanja v komunikaciji Mitri in mene. Ni kemije je rekla. Tako mi je prišlo na misel ravno to kar je provokativno omenjeno "težko shaja z njo"  ja mogoče pa Mitri težko shaja z mano. Ali  ji izkazujem več pozornosti, nežnosti kot jo ona potrebuje s čimer sem se zelo zelo težko sprijaznila in prav zato je trajalo toliko časa. Ali pa ker ji izkazujem pozornost jo ljubkujem od glavice do ritke pa se ona obrne in gre, ker sicer takšno pozornost potrebuje vendar ne z mojo energijo-kemijo.
Pri meni ji res ni manjkalo NIČ in PROSIM, PROSIM, PROSIM za njo tak oziroma boljši dom, vendar z njej ljubo, domačo energijo-posvojitelja.

Ker že nekaj časa spremljam forum sem tu prebrala  nekaj morda upravičeno provokativnih pisanj o tem jaz ne bom sodila, prosim da se v tem primeru to ne bi dogajalo, ker menim, da tega ne zaslužim, še manj pa Mitri.

Občudujem vas vse.
Končala bom ker me preveč preplavljajo čustva.

Lep dan vsem,
Gaja




Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #79 : petek, 15.02.2008 : 13:34:03 »

Tako mi je prišlo na misel ravno to kar je provokativno omenjeno "težko shaja z njo"  ja mogoče pa Mitri težko shaja z mano.

Nobene provokacije. Sem vprašala, v čem je problem in odgovor je bil natanko tak: "Težko shajam z njo". Ostalo me ne briga, me ne zanima in neskončno se mi upira kakršnakoli komunikacija, razen tista, ki je nujno potrebna za izvedbo člena posvojitvene pogodbe, po domače: prevzem mačke.
Vse ostalo je, kot rečeno, za kozlat; in ja, bom končala tudi jaz, da me slučajno ne preplavijo kakšna čustva.
Logiran

PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #80 : petek, 15.02.2008 : 13:37:22 »

Jaz se tudi načeloma ne vmešavam v take debate, ampak vseeno - zakaj potrebuješ kemijo? Med mano in mojo mačko je ni že 8 let, pa jo imam vseeno najraje na svetu. Se ne crklja (medtem ko je pri prijateljici, ki je bivala pri meni začasa mojega dopusta, skakala v posteljo in predla), mi ne izkazuje posebnih čustev in verjetno tega tudi ne bom doživela.....

Hočeš ali nočeš, vedi, da je tole zares sebično, kar počneš. Ker se ti muc ne valja po rokah, mora od hiše!
Ni kemije Huh Ne razumem, res..... Undecided

Citat
Pri meni ji res ni manjkalo NIČ in PROSIM, PROSIM, PROSIM za njo tak oziroma boljši dom, vendar z njej ljubo, domačo energijo-posvojitelja.

Jaz mislim, da bo povsem dovolj posvojitelj, ki se zaveda, da je to živo bitje in ne igrača!

Upam, da kmalu najde nov dom.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #81 : petek, 15.02.2008 : 13:45:08 »

Se bom oglasila tudi jaz, ker sem nekako vpletena v celotno zgodbo.

Gaja, brez zamere ampak v naravi muc je, da so samosvoje. Ene bolj, druge manj. In mačke ne rabijo kemije. One rabijo primerne življenske pogoje, kakršne je imela Mitri pri tebi. Kot praviš, ji ni čisto nič manjkalo. Se je zdaj dobro počutila? Je jedla in nehala hirat? Potem je bil res Gaj razlog za to, in njega smo umaknili.

In tudi meni se zdi, da je tole sebično dejanje in čisto nič drugega. Prav žalostna sem, ker bo Mitri izgubila dober dom. Pa tudi sama selitev (dvojna, ker gre najprej v začasni dom!) bo šok zanjo. Ne morem rečt, da so ta dejanja v dobro mačke, ampak izključno v dobro človeka. Zakaj je tega treba?

Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #82 : petek, 15.02.2008 : 14:26:44 »

Za Mitri samo še tole: pri nas imamo 4 mačke. Dve sta bolj samosvoji (bolj mačji) in se pustita božati samo takrat in samo toliko časa, kot jima paše in samo izjemoma v naročju za par minut. Druga dva sta čisto drugačna (bolj pasja) in bi se crkljala ves dan do onemoglosti, s tem, da je Cuc izredno navezan na mojega moža in samo njemu pride v naročje, Pajo pa je najbolj moj (mamina maza) in sem jaz najbolj zanimiva zanj, čeprav je rad pri vseh. Odkar je pri nas Aja (pes), ki me je tudi čisto posvojila, imata kar malo problemov: če se Pajo uleže k meni, se Aja še bliže, ali pa kar name.

Pa nas vse skupaj čisto nič ne moti! Vsaka žival naj si izbere način, ki ji najbolj ustreza. Nekateri imajo doma mačke, ki jih celo pobožati ne smejo, pa kaj! Žival nas lahko razveseljuje na 100 drugih načinov. Že samo pogled na zadovoljno mačko osreči lastnika!
Logiran
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #83 : petek, 15.02.2008 : 15:18:34 »

Jebela - naša pride sam spat v pojstlo in to tako, da se raztegne kokr je možno in moraš seveda pazit, da jo ne pomečkaš. Včasih ob jutrih pride prest meni na trennuh, to pa je tudi vse.

Drugače zna tepst, usekat, pihat na stvari, pa jo nismo nikoli oddajal. Čeprav ni kemije...
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #84 : petek, 15.02.2008 : 16:36:42 »

Gaja,

žal mi je da se morava meniti tukaj preko foruma in predvsem mi je žal, da me nisi pred odločitvijo poklicala.

Kar sem napisala v svojem postu, pa povsem drži - ne gre za to, da Mitri ne more shajati s teboj (glede na to, da sem bila večkrat pri vas in glede na to, kar sem tudi pisala še nedolgo nazaj v njeno temo - Mitri je bilo fajn, imela je vse, kar si je želela, primerno oskrbo, hrano in pozornost, ko jo je hotela), temveč gre za to, da očitno ti ne moreš z njo. Saj jo daješ nazaj, mar ne? Mislim, da pri tem ne gre za prav nobeno provokacijo, resnično.

In da - moj zadnji post povsem drži - z mačko karakterno ni prav nič narobe in težava ne izhaja iz nje. Kar nisem napisala, da bi prizadela tebe, temveč zato, da morebitni intersenti za posvojitev lahko že v štartu preberejo, da je Mitrika povsem tipična mačka, kateri karakterno nič ne manjka in je še manj vzrok težav zaradi katerih se oddaja. Ker pač ni. Ker je pač to njena tema in gre v prvi vrsti za njeno dobrobit. Drugi bi lahko tvoje težko shajanje z njo bralo drugače - kakor da je z mitri kaj narobe. In obe veva, da to preprosto ni res.

In Gaja, mene je pri vsem resnično razžalostilo to, da mojih nasvetov in pojasnil očitno nisi vzela resno oz. jim nisi verjela. Pišeš o energiji in kemiji navkljub temu, da sem ti skorej vsakič zagotovila, da je vsaj iz stališča Mitri vse ok in da se moraš sprijaznit s tem, da mačka ni crkljiva. Bila si tudi pri meni, kjer sem ti za jasen primer v živo pokazala mojega Azraela, ki nima z menoj ali katerokoli drugo macko v stanovanju prav nobene "kemije". In že takrat sem ti obširno razložila, da je "kemija" v pravem pomenu besede le nekaj, kar sebično pričakujemo mi (ljudje) in ne vzamemo živali takšne kot je. Kolikorat sem pojasnevala, da jo imej rado takšno kot je, da gre pri lastništvu živali za primerno oskrbo, zagotavljanje primernega okolja, hrane...in če nam žival pač nakloni pozornost, je to povsem njena odločitev in ne naša, zato tega ne smemo pričakovati.

Res mi je žal Mitri, ker bo izgubila povsem primeren dom zaradi tega ker ne izkazuje dovolj pozornosti. Muca je zdaj odrasla in lahko si predstavljas, koliko casa bo trajalo da bo odrasla tigrasta macka oddana, ČE sploh bo.

Skoda, res.

Lp, Maja

Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #85 : petek, 15.02.2008 : 16:40:13 »

imam 2 rešeni, zapuščeni, najdeni, kakorkoli že... mucki, ki so kot Mitri. halooo... revice so bile posvojene, pa ne znajo bit hvaležne Tongue hja, pa so še vedno pri meni in nikamor drugam ne grejo!

p.s. (ne berite  tega sram)... pa čeprav mi grejo včasih pošteno na ***...... Huh predvsem ko iščem kot nora raznorazne malenkosti in jih najdem potem pod omarami ipd... ampak mali vragi ostanejo pri meni  Tongue
Logiran
montana wildhack
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #86 : petek, 15.02.2008 : 16:59:57 »

...ona težko shaja z mano, ker jo želim božati, crkljati, lupčati od glavice do ritke dobesedno, ...
... jo ljubkujem od glavice do ritke pa se ona obrne in gre, ...

Da mačka s kom težko shaja? Če je sita in preskrbljena, ne bi rekla. Če se ji zahoče človeškega ljubkovanja pa sama pokaže. To je vse kar je pomembno zanjo. Zate pa, ... v trgovinah prodajajo mačke pa tudi druge plišaste živali, mehke, lepe, tudi take na baterije, ki predejo, lajajo, in kikirikajo po potrebi, za v posteljo, torbo, za v avto. Nočem bit nesramna, ampak, ...

Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #87 : petek, 15.02.2008 : 17:44:20 »

Tudi ena naša mene sploh ne "šmirgla", če se ji slučajno carta gre vedno k mojemu in nikoli nisem razmišljala o kakšnikoli  kemijo med nama. Pač, taka je, s svojim karakterjem in tako imamo radi.

Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #88 : petek, 15.02.2008 : 18:26:48 »

Kako hudo je za žival, ki tolikokrat izgubi svoj dom, ravno se spet privadi-pa ga nima več  Cry. Zakaj že? Tako sem jezna na takšne ljudi, da.......bom rajši tiho, itak nima smisla.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #89 : petek, 15.02.2008 : 21:26:25 »

Redkokatera žival ima možnost, da si izbere svojega lastnika. Nekateri lastniki verjamemo v ljubezen na prvi pogled, drugi smo si na jasnem, da smo si žival izbrali mi... zaradi barve, velikosti, obrazka, žalostnih oči, mehke dlake, velikih šap, predenja, lajanja, hvaležnega pogleda... Iz sebičnosti. S stranskim učinkom za žival, pozitivnim, a včasih tudi negativnim. Ne gre pozabiti, da žival ni mogla odločati o tem ali bi nas rada imela za skrbnika ali mogoče raje kakšnega drugega. Na zadnjo pamet mi ne pride, da bi katerega od svojih oddala, ker ima koga drugega rajš kot mene Lips Sealed Ljubosumje tu nima kaj iskati, mačka tega ne razume.
V medčloveških razmerjih prav tako pride do "ne shajanj". Mater ne zamenja svojega otroka, samo zato ker je do tete bolj prijazno ali bolj na babico navezano. Pa otrok si tudi ne more izbirati koga bi rad imel za skrbnika...
Treba je ostati realističen, ne pa sanjariti o nekih zgodbicah kot iz risank Walt Disneya. Ljubezen pomeni tudi dati svobodo. Magari do lastne izbire ali odločitve mačke s kom se kdaj in koliko cartati.
Logiran

Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines