mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:29:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Psicka Jagrca, najdena v Logatcu (brak jazbecarka?)
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psicka Jagrca, najdena v Logatcu (brak jazbecarka?)  (Prebrano 23938 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #45 : četrtek, 16.08.2007 : 17:12:37 »

Nika2, po mojem da lahko narediš plakat. in ga nalepiš kamorkoli ti ga pustijo. in če bo to psici našlo dom, toliko bolje, samo najbrž da ga ne bo...

oglaševana je (bila) na preveč koncih, da bi bilo verjetno, da so jo trume interesentov za posvojitev takega ''tipa'' psa spregledale.
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #46 : petek, 17.08.2007 : 07:41:27 »

Nika2, po mojem da lahko narediš plakat. in ga nalepiš kamorkoli ti ga pustijo. in če bo to psici našlo dom, toliko bolje, samo najbrž da ga ne bo...

oglaševana je (bila) na preveč koncih, da bi bilo verjetno, da so jo trume interesentov za posvojitev takega ''tipa'' psa spregledale.

Ok, bom nalepila se danes. Ja, zavedam se, da verjetno uspeha ne bo. A ce ne drugega, bodo vsaj ljudje veckrat videli oglase za starejse zivali ali zivali s kaksno hibo in spoznali (tisti, ki se niso), da tudi take zivalce potrebujejo dom. Saj veste, da se se posebej na kmetih zal preveckrat dogaja, da ljudje starejse zivali preprosto pokoncajo...
Tako da malo osvescanja nasploh ne bi skodilo in menim, da bi kaksen tak plakat vsaj malo pripomorel k temu.

Jagrci pa res zelim, da bi najdla dom.

LP 
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #47 : petek, 17.08.2007 : 20:46:03 »

Se zelo trudim, da mi ne bi zlezli pod kožo, v misli, v srce... pa ne gre. Jagri je takšna simpatična psička. Zadržana sicer, ampak si tudi ona ne more pomagat, da ne bi njej kdo zlezel pod kožo. Z Zaro in Nano je ustvarila eno malo pasjo družino; in prepričana je, da "tamala dva froca" brez njene pomoči sploh ne bi mogla živeti. Kar pomeni, da se vsakič, ko se "tamala dva froca" zabavata in prideta preblizu Punčijevemu pesjaku, ona besno zažene tja in Punčiju tako grozi, da se ta dejansko umakne. Hehe... en naš Punči se umakne besneči zverini, ki misli, da Zara in Nana brez nje sploh ne moreta... Tu in tam mi pomaha z repom. Tako precej neopazno. Najbrž hoče povedat, da me zdaj pa že malo pozna. Da ve, česa ne maram, in "obljubi", da bo poskušala kdaj to upoštevat.
Kaj je naredila, da tako končuje svoje življenje? Kaj sem naredila jaz, da se moram odločat tako? V resnici se ne morem...

Kaj lahko naredite plakate, pomagate oddati horjulsko mladino in ostale, ki ne potrebujejo več ničesar drugega kot svoj dom? Prosim... v resnici nam manjka vse, kar nam sploh lahko, le moralne obveze do njih ostajajo trdno pribite na svojem mestu.

Jagrca išče dom, jasno. Čisto malo potrebuje. Svoj prostor, nekaj krajših sprehodov - to ne bi smelo biti preveč...
Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #48 : petek, 17.08.2007 : 21:36:56 »

nikoli ne bom razumela te logike, da ker je nekdo ''star'', ga nočeš za svojega... za svojega prijatelja, družabnika.

''star'' pri tem večkrat pomeni zgolj odrasel. kot recimo ljudje pri 30-ih, 40-ih. a se tisti med vami, ki ste toliko stari, počutite ''stari''? a ste za na odpad? se ne morete več navezat na nove ljudi, navadit na nove okoliščine? zakaj bi bilo z drugimi razumnimi bitji kaj drugače?

če se je moja stara mama lahko naučila uporabljat mobitel, vključno s pisanjem in pošiljanjem sms-jev, pa brskat po internetu in pošiljat mejle, pa je v človeških letih stara več kot Jagra v pasjem svetu, pol ne vidim razloga, zakaj Jagra ne bi mogla sprejet dejstev novega doma. kdaj se bomo od koga za vaedno poslavljali, pa dandanašnji poleg starosti vse bolj določajo tudi razna rakava obolenja in druga bolezenska stanja.

psička je vitalna, izkazuje svojo ''navezljivost'' na nove člane krdela, navadila se je novega okolja in pravil... celo pasemska je.... pa bo pokončana, ker je na tem svetu odveč. če ne bi pred nekaj leti sama posvojila že takrat zelo starega psa iz zavetišča, bi bilo to moje pisanje morda eno teoretično nakladanje... tako pa vem, kako je s starčki. ga ni lepšega, kot en siv gobček, ki se v navalu nežnih čustev obnaša prav trapasto, pomladičeno. ga ni čez te trenutke in žal jih - kot kaže - Jagra nikomur ne bo mogla naklanjati... žal.
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #49 : petek, 17.08.2007 : 22:03:10 »

Hmm.. se posebej zdaj, ko sem prebrala, kako rade se imajo Zara, Nana in Jagrca, mi je za Jagro res hudo.
Dajte prosim vsi pomagat po svoji moci, da Jagrca dobi dom!
Jaz sem danes plakat posebej zanjo izobesila v nasi trgovini Spar. Ej, Smetka, bila sem zelo vesela, ko sem videla, da so bili na splosnem horjulskem plakatu (ki sem ga pred casom z dovoljenjem zaposlenih tudi tam izobesila) odtrgani skoraj vsi listici s tvojo tel. st.Smiley
Tako da bom morala izobesit novega:) Starega sem danes premaknila na najboljso mozno lokacijo na oglasni deski, in kot ze receno dodala se plakat za Jagrco.
Poskusila bom najti se kaksno novo lokacijo. Pravzaprav sem danes bila v akciji v zvezi z neko zastekljeno oglasno tablo na odlicni lokaciji v Novi Gorici. Za to bom odprla posebno temo (verjetno pod rubriko zascita zivali in razno), da se kaj pomenimo;)
Logiran
Byron
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #50 : petek, 17.08.2007 : 22:55:51 »

Odločitev za evtanazijo psičke Jagrce me zelo žalosti.
Mislim, da je mesec dni prekratek čas za oddajanje toliko stare psičke.
Danes sem g. Poloni predlagala, da jo posvojim na daljavo ravno iz tega razloga, da bo dovolj časa za oddajanje. Odgovor je bil, da to ni več možno.
Vseeno bi želela pomagati psički in podpreti vaše prizadevanje Nika2.
Psičko Jagrco bi želela posvojiti na daljavo in zanjo pokriti stroške do oddaje. Upam, da se bo ga. Polona strinjala z mojim predlogom.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #51 : sobota, 18.08.2007 : 07:03:03 »

Mesec dni je zelo očitno prekratek za marsikoga. Kaj pa naj? Jo imam pol leta, pa jo potem evtanaziram? Ob tem, da nimam prostora? Potem, ko se bom navezala še bolj? Jagra rabi svoj dom. Enako je z Glu, Flintom, Mingom in še kom. Zakaj pa Ming ne najde doma? Pa je tu krepko več kot mesec dni...
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #52 : sobota, 18.08.2007 : 09:09:21 »

Zoprna tema, očitno. Kot da ni mnenj.
Logiran

anja87
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #53 : sobota, 18.08.2007 : 12:43:24 »

Jaz več kot to, da se pozanimam, kje v Ce bi lahko nalepila vaše plakate, žal ne morem.  :-\In, da jih nalepim, seveda. Če pa bi ti plakati kaj pomagali, pa ni problema, kadarkoli.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #54 : sobota, 18.08.2007 : 12:45:43 »

Seveda je zoprna tema. Kako se odločiti za evtanazijo? In to ene čist živahne in zdrave (malce starejše)  psičke? Sicer z minimalnimi možnostmi posvojitve ampak upanje umre zadnje, al kako? Dokler se ti ne začnejo kopičiti v nadstropjih in čakat v vrsti za sprejem pred tvojimi vrati. Za koga se odločiti? Starejša psička, ki je pol leta ne bo pogledal nihče, ali leglo mladičev starih dva meseca, ki bodo verjetno vsaj v nekaj mesecih šli - vsi. Komu dati še eno priložnost?

Pa da ne bo kdo narobe razumel - ni ravno največji problem jih kopičit v nadstropjih (in rečt vsaj za enega je pa še prostor), si trgat od ust, da jih nahraniš, oskrbiš, zdraviš (karkoli pač potrebujejo), čistit dreke in lulanje in pospravljat razdejanje za njimi, tudi ni največji problem kako urco kdaj (sicer zelo podcenjevalno rečeno) manj odspat - ampak, če se greš dobrega skrbnika/oskrbnika/zavetišče/začasnega namestitelja - kdaj jih je preveč za njih? Kdaj jim je število sostanovalcev preveliko? Kdaj jim tako okolje postane stresno? Kdaj je "zanemarjanje", ker nimaš toliko rok, dan ni tako dolg, da bi lahko vsakega pobožal, mu naklonil dve besedi (kar je itak še daleč od tistega kar rabijo)... In tukaj ne pomaga niti kak € več s posvojitvami na daljavo.

Ne navijam za evtanazijo Jagrce. Ampak tudi ne bi hotela biti Smetka, ko se bo morala o tem odločati. Ko bo tam in bo ona dala "komando" za injekcijo. In bo božala malo psičko, ko se ji bo življenje ustavljalo. Ti trenutki so izredno dolgi. In mučni. In te spremljajo za vedno. Sanjaš to ponoči in podnevi. In če se odločiš za tak korak, je to verjetno zadnja možnost. In ker Smetko poznam, vem da mora biti to že kaplja čez rob.

Ni Jagrca odveč. Odveč je urejenost dotične problematike v Sloveniji.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #55 : sobota, 18.08.2007 : 13:47:10 »

Byron,

sklepam, da ves na kaksen sistem zavetisce deluje...tukaj za ekrani je lepo stiskat pesti da pa "saj bo", "saj še vedno je bilo", in seveda "saj bo bolje"...ko ne gre, ne gre, ker posvojiteljev očitno ni. To bo očitno večni problem, kajne? Kaj pa Ming, ki je v zavetišču že krepko več kot mesec dni? In vsi ostali, podobni njemu. Kopičiti živali do onemoglosti pač ne moreš...in predvsem mi je nejasno slednje - zakaj posvojitev na daljavo ravno zdaj? Zakaj ne tedn dni nazaj? Zakaj ne 14 dni nazaj? Zakaj gredo vsi u luft ko se omeni  evtanazija? Pred tem pa je vse ok, al kako? Muc Ljubi je imel takoj posvojitelje,samo da se je omenila evtanazija....mislim, Zavetišče Horjul opravlja svoje delo korektno, v skladu z zakoni in poleg tega še z vsem srcem, časom in energijo - in velikokrat tudi na svoje lastne stroške. Živali so sprejete, oskrbljene, nudena je veterinarska pomoč (če je potrebna), (re)socializirane, hranjene z kavlitetno hrano, sprehajane itd. itd. - posvojiteljev pa od nikoder Huh Huh Huh In kaj zdaj? In kam z vsemi novimi živalmi, ki bodo danes/jutri/pojutrišnem itd. sprejete v zavetišče, do katerih ima zavetišče prav tako obveznosti? Mislim, če želite pomagati imate miljon načinov - in to od prvega dneva, ko pride žival v zavetišče. Pa brez zamere.

Lp, Maja
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #56 : sobota, 18.08.2007 : 13:58:30 »

Moja Xena je iz zavetišča Dramlje pri Celju. Ko me je pred nekaj leti pot zanesla tja, mi je takoj padla v oči, majhna, zanemarjena, breja, čez pol hrbta zaradi stare rane brez dlake, na tistem mestu ji je en "mah" poganjal..... prijazna pa tako, da mi je skoraj srce počilo, ko se je tako trudila zlesti meni in mojim kolegicam v naročje. Valda, da sem se odločila, da ne more ostati tam in se s takratnim upravnikom in lastnikom g. Lenkom dogovorila,  da jo pridem čez tri dni iskat. Da bi jo v tem času kdo posvojil, je bilo menda čisto nemogoče, saj jo do takrat menda niti eden sploh pogledal ni...Je bilo potrebno doma pripraviti teren in nabaviti opremo, pa dogovoriti se z veterinarjem glede sterilizacije ipd.

Ko sem jo pospremila nazaj do boksa in ji sveto obljubila, da se čez tri dni vidiva, nisem preslišala Lenkotove hladnokrvne opazke, ko je pogledal njen "evidenčni" karton na vratih in rekel: "No, še dva dni, pa....."  Pa bi šla v nebesa, ja. Najbolj me je potrla njegova neprizadetost.... ki je mejila skoraj na veselje, saj je to pomenilo, da bo čez dva dni njen temačen in vlažen boks prost za naslednjega in njegovih/njenih 30 dni.

Danes je te pesjanka moja lubica, z vsemi lovskimi in terierskimi fintami, kar jih premore med tistimi špičastimi ušeski in kakor mali levček košato črno, s sivimi dlakami posejano grivo okoli vratu. Je pravi hudiček v mali flaški ampak zame nezamenljiva. Rada jo imam z vsem srcem in pika... pa ni manjkalo dosti, pa bi šla tale kokica po 3oih dneh v črno vrečo in hladilnik. Njej je uspelo, marsikomu ni. In če samo pomislim, da sem šla v Dramlje zgolj slučajno, pripeljati domov psa mi ni bila niti opcija.

Kaj sem hotela s tem povedati? Pravzaprav ne vem... eni delajo tako, drugi drugače. Kar me ob tem boli najbolj, pa je spoznanje, da ravno tisti, ki delajo najbolj prav ZA IN V DOBRO živali, zvečer najtežje zatisnejo oči, stiska je njihov vsakdanjik, občutek brezizhodnosti že skoraj ne mine... In  ravno taki se najbolj zavedajo, kako krasne in neponovljive živali čakajo na svoj dom, na svojo priložnost. Pa čeprav z nekaj sivine okoli gobčka, pa čeprav s kako kaprico "v rokavu", morda kakšno nogico manj, krajšim repkom.... ampak to je vse ZUNAJ, dragi moji. In ne vpliva na nežnost, predanost in zadovoljstvo v srčku taiste živalice. Saj veste kako pravijo : BISTVO JE OČEM NEVIDNO.... in potrebno je gledati s srcem. In ravno take srce najbolj boli, ko se zavedajo, pred kakšnimi odločitvami so.

Ja, zoprna tema res. Ker je resnična in še kako aktualna.

lp, Katarina
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #57 : sobota, 18.08.2007 : 15:21:35 »

jagra torej rabi dom. če kdo misli, da je upanje zanjo in želi pri tem celo pomagat, lahko svojih prijateljem in znancem pošlje tole sporočilo:

*****

9-letna psička, brak jazbečarka, potrebuje nov dom čim prej, saj v zavetišču ne bo mogla ostati prav dolgo... Vec informacij o njej lahko dobite tule: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,16126.0.html
Za informacije in ogled pa se lahko dogovorite na tole stevilko: 051/30 44 35 (Zavetisce Horjul).

Seveda ne bo nic narobe, ce tole obvestilo preposljete drugim ljubiteljem zivali in tako pomagate najti dom za tole psicko!


*********


no, pa da vidimo, če bo stara psička v ljudeh vzbudila toliko ''forvard-empatije'' kot mladi pasemski kužki, ki so pred meseci množično prihajali v inboxe raznih društev, seveda kot del nasedanja na potegavščino. grem stavit, da ne bo pol toliko ''haska'', ker je pač ''stara''. Če pa bo, pa toliko bolje!
Logiran
Byron
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #58 : sobota, 18.08.2007 : 16:05:36 »

Gargamel

Ponovno sem prebrala tekst o posvojitvah na daljavo zavetišča Horjul. Za osvežitev spomina ga lahko preberete tudi vi.
Ne zdi se mi, da bi bil moj predlog tako bogokleten in v nasprotju z načeli zavetišča Horjul.
Jagrca ni prva žival na katero sem se spomnila s prispevkom.
Je pa res, da sem prvi prispevek zanjo nakazala 19. 07. 2007, kar vam bo ga. Polona zanesljivo lahko potrdila. Posvojitve na daljavo takrat nisem formalno urejala.
Dokaj dobro poznam problematiko živalskih brezdomcev, zavetišč, pravne ureditve tega področja, izvajanje oz. neizvajanje te zakonodaje itd.
Zakaj Jagrci tako malo časa? To vprašanje mi vseeno ostaja.

Odgovor na moj predlog sem iz vsega zgoraj napisanega razumela.

Nadaljna diskusija o tem pa mislim, da ni potrebna.


 
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #59 : sobota, 18.08.2007 : 16:41:46 »

Zato, ker me v ponedeljek čaka reševanje prijave. Podroben pretres delovanja zavetišča. Štetje, če hočete. Pregled, kdo od njih je koliko časa  tu in koliko / če kdo, jih je preveč. Kdo, mislite, bo šel? Kuki? Ali Jagra?

Moje vprašanje tudi ostaja. Zakaj niso posvojeni po pol leta, po leto dni tisti, ki niso šolani lovski psi (kar ni prednost) in ki so mnogo mlajši, sterilizirani, kastrirani itd. No, zakaj?

Obstaja pa še ena opcija, jasno (poleg tega, da jo kdo posvoji). Lahko jo vrnem lastniku. Bi bilo to bolje?
Logiran

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Psicka Jagrca, najdena v Logatcu (brak jazbecarka?)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines