mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:06:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Domžalska Dama  (Prebrano 21595 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #105 : ponedeljek, 18.02.2008 : 14:02:08 »

Huuudo, tecka, tole je se huje, kot pri nas Cheesy, tako da sorry, menjava odpade, ceprav priznam, da me mika tisto "grizljanje" Tongue

Takticno sem se hotela izogniti komentarju o lupckanju, ker tako, kot je napisan, niti na ljubiteljski forum skorajda ne pase.
Ali pa ..., da vidimo, da tudi take skrajnosti obstajajo.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #106 : ponedeljek, 18.02.2008 : 14:38:51 »

Ja Gargamel, saj menda lahko napišeš, da Mitri ne želi vrnit mačke v zavetišče (oziroma ji je odleglo, ker je nisem jaz vzela), ker bi tu trpela  Tongue. No, ker bi ta konkretna muca res imela težave tule, ker je bila vajena drugačnega življenja, sem ji seveda zagotovila primerno začasno namestitev, kajpada. Kar se mene tiče, je važno le to, da se pogodba upošteva.
Logiran

Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #107 : ponedeljek, 18.02.2008 : 14:44:23 »

Veste, da ni vedno samo en vzrok za posledico. Pluvate pač po tem kar sem navedla za vzrok. Za vas tako ali tako ni človeško-mačjega vzroka za vrnitev muce.
Kje pa ste bili v mačjeljubci, ko sem prosila za njeno čuvanje samo za kakšen vikend, koliko vas je napisalo samo besedo. NIHČE. Maja se mi je javila in jo čuvala. No, sem si rekla kaj pa bo ko me ne bo dalj časa? Moji domači niso bili navdušeni nad čuvanjem muce. Lansko leto so jo imeli in  se za letos izjasnili  Cry
O.K. sprejemem vse to vaše pljuvanje po meni sprejmem svojo neodgovornost, ker si  nisem pri enem od vas zagotovila pogodbo, da bo čuval Mitri ob mojem dopustu, bolezni...

 Cry Cry Cry
Lep dan,
Gaja
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #108 : ponedeljek, 18.02.2008 : 14:47:24 »

Ej, pa kaj tebi ni jasno? Mogoče to, da preden posvojiš žival, veš, kako in kaj z varstvom v času, ko te ni?
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #109 : ponedeljek, 18.02.2008 : 14:55:49 »

Ni energije, ha? Je ni, ker bo treba na dopust letos? Mah... daj Jana zakleni namesto mene, da ne bom mogla tipkat v tole temo.
Logiran

kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #110 : ponedeljek, 18.02.2008 : 14:57:56 »

Ce zivali nimas kam dat, pac ne gres na dopust. Vsaj jaz ne grem..... Kopica brezveznih izgovorov je tole, ce mene vprasas. Glede varstva je potrebno pac prej razmisljat in ne potem jokat, ker se nihce na forumu (in zakaj bi se, konec koncev?) ni javil, da bo cuval tvojo macko. lp
Logiran

Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #111 : ponedeljek, 18.02.2008 : 14:58:22 »

Aha, zdaj ni več krivo, da med tabo in Damo ni kemije, zdaj je krivo to ker nimaš nikogar za pazi nanjo!?

Ja, saj razumem, bližajo se topli dnevi, treba bo razmišljat o dopustu ti pa nimaš varstva. Mogoče pa ne bi šla na dopust, tako kot ne gre marsikdo med nami, če nima varstva za svoje živali ampak tako pa spet ne gre, kajne, da bi se zaradi mačke odpovedala dopustu?
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #112 : ponedeljek, 18.02.2008 : 15:11:56 »

Citat
O.K. sprejemem vse to vaše pljuvanje po meni sprejmem svojo neodgovornost, ker si  nisem pri enem od vas zagotovila pogodbo, da bo čuval Mitri ob mojem dopustu, bolezni...

Ja, zdaj smo forumovci krivi, da je Dama morala od doma.  Roll Eyes
Ko si jo posvojila, nisi vedela, da boš šla v naslednjih 20ih letih morda kdaj na dopust??? Huh

Citat
Kje pa ste bili v mačjeljubci, ko sem prosila za njeno čuvanje samo za kakšen vikend, koliko vas je napisalo samo besedo. NIHČE

Torej lahko sedaj mirno priznaš, da pomanjkanje kemije ni razlog v oddaji Dame, ampak izključno tvoja nepremišljenost!

Ma groza no, upam, da tole berejo tudi vsi morebitni bodoči lastniki živali, ki bodo premislili o teh stvareh, PREDEN si nabavijo žival.

Ti, Gaja, si pa šolski primer neodgovornega lastnika!
Škoda, ker ta kratko vedno potegnejo živali.

Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #113 : ponedeljek, 18.02.2008 : 15:13:17 »

V kampu, kjer sem letovala lansko leto so se poleg pasjih mrcin na povodcih sprehajale tudi mačje. Priznam, da mi je bilo malo čudno, sploh ker je bilo grozno vroče in bi bilo veliko prijetneje za muce če bi jih kdo čuval doma. Ker jih očitno ni, so bile pač zraven na dopustu - pa se nobena ni naglas pritoževala, niti ni bil nihče obtožen mučenja živali (kolikor je meni znano). Če bi imela muco je sigurno nebi sabo vzela v prikolico, ampak nekateri jo pač vzamejo....Bistvo - vse se da, ostaneš doma, vazmeš žival sabo, plačaš varstvo - samo voljo je potrebno imeti  Tongue
Logiran
monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #114 : ponedeljek, 18.02.2008 : 15:20:01 »

Aja, zdaj je pa dopust tisti. Veš kaj Mitri, jaz letos verjetno sploh ne bom šla na dopust. Mi je psica zbolela, tako da jo moram trikrat dnevno hraniti pod kotom. Pa me en k**** briga za morje in plažo in nevemkajše. Samo, da se bo moja žival počutila o.k. Za vse drugo bo še čas. Pa tudi če ga ne bo. Včasih se moraš zavoljo koga tudi čemu odpovedati.
 
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #115 : ponedeljek, 18.02.2008 : 15:21:47 »

Uh, tisto lupckanje je ze mimo, zdaj pa me je tole tolk pogrelo, da moram pogobcat.

Mitri, mi pa resnicno nismo krivi, ker se nismo mnozicno javili za cuvanje TVOJE macke. Res ne. Nekateri take moznosti sploh nimamo, ker imamo doma macka, ki ima tezave ze ob bivanju z drugim nasim mackom in bi mu novo macje bitje lahko podrlo cel sistem.
Sem odgovorna do svojega macka in ne trkaj na mojo vest, da bi morala biti se do tvojega.

In kaj? Prides zdaj, ko sem bolna in imam nekajmesecni pocitek, sprehajat moje tri psice in cohljat moja dva macka? Ali predlagas, naj jih "vrnem"? Ali pa bos morda pomislila, da sem se pred psi in macki vsedla z ostalimi morebitnimi varuskami in se pogovorila o organizaciji zivljenja med mojo boleznijo tudi za nase zivali? Doma imam samo se enega druzinskega clana, ki pa mora v sluzbo, sicer bi v tem casu vsi zidovje glodali. Torej, bi se lahko reklo, da sem dost sama. Psice morajo na potrebo, morajo na divjanje, ce ze spancirja ni, morajo dobit za jest, morajo se igrat, morajo pit ... Ko sem bila v bolnici, so prisli prijatelji pomagat. Zdaj, ko sem doma, jih za silo sama postimam (ok, brez enega dnevnega sprehoda, ker pac ne morem stamfat okrog po cestah in gmajnah), postimane pa so. In tut macka sta pocrkljana in nafotrana. Pa nisem nikomur pod nos metala odgovornosti, ker se mi je to zgodilo. Pa tut ne odgovornosti za rihtanje mojih zvali ne.

Torej, kaj?
A bi razcistila ti sama pri sebi, kaj je odgovorna odlocitev, ko si nabavis zival? Pa kaj je odgovornost do zivali in do TVOJIH odlocitev? Zdaj mi poskusas uturit odgovornost za vracilo macke, ker se nisem ponudila za varstvo. Draga moja, si me kaj vprasala, preden si posvojila macko? Nisi.
Odrasti najprej, potem se lahko pogovarjamo o tem, kdo je odgovoren za tvoja dejanja in kdo je dolzen skrbeti zate ali za koga drugega. Do tedaj pa - izogibaj se posedovanju vsega zivega.
Logiran

dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #116 : ponedeljek, 18.02.2008 : 17:40:28 »

Berem, berem... pa ne morem verjeti, da lahko kdo kaj takega napiše (leti na Mitri, jasno). Shocked
Pa sem že marsikaj slišala, doživela, prebrala...  Huh
Sem pa vesela za Damo... bo dobila novo priložnost in novega (odgovornega) skrbnika. Smiley
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #117 : ponedeljek, 18.02.2008 : 17:54:40 »

Ja kaj ste pa vi mislili? Dopust je pa ja zelo pomemben. Vsekakor pomembnejši od ene mačke. Zaradi nje se pa že ne bo odpovedala morju, soncu, zabavi,... Tako bo pa mirno šla, je pri tem nič ne bo oviralo.
(ne tega resno jemat)
Kolikokrat se jaz odpovem dopustu, pa ne grem, ker mora biti eden doma, zaradi psa. Pa bi ga načeloma lahko vzeli seboj, a se zmenimo tako, da je eden zagotovo doma, ko drugega ni. Pa to je živo bitje! Ima čustva, zagotovo te je imela rada, ti pa takole??? Ne morem verjeti. O tem se razmišlja prej, preden se posvoji žival, to bi lahko vedela. Če bi Mitri razumela, zakaj si jo oddala... Angry
Logiran
Mitri
novinec
*
Sporočil: 41


« Odgovor #118 : torek, 19.02.2008 : 08:27:54 »

Dobro jutro,
itak sem vedela, da se boste sedaj pa na dopust obesili. Sem priznala svojo neodgovornost, sem.

Ne me več mrcvarit  Cry, ker poti nazaj verejtno ni,  želim si da bi bila, in  bi mi dali priložnost in tudi prosim zanjo,  da bi bila Mitri zopet pri meni.

V svoji odločitvi sem se prenaglila, ker nisem imela podpore svojih domačih. V bistvu pa sedaj vidim, da bi, če bi potrebovala gotovo dobila varstvo za njo pri enem od vas forumcev.

Kar se tiče hrane. Hranila sem jo s hrano prizvajalca katerega mi je svetovala Polona. To je prav omaloževalna in cinična pripomba, da sem rekla, da je, samo "tako"  hrano. Rekla sem da ima "to" rada!
 
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #119 : torek, 19.02.2008 : 08:33:16 »

Do sedaj se nisem mislila oglašat, ampak - kaj?

Ne me več mrcvarit  Cry, ker poti nazaj verejtno ni,  želim si da bi bila, in  bi mi dali priložnost in tudi prosim zanjo,  da bi bila Mitri zopet pri meni.

Kaj? Ne razumem... Kaj? 

In tole je letelo na koga?

Kar se tiče hrane. Hranila sem jo s hrano prizvajalca katerega mi je svetovala Polona. To je prav omaloževalna in cinična pripomba, da sem rekla, da je, samo "tako"  hrano. Rekla sem da ima "to" rada!

Močno upam, da ne name.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Domžalska Dama
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines