mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:17:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Domžalska Dama  (Prebrano 21603 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Cipresa
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #90 : nedelja, 17.02.2008 : 16:00:54 »

Mačke nas učijo, naučijo pa marsikaj le tistega, ki hoče sprejeti.
Naša nas je naučila, da je čas za igro, čas za spanje in čas za božanje - takrat ko ona hoče. In takšno smo jo sprejeli. Jo upoštevamo. Tudi če bi ji kaj vsiljevali, ne bi imelo učinka. Takšne so pač mačke.
Za nekatere ljudi je boljše, da nikoli nimajo živali, ker s tem naredijo živalim največjo uslugo. 
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #91 : nedelja, 17.02.2008 : 19:20:41 »

Lahko si opazila, saj sem celo jaz èeprav, nimam izkušenj z živalmi, da med mano in Mitri ni tiste kemije ki je po moje potrebna za sobivanje.
Kaj tako egoističnega pa še ne...
In Gaja si tudi vrnila Lips Sealed  Sem res brez besed...



Smetka; dobra si, da sploh še komu zaupaš.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #92 : nedelja, 17.02.2008 : 20:51:15 »

Saj ne zaupam. Zato so pogodbe...
Logiran

kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #93 : nedelja, 17.02.2008 : 21:04:17 »

Zdajle sem prebrala kar je pridna napisala v temo od Dame. Ne morem verjeti, da lahko nekdo vrne (odda) svojo zival in ji povzroca nepotreben stres zaradi taksne neumnosti. In zdaj tukaj preberem, da je ta ista oseba vrnila se enega macka. Roll Eyes Samo upam, da si ne nabavi nobene zivali vec, ker se prav lahko zgodi, da bo naslednja macka prevec puscala dlako, jedla kable in se gugala po zavesah. To zna bit sele problem.... Roll Eyes
Logiran

bodesce
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #94 : nedelja, 17.02.2008 : 22:00:22 »

Pozdravljeni vsi... samo čisto na kratko moja zgodba - morda tudi v pomoč bodočim posvojiteljem...Čeprav bom govorila o kužku... Moj kuža - star je 6 let, imam ga od mladička - se pri nikomur iz naše družine v bistvu ne mara "valjati po rokah" - za razliko od obiskov, njim pa skače v naročje! kaj vem zakaj, pa me tudi ne zanima. On že ve in naj s tem početjem mirno nadaljuje, če ga osrečuje.
K nam pride zelo, zelo redko po malo pocrkljanja. Pa ga zato ne bomo oddajali.
Ampak to ne pomeni, da nas nima rad, tak pač je. Ne potrebuje človeških ljubezenskih izlivov za svoje dobro počutje in srečo. Saj ve, da nas ima, pri nas se počuti varnega.
Za nas pa - bivanje z njim - ali pa s kakšno drugo vrsto živali, ker imamo tudi konje - ne pomeni, da se nam bo žival v objeme metala da bomo srečni. Ne, žival imaš, ker jo imaš rad. Najlepše ti je, ko jo opazuješ, ko se dobro počuti, pa naj gre za konja, psa ali mačko. Lep je občutek, ko si enemu bitju omogočil še en lep dan in miren spanec.
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #95 : nedelja, 17.02.2008 : 22:48:53 »

Mitri, oprosti, ampak pejt se solit! Mislim ... česa takšnega pa še ne! Da nedolžna žival zdaj trpi zato, ker te 'kao' ni imela dovolj rada?! Višek sebičnosti... Da ti slabo postane, res.



 

 
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #96 : ponedeljek, 18.02.2008 : 08:54:20 »

Najprej je šel nazaj Gaj, ker se ni razumel z Damo? Sem prav razumela?
Potem je šla še Dama, ker ni bilo kemije z lastnico....

Zakaj imam občutek, da se je nekdo pač odločil, da ne bo več imel mačkov?

Res se mi smili mačkonka....kot sem napisala v svojem prvem postu - skrajno sebično dejanje, ki ga opravičuješ s tem, da je to dobro za mačko Roll Eyes
Logiran
monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #97 : ponedeljek, 18.02.2008 : 09:13:11 »


V zadnjem času sem z veliko opazovja Mitri prišla do spoznanja, da ona težko shaja z mano, ker jo želim božati, crkljati, lupčati od glavice do ritke dobesedno. Lahko si opazila, saj sem celo jaz čeprav, nimam izkušenj z živalmi, da med mano in Mitri ni tiste kemije ki je po moje potrebna za sobivanje.



Oprosti, ampak kaj si pa delala ves ta čas, preden si se odločila za "opazovanje" svoje mačke? Ker kemije, kot praviš, najbrž ni že od prvega dne. Ali pač? Vedno znova me ljudje peresenečate, res. Če si se šla posvojitev mačke, bi bilo dobro, da si pred tem prebereš kaj o mačkah. Mačke niso psi, ki bi umrli za človeka. So antipol psov. Samosvoje in predvsem ponosne, ker so mačke.

Ker ti ne daje energije, po kateri ti hrepeniš, je ne moreš zavreči, se ti ne zdi? Saj mačka ni tvoj ljubimec, s katerim se ne začutita.

Mitri oz. Dama ima po svoje srečo, ker je šla s pogodbo. Vsaj ne bo končala na cesti. Kot druge, s katerimi se ljudje ne začutijo.   

btw. Doma imam mačko, ki sem jo pred tremi leti rešila ceste. Na prste ene roke bi lahko prešetela, kolikokrat sem jo imela v naročju, da bi jo za svoj užitek v neskončnost gladila, lupčkala, česala, itd... Pa se imamo kljub temu fajn. Me ima rada in jaz njo.

lp, monika
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #98 : ponedeljek, 18.02.2008 : 12:27:10 »

Najprej je šel nazaj Gaj, ker se ni razumel z Damo?

Dama se ni razumela z njim oz je zacela po nekaj skupnih tednih bojkotirat hrano. Te dni je sel nov dom.

Lp, Maja
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #99 : ponedeljek, 18.02.2008 : 12:53:07 »

Sem se prebila cez tole Damino temo in zacela razmisljati, kaj naj storim sama. Imam dva macka in za hudica se hoce non stop crkljat ravno tisti, ki ga jaz nocem crkljat, drugi, za katerim letam kar naprej po bajti, da bi ga le lahko stiskala in zulila, pa o tem noce prav nic slisati. Povrhu vsega pa crkljivega macka tudi on ne mara. Ju kdo zamenja? Bi preizkusila druga dva.
Lepo prosim. Vrnem cela, ce nam ne bo slo.

 Angry Sad Shocked

Dajmo mal odgovornosti in poprejsnjega premisleka v svoja zivljenja sestrikat.

Damici pa en luskan domek, kjer bo lahko ostala to, kar je - macka.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #100 : ponedeljek, 18.02.2008 : 12:59:24 »

ker jo želim božati, crkljati, lupčati od glavice do ritke dobesedno.

Ali pa ker ji izkazujem pozornost jo ljubkujem od glavice do ritke pa se ona obrne in gre


Jaz tegale sploh brat ne morem. Me prime, da bi se do konca njenih dni Dami vsak dan posebej opravičila za napačno izbiro lastnika. Običajno me sploh ne zanima, zakaj ljudje žival vračajo, če je razlog na njihovi strani. Ampak tole je pa res za kozlat.
A vemo, zakaj imamo psa ali mačko? Za ljubkovat od glavice do ritke?Huh?
Logiran

Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #101 : ponedeljek, 18.02.2008 : 13:18:26 »

Okej, pol nisem samo jaz čudna, ker se mi tudi branje omenjenega močno upira Lips Sealed.

Jaz ne morem drugega rečt, kot da sem vesela, da sta Gaj in Mitri prišla nazaj. Jaz sem Gaja v soboto odddala v super dom, za Mitri se bo pa tudi tokrat poiskalo pravega skrbnika, v to sem prepričana.

Sem se pa naučila spet nekaj novega o ljudeh, pa bi raje videla če se mi ne bi bilo treba. Ker tole je pa res mal tumač. V kakšne skrajnosti gredo ljudje. Eni namerno mučijo živali, drugi sploh ne skrbijo zanje, tretji pa...saj ne vem kako naj jih imenujem Roll Eyes...imajo živali za nadomestek partnerja? Otrok? In ker jim ne vračajo "ljubezni" tako, kot so si oni predstavljali, se jih potem enostavno znebijo? Oziroma lepše rečeno - vrnejo, ker so vezani s pogodbo...

Enostavno ne razumem kaj točno je Gaja pričakovala od svoje mačke Huh?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #102 : ponedeljek, 18.02.2008 : 13:46:40 »

Mogoce samo tole off topic, ker me malo motijo nekateri izrazi:

nekateri omenajte, da Dama zdaj trpi, da je boga itd. Za nobeno zival selitev sem in tja ne poteka brez stresa itd. vendar je Dama od vceraj pri pridni v zacasni oskrbi, kjer ji ni prav nic hudega. Pridna ima mnogo let izkusenj z zacasnim namescanjem tako mack kot psov in do zdaj se nobena zival pod njeno oskrbo ni trpela  Smiley Predvsem pa bo sle od nje v prave roke, ziher in primeren dom, to drzi kot pribito. Za Damo je vcerjasni dan pomenil nov zacetek, novo priloznost in pridna bo poskrbela, da bo tokrat res tista prava.

Pri tem bi rada se razcistila naslednje: Dama je v zacasnem domu, ker bi ji vrnitev v macjak zavetisca res povzrocila prevec stresa, poleg tega ej v macjaku precej dominantna muca, ki bi Dami povzrocala dodatne preglavice. Kakorkoli ze, za macke, ki se jih lahko vrne v macjak, enako velja, da tam pac ne trpijo, tako kot ne trpijo tiste, ki so zdaj v njem. Seveda se vedno vse iscejo nov dom in je prav prekleto zalostno, da nekatere odrascajo prav v macjaku = torej da se niso posvojene, ampak v macjaku zavetisca prav zagotovo ne trpijo. Je toliko enega dela, oskrbe, volje in truda vlozenega v zavetiske muce (tako kot v pse), da so srecne, zdrave itd., in res postanem ekstra pikasta, ce preberem, da macke v zavetiscu trpijo (se ne nanasa na pisanje tistih, ki ste se oglasili v tej temi).

Se opravicujem, da sem malo "zavila" s teme.

Lp, Maja
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #103 : ponedeljek, 18.02.2008 : 13:52:46 »

Jana jaz zamenjam Wink Grin. Imam psihotično bitje, ki ni čisto prepričano, da je maček (včasih še sama nisem ziher). Noči preživlja tako, da me cuza (noben sprej, eterična olja in nevem kaj še kar naj bi mu smrdelo ga ne odvadi, prav tako ne pomaga izdatno crkljanje po nasvetu veterinarja) in grizlja, odpira skoraj vse omare, v naročje pride najrajši ko delam in se seveda spravi cuzat roke (pa tipkaj, če moreš,...), pri skokih ponavadi pristane na boku, je mnenja da se lahko skrije za pepelnik na kuhinjskem pultu in ga ne bom podila dol, uničuje vse možno - celo okenske police mu je uspelo spraskat, demolira mi stojalo za perilo, kljukici mislim, da sta še 2 neobgriženi,... Pa ne mislit, da ga ne vzgajam. Je pač tak maček, ve da ne sme, pa vseeno naredi prvo sekundo, ko ga ne gledam. Si še za menjavo Cheesy?
Niti slučajno ni moje vrste maček, pa mi je pravzaprav vseeno. Odločila sem se tako (no v bistvu se mi zdi, da se je odločil bolj on, ko je v dveh novih domovih počel hude p*******e Lips Sealed) in če me ravno vlak ne povozi ali strela poči vame bo ob meni celo svoje mačje življenje. Maček pač ni pes. Je samosvoje, zahtevno, posebno bitje, ki ga moraš sprejeti takega kot je. Karakterja mački ne moreš spremenit, če se na trepalnice mečeš.
Sem bila dolga sram.
lp
nora na mačke T.
Logiran
tjas
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #104 : ponedeljek, 18.02.2008 : 13:57:50 »

Jana jaz zamenjam Wink Grin. Imam psihotično bitje, ki ni čisto prepričano, da je maček (včasih še sama nisem ziher). Noči preživlja tako, da me cuza (noben sprej, eterična olja in nevem kaj še kar naj bi mu smrdelo ga ne odvadi, prav tako ne pomaga izdatno crkljanje po nasvetu veterinarja) in grizlja, odpira skoraj vse omare, v naročje pride najrajši ko delam in se seveda spravi cuzat roke (pa tipkaj, če moreš,...), pri skokih ponavadi pristane na boku, je mnenja da se lahko skrije za pepelnik na kuhinjskem pultu in ga ne bom podila dol, uničuje vse možno - celo okenske police mu je uspelo spraskat, demolira mi stojalo za perilo, kljukici mislim, da sta še 2 neobgriženi,... Pa ne mislit, da ga ne vzgajam. Je pač tak maček, ve da ne sme, pa vseeno naredi prvo sekundo, ko ga ne gledam. Si še za menjavo Cheesy?
Niti slučajno ni moje vrste maček, pa mi je pravzaprav vseeno. Odločila sem se tako (no v bistvu se mi zdi, da se je odločil bolj on, ko je v dveh novih domovih počel hude p*******e Lips Sealed) in če me ravno vlak ne povozi ali strela poči vame bo ob meni celo svoje mačje življenje. Maček pač ni pes. Je samosvoje, zahtevno, posebno bitje, ki ga moraš sprejeti takega kot je. Karakterja mački ne moreš spremenit, če se na trepalnice mečeš.

Vesela, da nisem edina.  Wink Cheesy
100x rajši bi imela mačka kot je Dama, ali Čiča, vendar sem mislila da taki "neproblematični" mački dobijo prej dom,...sem se očitno hudo zmotila. sram
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines