mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 13:03:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Angleška seterka Mona
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleška seterka Mona  (Prebrano 22670 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
car
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #60 : četrtek, 07.06.2007 : 07:19:03 »

Je že bil opravljen...
a me je nekoliko prestrašil...
nočem nikogar žaliti ali v slabo voljo spravljati ampak...

po besedah, ki sem jih slišala in če sem jih pravilno razumela bo mona ostala duševni invalid.
vprašana sem bila, če sem pripravljena na takega psa, katerega ne bom mogla peljati skozi mesto, katerega ne bom mogla spustiti na sprehodih itd.
zato sem malo poprej spraševala če je pripravljena na novi dom....

kar se mene tiče, z veliko ljubezni, potrpežljivosti in še enkrat ljubezni mona ni zapisana zaprtim prostorom in povodcu v naravi. korak za korakom pa bo, saj ima še veliko let pred sabo!

po drugi strani pa nisem strokovnjak in moje upanje izpuhti v resničnosti..ne vem zato me pa zanima kaj počne mona?
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #61 : četrtek, 07.06.2007 : 07:41:54 »

Mislim, da nobena ljubezen in potrpezljivost ne moreta omiliti njenega nagona po lovu in zelje po begu. Zato je definitivno, da Mona nikoli ne bo mogla biti zunaj ograjenega prostora spuscena. Meni osebno se to ne zdi nic groznega, psa se da fajn sprehodit in zlaufat tudi na flexiju. Imam enega taksnega doma, ki sicer zdaj v starejsih letih gre na kaksni samotni poti tudi brez povodca, prej pa nikakor ne. Za Mono pa menim, da bi izkoristila priliko tudi s tremi nogami pri 15 letih. Wink

Je pa taka fajn punca Wink
http://baguette.moj-album.com/slike/54923/Z9uzBm9wW9nHnfrT.jpg
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #62 : četrtek, 07.06.2007 : 08:08:24 »

nočem nikogar žaliti ali v slabo voljo spravljati ampak...

Zakaj pa potem to sploh omenjaš  Huh?

Še vedno išče lastnika in ali si sploh že želi imeti drugi stalni dom?



V polnem zavetišču je bolj malo važno, ali bi pes ostal ali bi šel kam drugam, zato seveda išče nov dom in svojega skrbnika. Žal je pri takšnih, kot je Mona, vedno problem... zaradi izgleda, zaradi dejstva, da je angleški seter in je pegasta in simpatična, si jo nadvse želijo posvojiti skrbniki, ki o tem, kaj je psihično poškodovan seter, ne vedo nič. Ko poveš, kaj to pomeni, ne verjamejo. Vedno znova ista pesem. Po drugi strani je lovcem ne morem dat v posvojitev, ker je preprosto nočejo. Je namreč sterilizirana in brez papirjev, kar pomeni, da ne sme v lovišče. Kjer bi seveda bila nadvse zadovoljna, v kolikor bi dobila "pravega" lovca za skrbnika... Skratka, Mona išče dom (kot sem povedala že po telefonu), ki ni sredi mesta oziroma sredi urbanega okolja. Nerada bo srečevala druge ljudi in tudi ne razumem, zakaj bi jo temu izpostavljali, če ni treba. Išče nekoga z ograjenim vrtom, kjer bo lahko bivala v hiši in kjer po možnosti že živi kakšen prijazen pes. Išče skrbnika, ki bo sprejel, da je to pes za na povodec, ko greš z njim na sprehod. To je vse. In če Mona slučajno ni zate, jih v našem zavetišču še mnogo čaka na nov dom. Takšnih, ki jim bo ljubezen dovolj za normalno sobivanje.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #63 : četrtek, 07.06.2007 : 08:11:26 »

In seveda...lahko tudi neham razlagat, kakšen je kateri od naših varovancev in kakšen dom išče, da ne bom strašila ljudi. Samo potem naj jih kdo drug povožene s ceste spravlja, pa kdo drug oglase daje, da so izgubljeni in kako jih že ves teden ni itd itd.
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #64 : četrtek, 07.06.2007 : 08:49:31 »

Je že bil opravljen...
a me je nekoliko prestrašil...

Brez zamere in česarkoli osebnega, ampak posvojitelj, ki ga pogovor o karakterju in posebnostih nekega psa prestraši, ni pripravljen in primeren za konkretnega psa. Včasih je napačna samo izbira psa, včasih pa kar vrste (s tem mislim, da pač ni pripravljen na odgovorno pasje skrbništvo).
Taki pogovori so pravzaprav namenjeni obem: posvojitelju, da se prepriča, da je res prepričan, in začasnemu skrbniku, da v sogovorniku prepozna odgovornega skrbnika za konkretnega varovanca.

Kar se povodca tiče - to je itak alfa in omega vsega in je o tem dovolj napisanega drugje.... Wink


Samo potem naj jih kdo drug povožene s ceste spravlja, pa kdo drug oglase daje, da so izgubljeni in kako jih že ves teden ni itd itd.

Se hudo pridružujem temule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Logiran
car
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #65 : četrtek, 07.06.2007 : 13:05:41 »

koliko vroče krvi!!!

nisem zavetišče in nisem toliko dobrega storila za ta mala kosmata bitja kakor vi ampak...
v rubriki člani se predstavimo lahko preberete kdo sem in kakšna sem!

doma imamo dva hišna ljubljenčka, oba rešena pred kruto usodo, katera doleti marsikatero žival!
Ja! pa tudi po cesti sem jih že pobirala in jih reševala, čeprav poudarjam! ne toliko kolikor vi.

v predhodnih sporočilih je toliko optimizma, a ga je tudi v resnici?
vprašala bi še, če je možen obisk zavetišča?

pojasnilo sleepy-ju
niso me prestrašila slišana dejstva morda samo način komunikacije. verjamem da so skrbniki zavetišč zaščitniški do tam bivajočih živali in veliko je slabih izkušenj z tako imenovanimi "novimi" lastniki, kjer sem po prekinjeni telefonski vezi iskala razlog.
Logiran
horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #66 : četrtek, 07.06.2007 : 14:17:57 »

koliko vroče krvi!!!

Kje pa je bila kakšna vroča kri?  Shocked Jaz sem zasledila samo pojasnilne odgovore  Huh
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #67 : četrtek, 07.06.2007 : 14:23:03 »

car, ni blo tolko vroče krvi kot mogoče zgleda Wink

Ljudje smo takšni in drugačni, eni po telefonu bolj, drugi manj odločni, eni z bolj drugi manj samozavestnim glasom in enkrat boljše drugič slabše volje z enkrat več in drugič manj potrpljenja. Ampak tele reči na odnos posvojitelj-kuža-skrbnik ne bi smele preveč vplivat, ker mora bit vedno obem na skrajnih koncih prej omenjene besedne zveze, cilj isti. Optimalna rešitev (torej kar se da dober dom) za konkretno bitje v sredini taiste besedne zveze. Bolj kot je začasni skrbnik "siten", več je šans, da bo rešitev za kužata res optimalna, in bolj kot je posvojitelj vztrajen in neomajen, bolj je skrbnik lahko prepričan, da bi pa to lahko bilo to.
Kužka pobrat s ceste je lažje, kot ga oddat naprej, ker nikoli ne veš komu ga oddaš, odgovornost pa je velika (odgovornost do rešenega psa).

Kakorkoli že, car, več kot je vprašanj z druge strani, bolj "varno" bi se moral posvojitelj počutit. Nenazadnje gre tu za čuteča, živa bitja in mnogim nam ni vseeno kaj se z njimi dogaja, in mački v žaklju tukaj nimajo kaj iskat.  Smiley
 
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #68 : četrtek, 07.06.2007 : 15:35:26 »


nisem zavetišče in nisem toliko dobrega storila za ta mala kosmata bitja kakor vi ampak...

Jaz pa nisem tu zato, da bi razglabljala o tem, kdo je kaj dobrega storil.

v predhodnih sporočilih je toliko optimizma, a ga je tudi v resnici?

A sem jaz komu kak optimizem po novem dolžna, ali kako? Sem mislila, da moram Moni poiskat nov primeren dom...

niso me prestrašila slišana dejstva morda samo način komunikacije. verjamem da so skrbniki zavetišč zaščitniški do tam bivajočih živali in veliko je slabih izkušenj z tako imenovanimi "novimi" lastniki, kjer sem po prekinjeni telefonski vezi iskala razlog.

Kakšna prekinjena veza? Bere se tako, kot da sem odložila slušalko? Ali kako naj to berem?
Sicer je pa zaznati v tvojem pisanju nekakšne analize... spet... o zaščitništvu, načinih komunikacije... ej car, ne da se mi več, res ne. Imaš ograjen vrt? Če ga imaš, potem se najavi za obisk tako, kot se vsi ostali, pa bom v živo presodila, če si primerna posvojiteljica. Če ne, prihrani svoje analize zase.


Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #69 : četrtek, 07.06.2007 : 15:42:33 »

tudi sama ne vidim nikjer nobene vroče krvi, vidim pa tule eno dobro poanto:

In če Mona slučajno ni zate, jih v našem zavetišču še mnogo čaka na nov dom. Takšnih, ki jim bo ljubezen dovolj za normalno sobivanje.

ker poznam smetko in njen način dela, vem, da dela v interesu živali. da ti torej ne bo dala psa, ki se boji zunaj, če ti v nulo ni jasno, da bo brez povodca ob poku otroškega balona psica pognala čez drn in strn... pod avto... v gozd... kamorkoli drugam. in da je nihče, še tako ljubeč lastnik, pri tem ne bo mogel ustavit.
ne gre za take in drugačne klicatelje. gre za mono. in ostale živali. zavetišče ni namenjeno klanjanju vsem možnim ljudem, ki bi rešili pasjo/mačjo dušo. namenjeno je mačjim in pasjim dušam. za katere se izbira najbolj primernega skrbnika.

car, če nisi primeren skrbnik za tega psa, boš pa morda za katerega drugega. nihče ti nič slabega noče in nihče ne želi, da ti mono po dveh tednih od posvojitve povozi avto ali da ti zbezlja v gozd, odkoder je ne bo več nazaj. tako zelo preprosto je to. in najbržje to tudi tebi v interesu?

če ti je jasen način dela, ti niti ni treba bit udeležen pri telefonskem pogovoru, da veš, v čem je bila fora. sploh če si mono že kdaj videl v živo... Smiley

(smetka je medtem spisala svoj odgovor, pa vseeno oddajam še svojega)
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #70 : četrtek, 07.06.2007 : 16:16:55 »

Mi imamo enega takega psa, ki ga ne smeš imeti zunaj brez povodca. 2x smo ga imeli in obakrat je globoko, sredi ničesar nastala nerodnost. K sreči samo nerodnost. Tako, da me sedaj nihče več ne more prepričat, naj ga vendar spustim. Pa moram priznat, da že celo leto uživamo s psom na flexiju in da ne njemu, ne nam nič ne manjka.
Logiran
monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #71 : četrtek, 07.06.2007 : 16:49:16 »

Res ne vem zakaj se pogovori o bodoči posvojitvi horjulčana razvijejo do te mere, kdo je kaj in na kakšen način rekel. Vsak človek ima svoj način izražanja. Je pač tako, da nekateri dejstva povemo takoj, nekateri ovijajo v celofan. In užaljenost je čisto nepotrebna, saj smo že prerasli peskovnik, ali pač?  Kot sem že enkrat v drugi temi zapisala, bolj pametno se je zapeljati v Horjul in se tam pomeniti GLEDE ŽIVALI. Pa o njenih navadah, strahovih, skratka O ŽIVALI.
To je tudi namen, mar ne?
lep dan, monika
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #72 : četrtek, 07.06.2007 : 16:58:59 »

Dragi bodoči posvojitelji, dajte se zavedat, da Smetka res dela izključno v dobro živali in to, da nekega klicatelja povpraša o tem in onem, razloži določene zadeve, zahteva določene zadeve, ne dela zato, ker ima too much cajta in ji je fajn ljudem 20 minut po telefonu razlagat, kakšen je kateri pes in pod kakimi pogoji se oddaja, ampak zato, da gre pes v prave roke in bosta zadovoljna tako kuža kot posvojitelj.

Saj ni tako težko razumet, no?

Car, Smetko si poklicala, povedala ti je, kako je z Mono in pod kakšnimi pogoji se oddaja. Če jih ne moreš izpolnit, je brezveze rinit z glavo skozi zid, samo zato ker ti je po slikah všeč in misliš, da boš lahko pri Moni gore premikala.  Saj ti je že sama rekla, da jih v zavetišču še mnogo išče nov dom in da je sigurno kateri, s katerim se bosta "klapala".  In to ti govori ena, ki si nikoli v življenju ni mislila, da bo imela mešanko z nemškim ovčarjem, pa me je psička zadela ko Amorjeva puščica. Cheesy Če Mona ni zate, to še ne pomeni, da si slaba posvojiteljica, samo MONA pač ni zate, jih je na voljo pa še kar nekaj. Stvari je treba malo širše gledat.

LP
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #73 : četrtek, 07.06.2007 : 17:24:14 »

Eni ste pa prav res, zares, res neverjetni. Kaj imam zdaj za razpravljat o vsem drugem, samo o psu ne? Dajte klicat in pisarit še v Perun, Zonzani, pa v Gmajnice ali kjer vas bodo že z velikim veseljem poslušali in brali. Se posvetili vsem vašim željam po načinih komunikacije, razložili, kam vse lahko kateri od psov ali mačkov gre in bo srečen in zadovoljen skupaj z novim skrbnikom do konca njegovih dni (kar tako ni daleč ponavadi). In seveda ne bodo niti malo zaščitniški. Pa zihr imajo kdaj kje kakšnega setra, ki ga boste lahko spustili in bo živel od ljubezni. Kakšen je kdo, koliko je kdo naredil, kaj ima kdo doma, zakaj je tako, kako reče dober dan, zakaj Smetka ne reče tega drugače, kako to, da ima še setra, zakaj nima tistega tam, ima pa onega tu; kako je mogoče, da je takšno strašilo; in ni čudno, da ima toliko psov in mačk, blablablabla.... meni se res ne da več. Ampak res se mi ne da več. Kateri pes se s katerim razume, ali bo imel rad sosedovo mačko in tetinega kunca, bo skakal v banjo in držal tačke v luft, ko jih bo treba oprati, bo pri veterinarju grizel ali ne.... ne da se mi več. Več kot je komunikacije, več je zahtev. In jaz sem edini norec s tega področja, ki se mi zdi nedopustno ne povedat, kakšna je žival, kakšnega skrbnika potrebuje, da bosta zadovoljna oba in ki se mi zdi nedopustno dat žival v posvojitev na verigo, Mono v sredino urbanega okolja, Dolčija v pesjak itd. itd.

Če želite komunikacijo v stilu: zakaj me zdej napadate, ne me napadat, pridte pa pomagajte namesto da napadate blablabla... se morate začeti ukvarjat s kakšnim drugim zavetiščem in posvajati živali od tam, pa se znajdite sami, ko boste nesrečni in boste ugotovili, da je slika eno, realnost pa nekaj drugega. Komunikacija tule bo pa omejena, kar se mene tiče, na osnovne podatke, če se mislite tako "pogovarjat". Saj ni noben problem manj tipkat.

Evo kostke za glodat. A ne, kolk sem tečna in kako odganjam krasne posvojitelje?
Logiran

car
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #74 : četrtek, 07.06.2007 : 19:16:17 »

mala klinika cinizma!

če še enkrat kdorkoli od vas prebere moje prvo sporočilo k tej temi, lahko vidi, da sem povprašala po moni, kako je in ali je kaj novega?! saj se vsak dan kaj novega lahko dogodi, mar ne?

kako je debata zajadrala tako daleč stran od mone, ne vem...

ne Smetka, ni mojih besed razumeti tako, kot da si prekinila telefonsko zvezo, ampak sem po pogovoru razmišljala o tem, da se tvoja ljubezen do teh živali, zaradi zaščitništva, pač izraža tudi v tej vrsti komunikacije.

kar se tiče pomoči, bom rada priskočila, če mi bo le delo to dovoljevalo!

skratka, ja imam ograjen vrt, živim v hiši s partnerjem, imam samostojno podjetje kar mi dovoljuje da se mi pri delu pridruži tudi štirinožni prijatelj. sicer živim v urbanem okolju, vendar je mestece mirno, prav tako naselje v katerem živim.
ko sem povprašala po morebitnem obisku mone, sem pričakovala da bo le ta potreben kar nekajkrat, no odgovorila si mi, če nisem prepričana ali jo bom posvojila in če se le želim prepričati v tvoje besede naj ne hodim..
pa še vedno vztrajam!
želim si jo in te spoznati, zato me zanima koliko časa vnaprej se je potrebno najaviti?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Angleška seterka Mona
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines