mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:28:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Angleška seterka Mona
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleška seterka Mona  (Prebrano 22655 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #75 : četrtek, 07.06.2007 : 20:22:25 »

saj se vsak dan kaj novega lahko dogodi, mar ne?

Seveda da se lahko vsak dan kaj novega zgodi. In? Nikomur nisem dolžna opisovati vsakodnevnih novosti.


ampak sem po pogovoru razmišljala o tem, da se tvoja ljubezen do teh živali, zaradi zaščitništva, pač izraža tudi v tej vrsti komunikacije.

Kakšna ljubezen do živali...kakšno zaščitništvo, način komunikacije... in prav res mi je odveč sploh odgovarjat na take. Ampak če ne bom, si bodo vsi mislili, kakšno resnico berejo in če odgovorim, bo morda vsaj kdo mislil, da moje delo ni ljubezen in zaščitništvo in nima veze z načinom komunikacije oziroma to ni smisel vsega... S takimi izjavami škoduješ in kradeš meni čas, ker moram odgovarjat.

Ja, povedala sem ti, da nismo živalski vrt, da bi se hodili malo gledat. Ko sva govorili, si živela še v stanovanju. Če se ne motim, je bilo to prav ta teden, ali pa morda konec prejšnjega. Poleg tega si imela priložnost vse, kar imaš za povedat, povedat po telefonu. Neverjetno, da do mojega zaščiništva nisva prišli. Mona išče dom v novi temi... in brez psihoanaliz.

Logiran

car
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #76 : petek, 08.06.2007 : 08:05:40 »

prav lepe pozdravčke v horjul, še posebno moni!

mimogrede...kdaj se vam, v znak majhne pozornosti , lahko prinese kakšen žakel hrane?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #77 : petek, 08.06.2007 : 10:05:57 »

nič ti nočem, še pohvalim tvoje plemenito delo!!!
tvoj odziv je pa resnično nepojemljiv!!!!

izpad za izpadom!!!
kaj pa potem sploh lahko še vprašam o moni???, če ne o tem ali je kaj novega
in kako je?
čemu je potem forum namenjen?! samo hvalnicam?

obožujem živali, pse še posebej, ampak mi je resnično žal da sem se
vključila v kakršnokoli debato s tabo,
mono bom spremljala, če ne v živo pa prek foruma, pa če ti je to všeč ali
ne!
srečno!


prav lepe pozdravčke v horjul, še posebno moni!

mimogrede...kdaj se vam, v znak majhne pozornosti , lahko prinese kakšen žakel hrane?



Tisto zgoraj po mailu, tole citirano na forumu... a sta dva, ki bi rada Mono na vsak način iz istega naslova, jasno? V znak pozornosti lahko prepustiš temo Moni.
Logiran

Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #78 : petek, 08.06.2007 : 10:25:40 »

Smetka, mislim, da potrebuješ počitnice Wink
Povej gospe kdaj ti lahko dostavi hrano, se ji zahvali in zaključi debato. A se je vredno obremenjevati za nič? Mislim, da je konflikt nastal totalno brezveze - zaradi dveh preutrujenih glav!
Umirita se obe in pustita temo Moni.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #79 : petek, 08.06.2007 : 10:44:20 »

tisti, ki sodelujemo s smetko, še kako dobro vemo, da je zgarana. ampak to z obrambo na nadlegovanje po telefonu, mejlu in forumu, po mojem mnenju nima nič.  tudi jaz ne vidim rada, da se ljudje spravljajo name po krivici. in se v takih primerih postavim zase.
Logiran
Khyim
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 525


« Odgovor #80 : petek, 08.06.2007 : 10:49:59 »

Tole bo verjetno moj edini post v tej temi, ampak ne morem biti tiho. Pogovarjate se o Moni, prestrašeni seterki, ki išče ljubeč in miren dom, zato ne razumem, kako lahko ta tema pripelje do konfliktov in nekih nepotrebnih zbadanj samo zato, ker si vsak po svoje razlaga napisano, pa ne premisli dobro, preden napiše nazaj! Ja, mogoče se car ne zaveda najbolje, kakšno skrb bi potrebovala Mona, ampak ljudje božji, saj jo mora videt in spoznat, da vidi, če sta sploh za skupaj, če je taprava, morate ji predložit vsa dejstva, in se opravičujem, če narobe razumem, ampak, a niste tudi zato tam? Naj jo pelje nekajkrat na spehod ali je to privilegij samo za redne obiskovalce foruma? Smetka, da ne bo pomote, zelo te spoštujem, tebe in tvoje delo, verjamem, da imaš poln kufer ljudi, ki kličejo in potem ne pridejo, ampak samo za to, ker vidve s carom nista prišli na isto valovno dolžino, še ne pomeni, da ne bi bila ona pravi posvojitelj. Sicer pa, na koncu koncev, a ni poglavitno to, da jo mona sploh sprejme, saj tukaj ni pomembno da jo sprejmeš ti.

LP
Logiran
car
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #81 : petek, 08.06.2007 : 11:00:43 »

če iz mojih besed ni razvidno še zadnjič povem;
nikogar ne žalim, nikogar ne napadam, vse kar sem storila sem povedala svoje mnenje.
to je menda na forumih dovoljeno.

pa sem poskusila na novo, še bolj prijazno in pripravljena pomagati.

nisem dobila nikakršnih odgovorov, ki bi bili vsaj približno na mestu(glede pomoči)...
nisem jezna ampak žalostna,
da si v novi temi o moni zopet začela sago iz prejšnje...
čeprav menim, da moje sporočilo ni imelo tega namena.
mail pa sem ti poslala osebno, z razlogom, da v monini temi ne načenjam raznoraznih psihoanaliz.

res, vse kar želim je, da spremljam mono in vam prinesem kakšen žakel hrane
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #82 : petek, 08.06.2007 : 11:10:20 »

Sicer sem videla, da je bila tema ravnokar prestavljena, pa bi vseeno povedala - dajte no nehat. Smetka se bo pač sama odločila komu bo kaj in komu ne nekaj drugega. Ne samo, da ima to pravico kot zavetišče (glej pravilnik), ampak tudi kot človek, ki skrbi za dotično žival. Če imate komentar na delo zavetišča , je zato odprta tema (vsaj jst tko razumem) imenovana Zavetišče Horjul (in je vedno pri vrhu). Teme z naslovi živalskih imen pa naj ostanejo njim.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #83 : petek, 08.06.2007 : 18:31:11 »

Zdaj imam pa jaz pocasi tega dovolj!  Angry
Gospa je po napisanem sodec omenila, da zivi v stanovanju, kar za Mono ni primerno, saj bi bilo zanjo taksno zivljenje prehud stres.
Gospa je po napisanem sodec menila, da se bo psicko z veliko ljubezni dalo privaditi sprehodom brez povodca, kar se vsem nam, ki Mono poznamo zdi nemogoce in gospe je bilo to povedano/napisano.

Mona ni pes, ki bi jo lahko prisel tujec pogledat in peljat na sprehod. Do sedaj je hodila na sprehode le z menoj, pa smo ugotovili, da je zanjo tudi to hud stres (kar je nekje v njeni temi tudi napisano...da ne bo vec hodila na sprehode namrec). Pa me pozna. In ce se ze pred ogledom psa ugotovi, da clovek in pes nista kompatibilna, zakaj hudica psico izpostavljati novim stresom samo zato, ker si jo zeli nekdo videti v zivo. To ni Mulc, niti Krasna ali kateri drug Horjulcek, ki je odprt do ljudi, ki je zeljan stika in sprehoda. A je to tako tezko razumeti? Je tako tezko razumeti, da psica potrebuje poseben dom in nekoga, ki se zaveda, da Smetka ne govori v tri dni, ko pravi, da je psica taka in taka? Ne vem no! A smo otroci? 

Sem prva tukaj, poleg Smetke, ki si za to punco zelim novega doma. Srcno zelim. In ce bi imela sama moznost, bi Mona bila ze zdavnaj pri meni. Zal pa si s tremi psi in zaenkrat brez ograjenega vrta kaj taksnega ne morem privosciti. In zato se zanjo pac isce drug primeren dom. lp
Logiran

Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #84 : petek, 08.06.2007 : 19:08:51 »

Sem hotela ostati tiho, pa ne bom, čeprav bom na nek način ponovila že napisano Tongue
Mislim, da je vsakemu po Smetkinem pisanju jasno, da gre za res hudo boječko. Za vse, ki tega še ne veste: Smetka napiše dejstva in nikomur ne daje nekih lažnih upanj. Ljudje pa še kar rinejo/te in rinejo/te Roll Eyes. Dajte no, bi bilo mogoče boljše, če bi živali oddala prav vsakemu?
Za Mono (ker je ravno njena tema Wink) pa takole: videla sem jo enkrat samkrat za nekaj minut. Po tistem kar sem videla bi jo jaz laično ocenila kot: panično prestrašeno bitje. Mislim, da kot taka ne potrebuje dodatnih stresov, mar ne?
Mona, drži se. Nekega dne se bo našel tudi nekdo, ki mu bo jasno kaj potrebuješ in bo to tudi imel.
lp
T.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #85 : petek, 08.06.2007 : 21:17:14 »

Kadar berem kako je nekdo užaljen, ker mu je povedano, da se mu posvojitev določene živali odsvetuje ali da pač za dotično žival nima ustreznih pogojev, pa le ta užaljeno vztraja pri svojem, to pomeni, da mu ni čisto nič za dobrobit živali ampak hoče le zmagati kot človek nad človekom.  Če  vam določen varovanec zavetišča zares toliko pomeni potem pomagajte poiskati ustreznega posvojitelja, ne pa da Smetki jemljete energijo in ji mečete polena pred noge. Spoštujmo Smetkine pogoje in odločitve, ona je ena zelo redkih, ki se resnično trudi, da gredo varovanci v najbolj primerne domove. Mislim, da je dovolj, če se odraslemu človeku nekaj pove enkrat, ne pa da se mu mora ponavljati in ponavljati. 
Smetka, lani sem si tudi jaz želela posvojiti eno od tvojih varovank, močno sem si želela, da bi delila življenje z njo.Po posvetu s teboj sva ugotovili, da nisem pravi posvojitelj zanjo. Niti za sekundo nisem podvomila v tvoje besede, niti malo nisem bila užaljena, ampak vesela, ker sem si želela, da je psička srečna, kar pri nas ne bi bila. Če bi rinila z glavo skozi zid in vztrajala pri svojem, bi ji samo škodila. Posvojila sem drugo psičko, ki je bila kot rojena za naše razmere in smo skupaj zelo srečni.Tvoja varovanka pa je našla zanjo primernega posvojitelja. Še danes, ko gledam našo psičko , ki se srečna stiska k meni in me gleda z veselimi očkami in obenem pomislim na tvojo bivšo varovanko, kako je srečna, ker ima dom kamor resnično spada sem ti neizmerno hvaležna, ker si mi pomagala pri odločitvi. Vedno ti bom hvaležna, ker imata ti dve psički vsaka svoj pravi dom.
Posameznike lepo prosim, zaupajte  Smetkini presoji, podpirajte njo in njene varovance - če vam ni vseeno za ljudi in za živali. Naj vam bo njen nasvet dobrodošel in bodite veseli zanj, ker to je v dobro vas in živali.
Upam, da sem znala v besede preliti svoje prepričanje.
l.p.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #86 : petek, 08.06.2007 : 22:03:55 »


res, vse kar želim je, da spremljam mono in vam prinesem kakšen žakel hrane

če si res želiš samo to in so tvoji nameni plemeniti, lahko še vedno namesto žakla hrane, nakažeš kakšen € na račun zavetišča ali sodeluješ v licitacijah in spremljaš Mono preko foruma.

Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #87 : petek, 08.06.2007 : 22:28:54 »

BRAVO ŽIŽI!!!!
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #88 : sobota, 09.06.2007 : 00:34:31 »

prepričana sem, da bi se tudi z žaklom hrane dalo uredit.  Smiley

greš v galija, tam kupiš eno vrečo in nekdo, ki se bo odpravil tja v smetkinem imenu po razne kuverte in ostalo, bo pobral še tale žakelj. pa bodo plemeniti nameni izpolnjeni in kužki siti.  Wink
Logiran
Khyim
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 525


« Odgovor #89 : sobota, 09.06.2007 : 07:56:20 »

Citat
Mona ni pes, ki bi jo lahko prisel tujec pogledat in peljat na sprehod. Do sedaj je hodila na sprehode le z menoj, pa smo ugotovili, da je zanjo tudi to hud stres (kar je nekje v njeni temi tudi napisano...da ne bo vec hodila na sprehode namrec). Pa me pozna. In ce se ze pred ogledom psa ugotovi, da clovek in pes nista kompatibilna, zakaj hudica psico izpostavljati novim stresom samo zato, ker si jo zeli nekdo videti v zivo. To ni Mulc, niti Krasna ali kateri drug Horjulcek, ki je odprt do ljudi, ki je zeljan stika in sprehoda. A je to tako tezko razumeti? Je tako tezko razumeti, da psica potrebuje poseben dom in nekoga, ki se zaveda, da Smetka ne govori v tri dni, ko pravi, da je psica taka in taka? Ne vem no! A smo otroci?

Mislim, da se tukaj vsi zavedamo, kakšen pes je Mona, in ne, nismo otroci. Ne , ni težko razumet, ampak če se nekdo zanima za posvojitev takšnega psa, ga verjetno MORA enkrat tudi videti!!!  Ampak, če je tako, potem Mona še dolgo ne bo oddana!
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Angleška seterka Mona
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines