mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:39:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Angleška seterka Mona
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleška seterka Mona  (Prebrano 22668 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #90 : sobota, 09.06.2007 : 08:13:09 »

Ampak, če je tako, potem Mona še dolgo ne bo oddana!

 Huh

Ja jasno, saj Mona je med drugim že dolgo pri nas. In če bo šlo tako naprej, bo zgornja ugotovitev kar na mestu. In celo edina ni. Staška je tudi pooooočaaaaasi napredovala, zdaj pa obstala na mestu, kar se napredovanja tiče. Pa je še dlje pri nas. Kaj, ko bi se kdo še vanjo vtaknil malo, pa naredil reklamo?

Imate prav... s psihičnimi poškodovanci na evtanazijo - takoj po izteku z zakonom določenih rokov. Pa ne bo nobene zajeb******. Kdo bo pa še danes čakal in iskal pravega...

Ja, MORA videt posvojitelj psa, normalno da ga mora. Ampak a moram psa KAZAT takim, ki niso posvojitelji (iz kakršnega koli razloga že)? A zato sem tu? Ma ne....



Logiran

Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #91 : sobota, 09.06.2007 : 09:39:55 »

Mislim, da se tukaj vsi zavedamo, kakšen pes je Mona, in ne, nismo otroci. Ne , ni težko razumet, ampak če se nekdo zanima za posvojitev takšnega psa, ga verjetno MORA enkrat tudi videti!!! Ampak, če je tako, potem Mona še dolgo ne bo oddana!

ma tole pa že malo meji na burlesko, me prav zanima koliko si sledila celi zgodbi Mone in njene ranjene dušice, koliko potrpljenje je zahtevala od Polone, da se je navadila vsaj delne socializacije in se upa vsaj na dvorišče, če nisi (v kar po tvojem pisanju ne dvomim) si preberi celo zgodbo saj jo imaš pred nosom.

ne res se tu obnašajo nekateri, kot majni otroci, kateremu starši v trgovini nočejo kupiti takooo željene igrače, pa otrok največkrat niti ne ve kaj bi počel z njo.

res ne vem, ali je tako težko razumeti, da Polona išče za Mono najprej optimalne posvojitelje, ki se zavedajo, kaj pomeni imeti takšnega psa in šele nato nastopi spoznavanje, ki pokaže ali sta pes in potencialni posvojitelj za skupaj.

da Mona dolgo ne bo odana smo vedeli vsi, ki smo spremljali njeno zgodbo od začetka in jo Polon ne bo dala prvemu, ki bo poklical zanjo, ker ji ni vseeno komu jo bo dala, pa kaj mislite, da se Polona ne naveže na psa, ki je pri njej kar nekaj časa in mu res želi najboljše.

pa se najde nekdo(največkrat v temah težko posvoljivih psov), ki želi njej soliti pamet, toliko da ne zahteva, da mu mora psa tisti moment zaupati, ma pajade, le zakaj smo vsi prepričani, da smo najboljši in da si zaslužimo Polonino zaupanje, po drugi strani pa nekateri ne zaupajo njej in v njeno pravilno odločitev. Kolikor vem mora biti zaupanje obojestransko, le tako se kasneje lahko rešujejo določeni problemi.

pa kaj potem če Mona še dolgo ne bo posvojena, ko pa bo pa verjamem, da bo Polona izbrala pravega in bo srečna s svojim novim vodnikom in to je cilj  in naloga Polone, zadovoljen pes in nič drugega. Medtem pa ji bomo tisti, ki ji zaupamo in verjamemo v njeno nesebično delo v dobrobit živali, stali ob strani in ji pomagali po svojih močeh, pa če je to komu prav ali ne.

LepDan
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #92 : sobota, 09.06.2007 : 10:30:03 »

nekaj o zgodovini za tiste, ki zadevam ne sledijo od začetka:


http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,12621.0.html
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #93 : sobota, 09.06.2007 : 10:34:51 »

v temi, ki sem jo linkala zgoraj, najdemo tudi tole:

Moni je malo bolje. Sicer malo, ampak je. Danes je dobila obisk iz kraja, kjer je bila najdena. Vsi bomo malo premislili in če se bomo skupaj tako odločili, bo dobila en varen in topel dom. Držim pesti....za to plašno punco.

Za Buča in Šnufa pa še nič.... Undecided


 Huh  očitno se da dogovorit za posvojitev, če so pogoji pravi...
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #94 : sobota, 09.06.2007 : 10:46:46 »

vprašana sem bila, če sem pripravljena na takega psa, katerega ne bom mogla peljati skozi mesto, katerega ne bom mogla spustiti na sprehodih itd.

kar se mene tiče, z veliko ljubezni, potrpežljivosti in še enkrat ljubezni mona ni zapisana zaprtim prostorom in povodcu v naravi. korak za korakom pa bo, saj ima še veliko let pred sabo!

po drugi strani pa nisem strokovnjak in moje upanje izpuhti v resničnosti..ne vem zato me pa zanima kaj počne mona?

ne želim žvečiti vedno istih tem. ampak ker nekateri ne želite nehati (in s tem delate škodo zavetišču horjul, ki je posredno obtoženo zbirateljstva, kar je izjemno huda obtožba za tako insitucijo), tudi jaz ne morem bit tiho.

poglejmo, vsi tisti, ki nismo dobro razumeli zgornjega navedka, kaj v njem pravzaprav piše. piše, da nekdo, ki zase trdi, da ni strokovnjak, že v štartu ne verjame smetki, da bo psica celo življenja na povodcu ali pa bo njeno življenje hudo kratko. ''ljubezen in potrpežljivost'' kao rešita vse... Huh a res? a zato, ker imate radi svojega beagla, je prvak v poslušnosti? a zato, ker ste potrpežljivi s s vojim hrtom, ste ga odvadili preganjat mačke? a zato, ker boste ljubeči in potrpežljivi, boste plašno seterko prepričali, naj bo ob vas brez povodca?

s katerega planeta ste padli???!!!  sori, res, ampak ljudje božji, a vi sploh veste, kaj je to pes? lovski pes? plašen lovski pes? dejte raje posvajat živali, ki jih razumete ali pa pejte gledat animal planet in si oirat oči ob srečnih koncih...

pa nehite smetko napadat, ker pač ne želi, da mona zbezlja v nek gozd, iz katerega ne bo več prišla živa. in ker se ne namerava dobivat z ljudmi, ki jih osnove o povodcih niso jasne (berite nov zakon o zaščiti žvali  Wink  ) in se zato o ostalem sploh nima kaj pogovarjat. če bi dala mono takemu posvojitelju, bi spodnje čeljusti mnogih, ki jim je malo jasno o psih, obvisele v zraku za par sekund... ne, smetka ve, kaj dela, če pa ne verjamete, posvajanjte plašne lovske pse kje drugje.

(tole ne leti nate, car, ampak na tiste, ki v predhodnih postih še kar vlečete ven tole z ogledom mone. da ne bo nesporazumov.)

smetka, če sem preveč zatežila, me pa briši.

LP vsem od lastnice nekoč plašne, danes le malce histerične lovske psice! Smiley
Logiran
car
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #95 : sobota, 09.06.2007 : 13:34:16 »

hvala khyim!

Sarabenji menim, da si ti tisti, ki bi moral bolj temeljito prebirati tole temo!
pokaži mi 3 poste, v katerih kdo smetko napada.
izločiš lahko le moje, a še ti niso napadalni ampak pojasnjevalni! slavistika...

smetka tebi pa lepe pozdrave! upam, da sem zadnjič vsaj malo popravila svoj prvi vtis! sem?
se je posredovanje razrešilo ugodno? srčno upam da! sem pa za področje dolenjske vedno na razpolago za kakšne urgentne ali ne stvari! ooobljuubim!

sicer pa; slab začetek, dober konec! upam, da bo v tem primeru pregovor obveljal.

tisti usodni telefonski pogovor...razumem vse napetosti, ki jih tvoje delo nalaga dan za dnem in verjamem, da moja reakcija ne bi bila taka, če bi vsaj nekaj malega vedela o tebi prej. oprosti. po tednu udeležbe na forumu mi je jasno in še enkrat oprosti za vso po nepotrebnem porabljeno energijo.
Let's kiss and make up!  (da ne bo spet kakšne pomote, je le fraza za pobotati se)

kar se posvojitve tiče in malo resnejših dogovarjanj...do tega sploh prišlo ni
in nikoli nisem rinila in na vsak način hotela mono, kajti moje izkušnje, prebrano znanje in zdrava pamet mi tega ne bi dovolila!!! vi ki tako mislite!
tudi to vem da bi v tem trenutku, poleg smetke, moni lahko pomagal le izučen pasji psiholog.

prav priporočam knjigo "pasje behavioristke" Jen Fennel z naslovom Dog listner. je notri podoben primer.

pa lep vikend!
Logiran
car
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #96 : sobota, 09.06.2007 : 13:39:34 »

bi popravila samo avtorico knjige: Jan Fennell
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #97 : sobota, 09.06.2007 : 14:02:21 »

 Smiley Upam, da se je tale zaplet zdaj končno razpletel  Smiley

Pravijo, da je motiti se človeško, in pravi ljudje svojo zmoto tudi priznajo Smiley

Ker pa je vsaka stvar za nekaj dobra, upam, da bo to veljalo tudi za tale zaplet. Upam, da si bo temo prebralo čim več dvomečih posvojiteljev.

Saj je nekaj čisto normalnega, da smo vsi zase prepričani, da smo pravi ljudje na pravem mestu za vkoraj vsakega psa. Pa za vsaj zadovoljen (če že ne srečen tandem) pes-vodnik to ni dovolj. Manjka še pravi pes. Ko posvajate mladička, jih je kar veliko primernih, da to postanejo. Pravi psi na pravem mestu namreč. Ko gre za odrasle, tako ali drugače zlorabljene psa, pa je zgoda čiiiiistoooo druga. In ve tem primeru je začasni skrbnik prav gotovo edina kompetentna oseba, ki ve kaj nek pes rabi, in bodite zadovoljni, če mu je toliko mar za dobro tandema, da vam konkretnega psa odsvetuje. Zaupajte njegovi (njeni, njihovi... velja za vse prave začasne skrbnike) presoji.
Zlorabljeno in zapuščeno žival ni problem dobit. Tudi rešit kašnega reveža ne. Samo zapeljite se malček izven urbanih naselij.... žal se tudi v marsikaterem zavetišču prelahko dobi žival. Če vam gre samo za vaš ego, potem ga ne bo težko nahranit. Če pa bi resnično radi pomagali konkretnim živalcam in jim ponudili dom, ki ga potrebujejo, potem pa zaupajte presoji njihovih začasnih skrbnikov. Bolj kot komurkoli jim je v interesu, da živalca menja dom zadnjič in da bo zadovoljna do konca svojih dni. Prav tako pa njeni novi skrbniki.
 Smiley
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #98 : nedelja, 10.06.2007 : 00:31:47 »


Sarabenji menim, da si ti tisti, ki bi moral bolj temeljito prebirati tole temo!
pokaži mi 3 poste, v katerih kdo smetko napada.

(...)

tudi to vem da bi v tem trenutku, poleg smetke, moni lahko pomagal le izučen pasji psiholog.

(...)

prav priporočam knjigo "pasje behavioristke" Jen Fennel z naslovom Dog listner. je notri podoben primer.


hja. sem ženskega spola. in se mi ne da se kregat. zato ne bom iskala treh postov in se šla iskanja razlik med pojasnjevalnim, napadalnim in nevemšekakšnim. kar sem imela povedati, sem povedala in tudi jaz, kot sleepy, upam, da se je zadeva razpletla.

v temo se ne javljam zaradi sebe ali svojega ega. javljam se zato, ker menim, da ta forum bere ogromno ljudi. mnogi tudi kot gostje, ki ne bodo nikoli ničesar pisali. mnogi bodo brali tole temo čez tedne ali celo mesece, ko bomo tule sodelujoči že pozabili nanjo. in si bodo na podlagi tu prebranega ustvarili vtis. o neki insituciji. za katero ni vseeno, kakšen glas gre o njej. na forumu se torej izmenjujejo mnenja o tem zavetišču. in če so mnenja zavajujoča, se zavetišču dela dolgoročna škoda. zato se čutim dolžno pomagat, da se zadeve povejo tako, kot v resnici so. (kaj pa je resnica in koliko je obče veljavna, naj presodi naknadno vsak bralec/bralka sam/a). če sem iskrena, mi je odveč se tle it nek verbalni ping-pong... ampak čutim, da to dolgujem temu zavetišču. in zato nadaljujem...

glede mone menim, da potrebuje nekoga, ki bo zaupal smetkini presoji, kaj ta psica potrebuje. ob tem bo sprejel vsa smetkina navodila (jih tudi upošteval, dosledno) in bil z njo dodatno na vezi glede morebitnih zapletov, ki bi se ob spremembi okolja pojavili. psica gotovo ni primerna za vsakega, a dalo bi se najt tudi koga, ki ima izkušnje in pravo zavest o tem, kaj pravzaprav je tak pes.

če bi psica res potrebovala izučenega psihologa, se (še) ne bi oddajala. tako da zna biti tvoja izjava malce zavajajoča za tiste, ki bodo brali tole temo in sklepali, da govoriš zato, ker psico dejansko poznaš. in se morda zato ne bodo odločili, da bi poklicali smetko za druge informacije. 

branje knjig je ok. pravzaprav je nujno. ne more pa nadomestit izkušenj. Smiley



Saj je nekaj čisto normalnega, da smo vsi zase prepričani, da smo pravi ljudje na pravem mestu za vkoraj vsakega psa. Pa za vsaj zadovoljen (če že ne srečen tandem) pes-vodnik to ni dovolj. Manjka še pravi pes.

kako zelo res je to!
Logiran
Khyim
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 525


« Odgovor #99 : nedelja, 10.06.2007 : 20:10:15 »

Citat
ma tole pa že malo meji na burlesko, me prav zanima koliko si sledila celi zgodbi Mone in njene ranjene dušice, koliko potrpljenje je zahtevala od Polone, da se je navadila vsaj delne socializacije in se upa vsaj na dvorišče, če nisi (v kar po tvojem pisanju ne dvomim) si preberi celo zgodbo saj jo imaš pred nosom.

Sem si jo prebrala, pa ne samo enkrat!


Car, jaz sem te razumela, kaj si hotela povedati! No, glavno, da je ta nesmiselni besedni dvoboj zdaj končan.

Smetka, verjamem in zaupam v tvoje izkušnje, da veš kdo je pravi in kdo ne. Tudi že samo iz telefonskega pogovora. In verjetno res ne rabiš kazati psa vsakemu, ki te pokliče, sploh ne takšnega kot je Mona. Resnično upam, da bo to lepo bitje kmalu našlo pravi dom, vi pa vem, da boste do takrat lepo skrbeli zanjo!

Lep pozdrav in naj bo ta tema zares v arhivu!

Srečno Mona!
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #100 : petek, 22.06.2007 : 17:22:45 »

Mona je v novem domu. lp
Logiran

Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #101 : petek, 22.06.2007 : 18:29:55 »

Ne me basat. Noro dobr!!!!
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #102 : petek, 22.06.2007 : 18:35:08 »

Ooooooooo  Shocked

I'm so happy!!!  Cheesy Srečno Mona  Kiss želim ti da je to TO!
Logiran

fetta
rad pišem
****
Sporočil: 359


« Odgovor #103 : petek, 22.06.2007 : 18:39:08 »

O, Monček, srečna bodi v novem domu!  Cheesy  Kiss
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Angleška seterka Mona
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines