mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:46:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Muca AC
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Muca AC  (Prebrano 18652 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #30 : torek, 25.09.2007 : 23:36:35 »

mnogi varovanci zavetišča horjul so bili v slovenskih novicah, pa v gloss ekspresu, pa še v katerem drugem tiskanem mediju. dejansko so tam vsak teden... pa v marsikaterem elektronskem, vključno s telelvizisjkimi oddajami. če je v časopisu objavljena slika tigraste muce, pa če pokliče več primernih interesentov, se lahko odda več tigrastih muc s pomočjo ene slike. in tudi v drugo smer: če ni zanimanja za eno tigrasto muco, tudi za 5 drugih ne bo. ali konkretno: če ni objavljena prav ac, ampka katera druga tigrasta, bo ac glih tako morda oddana, če bodo pravi interesenti. pričarat se jih pa ne da.

oblik pomoči zavetišču je mnogo (donacija v denarju, v materialu, licitiranje na tem forumu, uganke na tem forumu, srečelov na prireditvah, posvojitev na daljavo itd.) in pri vseh so dodatni podporniki več kot dobrodošli. oblik pomoči za samo eno žival pa je najbrž bolj malo. ker zavetišče pač jemlje vse varovance kot enkovredne.

oglasi v slovenskih novicah niso plačljivi, bo pa vaš morebiten finančni prispevek zavetišču pomagal kupiti hrano in druge osnovne potrebščine.

lepo je prebrat, da najditeljem ni vseeno, kaj se zgodi z njihovimi najdenčki. tudi jaz upam, da ac čim prej najde svoje ljudi.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #31 : sreda, 26.09.2007 : 11:14:07 »

Snoopy, pa jo vi vzemite, če lahko. Mi imamo v stanovanju 4 muce, pa ni nobenega problema. Samo meso moram hitro nalagati v posodice, ker vsi nestrpno čakajo.

Saj, če bi bilo po moje, tudi za petega mucka ne bi bilo ovir ....
Logiran
SNOOPY
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #32 : četrtek, 27.09.2007 : 16:47:49 »

Če bi imeli pogoje za več muc, bi jo vsekakor vzeli že takoj ko smo jo našli in danes ne bi bila tam kot je. Pa je to vseeno bolje, kot da bi jo pred mojimi očmi povozil avto.  Naš muc snoopy- posvojenec zavetišča trbovlje je pač zelo razvajen in zelo karakteren maček. Problem je tudi ker nismo vsi v družini ljubitelji živali in jih že na snoopijev račun večkrat dobim po grbi. Zato se bom še naprej trudila iskati AC nov dom, čeprav vem, da hitro raste in da so za nove posvojitelje največkrat interesantni majhni cmoki. Finančno sem že večkrat poskrbela zanjo in še za koga, pa tudi zdaj ne bom pozabila na to.Razmišljam tudi o tem, da bi še kako drugače pomagala DRUŠTVU ZA ZAŠČITO ŽIVALI.
Vem da je Vaše delo zelo humano in vas podpiram in občudujem, predstavjam si , da je število zapuščenih in ogroženih iz dneva v dan večje. Vendar bi rada pripomnila, da so včasih vaši odgovori in reakcije na zanimanje preveč odrezave in mogoče marsikoga odvrnejo od posvojitve, saj mucka ali kužka lahko dobiš tudi kje drugje. Če nisi tako kot jaz zasvojen s spremljanjem njihovih usod, se pač ne pregovarjaš z nekom, ki te skoraj dobesedno odslovi, da se živali ne da videti, da ne bi vznemirjal drugih. Meni so ga še pripeljali iz Trbovelj, samo, da sem ga vzela.
Ne mislite, da koga obsojam, vendar je treba o tem razmisliti. Marikdo ne ve kako delujejo Zavetišča za živali in kak je pri vas sistem.
No pa dovolj! Pomembne so živalce, ki samo želijo, da bi jih imel nekdo rad in so neizmerno hvaležne za to. Jaz Vas podpiram na polni črti in se trudim delati reklamo in oddati kako vaše bitje.
Poljubček kosmati Ac in pozdravček iz Domžal!
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #33 : četrtek, 27.09.2007 : 17:57:33 »

Snoopy, tole bo malo off topic, pa mislim, da ne bo nihce zameril, ce vprasam, potem pa naju pobrisem. Katerega mucka pa ste posvojili pri nas? Smiley
Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #34 : četrtek, 27.09.2007 : 20:58:58 »

Vendar bi rada pripomnila, da so včasih vaši odgovori in reakcije na zanimanje preveč odrezave in mogoče marsikoga odvrnejo od posvojitve, saj mucka ali kužka lahko dobiš tudi kje drugje. Če nisi tako kot jaz zasvojen s spremljanjem njihovih usod, se pač ne pregovarjaš z nekom, ki te skoraj dobesedno odslovi, da se živali ne da videti, da ne bi vznemirjal drugih. Meni so ga še pripeljali iz Trbovelj, samo, da sem ga vzela.
Ne mislite, da koga obsojam, vendar je treba o tem razmisliti. Marikdo ne ve kako delujejo Zavetišča za živali in kak je pri vas sistem.

morda tole leti name, morda na vse, ki v javnosti komuniciramo v imenu tega zavetišča. kar bom napisala, je pač moj vidik vsega skupaj, morda bo smetka menila kako drugače. se pa počutim, kot da leti name, tako da skoraj moram nekaj odgovorit.

tisti, ki krojijo delovanje tega zavetišča, veliko razmišljajo o vseh vidikih. če kdo misli, da se samo dela po občutku, iz sekunde v sekundo drugače, se hudo moti. vsak je upravičen do svojega mnenja, ima ga tudi pravico zapisati in vsekakor je dobro dobiti različne povratne informacije. tako da je iz tega vidika vsako mnenje dobrodošlo.

se pa z marsičem v zgornjem citatiu ne strinjam, tudi ce zadeve obračam okoli ponovno, že stotič. poleg tega ne vidim, kaj je povezovalna nit tega citata s konkretno mačko. morda to, da je zavetišče ''krivo'', da še ni oddana? če je to tako, potem pa ostro zavračam taka namigovanja kot žaljiva podtikanja.

takole, na kratko.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #35 : četrtek, 27.09.2007 : 21:18:34 »

Če nisi tako kot jaz zasvojen s spremljanjem njihovih usod, se pač ne pregovarjaš z nekom, ki te skoraj dobesedno odslovi, da se živali ne da videti, da ne bi vznemirjal drugih. Meni so ga še pripeljali iz Trbovelj, samo, da sem ga vzela.

Ko smo ze izven teme, ki je namenjena macki..

Včasih sem razmišljala, kako dolga je pot do registriranega zavetišča, kako lahko/težko bi bilo delovati v skladu z zakonom in prijazno ter strokovno za/do živali. Precej let svojega življenja in vso razpoložljivo energijo sem vložila v to, da bi nekoč temu res bilo tako.

Danes razmišljam samo še o tem, kako pozabiti na vse skupaj  in oditi daleč stran od ljudi. Tako; iskreno in na kratko.
Logiran

SNOOPY
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #36 : četrtek, 27.09.2007 : 21:37:20 »

DEKLETA!!! Prehitro sta užaljeni in narobe sta me razumeli. Še enkrat, močno občudujem vajino ljubezen do živali in podpiram ves trud in čas in energijo. Sploh ni krivo zavetišče, da je AC še kar tam. Še enkrat hvala bogu, da se je imela revica kam zateč. Ljudje so samo premalo osveščeni o zavetuiščih in marsikdo se tudi ne spomni na to možnost, ko se odloča za žival. Zase vem, da bom vedno vzela in pomagala kaki revici ali revčku in vas morebiti vsaj malo razbremenila. Ker sem sama kar veliko med ljudmi, se trudim, da bi čim večim opisala kaj in kako počnete pri vas, pa čeprav so mi nekatere stvari še vedno nejasne. Zato se opravičujem, če sem katero prizadela. Tisto o AC pa je bilo mišljeno za dekle, ki je hotelo novejše slike od muce in jo je hotelo najprej videti. Torej še enkrat SORRY in le pogumno naprej, pa bomo tudi mi  zunanji občudovalci naredili vse, kar je v naši moči!!!

Kaja - posvojili smo MODROBELEGA MAČKONČKA 21.09.2006, ki je sedaj že zelo velik, močno razvajen in z zelo zanimivim karakterjem. Takoj ko pogruntam kako, bo pod mojo kodo njegova slikca iz zavetišča. Čao
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #37 : četrtek, 27.09.2007 : 21:49:35 »

Če nisi tako kot jaz zasvojen s spremljanjem njihovih usod, se pač ne pregovarjaš z nekom, ki te skoraj dobesedno odslovi, da se živali ne da videti, da ne bi vznemirjal drugih. Meni so ga še pripeljali iz Trbovelj, samo, da sem ga vzela.

Tega nisem zapisala jaz, niti nisem sprevračala besed, ker sem citirala. Opravičilo ni potrebno, ker nisem niti užaljena niti kaj drugega in že zdavnaj ne jemljem več stvari osebno. Je pa pač bilo preveč vsega, da ne bi razmišljala le še o tem, kako zapreti zavetišče, pozabiti na tiste zunaj in se "nehat pregovarjat". Realno bom še nekaj časa šla v nos marsikomu z marsikaterim mojim pogledom na izvajanje zakona o zaščiti živali in z idejami o tem, kako bi zavetišča morala delovati. Se pa trudim, da bi ta realnost ne trajala v nedogled. Tako; malo daljše in še vedno iskreno.
Logiran

ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #38 : četrtek, 27.09.2007 : 22:14:24 »

Smetka ne nori. Bi napisala ono drugo besedo z 4 crkami, ki se zacne na s in se konca na i, samo se na forumu baje ne smem grdo izrazat.. Sicer pa, sej ves da zivali rabijo "lovely lady".  Kiss
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #39 : četrtek, 27.09.2007 : 22:33:51 »

Hehe... saj ne norim. Pa tudi nisem zato napisala, da bi kaj v podporo prebrala. Pač... tako kot je se mi je zapisalo.
En lep pozdrav tamalemu, pa tebi jasno  Wink.

No, zdaj naj gre pa AC domov že. Da spravim tole v arhiv.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #40 : petek, 28.09.2007 : 10:46:17 »

AC je na poti v nov dom. Hvala Nik, polepšal si mi dan, pazi nanjo in imejta se lepo.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #41 : petek, 28.09.2007 : 10:56:44 »

No, pa smo dočakali  Smiley Srečno punci v novem domu!
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
zmago
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #42 : petek, 28.09.2007 : 11:09:02 »

Srečno AC
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #43 : petek, 28.09.2007 : 11:09:45 »

me veseli, da je oddana. tako kot me veseli za vse ostale, ki najdejo svojega človeka. zame so vsi enaki glede tega.

Ljudje so samo premalo osveščeni o zavetuiščih in marsikdo se tudi ne spomni na to možnost, ko se odloča za žival.

zavetišče horjul veliko časa in energije vlaga v tozadevno osveščanje. včeraj recimo kakšnih 8 ur dela, skupaj s prevozom, za dve televiziji (pa nekaj časa in energije je šlo tudi za usklajevanja, dogovarjanja itd). pa prejšnji teden tudi dve televiziji, ena v povezavi z dzzž lj. pa par tednov nazaj ene 4 ure za obisk ene osnovne šole. pa naslendji teden tudi najverjetneje kaj v tem stilu. zakaj pa so ljudje kljub temu neosveščeni, pa ne bi vedela. dan ima samo 24 ur in če pogledamo široki izrez, gre tu za ljubiteljstvo in prostovoljstvo. s strani četice zanesljivih podpornic in podpornikov. kaj in kako bi še dodatno lahko naredili, pa res ne vem. in kako bi lahko naredili, da se ob neupravičenih kritikah ne bi počutili vsaj malo prizadete, tudi ne vem. to sicer počasi ugotavljam, popolnoma dojela pa še nisem.

Ker sem sama kar veliko med ljudmi, se trudim, da bi čim večim opisala kaj in kako počnete pri vas, pa čeprav so mi nekatere stvari še vedno nejasne.

tle je najbrž srž nesporazuma. če bi radi vedeli več, pokličite kdaj v zonzani ali v katero drugo razvpito zavetišče, pa boste videli, kaj vam bodo znali povedati o svojih varovancih, kako bodo prilagodljivi/odrezavi/vljudni in kaj jih bo zanimalo o pogojih, ki jih nudite za žival. in če boste slučajno šli tja, se poskusite dogovoriti za ogled izven uradnih ur. pa malo si poglejte varovance, v kakšnem psihičnem in fizičnem stanju jih dobite ob posvojitvi. potem se pa spet srečamo tule v debatah, pa bomo imeli drugačno izhodišče, bi rekla.  Smiley

(pa še pojasnilo: sem prvenstveno članica dzzž lj in omemba zonzanija naj ne bo razumljena kot pljuvanje zavetišča po drugem zavetišču. smetka, zaradi mene lahko tudi cenzuriraš/brišeš, ampak stališče dzzž lj glede tega, katera zavetišča so ''poden'', katera sprejemljiva in katero je tisto, s katerim največ sodelujemo, se zato ne bo spremenilo).
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #44 : petek, 28.09.2007 : 18:33:59 »

Srečno AC!
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Muca AC
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines